עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by TARON,

אני רוצה לעשות אובר קלוק דרך דריברים מזה אומר איך עושים את זה ??? ישלי X550 כי אני רוצה שהכרטיס לא יפגע

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  2. אהלן, יש לי מארז של thermaltake armor lcs עם קירור מים וקיבלתי איתו בקבוק מילוי,העיניין הוא שטסתי לחו"ל ל9 חודשים ושחזרתי אני לא מוצא אותו ואני מתקרב לLOW כניראה אמא שלי זרקה אותו לפח(היא אוהבת לזרוק דברים לפח) התקשרתי ליבואן של thermaltake בארץ הוא אמר לי שהם לא מוכרים את החומר בנפרד ושאני יכול להשתמש בנוזל לקירור רדיאטורים,מים ירוקים משהו.העיניין שאני לא כל כך סומך על מה שהוא אמר למרות שהמים ירוקים וזה באמת רדיאטור. אני צריך דעה מקצועית ואין מקום יותר טוב מפה...תעזרו לי כי אני בLOW ואני מודאג שזה יגיע למצב שהרדיאטור הסתובב סביב עצמו. (תיראו לאיזה בעיות הגעתי...להחליף מים ירוקים במחשב). יהונתן.

• 1 תגובה
    • 481 צפיות
  3. Started by Amit_Alcobi,

יש לי מארז גיגהבייט פוסידון וספק עם מאוורר 12 ס"מ עכשיו תהיתי אם אוכל לשים למעבד קירור נטול מאוורר. אם כן אז הודה לכם את תמליצו לי על אחד כזה.

• 12 תגובות
    • 928 צפיות
  4. Started by SuperStyle,

VMODE הדבר היחדי שאני יודע עליו זה שזה מעלה מתחים למטרת OC טובה יותר. אבל איך עושים את זה?צריך להתעסק אם הכרטיס או משהוא? או שעושים את זה אם תוכנה? ולא פשוט יותר לעדכון ביוס ?

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  5. שלום ותודה על הקריאה. רציתי לשאול אם יש צורך למרוח משחה תרמית על כרטיס מסך (האם יש סיכוי שזה ישפר ביצועים) או האם משחה תרמית מתאימה רק לצ'יפים על לוח האם. תודה מראש על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. הפרוייקט הבא שלי הוא להכניס את חלקי המחשב לתוך המגירות של השולחן... יש לי כבר תמונה דיי כללית בראש איך זה עומד להתבצע... אני רק רוצה לדעת אם אכסון הרכיבים בתוך מגירות העץ יעלה את הטמפ' בצורה משמשעותית אם אני ישים איזה 4-3 מאווררים של 80 מ"מ? רק לידע כללי: עכשיו הרכיבים מאוכסנים בתוך מארז FULL TOWER בלי שום מאוורר שמוציא/מכניס אוויר (חוץ מהספק כמובן) כאשר דלת המארז פתוחה והמחשב עובד בסדר גמור... אני משער שהטמפ בסביבות 50-55 (לפי בדיקות שעשיתי בעבר) אבל המספר עצמו ממש לא מעניין אותי כל עוד המחשב יציב... תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Red-AnGel,

יש לי זיכרון ישן של 266MHZ PC2700 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוקינג ל 400MHZ איך אני עושה את זה? גם בביוס? כי לא מצאתי אפשרות לשנות את הזיכרון שם... והאם אני צריך את הקירור לזיכרון בשביל להמהיר אותו מ 266 ל 400 ? האם המהרה בסדר גודל כזה לא תעלה הרבה את הטמפ'? ואיך אני משנה את המתח של הזיכרון (בשביל להגיע לאוברקלוקינג טוב יותר וכמובן מה המתח שלא כדאי לעבור אותו)? וגם תיזמונים נ.ב זה זיכרון ג'נרי תודה רבה

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  8. Started by NOVA,

המעבד שלי הוא Athlon XP 2000+. המאוורר שנמצא כרגע עליו הוא מאוורר מקורי של AMD (הכחול) והוא מאוד רועש. מי מהם שקט יותר ומי מהם ביצועיסט יותר?

9. Started by the damonion,

חבר שלי עשה אוברקלוק למעבד שלו ועלה 600 מגה הרצ עכשייו המעבד עומד לו על 30 מעלות במאמץ אז למה הוא לא יכול לעלות יותר תמהירות???

• 9 תגובות
    • 624 צפיות
  10. התחדשתי בפאנל שליטה על מאווררים SCYTHE KAMA-METER והחלטתי לבדוק את קצה יכולתו של מאוורר התעשיה SUNON. כאמור, אני משתמש בספק כוח שיש אומרים שהוא אינו איכותי THERMALTAKE TR2 470W אבל כבר מזמן הוא הוכיח לי אחרת. הספק מחזיק: 4 מאווררים 120 מ"מ 2 דיסקים קשיחים כרטיס מסך X1950XTX די וי די פאנל שליטה של SCYTHE ונכון לעכשיו גם מאוורר תעשייתי SUNON 6.8W דיי מכובד לספק כמעט "ג'נרי" כמה מילים על הפאנל, הוא מגיע עם חיבור ל-4 מאווררים, חיבור שליטה למערכת שמע ו-4 חיישני טמפ'(אני משתמש רק באחד) כמה וואט בפאנל לכל ערוץ איני יודע מכיוון שלא מצאתי את הנתונים אבל לפי ה-SUNON הוא מחזיק 7W לערוץ ללא כל בעיה. ארבעה מאווררים יש לי במארז(לא כולל כרטיס מסך), 2 של SCYTHE ו-2 של זלמן …

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  11. Started by ofir667,

שלום, רציתי איך המאוורר המקורי של intel שבא עם i7 2600k? איך הוא לעומת scyth mugen 2 או scyth mugen 3?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  12. Started by parker8,

המעבד, לוח אם והזיכרון במפרט מימין.... בסדר לפסח, שמתי לב שעל הקופסה של לוח האם כתוב "PC PERFOMANCE EXTREME EDITION"..... וחשבתי שאולי יש לזה קשר לאוברקלוקינג.... מה אתם אומרים? תודה לעוזרים מראש

• 5 תגובות
    • 513 צפיות
  13. שלום לכולם המפרט: מעבד Intel E8500 לוח MSI P45 NEO-F זכרונות 2X2GB 800MHZ KINGSTON קירור AC FREEZER 7 PRO מארז עם סירקולציה די סבבה (מאוורר גדול בצד, 240MM אני חושב) עשיתי היום OC ראשון. הגעתי למצב של 3610MHZ 380X9.5 לא נגעתי במתח של המעבד הזכרונות: DRAM FREQ. 456.1 MHZ FSB:DRAM 5:6 מתחים נשארו אותו דבר, בכלל לא נגעתי בזכרונות כל פעם שהעלתי FSB גם בזכרונות זה עלה, והיו שם יחסית כמו 1:1 25 או 1:1 50 שבעצם העלו את המהירות של הזכרונות עוד יותר אז השארתי על AUTO ע"פ CORETEMP הטמפ' במאמץ של 100% (נבדק תוך כדי S&M) זה באיזור ה48 לפני זה ב3.5GHZ למעבד זה עמד על איזור ה50 אבל שיחקתי קצת עם ההגדרות של הקירור בביוס אז הטמפ' ירדו. מישהו יכול לתת לי טיפים לשיפור הטמפ' בלי להתעסק …

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  14. Started by KuRaSo,

למישהוא יש מושג איך לעשות שכאשר אני ילחץ על כפתור הרסט, הוא לא ישר יעשה רסט אלא אחרי 2-3 שניות?

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  15. היי, יש לי מעבד בעל תושבת AM2 והמאוור (סטוק) הלך לי, מה שבהוצע לי בחנות הוא החלפת כל תושבת המאוורר וזה יקר בסביבות 130 ש"ח. למעשה המאוורר שיש לי הוא סטוק ושקט ועבד מצוין אבל אני לא מצליח להלדיג משהו זהה וחבל לי להשקיע כסף על מאוורר משובח כיון שהמחשב ישן וממילא אני לא עושה OC, אם מישהו יודע היכן ניתן להזמין מאווררים פשוטים ללא גוף הקירור אשמח.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  16. מפרט מחשב בצד. אני מעלה את הבאס ל-166 בביוס, וכשאני מפעיל את XP אני רואה ב-EVEREST שמהירות המעבד עלתה כמו שצריך ל-3300 MHz בערך. הטמפ' במאמץ למעבד היא 55-53C, ולכרטיס מסך 51C. אני משתמש במחשב במשך כמה שעות, משחק במשחקים, עורך סרטים בלי שום בעיות. אבל אם אני מפעיל מחדש את המחשב, ה-OC מתבטל בצורה אוטומטית וחוזר למהירויות סטוק! עדכנתי לביוס האחרון F10 ללוח אם, כדי שיתמוך במעבד שלי. בפורום ביט-טק הציעו לי לעשות clear cmos, אבל זה לא עזר. מה עוד אפשר לעשות? אני ראיתי הרבה אנשים עם הלוח+מעבד שיש לי, שהצליחו להגיע ל-OC מרשים, למה אצלי ה-OC ממשיך להתבטל לבד ???

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  17. בתוכנה 3dmark עם כרטיס מסך אסוס גי פורס 200 עם אובר קלוק מעבד באובר קלוק ובאס באובר קלוק מה דעתכם? זה יפה יחסית 9000 נקודות לכרטיס מסך מיושן זה לא?

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  18. Started by scorpion,

וובכן, החלפתי את הסלרי המתוק שלי לAXP1700+ זה הסטפינג שקיבלתי: AXDA1700UT3C JIUHB 0303ZPMW קיבלתי סטפינג טוב? אגב, עוד שאלה- מישהו חווה בעיות עם הASUS A7N8X DULUXE וזכרונות pc2700 של XtremeDDR? או בכלל בעיות בשימוש עם dual ddr על הלוח הזה. 10x.

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  19. וזה dfi lanparty ultra-d אמ אני לא טועה. עד 350 ככה.. אוויר.. לoc בשילוב עם g.skill 4400 ועוד שאלה: אני רוצה לקנות מארז וספק עד 800 שקל בערך,חשוב שהמארז יקרר והספק יספיק לoc .. תודה לכם !

• 6 תגובות
    • 539 צפיות
  20. היי. הנה הפרטים החשובים לפי מה שאני מבין. אם חסר משהו מקסימום אוסיף אחר כך CPU Type Intel Pentium 4, 2433 MHz (18 x 135) CPU Alias Northwood Motherboard Name Asus P4XP-X (5 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, LAN) Motherboard Chipset Intel Brookdale i845D System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) DIMM1: Corsair Value Select VS512MB400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) DIMM2: Corsair Value Select VS512MB400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz Temperatures CPU 44 °C (111 °F) WDC WD1200JB-00GVA0 40 °C (104 °F) Cooling Fans CPU 3668 RPM Voltage Values CPU Core 1.57 V +3.3 V 3.25 V +5 V 5.11 V +12 V 11.92 V +5 V Standby 4.90 V Field Value CPU Speed CPU…

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  21. Started by Jules Winnfield,

אהלן, אני עם OC ל2.9GHZ למעבד שבמפרט על 1.45V ואני יכול לעבוד אפילו עם פחות V אבל העליתי טיפה למקסימום יציבות. את הזיכרונות השארתי בתדרים המקוריים מאחר והOC לא כזה גורד שחקים. עכשיו לשאלות, 1. כאשר אני מנסה לעלות עוד טיפה את התדרים (2.95-3.0) צריך לעלות את הV ל1.5-+ בשביל יציבות, למה? (וגם זה לא הכי יציב - קורס לאחר כחצי שעה כאשר השימוש בזיכרונות עולה לכ1.97 מתוך 2 גיגה). 2.מה אומר המשפט הנ"ל (מהביוס)?: "allows you to disable or set the processor vCore offset voltage. Configuration options: disable or Offset 50.0mV" מה הכוונה פה? לא במקרה להעלאת המתח של הצי'פסט? 3.מה אומר המושג: "MCP55 HT width" והאפשריות לשינוי בביוס הן [חץ למטה 8 חץ למעלה 8] ואותו הדבר עם 16 טמפ בOC נ…

22. Started by Drek Boy,

שמעתי שSATA פוגע או לא מאפשר אוברקלוק. זה נכון?

• 7 תגובות
    • 628 צפיות
  23. Started by barzanger,

רכשתי קיט קירור מיים יד שנייה מהלוח פה באתר ב 100 שקל הקיט של גיגהבייט עכשיו הקיט כנראה עמד תקופה ללא פעילות ולכן יש מעט קורוזייה שמתי חומר נגד והכל יצא והברק נראה כמו חדש השאלה שלי האם אני יכול לשים את החומר הזה ולתת למערכת לעבוד קצת זמן שיעבור בכל המערכת שאלה נוספת זה היא האם מיים מזוקקים לא יעשו קורוזייה שוב והאם הם יותר בטוחים במקרה של נזילה? שאלה אחרונה אני רוצה להוסיף עוד בלוק נוסף למעבד בלוק לציפסט (P45) כמה עולה בלוק כזה והם המשאבה תחזיק?

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש לי מחשב נייד מסויים של emachines. מעבד Mobile AMD Athlon XP 2400 1.79GHz והוא בטמפ' של 59 מעלות!! רק שלשום הוא חזר מניקוי במעבדת מחשבים,הוא היה נכבה כל הזמן. הבדיקה נעשתה ע"י אוורסט. מה לעשות? שמתי לב שהאיוורר המרכזי של המחשב הוא מתחת למחשב ??? לא פלא שדרכי האיורר חסומים,יש משהו לעשות בנוגע לזה?

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  25. שלום לכולם. לא מזמן התחדשתי במחשב חדש. חשבתי על ביצוע OC קליל (עד 30%+). המפרט הוא: C2D E6300 עם קירור סטוק GB 965P S3 KINGSTON 1GX2 667MHZ BFG 8800GTS OC PSU THERMALTAKE 470W השאלות הם: המחשב שלי עובד 24/7 האם זה בעיה? האם אפשר להגיעה לOC כזה בלי להתעסק עם מתחים אלה רק עם FSB ועם זאת לשמור על טמפ' סבירה. תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.