רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,521 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת, לפי מה קובעים את הip, זאת אומרת, איך נקבע הIP של המחשב? הdhcp מחלק אותם? אבל מאיפה זה מגיע ולפי מה הוא מחלק אותם, איך יודעים איזה מספרים לתת, או למשל ספקיות אנטרנט לפי מה היא נותנת IP לראוטר נגיד או למחשב ושוב, לפי מה נקבעים המספרים? ועוד דבר מה זה default getway? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב , בעקבות הגילוי של MOO MOO בתראד על הכתובת IP... החלטתי לעבור ספק משום שבזק בינלאומי (הספק הנוכחי שלי) "לא יכולים להחליף את לי הכתובת" זה "קבוע".. RESET'ים למודם לא משנים לי את ה-IP וההתייחסות של בזק לא מוצאת חן בעיני.. אז אם יש לכם פה מחירים של ספקים (שאתם מחוברים) תכתבו ותנו גם דעה אישית על הספק איך מתייחסים אליכם , איך המהירות והפינגים. אני מחובר לבזק...לא מרוצה..פינגים גבוהים , הורדות סבירות...75 ש"ח בחודש.
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני בחיפוש אחרי ראוטר חדש כרגע וצמצמתי את הבחירה לשני הרואוטרים האלו. Linksys WRT1900AC Tp-Link Archer C9 בית פרטי שמחוברים בו בין 10-15 מכשירים לרשת. המכשיר הכי רחוק נמצא כ20 מטר מהראוטר מאחורי תקרה ו2 קירות. (לא ניתן להזיז את הראוטר מאחר ומחובר למספר מכשירים באופן קווי) הקנייה תתבצע באילת בksp בימים הקרובים מחירים: Archer - 673₪ WRT1900AC - 1285₪ אני יודע שהבדל המחירים די גדול אבל חשוב לי לקנות ראוטר טוב. כרגע יש לי בבית edimax ac1200 והוא עושה בעיות. האם כדאי לשמור אותו כמגביר אות לקומה השניה? לפי מה שראיתי ה WRT בעל אות חזק מאוד ויתמוך בקלות במכשירים הרחוקים בבית. האם ה archer יוכל לעשות זאת בכזאת קלות?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! אני רוצה להגדיר מחשב (PS3) כשרת DMZ בראוטר 3COM 3CRWER100-75 היה לי לפעמים התנתקות בהורדה ואמרו לי שזה יכול לפתור את הבעיה. שאלתי היא איך אני עושה את זה בראוטר הנ"ל? ??? תודה לעוזרים גל
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז אני סוף סוף עובר דירה מהגליל למרכז, ורוצה לעשות את האינטרנט של 018 כיוון שזה במחיר הכי טוב.. הלכתי לבאג, והם הציעו לי את הראוטר/מודם שבמבצע עם 018 : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=21584 משהו של חברת KASDA שלא שמעתי עליה בחיים קודם.. האם למישהו יש נסיון עם המוצר הנ"ל? האם יש המלצה במחיר סביר למודם/ראוטר שיתמוך במהירות גלישה 100MB, או האם כדאי בכלל לקנות מודם וראוטר בנפרד? (המלצות יתקבלו בברכה) תודה ושבוע טוב!
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני עובר לדירה קטנה צמודה לשלי לכחודשיים ובדירה הזאת אין קליטה טובה של הוייפי הביתי ולכן אני מחפש פיתרון זמני לאינטרנט מהיר. (יש לי מגדיל טווח שמרחיב את הקליטה אבל המהירות לא מספיק טובה לחלק מהצרכים שלי) בדקתי באתר של govmap וראיתי שיש 3 אנטנות דור 5 של החברות המובילות במרחק של קצת יותר מקילומטר מאיזור מגורי(יש רק עוד איזור אחד או שניים עם אנטנות שיותר קרובות אליי אבל עם דור 4). רציתי לשאול האם למישהו מחברי הפורום יש ידע/ניסיון ברשתות דור 5. 1. האם ממרחק של קצת יותר מקילומטר תהיה לי קליטה סבירה של דור 5? 2. יש חברה שאתם ממליצים על יציבות ומהירות האינטנט שלה? נ. ב. המכשיר שלי הוא הpoco f3 עם המודם Snapdragon X55…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי אינטרנט 014 תשתית של כבלים וחייגן l2tp לפני שבוע הבאתי ראוטר ובהגדרות שלו עשיתי שיתחבר דרך l2tp וככה האינטרנט שלי מחובר ישירות בלי להכנס לחייגן. אבל הראוטר הזה איטי ואין לו קליטה ואני מחליף אותו tp link wr541g עכשיו בכל מקרה ניתקתי את הראוטר מהחשמל הוצאתי את החיבור רשת שלו והחזרתי חזרה למודם , הראוטר לא מקושר למחשב בכלל. ועכשיו שאני מפעיל את המחשב האינטרנט עדיין עובד לי בלי חייגן ! מה הראוטר גרם לכרטיס רשת שלי שיתחבר בלי חייגן קבוע ? זה לא טוב לי אני אוהב את החייגן ורוצה איי פי משתנה. איך יכול להיות שגם שהראוטר לא מקושר למחשב ולא לחשמל לא צריך חייגן ? איך אני גורם לאיטרנט לעבוד רק דרך החייגן ? או שזה לא משנה כי אפשר להשתמש בתוכנות שמזייפות MAC כדי לשנות איי פי ? אבל…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע שינוי גדול בטופלוגיה של הרשת שלי . קיימים אצלי 3 סוויצים מנוהלים שאליהן מתחברים סוייצים רגילים לא מנוהלים, ראיתי שVLAN מגדירים לפי פורט בסוויצ איך ניתן להתנהל עם מספר תחנות המחוברות לסוויצ למנוהל ומשם לפורט 1 בסוויצ מנוהל ? האם כדי להתנהל בצורה נכונה אני חייב סוויצ מנוהל בכל פיצול על מנת שתהיה לי יכולת להגדיר את הפורטים שיוצאים ממנו אל התחנות בתור VLAN ? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום כולם, כרגע יש לי ראוטר 2760U של D-link (קיבלתי מבזק), ואני עובד על Wifi בתקן N, חבילת 10MB. יש לי רשת פנימית דרך WIFI, רציתי לשאול איזה ציוד אני צריך כדי לעבור לרשת 1GB חוטית. אני מבין שצריך ראוטר שתומך ב-1GB, השאלה אם אני יכול להסתפק בחיבור לראוטר של בזק או כדאי לקנות משהו נפרד. אשמח להמלצות, תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
איך כל הסיפור הזה הוללך ומה דרוש כדי לגלוש באינטרנט מהמחשב הנייד ובאיזה מהירויות אני גולש ומה צריך להגדיר
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר בין המחשב שבמפרט בצד בצורה חוטית לסטרימר פופקורן A200 ללא ראוטר (חיבור ישיר). המחשב מחובר ע"י מתאם רשת אלחוטי לאינטרנט. אני מעוניין להזרים קבצים לסטרימר ובנוסף לשתף את האינטרנט. הבעיה העיקרית היא שכלפעם שאני מכבה את אחד המכשירים מצב הרשת חוזר להיות "רשת ציבורית" וזה חוסם את השיתוף בינהם. אשמח להסבר כיצד לשתף אותם בצורה קבועה (עדיף בלי לבטל את הפיירוול) כולל את חיבור האינטרנט.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני רוצה לרכוש מודם סלולרי (מחו"ל), בכוונה להתחבר לORANGE או CELLCOM בחיבור סלולרי. אני לא מבין בזה הרבה, ראיתי שיש כרטיסים ל USB ול PCMCIA. הבנתי גם שיש 3 סוגי חיבור: EDGE GSM GPRS מה זה בדיוק אומר, ומה אני צריך כדי להתחבר לחברות בארץ...? בנוסף, איך המהירות וטיפים אם יש.. פשוט בחו"ל זה עולה פחות מרבע מחיר. תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי נתב מסוג TP-Link WDR4300 הקצב העברה שאני מקבל בתוך הרשת בקושי עובר את ה 5 מגה עם הכרטיס רשת אלחוטי שברשותי כרגע, המחשב שלי יושב בקושי 8 מטר מהראוטר, אשמח להמלצה לכרטיס טוב (חיצוני) שיוכל לעבוד Dual Band, כרגע לפי המלצות זה נראה לי הכיוון: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13991 תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש באינטרנט את הראוטר הבא : Asus Rt-AC68U Dual-band Gigabit Router קישור לאתר המוצר : http://www.asus.com/us/Networking/RTAC68U/ מיכוון שהוא לא זמין לרכישה בארץ ובנוסף עובד על תדר 5הרץ האם אני אוכל לקבל אותו ? והאם הוא שווה את הכסף ? חשוב לציין שיש לי asustor NAS לכן חשוב שהוא יתמוך בו (ספציפית הראוטר הזה כן בדקתי) ויתן את הביצועים הטובים ביותר. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אצל בן דוד שלי יש ראוטר EDIMAX פשוט, (אנטנה 1) בחיבור לכבלים בקומת קרקע של הבית הפרטי. אני אדע את דגם הראוטר בהמשך. אצלו בקומה מינוס 1 הקליטה לא טובה, זה מתבטא בגלישה נמוכה ובניתוקים. כרטיס הרשת שלו הוא כרטיס חיצוני בUSB שמחובר ע"י כבל מעריך. האם רכישת כרטיס רשת אלחוטי (פנימי) עם 2 או 3 אנטנות תשפר את המצב? או שזה לא ישפיע כי גם הראוטר צריך להיות מרובה אנטנות בהתאם מהצד השני? אולי כרטיס HIGH GAIN הוא הפתרון? אלו עם האנטנות הגדולות. המרחק עצמו בין השניים לא גדול, אווירית מדובר באולי 10 מטרים, אבל חלקים הם... קרקע. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1483 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1753
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חברה אני כבר פתחתי פעם דיון בנושא שקשור לירידות מהירות ב-BITCOMET, אך גיליתי שהבעיה היא בניתוקים של ISP GETAWAY ADRESS - זה סעיף שמופיע בהגדרות ראוטר שלי, מה שקורה כל 5-10 דקות, או כל 15 דקות פתאום אני רואה שבסטטוס שך ISP GETAWAY ADRESS רשום DISCONNECTED! אין לי מושג למה זה קורה ואיך פותרים את זה! אשמח לכל עזרה אפשרית :-( מצרף תמונה עם הסעיף שדיברתי אליו, כמובן שאת כתובות IP מחקתי: [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום יש לנו אינטרנט ספק ותשתית של 018, אחרי שביקשנו לצאת מ NAT ובמשך החצי שנה האחרונה הטורנטים יורדים לסירוגין במהירות של 10 ק״ב לשניה וחזרה למקסימום, המהירות של ה 10 ק״ב לשניה היא ברורה, זה תמיד 10, זה למשך זמן ממושך מאוד וזה תמיד חוזר להיות מקסימום אם אני עושה פעולה מסוימת שלא אפרט כרגע, אבל זה כמובן לא נח וזה ברור שהם עושים את זה בכוונה. לאיזה ספק ותשתית כדאי לעבור כשרוצים הורדה נורמלית של טורנטים (אין כאן תשתיות פייבר, לא סובלים את הוט)? בפרט, האם פרטנר טובה לספק + תשתית? תודה לכולם!
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני נמצא אצל הספק 012 במהירות 5 מגה בייט, ואצל הוט ב12 מגה בייט (התשתית) במשך יותר משבוע יש לי בעיה שבה רוחב הפס שלי צונח לאזור ה1MB, כאשר למשך כמה דקות פזורות ביום אני כן מקבל את המהירות האמיתית. בשיחות עם 012 הם מסרו לי שהכל תקין אצלם והבעיה אצל הוט. בשיחה עם הוט, חיברתי את המודם ישירות למחשב ובבדיקת המהירות של הוט זה הראה שהמהירות היא שוב באזור ה-1MB ומדי פעם עלה לאזור ה-2MB. הנציגה עשתה משהו שאיתחל את המודם, הרצתי את הבדיקה שוב ב-safe mode ופתאום התקבלה המהירות הסבירה (10MB) שזה בערך קרוב למה שאמור להיות. הנציגה אמרה לי שמכיוון שב-safe mode הכל בסדר כנראה מדובר בוירוס או משהו. סיימתי את השיחה למרות שההסבר הזה לא נשמע לי יותר מדי סביר מהסיבה שבדקתי את המהירות גם על מחש…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בעיקר בערבים, ברוב הימים האחרונים הפינגים לחו"ל תמיד מעל 200! היום זה ככה כל הזמן (מאיזה 15:00). מה קורה כאן? ועוד משהו: למה הפינגים של הכבלים ב-012 הרבה יותר טובים לארה"ב וגם יש להם פינגים טובים עדיין בימים האחרונים למרות שלי יש פינגים גרועים וההבדל היחיד בינינו זה ADSL או כבלים ולא ה-ISP...?
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי מצלמת IP שמחוברת לראוטר. אני מצליח לצפות דרך הסמארטפון במצלמה. מה שמוזר הוא שאם הסמארטפון מחובר גם כן לאותו הראוטר שהמצלמה מחוברת דרך WIFI אז הפונקציה של האודיו של המצלמה גם עובד לי אבל אם הסמארטפון מתחבר למצלמה דרך רשת אחרת (הרשת הסלולארית או רשת אלחוטית אחרת) אז אני רק רואה את הוידאו אך הפונקציה של האודיו לא עובדת. זה מאד חשוב לי שהאודיו יעבוד כי המצלמה משמשת אותי לצורכי בייבי סיטר. לפי דעתי זה קשור לאיזה שהיא הגדרה בראוטר. יש לי ראוטר של TP-LINK והמצלמה היא TENVIS. אני אשמח שמישהו יפתור לי את הבעיה.
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני עושה TELNET וכל מני בדיקות אחרות לפורטים שעשיתי להם פורווד (דרך portforward.com), ואני מגלה שהם לא פתוחים. מה יכולה להיות הבעיה? האייפי הפנימי שהגדרתי לPORT FORWARD הוא נכון. והחיצוני יכול להיות כל IP.
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
כרגע אני עושה את הMCITP ומעוניין לחזור על הלאבים שנלמדים בשיעור בבית, הבעיה שאני מחזיק בווינדוס 7 הום פרימיום 64 (ברשיון עם המחשב הנייד) ואין אני יכול להתקין וירטואל משין על מנת להריץ את המכונות שמגיעות בקבצי VHD, לעומת זאת התקנתי vmware אבל לא מצאתי תוכנה אחת נורמלית להמרת הVHD לקבצי VMDK , עזרה בנושא תתקבל בברכה ......... התכנון שלי הוא להתקין על המחשב 2 מערכות הפעלה , XP 64 ו- 7 ultimate , את ה-XP אני מעוניין להתקין כי שם אני יודע בוודאות שהכל יעבוד נורמלי, ולאחר מכן אתקין במחיצה נוספת את ה-7 מה שיאפשר לי לעבוד עם דואל בוט ללא כל התקנה של תוכנה צד שלישי , אם למישהו יש רעיון פשוט יותר אני אשמח לשמוע, כי אני ממש לא מעוניין להתחיל פירמוטים דרייבים וכל הביג'רס מה אתם או…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי יש לי בעייה עם פתיחת פורטים (דיי מוזרה לדעתי) אז ככה: שאני מנסה להכנס מהlocalhost:port הכל עובד שאני כותב את הip שלי מהאתר הזה:http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ ואז:port זה לא עובד ניסיתי בכמה אתרי בדיקת פורטים, בכולם היה כתוב שהפורט סגור (גם שהתוכנה פעלה וגם שלא) למישהו יש הצעות למה אני אמור לעשות? תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אתמול עשיתי פירמוט למחשב ומחקתי הכול כולל את ה-Local area conncetion ולאחותי יש מחשב והיא גולשת חופשי יש לי XP ולוח אם MSI 0A90 מאיפה אני יכול להשיג את ה-Local area connection כי הוט רוצים על זה 200 שקל.... ואיך מתקנים את זה בבקשה...? תעזרו לי כמה שיותר מהר אני יודה לכם מאוד ליעד
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-