אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
היי עשיתי אוברקלוק עם האצה לזיכרון והאצה למעבד המעבד על 2800MHz FSB 1600 400x7 והזיכרון על 500 אפקטיבי 1000MHz תיזמונים על5.8.8.20 יחס 10:8 עשיתי בדיקת יציבות והוא יציב רצח [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-
-
מתי זה מתחיל להיות מסוכן למעבד ? (אני מעלה לצורכי OC כמובן).
-
- 1 תגובה
- 467 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך שלי דרך אופציית הATI OVERDRIVE בCC. איך אני יכול להחזיר את ההגדרות לברירת מחדל? בעקרון הפעלתי את האופציה שעושה OC מבוקר (גם כן מבוקר זה פשוט העלה לי את השעון לכמעט מקסימום) ולאחר מכן הייתה לי נפילה במשחק. אני חושב שהכרטיס טיפה ניזוק כי יש לי לפעמים קצת עיוותים גרפיים במשחקים. בכל מקרה, אני רוצה להחזיר את ההגדרות למקור ולנעול את ההגדרות
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום, בניתי מחשב לסלון (מבוסס על XP MEDIA CENTER EDITION 2005) שמכיל: ABIT NF7 V2 AMD BARTON 2500+ 256MB ram geforce mx440 tv tuner HD - Segate 120gb ספק כח HEC300 ART על המעבד יש ZALMAN 600CU שמכוון ל 1800 RPM ועוד FAN של THERMATAKE שקט. הבעייה שלי היא שהיות שהטמפרטורה של המעבד 55 מעלות (הלוח אם בסביבות 38) הספק עולה מהר מאוד למהירות FAN גבוהה ומרעיש בצורה יוצאת דופן.. לגבי המעבד והלוח אם אני מבין שאין ברירה והפשרה של מהירות FAN נמוכה היא טמפרטורות גבוהות יחסית - השאלה היא אם אני אחליף את הספק לכזה שיש לו FAN של 120 מ"מ או ספק של 400W האם זה ישנה והספק יעבוד בשקט יחסי ? האם יש ספקים שקטים מומלצים ? הבנתי שה HEC הוא ספק מעולה (ואכן הוא מאוד יציב...אני לא רואה בכלל מסכים כ…
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
-
במקור: CPU = Athlon 4000+ @ 200, Memory = 2x512 OCZ @ 400 2-2-2-5-1 לאחר OC: CPU = Athlon 4000+ @ 236, Memory = 2x512 OCZ @ 333 2-2-2-5-1 אז ה-CPU השתפר לי ב-18%, אבל הזיכרון עובד לא ב-200 כמו בהתחלה אלא רק ב-188.8, כלומר ירידה של 5.6%. לא ניתן לשפר את הזיכרון ב-400 (בכלום!), וכמו כן לא ניתן להעלות את המעבד מעל 236 בלי לגרום לאי יציבות. אז אלו הקונפיגורציות... אז בסוף עדיף מעבד מהיר יותר או זיכרון מהיר יותר? אציין גם שהמחשב משמש למשחקים (כלומר יש שימוש רב בכרטיס הגרפי, 7800 GTX). האם משחקים מושפעים יותר ממעבד או מזכרונות? :s05:
-
- 0 תגובות
- 407 צפיות
-
-
בוקר אור לכולם, המפרט של המחשב שלי הוא כזה: מארז: ANTEC P280 - נשאר במצבו המקורי 2 מאווררים למעלה ואחד מאחורה- כולם מוציאים אוויר. לוח אם: ASUS sabertooth 990fx מעבד: AMD FX8150 עובד ב OC ל 4GHZ קירור מעבד: Scythe Mugen 3 - עובד עם מאוורר 1 שדוחף אוויר ללמעלה. זיכרון: 2X8GB Corsair כרטיס מסך: Gigabyte Geforce670gtx ספק כוח: SeaSonic Gold X660 ו-5 כוננים קשיחים, 1 SSD והשאר רגילים. בעת מאמץ קבלתי הודעה מ WINDOWS שהמעבד עבר את ה 65 במעלות בפועל הוא הגיע לסביבות ה 70-80 מעלות, בזמן מנוחה או בשימוש רגוע במחשב הוא בטווח של 35-50 מעלות. אני מעוניין לבצע שדרוג של כל מערכת הקירור. אני מודע לזה שמעבד של 125W, והוא פולט המון חום, אך עדיין לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך חם. קניתי את המ…
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכל אנשי הפורום לפני מספר חודשים רכשתי את הכרטיס הנ"ל כחדש של חברת sapphire מבחור באינטרנט. הכרטיס הגיע בקופסא תקין לחלוטין וללא בעיות. הבחור קיבל/ קנה אותו מארה"ב. לפני יומיים כאשר השארתי את המחשב עובד כ2 ימים בערך ואז התחיל רעש מעצבן מן המארז, רעש של מאוורר שנוגע בנייר או בפלסטיק. כמובן ישר האשמתי את המאוורר של המעבד ואפילו הוצאתי וניקיתי אותו. מסתבר שהרעש מגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך בסופו של דבר. המאוורר בנוי בכרטיס למי של מכיר בתוך מבנה פלסטיק והוא מסתובב בתוכו וזורק אוויר לצלעות קירור שנמצאות גם כן מתחת לפלסטיק. משום מה .... אינני יודע למה ?! המאוורר החל לפגוע בפלסטיק ומשמיע רעש בלתי נסבל, בחיפוש באינטרנט ישנם מקרים זהים לחלוטין לבעיה המתוארת. אצל אנשים בארה"ב…
-
- 0 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שווה?..או להישאר עם המקורי..(אני לא רוצה OC...אני פשוט רוצה שהוא יעיף את החום שלו לבחוץ...ולא לתוך המארז..ובעתיד OC)
-
- 3 תגובות
- 400 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם לוח אם של ג'יגה ביית מסוג אולטרה דבל או טריפל אני לא זוכר בקיצור המאוורר מהמחשב הישן חיברתי בברגים למארז אבל הכבל קצר מידי בין לוח האם למאוורר והוא לא מגיע. השאלה שלי היא האם כדי לחבר את כבל המאוורר של המעבד ללוח האם ואת כבל המאוורר שעל המארז לשקע שכתוב עליו מעבד (סי.פי.יו.). ואם לא אז אני צריך כבל של מאוורר מתקע שמתחבר ללוח האם ללוח האם או לספק כוח תנו שמות חנויות בארץ ואם לא אז עם אפשרות לקנות באמריקן אקספס או פיי פאל
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
קניתי לא מזמן מאורר לקירור הדיסק בקשיח. הוא אמנם עושה את העבודה אבל מרעיש מאוד. יש למישהו מושג על מאורר שעושה את העבודה אבל בשקט?
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לבצע אפגרייד למחשב שלי (לוח, מעבד AMD ,מארז כרטיס מסך, וזכרון) אני לא מתכווןן לבצע OC. מה הציוד המינימלי/מומלץ (מארז, ספק.מאוררים ) שאני צריך לרכוש על מנת לחסוך לי בעיות התחממות של המעבד? האם מספיק לי מארז סטנדרטי ולהוסיף מאורר (Vocano?) למעבד? תודה,
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
טוב בסוף אני הולך על DDR2 אחרי מה ששמעתי על DDR3 יש לי כמה חברות אתם יכולים להמליץ לי : 1 . http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=1830 Kingston 2 . http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6586 OCZ-SLI 3 .http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=536 OCZ תודה . אגב זה ל-Dual Channel . ואם אפשר מדריך רק לזיכרונות לעשות OC .
-
- 9 תגובות
- 762 צפיות
-
-
מישהו נתקל בדבר כזה? מדובר במאוורר EVERCOOL לתושבת 775. אני רוצה לשמן אותו אבל אי אפשר לפרק את המאוורר ולהוציא את טבעת הפלסטיק כדי לשמן את הציר.. העיגולים במרכז המאוורר כפי שרואים בתמונה הם לא גומי נשלף הם חלק מהפלסטיק עצמו! תראו גם את השריטות שנוצרו מהניסיונות שלי להוציא את העיגול הזה.. איך אפשר להוציא את המאוורר? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום, לאחר שימוש אינטנסיבי בכרטיס הנ"ל גיליתי שהוא מגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות במאמץ. לכן, לפני ביצוע OC אני מתכנן לקנות את רכיבי הקירור הבאים:AC Accelero S1 + Zalman ZM-RHS1 + Turbo Module. האם יש הצעות/הערות נוספות לשיפור הקירור? מעבר לכך אשמח אם מישהו יוכל לתת הסבר קצר כיצד לבצע OC לכרטיס אך מבלי לפגוע בו. (מצורפת תמונה של המצב הנוכחי - GPU-Z) כן מחפש לסחוט קצת את המיץ מהכרטיס אך מבלי להסב נזק. * שאלה נוספת, האם יש מיקום ספציפי להדבקת ה HEATSINKS של Zalman על הכרטיס מסך (מעבר לשבבים האפורים)? קיימים בערך 4 שבביםעל הכרטיס ו 8 היטסינקים, היכן אני אמור למקם את הנותרים, האם אפשר בכל מקום פנוי על הכרטיס? גםו אם זה על פינים קטנים ממתכת? תודה מראש. [attachment deleted by admi…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוא נגיד ככה שחם במחשב הוא מגיע ל 45-48 מעלות!!! ובמנוחה הוא בין 38-42 מעלות אני לא יודע למה זה כל כך גבוה כי כל שאר הדברים במחשב דיי קרירים!! וכיצד אני יכול לסדר את זה עם גוף קירור או משהו
-
- 1 תגובה
- 422 צפיות
-
-
איך מפרקים את המאוור שבתמונה מצלעות הקירור? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
-
ואיזה בדיקה הכי יסודית או זאתי שהכי כדאי לעשות? עשו לי אוברקלוק למעבד שלי e2160 ובזמן האחרון חלק מהמשחקים נופלים והמשחק האחרון שהתקנתי, Gears of war מתרקסת על השנייה הראשונה ומציג הודעה של "שגיאה חמורה". ישנו עוד מקרה שגורם לשגיאה והיא מתרחשת בקבצים שנמחקו מהMoorHunt אבל לא נמחקו פיזית, אך זה נראה לי דיי ברור מאליו שיצור שגיאות. בקיצור... נראה לי שיש בעיית יציבות למעבד, אני צודק? ואם כן אולי צריך להוסיף מתח, לא? תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שניהם של Chieftec ושניהם FULL TOWER ההבדל היחיד שאני מצאתי ביניהם הוא שאחד שחור והשני כחול בגלל זה ההפרש ביניהם הוא 70 שקל? הראשון הוא Dragon DA-01BD Full Tower 484 שקל והשני הוא Dragon DA-01BLD Full Tower 558 שקל
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
זה המפרט שלי: היה צריך להיות לי את הבליטז אבל לא הצלחתי להשיג אותו.. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory+ Dominator Airflow Fan SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami +window LG LCD 19" L1970HR LG GSA-H62N LOGITECH EX110 Arctic Cooling MX-2 קירור מים: Apogee GTX Extreme Performance CPU Waterblock Swiftech MCP655 12 VDC Pump Swiftech MCR320-QP-K Triple 120mm Radiator Scythe Case Fan - SY1225SL12M - 1200rpmX3 עכשיו, אני צריך את הלוח הכי טוב והכי חזק לOC,לא משנה המחיר ו…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלתי להיום.... מדוע אין בעולם כיום משחות המבוססות נחושת אלא אלומיניום שידוע כחלש יותר? האם ניתן לערבב משחות שונות כדי ליצור משחה שמניבה ביצועים גבוהים יותר ?
-
- 6 תגובות
- 520 צפיות
-
-
משום מקום המאוורר שעל כרטיס המסך שלי התחיל להוציא רעש מטורף, שעולה לי יותר מדי על העצבים. ניסיתי לנקות אותו מאבק, אבל לא הועיל בכלל. אין לי כרגע אפשרות לקנות גוף קירור חדש לכרטיס, ואני לא בטוח כל כך שזה משתלם לי בכלל עם הכרטיס הנ"ל! הפיתרון היחידי שאני מצליח לחשוב עליו הוא לבטל את המאוורר שיש על הכרטיס מסך, ולהשאיר אותו בלי איוורור או עם מאוורר 120 מ"מ מתחתיו שינשוף עליו. להשאיר אותו לגמרי בלי איוורור זה אפשרי או שזה יגרום לו להישרף בסופו של דבר? אם לא, אז הפיתרון עם המאוורר 120MM יישומי? אלה הטמפ' הנוכחיות אגב בזמן משחק... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום, הכתבה באתר ומספר חברים שלי עשו לי חשק לשים מסך LCD במארז שלי. עכשיו עשיתי חיפוש ברשת האינטרנט הישראלית וחיפשתי אחד שכזה בזול. אני לא אפרסם לינק כי הבנתי שזה לא חוקי בHWZONE אבל יש לי תמונה עם המפרט שלו: בכל מקרה לפי מספור הפינים הבנתי שזה מתאים, (רק המתח והאדמה הפוכים אבל הבנתי שזה הפוך בחלק מהמסכים) אבל אני לא בטוח אם הבקר הזה יתאים למודינג כמו במדריך באתר (שדורש בקר HD44780) ורציתי להיות בטוח לפני שאני רץ וקונה. ד.א אני יודע שאין תאורה למה שבתרשים, אבל זו הגרסא בפשוטה, יש גם גרסא עם תאורה לקנייה. תודה מראש Ameralis Zaiir
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מקווה שזה מתאים לפה ולא לספקים ומארזים.. בכל מקרה, כשהמחשב שלי פועל, מעבר לרעש של המאווררים נשמע מין ביפ כזה יחסית חרישי, ואין בעיה איתו, אלא כשמנסים לישון עם המחשב בחדר.. הרעש של המאווררים לא מפריע אבל ה"ביפ" הזה מפריע. הצלחתי גם להקליט את הרעש הזה, זה לא כמו הצליל המעצבן ששמים בפלאפון ושרק צעירים שומעים (זה יותר חלש), וגם אמא שלי שומעת את זה.. גם שמתי לב שזה בא מכיוון הלוח אם, ושגם אם אני מפסיק את פעולת המאורר של המעבד, הרעש ממשיך. מישהו יודע ממה זה נובע? אולי אפשר לטפל/להפסיק את זה? תודה לכולם!
-
- 11 תגובות
- 802 צפיות
-