עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן חברה, ברצוני להחליף את קירור הגשר הצפוני כדי להגיע רחוק יותר בoc. מכיוון שיש ברשותי את הקירור למעבד, נינג'ה (אויר) אז אין באפשרותי לשים את המאורר שאני מקבל עם הלוח לשם פיזור החום. רציתי לדעת אם החלק הזה (תמונה) יושב על חלקים כמו מייצבי מתח או שסתם שמו אותו שם ? כמעט בטוח שאני אלך על הקירור ZM-NBF47 של זלמן, רק אני דואג שלא יהיה לו מקום בגלל הנינג'ה. מיש'ו יכול לתת לי "הוכחה" שהשילוב של ZM-NBF47 עם Ninja Plus יהיה אפשרי על הלוח P5W DH Deluxe ? אני מאוד מודה לעוזרים, ירון

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  2. Started by Joli,

משהוא יכל להסביר לי מה זה תדר,מכפלה,זכרון מטמון של המעבד? אם השתמשתי בתוכנה OCCT זה מוריד את האחריות מהמעבד??? תודה...

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  3. Started by Pitzinyelo,

יש לי פנטיום 4 1.8 סוקט 423. אני רוצה להחליף לו את המאוורר למשהו טוב, אבל איפה אני אמצא בימינו מאוורר למעבד יחסית ישן?

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  4. יש לי כרטיס מסך 7800GTX של לידטק אני מחפש לו עמרכת קירור נוזלית מכיוון שברגעש אני משחק תוך 20 דקות הוא מתחמם מגיע ל70 ויוצא לי מהמשחק וכשקניתי את המחשב הוא היה עוש הלי מסכים כחולים והיה מגיע ל80 היום יש לי 5 מאווררים על המארז וגם זה לא עוזר

• 6 תגובות
    • 653 צפיות
  5. Started by kobibo,

הביטו במאמר הבא ( מופיע גם בדף הבית ) : http://www.ngohq.com/home.php?page=articles&go=page4&arc_id=57 לפי מה שאני רואה והשלכה לכרטיס שלי ( O.C ל XTPE ) שינוי הטמפ' לא משמעותי ביותר ...לפי דעתי. הכרטיס שלי במנוחה 39 מעלות עם הסיילנסר שלהם 36 מעלות. הכרטיס שלי במאמץ ( 100% מאוורר ) 61 מעלות שלהם עם הסיילנסר 54 מעלות. לא שאני מזלל חלילה ב 7 מעלות הפרש ,אבל הקירור לא תותחי כמו שציפיתי שהוא יהיה. חוץ משני מאווררים 120 כ"א במארז אין לי שום קירור אחר,זאת אומרת שבמידה ואני ישים עוד 120 מתחת לכרטיס אני חושב שאני ישיג תוצאות טובות יותר...לא?

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  6. Started by Exe,

אני מעוניין לקנות קירור חדש למעבדP4 2.8 HT NORTHWOOD סוקט 478 בגלל בעיות עם הקירור המקורי שבא עם המעבד. התקציב שלי שלי הוא עד 200 ש"ח. אם אני קונה משהו אז אני רוצה משהו עצבני (אני רוצה לקנות גם Arctic Silver 5) אני יודע שנחושת מוליכה חום הרבה יותר טוב מאלומניום אבל יש סכנה בגלל המשקל הכבד שלו. איזה קירור אתם ממליצים לי לקחת?

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  7. Started by galdavid,

אהלן, מה דעתכם מבחינת עלות מול תועלת של הקירור הנוזלי - cooler master lc240e ? כרגע באמזון בעלות של 75 דולר (ללא מע"מ ומשלוח חינם). קישור לקירור נוזלי באמזון מתלבט אם לחכות לבלאק פריידי או שזה כבר מחיר טוב.

8. Started by MYST,

איך GLOBALWIN CAK II 38 יותר טוב מהוולקנו 7+

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  9. טוב ברשותי כרטיס מסוג msi gf 4 ti 4200 128 ddr 4X agp אחרי oc גדול הגעתי ל330\600 ( לפני זה היה 200\400) ורק המתח עצר אותי כי כרטיסי ה 4200 מסתפקים בקצת מתח. בכל מקרה רציתי לדעת מה המהירות של 4600 כי חיפשתי קצת ברשת ולא הצלחתי למצוא את המהירות של הזיכרון, מצאתי רק של הליבה ( 300). אם הזיכרון הוא בסביבות ה 600 האם כדאי לי לצרוב את הביוס של ה4600? אם כן יהיה נחמד לקבל לינק אליו.

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  10. Started by y10,

יש לי מחשב לפני כ-3 שנים ובירצוני לדעת אם הטמפרטורות שלו בסדר... זה המחשב מעבדIntel Pentium 4 2000 לוח אם DFI NS35-SL זיכרון 256MB דיסק קשיח40GB הנה תמונה: קישור של התמונה http://www.rar.co.il/files/eMule-1134851123.bmp

• 8 תגובות
    • 551 צפיות
  11. תקציב עד 1000-1200 ש"ח נ.ב האם ניתן להסיר את המאווררים במארז כשמרכיבים קרור מים? תודה מראש

• 68 תגובות
    • 3.8k צפיות
  12. Started by rivking,

מה אני עושה כדי להתחיל להזיז את העניינים ולהתחיל בOC? איזה קלוק גנרטור לבחור? לפי מה אני יודע מה לבחור? איפה מתחילים להזיז את המדים כדי להעלות את התדר נ.ב: אני מחפש תוכנת צד שלישי עי אין לי אפשרות בביוס לעשות OC

13. Started by MORIDIN,

טוב, אז יש לי ASUS GeForce 2 GTS, גרסת ה-Pure עם 32MB. בתקופת החום הגדול (45 מעלות בחיפה, מישהו זוכר?) התחילה בעיה, שנמשכה עד היום בצהרים, של התרסקות של ה-Explorer כל כמה דקות, תקיעה של המחשב שמחייבת Reset והודעות Windows has found errors in your registry שאיתחלו את המחשב שלי ולמעשה החזירו אותו למה שהוא היה חודש לפני כן. היום התגלתה (מה התגלתה? גיליתי) את הבעיה - הכרטיס עמד על 65 מעלות צלזיוס. הכרטיס עבר Downclocking רצחני, ל-120MHz, כדי שאני אוכל לעבוד (UT יאלץ לחכות בינתיים...). הכרטיס הוצא ממקומו, והמאוורר נוקה על ידי אבא שלי (מכמויות מסחריות של אבק). ה-RPM של המאוורר עלה מ-4800 ל-5300 והטמפרטורה ירדה ל-57 מעלות. עכשיו המאוורר עושה רעש של הליקופטר (אם כי פחות מלפני חמש…

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  14. שלום כולם אני מתכנן אובר קלוק למחשב של אח שלי למעבד אז הנה המפרט ספק גנרי 300 וואט מעבד p4 1.8 512k northwood לוח אם משהו לא מוכר של via + קבלים נפוחים ועם חומר צהוב 256 pc2100 של יצרן לא ידוע ------------------------------------------------------------ עכשיו אני מתכנן תזכרון למכור לחבר שלי ולקנות: 512MB A-DATA DDR 500 (ובעתיד אולי אני יקנה עוד אחד כזה ויגיע לגיגה) לתקן תלוח אם עם האחריות אם לא יסכימו כנראה שאני יקנה לוח חדש אבל אני לא יודע איזה לוח לקנות כי אני לא מבין בלוחות לאינטל ואני גם צריך לוח חזק לאובר קלוק, אז אני צריך שתיעצו לי כבר מעכשיו על לוח אם חזק לאובר קלוק לפי המפרט שנתנתי. ספק כוח אני יקנה : Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC …

• 4 תגובות
    • 669 צפיות
  15. זה מה שאני מקבל עם התוכנה ATITool כשאני מפעיל אותה. האם אלו הם המהירויות סטוק שלי ומכאן אני מתחיל להעלות ?

• 12 תגובות
    • 600 צפיות
  16. שלום לכל מיש נכנס לשאכול ומתעניין בעייתי הקטנה והמוזרה... יש בידי P4 1800A ולוח DFI NS35-SC... אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי (והצלחתי חלקית) עכשיו תקשיבו.. הלוח שלי הוא לוח מוגבל כלומר אין אפשרות של העלאת מתחים ו FSB ידנית / בקפיצות של 2 - 1 יש לו אפשרויות 100/133/33 כאשר זה CPU/DIMM/PCI יש כל מיני אופציות שם בביוס עכשיו בגרסאת הביוס הראשונה של הלוח ניסית לשים אותו על 112/150/35 עשיתי SAVE ומה המחשב לא עושה בוט... איפוס CMOS פתר את הבעיה והמחשב עשה BOOT בצורה נורמלית. עידכנתי לו את הביוס לגרסא אחת יותר מעודכנת מזאת של הסטוק שמתי לו את ההגדרות על 112/150/35 והפלא ופלא המחשב עולה ומזוהה בתור P4 2Ghz (יאאא פעם ראשונה שהולך לי!) עכשיו מה שמציק זה שזאת האפשרות כאילו הכי…

• 1 תגובה
    • 529 צפיות
  17. Started by marosa,

יש למישהו מושג איך ניתן להפעיל חיישן טמפ' בלוח אם K8NF-9 של GIGABYTE?? ואם קיים בכלל חיישן כזה?? ב EVERSET אין לו זכר...

• 2 תגובות
    • 465 צפיות
  18. Started by KoDkOd,

שלום , אני מחפש תוכנה לבדיקת טמפ' ואני לא יודע אם בכל לוח יש מישהו יודע ?

• 7 תגובות
    • 838 צפיות
  19. Started by a-gold,

אני שואל בגלל שבפורום מפרטים מישהי שם קנתה את המאוררים בגל שהיא שמה דגש על ה שהם שקטים רציתי לדעת אם הם גם חזקים מבחינת איוורור או שהם חלשים?

• 3 תגובות
    • 405 צפיות
  20. Started by levimadman,

שלום לכולם.. יש לי את המפרט שבצד עם big typhoon vx.. אני צריך עזרה בייצוב הe6600 על 3.2.. כרגע אני במתח 1.4625 למעבד והבדיקות עוברות אמנם - orthos אבל אחרי הבדיקות המחשב נעשה איטי מאוד -חוסר יציבות אני מניח.. האם אני צריך להעלות את המתח למעבד עוד או שמה יש דרך אחרת לייצב אותו? היחס זיכרון fsb הוא 1:1 וכרגע הFSB על 356.. יש אופציה אחרת חוץ מלהעלות את המתח למעבד? + האם orthos היא בדיקה מספיק טובה על מנת לבדוק יציבות של מעבד?

• 7 תגובות
    • 528 צפיות
  21. Started by waizman,

אוקיי, חיפשתי בארגז כלים שלי מקדח רגיל, ונתקלתי בדבר הבא - מקדח שמזכיר את החפרפרת הזאת של שרדר מצבי הנינג'ה... זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לצייר... חסר כישורים שכמוני... קיצר, אם מישהו מכיר את המקדח הזה, רציתי לדעת אם אני יכול לחורר איתו את המארז (חורים למאווררים).

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. הלוח מגיע עם חורים לקירור 775 כך שמבחינת החורים אין בעיה.. אבל הרי לכל לוחות ה-P55 יש מן פלטת מתכת שמחזיקה את הסוקט מתחת ללוח, ה-backplate של ה-True120 לא תתנגש בה?

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  23. שלום חברים צריך את עזרתכם על מנת לייצב את האוברקלוק. יש לי לוח די בינוני לאוברקלוק ga-p35-ds3 rev1 F4, לדעתי כל הבעיות נובעות ממנו או מהזכרון, הזכרון שלי זה OCZ Platinum rev2 4GB, כרגע אני על 3.4 במעבד עם EIST מופעל, יחס הFSB:DRAM הוא 1:1 הBUS כרגע 425, ז"א שהזכרון על 850, הורדתי את התזמון ידני מCL5 לCL4, עם CL5 המחשב יציב, עם CL4 עדיין לא בדקתי יציבות. מה שמפריע לי זה המתח הגבוה שהזכרון נמצא עליו 2.10, במתח כזה לא צריכה להיות שום בעיה להגיע ל900 ומעלה אבל מה?! כאשר אני שם את הזכרון על 900 המתח עולה אוטומטי ל 2.22 ואני לא מצליח לשחק אפילו קרייסיס בלי שהמחשב קופא, אחרי שאני מאתחל ונכנס לביוס אני נכנס ל Pc health ורשום שם DDRV180 FAIL כמובן שכל המתחים אצלי בביוס הם אוטומטיי…

• 12 תגובות
    • 728 צפיות
  24. בעיקרון מדובר על מחשב אחר בבית... מארז מאד מאוורר (TT מהסדרות הגדולות).. טמפ' מעבד ללא מאמץ 75C ממוצע... פעם אחרונה שחידשתי את המשכה הטרמית הייתה לפני איזה חודשיים - שלושה בסה"כ וזו היתה משכה איכותית (לא זוכר חברה, הגיעה באריזה כמו לק ועלה 40).. הגיוני שהיא התייבשה כל כך מהר?? ויכול להיות שהטמפרטורה כזו גבוהה בגלל שהיא התייבשה? גוף קירור STOCK של אינטל P4 + מאוורר שמסתובב משהו כמו 3500 לפי אברסט וניקיתי אותו וגם את החריצים בגוף קירור.. גם הטמפ' לפי אברסט.. דרך אגב, בזמן שהמעבד היה 75-77C האברסט כתבה שללוח אם יש 28c.. אני חושש שהמעבד מתחמם מעצמו איכשהו.. לא עבר OC.. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 982 צפיות
  25. קניתי לאחרונה מחשב חדש.. אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. (פתחתי את המארז וראיתי שהם KHX6400D2/1G - וכתוב באתר שלהם שהם באמת 800) למה הם עובדים ככה ? איך אפשר לגרום להם לעבוד כמו שהם אמורים ? אני לא מתכוון להוציא מהם את המיץ באוברקלוק. רק לקבל את מה ששילמתי עליו, לא יותר ולא פחות. הלוח שלי הוא evga 680i והמעבד הוא E6600 שאלתי גם בפורום לוחות, מעבדים וזכרונות. אבל שם אף אחד לא הואיל בטובו לעזור לי. תהיתי אם אתם תרצו. אני מצטער אם זה לא בדיוק קשו…

• 11 תגובות
    • 752 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.