עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Kostya,

שלום לכולם, יש לי במחשב 2 כרטיסי רשת. הראשון לאינטרנט והשני לרשת ביתית (מחובר לרכזת). אני הרצתי שרת Windows 2000 Server כדי שאני יוכל לשלות על כל הפעולות ברשת של כל מחשב. הבעיה היא שהמחשב שלי לא רואה את השרת כל עוד מכוון בהגדרות של כ.רשת של המודם Getway כשאני מוחק אותו ומכוון Getway של השרת בכ.רשת של הרשת הפנימית אז אני רואה אותו והכל עובד אבל אין לי אינטרנט, וכשאני מגדיר בשניהם את ה- Getway בהתאם אני לא רואה את השרת ויש אינטרנט! עוד הערה קטנה: אצלי במחשב יש אינטרנט משלי וברשת הפנימית גם יש אינטרנט שכל מישמתחבר מקבל גישה לאינטרנט (ממודם אחר) כל עוד אני לא מכוון Getway של המודם בכ.רשת של הרשת הפנימית אני לא משתמש באינטרנט המשותף אבל ברצוני להתחבר כלקוח לשרת אבל אני לא יכול…

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  2. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

לבעיות: 1. אני לא מצליח להגדיר נכון את הנתב (אדמיקס 6104WG) לבצע סינון לפי כתובת MAC, אולי לא הבנתי נכון והוא מסנן את הכתובות שאני מכניס לו ולא נותן רק להן גישה. הוא מסנן את הכתובות או מאשר את הכתובות שמכניסים? 2. גם אבטחה של WAP אני לא מצליח, מחשב אחד מצליח להתחבר כשאני מכניס מפתח מסויים ומחשב אחד לא. אני מניח שזה בגלל התוכנה שהוא משתמש בה. המחשב שמצליח עובד עם XP פרו + SP2 (כן, גרסת בטא) ולא משתמש בשום תוכנה חיצונית להתחבר, פשוט מכניסים את המפתח פעם אחת בכניסה הראשונה והוא נכנס. המחשב השני עם XP ביתי + SP1a, משתמש בתוכנה שהגיעה עם הכרטיס (גם של אדמיקס, בתקן G) אבל כשאני מכניס את המפתח אני מקבל הודעה שהוא צריך להיות רק 13 תווים (והוא 26 תווים). גרסת הקושחה של הנתב הי…

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  3. התקנתי אינטרנט בייתי בעזרת המדריך שנמצא בפורום האינטרנט עובד מצוין התקנתי גם את שיתוף הקבצים בעזרת המדריך ועכשיו יש לי בעיה תיקיות שאני משתף מהמחשב עם win 98 אני לא רואה אותם ב win xp אבל תיקיות שאני משתף ב xp אני רואה ב 98 מה לעשות ?

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי שני מחשבים עם WinXP Pro, מחוברים עם כבל רשת מוצלב ושני כרטיסי רשת. מחשב אחד מחובר לאינטרנט בכבלים ע"י מודם USB עם חייגן (כלומר יש בו שני Local Area Connections) שני המחשבים מזהים את החיבור (קופץ לי הסמל של ה- Local Area Network) הפעלתי בשניהם את אשף הגדרת רשת ב- XP, רשמתי בשניהם את אותה קבוצת עבודה ועשיתי restart. אח"כ שיתפתי כמה תיקיות בשניהם וניסיתי לראות אותם במיקומי הרשת שלי, וגם ניסיתי לראות את המחשב ב- "מחשבים ברשת שלי", שיחקתי עם ההגדרות שעה אבל כלום.... מה עושים???

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  5. (pppoA pppoE וכו') הרבה זמן רציתי לדעת ועכשיו זה נראה זמן טוב AS ANY להתעמק בדבר הזה. תודה!

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  6. Started by Black_eagle,

שלום. יש לי בעיה מוזרה שאתר משרד החינוך לא עולה אצלי. בדקתי אצל עוד כמה אנשים והאתר עובד מצויין. אצלי הוא אומר שהדף לא יכול ליהפתח, אבל כל שאר האתרים נפתחים מצויין. מה יכולה ליהיות הבעיה?? (ספק בזק בין לאומי)

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  7. יש לי winxp כשאני מנסה לקים רשת דרך האשף של ווינדוס אז האשף מתעקש לעשות לי גשר רשת אני לא רוצה גשר רשת! איך אני נמבטל את הדבר המעצבן הזה שלא נותן לי להקים רשת כמו שצריך

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  8. שלום לכולם... אני מקים רשת על איזור מגורים של כמה בניינים ונוצרו לי שלל בעיות. ברשונית קיימים הרבה סוגים של SWITCH וSWITCH HUB של חברות שונות וכמו שגיליתי לא מזמן, מאיזושהי סיבה לא מוסברת למרות כל מה שכתוב בנתונים התכניים על טווח הפעולה של המכשירים, כל המכשירים שברשותי (החדשים) לא מתפקדים על טווחים של 60-70 מטר... וזה למרות שכתוב במפורש: "Cabeling: Cat 5e STP/UTP 100ohm and 100 Meters MAX" יש לי כבל שמתוח לאורך 70 מטר בערך מסוג cat 5e STP (כל הרשת שלי מורכבת מסוג הכבל הזה), כאשר בשני הקצוות אני מחבר HUB ישן לא משנה של איזה חברה שמהירות העבודה שלו 10 מגה-ביט, הוא עובד מצויין, ברגע שאת אחד הHUBים מחליף SWITCH אז זה מפסיק לעבוד.. ניסיתי גם SWITCH וגם Switching HUB ושנ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שאלתי בדרך הביתה במונית את האחראי תפעול אינטרנט של מת"ב על המודמים - כל המודמים של הכבלים ללא יוצא מן הכלל בכל הארץ נותנים עד 3 כתובות IP פר מודם. רשמי. דרך אגב- אני עובד במת"ב בשירות לקוחות

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  10. אבא שלי עשה איטרנאט 1.5 וביקש מודם usb עכשיו הוא קיבל במקום התבלבלו ונתנו מודם של כרטיס ושמו speedtouch 500 series multi user adsl gatewy עכשיו אני לא יודע למה אבל אבא שלי חושב שמודם usb יותר טוב מכרטיס רשת העם זה נכון ולהחליף אתהמודם הזה ההורים שלי גרושים אז בבית יש לי מודם שחור ישן של אלקטל .... בנתיים איזה מודם כדי ? זה בשביל שאבא שלי ירגע וידע מה יותר טוב .. להשאר עם מה שהביאו או לבקש usb

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  11. Started by EagleX2,

רציתי לדעת איך נקראים כבלי רשת רגילים (לחיבור בין מחשבים/hub/switch) rj משהו לא? ולשאלתי השנייה: מה הבדל בין כבל מוצלב לכבל לא מוצלב?

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  12. המצב הוא כזה: שני מחשבים מחוברים לסוויץ' ולאלקטל משודרג. אחד המחשבים עובד חלק, ואילו השני מסרב לתרגם DNS. הצלחתי להכנס לפי מספר אבל לא לפי כתובת. בשני המחשבים עובדות מערכות Windows XP Home ובשניהם אותם ההגדרות. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by m_a_t,

לא משנה... האינטרנט הוא בכבלים... 3 ip per modem... יש איזושהיא דרך לחבר מחשב רביעי לרשת שיקבל אינטרנט?

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  14. Started by boogala,

אני לא מצליח להתחבר לקאזהה, זה קודם התחבר, אבל עכשיו זה נשאר במצב "מתחבר". גם באימיול זה עושה את זה. זה קשור? מה לעשות? כבר הורדתי ועשיתי אינסטול מחדש, לא עזר בגרוש. נראה לי שזה קשור בזה שאיזה פורט חסום אצלי. אין לי פיירוול. [glow=blue,2,300]WTF?[/glow] היו שלום, AND MAY THE FORCE BE WITH YOU!

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  15. Started by zone51,

קראתי את המדריך ל - ICS. יש לי מודם כבלים TERAYON המתחבר ב USB למחשב. יש לו יציאה 10/100 BASE-T יש לי 2 מחשבים שאני רוצה לרשת. האם צריך 2 כרטיסים במחשב הראשון וכרטיס במחשב השני כפי שמתואר במדריך? או רק כרטיס אחד במחשב הראשון (שאליו אני מחבר את מודם הכבלים)? תודה

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  16. אני מקבל דיווחים מהפיירוול שלי על התקפות MICROSOFT_DS ממלא איפים שונים מרחבי העולם! מה זה? וירוס שנועד לסרוק פורטים של ישראל בימים אלו? שמעתי שהיום ואתמול היו ניתוקים בכל הארץ - יש קשר? מה קורה פה??

• 10 תגובות
    • 925 צפיות
  17. שלום רב. יש לי בביתי 2 מחשבים וברצוני לשתף אותם באינטרנט וגם שיתוף רשת ביתית. יש לי כרטיס רשת בכל מחשב ויש לי חיבור קבוע לאינטרנט מתב+012 (DHCP) . האם מה שאני צריך לקנות זה האב פשוט ? את ההגדרות אני יודע לעשות אבל אני מבולבל עם כל ההאב\נתב\סוויץ בלה בלה תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 838 צפיות
  18. Started by darkman,

אז ככה בחיגן שלכם מה רשום אחרי השטרודל? חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  19. אני צריך דחוף מדריך לבניית רשת ביתית (עד 15-20 מחשבים) ומדריך לגבי רשת אלחוטית באנגלית או עברית. תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  20. שלום לכולם, קודם כל אני חייב להגיד שאני ממש נוב ברשתות אלחוטיות אז תסלחו לי אם חלק מהשאלות קצת מפגרות. אני מעוניין ליצור רשת בין מחשבים שנמצאים כ50 מ' אחד מן השני, בשני מבנים שונים בקומת קרקע. יש שטח פתוח בין המבנים ואחד החדרים הוא ממ"ד. לאחר שקילה של האפשרויות השונות (אי אפשר לעשות רשת על קווי החשמל או הטלפון בגלל שבשני החדרים יש רשת חשמל, וטלפון שונה), ובגלל שEthernet חוטי הוא נורא בעייתי (אפשר להעביר באוויר או מתחת לאדמה אבל אני מחפש פתרון פשוט שאני יכול לעשות, ולא להזמין טכנאים ואנשים שונים בשבילו) השאלה שלי מתחלקת לכמה חלקים: 1. האם זה אפשרי להתקין רשת אלחוטית בתנאים שציינתי (2 חדרים בשני מבנים שונים, עם שטח פתוח בינהם, כ50 מ' מרחק בין החדרים, כאשר אחד מהם הוא ממ"ד (…

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  21. Started by HackerPitbull,

זה נכון שאם מחברים כבל מוצלב מכניסה רגילה של Switch לכניסה רגילה של Switch נוסף, בעצם חיברתי Switch hub ל-Switch hub? ככה שכל מה שאני יחבר ל-Switch הנוסף יתפקד כאילו חיברתי ל-Switch הראשי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. כמה פעמים קרה לכם שהארד דיסק נשרף, מת, הלך? כמה פעמים קרה לכם שבגלל טעות קטנה הייתם צריכים לפרמט את המחשב ללא שום גישה לעשות גיבויים? אז זהו - שלי זה קרה מספיק! למחשב שלי אישית אף פעם לא קרה דבר כזה בגלל שאני דואג לגבות מידי פעם אבל במחשב השני, מחשב העבודה קרה לא מעת. החלטתי שאני בונה מכונת גיבויים, שתשמש גם לחילוק האינטרנט והפיירוואל הראשי. אז מה עושים? -אני הולך לקנות PIII משומש (כמובן במצב טוב!). -בנוסף ל-PIII אני אקנה הארד דיסק יציב של 80Giga. -בנוסף הארד דיסק 40Giga ישן יחסית שלי שיעבוד במידה והראשי יפול. נתקין על המחשב: Windows 2003 Server Norton Anti-Virus Corporated Adition 8.1 Norton Firewall Corporated Adition 5.1 וניצור 4 מחיצות. מחיצה א' = C - מחיצה מוגבלת 10 …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by diverse,

קראתי את המדריך ורציתי גם לדעת אם יש דרך לשתף אינטרנט ללא מחשב שרת, כלומר שהמחשב השני לא יהיה תלוי בכך שהראשון מופעל. (אני מחובר לכבלים עם מודם Motorola surfboard4200) והאם יש איזה פיתרון אלחוטי? וגם איזה כרטיס רשת ממולץ? או שזה לא ממש משנה.

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  24. אז ככה, יש לנו 3 מחשבים של 012 באינטרנט אל חוטי, ואני לא רואה את המחשבים המחוברים ב"שכנים לרשת", רק את שלי. למה זה? כשאני מגיע אל המחשבים, דרך התחל חיפוש, כשאני נכנס למחשב של אחותי המחשב נתקע וקורס, אבל אצל המחשב של אמא שלי לא. יותר חשובה הבעיה השניה. איזה פרטים אני צריך להוסיף כדי שתוכלו לפתור לי את הבעיה, או איך פותרים את הבעיה? היו שלום, AND MAY THE FORCE BE WITH YOU! נ.ב. דבר בצורה פשוטה כמו למישהו שרק עכשיו הכיר את המחשב, כי אני [glow=red,2,300]ממש[/glow] לא מבין כלום!

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  25. Started by hck,

היי! אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי איכותי בכדי לחבר מספר מחשבים ברשת. הנתב צריך להיות בעל יכולת קליטה (אלחוטית) בטווח של כ15-25 מטר דרך קירות עים קצב העברת נתונים של 54Mbps. כמובן שאני מעוניין לשתף את האינטרנט בכולם, ולכן אני אציין את החיבור שלי: כבלים, בזק-בינלאומי (ללא חייגן). בכל אופן, ראיתי בחוברת של באג(BUG) שיצאה עים העיתון של השבת, לגבי נתב של 3Com. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? החוברת של באג http://www.geocities.com/hck2cmp/BUG.jpg (התעניינתי בנתב הימני שעולה 759 ש"ח וכולל כרטיס רשת אלחוטי)

• 8 תגובות
    • 862 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.