עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם ! אני מבקש בבקשה שרק מי שבאמת מבין והתנסה בכל העסק יענה לי - פשוט לא מתאים לי בכלל שיקרה לי עכשיו איזה משהו. טוב אז עכשיו אחרי הפתיחה הדרמתית הזו אפשר להתחיל, אז ככה כרגע אני נמצא על: באס 250 VCORE 1.6 DDR 2.65 APG 1.65 (שזה המקסימום שהלוח נותן) יחס 5:4 בין הבאס לזיכרונות תזמונים של 6-3-3-2.5 חשבתי פשוט לנסות לסחוט עוד קצת מהירות מהמחשב (במידה וניתן בלי לגרום לו נזק) אחרי שפינקתי אותו בZALMAN CU חשתי שקריר לו מדי והוא צריך חימום לימות החורף הגשומים. ניסיתי לעלות ל260 עם תוספת לVCORE ל1.625 ו2.7 לDDR אבל בPRIME95 הופיע לי שגיאה לא רציתי לגעת עוד סתם בלי לדעת אז פניתי לכם............ תודה

• 14 תגובות
    • 640 צפיות
  2. Started by Guarding angel,

היי עשיתי לא מזמן C@ למעבד מ2.3GHZ@2.6 רציתי לעשות לו עוד אך נתקלתי בבעיה: שיניתי את מהירות הזכרון ל533 במקום 667 שיניתי את HT ל800MHZ שיניתי מכפלה 10.5 X ו260 BUS העלתי מתח ל1.325 למעבד אבל הוא נותן לי אזהרה ומחזיר את ההגדרות לסטוק מה הבעיה? עידכון: ניסיתי לעשות לו C@ בלי שינוי של הHT עם מכפלה של 10.5 בBUS 260 אבל שוב אותה אזהרה וחזרה למהירות סטוק האם מישו יוכל לעזור לי ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by zuzu89,

היי אני מנסה לעשות DownClock למעבד שלי כי הוא מאוד חם ואני לא מעוניין להשקיע בקירור ביחוד שאני עוד מעט מחליף אותו . אני חיפשתי בBIOS איפה אני מוריד את המהירות שלו הוא עכשיו על 1.46 מגהרץ ואני רוצה להוריד אותו ל1000 מגהרץ . המעבד הוא : Amd1700XP לוח אם : Gigabyte GA-7DXE עברתי על הBIOS ולא מצאתי , מישהו יכול לעזור לי ? תודה .

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  4. יש לי בעיה. הבנתי שהדרך הכי פשוטה לעשות OC בלוח הזה, היא לשנות את הFSB בביוס. הבעיה היא שאני לא יכול לשנות אותו - הוא נעול. יש איזושהי דרך לפתוח אותו?

• 1 תגובה
    • 438 צפיות
  5. אני מעלה את ה gpu clock מ 900 ל1015 או לא משנה מה, ובהתאם גם הגרף שמתחת עולה באופן אוטומטי, יש את הגרף התחתון שזה על 2004 בערך שלא זז ואני לא נוגע בו. - אני פשוט לא בבית ורושם לכם מהאייפון, אז אני לא זוכר את השמות של הגרפים אבל מי שמכיר את התוכנה מבין למה אני מתכוון. בכל מקרה בסוף אני לוחץ על apply אבל זה נראה ששום דבר לא נראה שמשתנה ( אין איזה פליק של המסך) וברגע שאני מעלה את 3dmark לבדיקה אחרי מסך הטעינה זה יוצא לי ואני מקבל הודעה של הווינדוס ״ nvidia driver has stopped work and sucssfuly restored" מה אפשר לעשות? יש לי SLI של 560ti אם זה משנה משהו

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  6. אוקי ...אני כבר שנים מנסה לעשות OC מאז שפירמטתי שזה שבוע שעבר ....וגם מידי פעם יוצא לי לעשות OC ( רק מתי שלכרטיס מתחשק ) מקרה אבוד , קיצור אני סתם רוצה להתיעסק איתו כי בכל זאת הוא חרייאת ... אז מה שמשגע אותי זה , שבריוויה טונר אני מעלה קצת בליבה וקצת בזכרונות והכל על מצב " PERFOMANCE 3D " ואז עושה לו TEST ואז SAVE ואז החל - אישור ואז ריסט....מפעיל מחדש ת'מחשב ..פותח ת'תוכנה עוד פעם ..ומה רואה ..את זה וזה לא משתנה אפילו ינעל ********* אררררררררררר ) http://img208.imageshack.us/my.php?image=2rav8le.jpg כן כן זה מה שמעצבן פה , אני עושה אינסוף ריסטים והליבה לא משתנת בכלל ..איזה נאחס... רק הזכרונות עלו מ- 360 בסטנדרט ל- 400 פעם פטרתי את זה ע"י האופציה בביוס של ה- AGP …

• 6 תגובות
    • 859 צפיות
  7. שלום אני מנסה להשתמש בתוכנה GeForceTweakUtility אבל הוא כותב לי שהוא לא מזהה את הDISPLAY ADAPTOR (ההודעה למטה מצורפת). מה לעשות? התקנתי את הדרייבר החדש של NVIDIA וזה לא שינה כלום [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 800 צפיות
  8. Started by Mr.B,

טוב יש כמה דברים שרציתי לשאול לכמה מעלות המעבד הזה צריך להגיע במנוחה (מומלץ) ולכמה יכול (כאילו PUSH TO THE LIMIT) קראתי וראיתי שזה ל- 40 מעלות תקנו אותי אם אנ יטועה עכשיו לפי כמה תוכנות החום של המעבד שלי נע בין 26-30 לכמה אתם חשובים אפשר להגיע? CPU Type Intel Pentium 4A, 1600 MHz (16 x 100) CPU Alias Northwood, A80532 לוח אם : Motherboard Name Intel Maryville D850MV עכשיו נכנסתי לביוס וכל הקטע עפ המכפלות והמהירויות היה במין צבע אפור ולא יכולתי לגשת אליו יש איזו שהיא דרך לעבור את זה?

• 14 תגובות
    • 494 צפיות
  9. Started by most,

אני רוצה לעשות oc למעבד שלי-amd athlone 2000+x (ה-x זה רק בשביל שהפלוס יעבור לצד ימין) נכנסתי לביוס וראיתי איפה שאני יכול לשנות את הבאס מ-133 ל-166 אבל אני לא מצליח לשנות את ה-voltage ... הוא מופיעה לי שם באפור ככה שאני לא יכול לעשות איתו כלום. ניסיתי להפעיל את הבאס על 166 אבל המחשב לא מצליח להעלות את עצמו בכלל ורק אחרי חצי שעה ככה אפשר להפעיל אותו והוא רושם שהוא לא יכול להפעיל את הווינדוס... יש איזה דרך לפתוח את האפשרות של ה-voltage ? יש איזה תוכנה שאני יכול לעשות את זה דרכה? נ.ב הורדתי מהאתר את תוכנה powerstrip וראיתי שיש שם אפשרות להעלות את ה-engine clock ו-memory clock כאשר ה-engine נמצא על 400 וה-memory על 250. מה כל אחד מהם עושה? האם כדי להעלות אותם? מתי אני יודע לה…

• 5 תגובות
    • 473 צפיות
  10. טוב למי שלא יודע אני משתמש מאוד ישן פה פעם אחרונה שהגבתי הייתה לפני 4 שנים .. כן כן לפני 3 שנים כשעוד נישאר לי מעט מידע על מחשב ועל מה שקורה והולך ועוד ידע טכני לפני שהספיק להשחק קניתי מחשב ותיכננתי אותו שגם בעוד 3 שנים אני אצטרך לסחוט אותו עוד קצת עם הביצועים,לא קניתי משו מטורף ל OC מכיוון שבחנות לא היה את החלקים שאני צריך ומכיוון שקיבלתי מעל ל50% הנחה בקומבינות אז היה עדיף לי באותו זמן לקנות את מה שקניתי המערכת כפי שידוע לי וכפי שתיכננתי יכולה לבצע OC סביר +- יש לי Gigabyte K8NS Pro Athlon 64 3000+ Kingston DDR 400MHz Geforce 6800 Club3D - זה מהכרטיסים האלה שהיה אפשר לפתוח להם את הפייפליינס למי שזוכר...לפני כמה ימים אני בעצמי ניזכרתי שכחתי מזה לגמרי חחחח היה לי…

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  11. שלום. החומרה: AMD Barton 2500+ GIGABYTE ga-vt600 2x256 DDR400 2.5CL אני מנסה לעשות אוברקלוק מהביוס (הקצת פרמיטיבי למרות שעדכנתי לגרסא האחרונה) ויש לי את הבעיות הבאות: קודם כל אני לא יכול לבחור את המולטיפלייר. זה על 11 או 10.5 או משהו. אני רק יכול לבחור את המהירות שהעון FSB שהדיפולט זה 166. כשאני מעלה את זה ליותר מ 180 המחשב לא עושה BOOT הוא מראה לי בהתחלה את מהירות השעון החדשה, סופר את הזיכרון ונתקע ואז מפעיל את עצמו מחדש עם הדיפולט (166). ניסיתי להעלות מתח, עדכנתי את הביוס להכי חדש (F15) וכלום לא עוזר. (ניסיתי גם להעלות בכפולות של 8) למישהו יש רעיון?

• 10 תגובות
    • 659 צפיות
  12. שאני מנסה לעשות את החור עם הג'קסון תמיד נסדק לי חצי מהפלסטיק אין רעיון אחר? ג'קסון זה הכלי היחידי שיש לי איך אני מגן על שאר הפרספקס כאשר אני חותך?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. איך פותחים את הנעילה? תודה

• 1 תגובה
    • 376 צפיות
  14. שלום. מצאתי את הטבלה הבאה שמראה את ערך ה Tj Max האמיתי של המעבד. הבעיה - בטלבה מופיעים שני עמודות (ראו תמונה), ואיני יודע איזה מן העמודות מייצגת את המעבד שלי. לכן אני מצרף גם תצלום של CPU-Z.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אז קודם כול זה המפרט של המחשב שקניתי.. מעבד: פרסקוט 3 גיגה לוח: asus p4c800e-deloxe שזה הלוח הכי טוב לפנטיום 4 לפי הבנתי.. זיכרון: geil 2X256 doul memory gold pack כרטיס מסך: אני לא אדם של משחקים לכן ati 9600 asus הרדיסק : 200gb sata 8 mb צורד דיי ויי די וכו כוו עכשיו קירור..: thermaltake aquarius 2 והוספתי עוד רדיאטור להרכה כדי שהטמפרטורה תהייה יותר טובה.. מארז : thermaltake xaser 3 v1000d ספק: thermaltake purepower 480w בעיקרון זה כול מה שקניתי.. עכשיו עם כול החומרה הזאת אחרי עידכון bios וכו וכו הצלחתי להגיע ל3.6 mhz במעבד.. וטמפרטורה של 44 מעלות באופן קבוע.. וכאשר אני משחק הטמפרטורה עולה ל-53 בממצוע.... אז ככה אחרי כמה חישובים וקומבינות החלטתי שבמקום לקנות עוד רדיאטור…

• 19 תגובות
    • 968 צפיות
  16. Started by yanushka,

1.איך ניתן לעלות את התדרים בכרטיס אחרי שכבר הגעתי לגבול העליון? 2.האם 2200 נקודות ב-3DMark03 נחשבת לתוצאה טובה (ראה מפרט בחתימה)? כרגע אני מדורג 9th בעולם.. 3. מהם התזמונים האופטימליים לכרטיס והאם מסוכן לשנותם? בתודה, יניב.

• 8 תגובות
    • 566 צפיות
  17. Started by Swimmer,

שלום לכם, יש לי Amd 3200+ Venice @ 2100 300x7, כאשר זו המכפלה הכי גבוה שהמעבד מגיב ב-HTT כזה, המחלק לזכרונות עומד על 166(233mhz) מה המתח המקסימלי שאפשר לתת לווניס לטווח חיים ארוך(ביגטייפון)? מה עדיף? HTT גבוה או מכפלה גבוה?(הגעתי עם המעבד גם ל-270*10) ואם למישהו יש רעיון איך אפשר לעלות טיפה מ-2700/2100? http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=37298 Mobo: Dfi LP UT NF4 טמפ' מעבד: מאמץ: 38 מנוחה: 33

• 1 תגובה
    • 470 צפיות
  18. Started by rubus,

שלום לכולם, אני מתעניין בנושא הקירור למעבד, וקיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי עם מס' שאלות. במחשב המיועד למשחקים, אני נתקל בדעות חלוקות לגבי איזה קירור כדאי להצמיד למעבדי i5 או i7 - קירור intel שמגיע עם המעבד בגרסאות BOX (או לחלופין קניית קירור 95W של אינטל למעבד tray) או קירור צד-שלישי של באזור ה 120 ש"ח כמו Arctic 7 pro או cooler master tx3 evo, כמו שאני רואה שממליצים פה בפורום מפרטי מחשב הרבה פעמים... נראה שרוב הדעות בפורומים שונים שאני נתקל בהם הם שקירור סטוק מספיק לכל שימוש כל עוד לא מבוצע OC. השאלה שלי היא: האם זה נכון? האם בארץ יש צורך בקירור חזק יותר בגלל אקלים חם? האם מעבד שרץ בטמפרטורה נמוכה יותר, הוא בעל פחות סיכון להינזק בהכרח, או שההבדל גם ככה לא משנה? האם למ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם. אני רוצה לעשות OC עם הרכיבים הבאים: בארטון 2500 אסוס A7N8X דלוקס V2 ג'ייל גולדן דרגון 512MB 3200 XASER 3 כשהחלפתי את כל 7 המאווררים לSF2 גוף קירור Thermalright SK-7 1 מה אתם אומרים על הפוטנציאל OC של המערכת הזאת ומה יש\צריך לשפר עלמנת שיהיה טוב יותר 2 איך הקירור שלי (כל המאווררים וכו')

• 6 תגובות
    • 533 צפיות
  20. Started by MDK,

שלום לכם! אני מתכנן לקנות p4 ואולי בעוד שנה\שנה וחצי לעשות לו אוברקלוקינג. אזהרה: אני לא בקיא בתחום, למעשה אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג, ולכן אל תצפו שאני יבין הסברים מפוצצים במונחים! עכשיו יש לי מס' שאלות: 1)האם o\c הוא דבר מסובך ללמידה ולביצוע או דבר שכל גיימר\משתמש ביתי יכול ללמוד מהר ולהצליח בו? (אני מניח שלא כל אחד יכול אחרת כולם היו עושים זאת מן הסתם...) 2)האם אוברקלוקינג למעבד מתבצע פיזית או דרך תוכנה ו\או דרייברים? איך הוא בעצם מתבצע? 3)האם מאבדים את האחריות לאחר שמבצעים אוברקלוקינג? אם כן, אז מה המהירות שמותר להגיע אליה? 4)האם אוכל להסתפק במארז מידי ג'נריק עם 2 מאווררים או שאהיה חייב לקנות מארז יקר ואיכותי? 5)האם אוכל לעשות אוברקלוקינג טוב (נגיד מ-1.…

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  21. שלום, אני בודק את האופציה לבנות קירור מים למחשב חדש מבוסס I7. רציתי לדעת כמה אמורה לעלות מערכת כזאת בהנחה שאני מזמין מחו"ל את כל החלקים (בניגוד למערכת מוכנה קומפלט). אני אשמח לשמוע הצעות לגבי קירור למעבד ולכרטיס מסך (לצורך הדיון בואו נאמר שמדובר בGTX260) - אם הבנתי נכון זה נקרא 2 לופים (תקנו אותי אם טעיתי). אם מישהו אפילו נחמד ויכול להעלות לפה סוג של "מפרט" עם כל מה שצריך לקנות אני ממש אודה לו.

• 10 תגובות
    • 908 צפיות
  22. Started by AsComp,

יש לי כמה שאלות: 1. איך אני מחבר יותר ממאוורר אחד אם יש לי רק חיבור אחד system fan . 2. אני רוצה שיהיה לי שקט במחשב.. כי אני ישן איתו באותו חדר.. אז אני רוצה מאווררים קטנים ושקטים.. תנו לי שמות

• 5 תגובות
    • 561 צפיות
  23. Started by MonoMan,

שלום אנשים! אני מעוניין לקנות TT Volcano9 ויש לי כמה שאלות כמה הוא שוקל? הקליפ שלו נתפס עם שן אחת או עם 3? יש 3 דרכים לחבר את המאוורר אחת מהן ידנית שבוררת בין 1300 ל 4800 - אלה 2 הבריירות היחידות? מה דעתכם עליו בתור היטסינק שקט? (אני לא מחפש קירור לOC , אלא פשוט שקט! , וזול...)

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by DanyL,

שלום, אני כבר הרבה זמן מתכנן להחליף מארז למארז full tower ולבנות מערכת קירור מיים. אתם יכולים להרכיב לי מפרט למערכת קירור מיים בסיסית למעבד (סוקט 775) בלבד (לבנתיים, בעתיד אוסיף עוד בלוקים, כמובן עד גבול מסויים שהרדיאטור יצליח לקרר אותם)? התקציב היא 600 ש"ח, ואני מנסה להשיג עוד. (כן אני יודע שזה לא יספיק, אני עושה מאמצים בכדי להשיג עוד כסף). אייך המערכת קירור מיים המובנית במארז armor lcs? במידה ואינני יקנה את הארמור (תלוי במערכת קירור הים), אז אני ככל הנראה יקנה את HAF 932 של cooler master, אייך הוא לבניית מערכת קירור מיים? בברכה, דני ליסיאנסקי.

• 64 תגובות
    • 4.7k צפיות
  25. אני צריך משחה טרמית לכרטיס מסך... מה אתם ממליצים ???.... תביאו ת'הכי טובה שיש ... נ.ב. 1 : איזה עובי צריכה להיות המריחה ?... משהו כמו שתי דפי a4 למדפסת.... או שפחות ..?!?! נ.ב. 2 : אני מורח ת'משחה רק על הליבה של הכ.מסך או גם על הסינק..?!?! תודה

• 8 תגובות
    • 756 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.