עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by electrokid,

שלום, 1) האם ניתן לחבר את מודם הכבלים SB5101 לנתב האלחוטי 2650U כדי ליצור רשת אלחוטית ביתית? 2) אם לא ניתן, איזה נתב מומלץ? 3) כמנוי HOT באינטרנט 2.5M, האם הם יסכימו לשדרג את הגלישה למהירות 38Mbit או לפחות ל-20M ללא החלפת המודם הקיים? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. שלום, אני לא בא להביע דעה לכאן או לכאן. אני רק בא לדווח את הנתונים שקיבלתי מבדיקות מגלישה באינטרנט עם בזק בין לאומי כספקית אינטרנט ועם הוט כתשתית. שילמתי עבור 12Mbs עבור הספקית וכן עבור התשתית של הוט. כשבדקתי את מהירות ההורדה משרת בברלין באמצעות SPEEDTEST.NET קיבלתי מהירות הורדה 1Mbs ומהירות העלאה 0.9Mbs לאחר שדיברתי עם התמיכה הטכנית של בזק בין לאומי, ביצעתי שוב את הבדיקה. הפעם התוצאות היו 2Mbs להורדה ושוב 0.9Mbs להעלאה(לאותו השרת) לאחר מכן החלטתי לנסות ספקית אינטרנט אחרת(012) עם אותה התשתית של הוט. באותו היום עשיתי שוב בדיקה עם בזק בין לאומי מאותו השרת בברלין ומהירות ההורדה היתה עדיין 2Mbs לאחר שהתחברתי ל012, ביצעתי שוב את אותה הבדיקה, באמצעות SPEEDTEST.NET, באותו שרת בב…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by questionman,

שלום, כרגע אני גולש במהירות של 100 מגה. יש לי הוטבוקס שפועל כמודם שמחובר אליו נטבוקס (של נטוויז'ן) כראוטר. שתי הקופסאות האלו עושות את אותו הדבר ככה שהקליטה מחוץ לחדר היא נוראית. השגתי ראוטר linksys wrt54gl ויש לי כמה שאלות: האם זה יעזור או שההוטבוקס עצמו הוא גרוע כמודם? האם אני יכול לחבר את הראוטר בקלות למודם של הוט (לא הייתי כשחיברו את הנטבוקס)0 ההוטבוקס כבר מוגדר כמודם בלבד, האם אני צריך לבטל את הbridge ואז לחבר את הlinksys ולעשות bridge מחדש? במידה והראוטר לא מתאים, יש ראוטרים טובים בסביבות ה200 שקלים?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by yair_gobani,

שבת שלום לכולם, אני רואה בזמן האחרון דיונים בין adsl לכבלים אפשר לקבל פעם אחת את ההבדל במהירויות ואת ההבדל בחיבור וכמובן במחיר

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. יש לי בעיה מאוד מוזרה... יש לי בבית שני מחשבים - שניהם עם חלונות XP. המחשב החזק עם שני כרטיסי רשת (אחד לאי.די.אס.אל והשני לרשת הביתית P2P), המחשב הפחות חזק עם כרטיס רשת אחד. הרצתי את הWIZARD של הרשת הביתית בשני המחשבים כאשר האחד מוגדר כמשתף אינטרנט והשני כמשתתף באיטרנט של המחשב האחר. השיתוף עצמו עובד, אבל רק לחלק קטן מהאתרים (www.walla.co.il, www.nana.co.il, www.microsoft.com), את רב האתרים מחו"ל וגם חלק מהארץ הוא לא מעלה! (האייסיקיו עובד, האמ.אי.אר.סי עובד, המורפיוס עובד...) מישהו מכיר את הבעיה הזאת, או יודע אולי מה אפשר לנסות???

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by roro14,

שלום , אני מעוניין להתחבר אלחוטית ממחשב נייח לראוטר. ניסיתי לחפש את אופציית ההתחברות דרך ה - network and sharing center, אך לא מצאתי שם את הלשונית manage wireless networks . מכאן הסקתי שהכרטיס רשת שבמחשב המדובר אינו תומך בתקשורת אלחוטית (האם כך הדבר?). אחרי קריאה קצרה הבנתי שיש כרטיסי רשת אלחוטיים שמגיעים עם חיבר USB (נראה לי שזה הפתרון הכי פשוט עבורי). אשמח לשמוע המלצות על כרטיסי רשת כאלה או פתרונות אחרים לבעייה . תודה מראש

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by MatanFrenkel,

לאבא שלי יש כרטיס רשת אלחוטי והוא תופס אינטרנט מהשכנים (אני לא רוצה ראוטר חחח) הכל טוב ויפה עד שפתאום לאבא שלי מפסיק לפעול הדפדפן (שגיאה שמראה כביכול שהאינטרנט לא מחובר), בקיצור - האינטרנט לא עובד, אבל רשום שהאות מהאינטרנט של השכנים הוא מצוין ( 5 מתוך 5 פסים) ורשום שהוא מחובר, אבל שום דבר שקשור לאינטרנט לא עובד, וגם בPS3 הייתי תופס מהשכנים את האינטרנט ועכשיו אני מקבל DNS ERROR משהו כזה.. אני כמובן לא אלך לשכנים ואשאל אם האינטרנט שלהם לא בסדר , אני רק מבקש פה קצת להבהיר לי ממה בדיוק יכולה לנבוע הבעיה. תודהמ ראש!

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. רציתי לדעת, לפי מה קובעים את הip, זאת אומרת, איך נקבע הIP של המחשב? הdhcp מחלק אותם? אבל מאיפה זה מגיע ולפי מה הוא מחלק אותם, איך יודעים איזה מספרים לתת, או למשל ספקיות אנטרנט לפי מה היא נותנת IP לראוטר נגיד או למחשב ושוב, לפי מה נקבעים המספרים? ועוד דבר מה זה default getway? תודה

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by matan007,

אני בונה HTPC לסלון. לאחר שירדתי מרעיון הרשת האלחוטית בשל כל מיני סיבות טכניות, אני חושב להריץ כבל רשת מהמחשב בחדר לסלון. ירוץ על תעלות שבניתי בעבר לחוטים של הוט. 30 מטר כבל זה מה שאני צריך כי יש פניות וזה לא קו ישיר, ככה שזה יוצא בערך פלוס מינוס 25 מטר נטו ויישאר לי קצת ספייר. אני לא כל כך מבין ברשתות אבל הבנתי שיש סוגי כבלים. נתקלתי בכבל 30 מטר מסוג CAT5 במחיר של 70 ש"ח. האם זה מה שאני צריך? והאם המחיר טוב? http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16895 המטרה הסופית היא להריץ סרטי FHD ששוקלים 40GB כל אחד בצורה חלקה (ממחשב למחשב כמובן), שזה יוצא בערך 6 מגה לשנייה (הדוגמה היא בכוונה קיצונית לכיוון השלילי). האם כבל מסוג זה ובאורך של 30 מטר יצליח להעביר…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. כרגע אני עושה את הMCITP ומעוניין לחזור על הלאבים שנלמדים בשיעור בבית, הבעיה שאני מחזיק בווינדוס 7 הום פרימיום 64 (ברשיון עם המחשב הנייד) ואין אני יכול להתקין וירטואל משין על מנת להריץ את המכונות שמגיעות בקבצי VHD, לעומת זאת התקנתי vmware אבל לא מצאתי תוכנה אחת נורמלית להמרת הVHD לקבצי VMDK , עזרה בנושא תתקבל בברכה ......... התכנון שלי הוא להתקין על המחשב 2 מערכות הפעלה , XP 64 ו- 7 ultimate , את ה-XP אני מעוניין להתקין כי שם אני יודע בוודאות שהכל יעבוד נורמלי, ולאחר מכן אתקין במחיצה נוספת את ה-7 מה שיאפשר לי לעבוד עם דואל בוט ללא כל התקנה של תוכנה צד שלישי , אם למישהו יש רעיון פשוט יותר אני אשמח לשמוע, כי אני ממש לא מעוניין להתחיל פירמוטים דרייבים וכל הביג'רס מה אתם או…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. מדובר ב-edimax ew-7811un. כל איזה כמה דקות הדונגל פשוט מתנתק מה-WIFI (לא רשום שום דבר ב-Windows על כך שהתבצע הניתוק) והדבר היחיד שיכול להחזיר את החיבור זה או לחכות דקה-שתיים או להוציא ולהכניס מחדש את הדונגל. זאת לא בעיה בראוטר כיוון שעם מכשירים אחרים זה לא קורה (לפטופ, סמארטפון) ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר שמוצע באתר היצרן - לא עזר ניסיתי להתקין את הדרייבר שיש בדיסק - לא עזר מפרט נמצא בחתימה. עזרה?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by HF Integrale,

סתם כותרת מפוצצת לקצב הורדה מכובד לכל הדעות (התמונה בהמשך...) ADSL של בזק בחבילת 1.5Mbits עם שימוש ב DAP גרסה 5 ולא...זה לא היה BURST קצר זה נשאר ככה על 270 - 280 עד סוף ההורדה... (רק חבל שאני על סף פשיטת רגל עם המחירים האלה במיוחד עכשיו כשהדולר משתולל !!)

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום חברים, אני חדש פה בפורום, הייתי רוצה לקבל קצת עצות לפני שאני מחליף אני הציוד המעפן של בזק... אז ככה כרגע יש לי ראוטר vtech של בזק מחובק ל BSPOT שלהם כי הבית די גדול ואין קליטה בצד השני שלו בכלל. 1.נתחיל בזה שהייתי מעדיף ראוטר+מודם באותו המכשיר אבל עד כמה שאני רואה המבחר די דל ולא נראה יותר מידי טוב... אז קודם כל אם יש הצעה טובה לראוטר+מודם איכותי אני אשמח. 2.אין לי בעיה לקנות מודם וראוטר בניפרד (רק מפחד קצת מכל הקטע שצריך להגדיר אותו והבנתי שבבזק למשל אף אחד לא יעזור בזה). 3.אם לא BSPOT של בזק האם יש מוצר אחר יותר טוב שיכול לספק לי אינטרנט חוטי ו WIFI בצד השני של הבית. אני מעוניין בקניה של מ…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by mojo82,

שלום,תוך כדי משחק יצר איתי קשר אחד האדמינים בשרת של MSI HWZONE,אחרי שהתלוננתי על לאג ופינג גבוה מאוד(הגיע כמה פעמים למשהו כמו 500+),הוא אמר שהוא עשה איזה בדיקה("pinging your computer") ויכול להיות שהבעיה מהוט ושמחשב ברשת מפריע או משהו כזה והציע שאני אתייעץ פה,אני אתן קצת רקע כללי יש לי אינטרנט 12 מגה הוט+012 אני גר בשערי תקווה זה לכיוון אריאל, win7 ultimate 64 bit core2duo e8500 3.16 ghz 4 gb ram ddr2 nvidia 9800gtx+ 1 gb המשחק עובד בצורה לא הגיונית בכלל כשמסתכלים על המפרט שלי הפינגים לא יציבים קופצים מ-90 ל-500+ יש לאג מוזר,פשוט בלתי נסבל לשחק ככה, והמשחק הזה זה מה שאני בעיקר אוהב לעשות בזמני הפנוי לכן מאוד מתסכל אני עוד יציין שאת המשחק התקנתי על ווינדוס ישן יותר שהיה…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by LIOR42,

איזה ספק אינטרנט מועדף עליכם?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. שלום לכולם, אני אתן הקדמה קצרה, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט וספק הוטנט במהירות "מאה" מגה. לפני כן הייתי מחובר לבזק עם נטוויזן במהירות 15 מגה. כרגע אני מקבל בדיוק את אותה המהירות ברשת האלחוטית במקום בו אני גולש שזה סביב ה14mbps. מבחינת הקונפיגרציה הבית שלי הוא עם שלושה מפלסים בקומה התחתונה יש לי מחשב נייח שמחובר חוטית להוטבוקס (הוא מצליח לקבל בשעות טובות 80mbps) בקומה השנייה יש לי רפיטר של אדימקס שמגדיל את הטווח לקומה השלישית שבה אני גולש. עכשיו לשאלות: א. הבנתי שהרפיטרים מעצם דרך פעולתם הם איטיים. במידה ואני רוצה להיפטר ממנו עד כמה שיפור אני ארגיש בהתקנת נתב פרטי במקום ההוטבוקס (כרגע אני מקבל ממנו שני פסי סיגנל בקומה השלישית ורשום שיש קליטה "ענייה") בהנחה ששניהם ימוקמו…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. שלום התעניינתי בטריפל של פרטנר, הוסבר לי שבגלל שמדובר במסלול הטריפל שכולל טלפון אצטרך לרכוש נתב מיוחד שיוכל להפעיל את שלושת השירותים יחד - Technicolor 789 בעלות של 600 שקלים. סכום לא קטן שמאבד את מהות החיסכון והסיבה לעזיבת הוט. תהיתי אם ישנם נתבים בעלי יכולות מתאימות שאוכל לרכוש במחירים זולים יותר. אשמח לעזרה. תודה

18. Started by Cyber M@N,

יש לי אינטרנט מהיר{ADSL}אבל בכל הנוגע להורדות הוא מוריד לאט שמעתי שהוא אמור להוריד 60 קילובייט לשניה במקום זאת הוא מוריד לי 8 קילובייט ולפעמים 12..... חברים שלי אמרו שיכול להיות שהמכשיר דפוק אבל לא נראה לי בגלל שבהתחלה הוא הוריד מהר מה הסיבה לכך???

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by Vaz,

יש לי אינטרנט 014 תשתית של כבלים וחייגן l2tp לפני שבוע הבאתי ראוטר ובהגדרות שלו עשיתי שיתחבר דרך l2tp וככה האינטרנט שלי מחובר ישירות בלי להכנס לחייגן. אבל הראוטר הזה איטי ואין לו קליטה ואני מחליף אותו tp link wr541g עכשיו בכל מקרה ניתקתי את הראוטר מהחשמל הוצאתי את החיבור רשת שלו והחזרתי חזרה למודם , הראוטר לא מקושר למחשב בכלל. ועכשיו שאני מפעיל את המחשב האינטרנט עדיין עובד לי בלי חייגן ! מה הראוטר גרם לכרטיס רשת שלי שיתחבר בלי חייגן קבוע ? זה לא טוב לי אני אוהב את החייגן ורוצה איי פי משתנה. איך יכול להיות שגם שהראוטר לא מקושר למחשב ולא לחשמל לא צריך חייגן ? איך אני גורם לאיטרנט לעבוד רק דרך החייגן ? או שזה לא משנה כי אפשר להשתמש בתוכנות שמזייפות MAC כדי לשנות איי פי ? אבל…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by roey1,

שלום, נכנסתי אצלי במחשב עליו מותקן Windows 7 למרכז הרשת והשיתוף ומשם נכנסתי אל המסך הגדרות שיתוף מתקדמות. מוגדר אצלי פרופיל רשת ביתית. במסך "הגדרות רשת מתקדמות" יש כל מיני אפשרויות כאשר אחת מהם הוא שיתוף קבצים באמצעות סיסמה. אני מעוניין להעיל אותה אך משום מה זה תקוע ואי אפשר לשנות זאת כלומר, אני לוחץ על האפשרות שאני מעוניין בה ולוחץ למטה על "שמור שינויים" וזה לא שומר זאת ולעומת זאת בדברים אחרים באותו מסך שאני משנה זה כן שומר. מה יכול להיות הבעיה?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. ברוב הנתבים שעובדים בתקן N יש 3 אנטנות להגדלת טווח וכיסוי. גם בכרטיסי רשת בחיבור ללוח האם בחמשב יש לרוב 3 אנטנות. האם גם בכרטיסי רשת מבוססי USB בתקן N יש 3 אנטנות? היכן ממוקמים האנטנות בכרטיס כלכך קטן? האם יש הבדל באיכות הקליטה בין כרטיס רשת בחיבור קבוע ללוח האם עם 3 אנטנות לבין כרטיס רשת בחיבור USB בגלל הגודל? (כולם תקן N)

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by B.D.B,

מחפש המלצה לנתב, רצוי תואם WRT, אבל שיעבוד גם ישר מהקופסה בלי יותר מידי התעסקות. שיהיה מסוגל להחזיק מספר רב של חיבורים בלי לקרוס ולעמוד גם בקצבי גבוהים (גם 100Mbps) למרות שכיום אני מחובר על 12. עד כמה שאני יודע אין ממש נתבי 11ac בשוק אז נסתפק ב-11n שתומך ב-MIMO2 לפחות. רצוי מאוד תמיכה מובנית בשירותי ddns. כמובן תמיכה ב-L2TP ו-PPPoE מעבר לכך אין ממש דרישות מיוחדות כל השאר כבר סטנדרטי: QoS, למרות שאני בטח לא אשתמש כתובת סטטיות לפי MAC, בשביל DMZ port forwarding mac filtering UPNP תקציב, קיוויתי לא לעבור את ה- 300 שקל, אבל אני לא ממש מוגבל.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by רע,

שלום! אני ואשתי משפצים עכשיו דירה שקנינו. השיפוץ כולל שבירת קירות, החלפת חשמל ותשתיות - בקיצור, הכל... חשבנו שיהיה טוב - אם כבר עושים את זה - להכין בבית רשת שתכלול 4 נקודות לחיבור קווי ועוד רשת אלחוטית. יש לי כמה שאלות שאני ממש ממש מקווה שתוכלו לעזור לי איתן: א. איך אני מחבר את כל הבית בכבלים? צריך שכולם יגיעו מנקודות הקצה שלהם לאותה נקודה ויתחברו שם למודם/ראוטר? כלומר - זה כאילו שמתי 4 מחשבים ליד המודם/ראוטר וחיברתי אותם עם כבלים ישירות? או שצריך לחבר את הנקודות ברשת ביניהן (כלומר במעגל)? ב. איזה כבלים צריך? ג. יש לי 2 קומות בבית: יש סיכוי שראוטר אלחוטי אחד יתפוס את שתיהן? ואם לא, עדיף עוד ראוטר אולי אולי רפיטר? תודה רבה ! (אגב, המחשבים עם WIN7, אם זה משנה...)

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by natan84,

שלום לכל הנוכחים. ברשותכם, יש לי שאלה. יש לי מחשב בחדר A, שמחובר עם כבל רשת לנתב אלחוטי, שמחובר בתורו למודם ADSL, שמחובר בתורו עם כבל טלפון לשקע בסלון. הנתב מפיץ רשת אלחוטית, שהצרכנים שלה הם HTPC שיושב סלון, ומחשב נייד שמסתובב בכל הבית. כרגע אני לא מרוצה מהקליטה ב-HTPC, ובנוסף צפוי להתווסף מחשב לממ"ד. אני תוהה מה היא הדרך הטובה, הנוחה, והזולה ביותר: 1. לשפר קליטה של ה-HTPC 2. לחבר את המחשב הנוסף בממ"ד לרשת הקיימת. חשבתי על החלפת הנתב לאחד כזה שמשדר חזק יותר (בשביל ה-HTPC), והפיכתו של הנתב הנוכחי לגשר אלחוטי (מחזק אות?) איפשהו בחדר B (בשביל הממ"ד). דעתכם?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שלום חברים. אני מחפש ממש בנרות ספר הדרכה ולימוד עצמי להקמת רשתות מחשבים (קטנות) עם שרת. הספר חייב להיות בעברית. מישהו מכיר דבר כזה?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים