אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1915&cat=39&page=1 חושבים שדבר כזה יכול לעזור???
-
- 8 תגובות
- 629 צפיות
-
-
זה אותו הגוף קירור של הוולקנו6CU רק שהוא נוסר ורוחבו הוקטן ב1.5ס"מ , הורכבו עליו שניי מאווררי 50מ"מ במהירות של 6200סל"ד. מצליכים להחזיק מעבד פלומינו במהירות ברירת מחדל ומתח ברירת מחדל ב37מעלות. פתרון הקירור הזה "שקט" כלומר שניי המאווררים שרקניים אך שסוגרים את המארז בכלל לא שומעים אותו. הינה התמונה שלו: מה דעתכם?
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה פיסת חדשות שעוד לא הגיע לאתר: חברת DANAMICS הדנית פיתחה מערכת קירור המשתמשת במתכת-נוזלית (!!!) ונקראת LM10 http://www.danamics.com/danamics-lm10.aspx בעיקרון מדובר בגוף-קירור למעבד אשר נראה שגוף-קירור פאסיבי הכולל HEATPIPES אבל באופן מפתיע אין בHEATPIPES שמן אלא מתכת נוזלית! בראש גוף הקירור מורכבת משאבה קטנה היוצרת סירקולציה של המתכת ולפי טענת החברה רמת הקירור גבוהה יותר משל קירור מים וגם חוסכת התעסקות עם צנרת וסכנת דליפות. גוף הקירור: משאבה:
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אז ככה. המצב ההתחלתי שלי לא היה הכי טוב. לא היה לי מאוורר שמוציא אוויר מאחורה (כן, כן, אני יודע, לא חכם) מאוורר סטוק רועש ומציק. ושאיפה בלתי נגמרת לשקט. החלטתי לעשות את זה בשלבים. דבר ראשון, להרכיב את ה-SFlex ולראות את ההשפעה על הטמפ'. ורק לאחר מכן להתקין את הנינג'ה. כל הטמפ' שיופיעו פה הן במנוחה. שלב א' - תמונה ראשונה וטמפ' הלוח גבוהה יחסית. הטמפ' האלה הן טמפ' לאחר שהמחשב עמד 25 דקות בערך ללא שימוש. לעומת השלבים הבאים שבהם עשיתי פעילות מועטה. שלב ב' - תמונה שניה הרכבתי את ה-SFlex סגרתי חזרה את המארז, הדלקתי והמתנתי מס' דקות לאחר מועט עליית ה-Windows. כפי שניתן לראות טמפ' המעבד ירדה מאוד, וכך גם מהירות המאוורר של המעבד, ועכשיו הוא פועל בחצי מהמהירות המקורית.…
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אנשים... צץ במוחי (הקודח) רעיון פצצתי... פיתרון קירור מושלם לקחת את הקרביים של המחשב ולשים בתוך מיני-בר (מקרר). בקיצור להכין מארז ממיני-בר !!! גם קירור למחשב וגם לבירות.... :cistinebiggrinA: דעתכם בבקשה.
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
ברשותי +AMD Sempron 2800 וקירור AC Freezer 64 Pro כיוון שהלוח-אם שלי ישן המאוורר פועל על מקסימום סל"ד כל הזמן והוא מרעיש מאוד. אני בונה מעגל שיקטין את המתח הנכנס למאוורר. השאלה היא האם מישהו פה עשה זאת בעבר ויכול לומר לי מהו המתח המינ' שאפשר לתת למאוורר כזה על מנת שהמעבד לא יתחמם. אני משתמש במחשב לאופיס ואינטרנט בלבד.
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום טוב, לאחר שכיביתי את כול המאווררים במחשב, הגעתי להבנה שהרעש בלילה כלל לא נובע מהם, אלא משני הכוננים הקשיחים. (Samsung SpinPoint F1 1TB) כלומר, כיבוי המאווררים כלל לא השפיע על הרעש הקבוע והמסוים שאני שומע בלילה. האם ישנה דרך זולה ויעילה למיסוך הרעש שלהם? אני משער שהרעש הוא תוצאה של מהירות הסיבוב שלהם, ולא עקב טמפרטורות גבוהות. האם שטיחון כזה יעזור במקרה הזה? Nexus DampTek | Noise Absorption Mats או כזה: Thermaltake Noise Dampening Kit המארז הוא Antec Three Hundred, אז חשבתי לשים את השטיחון הזה בצד הקדמי שלו, היכן שניתן למקם שני מאווררים. מה דעתכם / עצתכם? אגב, לא הייתי בטוח אם זה הפורום הנכון, אז תודה מראש על העברה לפורום אחר במקרה שלא.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז שמותקנים בו כרגע 2 מאווררים של 120מ"מ, אחד בקידמת המארז שמכניס אוויר, והשני בגב המארז מתחת לספק שמוציא אוויר. העניין הוא שיש לי אופציה גם להתקין מאווררים של 80מ"מ על הדלת הצדדית של המארז. אחד שיושב בדיוק מול המעבד ושני שיושב קצת יותר למטה, פחות או יותר מול כרטיסי ה-PCI. השאלה שלי היא אם כדאי להוסיף שם מאווררים או לא, ואם כן, האם להרכיב אותם בצורה שיוציאו או שיכניסו אוויר למארז? או שפשוט מספיק להישאר עם שני המאווררים הקיימים של ה-120מ"מ. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש לי את המארז הזה כמעט שנה ועד עכשיו תמיד חיברת את ההארדיסק כמו בתמונה בגלל שזה נותן לו אפשרות איוורור עכשיו אני כבר לא בטוח אם המצב הזה כל כך נוח. בגלל המאוורר והמיקום של הספוגים ההארדיסק צריך להיות בולט. בכך הוא מפריע לזרימת האוויר וגם קשה להוציא אותו. הבעיה היא שאני לא יודע אם מצב אחר יהיה טוב יותר: לא נראה לי משתלם לקנות מגירת קירור אם אני שם את ההארדיסק ביחד עם הפלופי למעלה הוא לא יקורר ע"י אף מאוורר באיזה פתרון אתם משתמשים במארז שלכם או שנראה לכם מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
יש לחבר שלי מאוור אחד, באיזה מקום מומלץ יותר להציב את המאוורר במארז, למעלה או מאחורה? שאלה דבילית, אבל אני ישמח לקבל תשובה, ערב טוב.
-
- 6 תגובות
- 627 צפיות
-
-
קנייתי מאוורר GLACIATECH 120 MM והאני קודח חורים ומחבר אותו בצד השמאלי של המחשב השאלה שלי היא איפה כדי למקם אותו? מול המעבד? מול הכרטיס גרפי? או באמצע שיקרר גם וגם ואולי גם את הלוח וההרדיסקים (מארז ג'נרי מאוורר 80מ"מ מאחורה ו-80 מ"מ למעלה) תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 673 צפיות
-
-
קנייתי מאוורר GLACIATECH 120 MM והאני קודח חורים ומחבר אותו בצד השמאלי של המחשב השאלה שלי היא איפה כדי למקם אותו? מול המעבד? מול הכרטיס גרפי? או באמצע שיקרר גם וגם ואולי גם את הלוח וההרדיסקים (מארז ג'נרי מאוורר 80מ"מ מאחורה ו-80 מ"מ למעלה) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום, קניתי מאוורר חדש ואני לא יודע איך לשים אותו כלומר ליוציא אוויר מהמארז או שיכניס
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי 3 שאלות: 1.אני מתכנן לעשות אוברקלוק לזכרון,למעבד ולכרטיס מסך ואלה החלקים שאותם אני מתכנן לקנות: קירור לכרטיס מסך: Arctic-Cooling ATi Silencer 1 מאוורר למעבד: Delta 92MM Ball Bearing fan לוח קירור למעבד: Thermalright SP94 for Pentium 4 קירור לזיכרון של הכרטיס מסך: Zalman VGA RAM Heatsink ZM-RHS 1 60 הטמפ' במחשב שלי הן 45-55 למעבד בעבודה רגילה ו 55-60 במאמץ,35-40 ללוח אם בעבודה רגילה ו40-45 במאמץ,האם בעזרת החלקים שאני מתכנן לקנות אני אוכל גם לעשות אוברקלוק חזק (להעלות את המעבד ל3.0 ג'יגה-הרץ לפחות ולהגיע עם הכרטיס מסך לרמה של 9700 פרו) וגם לשמור על יציבות המערכת וטמפרטורות סבירות של החלקים,או שאני אצטרך לקנות אמצעי קירור נוספים? 2.האם קירור …
-
- 17 תגובות
- 832 צפיות
-
-
קניתי לפני כשלושה ימים את המארז הזה : TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window אני אצרף תמונה שלו בסוף... במארז הזה יש מיקום למאוורר בפאנל הקידמי כזה בתחתית, 2 מקומות מאחורה אחד מתחת לשני ועוד מאוורר אחד על הדלת המארז באמצע, בנוסף לזה אני אקדח לו בגג חור ואשים שם מאוורר נוסף. אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי המיקום של המאווררים במארז.. איפה לשים מאוורר חזק, איפה לשים מאוורר שיוציא אויר, איפה לשים מאוורר שיכניס אויר וכו'... אני מתכנן אובר קלוק ככה שאני רוצה וצריך שהטמפ' תהיה כמה שיותר נמוכה.. אגב נעזרתי במדריך למיקום מאווררים במארז של האתר.. הוא לא ממש עזר לי אני רק סגור שבגג אני שם סמארט פאן שיטיס את האוויר החם החוצה.. הנה "שרטוט (אם אפשר לקרוא ל…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם הוא ממוקם בגשר הצפוני. למה אני שואל? שמעו פעם (שבוע שעבר) היה לי את המעבד על 2315 מה"ץ מתח 1.7 והכל היה יציב, טוסט רץ 10 וחצי שעות, ולא היו ריסטים או קיי, החלפתי את הקירור לNB ולSB ושמתי קירור לזכרונותב כרטיס מסך וניסיתי לשים קצת דבק חם עם מוספטים איזה כמה פעמים כדי להדביק סינקים אבל לא הלך.. נדביק אותם מחר עם משהו יותר טוב בכל מקרה, מאז שעשיתי את כל הפעולות הנ"ל המעבד באותם הגדרות בדיוק שהיו לי לא עושה אפילו חצי דקה בטוסט בדקתי בביוס שהמתח הוא אותו מתח באמת, בדקתי טמפ' והכל עכשיו אם החיישן של הלוח ממוקם בצפוני אני יוכל לראות אם זה בגלל החלפת הקירור ( שכן אולי לא חיברתי את החדש טוב) אז אני מבקש מכל מי שיש לו לוח כזה, שיבדוק בתוכנות כמה מעלות הלוח שלו נותן…
-
- 4 תגובות
- 532 צפיות
-
-
-
תהיתי רבות לגבי מיקום של מאוורר 120 מ"מ באחורי מארז Compucase 6A19 בנוסף למאוורר זהה בחזיתו. במידה ומשתמשים בספק כח שמצוייד במאוורר 120 מ"מ השואב אוויר מתחתיתו לצינונו - לדוגמה FSP 350W-60GLN - האם התקנת מאוורר מתחתיו עבור המארז למעשה יכול לגנוב מהספק אוויר, כך שהספק יתחמם יותר והמאוורר שלו, כתוצאה מכך יגביר את מהירותו להגברת ספיקת האוויר כך שלמעשה נקבל מחשב רועש יותר ממה שהתכוונו תחילה.
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש לי מארז Compucase 6A-19 עם שני מאווררים של 120 ממ שמסודרים ככה: 1. מאוורר למטה מקדימה שמכניס אוויר (ליד הכלוב של הכונן הקשיח) 2. מאוורר בהתקן שיש מאחורה שמוציא אוויר. יש לי עוד מאוורר של 80 ממ שאני רוצה להוסיף בתוך הכלוב של הסידירומים ולחבר בעזרת אזיקונים. השאלה היא: א. האם הוא צריך להוציא או להכניס אוויר. ב. האם יש לכם מיקום יותר אפקטיבי בשבילו שלא דורש קידוחים ובלאגנים. עריכה: ההגיון שלי אומר לשים אותו שכביכול יכניס אוויר (הצד הזה במארז סגור) ולמעשה ידחף את האוויר החם לכיוון הפתח מאחורה - מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 773 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי בספקי כוח בהם יש 2 מאווררים המאוורר התחתון ( זה שנמצא ליד המעבד ) מכניס אוויר למארז והמאוורר החיצוני שבספק מוציא אוויר. השאלה שלי במידה ויש לי ספק כח כזה עם מאוורר שני של 120 מ"מ שמכניס אוויר ובנוסף יש לי מאוורר מאחורי המארז ( גם 120 מ"מ ) שמוציא אוויר אין כאן איזשהי בעיה ? מצד אחד אוויר נכנס לאוורר את המארז ומצד שני מאוורר אחר שמוציא את האוויר החוצה . מה שמציג לי יותר זאת הסמיכות אחד לשני של המאווררים.
-
- 12 תגובות
- 986 צפיות
-
-
טוב - אז הכל מוכן - בניתי מערכת קירור מים שבה המארז עומד לו פה על השולחן כרגיל ואילו המיכל והרדיאטור למטה (ליד הסאב של המחשב). בניתי מיכל מים מאלומיניום ורציתי לדעת משהו - אני רוצה למקם את שני ה 120MM שלי על הרדיאטור ורציתי לדעת מה תהיה האופצייה המומלצת... סקיצה מס' 1 - בה יושבים המאווררים בין המיכל מים לרדיאטור ומקררים את הרדיאטור כך שהאוויר החם נפלט החוצה... סקיצה מס' 2 - מה שנראה ברוב הקירור מים - המאוורר יושב על הרדיאטור עם הרוח לכיוון המיכל - פה אני חושש שהמיכל יקבל את כל החום אז חשבתי שאם האופציה הזאת טובה יותר אז להשאיר רווח של 3 ס"מ לתת מקום לאוויר החם "לברוח" - מאחר והמאווררים שלי הם גם זוהרים שכאלה אופציה זו אסטטית יותר (לא שבאמת אכפת לי אני מחפש - קור קור ק…
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום אני קונה בקרוב את המארז Chieftec Bravo ואני רוצה לדעת עם צריך להוסיף לו מאווררים מעבר לשנים שמגיעים איתו ואם כן אז איפה ולאיזה כיוון? ואם כדי להחליף את המאווררים המקורים בגלל רעש או הספק נמוך מידי תודה
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
אני עומד לקנות את המארז הבא : Sunbeam Samurai Gaming Case יש בו אופציה למקם שני מאוןררים 120 מ"מ מאחורה כיצד מומלץ להתקין אותם מבחינת קירור וזרימת אויר ( שניהם מוצאים ,שניהם מכנסים ,אחד מוציא אחד מכניס) ? כמו כן יש למארז מאורר בפנל הצדדי שלו וניתן להוסיף גם מאוורר מקדימה ( מה שלא נראה לי שאני יתקין ).
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
טוב יש לי התלבטות איפה להשים את המאורר 1. מתחת לכרטיס מסך שיכניס אוויר מהחורים של הכרטיסים 2. מתחת לכרטיס מסך שיוציא את האוויר החם של הכרטיס מסך לבחוץ ואם אני אבחר ב1, אז האוויר החם של הכרטיס מסך יכנס למארז, לא ? תמונה: http://planet.nana.co.il/maorwtf/vd.JPG [אין לי עוד מקומות אחרים להשים בהם את המאורר]
-
- 2 תגובות
- 474 צפיות
-
-
יש לי 2 מאוררים 80מ'מ חזקים מאוד ומאורר 92 מ'מ שהוא חלש.. איך כדאי למקם אותם במארז? האפשרויות:קידמי למטה...דלת מארז..אחורי
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-