עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by sprinter,

שלום חברים, אחרי חיפושים ברחבי הרשת, לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. הייתי מעוניין לדעת איך התעבורה ברשת אלחוטית מתבצעת. ברשת LAN רגילה ידוע שיש לכל מחשב חיבור פיזי בכבל עד לפורט בסוויצ' וכך לכל מחשב יש ערוץ תקשורת אישי/פרטי אל מול הסוויצ'. אך ברשת אלחוטית (נגיד ביתית) , נגיד ו5 מחשבים מתחברים באופן אלחוטי לראוטר אז איך בדיוק מתבצעת התעבורה? אני אפשט את השאלה שלי: 1. אם אני ישים סניפר על אחד מחמשת המחשבים הללו, אז אני אוכל לראות אך ורק broadcast ואת ה unicast של המחשב שלי כמו ברשת LAN רגילה ? או שאוכל לצפות בכל ה unicast של כל המחשבים ברשת האלחוטית? 2. האם ההתנהגות של רשת אלחוטית היא כמו רשת LAN קווית מבחינת תעבורת התקשורת? משמע- לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הראוטר הביתי? אשמח לקצ…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם! התקנתי לפני כמה ימים רשת אלחוטית עם הציוד של בזק (ראוטר לבן של רוטל וכרטיס רשת USB עלום שם למחשב השני). במחשב הראשי שמחובר ישירות לראוטר הגלישה מצויינת ומיידית. במחשב השני שמחובר לרשת בעזרת הכרטיס רשת USB יש תופעה מוזרה. כאשר מעלים בראוזר בפעם הראשונה שום אתר לא עולה, כאילו לא מחובר לאינטרנט. רק לאחר 5-10 דקות האתרים מתחילים להופיע אם מנסים. מאוד מעצבן. יש לציין שהקליטה ממש טובה (מראה 100% בד"כ) ויש סקייפ מותקן על המחשב השני והאייקון שלו מראה על V, כאילו כן מחובר! ??? מישהו יכול אולי לתת פתרון לתופעה?

3. Started by motogt,

קניתי ראוטר יש לי מודם ADSL ואיכשהו זה לא מסתדר לי עם הכבלים . בתמונה של המודם העיגול האדום זה חיבור עם המחשב דרך USB והחיבור הכחול, משקע הטלפון למודם. במדריך לא הבנתי כלום. תעזרו לי... [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 761 צפיות
  4. יש לי מחשב שאליו מחובר מודם ADSL לכרטיס רשת אחד, וסוויץ' לכרטיס רשת אחר. שאר המחשבים מחוברים לסוויץ'. שיתפתי את חיבור האינטרנט. אבל מה שקורה שאני יכול לחייג לחיבור ולהתחבר רק ממחשב אחד כל פעם. למשל אם חייגתי מהמחשב שהמודם מחובר אליו ישירות אז רק לו יש אינטרנט (אם ממחשב שמחובר דרך הסוויץ' אז רק לו יש אנטרנט). בבקשה עזרה! נפתר - תודה

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  5. Started by godisme171,

פינגים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אהלן לכולם הרשת הביתית שלי מתחילה בהוטבוקס ומשם למחשבים לעיתים, קורה שממשק הניהול הweb שלו (hotbox) אינו זמין. פינג לנתב עובד כרגיל יש גלישה באינטרנט והכל בסדר כמובן שלכבות ולהדליק פותר מייד את הבעיה. מה שרציתי לשאול, האם יש דרך אחרת לפנות ולשלוח פקודות להוטבוקס, שאינה דרך הממשק האינטרנטי (אשר אינו זמין במקרה הנ"ל)? בסופו של דבר, בהנחה שיש דרך כזו, אני אכתוב סקריפט/תוכנה אשר תתחבר לנתב כשהוא לא תזמין דרך הweb, ותגיד לו לאתחל את עצמו. במקום לגשת אליו ולכבות ולהדליק ידנית. אבל קודם כל, האם בכלל יש דרך כזו?

• 5 תגובות
    • 6.6k צפיות
  7. Started by Mesatla,

לאחרונה שדרגתי ל5מגה מ4מגה ללא התחייבות ובאותו מחיר ועדיין, המהירות הורדה שלי מרוב העולם לא עוברת את ה120kb/s ורק שאני מוריד מהתשתית הארצית ההמהירות היא כמו שמובטחת. השאלה שלי; האם משנה מהירות ההורדה אם רוב השרתים לא יכולים לספק אפילו חצי מגה של רוחב פס לישראל? בזמן שחברים שלי מהעולם מורידים מאותו השרת במהירויות מדהימות(2-3MB/S) אני צריך להסתפק במועט.

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  8. Started by c5123,

ngn מתי זה היה זמין ביהוד? כבר חודשים שאני ממתין משהוא יודע מתי זה יגיע ?

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  9. Started by 6847761,

שלום, ברצוני להשחיל כמה חוטי אינטרנט\רשת ואשמח לדעת אם יש איזה טכנאי\חברה שעוסקת בזה באיזור ב"ש-קרית גת חיפשתי קצת באינטרנט ולא ממש הגעתי לתוצאות.. מדובר על מקסימום 3 השחלות (2 לקיר רגיל ואחד לחד"ב) תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. טוב השאלה קצת תאורטית בגלל שלא מצאתי בגוגל השוואה נורמאלית. נגיד נסתכל על 3 הראוטרים הפופולאריים, 841 941 ו1043 איך אני יכול לדעת מי מהם משדר למרחק הכי גדול\אות הכי חזק? לפי האנטנות, ל841 יש 2 של 5DBI, ולאחרים 3 של 3DBI. אז כנראה כאילו ה841 לא נופל ואף עולה על האחרים מבחינת העצומה וכאילו ל941 ול1043 אין הבדל בעוצמה. האם זה באמת כך? לפי הידוע לי, פריסה של 3 אנטנות במקום 2, לא מגדילה את המרחק, אלא רק את הכיסוי בטווח הקיים, הבעיה שלי היא כי במרחקים יחסית גדולים, אני מקבל אות מאוד חלש עד כדי איבודו (ראוטר G פשוט), ולכן נראה כאילו 2 אנטנות של 5 יהיו חזקות יותר מ3 של 3, או שבעצם הטענה לכיסוי אומרת שאיפה שיש לפחות קצת קליטה, היא תהיה חזקה יותר. בנוסף, יש ברשותי כרטיסי רשת INTEL …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Vlad3,

שלום אני חייל ואני משרת בבסיס מבודד ואני רוצה שיהיה לי אינטרנט http://www.iamwebbing.com/products/webbing-stick.aspx הנטסטיק הזה שווה את הכסף? הוא טוב?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by sirexrv,

יש לי חבר שיש לו 2 מודמים (מחובר דרך HOT) מודם אחד אצל השותפה והשני אצלו -יש דרך להתחבר (שניהם ביחד)?

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  13. Started by MasterDK,

שלום. לא מזמן רכשנו מחשב שני ויחד איתו ראוטר, לצערי היו בעיות עם הגדרת הראטור כך שיחג במקומי, ולכן שינתי את הגדרות המודם שקיבלתי מתשתית/ספקית, ועכשיו המודם מחייג והראטור מקבל אייפי מהמודם. לא מזמן התחילו להופיע בעיות של ניתוקים וחשבתי להתעצבן קצת על התמיכה של האינטרנט, השאלה היא האם אני מודיע להם את העובדה שהמודם עבר שינוי מההגדרה המקורית שלו יכולות לצוץ עם זה בעיות? כאילו זה חוקי לעשות את זה או דברים בסגנון? תודה רבה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני עם ראוטר Edimax 6204wg ואני מאוד מבסוט ממנו הוא נמצא מתחת לשולחן שלי ממש פחות ממטר מהמחשב. אני עם אינטרנט 4מגה ובקרוב אני אשדרג ל10 או 12 מגה, האם אני צריך כרטיס רשת שהוא ממש פשוט? כדוגמא TP-Link TF3239DL שהוא 10/100 או שאני צריך יותר מזה? האם המוצר הנ"ל בעל איכות ירודה שיגרום לירידה בביצועים הן ברשת הביתית והן ברשת האינטרנט? העיסוקים שלי זה בעיקר אינטרנט ולפעמים אני מתעסק עם המחשבים שברשת שהם אלחוטיים. אני לא אומר מה אני עושה באינטרנט כי לא נראה לי שזה משנה, אלא אם כן אני טועה? אשמח לעצה והמלצה, שיהיה לכם ערב נעים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by skip,

יש אצלי בבית 2 מחשבים. אחד מחובר לראוטר בכבל והשני מחובר באלחוט. אני רוצה שהמחשב שמחוב לראוטר יהיה חלק מהרשת שיתוף, אבל ללא גישה לאינטרנט. כלומר שהמחשב שמחובר באופן אלחוטי יוכל לגלוש וגם לשתף קבצים עם המחשב שמחובר בכבל, והמחשב שמחובר בכבל לא יוכל לגשת לאינטרנט. תודה לכל מי שיעזור.

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  16. Started by Muadib,

אני זקוק לנתב חדש ואין לי כ"כ מושג איך לבחור אחד... פעם אחרונה קניתי בהמלצת מישהו מפה EDIMAX 6204WG שבדיעבד הוא פשוט צעצוע עלוב ולא אמין (לדעתי...) במיוחד לאומת ה zonealarm z100g שהיה לי קודם לכן וגם הכיל firewall אינטליגנטי. המחשבים אצלי בבית במרחק של עד 15 מטר בערך, אני מעביר בין המחשבים הרבה תכני HD ונכון לעכשיו הם עוברים יותר מהר עם דיסק-און-קי מאשר ברשת (אני לא מדבר בכלל על לצפות ממחשב אחר). כמו גם שאני עובד הרבה מהבית וזקוק לחיבור אמין. אז יש המלצות? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by kurt80,

היי, אשתדל לתמצת,העניין הוא כזה: מחובר על תשתית של כבלים ,הספקית היא SMILE, אתמול בבוקר פתאום אתרים הפסיקו לעלות,ואם עלו אז לאחר דקה או שתיים. היו לי מספר ניתוקים והנוריות במודם החלו להבהב. לפעמים גם להתחבר לא הצלחתי. התקשרתי לכבלים לשאול אם יש תקלה באיזורי (ב"ש) והם אמרו שלא. התומך של הכבלים ניסה לפתור את הבעיה ולא הצליח אבל הנוריות במודם כרגע דולקות ואין ניתוקים. דיברתי גם עם הספקית ושם אמרו לי להתקין מחדש את הדפדפן כי לתוכנות כמו אייסיקיו ומסן מצליח להתחבר. אבל אתרים כן עולים לי ,רק שזה לוקח להם המון זמן (דקה,שתיים,או שלוש). מישהו יכול לעזור לי לאבחן את הבעיה? למי עליי לפנות,כבלים או ספקית? איפה נמצאת הבעיה? תודה. אגב,מישהו שגר באיזורי חווה בעיות דומות ביום וחצי האחרונ…

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  18. שלום יש לי כבלים, נטוויז'ן 750K בעבר היה לי פינג Joint 350 עכשיו יש לי 120 בממוצע האם נטוויז'ן שיפרו את הפס שלהם לחול?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. טוב היה לי נתב חוטי של sweex שהיה מחובר לשני מחשבים היה עושה המון ניתוקים אז החלפתי אותו ל netgear rp614 בפעם הראשונה זה עבד לי ונכנס לי לפאנל ניהול http://www.routerlogin.net/ אבל עכשיו שום דבר לא עובד!! גם הישן לא! הוא רושם לי קישורית מוגבלת או חסרה הוא לא מצליח לקבל כתובות מהמודם יותר דברים שניסיתי למחוק את הכרטיס רשת ממנהל התקנים ולהתקין מחדש ipconfig /renew לכבות תמחשב להדליק תמודם ואז את הנתב אני נואש כבר מלנסות עכשיו אני מחובר ישירות דרך המודם עם חייגן יש פתרונות?

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  20. יש לי בעיה במודם: המודם לא עושה Reconnect לאחר שהוא מתנתק, למרות שהוא אמור להתחבר אוטומטית בעת ניתוק. יש לציין שהמודם עבר עדכון קושחה למצב המקורי שלו, כלומר ראוטר AHT-E300, ללא חייגן. בהגדרות הWAN סימנתי לו להתחבר מחדש, אבל זה לא עוזר. הדבר היחיד שאני יכול לעשות בעת ניתוק הוא לכבות את המודם ולהדליק מחדש. לפעמים הניתוק הוא ניתוק מהאינטרנט, ואז אני יכול לראות ב10.0.0.2 שאין חיבור WAN, אבל לפעמים אני לא יכול להכנס לשם - הוא לא מזהה את המודם בכלל כשאני מכניס לו את הכתובת הזו. אז אני חייב לכבות אותו, להדליק מחדש, ואז הכל בסדר. למה זה קורה? ומה אני יכול לעשות בשביל לטפל בזה..? האם הבעיה ידועה? תודה, נדב.

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  21. Started by gman_il,

יש לי ראוטר אלחוטי. אליו מחובר מחשב עם VISTA בחיבור ישיר. המחשב השני שמותקן עליו XP מחובר אלחוטית לראוטר. אני מעוניין לשתף קבצים בין שני המחשבים. איך עושים את זה? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  22. Started by nizans0,

שלום. קיבלתי עכשיו את המודם של בזק T&W DSL699U5 כאשר אני מחבר אותו ישירות למחשב האינטרנט עובד. אבל כשאני מנסה לחבר אותו לראוטר שלי הDLINK DIR 645 ואת המחשב לראוטר אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. זה מתחבר לרשת אבל אין אינטרנט. אשמח לקבל עזרה תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by buildy,

שלום, כבר תקופה ממושכת שאני עם הבעיה הזאת והנה הבעיה: מבוא קצרצר: יש לי הוטבוקס 2 והוא מחובר למחשב דרך כבל איטרנט, בעיה כבר אצלי שנתיים. כל 30 דקות כזה מתנתק לי האינטרנט האורות על ההוטבוקס 2 מהבהבים במשך דקה עד שיש אינטרנט. זה קורה מאוחר בבוקר, ביום וגם בערב כל 30 דקות. ניסיתי להחליף אותו (להחליף בהוטבוקסים 2 אחרים) כמה פעמים ולא עבד, התקשרתי אל הוט והם אמרו שהם שינו הגדרה ואז יעבוד אבל לא עבד בכלל. אני לא יודע מה הבעיה, האינטרנט מתנק 10 פעמים ביום . תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני תמיד נידפק משעשיתי את המודם של לרואטר אני לא יכול יותר לשחק נגד חברים שלי באינטרנט זה אומר שאני יכול כבר לוותר על לשחק פייפא עם חברים שלי בפיפא כתוב TCP/IP ports must be open in the outbound direction: HTTP 80 TCP/IP HTTPS 443 TCP/IP MsgConn/IM 13500-13599 TCP/IP Roomsvr 26200-26299 TCP/IP The following UDP ports must be opened for game packets, for the outbound and inbound connections Game Packets 3658 UDP א)זה יעזור לי ביכלל? ב) אם כן איך לעזאזל אני מכניס טווחים בה לי למות תודה לכול מי שיעזור לי

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  25. Started by sharon515,

מה דעתכם על הראוטר הזה ? הוא טוב עם תשתית כבלים ? פשוט קניתי אותו במחיר ממש ברצפה ואני מקווה שהוא שווה משהו תודה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.