אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום....אני חדש פה בפורום והסתובבתי בין הדיונים בשביל ללמוד קצת (לא שעזר...). לאחרונה קניתי מחשב חדש שלפי דעתי הוא דיי טוב (תנו דעתכם): Pentium 4 3.0 GHZ HT 800FSB 1 MB Gigabyte Ga-8ipe-1000 pro G Geil pc 3200 400MHZ 512 dual ddr 2*256 PowerColor Radeon 9600XT 256 MB DDR WD 120 GB S-ATA 7200 RPM 8 MB CACHE ומארז של compucase דגם 6919 (ענק, מאוד מאוורר)..... אם תוכלו לומר לי אם המפרט של המחשב טוב או שיש מקום לשיפור... לפי התוכנה everest הטמפ' שלי הן ככה: מעבד- 38 במנוחה עד 45 במאמץ... לוח- 25 מעלות כרטיס מסך- 26 במנוחה עד 32-33 במאמץ... כונן קשיח- 33 מעלות... עכשיו רציתי לדעת אם הטמפ' הם נורמליות ואם אפשר לעשות איתן oc למעבד או לכרטיס מסך... ואם אפשר הסברים לגביי oc, תוכנו…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרצתי בידיקה בסנדרה >> וזה מה שזה כתב לי Warning W2518 - Mainboard temperature is too high (i.e. over 50ºC). This should appear only if the mainboard has a temperature-monitoring sensor installed. Fix: Power down the system immediately. Open the case and check that all the fans are working and check whether components are unusually hot inside. Make sure the components have good all-round ventilation. Use more fans if required. האם להתיחס לזה ברצינות? יש לי 2 מאווררים במארז של 120MM החום של המעבד הוא בערך 27 - 30 מעלות מה אתם מציעים ? THX
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן , טוב תשמעו , זה המפרט שלי ואני לא יודע למה אבל אני לא מקבל תוצאות טובות בכלל ב3dmark03 או 3dmark2001 se . asus p4p800 deluxe p4 3.0c 800Mhz 9800pro 128mb seagate 120gb SATA מארז aerocool acriclear I קירור למעבד : gigabyte 3d אני לא יודע מה אני לא מכוון נכון אבל אני מקבל תוצאות כאלה : 3dmark 2001 se - 13512 3dmark03 - 3888 מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש , דוד .
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב שעלה לי בסביבות 11 אלף שקלים. הרכיבים שיש לי AMD 2200+ XP Geforce 4 Ti 4600 RAM 512 MB DDR- 3200-333 MHZ לפי כל מה שקראתי והבנתי, המערכת הזאת מסוגלת להריץ כל דבר בצורה הטובה ביותר, אבל הבעיה שלי היא שכשאני מנסה להריץ משחקים ברזולוציה של 1600X1200 או לפעמים אפילו ב-1280X1024, משחקים מקרטעים לפעמים וה-Frames Per Second רחוקים מלהיות ברמה מספקת או ברמה המתאימה למחשב שקניתי. קניתי מכל טוב, והמערכת שלי עובדת בטמפרטורה של 31 מעלות, וזה חתיכת הישג בשביל מערכת שיש בה מעבד חזק של AMD. העניין הוא שכל הקירור הזה נעשה בעזרת שלושה מאווררים מיוחדים ועוד מאוורר גדול מאוד על המעבד, ללא שום קירור מיוחד על כרטיס המסך שלי. אני מעוניין לעשות Overclocking, כי שילמתי לא מעט על המחשב…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה ואני לא מכיר הרבה בנושא של קרור המחשב בדקתי בעזרת תוכנה את חום המעבד וזה נראה לי קצת גבוה (הCPU מגיע לפעמים ל80!!) רציתי לדעת האם המחשב שלי מדי חם ואם כן איך אני יכול לקרר אותו עריכה:אהה ועוד בעיה -המאורר של הכרטיס מסך לא עובד, (אני קונה כ.מסך חדש...)האם זה יכול להיות קשור לזה שהמעבד חם? תודה הנה תמונה: http://picasaweb.google.com/yitzy10/qsgpsI/photo?authkey=ZYhNDuTmI6k#5027809055414140898
-
- 6 תגובות
- 554 צפיות
-
-
לא זוכר איפה מישהו פעם אמר לי שניתן לחבר מאוור של ספק כוח ישן למחשב ושהוא יקרר כמו מאוור רגיל הטמפרטורות שלי במחשב על הפנים כרגע יש לי בעיות חמורות של חום לוח אם: 36 מעלות מעבד: 42 מעלות הרדיסק 80 גיגה: 40 מעלות הרדיסק 120 גיגה: 41 מעלות יש לי מאורר אחד של CPU ומאוור של ספק כוח ישן איך ניתן להשתמש בהם לשם קירור טוב יותר של ההרדיסקים ושל המחשב והספיו בפרט
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
אהלן! יש לי בעית חום במחשב אני מקבל מדי פעם ריסטרטים. המפרט שלי: Intel 2.8C Asus P4S800D OCZ 2*512 -חדש התקנתי אתמול מארז ג'נרי 400 ואט טמפרטורות במנוחה: לוח אם- 38 מעלות מעבד- 45 מעלות (שניהם לפי אוורסט) הצעות לפיתרון: א. לקחת לטכנאי ב. להחליף משחה טרמית ג. לשים 2 מאוורים 80 ממ (כרגע יש לי רק ספק ומאוורר על המעבד=קרור סטוק) תודה לכולם!
-
- 13 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בקרוב אבל יש לי בעיה אחת, אני לא יודע אם המארז הנוכחי שלי יהיה קריר מספיק. אלו הטמפ' שלי במנוחה: המעבד משתנה מ-35C ל47C, כנ"ל הלוח אם. הHDD קבוע על 48-51C. החלקים שיש לי עכשיו: Intel Pentium Dual Core E2200 קירור סטוק, לא בוצע OC Radeon X1800XT 512MB קירור רפרנס. הכרטיס הזה בכיף על 65C במנוחה ואם לא משנים ת'מהירות מגיע ל90C תוך חמש דק' במאמץ ויוצר ארטיפקטים. ASRock nForce 630i כלשהו. Creative Sound Blaster Audigy 2 שנראה לי שגם מייצר לא מעט חום מתחת לכרטיס מסך. החלקים שאני הולך לשים: AMD Phenom II X2 550 BE Gainward HD4850 GS GLH 512MB GDDR5 Gigabyte GA-MA770-UD3 את הSB אני הולך להעיף לטובת הALC888. המארז שלי הוא Lian Li PC-6070B…
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי מאוד מאוד חם,ואני בטוח ב 99% שזה גם פוגע לי בביצועים. רק במנוחה הוא 52-54 מעלות וכשאני משחק במשחק כלשהו הוא יכול להריע גם ל 65 מעלות ואולי יותר. הנה במצב מנוחה הנה במאמץ(וזה עוד יחסית נמוך למה שראיתי ,כי יצאתי באמצע המשחק כדי לבדוק טמפ',ועד שהתבצע הצילום ירדו כמה מעלות) הבדיקה התבצעה ב EVEREST . עכשיו,ניקיתי את כל המחשב מאבק,חידשתי משחה טרמית(nanotherm blue) במעבד ובגשר הצפוני,ולא עזר,המחשב עדיין רותח. מה אפשרי לעשות במצב כזה? יש דרך לטפל בזה לפני שאני יחליט לקנות צלעות קירור לסוקט שלי? עריכה:יש לציין כשאחרי 15-20 דק' משחק,המשחק נהיה מאוד איטי,בקושי זז,מרגישים משמעותית את הפגיעה בביצועים.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש מבוסס קונרו 6400 ולוח GIGABAYT DS3 עם ביג טייפון על המעבד הטמפרטורות משתנות מתוכנה לתוכנה - באוורסט המעבד מראה 50 מעלות במנוחה ו64 במאמץ בתוכנה של GIGABAYT מראה 43 ו55 ויש עוד כמה דוגמאות. הרצתי כמה תוכנות מאמץ- S&M אוורסט וכמובן ORTHOS את כולם המחשב עובר חלק ויציב ביותר {לא נתקע או קרס אפילו פעם אחת} האם זה בסדר או שעלי להיות מודאג?
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
-
-
מה יכול להיות? הקטע שעולה הווינדוס הכל טוב ואז פיתאום יש רעש תק ונכבה
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
-
אז ככה: ברשימה שבניתי לעצמי לוח אם - P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E מעבד - P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit 1 איזה מארז לשים? ואיזה קירור למעבד לשים: Zalman9500? או משהו אחר לגמרה?
-
- 3 תגובות
- 476 צפיות
-
-
אני בשלבי רכישה של הפריטים הבאים... מעבד... P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוח אם... P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E מתלבת לגבי מארז (שיגיע עם ספק) ולגבי קירור למעבד... חשבתי על ZALMAN 9500...? מה דעתכם? מה אתם ממליצים מעבר לזלמן.. זהו מחשב שבעיקרון מיועד לעבודה ופנאי (תכנות... ומשחקים) וביצוע של OC...
-
- 11 תגובות
- 767 צפיות
-
-
יש לי כאן בעיה... ניסו לעזור לי כמה , וזה לא ממש הלך.. אני לא מצליח להגיע למהירות באס נורמלית אפילו... יש לי : 8rda+ amd 1700 0.13 jiuhb0203 512mb Winbond BH-5 400\3200 475W Hec ברגע שאני מגיע לבאס בסביבות של ה 170 ומעלה.. עם מכפלה נורמלית.. המחשב לא יציב... פחות או יותר ב 1800 מגה הרץ ומעלה.. אפילו שהוא מגיע למקסימום 38 מעלות גם במאמץ.. הוא לא יציב.. כרגע שאני על 1750 מגה הרץ , 167 ו 10.5 המחשב יציב.. כרגע לפחות. אבל בבאס קצת יותר גבוהה. או אפילו באס נמוך ומכפלה גבוהה המחשב פשוט לא יציב.. שאני מריץ את 3dmark2001 הוא יוצא החוצה אחרי כמה דקות.. פשוט קופץ לווינדוס.. (עכשיו הוא לא עושה את זה) הקירור שלי זה : Vantec aeroflow + arctic silver 3 הטמפרטורות יחסית מאוד נמוכות…
-
- 32 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יותר מזה המחשב לא עולה זה לא משנה אם היחס 1:1 או אחר המחשב פשוט לא נדלק איך אני משפר את האוברקלוק דווקא הטמפ' נראית לי נורמלית במאמץ מה עושים? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לגלות עניין באוברקלוקינג (לא רציני, משהו מינימלי). המפרט שלי הוא כזה: AMD Athlon II X3 435 (2.9Ghz) Gigabyte GA-MA770-UD3 2x2gb Adata ddr2 800mhz powercolor HD4850 512mb ddr3 בכל מקרה, שיניתי את ה-BUS SPEED (המהירות הבסיסית שכל הרכיבים מכפילים אותה כמה שצריך) שעמדה ב-DEFAULT על 200MHZ ל-240MHZ והכל עבד בסדר ואז כששיניתי ל-260MHZ לאחר ששמרתי את ההגדרות והמחשב עשה RESET שום דבר לא קורה. מסך שחור (לא מגיע אפילו ל-BIOS או כל דבר אחר). הוא נשאר דולק ככה וכל המאווררים פועלים והכל נראה מבחוץ בסדר אבל לא רואים שום דבר על המסך או על המקלדת/עכבר. מה עושים? איך אני מחזיר את ההגדרות לאיך שהן היו אם אין לי BIOS? \: תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב ורוצה לעשות לו אוברקלוק רציני בניתי את המערכת הבאה אשמח להצעות ולשיפורים AMD +2500 Mobile Barton 266 Mhz GeIl Value w/hs 512mb pc3200 400 mhz Abit AN7 Radimax Scorpio +5 tt fans extreme volcano 12 (הלוח שלי לא מתאים לזלמן 7000 ואין לי בעיה אם הרעש) Artic Silver 5!
-
- 1 תגובה
- 418 צפיות
-
-
שלום, אני חושב לבנות מחשב "שישב" בסלון בלי לשלם יותר מדיי.. החלטתי לפרסם כאן אבל יש לי מס' שאלות: 1. באיזה לוח להשתמש - ובאיזה מארז (שיהיה קטן ככל האפשר + בלוח אנ ירוצה יציאה אופטית SPDIF-OUT עבור המגבר שלי)? אני רוצה גם לשים HD רגיל וכונן DVD אז המארז צריך לתמוך בשניהם.... 2. באיזה מאוורר כדאי להשתמש- הדגש על שקט שקט שקט!!! לא רוצה לראות סרט והמאורר ידפוק לי בראש.... תודה ליאור
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלפתי מאוורר CPU ב Dell optiplex GX 150 (דסקטופ Pentium 3) - מאוורר 80 mm רגיל אם 3 חוטים המאוורר הקודם עבד ללא בעיה 10 שנים ונשרף המאוורר החדש (ניסיתי כמה, כולם אותה בעיה) עובד אבל לפעמים המחשב לא מזהה אותו וכותב Fan failure המאוורר הקודם - של Delta מאווררים חדשים - ניסיתי של EZcool. Delta, Foxconn, Bestcooler (ה EZcool Delta Foxconn לא מזהים בערך ב 1/2 מהמקרים באקראי ללא חוקיות מסויימת, ה Bestcooler לא מזהה בכלל - הוא כל כך גנרי שיש מצב שהחוט sense לא מחובר בפנים)
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הצילו ! יש לי מחשב של AMD 64B, עם לוח אם של ASUS (לא זוכר כרגע את הדגם.המחשב אצל אמא שלי.נדמהלי שנגמר ב NE).המחשב מלפני 3-4 שנים. היות ויותר משנה לא נוקה, עבר על ידי ניקוי יותר מדי יסודי, במהלכו ניסיתי גם לנקות את מאוורר הלוח-אם - בתמונה,ניסיון לא מוצלח, וגם לא הצלחתי להחזירו למקום - שברתי את הפינים שלו בהוצאה :-X מאז, המחשב לפעמים עולה ולפעמים לא, ויש לי חשד עמוק שזה בגלל החלק שהוצאתי - האמנם ? אם אני צודק - האם אפשר להדביקו חזרה, נאמר עם ... דבק 3 שניות למשל ? אם זה לא קשור - אז מה יכולה להיות הסיבה ? תודה לכל העונים, גולן [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב יחסית חדש עם לוח עם Intel GB33BU וCHIPSET גם של אינטל G33 מעבד C2D E6550. המחשב סבל במשך הרבה זמן מחום יתר ואני פשוט התעלמתי המקסימום שעשיתי בגלל שהייתי עצלן זה היה לפתוח את המארז וקחת מאוורר גדול(רגיל לא של מחשב) כיוונתי אותו למחשב וזהו זה עזר...יותר נכון כמעט עזר המחשב עדין היה עושה ריסט בזמן מאמץ מרוב חום! החלטתי לסדר את זה וקניתי 3 מאווררים נוספים(עכשיו יש 5) יחסית קטנים והתקנתי אותם אחד על הכרטיס זיכרון(הוא היה ממש מתחמם) ועוד 2 בתוך המארז שיקרר את המעבד הזיכרונות וכו'... הבעיה היא שהמחשב כבר לא כמו פעם אבל עדין מתחמם ולעושה לעצמו ריסט... חשבתי לנסות לשלוט את המיהרות של המאווררים אבל שום תוכנה(נסיתי 5 תוכנות) לא מצליחה בכלל לזהות את המאווררים ש…
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
המחשב שלי מאתחל את עצמו לבד וזה התחיל לקרות כמעט מהרגע שקניתי אותו לפני שנה וחצי לערך ( מדובר בפנטיום 4 ) המחשב היה אין ספור פעמים במעבדה תחת אחריות אך כל פעם הבטיחו לי שהבעיה נפתרה או "לא ראינו שום תקלה" אחרי שפסלתי כל אפשרות הגיונית אחרת די ברור לי שהתופעה של האתחול מחדש קוראת בגלל התחממות של המעבד שלפי הביוס מגיע לסביבות 70 - 75 מעלות המאווררים של המעבד ושל הלוח עובדים ואני אפילו מנקה אותם עם ספריי לחץ אויר כדי למנוע הצטברות אבק שיכולה לסתום את המאוורר אך ללא הועיל המחשב מתחמם ומאתחל את עצמו לפחות מספר פעמים ביום לאחר שהסברתי את הבעיה מה האופציה הטובה ביותר למניעת ההתחממות תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 513 צפיות
-
-
ברשותי מעבד 3.0 אשר מגיע ל-70 מעלות (לפי הביוס) ללא מאמץ. לפעמים המחשב נתקע לאחר 3 שעות עבודה ולפעמים לאחר דקה וחצי ולפעמים עוד בשלב הביוס אפילו. התקיעה היא בעצם פריז באותה הפוזיציה בה הוא נמצא. האם הבעיה נעוצה בחימום ? אם כן כיצד אני פותר אותה ? במידה וצריך משחת קירור מה מומלץ ובאיזו כמות והאם לשקול החלפת המאוורר שעל צלע הקירור למאוורר אחר ובאיזו רמת מחיר ? לציין כי אני לא מעוניין להשתגע עם ההשקעה הכספית על מחשב LOW COST ישן יחסית כזה. המפרט: 3.0MHZ P4S800D 512MB Hynix כרטיס מסך קירור פאסיבי Radeon 9550. אשמח לתשובה מהירה כי אני ממש צריך את המחשב דחוף ללימודים תודה !! ;D
-
- 7 תגובות
- 968 צפיות
-
-
ברשותי שני מחשבים: נייח - dual core E6700 4GB-RAM 3.2ghz נייד - core i3 6GB-RAM 2.4ghz עקרונית, ממה שאני מבין, הנייד אמור להיות יותר מהיר (מעבד יותר חזק, יותר זכרון פנימי) ועדיין הוא מרגיש יותר איטי מהנייח. בניצול המשאבים הנייח מנצל בסביבות 1500 מגה מתוך ה4000 מגה בראם שלו, לעומת ניצול של כ-2000 מגה מתוך ה6000 מגה בנייד. איך זה קורה? האם ניתן להפוך את הנייד למהיר יותר? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-