אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
בכדי להתנסות אני משתמש במחשב שיש לי כרגע (בקרוב אני קונה מחשב חדש אז לא איכפת לי אם ישרפו חלקים וכאלה דברים) מעבד P4 3.0GHZ עם הקירור המקורי טמפרטורה: 50C בערך. לוח אם: Gigabyte GA-8VM800M VIA VM800M PGA 478 זכרונות: שתיים של 512 אחד במהירות 333 והשני במהירות 400. צריך לדעת עוד משהו? אני מעוניין רק כדי ללמוד את כל העניין של האוברקלוק להגביר את מהירות הזכרונות והמעבד.. אין לי מושג מה לעשות ובאיזה תוכנות להשתמש..
-
- 4 תגובות
- 616 צפיות
-
-
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=2179&articID=519
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שידרגתי את המחשב(אין לי כח להסביר הכל) רק תסתכלו במפרט מחשב שלי... השדרוג הושלם ביום המפגש האחרון של הפורום. טמפ' המעבד הייתה 37-8 בערך הארד דיסק 29-30 ספק כח(לא יודע איך מצא שם טמפ' בכלל) 36 לוח אם 24 מעלות נראה לי משהו כזה. בקיצור מאז המפגש ועד היום הטמפ' כל הזמן עולות לאט לאט. ואני כל הזמן מנסה להבין מדוע. היום הטמפ' הם: מעבד 41-42 הארד דיסק 34 ספק 39 לוח אם 28 חשבתי על 2 דברים שגרמו לתופעה: 1. יש אצלי אבק בחדר מה שגרם למעבר אוויר פחות טוב והתחממות המערכת כולה. 2. שיוניי מזג אוויר והתחממות כללית----מה שנראה לי יותר אפשרי כי פתאום אני מזיע בחדר בעעעע. ואין לי מזגן ארררר..... מה נראה לכם גרם לזה??? ואגב שמעתי על איזה ספרי שמעיף אבק מהמחשב או משהו בסגנון--מה זה???
-
- 4 תגובות
- 616 צפיות
-
-
חבר'ה יש טעם לקנות גוף קירור במקום הגוף קירור המקורי של הלוח לגשר הצפוני אם לא עושים OC? תודה
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני עומד לקנות בפסח משחב חדש, מעבד p4 2.4 או amd Athlon barton 2500+, שעולים בערך אותו הדבר אני עדיין לא סגור על מי מהם. אבל השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות מעבד חלש יותר, כמו למשל athlon 1700+ שעולה שליש מהמחיר של השניים הראשונים ולעשות לו OC? אין לי הרבה ידע בOC, והשאלה שלי אם אפשרי להגיע עם ה1700+ לביצועים חזקים כמו של ה2400+ וה 2600+, ומה זה דורש (קירור, מהירות זיכרונות, העלאת מתח וכו') תודה מראש לכל העונים
-
- 9 תגובות
- 616 צפיות
-
-
ש לי 12CM שהמתח שלו מחובר ללוח והוא עושה רעש וזה מעצבןןןןןןןן אולי איכשהו במתח או משו כזה אפשר להגדיר אותו כי בלילה זה חופררררר
-
- 9 תגובות
- 616 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7818 למערכת שבחתימה (רק עם לוח-אם Neo2). תודה.
-
- 9 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מישהו יודע כמה זרם (I) צורך לד אולטרא ברייט אדום של 0.5 ס"מ? ובלדים בכלל, מה זה הפלוס ומה זה המינוס ברגליים (רגל ארוכה ורגל קצרה)? תודה.
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מראה לי 22 מעלות שבעצם זה צריך להיות 33 מעלות כאילו היא מפגרת ב 10 מעלות אחרי שאני עושה הפעלה מחדש זה מסתדר למה זה קורה רק שאני מדליק את המחשב בפעם הראשונה ?<
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום רב עשיתי ל 7800GTX שלי OC והגעתי ל 485@1360 וכל מגה הרץ יותר מזה נהיה לי ארטיפקטים הבנתי שעל ידי הגברת המתח אפשר להתקדם עוד עם ה OC ושיש 2 דרכים 1 פיזי VOLT MOD ו2 צריבת ביוס עם מתח גבוה יותר אני לא רוצה לעשות שינוי פיזי בכרטיס אבל רציתי לדעת עם איזה תוכנה אני יכול לערוך את הביוס ואיזה מתח הוא אינו גבוה מדי ולא יסכן את הכרטיס תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
אני צריך לקנות גם דבק טרמי בשביל ה RAMSINKS או שיש כבר משהו שבא עם זה?
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
יש לי את הלוח אם K7SOM+ בגירסא 7.5C של ECS עם הביוס המקורי שלו. עכשיו, אני לא מוצא איפה לשנות את הFSB אלא מצאתי רק את ה VCORE. אין לי ניסיון בOC אבל קראתי די הרבה בנושא. לאלו שלא מכירים את הלוח אם הנ"ל (ואני מניח שרובכם לא מכירים אותו), יש בו מעבד AMD duron morgan 1.1ghz onboard שאני רוצה להאיץ ל 1.2 או 1.3 גיגה הרץ. לפי מה שראיתי באיזשהו פורום אמריקאי אין בביוס המקורי אפשרות לOC. האם העלאת מתח הVCORE שעומד כרגע על 1.78 תעלה את מהירות המעבד ? או שאני חייב למצוא ביוס מתאים שבו יש לי אפשרות לשנות את הFSB.
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
התקציב הוא 520-+ שקל ברצוני שהשילוש יהיה כמה שיותר שקט ואקטיבי אני ישן ליד המחשב כך ששקט חשוב לי וגם המחשב יכול להיות פתוח כמה ימים כך שכדאי שהוא ישרא צונן תודה
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אהלן, איזה משחה טרמית הכי כדאית לקירור מעבד? (בלי לקרוע את הכיס יותר מדי...)
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
קצת היסטוריה.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451223.0 . אז החלטתי לקנות קירור חדש - arctic cooling accelerator l2 pro. המאוורר הישן שבא עם הכרטיס עבד על 12V, ובמאורר החדש יש 2 חיבורים אחד עם 3 פינים ושני עם 4 פינים. וחיבור לספק שמתפצל ל 07V ול 12V. זו הפעם הראשונה שאני נוגע במחשב לרמה הזאת, אבל אני די בטוח שמספיק ה-12V. תמונות מצורפות: http://img22.imageshack.us/gal.php?g=1207ah.jpg עריכה: "לקחתי סיכון" וחיברתי כפי שחשבתי מלכתחילה. הבדל עצום של 18 מעלות (במנוחה) בין הקירור הישן לחדש!
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה הזאת עכשיו אני לא יודע מה מהטפרטורות של המעבד של הכרטיס מסך לא מעניין אותי למה אני בנתיים עם 7600GS עד יום ראשון שאני יביא את ה 8800GT
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
היה לי אשכול קודם שבו הייתה לי בעיה והסדרתי היה לי בעיה בSLI http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=315649.0 עכשיו כרגע אני רוצה לעשות OC חזק יציב לעשות רציפה של 24\7 אם אפשר עזרה ואני לא מצליח לעשות את הזכרונות שיעבדו 1:1 לוח GIGABYTE X38 DQ6 מעבד Q6600 G0 ספק כוח 850 ANTEC גרסת ביוס F7 הכי חדשה טמפרטורה 22 מעלות כי יש לי THERMALIGHT ULTRA 120 יש לי 4 סטיקים של זכרונות OCZ REAPER 800MHZ CL3 התחלתי עם אלו עשיתי את ההגדרות האלו Advanced Bios Features CPU Multi-Threading: Enabled Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Disabled CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled CPU Thermal Monitor 2 : Disabled CPU EIST Function: Disabled Virtuaalization Technology: …
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס GeForce 9800GTX ולדעתי הוא מאוד מרעיש. יש דרך להשתיקו? האם קיים מאוורר מקורי של GIGABYTE, ששיך לכרטיס זה, שמסוגל להפחית את הרעש שיוצר המאוורר שבאריזה המקורית?
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום אני מתעניין מאוד מאוד לרכוש אותם אני רוצה לדעת איך הביצועים במיוחד לOC אני מעוניין לקנות 256X2 שיעבדו בdual ראיתי את הביקורת פה באתר ואני ממש מרוצה נראה לי שאני ארכוש אותם על בטוח והנה עוד ביקורת נחמדה: http://www.extremeoverclocking.com/reviews/memory/Mushkin_PC4000_1.html תודה לכל מי שיתרום ויעזור לי
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
שלום! לפני כמ הזמן המאורר של המעבד שלי הפסיק לעבוד ואני צריך לתת לו דחיפה קלה בשביל שהוא יתחיל להסתובב. ככה עשיתי עד היום. .. עכשיו לא משנה כמה אני אסובב את המאורר הוא בקושי יסתובב לבד, ואם כן לו מעל 1000-1500 סל"ד. זה מגיע למצב שכשאני משחק משחקים (לדוגמא SIMCITY4 - כן הי הלי התקף נוסטלגיה) הטמפרטורה של המעבד הגיע ל91 (!) מעלות והמשחק ממש קרטע. הטמפרטורה נלקחה ע"י הPROBE של אסוס. עכשיו אני רוצה לקנות HSF חדש: א. מכיוון שאני קונה מחשב חדש בקרוב אני מעדיף להשקיע כמה שפחות במחשב הנוכחי, ולכן עדיף את המאורר הזול ביותר שיעשה את העבודה. ב. לא יבוצע OC בכלל. הוא צריך לקרר את המעבד בסטוק (NORTHWOOD ב2400 מגה הרץ ו533 באס). ג. אעדיף שהוא יהיה כמה שיותר שקט. ד. המארז הוא די קטן כך …
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
האם יש דרך להעלות את המכפלה של המעבד? בלוח אם יש לי אפשרות רק להוריד אותה אז אולי אפשר אם איזה תוכנה או משהו תודה מראש לעוזרים!!
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
אני מחפש תוכנה (קלה כמובן שלא מעמיסה מידיי על המעבד) שתראה לי את הטמפ' של המעבד/כרטיס המסך שלי בזמן שאני משתמש ב3DMark06 כמו בEVEREST רק העיניין הוא שבאוורסט אני רק רואה גרפים וקצת קשה לדעת ערכים של מספרים מדוייקים. מה שאני מחפש זאת תוכנה שתפעל ברקע ותשמור לי את תוצאות הגרפים (כמה שיותר ידידותי ולא קטן כמו וקשה להבחנה כמו באוורסט), עד שאני אסיים את הרצת ה3DMark06.
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני לאחרונה התחלתי להשתעשע ברעיון של אוברקלוק למחשב שלי... יש לדעתכם רעיון לאוברקלוק מורגש ובטוח מבלי לקנות אמצעי קירור נוספים בהתחשב במפרט זה: Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard INTEL PENTIUM 2.4C DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory X 2 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB הבנתי שהלוח אם שברשותי הוא לא משהו ל OC, אבל שוב אני רוצה משהו קטן....לא גרידי.... תודה....
-
- 7 תגובות
- 615 צפיות
-
-
הטמפ' הממוצעת של המעבד אצלי היא 65 מעלות. (amd 2700) כשאני פותח משחק כלשהוא, תוך כמה דקות מופיע לי מסך כחול. אני מתאר לעצמי זה בעקבות החימום של המעבד. מה שמעניין אותי זה איך אני יכול לקרר את המעבד? להחליף לו גוף קירור? או להחליף את כל המארז? כי אצלי סתם מארז ישן עם קירור עלוב. את האמת אני לא הכי בטוח שהמסך הכחול הוא בגלל הקירור, פשוט בדקתי את הדבאגינג של ההודעה, בוא רק נגיד שזה לא מצא שום בעיה בקובץ כלשהוא בוינדווס. לכן נראה לי הכי הגיוני שזה בגלל התחממות של משהו. יש אולי דרך שאני יכול לאפשר למעבד להתחמם יותר בלי שיתקע המחשב עם המסך הכחול?
-
- 9 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת מה זה t1 זה נימצא בכול לוח בכול זיכרון אם כן איפה ועוד שאלה הזיכרונות שלי עובדים על באס 170 בביוס על תיזמונים 5-2-2-2 אני נימצא באובר למעבד באס 204 מכפלה 11 מעבד amd 2800 atlon xp מבחינת הלוח שלי אני יכול להעלות עוד אבל מתחיל בעייה מוזרה אם הכרטיס קול שלי קפיצות מציקות בסאונד בזמן הכתיבה יש לי sb extigy אז וותרתי על הרעיון להעלות עוד באס זה נחשב טוב מה שעשיתי יש דרכים לשפר הצעות יתקבלו בברכה תודה לכול העונים
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-