אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, סלחו לי על חוסר הידע בתחום, אני זקוק לאנשים שבאמת מבינים בתחום ימליצו: 1. איך בודקים טמפ' במחשב ? (מעבד, לוח אם, ציפסט, זכרונות וכו'). 2. האם ישנו קירור למעבד ללא מאוורר ? 3. אני מתכנן לקנות מחשב חדש (מעבד E6420), וחשוב לי שיהיה שקט מאוד מאוד לאורך זמן, התקציב חופשי, אבל לא להמריא לשחקים... ואגב אני לא עושה O.C איזה מארז ? איזה קירור לחלקים ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
ממ אני רוצה לעשות למעבד שלי OC חזק וכרגע אין לי את הכסף (170 ש"ח) להשקיע במאוורר חזק כמו הוולקנו 12+/3 ב 1 וכדומה... עכשיו על המעבד שלי כיום יש מאוורר של אינטל שבא עם המעבד אני יודע שזה לא מספיק ולכן אני רוצה לשאול אם אני "מלביש" על המאוורר של המעבד עוד מאוורר (80/120) זה יקרר את המעבד בצורה טובה יותר ואני יוכל לעשות אוברקלוגינג ממוצע ++ ? תודה
-
- 7 תגובות
- 617 צפיות
-
-
-
שמעו, אני די בשוק. :o הרכבתי היום מחשב עם AXP2500, קרור מקורי, ולוח NF2 PRO (לא פרו II) של אלבטרון. גמרתי את ההרכבה והחלטתי שלפני שהוא עובר לבעלים (משפחה קרובה) אני אבדוק את ההרכבה. אז הרמתי באס ל 200, בלי להרים מתחים בכלל, העליתי PRIME95 וחיכיתי לטעות. אני כבר מחכה שעתיים לטעות ואין. תוך כדי הפריים אני עובד. הטמפרטורה לא עוברת את ה 50 עם קרור מקורי (והתוכנה של SUBX). מה שעוד יותר מפליא זה שללוח אין בכלל חיבור 12V קטן. רק חיבור רגיל. אז או שהגיע לידי בארטון מופלא, או שפשוט כל הכבוד ל ALBATRON :yelclap:
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי גיפורס 2, ישן, שמתי לו קירור, ועשיתי OC, עכשיו הכל עבד מעולה, ואני לא חושב שהכרטיס התחמם יותר מידי, נגעתי בו, ואין מצב שזה יותר מ40 מעלות. אחרי כמה זמן, משו כמו שבוע, התחילו להופיע בעיות גרפיות קטנות במשחק עם גרפיקה לא רצינית, אולי דווקא כן רצינית בישביל כרטיס כזה, רגנרוק אונלין, אבל התעלמתי מהם כמה זמן ואז הורדתי את האוברקלוק לאוברקלוק נמוך יותר. הבעיות נמשכו, ואף החמירו, כעת עברתי למשחק כבד יותר גרפית, סילקרואוד, גרפיקה כמו בליונאייג', בהתחלה עבד, ואז התחילו ממש להיות תקיעות בגרפיקה, הכל מחליף צבעים, חלקיי מסך הופכים לצבעוניים, בכל אופן, הכל השתגע, וכל מיני ריצודים. אז בפאורסטריפ, תוכנה לאוברקלוק, לקחתי ואפילו הורדתי את הביצועיים, מתחת לפס הירוק, זאת אומ…
-
- 6 תגובות
- 617 צפיות
-
-
יש ליINTEL875PBZ והאפשרות שלי ל OC הם מקס 4% או AGP/PCI MOD שזה מקס 73.60*36.80 . (אם משהוא יכל להבהיר את העניין של ה)PCI AG הטמ'פ במחשב במעמץ הוא 40 למערכת ו 38 למעבד . פנטיום 4 HT 2.8 @2.9 צריך עזרה ...
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
עשיתי כאן אוברקלוק מקסימלי בלוח הפשוט הזה (הכי חשוב שהם באסוס רושמים שהוא טוב ל OC---חרטה גדולה) P5GCMX/1333 את הלוח הזה קיבלתי והמעבד E2180 , בקיצור לשאלה.......העלתי 2 תמונות בהפעלה בעומס רק מה שלא מובן זה שתוכנת הCPU-Z מציגה מהירות אחת והתוכנה השנייה orthos שעושה את המאמץ מציגה בשורה השלישית מלמעלהה מהירות מעבד שונה וזה קורה רק במכפלה 9 במכפלה 10 זה אותו הדבר תראו בתמונות [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
טוב אז ככה קניתי מחשב חדש אתמול המפרט בצד מחשבבב מעולהההה באמת טוב אז ככה לשאלות 1.יש לי i7 והטמפרטורה במנוחה היא 45-48 ובמשחק היא 55+- 2.יש תוכנה אחרת חוץ מהדריבר של ati שיכול לשלוט לי אוטמטי במאורר כי הוא גרוע 3.בכרטיס ב מנוחה שהוא על 40% מאורר הוא על 42 ובמשחק 53 +- 4.יש תוכנה שיכולה לשלוט במאוררים של המארז כולם מחוברים ללוח אם ושאני משתמש בתוכנה של asus במקום לעלות את המהירות הם מורידים מהירות 5.עם איזה תוכנה אני יכול לבדק את המחשב שלי 6.ושאמרתי מחשק דברתי על crysis אהה ולמה אני לא יכול לבחוק very high תודה רבה עמית
-
- 8 תגובות
- 617 צפיות
-
-
קניתי קירור arctic freezer cooling 7 pro האם צריך לשים משחה טרמית מכיוון שהוא בא עם שכבה אפורה אז אני בהתלבטות לא לעשות סלט עם החומרים תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
קודם כל שלום אני משתמש חדש..ואני שמח להיות פה לעניין, אני מעוניין לקנות פאנבאס והמליצו לי על Enermax UC-A5FATR2. עכשיו הוא נראה סבבה והכל...אבל מעצבן אותי טיפה שאשפר לראות רק את ה rpm של 2 מאווררים מתוך ה 6.....איך אפשר להוריד בצורה נכונה את המהירות של כל שאר המאוררים אם לא רואים את ה rpm ?? =\ ושנית....כל היציאות מהמאוררים שלי הם של 4 פינים...וראיתי שלפאנבאס הזה יש רק כניסות של 3...וחיפשתי בכל הרשת מתאם זכר שיתאם ב ין 4 פינים ל 3...ולא מצאתי למישהו פה אולי יש את הפאנבאס הזה ויכול לתת עליו תגובות? זה ממש חשוב לי כי אני רוצה לקנות בימים הקרובים. ואם כבר בעניין....האם יותר כדיי לקנות את Coolermaster Aerogate II ? כי הוא נראה טוב אבל הושא שולט רק על 4 מאוררים...וזה תוקע …
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
תראו לאן הצליחו להגיע עם הלוח של אינטל http://www.tgdaily.com/content/view/34636/135/
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
אוקי לפני כמה זמן אבא שלי הביא לי מאוורר עכשיו חתכתי לו איזה כבל בשביל לעשות משו ובסוף לא עשיתי(לא בעיה אני ילחים מחד וישים קצת שרינק.. פתחתי תמחשב בשביל לראות איפה המאוורר הזה אמור לשבת אבל לא ראיתי ממש מקום מתאים,הוא די גדול(120X120X3.8),ראיתי שאת המאווררים האלה בדרך כלל שמים בחלקו הקדמי של המארז,אבל גם שם לא ממש הצלחתי להבין איך להכניס אותו.. אחרך כך ראיתי שאולי אפשר לשים אותו במקום המאוור האחורי(לא של הספק כח...). איפה אני צריך לשים תמאוורר הזה?! ולאיזה חיבורים לחבר אותו?אם מישו יוכל להקיף לי בתמונות(בהמשך).. ובכללי המאוורר הזה בסדר? תמונות: http://www.coolerok.ru/photos/f10074.gif (אחת מהאינטרנט) המאוורר: איפה שחשבתי שאמורים לשים אותו: ה…
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי כרטיס מסך Sapphire 9800 Pro 128Mb /256Bit ועשיתי לו אוברקלוק ל 390/360 -קירור רגיל של ספיר(הגדולים יותר כמו בתמונה ) יש לי חיישן של המארז- (Thermaltake XaserIII Lanfire VM2000A) החיישן יושב על היתסינק ומראה על טמפ' של 41 מעלות , במשחקים הוא לא עושה בעיות , השאלה היא האם זה טמפ סבירה ? (הטמפ' ללא אוברקלוק היא בערך 38 מעלות) , והאם אפשר לעלות את האוברקלוק ליותר תודה לכל העוזרים..
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני מאוד מטומטם אבל מאוד תראו קניתי AMD atlon 64 וקיבלתי איתו גוף קרור של ספיר סבבה? עכשיו אני הרכבתי אותו לפי מה שנראה לי הכי הגיוני הורדתי תלפטה שלהתושבת שמגיעה עם הלוח (epox 8kda3j ), כלומר הפטלה השחורה הזותי ,ואז הכנסתי מאחור את הפלטה מברזל של הקרור, והעברתי ת2 חורים לברגים דרך המקום לעיגון בלוח ואל זה שמתי את הגוף קרור ונעלתי עם הידית שעל הגוף קרור הגוף לא נופל הכול טוב אבל אפשר להזיז אותו אני חושב שהגוף קרור לא יושב טוב מכיון והטפ עם הדלת המחשב היא 50 ועולה לאט לאט עם המאמץ עד עכשיו הגעתי ל56 והמחשב החל לעשות ציפצופים של אזעקה כי כיווניתי את הטמפ של כיבוי המחשב ל60 קיצר ישר כיבתי ועכשיו המחש מכובה ! אפשר אולי עזרה בנוגע להרכת הקרור , מי שכבר הרכיב…
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אני משתמש באוורסט אבל עכשיו ניסיתי התקנתי את הדרייבר של אסוס והוא אומר לי שבטמפ' של הלוח היא 52 עכשיו הוא לא עבר את ה45 אף פעם מישו יודע אולי מה הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
עד עכשיו התעסקתי עם המעבד (תודה רמה לכולם פה שעזרו לי) עכשיו אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך (GTX260) מה עושים עד שצריך להעלות מתח אני יודע אני מעלה כול פעם קצת בליבה ובזכרון ועושה בדיקת יציבות... עד לפה הכול מובן לי השאלה היא מתי אני יודע שאני צריך להעלות מתח ודרך איפה עושים את זה ? דרך הביוס ואיך האופציה הזאת ניקראת בביוס ? תודה
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
השאל בכותרת. לא משנה על איזה לוח אפילו על לוח בסיסי אל ASUS או גיגבייט.
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
טוב אז ניגש ישר לעיניין את פרוט המחשב שלי אתם יכולים לראות בצד ימין אז השאלה שלי היא מה אני צריך לשים ב ??? RCD RAs RP ואם אפשר הסבר מה מייצג כל אחד 8) שלום שלום
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום היום הוספתי למארז מאוור 120מ"מ עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם יותר טוב לשים את המאוור שהאוויר יכנס פנימה או שיוציא אויר? כי אין ממש הבדל שהוא מוציא אוויר החוצה(אגב המאוור נמצא בחלק האחורי של המארז)
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום יש לי ספק עם מאוורר של 80 שמחריש את האוזניים רציתי לדעת אם אני יכול להחליף אותו במאוורר של מארז רגיל 80 מ"מ או שזה יעשה בעיות ומה התקלות שזה יכול לעשות תודה
-
- 9 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני בונה כרגע מחשב חדש לחבר, נשארה לי רק בעית במעבד, אני מתלבט בין ה 6400 ל6300, (כי ה6600 יקר מידי...) מה עדיף? האם באמת מרגישים את ההבדל בין ליבה של 2.13GHZ לבין 1.86 ב OC?
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם... רציתי לשאול מה דעתכם על הקירור המקורי שבא עם המעבד E6300 ... והאם שווה להשקיע בקירור אחר למעבד??? תודה רבה לעונים...
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה עם Assus P5GD2. קודם כל, תיאור מערכת: לוח אם: Assus P5GD2 (בוצע עידכון Bios) זיכרונות: Kingston 2*512MB / 533MHz DDR2 פרוססור: 3.4G עם גוף קירור ומאורר מקורי FSB: 200 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck כנראה 400W ושני מאווררים דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA סך הכל 0.6TByte... כוננים אופטיים: DVD-R,DVD-RW מערכת הפעלה: Win XP+SP1 vרכבתי את המערכת לפני חודשים וקורים אצלי ודברים מתחילים להסתבך לי. קודם כל, טמפרטורת הלוח דיי קבועה על 45 ומאורר פרוססור מסתובב ב 2600. אבל, טמפרטורת המעבד לפני חודשים היתה 52-54 אחרי שעה בעומס מלא (נמדד עם AssusProbe) והיום היא 62-64 אחרי שעה בעומס של 80 אחוז! וזה…
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
קראתי את המדריכים של האתר ודיברתי עם מישהו בפרטי ואני רוצה לשמוע לעצתם של כמה שיותר אנשים. האם ללוח-אם שלי יש פוטנציאל לOC של עד בערך 2500MHZ למעבד E6300. ברצוני להמהיר את המעבד בשביל שלא יווצר צוואר בקובק לכרטיס מסך חדש שאני מתכנן: או HD4850 או HD4870. הלוח בעל צ'יפסט 945P ומעבד E6300 @ 1.86GHZ ועליו קירור של AC הידוע, ספק CORSAIR HX520W, הטמפ של המעבד ללא מאמץ ומהירות נמוכה של הקירור היא כ24 מעלות. אפשר לקבל מדריך שלב שלב ללוח-אם שלי, מה עליי לשנות בדיוק, ומתי עליי להוסיף מתח? זהו הOC הראשון שלי ואני די מפחד לדפוק משו וגם לא מצאתי את כל הדברים שהוזכרו במדריך של האתר. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אממ אמרו לי שטמפ' במחשב הכי טוב לבדוק ב-TAT ולא בכל התוכנות האלה.. איך אני מגיע ל-TAT הזה??? אשמח לתשובות, דניאל.
-
- 4 תגובות
- 616 צפיות
-