אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
הלאן לפני שנה בדיוק קניתי את המחשב hp pavilion dv6-3050ej שהוא עם מעבד I5 של אינטל. מההתחלה הוא התחמם מהר אבל לא ייחסתי לזה חשיבות..אבל עכשיו אני כן שם לזה לב.. היום החלטתי להוריד את הSpeedfan והמחשב הגיע ל100 מעלות ומעלה ( איפה שרשום temp1 ,core1,core0)..יש לציין שזה היה לאחר שהמחשב היה בשימוש בערך 3 שעות אבל רק בגלישה באינטרנט( כלומר פייסבוק וכו' לא איזה משחק או סרט). עכשיו זה לא שזה חד פעמי אלא שזה קורה בערך אחרי חצי שעה( אפילו פחות) המחשב מתחמם בצורה שפשוט אם נוגעים בו מלמטה פשוט אפשר לקבל כוויה... עכשיו אני באמת לא יודע כמה אמורה בכלל להיות הטמפרטורה של המחשב באופן נורמלי.. אם אני מריץ משחק אז אני מניח שהיא עולה..השאלה לכמה.. ועל הדרך..יש לכם מושג למה הוא עושה כזה הר…
-
- 6 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה לקחת מחשב נייד בן 5 בערך והפכתי אותו למחשב לסלון. המחשב מהסדרה copmaq q61 . הבעייה העיקרית היא כשהמחשב סגור ומחובר לטלויזייה הוא מתחמם בצורה היסטרית והמאוורר שלו נשמע למרחקים הבעייה העיקרית היא שגם כשהמחשב פתוח הוא מתחמם(לא ככה) בצורה משמעותית. אני לא מעוניין שהמחשב יהרס כתוצאה מנזקי חום כאלה ואחרים לכם אני פונה אליכם לעזרה. אני זקוק להמלצה מה ניתן לעשות לגבי החום של המחשב שיהיה שקט ככל הניתן ועם ניראות סבירה(זה נמצא בסלון). בהתחלה חשבתי לבנות סוג של פלטה כזאת עם כמה מאווררי 12'' אבל נראה לי יהיה יותר חכם להתייעץ איתכם קודם תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP COMPAQ PRESARIO CQ61 עכשיו הבעיה היא שבזמן האחרון המחשב ממש חם, ברמה כזו שאם שמים אותו על הברכיים אפשר לעבוד איתו 5 דקות עד שהברכיים נמסות, המחשב מגיע לטמ'פ הגבוהות אפילו כאשר המחשב לא פעיל ונמצא במצב שינה, בנוסף מס' פעמים בזמן ששיחקתי במשחקים כמו PES 2011 או THE WITCHER המחשב פשוט נכבה אוטומטית לאחר חמש דקות משחק עכשיו רציתי לדעת האם במקרה הזה יש צורך ואולי מומלץ לקנות משטח קירור ללפטופ? ואם כדאי לקנות אני גם אשמח להמלצה על אחד תודה
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
היי כולם, יש לי שאלה - לאחרונה המחשב נייד שלי - HP דגם : pavilion dv3 מתחמם בטירוף אחרי גג רבע שעה של עבודה. בגלל שכבר החלפתי את המאוורר לפני חצי שנה החלטתי לפרק את המחשב כדי לראות אם המאוורר באמת הבעיה. בקיצור, המאוורר כן עובד אבל הצינורות ברזל (איך שלא קוראים להם) שמחוברים אליו ממש ממש חמים ועוד יותר מטריד זה שלקח להם משהו כמו דקה כדי להגיע למצב הזה... ממה שקראתי באינטרנט יש משהו שנקרא משחה טרמית\חומר שמפזר את הקירור במחשב אבל אני אפילו לא יודעת אם זה המצב- השאלה שלי - האם לקנות כבר מאוורר חדש (כי הוא מגיע עם הצינורות האלה מחוברים אליו ) או שהבעיה היא אחרת ואני אולי צריכה לקנות את המשחת קסמים הזאת ? (כמובן שניקיתי אבק קודם אז זה לא הסיפור ...) זהו נראה לי …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנייד (T42, IBM) פשוט "קופא". כל מה שמופיע במסך תקוע, עכבר ומקלדת לא מגיבים ונשמע כאילו ההארד דיסק עדיין עובד. זיכרון - הרצתי memtest ועוד איזה בדיקה ולא מצאו כלום. זה קורה בעיקר כשאני עובד על סוללה, אבל לא רק. טמפרטורת המעבד מגיעה ל 59 מעלות ודיסק קשיח מגיע ל 36 מעלות. הבעיה נשארה גם לאחר פירמוט והתקנת חלונות מחדש, כך שרוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיית תוכנה. מעבד - centino 1.7 זיכרון - 1.5 GB המחשב "מבוגר" (5 שנים), אך קניתי עכשיו נייח חדש ואיני מעוניין להשקיע גם בנייד נוסף (לצרכי עבודה). איך ניתן להציל את המחשב ללא השקעה גדולה? (אם לא מדובר בבעיית קירור, נעביר את הדיון לפורום אחר) תודה, דובי
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
-
אוקיי אז ככה : GIGABYTE GV-N68T256DH עם NV5 SILENCER וAS5 על הCORE והזכרונות... הכרטיס עם VMOD ל1.4 כשהוא על 435/1150 אין שום בעיות בכלל אין ארטיפרטים הכל חלק ויפה, כשאני מעלה טיפה ל440/1150 זה פשוט תוקע לי את המחשב עם ריבועים ובלאגן... אחרי זה RESET אפילו לא עוזר, צריך לכבות לגמרי את המחשב ולהדליק מחשב. הצעות? רעיונות? אני יודע שאנשים אחרים מגיעים עם כרטיסים דומים ל450 ול470...
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מחשב נייד לינובו N500 כרטיס המסך NVIDIA GETFORCE 9300 M GS ! לצערי אני לא מצליח לשחק בPES 2011 כי אחרי כמה שניות מהפעלת המשחק , המחשב נתקע ולא מגיב יותר לכן אני נאלץ לכבות אותו ידנית ולהפעיל שוב ! אני לא יודע מה הבעיה ! אבל המחשב שלי נורא חם בד"כ , הטמפרטורה דל ה GPU היא בסביבות 70 לפני שאני מתחיל לשחק ! מה הטמפרטורה הממוצעת המומלצת ? האם הבעיה טמונה בטמפרטורה או יש בעיה אחרת ? מה לעשות בשביל לפתןר את הבעייה ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האצתי את המחשב שלי מ2.4 ל3.0 גה"צ אבל אני מרגיש שהמחשב עובד לאט יותר. הטמפרטורות סבירות 41 מעלות במאמץ מקסימלי העלתי לFSB 250 עם RATIO לזכרונות של 5:4 כך שהם רצים ב400 מה"צ (המהירות המקורית שלהם) הפעלתי MEMTEST ואין בעיה עם הזכרונות. יש משהו ששכחתי\ שיכול לגרום לתופעה שאני מציין?
-
- 13 תגובות
- 835 צפיות
-
-
המחשב שלי (מפרט בצד) עובד כבר 7 שנים כאוברקלוק ל3 גה"צ. בזמן האחרון העליתי אותו ל3.46 גה"צ והכל עובד מצויין. מסיבות שונות רציתי לחזור לתדר המקורי של המעבד, שינתי את ההגדרות של המעבד והזכרונות חזרה למקוריות (2.4 גה"צ ו400 מה"צ לזכרונות), ריסטרט ו... מסך כחול בטעינת הWINDOWS. ניסיתי מספר פעמים וכל הזמן חזר המסך הכחול. החזרתי לאוברקלוק הקודם ופתאום הכל עובד כמו שצריך. המסך הכחול היה של דרייבר של הכרטיס מסך. ההגדרות של ערוץ הAGP שלי תמיד היו מוגדרות קבוע ולא השתנו בין האוברקלוקים. מישהו יודע מה גרם לבעיה הזו?
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הי, מקווה שזה לפה. לאחרונה אני עד לתופעה דיי מוזרה במחשב של ההורים שלי. לאחר שימוש בתוכנה מסוימת (אוטוקד) התצוגה "נכבית" והמחשב מציג אנלוג-דיגיטל, נראה שהמחשב מכניס את עצמו למצב שינה (בדקתי בהגדרות של צריכת חשמל, לא מסומן שם שהוא צריך לעשות את זה), עכשיו גם קרה שהוא לא הצליח להתעורר ממצב השינה שאליו הוא נכנס על דעת עצמו. המעבד הוא Intel E2140 2GB DDR2 מריץ ווינדוס 7 הום בייסיק אמור להספיק בשביל התוכנה הזאת. עשיתי בדיקת מאמץ עם PRIME95 ושמתי לב שהטמפ' של הליבות עולה בהדרגה עד ל 67 מעלות (להבנתי, הטמפ' המקסימלית היא 61~). בנוסף הבחנתי ב HW MONITOR שמהירות המאוורר "AUXFAN" היא 577RPM~. מה דעתכם? אפשר לדעת מי המאוורר האיטי לפי השם או שצריך לנתק אחד אחד? למה הטמפ' כ"כ גבוהה? י…
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני כרגע על 419X9 שזה לצערי המקס של הלוח , הכל תקין כולל טמפרטורות המחשב עולה ללא בעיות , משחקים פועלים חלק ואם שיפור בFPS , אבל OCCT וPRIME95 נכשלים תוך כמה שניות , איך אני יודע לאן בדיוק להוסיף מתח? והאם זה בכלל בגלל המתח? עריכה : נתתי לכל מתח ככה: לVCORE נתתי 1.35 לזכרונות 1.9 ש1.8 זה נורמל לכל השאר הוספתי +1/2 כאילו איפה שבוחרים מתח אז נגיד יש 1.3 ו 1.4 אז הוספתי 0.1 או 0.2 אני עוד מאט יעשה שוב בדיקה אחרי ששיניתי הכל, בנתיים 10 דקות היה הכל בסדר , אבל 419 זה המקס? אני לא יכול לעשות כלום בקשר לזה שהמחשב לא נדלק אפילו ב420?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד AMD 3000 העליתי תHTT ל230 והמכפלה הורדתי ל3 במקום ל4 כי שאניי שם על 4 הוינדוס לא עולה והמחשב עושה ריסטרט הישארתי את זה על 3 הכל עבד בסדר גמור עד שניסיתי לשים שוב על 4 ולהוריד ל225 תHTT עדיין לא עזר כלום אחרי זה החזרתי ל3 ועכשיו הוינדוס עולה אבל קורס אחרי כמה שניות ב225 והמעבד מתחמם יותר מדיי ומקודם הוא לא התחמם ....וגם מה שהבנתי צריך לעלות תמתח של המעבד שהכל יעבוד בסדר הקטע זה שאני לא יכול לעלות יותר תמתח זה לא נותן לי....בקיצור אם מישהו יודע מה אני צריך לעשות כדי שהכל יעבוד על מכפלה 4 ואיך אני יכול להעלות עוד תמתח של המעבד ???? :s05: **לוחם אם זה ASUS A8N SLI DELUX
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
ברשותי Intel Pentium 4 Northwood 3.0GHz כמו כן לוח אם מסוג ABIT IC-7G וגוף קירור מסוג ZALMAN CNPS7000B לא ביצעתי OverClock למרות זאת הטמפרטורות שלו ממש גבוהות במנוחה: SYS: 35c CPU: 52c PWM: 36.5c למישהו יש רעיון מה יכול להיות המקור לבעיה??? או שהטמפרטורות לא גבוהות וזה סתם נדמה לי
-
- 6 תגובות
- 494 צפיות
-
-
-
יש לי מעבד: +AMD XP 2000 לוח אם: (Gigabyte GA-7VKML(-P יש למעבד מאורר חזק שקניתי, וכל המאווררים עובדים טוב אבל לוח האם מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות לפי aida sysinfo מה יכול לגרום להצטברות חום כזאת ? איך לבדוק ? ... יכול להיות שזה המארז ? חיברתי על המארז מאוורר 220 וולט שפולט אויר החוצה...
-
- 8 תגובות
- 953 צפיות
-
-
במחשב מותקן 8800 GTS, מעבד 6300 CORE2 DUEL. והוא מפזר לי חום בחדר שבא לי למות. יש לי מאוורר מקדימה ואחורה. מארז זול של גיגהבייט (GIGABYTE TRITON) אני גם רוצה לעשות OVERCLOCK, אבל אני יהיה חייב קירור. מישהו יכול לעזור? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
ישלי מחשב פנטיום 4 אבל אני מרגיש שהמחשב לא עובד כמו שצריך ניסית כמה דברים פירמטתי התכנתי את windows xp וזה עדיין לא עזר..אז חשבתי אולי זה לא מעבד מקורי וזה סתם בדקתי את המסמכים פתחתי תמחשב והכל היה מקורי וזה אכן פנטיום 4....אני לא יודע מה לעשות...אם תכולו לעזור או לתת הצעות ליעילות המחשב אני ישמח...תודה..
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, הבעיה התחילה כשהווינדוס XP עלה ואחרי בערך חצי דקה קפא לעשר שניות ועשה ריסטרט. הווינדוס היה מבולגן ובכל מקרה רצינו להתקין מחדש, אז כבר הלכנו על התקנה מחדש בלי לנסות לדבג את הבעיה בתקווה שהבעיה היא במערכת ההפעלה. אחרי ההתקנה מחדש המחשב עבד רגיל כמה דקות, אבל הבעיה חזרה. התקנתי speedfan וראיתי שברגע שמפעילים אקספלורר או כמה אפליקציות אחרות, הכרטיס מסך מגיע ל70 מעלות ואז המחשב קופא. מדובר על Nvidia 7300GS, לא יודע של איזה יצרן (אני לא ליד המחשב). האם הצעד ההגיוני לעשות הוא להחליף את המאוורר של כרטיס מסך? או את כרטיס המסך באופן כללי? האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל במקום אחר? תודה
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
הסרתי את הדרייבר של כרטיס המסך ועכשיו הוא לא מגיע למסך ה-login בלי לקרוס.
-
- 78 תגובות
- 41.7k צפיות
- 1 follower
-
-
המעבד היה בOC ל 3.2 וקרס במשחקים כעבור 20 דקות וחשבתי שזה הכרטיס מסך..(למרות שגם הוא מתחמם מאוד) התחלתי להריץ מבחן מאמץ בOCCT 3.1 על large וכעבור פחות מ10 דקות המחשב קרס באותו הצורה כמו במשחקים..(הרעש קופץ ברמקולים והתמונה במסך נמרחת לחלוטין..) הורדתי את הOC לגמריי והרצתי שוב בדיקת מאמץ ושוב המחשב קרס כעבור 10 דקות באותה הצורה.. נדמה לי שהמעלות הגיעו באחת הליבות קרוב ל70.. מה המעלות המקסימליות למעבד זה? ומה יכולה ליהיות הבעיה חוץ מטמפרטורות?
-
- 38 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
לא מבינה כלום במחשבים, צריכה עזרה...יש לי מחשב חדש פנטיום 4 מהירות 3 ג'יגה ומערכת הפעלה xp - זה כל מה שאני יודעת עליו...הטכנאי שהרכיב את המארז עשה עבודה גרועה מאוד ומתחמק כבר חודש מלטפל בבעיה... או המאוורר או ספק הכח או שניהם רועשים ברמות שמורטות לי את העצבים כל פעם שאני ליד המחשב. מה עושים??? ובאיזה עלויות מדובר?? אני צריכה שקט!
-
- 11 תגובות
- 637 צפיות
-
-
בזמן האחרון המחשב שלי רועש . אני יכול אפילו לשמוע אותו במסדרון אם אין רעש בבית. פעם הוא היה ממש שקט שאפילו שהייתי מכבה אותו, לא הייתי בטוח שהוא מכובה כי פשוט לא היה רעש ממנו. ניקיתי את המאוורים בעזרת שואב אבק. אחרי שניקיתי, אחד המאוורים עשה רעש ממש חזק כאילו איזה טרקטור קטן מתרוצץ לי במחשב. בנתיים ניתקתי אותו כי אני לא יודע מה לעשות. חוץ ממנו עדיין יש רעש מהמחשב. אני לא יודע אם זה קשור לפה, אבל מדי פעם יש רעש מהארדיסק כאילו מתקינים משהו, או עושים איזה פעולה כמו פתיחת וינראר, וזה למרות שאין שימוש במחשב, או לפחות שימוש שמצריך עבדוה מאומצת של הארדיסק.
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
הי יש לי מעבד Athlon XP 1800+ כל פעם שהדלקתי אותו הוא נתקע, נכנסתי ל BIOS והורדתי את ה Frequency שלו עד שהוא הפסיק להיתקע הורדתי את התוכנה FreshDiagnose כדי לראות מה המעלות של המעבד והוא נתן את הנתונים הבאים: CPU: 78 c Motherboard: 44 c Power\ Aux: 74 c הסתכלתי תוך כדי על המהירות שרץ המאוורר של המעבד והוא על 4900rpm בערך (קצת יותר) הבעיה היא בקירור המעבד או בקירור של הספק? (או אולי שניהם) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 482 צפיות
-
-
שלום המחשב שלי רותח. אני לא יודע עד כמה זה פוגע בביצועים ואולי הוא אמור להיות ככה אבל הכרטיס מסך והדיסק קשיח ואפילו הזכרונות, כולם חמים עד רותחים למגע. בדקתי בחנות ואמרו לי שהקירור שיש לי אמור להספיק אבל הכל עדיין רותח. במיוחד הכרטיס מסך אפילו שהוא לא במאמץ. מצאתי וסת לקירור וגם על הכי גבוה אין הבדל, חוץ מהרעש. יש לי את המחשב 3 שנים ואני מנקה אותו אבל אף פעם לא מרחתי או שימנתי או משהו כזה. ראיתי שיש משחות ומאווררים אבל איך אני יודע מה צריך ומה מתאים ואם בכלל? Sapphire Radeon HD2900XT 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 KINGSTON DDR2 2048MB 800MHZ CL6 Thermaltake V1 CL-…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-