עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by pain_killer12,

הגעתי 3.0 שזה 300X10 המחשב קרס בבדיקת אורטוס, המתח היה 1.325 ניסיתי להעלות ל1.33125 אך היו שגיאות בבדיקת האורטוס. הורדתי את המכפלה ל9 אך כעת בcore temp ובאורטוס מופיע לי 333X9 ותדר סופי של 3.0GHZ ובTAT רשום לי 2700. אני מניח שה2700 הוא הנכון. העלתי את הבאס ל333 והמכפלה נשארה על 9 ועכשיו בcore temp ובאורטוס מופיע לי 370X9=3330. זה כאילו הן לוקחות את הבאס ששמתי בביוס ומכפילות ב10 מגיעות לתוצאה ואז מחשבות איזה באס יביא אותן לאותו מקום במכפלה 9 ורושמות לי אותו, מה הבעיה איתן? ועל איזה תדר המעבד עובד? (בביוס מוגדר מכפלה 9 ובאס 333) בTAT ד"א מופיע בסדר-3000mhz. אורטוס נתקל בשגיאות ב333X9 למרות העלאת מתח למעבד, אז בינתיים החזרתי ל280X10 יציב וטוב. איך אני מתקדם מפה?

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  2. Started by anarchio,

אם אני משחק באיזה משחק שקצת מאמץ את המחשב אז הוא נכבה לי אחרי איזה 20 דקות אני לא ממש מבין משהו מהתמונה שצירפתי מקווה שאתם תבינו ותשכילו אותי קצת(הוינאמפ פעל כשעשיתי פרינט סקרין) ואי אחרי שקראתי את זה אני בהלם שהמחשב שלי זז בכלל...ודווקא פועל טוב יחסית.... http://www.faqil.com/guides/ham.html [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  3. אופס רק עכשיו שמתי לב שזה לא פורום אוברקלוקינג! וואי אני ממש מצטער אם אפשר בבקשה להעביר! מצטער שלום חברים, ברצוני לרכוש את המעבד e2610 ולעשות לו OC עד 3.2-3.4GHZ עכשיו הקירור הוא : Tuniq Tower 120 הדבר היחיד בו אני מתלבט הוא לוח אם וזיכרון, לוח אם עד 730 ש"ח וזיכרון עד 650 ש"ח ---- עכשיו ראיתי הרבה כתבות OC עם הלוח P5N-E SLI שעולה 705 ש"ח וראיתי גם כתבה אחת שבה השתמשו בלוח P5B שעולה 650 ש"ח שאלה: איזה יותר טוב לקחת ואיפה יהיו תוצאות טובות יותר? ---- בקשר לזיכרון, האם זה נכון שכל זיכרון 800MHZ יגיע ל3.2 או שצריך זיכרון מיוחד, חשבתי על לקיחת: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 במחיר של 533 ש"ח או GEIL 2GB (1GBX2) DDR2 800MHZ CL5 PC6400 (KIT) שעולים 6…

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  4. Started by Jenia24,

יש לי AMD 3200+ והוא עומד על 46 כאשר אני מדליק את המחשב , האם זה נחשב חם? עם כן אז התקציב שאני מוכן להשקיע על קירור זה 80 ש''ח מקסימום ואם אפשר אז שיהיה מאחת מ2 החנויות האלה. Ksp , Pandas עדיפות לקייאספי תודה.

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  5. Started by XD-DRAGON,

היי, רציתי לקבל עצות לקירור המחשב שלי . נכון לכרגע, מאוורר גדול במארז + מאוורר לכונן קשיח + מאוורר לכרטיס מסך + למעבד - משחה תרמית + 3D ROCKET - PRO COOLER. (נבדקו, כולם עובדים, מנקה את המחשב כל שבועיים באמצעות ספרי לחץ אוויר, אין בהם אבק). כרגע עם המזגן שבבית ובלי לשחק ולהפעיל תוכנות כבדות על המחשב (כרגע מנוצל רק 315 מגה ראם ו1% CPU) הטמפ' הם כאלו: שימו לב, ברגע שאין מזגן בבית (16 מעלות) המחשב מגיע לטמפ' של 70 מעלות בCPU ו65 בכרטיס מסך. במהלך משחק, הטמפ' היא 74 מעלות CPU ו75 מעלות כרטיס מסך (אגב, radeon 9800 pro). יש המלצות לתוספים? (תקציב עד 650 ש"ח). תודה!.

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  6. שלום. הנה הרשים של זרימת האוויר במחשב שלי. קניי היום עוד מאוורר חזק של 8 ס"מ. תנו לי עצה בבקשה הכין למקם אותו. תודה רבה :)

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  7. כרטיס מסך- eVGA 8800GTS 320MB superclocked, מרוצה ממנו בטירוף (מתוכנן עליו עוד אובר קלוק), אבל הטמפרטורות בלי מזגן פשוט הורגות, 70 בלי מאמץ, במאמץ יכול להגיע גם ל90, יש משחה טרמית חדשה. מעבד-E6600, לצערי קניתי לפני שיצא הE6750, בכל מקרה אני חושב לעשות עליו אובר קלוק, הקירור סטוק ומרעיש רצח, חשבתי על BT אבל אני יחכה להמלצות שלכם תודה רבה =] עריכה: מה דעתכם על קירור מים? מסוכן מידי? כמה יכול לעלות? יש המלצות?

• 3 תגובות
    • 459 צפיות
  8. התקנתי את התוכנה הזאת: http://3dgpu.com/files/coolbits2.reg לאחר מכן ניכנסתי לאפשרויות של המהירות שעו מעבדן והמהירות זיכרון. התדרים היו: מעבד 270 זיכרון 400 לאחר מכן לחצתי על "הבחן בתדירויות רענון מיטביות". התהליך לקח מספר דקות ובזמן הזה היו הבזקים כאלו במסך קפיצות כאלה. ואז זה היסתיים והתדרים היו: מעבד 290 זיכרון443 אם אני ישאיר את זה כך אם הקירור הנוכחי זה יהיה מסוכן? איך אני יכול לבדוק טמפ' לפני ואחרי במאמץ.?.. מישהו אני חייב עזרה!1!! תודה

9. Started by איתמר,

אני לא מתכנן OC למעבד שלי אז אני לא יודע אם הקירור שאני מקבל אם המעבד יספיק לי או שאני צריך לקנות אחד אחר

• 3 תגובות
    • 445 צפיות
  10. Started by abcdjkh,

שלום, הבנתי ששניהם עושים כמעט את אותה העבודה עם Q6600, בהנחה ששניהם זמינים, מי יותר שקט?

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  11. Started by fachimoo,

שלום, פתאום צצה לי בעיה עם RIVA TUNER שהוא אומר לי שחסר את הקובץ RIVATUNER64.SYS בשביל להפעיל את התוכנה ואת הדייברים וכתוצאה מכך הכרטיס שלי מתחמם בגלל שאני לא יכול יותר להעלות את המהירות של המאוורר, האם יש תוכנה חלופית או האם אפשר לתקן את הבעיה עם התוכנה?

• 3 תגובות
    • 461 צפיות
  12. יש לי שני זיכרונות של 512MB בDC בתדר 533MHZ (המפרט השני) עם תזמונים 4-4-4-4-12, אם אני משנה את התזמונים אז זה יביא לביצועים יותר טובים? אם כן אז להעלות או להוריד ואת מה ? עריכה: שכחתי לציין, המעבד עבר OC מ2.8 ל3GHZ אז התדר של הזיכרונות עלה ל293MHZ ביחס של 3:4

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  13. Started by YRP99,

הזמנתי מחשב מגיבור מחשבים Q6600 + קירור של ביג טייפון השאלה שלי אם הם אמורים לשים משחה טרמית וכל מה שצריך כדי שהקירור יעבוד כמו שצריך או שאני צריך להגיד להם? אפשר לסמוך עליהם או שבכלל עדיף שאני יעשה את זה לבד (מה שאני לא מעדיף כי אין לי כח להתעסק בזה יותר מידי, בשביל זה שילמתי על הרכבת מחשב..) והבנתי שזה קצת סיבוך להתקין את הביג טייפון... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  14. אני מחפש קירור טוב ל OC קטן יחסית, עד 2.66mhz ואני קונה אותו מחו"ל האופציות לקירור הם: Freezer 7 pro Cooler Master Hyper Tx 1 or 2 אני די מתלבט בין שני אלו כי יש לשניהם ביקורות טובות באינטרנט והבנתי שה Cooler Master Hyper Tx מתקרב לרמות גבוהות מאוד (Thermalright Ultra-120) (http://www.overclockersonline.net/index.php?page=articles&num=772&pnum=6) אלו מאוורים עם יחס טוב של מחיר/תועלת אבל אני יכול להשקיע עוד קצת כסף ולקנות משהו במחיר של 55$ כגון 3RSystem Iceage 120 (http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2141) השאלה בכלל האם אני צריך את זה... כמו כן התקציב הוא לא גדול אבל במחירים של ארה"ב הכל אפשרי...

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  15. Started by esaly,

היי! אני מחפש המלצה לקירור טוב לסוקט A בסטוק. אם אפשר לינקים לחנויות רצוי בצפון... עברתי על הסטיקי ולא ברור מה שם לסוקט A. אם תוכלו לעזור... תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  16. העברתי את המעבד שלי מלוח ישן ללוח חדש ותוך כדי התהליך ניקיתי את המעבד מכל זכר של משחה טרמית. האם אני יכול להתקין את ההיטסינק גם ככה בלי משחה טרמית וזה אמור לעבוד בצורה תקינה או שרק עם משחה הוא יכול לעבוד טוב? כי כרגע שמתי בלי משחה והטמפרטורות מטפסות לכיוון ה80 מעלות צלסיוס. מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  17. Started by liav12,

שלום, אני משתמש בכרטיס הנ"ל בערך כחודשיים, וראיתי שבמשחקים מסויימים הוא דיי נופל.. עשיתי לו אוברקלוק קטן והגעתי לבנתיים ל 647 מגה לליבה, 800 זכרונות. הכרטיס (כשחם מאוד בחדר) מגיע לחום של כ 65-66 מעלות במאמץ (אם rainbow six vegas נחשב לכזה, אני משחק 1024*768 על HIGH והוא קצת מקרטע לפעמים). ובמנוחה הכרטיס על 49-47 מעלות. השאלה שלי היא: כמה באמת אפשר להגיע עם הכרטיס הזה? אני משתמש בתוכנה VDOTOOL ועל המהירויות האלו זה כבר מראה לי שזה מתקרב לקו האדום והדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לשרוף משהו.. והאם גם שיפור קטן בהרצת המעבד תעזור ב FPS?

• 3 תגובות
    • 437 צפיות
  18. Started by tommygun,

אני רוצה להשתמש בבקרת מאווררים של מחשב לשימוש אחר (לא במחשב) כמו Thermaltake HardCano 13 השאלה היא האם אפשר להפעיל ללא חיבור למחשב והאם ניתן לכוון ידנית לטמפרטורה מסויימת ברכות לעונים

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  19. Started by dddddd,

איזה מהדגמים הבאים הכי טוב? SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 Cooler Master GeminII CoolerMaster Eclipse Thermaltake Max Orb Thermaltake Big Typhoon VX Scythe Andy Samurai Master Scythe "INFINITY" אה ויש לי מעבד C2D E6400

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  20. היי! אם מישהו אולי יכול לעזור, אני מחפש חנות שיש לה מאוורר לסוקט A, אין מלאי לאף חנות...וזה ממש בעיה. יש לי מחשב מושבת בגלל זה... תודה..

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  21. Started by tidan,

בדקתי את הטמפרטורה של המחשב שלי עם אוורסט מה אתם אומרים: Temperatures Motherboard 48 °C (118 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU #1 / Core #1 54 °C (129 °F) CPU #1 / Core #2 52 °C (126 °F) CPU #1 / Core #3 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #4 51 °C (124 °F) GPU 55 °C (131 °F) GPU Diode 61 °C (142 °F) GPU Memory 55 °C (131 °F) GPU Ambient 52 °C (126 °F) Cooling Fans CPU 1415 RPM Fan #4 1075 RPM GPU 1580 RPM Voltage Values CPU Core 1.12 V +3.3 V 3.22 V +5 V 4.92 V +12 V 11.58 V +5 V Standby 4.87 V VBAT Battery 3.04 V FSB VTT 1.25 V North Bridge Core 1.42 V South Bridge Core 1.52 V HyperTransport 1.50 V DIMM 2.14 V DIMM VTT 1.09 V GPU Vcc 3.25 V ???

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  22. Started by segev22,

הגעתי ל3.2 ג'יגה הרץ... כל שאר הנתונים בתמונה אשמח לחוות דעת לשיפור ויעול [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  23. שלום לכולם קבלתי את המחשב החדש שלי בשבוע שעבר. המערכת: GA P35C-DS3R עליו Q6600 עם קירור Infinity. המארז הינו Poseidon ומכיל 2 מאווררים הבאים עם המארז. המערכת עובדת מאוד מאוד שקט וזה נהדר. אבל ... הטמפ. נראות לי גבוהות (למה שאני רגיל וקורא פה). פתחתי את המארז וראיתי: ה Infinity נראה שיושב טוב (לא רוקד) והמאוורר דוחף את האויר לכיוון גוף הקירור ומשם למאוורר של המארז והחוצה (כיווני זרימת האויר נראים תקינים). המאוורר של הInfinity מחובר ללוח האם במקום חיבור ה CPU fan עם 3 חוטים (מתח והסנסור). בחיבור ה Power fan מחובר ככנראה המאוורר של ספק הכוח (2 חוטים כנראה לדגימת המהירות בלבד). המאוורר הקדמי מחובר נכון (כיוון זרימת האויר לתוך המארז) והוא מחובר בשני חוטים (כנראה אספקת מתח בלבד…

• 3 תגובות
    • 466 צפיות
  24. Started by YarYar,

שלום אנשים, יש לי בעייה קטנה... קניתי מחשב חדש, הוא הגיע אלי אתמול, E2160, לוח P35-DS3, זיכרון 2 ג'יגה של קורסאייר 800MHZ פשוטים בדוואל צ'אנל, 8800GTS 320MB של אלבאטרון, ליברטי 400W, הארד דיסק 320GB של WD ומארז 6C28. מקדימה למטה מאוורר 120mm מכניס אוויר, מאחורה למעלה 120mm מוציא. הקיצר, אחרי שהתקנתי XP והכל, דבר ראשון כמובן OC. עכשיו, מה זה התבאסתי. המעבד חם לאללה, וקירור טוב מורכב עליו - V1 של טרמאלטייק. על תדר סטוק במאמץ לפי TAT הוא מגיע כמעט ל 70 מעלות. אבל כשאני בודק בתוכנה אחרת כמו ספיד פאן למשל, הטמפרטורה לא עוברת את ה 50-55... לא זוכר בדיוק. בדקתי וראיתי שלמעבד שלי יש Tjunction של 100 מעלות, ככה שזה לא כל כך נורא כמו שזה נראה. אבל, על מתח סטוק בתדר של 2.7GHz, הטמפר…

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  25. המעבד 506 מהירות מקורית 2.66 MHZ כרגע על 3GHZ. Bus speed - 150 multipiler - 20X Rated FSB - 600 הזכרון הוא ג'יגה של Corsair במהירות של 667. הלוח הוא לוח פשוט של ג'יגהבייט 945GCMX - S2 במבחן מאמצים S&M קיבלתי מספר שגיאות בזמן בדיקה במהירות של 3GHZ קיבלתי שגיאת VGA Heating וגם שגיאות שבהן נאמר שה- thermal protection הופעל. כרגע המחשב עובד במהירות של 3GHZ בצורה יציבה האם אתם יכולים לעזור לי להגיע לOC גבוה ויציב יותר?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.