עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by arikam,

ככה נראה פחות או יותר הארגון של המארז שלי, יש לי עוד מאוורר 80 מ"מ, איפה ממולץ לשים אותו? (בלי חפירות במארז) ראיתי כל מיני רעיונות לשים במפרצים של 5.25 או במפרץ של הפלופי, מישהו יודע האם זה יעיל?

• 9 תגובות
    • 644 צפיות
  2. Started by danik,

מה טמפרטורת העבודה האידיאלית של מעבד AMD1100 בלי OC בנתיים ומהיא טמפרטורת העבודה של הלוח ?

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  3. Started by NI4NI,

היי אני רוצה לקנות בלוק מים שמתאים ל RADEON 9700 ושיש לו חיבורים של 3/8" לא ראיתי משהו כזה בחנויות בארץ שבהן חיפשתי, וגם באתר של EMP לא היה. להביא מחו"ל עולה כ 300 שקל והייתי מעדיף לשלם פחות. בקיצור, מישהו יודע אם ואיפה אפשר להשיג בארץ בלוק כזה ? תודה גיא

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  4. יש לי מעבד פנטיום 4 , 3 מגה הרץ Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz עכשיו הוא מגיע ל מעלה 40 מעלות תמיד בקיץ מגיע גם ל 50 ו 60 לא עשיתי למעבד שום המהרה שיהיה יותר חזק יש לי תתוכנה אוורסט ושם יש מקום שרשום את המעבד באורגינל ומה החוזר שלו עכשיו רשום לי שבאורגינל הוא3000 ועכשיו הוא 3042 האם זה לבעיה?? שאני נכנס לסגירת תוכניות אני רואה למטה אחוז שהמעבד עובד יש לי קפיצות רציניות שזה עולה ל 60-90 אחוז בלי שכלום פתוח האם זה בעיה במעבד? תודה לעוזרים אם זה לא מתאים לפה תעבירו כי לא ידעתי לאן זה מתאים

• 5 תגובות
    • 644 צפיות
  5. שלום רציתי לישאול מה הם השורות המסומנות בתמונה אני יודע שבהתחלה יש את הצינורות עיבוד ואחרי זה את הVERTEX אבל לא הבנתי מה אלה והכרטיס הוא 6200 כמו שאתם זוכרים שיש לי תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  6. Started by Chaos,

ברצוני לעשות OC למעבד וללוח-אם. לפי נושאים קודמים, הבנתי שיש צורך לשנות הגדרות בביוס. נכנסתי לביוס, ובקטיגוריית Main, האפשרויות הקשורות במעבד ובלוח-אם נעולות (מסומנות באפור). - האם יש דרך אחרת לעשות OC למעבד או ללוח-אם? - כיצד ניתן לפתוח אפשרויות אלה בביוס? - האם ניתן להעלות בהדרגה קלה את המהירויות ולא רק בקפיצות קבועות? - האם ניתן לפתוח את המכפלה, ואם-כן, כיצד? - מהו הפוטנציאל OC של המעבד והלוח-אם? צורפו תמונות של המעבד ולוח האם ב CPU-Z. תודה לעזורים.

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  7. שלום כולם כנראה אני מאוד מטומטם אבל מאוד תראו קניתי AMD atlon 64 וקיבלתי איתו גוף קרור של ספיר סבבה? עכשיו אני הרכבתי אותו לפי מה שנראה לי הכי הגיוני הורדתי תלפטה שלהתושבת שמגיעה עם הלוח (epox 8kda3j ), כלומר הפטלה השחורה הזותי ,ואז הכנסתי מאחור את הפלטה מברזל של הקרור, והעברתי ת2 חורים לברגים דרך המקום לעיגון בלוח ואל זה שמתי את הגוף קרור ונעלתי עם הידית שעל הגוף קרור הגוף לא נופל הכול טוב אבל אפשר להזיז אותו אני חושב שהגוף קרור לא יושב טוב מכיון והטפ עם הדלת המחשב היא 50 ועולה לאט לאט עם המאמץ עד עכשיו הגעתי ל56 והמחשב החל לעשות ציפצופים של אזעקה כי כיווניתי את הטמפ של כיבוי המחשב ל60 קיצר ישר כיבתי ועכשיו המחש מכובה ! אפשר אולי עזרה בנוגע להרכת הקרור , מי שכבר הרכיב…

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  8. Started by yukon,

אז ככה המערכת הותקנה לפני 3 ימים הטמפ' צנחה מ-68 ל-36 הפרש מדהים הכל טוב ויפה ואחרי יומים....... תקלה אתמול נתקלתי בתופעה שהסתדרה בסגירה והפעלה מחדש של המחשב הטמפ' טיפסה כמעט ל100 הבלוק קרור רתח והתמלא בבועות אויר כנראה מהרתיחה היום שוב בעת הדלקה מתפסת הטמפ מ50 ל70 ++ ואז כיביתי השאלה היא לבעלי מערכת הקרור הנ"ל ישנם 3 חיבורי 3 פינים האמורים להתחבר ללוח זה היוצא מן הרדיאטור אצלי מחובר לחיבור ( צהוב בלבד ) cpu fan עוד אחד מהבלוק קרור (מנורת לד) מחובר (אדום שחור) sys fan 2 והאחרון מהמשאבה (צהוב בלבד) לא חיברתי כמה משמעותי זה שלא חובר (לפי דעתי זה אמור להיות סנסור או משהו כזה) החיבור השלישי ואייך זה עבד מצוין יומים בתודה על התשובות

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  9. Started by p-o-i,

כן שלום לכולם...אני פשוט קראתי לא מזמן באתר שמישהו הצליח.........אז עכשיו אחרי שקניתי 6200....אני חיפשתי בפורם את התראד שלו או כל תראד שיסביר לי איך עושים את זה.....אבל כל מה שמאצתי זה דיבורים על זה לא הסברים איך......בבקשהה שמישהו יגיד לי איך עושים את זה...........

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  10. Started by yonik,

הייתי צריך לסדר ולהתקין על מחשב כזה ווינדוס ,אין לי ניסיון עם הסידרה הזאת של אינטל אבל הופתעתי לטובה אחרי שהתקנתי תווינדוס וגיליתי שהמעבד מראה דווקא ביצועים יפים.עכשיו לבעיות: 1.על מחשב הותקן כרטיס חדש(יחסית למחשב) מסוג gforce 5200 fx gigabyte 128 mb אין לו מאוורר אלא רק היט סינק והוא לוהטטטט 2.המחשב פועל יפה מאוד אבל קיבלתי אותו על pentium 3 500 mhz ובאברסט הוא מראה בסוגריים שהתדר האורגינל הוא בעצם 1000 mhz הלוח אם הוא של אסוס לפעמים שמדליקים תמחשב הוא נכנס אוטומטי לביוס ומצביע על התדר וכותב בצד שעלי לשנות את התדר כיוון שהמהירויות אין תואמות האמת ששיניתי מ500 ל750 (זה האפשרויות שיש) והאפשרות הבאה היא 1000 האם זה בסדר לשנות גם ל1000? יש איזה מאוורר שיעזור לכרטיס …

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  11. אתמול סתם נגשתי למחסן ומצאתי שלל ספקי כוח שחבר של אבא שלי הביא לו וציוד אלקטרוני שהוא הביא לו. בקיצר באחד מהספקים היא מאוור מאוד טוב {זה הספק השני שפרקתי, עזבתי חמש נוספים בצד}, הבאתי אותו לאבא שלי {הוא עובד באלביט מערכות, חברת היי-טק שמכינה נשק צבאי, שדרגה לטורכיה את הטנקים ולארצות הברית את המטוסים} בקיצור הבאתי לאבא שלי את המאוורר שיקח אותו לעבודה ויחבר לי אותו לכבל כמו של ספק כוח עם 4 פינים, הוא לקח אותו אתמול והיום הביא לי אותו, הרכבתי אותו מול הארד-דיסק ואחד מול הכרטיסים {PCI, AGP}, רציתי לשאול אם יש משמעות למאוורר הזה ואם יש תוכנה שאני יכול לבדוק בה טמפרטורה של הארד-דיסק בלי מאורר ואם מאורר?

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  12. Started by pMor,

עשיתי אוברקלוק לאת'לון XP עם ליבת ת'ורוברד (T-BRED) והגעתי למהירות של 200 FSB על 8.5 מכפלה. זה נותן 1700MHZ למעבד, כשהסטוק הוא 1533.מתח - 1.525, אע"פ שASUS PC PROBE מראה לי 1.55 עכשיו, ברגע שאני מעביר מכפלה ל9 ומעלה, המחשב לא עולה. שמתי AGP FREQUENCY על 66, אבל לא מצאתי איפה הPCI. הקירור הוא VOLCANO 9 על המעבד, שני מאווררי 120 מ"מ אחד מכניס מקדימה אחד מוציא מאחורה ועוד SF2 מלמעלה שמוציא (על הכי נמוך כי הוא ממש רועש) המארז הוא HEC CI-6A19 עם ספק 475VD-T

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  13. Started by shirNoshe,

המפרט מצויין.מדוע אינני רואה את טפ' ה-HD?ומדוע כל מי שאני שואל אותו כמעט עם לוח של GB אומר לי שה-SYS אצלו זה 70 מעלות?כי חשוב לי לדעת בעת OC איזה חלקים עוד מתחממים,אם בכלל.

• 14 תגובות
    • 643 צפיות
  14. Started by TARON,

אני מקוה שלא תנעלו לי למה לא מצאתי כותרת יותר מתאימה ממה שרשמתי חח ועכשיו לנושא: הנה תמונות מתוך המחשב שלי תמונה 1: http://img85.imageshack.us/img85/1546/pcdv00341nb.jpg זאת התמונה מהקירור של המעבד איך הוא ניראה בסדר? הוא שומר לי על בין 29-36 מעלות בזמן מנוחה בזמן מאמץ הוא על 40 מעלות עכשיו תמונה שניה: http://img138.imageshack.us/img138/3058/q2ih.jpg זה הכרטיס מסך שלי שהוא X550 עכשיו לפי כל התמונות שראיתי הוא אמור להיות בצורה אחרת עם קירור אחר אז למה לי יש קירור שהוא לא מאורר והוא איזה כמה ריבועים כסופים כאלה עם קווים ? הנה לא הצלחתי לצלם את כל הקרור למה בדיוק הסוללות של המצלמה נגמרו אבל אמור להיות לו קירור אחר למה הקירור שבתמונה הוא כמעט על כל הכרטיס מסך…

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  15. Started by stingeR-,

יש לי שני הארדיסקים צמודים מאוד אחד לשני והם מוצאים חום אחד על השני ואין מה שיוציא אותו מהם... האם זה יכול לגרום לאיזושהיא בעיה? תודה על כל עזרה.

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  16. Started by SuB,

שלום! היום עזרתי לחבר לבנות פאן באס. התהליך של הקידוח וההרכה היה כיף ומהיר אבל ההלחמות.. או או או ההלחמות.. אחר הצהריים שלם בזבזנו בניסיונות לבנות את המעגל ולא הצלחנו. הוא רצה לעשות פאן-באס עם 2 לדים (לד לכל מצב) והבסיס למעגל היה השרטוט הזה: ניסינו לשנות את מיקום הנורה האחת במעגל לשתי נורות ובקיצור לא הצלחנו. אשמח מאוד מאוד אם מישהו ישנה את השרטוט למעגל בעל שתי לדים כאשר לד אחד פועל כאשר המאוורר ב-7V ואחד פועל במצב של 12V. תודה ותודה.

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  17. Started by morel ezra,

יש לי מעבד 800 מגהרץ, ולוח תומך 1333 שקניתי בגלל הישן הענתיקה שהתקלקל :-\ אני רוצה לקנות קירור משהו נחמד כדי לעשות אוברקלוק, אמרו לי שאני יכול לעבוד על באס 1333... זה נכון? איזה קירור צריך? תודה רבה לעוזרים ויום טוב מוראל.

• 7 תגובות
    • 643 צפיות
  18. Started by yambtz,

יש לי את המארז הזה (כן אני יודע שהוא חרה): http://www.pchardware.co.il/docs/pd1225129144.htm וכבר יש לי חלון, יצא מאוד יפה, ועכשיו אני רוצה לצבוע את שתי הדלתות והקדימה בכחול. אני רוצה אבל להדפיס ולגזור להבות, ולשים על הדלת הימנית כשאני צובע כדי שישארו להבות כסופות שישתלבו יפה עם הגג של המארז. מי שיודע איך עושים להבות כאלה אני מאוד אשמח כי אין לי כישרון ציור ברמה כזאת. הבנתי שב- corel אפשר אבל אני לא בטוח, אין לי את זה, לחבר שלי יש דיסק של זה אז תגידו לי אם לבקש ממנו. תודה ;D

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  19. Started by noambaum,

שלום לכולם! קראתי את הקירורים המומלצים (שקטים) בסטיקי,אבל אני לא יודע איזה מהם מתאים לי מבחינת ראיה לעתיד. האם ישנו קירור שיתמוך גם בתושבת העתידית? (AM2). הדבר הכי חשוב חוץ משקט בישבלי הוא הגובה,כי יש לי מול המעבד מאוורר הצד של הדלת ככה שאני מחפש משהו נמוך יחסית. תודה מראש! נועם נ.ב. בהתייעצות עם הצוות המהולל של ZZ הם המליצו לי על FREEZER 64 PRO אבל לא יכלו להגיד לי אם הוא גבוה מדי בשבילי...(13.5 ס"מ)

• 7 תגובות
    • 643 צפיות
  20. כרגע יש לי על המחשב: ZALMAN7700+EVERCOOL TURBO 2 שעושים עבודה מעולה בקירור ומאוד בשקט, אבל הספק עושה רעש ואני מעוניין להשקיט אותו, הוצע לי להחליף את המאוורים שלו, איך אני עושה את זה ? יש לו שני מאוורים של 80MM אם אני מנתק אחד אני הורס את הספק ? מה עלול לקרות במצב כזה ? http://www.thermaltakeusa.com/product/Power/PurePower/w00089r/w00089r.asp *חשוב לציין שאין לי אף מאווררים פועלים במחשב ככה שזה הספק כנראה. אני משרשר מהדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=239951.msg2110807#msg2110807 תודה רבה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 643 צפיות
  21. Started by bubin689,

אני רוצה לשדרג את הקירור של הכרטיס מסך ל THERMALRIGHT HR-03 אבל הבעיה שהקירור בא בלי HEAT SINK לזכרונות. אני נורא אשמח אים מישהו יביא המלצה לגבי HEAT SINK מתאים(עד400 ש"ח) תודה מראש לכל העונים

• 12 תגובות
    • 643 צפיות
  22. Started by danik,

היית מועניין לקנות פאנל כזה.... יש משהו שקנה? או שמע על המוצר ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=830

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  23. Started by slrr,

זה יהיה בונוס גדול אם תסבירו לי איך לעלות תמונות לפורום... אוקי אז המפרט שלמטה.. EIST על דיסאייבל... 400, מכפלה 8 ,אפיק כ.מ נעול על 100, זכרונות על יחס של 2.4 מהירות נוכחית של 960.. בעיה: ב-CPU-Z הוא מראה לי קפיצות של המכפלה בין 6 ל-8,,,, למה???

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  24. Started by Ido.G,

טוב, אז ברשותי Sempron 2800+ לוח albatron KM51G ו 2GB של זיכרון פלאטינום של OCZ (אבחן אותו אחרי שאסיים עם המעבד) עד עכשיו המהרתי את המעבד ל 2GHZ. אני מעוניין לעלות למקסימום האפשרי. בכל מקרה, אני מפחד שדווקא תדר ה PCI/PCIE מגביל אותי. זאת מכיוון שלפעמים ה WIN לא עלה גם במהירות שהמעבד חייב לעבוד בה (2.2) כאשר מכפלת ה HTT הייתה על x3. כרגע הצלחתי להעלות את חלונות על תדר HTT של 275 עם מכפלה של x2 (המעבד ב 2.2). המתח על 1.55 (+0.15) בערך (בערך מכייוון שהקריאה טיפה נמוכה יותר). עם זאת Prime 95 מוציא error-ים. איפה אני תקוע לעזעזל? הרי המעבד אמור לעבוד בקלות בתרד הזה. ואיך אני יכול לדעת האם תדר ה PCI נעול? אני לא מוצא את המהירות שלו באף תוכנה. תודה. עריכה: כמובן שהב…

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  25. חברה לא מזמן לקחתי גוף קירור שדומה לגוף של ה486 אשר נתקתי אותו בכוח מהמעבד גיליתי שזה בעצף חומר טרמי מסוג כל שהוא האם זה יכול לפתור את בעיות חום המעבד שלי?

• 1 תגובה
    • 643 צפיות

דיונים חדשים בפורומים