עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

כללי

פורום Off topic ללא נושא מיוחד.

1. אהלן, אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר באוניברסיטה (ב-2010, עם פתיחת שנת הלימודים האקדמאית הבאה). הבעיה היא שאני מתלבט בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה. יותר מכך, אני עוד לא יודע איפה. התחלתי בדרך השלילה ופסלתי כבר את רוב האוניברסיטאות, כשרק הטכניון, ת"א ועברית נשארות אופציות. הכיוון המקצועי שאני רוצה לעסוק בו זה פיתוח משחקי מחשב, בפרט בעבודות ה-gameplay programming, קרי, לקיחת המודלים, המנועים הגרפים, מפות, מה שלא יהיה, לעבוד בצמוד ל-designer וליצור את המשחק עצמו. אני אוהב להסתכל על זה כמו על החוטים במריונטה שמחברים את החלקים השונים והופכים אותה מאוסף חתיכות ארעי לבובה. אני לא רוצה לעשות תואר סתם בשביל לצאת ידי חובה, אני מחפש תואר שבאמת יתן לי כלים להיות טוב במה שאני עושה. פחות…

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by zahiz007,

שלום! אני לא בטוח שזה המקום הנכון... במידה ולא אשמח אם אפשר להעביר אותו לשם. אני מתחיל שנה שניה של לימודי מערכות מידע. ולפני מבחר של 3 קורסי בחירה. אני נוטה לכיוון JAVA אך מכיוון שכבר עשיתי קורס אחד (שכלל, לפחות לפי מה שאני קורא, את רוב החומרים שקורס בחירה), אני כבר לא כל-כך בטוח. אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר לגבי איזה מן הקורסים הללו יעזרו לי בעתיד (במקצוע עצמו). תודה רבה! נ.ב. האפשרויות מצורפות בקובץ. צחי [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 706 צפיות
  3. Started by peripushkin,

יש לי עכשיו 4000 ש"ח וההורים יכולים להוסיף עוד איזה 3-6 אלפים.. אז האם כדאי לי לקנות מחשב סוס עם מסך 19" או מחשב פחות סוס עם 24" (dell 2407WFP) שאם אני קונה אותו התקציב למחשב נשאר 3-6 אלף לעומת עם המסך 19" שיש תקציב של 5500-9500~ השימושים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט וסרטים (HD) והייתי רוצה גם משחקים שהמחשב הנוכחי לא ממש יתן לי חווית משחק טובה אז אני לא נותן למשחקים צ'אנס..

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  4. Started by BURTON,

אני כרגע עומד בפני דילמה אני עובר לאורנג' ואני צריך לבחור אחד מהמכשירים האלה: Nokia 6680 ו-Samsung 990 איזה מהם לפי דעתכם כדאי לבחור?

5. כל המיטות ששכבתי עליהם מרגישות אותו דבר. נראה כאילו ההבדלים היחידים זה סוג הבד, הצבע, והרגליים. אמרתי נשאל כאן, מקסימום לא נקבל תשובה. אבל לא יזיק אולי נקבל כאן עיצות טובות. סאונד (מיטה וחצי מסדרת Silver) לינקים: http://www.israhit.co.il/product/%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%97_%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94_%D7%95%D7%97%D7%A6%D7%99_Silver_%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%93/517,id http://www.isleep.co.il/products/118916 יתרונות: המרכז הבריאותי Plus,. חסאונות: רגליים פחות יפות, לא ניתן לקנות עם שכבת viscojel. מחיר: 4290 ש"ח. תמונה מהקטלוג : http://img5.imageshack.us/img5/7632/dscf2130.jpg איזי (ניתן לקנות רק דרך רשת "גוד נייט") לא מצאתי תמונת/קישורים ברשת: יתרונות: הרגליות יותר יפות(?…

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  6. שלום לכולם, מי שלא לרוחו הת'רד הזה יכול להרגיש חופשי לא להגיב בו, אני בוחר לשאול פה מפני שאין לי מושג איפה אני יכול לשאול, וכי אני יודע שיש פה אנשים שהתנסו עם הרבה מאד דברים, בניהם אני שישמחו לעזור. אז ככה, אני תקליטן, אני צריך גנרטור לאירועים בחוץ, הגנרטור יסחוב הגברה של 2 קילוואט, ותאורת לדים בסיסית (הספק זניח) בואו נגיד, שאם יהיו לי שני אירועים בחודש בחוץ אני ממש אשמח עכשיו, ישנה חברה ישראלית של ציוד בניה, שנקראת שאטאל, שמייצרת גנרטורים עם מנועים יפניים, באיכות פצצה אבל מחירי הגנרטורים שלה, פי 3 מהסינים. עכשיו השאלה היא האם יהיה שווה לי לשלם את ההפרש הזה, במיוחד לאור העובדה שהגנרטור יעבוד בין פעם ל4 בחודש, ל8-10 שעות... זהו בערך ותודה רבה לכולם!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by HeDesXs,

התחלתי השבוע ללמוד יג' אלקטרוניקה באורט סינגאלובסקי וזה פשוט סיוט מתחילים ברוב הימים ב8 וחצי וזה אומר שאני צריך לקום ב7 לתפוס 2 אוטובוסים. בנוסף לזה, רוב השיעורים שם מעניינים לי את ה#$% בתיכון לא השקעתי עד הבגרויות ופה אני לא הולך להשקיע עכשיו ההתלבטות שלי היא האם כדאי לסבול כמעט שנה ולהוציא טכנאי (אם זה שווה משהו בכלל) או לצאת עכשיו כל עוד מוקדם ולהתגייס לתפקיד שאני עדיין לא יודע (כג'ובניק)

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  8. Started by yossi_s1,

היי, השתחררתי מהצבא לפני כחודש ככה והתוכניות להמשך הם פסיכו (מועד יולי) ומכינה באוניברסיטה. כרגע אני בחיפוש עבודה ונקלעתי להתלבטות שהייתי רוצה להתייעץ עם מישהו שיש לו קצת יותר ידע ונסיון. האופציות שיש בפני הן עבודה בחברת הייטק כלשהיא, לעומת עבודה זמנית סטנדרטית, לדוגמא חשבתי על ארומה. עברתי תהליכי מיון למשרות לא רעות, אחת בטבע למשל, מפעיל חדר בקרה, סביבת עבודה לא אינטסיבית, החסרונות עומדים בעיקר בחובה של משמרת לילה שהיא מ10 בלילה עד 6 בבוקר שאני חושש שידפוק לי לגמרי את השינה והעניין יפריע לי בלימודים ובנוסף שהעבודה היא לגמרי לבד בלי אנשים, טיפה באסה. או משרה בRSA שכוללת חיפוש סכנות אבטחה באינטרנט ובכללי בנושא אבטחה באינטרנט, התנאים שם טיפה טובים יותר. אין משמרות לילה ועוב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום אנשים, אני מתגייס ב 30.7 (שריון, חטיבה 188) אני רוצה לקנות שעון, אבל אני לא יודע אם השעונים שאני אוהב מותרים לשימוש בצבא. אשמח אם תוכלו לומר לי אם השעונים שבחרתי אכן מותרים לשימוש בשירות הצבאי. אני מחפש שעון חזק ועמיד שישרוד את הטירונות ושיהיה תמיד על היד. מצד שני, אני לא סובל את שעוני הגומי האלה של G-SHOCK וחושב שהם מאוד מכוערים ומפלצתיים, אני לא אוהב שעונים דיגיטליים ומעדיף אנלוגיים עם סטופר ותאריכון דיגיטלי. אין לי מגבלת תקציב או משהו, אבל הכל בפרופורציות.. אני מתבלט בין שלושה שעונים, רציתי לשאול לדעתכם. אז הנה הרשימה לפי סדר העדיפויות שלי, תגידו מה אתם חושבים. 1. G-Shock Cockpit Solar GW-1701D 2. G-Shock SCUBA G701D 3. G-Shock Worldtime Steel G731…

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  10. שלום אני עולה מכיתה י' ליא' בשנה האחרונה הייתי במגמות של כלכלה ופיזיקה עכשיו אני מתלבט האם לעבור מפיזיקה לביולוגיה ורצתי לשמוע תגובות הערות והארות שלכם בנושא (אלה שסיימו או עומדים לסיים תיכון) אני יושב עכשיו בפיזיקה על 80 מה שרציתי לדעת זה האם פיזיקה באמת פותח לך את דלתות גן עדן לאחר התיכון או שגם ביולוגיה נחשב למקצוע איכותי כמו פיזיקה? בנוסף רציתי לדעת האם כדאי שאני יהיה בביולוגיה וישב על 90+ או שאני ישאר בפיזיקה וישב בערך על 80 85? כדאי להביהר שאני לא עומד להיות פיזקאי או ביולוג אז זה לא פקטור ואם כבר פתחתי נושא האם למישהו יש המלצות לאוטוביוגרפיה מעניינת?

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. נדפק לי הוידיאו, ראו כאלה פסים וכששמים קלטת לא רואים נקי וזה קופץ, ניסיתי הכל, ניקוי ראש, לשנות כפתורים וכלום לא עזר אז שלחתי אותו לטלמקס אמרו שיש כמה חלקים שנדפקו והכל 220 שקל, מה אתם מציעים לי לעשות? לתת להם לתקן לי אותו למרות שאני בטוח שזה שווה פחות :-\

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  12. היי לאחר שלא עברתי מספר מיונים לתפקידים סודיים ולמודיעין חיל האוויר, ולאחר שלא התקבלתי לעתודה, נשארה לי אופציה אחרונה : מש"ק תכנון כוח-אדם שלחו לי הזמנה למיון לתפקיד זה ב5/12. אני מתלבט אם ללכת או לא: מצד אחד אין לי אפשרויות אחרות, מצד שני אני לא בטוח שאני מעוניין לנסות להתקבל לזה. מה דעתכם? האם אתם יודעים משהו על התפקיד? תודה

• 23 תגובות
    • 14k צפיות
  13. Started by עוף קפוא,

יש לי דילמה קשה! אני רוצה לאכול קורנפלקס! אבל אני לא יודע מה לעשות תעזרו לי! ערב קפוא!

• 107 תגובות
    • 7.7k צפיות
  14. הגעתי לישורת האחרונה, כל נציג מנסה לשכנע אותי שהמכון שאותו הוא מייצג הוא הכי טוב וכו' אתם בטח מכירים. יואל גבע נפסל כבר בהתחלה ולא בגלל המחיר. ההתלבטות היא בין קידום (הכי יקר) ולבין היי קיו, סמארט ואנקורי שממנו קיבלתי הצעה ממש נמוכה רק בגלל מקום העבודה שלי (2500 ש"ח במקום 4280 שזהו הסכום שאותו משלם חייל משוחרר ללא ואוצ'ר). צריך תגובות,הצעות,חוות דעת לגבי כל מכון שרשמתי מבעלי ניסיון או כאלו ששמעו,מכירים,יודעים וכו'. בבקשה זה די דחוף אני צריך להחליט עד מחר.

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  15. תקופה ארוכה אני חושב לקנות מכונת גילוח, ולאחרונה ראיתי דיל על המכונה ה-Philips hq7810. האם המכשיר שווה את ה250 שקל? אודה לחוות דעת מבעלי ניסיון. איך היא מתמודדת עם זיפים קשים? ניקוי? אשמח לקבל גם המלצות לדגמים נוספים. תודה מראש LEON

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. המצב היום הוא כזה שאם אתה לומד לתואר ראשון במקצועות רגילים כמו תקשורת,סוציולוגיה,אנתרופולוגיה,פסיכולוגיה,קרימינולוגיה וכו' אין באמת מה לעשות עם זה לאחר שמסיימים. מה גם שתחומי הלימוד באוניברסיטאות ובמיוחד בעירי חיפה מצוצמצם ביותר ואף גובל בשעמום. טיפוס עם ראש ריאלי אני לא ולכן גם לימודי הנדסת משהו,ראיית חשבון וכו' לא מתאימים לי למעט כלכלה/מנהל עסקים שאני חושב שכן יכולים להתאים לי. לאחר מכן מגיעה השאלה: אוניברסיטה או מכללה? במכללות יש יותר חוגים או נקרא לזה שילובים מעניינים לתואר ראשון מאשר באוניברסיטה אך שוב מדובר במכללה וזהו חסרון. את של האוניברסיטאות כבר צייניתי למעלה. אני יותר מתעניין בעיצוב תעשייתי,עיצוב גרפי,ארכיטקטורה,צילום. אך כדי ללמוד משהו מהנושאים הללו יש צורך בה…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by NetWiz,

שלום לכולם, אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד CCNA ומתלבט לגבי האפשרויות הבאות: 1. קורס CCNA במוסד אשר מלמד את הקורס, כדוגמת ג'ון ברייס, IITC, מכללת הייטק וכו'. 2. למידה לבד, בין אם באמצעות ספרים של ICND1 ו-ICND2 או באמצעות CBT Nuggets CCNA. פה אני צריך את העצה שלכם, במיוחד מי שכבר עשה את ההסמכה ויודע להמליץ לי איך יותר טוב ללמוד ומה היתרונות והחסרונות. תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Doctor Robert,

היי, אני לומד עכשיו לבגרות במתמטיקה - 3 יח' לימוד. אני לומד עם מורה פרטי פעמיים בשבוע, כל שיעור שעתיים. הספקנו לעשות את היחידה הראשונה והשנייה תוך פחות משלושה חודשים. המטרה שלי מההתחלה הייתה לעשות 5 יח' לימוד עד גיל 18 (אני עוד חודשיים בן 17). העניין הוא, שאם נמשיך בדרך הזאת, דרך 3 יח' ל-4' יח' ואז ל-5' יחידות, סביר להניח שכל הבגרות תקח יותר מהזמן שנותר לי. אני חושב שזה בזבוז זמן לעבור דרך 3' יחידות ו-4' יחידות עד שאני מגיע ל-5' יח' , אם ניתן ישר לגשת ל-5' יח'. המורה שלי אומר, שעדיף קודם כל לעשות בגרות ב-3 יח' כדי שקודם כל תהיה לי בגרות, ובמידה וארצה להמשיך ואבין את הנושאים, ללכת ליח' יותר מתקדמות, במקום לגשת מההתחלה ל-5' יחידות ולהיכשל בהן ולבסוף, להישאר ללא בגרות. …

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. יש לי אפשרות לקבל ביטוח מוזל יותר דרך העבודה של ההורים (הפרש של 1400 ש"ח) העניין כרוך בדבר אחד : העברת בעלות נוספת על שם אמא שלי - כלומר משמעות הדבר שהרכב יעבור יד נוספת ויהיה כבר יד שלישית. מן הסתם שזה נתון שעלול להשפיע על מכירה עתידית של הרכב וכאן אני כבר די מתלבט. מה אתם אומרים ? כדאי או לא ? (מאזדה 2 - שנתון 2008 - יד שניה - 50000 ק"מ.)

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. טוב, נראה לי שזה הולך להיות ארוך.. כשהשתחררתי ב-2007 מהצבא חשבתי מה אני הולך לעשות.. חבר הציע לי ללמוד קורס של טכנאי מחשבים. סיימתי בהצלחה קורס טכנאי מחשבים מוסמך מטעם מכללת אורט רחובות. תיקנתי פה ושם מחשבים לחברים ומשפחה ועם הזמן חברים של חברים שמעו עליי וקראו לי לעתים לפי הצורך. אהבתי את העבודה וניסיתי להיכנס לאייבורי, אבל הם לא חזרו אליי. פניתי לעוד חנות מחשבים ואכן הוא קיבל אותי לעבוד אצלו, אך כעבור שבועיים הוא טען שאין לי מספיק ניסיון והוא לא יכול להחזיק אותי יותר. ניסיתי שוב לעבוד כעצמאי, תליתי מודעות אבל עדיין לא קיבלתי מספיק פניות. מכיוון והיה לי חשוב לעשות כסף החלטתי לחפש עבודה קבועה מבלי להתפשר, מצאתי עבודה בסופר יוחננוף ועבדתי שם כאורז בקופות. עם הזמן עברתי למא…

• 68 תגובות
    • 11.3k צפיות
  21. אוקי, נתחיל בכך שאני בן 17 וחצי , סיימתי כיתה יא'. מצטיין בלימודים - מתעניין מאוד בכל תחום המחשבים , כולל רשתות. יש לי תעודת A+ וCCNA. אפשר להגיד שממלפני הרבה זמן אני חושב ללכת לעתודה וללמוד הנדסת תוכנה. קיבלתי לא ממזמן 2 מכתבים מהמודיעין ובהם נאמר כי אני מוזמן למיונים ל" מודיעין אלקטרוני" ול" פרוייקט גאמ"א". שמעתי כמה תגובות טובות על פרוייקט גאמ"א, וכמה שהוא טוב . כמו כן קראתי את ההסבר על הפרוייקט באתר חיל המודיעין , ולא מי יודע מה מעניין - כנראה בגלל שזה לא ממש מובן. לגבי המודיעין אלקטרוני - לאחר שקראתי את ההסבר על יחידה זו , מאוד התלהבתי , ואישית זה מאוד מעניין אותי. לגבי עתודה - אני בן יחיד, לאמא חד הורית. כל התמיכה הכספית של הצבא יכולה מאוד לעזור ללימודים, אבל…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אשמח לדעות בעיקר של כאלו אשר למדו/לומדים פיזיקה. האם ניתן למצוא עבודה שאינה בהוראה עם תואר ראשון? האם כדאי ללכת למסלול של תואר כפול עם הנדסת חשמל? האם יש אוניברסיטה מומלצת, או שכולן פחות או יותר אותו הדבר? (מתלבט בין בן-גוריון לאת"א, גר בבאר שבע) האם יש למישהו תובנות נוספות בנושא באופן כללי? תודה.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. היי חברים אני הרבה זמן כבר מתעניין לגבי התחום הזה. לאחרונה עלו כל מני שמועות על כך שהשוק כבר רווי במהנדסי תעשייה וניהול ויש בו הרבה מובטלים ומשכורות נמוכות. האם יש משהו בשמועות האלו? מכיוון שלא מצאתי מידע קונקרטי בעניין. בנוסף, אם מישהו התנסה בעניין, אני רוצה ללמוד באונ' ת"א ולפי הציונים שלי אני יכול להתקבל רק להנדסת מכונות (לא מספיק לי לתעשייה וניהול) האם זה יהיה צעד נכון, להתחיל את השנה הראשונה ב"הנדסת מכונות" ובהמשך לעבור לתעשייה וניהול? האם זה אפשרי? כי מבחינת הקורסים- הם די חופפים בשנה הראשונה. תודה, ושבוע טוב בר.

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  24. Started by TripMan,

אני כרגע בכיתה יב', ומתכנן ללכת לעתודה. אני מתבלט בעיקר בין כלכלה+חשבונאות למדעי המחשב. שני התחומים הללו מושכים אותי אך אינני יכול להגיע להחלטה של מה עדיף. אשמח לתגובה אולי מאנשים שעשו פה תואר בכלכלה, או באמצע התואר שיוכלו טיפה לעזור לי בעניין . האם יש יותר אפשרויות עיסוק לכלכלנים על פני מדמח"ניקים? האם קל יותר למצא עבודה בכלכלה? מה המשכורות ההתחלתיות?

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.