כללי
פורום Off topic ללא נושא מיוחד.
39,687 דיונים בפורום זה
-
שלום אני בכיתה י' ולפני 2 שיעורים התחלנו תנועה מעגלית . המורה שלנו אמר שמי שיפתור ויסביר את הבעיה הבאה , יקבל 100 וזה ייחשב כבוחן . הוא לא הסביר לנו יותר מדי בנושא כך שלמי שמבין בזה הבעיה אמורה להיות קלה יחסית (הבעיה היא שאני לא כל כך מבין...). נתון: גלגל של אופניים המסתובב בכיוון השעון במהירות קבועה ו2 וקטורים המצוירים בשרטוט (הוקטור העבה הוא השקול של שני הוקטורים הדקים) . השאלה : מצא את המיקום הגיאומטרי של הנקודות בעלות אותו גודל של מהירות כמו לנקודה C . אחרי שחשבתי קצת על הבעיה הזאת , דעתי היא שאם נמשיך את " V אופניים" ונעשה ממנו קוטר ואז נעשה משיק , יצא לנו שהוקטור השקול של בנייית העזר יהיה שווה בגודלו לוקטור השקול שנתון אך מנוגד לו בכיוונו . האם מישהו יכול לאמ…
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
היי חברים, שאלה קטנה שרציתי לברר לגביה לפני המבחן שמחר. כפי שאתם יכולים לראות בציור, יש 3 מטענים ואני מחפש את הכוח שמופעל על המטען האמצעי. עכשיו הכוח שמפעיל המטען הימני מושך אותו והכוח שמפעיל המטען השמאלי מושך אותו גם כן, איך אני מבצע את חיבור הכוחות המופעלים עליו לסך הכל כוח? הייתי עושה: F = F1,3 + F2,3 אם הוא היה נמשך\נדחה לאותו כיוון משתי הכוחות, אך מה עושים במקרה כזה? המורה אמרה משהו בנוגע לבחירת הכיוון של ציר ה-X ולפי זה מציבים את הכוח שמושך\דוחה בניגוד לכיוון ציר ה-X במינוס אבל כך ניתן למצוא 2 תשובות אפשריות.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחר יש לי בוחן ואני הולך להיכשל אם אני לא אבין מה צריך לעשות. השאלה הולכת ככה: התאוצה האדיאלית המותרת לטייס במטוס F-16 היא 9g מהו רדיוס הסיבוב האופקי המינימאלי המותר למטוס F-16 הטס במהירות קבועה של 200m/sec W יהיה אומגה ו A יהיה אלפה כי אני לא יודע איך כותבים אותם במחשב :-\ מה שהבנתי זה ש v=200m/sec זה אומר ש Wr=200 התאוצה שלי היא 0 (כי המהירות קבועה). מהנתון של ה A=9g אפשר להוציא את זה ש V^2/R=9g אבל אני לא יודע איך זה עוזר לי. תודה רבה לכל מי שיעזור
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תיאורטית מוקצבות 5 דקות לפתירת השאלה, ככה שבטח יש כאן איזה טריק שלא הצלחתי לעלות עליו. אשמח לעזרה. [br]פורסם בתאריך: 14.04.2008 בשעה 21:00:40 בסוף הסתדרתי...וזאת אכן שאלה מכשילה. 4 התשובות הראשונות לא קבילות משיקולי מימדים.
-
- 0 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
בתוך כדור בעל רדיוס 8 מדדו את הפוטנציאל ומצאו שהוא הפונקציה הבאה: V® = 47.5*(r/8+e^(r/8)) נתון כמו כן כי שאר המרחב, מלבד הכדור אינו טעון. כמות המטען בתחום הרדיוסים (6.667 , 9.6) היא: ? מי שמצליח שיכתוב גם איך הגיע לפתרון
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לחשב מקדם חיכוך של גוף, ששוקל 2kg ונע 15 סנטימטר עד לעצירה, במהירות התחלתית של 1M/SEC... בבקשה תשובה ברורה. תודה מראש ערן.
-
- 8 תגובות
- 10.1k צפיות
-
-
-
הבנתי כמעט את כל הפרק בתנועה בקו ישר חוץ מקטע מעצבן: איך אני בונה משוואה לגופים שיוצאים מאותה נקודה בהפרשי זמן שונים? לדוגמא: אבן משוחררת ממנוחה מראש צוק, ושנייה אחת לאחר מכן נזרקת מאותו מקום אבן שנייה כלפי מטה במהירות התחלתית שגודלה 12 מ/ש. כעבור כמה זמן מרגע זריקת האבן השנייה היא משיגה את הראשונה? איך אני בונה משוואה לכזה דבר? איך אני מבטא את "נזרקת שנייה אחר כך"? במינוס -1 או (t-1)?
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי תנועה במעגל של גוף כלשהו: 1. אם נתון לי שהגוף נע במהירות קצובה, להיכן הכוח השקול? 2. אם נתון לי שהגוף אינו נע בתנועה קצובה, להיכן הכוח השקול? שאלה שלא קשורה לתנועה מעגלית: גוף נע בקו מפוטל (לא ישר), להיכן כיוון הכוח השקול? . תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יושב כבר שעתיים ומנסה להבין כמה כשהכוח פועל דרך מרכז המסה, החיכוך פועל נגד כיוון התנועה וכשהכוח פועל לא דרך מרכז המסה, החיכוך פועל עם כיוון התנועה אם מישהו יוכל להסביר בשפה פשוטה אני ישמח
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלה בתמונה. תודה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד הנה השאלה: http://img302.imageshack.us/img302/590/11mw1.jpg תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
גוף שמסתו 2 קילו נמצא 1 מטר מקפיץ חסר מסה שקבוע הקפיץ שלו 100 מהו מקסימום ההתכווצות של הקפיץ בכל אחד מהתנאים הבאים: א. המסה משוחררת ממנוחה ב.המסה מקבלת מהירות של 1 מטר לשניה כלפי מטה ג. " " " " " " " מעלה מי שיודע בבקשה תעזרו אני לא מצליח
-
- 7 תגובות
- 697 צפיות
-
-
-
מה זה אומר שאני עדיין יכול לשלוח לבן אדם הודעות אבל אני לא יכול להיכנס לפרופיל שלו? ויש דרך לחסום בן אדם שכבר חסם אותי? תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
איך פותחים תאב (עם שם אני קובע) בפורפיל שלי בפייסבוק? אני רוצה לראות איזה דברים חמודים אני יכול לעשות אני יודע שזה דורש עבודה עם א'גקס אין לי בעיה עם זה.. אין גם בעיה עם XML (מה שיותר בטוח)
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
מישהו תייג אותי שהיתי בתיכון איתו, איך אני מבטל את זה? איפה רואים את זה? עשיתי HIDE שלא יופיע לי על הTIMELINE אבל כתוב שזה מופיע בעוד מקומות
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
חלק א' בדיקת המערכת נתון סל ובתוכו מסה תיקנית המחיברים לציר גלגלי בגובה 120 סנטימטר המסה הכוללת היא 120 קילו . הסל ירד וחזר להגבהה שך 102 סנטימטר . חלק ב' באותה מערכת בסל הנמצא בגובה 120 ס"מ הפעם מצויה קוביה . לאחר שהסל ירד מחצית הגובה הוסיפו קוביה שמסתה שני קילו . הסל המשיך לרדת והחל להעלות למעלה . לאחר 25 ס"מ הוציאו בזריזות שש קילו והסל המשיך לעלות עד לגובה כולל של 138 . מהי המסה של הקוביה הירוקה?
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
לפני כמה ימים היה לי מבחן בפיסיקה והייתה לי את השאלה הזאת : ( הניסוח לא משהו כי אני לא זוכר וגם בגלל שאני בט'' אז החומר שאנחנו לומדים לא משהו ) אם יש מטוטלת והיא זזה ואז היא נעצרת זה בגלל ... ואז יש כמה אפשרויות ואני שימנת שזה בגלל כח המשיכה בהתבסס על חוקי ניטון אולם המורה שלי אמרה לי שאני טועה וזה בגלל החיכוך .. למרות שאני מבין שזה גם נכון אני חושב שזה מזער לעוןמת כח המשיכה עכשיו מה שאני צריך זה שתגדו לי אם אני צודק או שטעיתי ?
-
- 4 תגובות
- 471 צפיות
-
-
יש מספר דברים בפרק "נפילה חופשית" שאני לא מבין. אתן תרגיל לדוגמא: א. באיזו מהירות יש לזרוק כדור כלפי מעלה על מנת שיעלה לגובה מרבי של 5 מטר? איך אני מגלה את זה? אתן דוגמא נוספת: כדור נזרק מגג בנין שגובהו 80 מטר כלפי מעלה במהירות התחלתית 30 מ/ש. איך אני יודע מהו העתק המרבי שהכדור יכול לעבור לפני שהוא נעצר ומתחיל לרדת למטה?
-
- 12 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
אני שואל ברצינות וזה תמיד עניין אותי: כשבן אדם שמתחיל לזרוק אבנים על אנשים אחרים בגלל שהוא חושב שחייזרים משמיים יהרגו אותו אם הוא לא יעשה את זה, או שהוא מתחיל לקבל הזיות וצועק וחי בפחד שחייזרים יהרגו אותו הולך לפסיכיאטר, הוא מקבל ישר אשפוז+תרופות. כשדוסי בא לפסיכיאטר, הוא נחשב נורמלי למרות שהוא גם חושב שיש כוחות שיהרגו אותו ורוחות שיתפסו אותו ואם הוא לא יזרוק אבנים על מכוניות בשבת וירסס על עסקים שפתוחים הוא ימות. אני שואל למה הדוסי לא מקבל תרופות ? בגלל שזה פסיכוזה המונית אז לא רוצים לעשות רעש? בתודה מראש, MJ
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני בדרך לקנות מחשב חדש, לפי מה שהבנתי מדבריך בהודעה הקודמת אמרת לי לא להתקרב ל"איבורי? והאם IQPC נחשבים לטובים כי הייתי אצלהם בחנות ולא התרשמתי לטובה אפילו לא היה מישהו שם שיכול ליעץ לי על דברים יחסית פשוטים כמו סוג זכרון וכו'..
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
לצורך העניין מדובר בספר של יורם אשל מכניקה לתיכון(נושא 4 נפילה חופשית וזריקה אנכית) עמ'92 שאלה 18 כדור נופל בנפילה חופשית ועובר בשניה האחרונה של תנועתו 10M . מאיזה גובה נפל? אשמח מאוד לפירוט של השלבים בחשיבה של הגעה לפיתרון וכמובן את הפתרון עצמו תודה אלכס
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי mp4 שקורא סרטים רק עם סיומת של avi... למישהו יש תוכנה מסוימת לשינוי סיומת של סרט מ- TV ל - avi ? וגם הסברים לשימוש בתכונה .. אשמח לקבל עזרה .. תודה
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
תגיד המחיר הזה נכון? 1) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=3689 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=7506 כי אני יודע שבארצות הברית הוא עולה 76$ הכי זול.
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-