אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן קיבלתי אתמול את המחשב החדש כבר עידכנתי את המפרט בצד וכשקניתי אותו דווקא כן השתדלתי לבחור בחלקים שקטים יחסית. בזמן מאמץ - לא מפריע לי הרעש. אבל בזמן מנוחה הרעש כן מפריע לי. (אפילו יותר מהמחשב הקודם) מה שאני חושב עליו , אולי המאווררים כל הזמן (גם במנוחה) של הכרטיס והמעבד תמיד עובדים על MAX? יכול להיות עוד משהו? איך אני בודק את זה? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
?Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB Cache? ASUS P5W DH Deluxe G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK (רציתי את ה G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ) אבל פנדה אמרו שאולי לא יגיע ואם יגיע אז שבועיים או בכלל. EVGA e-Geforce 7900GT CO PCX 256MB DVI Video Card? FSP EPSILON 600W השאלה איזה קירור הכי טוב ? אני חייב שיחזיק לי לא יעבור את ה 40, שיהיה הקירור הכי יקר מבחינת איוורור. ראיתי שיש טובים כמו לדוגמא Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler ZALMAN CNPS8000 ZALMAN CNPS 7700 Cu THERMALTAKE BIGTYPHOON Asetek Vapochill micro Ultra Low Noise LGA775 או ( מה ההבדלים בכלל ) Asetek Vapochill micro Xtreme LGA775 עזרה בהקשר…
-
- 7 תגובות
- 507 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש מעבד E6600, לוח אם GA-965p-DS3 וספק כוח lebrity 400 כאשר רציתי להתחיל להתקין את המחשב נכנסתי ל- bios וראיתי את הנתונים הבאים: cpu temp 47C system temp 37C הקרור זה המאוור המקורי שבא עם המעבד ויש עוד 2 מאוורים אחד מכניס ואחד מוציא אוויר מהמארז. עכשיו הנתונים האלה כמובן כאשר המעבד אפילו לא מתחיל את המאמץ.. רגיעה מוחלטת. יש לציין שלא אני הרכבתי את המחשב אלה הרכיבו לי בחנות. האם אני צריך להיות מוטרד מהטמפרטורה הנ"ל ויש צורך לגשת אליהם שוב ולעשות עם זה משהו או שככה זה אמור להיות וזה סטנדרטי? המון תודה מראש על העזרה!!
-
- 8 תגובות
- 739 צפיות
-
-
כבר קראתי את המדריך להמהרת המעבד אך לדעתי הוא כוללני מידי ולא מדגימים שם המהרה לכמה מעבדים שונים (בכל אופן לא למעבד שלי). המערכת שלי: מעבד E4400 קירור מעבד Tuniq Tower (כרגע במהירות 1500 RPM אפשר להגביר עד 2200 RPM). לוח אם GA-965P-DS3P (הדגם הכולל כניסת FireWire). זיכרונות G.Skill 2gb מסוג BHK במהירות 800 MHZ (מחוברים בדואל צאנל). כ.מסך 8600GT מקורר פאסיבית של גיגבייט . מארז קומפיוקייס עם 2 מאווררי AC קדמי ואחורי (מהירות 1700 RPM). ספק 400ART של HEC . יש לי ידע בסיסי באוברקלוקינג אך במחשב החדש יש הרבה הגדרות שאינני יודע איך להכין אותם לפני ביצוע האוברקלוקינג, מקריאת המאמר אני מבין שלפעמים מומלץ להוריד את המהירות המקסימלית שאלייה הגענו באורקלוקינג על מנת להגיע ליחס מעבד\ז…
-
- 6 תגובות
- 698 צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש (מפרט בחתימה) ואני מעוניין לעשות OC לראות עד כמה הוא מגיע לי :jump: אז ככה... אני לא כל כך מבין בדברים האלה אז אולי יש פה אנשים שמוכנים לעזור לי? צעד צעד... תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי מחשב חדש והמעבד שלא עבר עדיין OC מראה תוצאות משונות . בתוכנה של הלוח אם הטמפ" טובות אולם ב TAT ו CORE TEMP הן גבוהות בצורה מפחידה (אפילו ב IDLE הו על 50) עכשיו אני עם קירור סטוק אבל מארז COMPUCASE 6A21 עם 2 מאווררים ומחשב חדש כך שאין אבק וחורף קר . האם יש לי מה לדאוג או שTAT מזייף ? נ.ב בביוס זה מראה לי 38 מעלות נקודה מוזרה נוספת ש EVEREST לא קורא את טמפ המעבד (גם את של הכ.מסך אבל זו בעיה אחרת) בדקתי את הטמפ גם עם כל תוכנה בנפרד וללא שינוי מיוחד [attachment deleted by admin]
-
- 30 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד 2.67GHz 920 i7 לוח אם MSI X58 הורדתי את התוכנה: CPUID HARDWARE MONITOR ותראו מה קיבלתי: מזה IOH והאם הטמפרטורה שקיבלתי (77C) נחשבת גבוהה? *הערך הכי שמאלי הוא הערך שכרגע קיים.
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז ככה אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי אבל לצערי הוא לא שקט כמו שציפיתי. ראשית כל הדיסק קשיח בזמן SEAK אחראי על מירב הרעש. שנית כונן הדיסקים בפעולה עושה המון רעש אני חושב לשכך רעידות לא בטוח כיצד. המארז הוא HEC 6A19 שהרכבתי בו את כל הרכיבים החדשים. פירוט קירור: מארז- 2 מאוררים GLACIAL TECH 120MM שקטים 1 קדמי אחד אחורי PUSH PULL. מעבד- MUGEN 2 על גבי I5 760 - בדקתי טמפרטורות הכל תקין PWM מווסת לשקט. כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 460 GPU http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#ov קירור עם HEATPIPES ושני מאררים. ספק כוח SEASONIC 520W S12II ניסיתי למצוא איזה מאורר אחראי לרעש עולה יורד גלי במחזורים של שנייה (כולם עובדים מסתובבים כמו שצריך וכו'). פתחת…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קונים לי מחשב חדש והוא: מעבד: (Intel Pentium D 820 64-bit (2.8 socket LGA775 800mhz 2x 1MB Cache לוח-אם: intel Sorento Chipset Intel 945g, Dual-Channel DDR2 SATA 2 300 PCI-E זיכרון: Dual-Channel DDR2 667mhz 1GB 2x512mb מארז ATX Midi Server דגם 6A19 ספק כוח: True Power 400w כרטיס מסך: Nvidia GeForce 6 6600 GT 256mb DDR PCI-EX יכול להיות 6800 או 7XXX ועכשיו לשאלות: האם זה "יחזיק" לאובר קלוק למעבד 2.8@3.2 (ויותר אם אני ירגיש שצריך)? מה הקירור למעבד? איך נראה המארז? (תמונות, לינקים) וכל מיניי טיפים מניסייון ושיפורים... תודה מראש נ.ב: הכל עלה בסביבות ה7500+-
-
- 36 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי קודם כל אני חייב להתחיל בתודות על העזרה בבחירת המפרט גם למנהל פורום מפרטים ובכלל לכל מי שנתן יד המחשב עובד בסט אז ככה המערכת עובדת על - גיגה בייט P35- DS3L מעבד- E4500 4 ג'יגה זיכרון- KINGSTONE (1G X 4) CL5 כרטיס מסך- 8800 GT של ALBATRON (הוא מעולה-בא עם קירור ZALMAN וזול בטירוףףףףף) הצלחתי עד כה להעלות את ה CPU ל - 2.93 MHZ כשהבאס על 266MHZ כפול 11 שעד עכשיו העליתי את המתח של המעבד ל - 1.235 (מ-1.225) ולזיכרונות ל - 0.1 ול FSB גם ל -0.1 עובד יציב כך נראה בנתיים והכף עוד נתוייה.. ספק קטן יחסית אבל בטוח- HEK 400 V - TRT קירור של THERMALAKE עצום מימדים עם צלעות מעולות משהו טוב קיצר .. זה האוברקלוק הראשון שלי ואני מקווה שעוד יהייה אפשר לעשות עוד עצות ושיפורים בבקשה תו…
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
-
-
לאחר המעבר ממחשב הפנטיום עם הוויליאמט הזקן והרועש החלטתי לעבור למחשב עם מעבד AMD הרי המפרט: ATHLON 64 S939 3000 GIGABITE K8NF-9 NF4 S939 ADATA 512MB X2 PINE XFX 6600 128MB WD80 GB MAXTOR 40 GB HEC 425 המארז הוא מארז פשוט וזול עם חלון צד ומאוורר מואר בלדים כחולים הבעייה הרעש... יותר מידי!!! ציפיתי שהמעבר לAMD יהיה מוצלח גם בגלל השקט מסתבר שלא...הוא רועש גם שהוא לא מתאמץ מאוד מוזר... אגב יש לי הכנה למאוורר יותר גדול מהרגיל בצידי המארז נראה לי זה 120MM אבל לא בטוח... רציתי לשמוע על אמצעי קירור שקטים וזולים עד כמה שאפשר (תקציב אני לא אגביל אותכם אבל תשתדלו להזהר עם המחירים) תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 467 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב המאוורר לא עובד אני מנתק את הכבל מהספק מחזיר הוא עובד לאט ואחרי כמה זמן מתייצב עכשיו זה מחשב חדש ואין שום סיבה של אבק וכמובן שאני מקבל הודעת cpu fan error מפרט: לוח אם P5QC מעבד Q9550 מאוורר שבא עם המעבד של אינטל
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, המחשב הוא מחשב חדש (מפרט בצד), עדיין לא התחלתי את הOC (לכן גם עדיין אין לי קירור מתאים). הטמפ' שלו הם 43 בערך למעבד ולהארד דיסק במנוחה, 58 למערכת כולה במנוחה, 70 לכרטיס מסך במנוחה.. (הכוונה במנוחה היא שרק מערכת ההפעלה מופעלת בלי משחקים). כרגע אני לא יכול לרכוש מאוורר נוסף, המארז שברשותי הוא הLEXA שנאמר לי בפורום מארזים שהוא מארז טוב. הוא בא עם ארבעה מאווררים אך לדעתי הם ממש ממש איטיים (באוורסט מופיעים 2 מאווררים והם על 900 RPM), המאוורר של הכ.מסך על 1500 RPM שזה 60% מיכולתו.. יש מה לעשות? יש תוכנה חוץ מאוורסט לבדוק טמפ'? (לא תוכנות לאוברקלוקינג למיניהן) (בעיקר לכ.מסך) כיצד ניתן לשלוט על המאווררים? (הורדתי על SpeedFan אבל הסתבכתי איתו..) אשמח לעצות..
-
- 13 תגובות
- 769 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?
-
- 8 תגובות
- 688 צפיות
-
-
ערב טוב.. לפני שבועיים בערך שמתי לב שהמאורר האחורי שמגיע יחד עם המארז 120 מ"מ של איזה חברה מונפצת GP הפסיק לעבוד.. חיברתי אותו למחשב אחר והוא עדיין לא עובד. הבעיה במאורר בטוח. השאלה היא איך לעזאזל זה קרה? איך מאורר יכול להתקלקל ככה?
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
קניתי לא מזמן את המחשב הזא: Gigabyte K8-NF-9 AMD Athlon 64 3000 Venice Thermaltake TR2-M6 SE(K8) Twinmos 512MB DDR400 Gainward GeForce 6600 Ultra 256MB Western Digital 80GB Sata Conpucase 6A19 הרצתי 3DMark05 וקיבלתי 2100. הטמפרטורה של הכרטיס מסך מתחילה מ54 ולא יורדת מזה (לפי everest) על הדרייברים וdirectx הם עדכניים ואני משתמש בWinXP יכול להיות שהכרטיס מסך דפוק? מה גורם למחשב לעבוד לאט?
-
- 7 תגובות
- 711 צפיות
-
-
האברסט מראה לי 49 מעלות (לא במאמץ) שאני עושה ריסטארט הביוס מראה 33 אבל 4 תוכנות שונות בתוך הווינדוס מראות לי 49 אז או שזה צודק או שזה צודק לא יודע בכל אופן עכשיו זה 49 מעלות !! עם קירור של IGLOO 7200 LIGHT לא במאמץ !!! לגשת חזרה לחנות שיבדקו את העניין ? אולי שמו קצת מדיי משחה טרמית ? ...לא יודע מה בינתיים שמתי ישירות על המחשב מאוורר שולחן שמוריד לו את המעלות ב 15 ......
-
- 10 תגובות
- 909 צפיות
-
-
קניתי מחשב טוב מאוד למשחקים אבל הבעיה שלי היא המאוורר הוא מרעיש וזה מעצבן... המאוורר המרעיש הוא המאוורר של מארז raidmax apex 2*120 mm no psu מה אפשר לעשות בקשר לדבר המעיק הזה? תודה רבה לעוזרים!!
-
- 11 תגובות
- 876 צפיות
-
-
המחשב הגיע לטמפרטורה של 52 מעלות תוך כ40 דקות עבודה בפוטושופ. גם אחרי סגירת התוכנה הטמפרטורה נשארת גבוהה. האם זה תקין? יכול לגרום נזק למעבד? האם אפשר לסמוך על מד טמפרטורה המותקן במארז? הרכיבים הם: מעבד AMD 64 ביט לוח אם אסוס nvidia SLI דיסק קשיח של מקסטור g300 16mb ספק כוח 480 של טגם מאוורר נחושת איכותי של זלמן. הכל מצוי במארז אלומיניום שאמור להיות קריר יחסית ואין בו מקום למאוורר נוסף. האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 535 צפיות
-
-
אהלן,היום אבא שלי קנה מחשב חדש,דומה לשלי אבל לי יש סטיק יותר של זכרון,וכרטיס מסך אחר. ולעניננו מה דעתכם על התוצאה? http://service.futuremark.com/compare?2k3=3482295 זה הדבר הראשון שעשיתי כאשר קיבלנו את המחשב
-
- 6 תגובות
- 598 צפיות
-
-
יש לי את המארז Swing של Tt יש בו מאוורר 12CM וזהו נראה לי אני יקנה עוד מתישהו אז איך אני שולט על על כמה הוא יסתובב? אם אפשר בכלל
-
- 9 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום פורום אוברקלוקינק וקירור...כפי שאתם רואים אני חדש פה ואני מחפש דרכים להמהיר את המחשב שלי... אז יש לי פה את הדף של ה-OC בתוכנה של האוורסט שמכיל את כל הפרטים של המחשב שלי....תסתכלו ותגידו לי למה אני יכול לעשות OC ואיך...תודה. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/d/a/v/i/d/1/9/8/8/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200312161721032747/200502041512224081/comp.JPG
-
- 7 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח לאחרונה קניתי מחשב חדש שהגיע עם מארז של EZCOOL עם מאוורר מובנה במארז. איף אני יכול לשלוט במהירות שלו ? הורדתי ספיד פאן, אשמח לעזרה:
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
היי. קיבלתי היום את המחשב החדש שלי, ורציתי לדעת לאיזה מהטמפ' של המעבד צריך להתייחס? מופיע לי Core#1 Core#2 ו CPU בנפרד.... הטמפ' של ה CORE גבוהה יותר כמו שאתם יכולים לראות בתמונה והטמפ' של ה CPU נראית לי סבבה... השאלה האם זה בסדר. מדובר על Intel Core 2 Duo E8400 בנוסף האם הטמפ' של הלוח לא גבוהה מידי? (הכרטיס מסך שלי הוא ATI HD4850.... יכול להיות שהוא גורם גם ללוח להתחמם?) תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אחרי 4 שנים עם המחשב הזה: Intel Pentium 4 2.4GHz 512Mb RAM Radeon 9600XT ולוח אם זבל הגיע הזמן להשתדרג לזה: Intel Core 2 Quad Q6600+Arctic Cooling Freezer Pro 7 Abit IP35-E OCZ 2GB RAM BFG GeForce 8800GT OC1 512Mb WD 320GBAAKKS ENERMAX Uber Chakra 5001 FULL TOWER 25CM SIDE FAN BLACK מה אתם אומרים ? קצת תמונות: ועכשיו לשאלה שלי =) כפי שאתם רואים בצידו הימני של המארז יש מאוורר ענק של 25CM אבל הבעיה שהוא לא פועל טוב. העלתי סרטון... http://rapidshare.com/files/77422236/MVI_0079.avi.html מה הבעיה שלו ? אה ויש אפשרות לבחור אם להוציא אוויר או להכניס, מה אני צריך ? רק לציין שהוספתי עוד מאוורר גדול בנוסף למה שמגיע עם המארז שהתפקיד שלו הוא להוציא אוויר...…
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-