עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ronox,

שלום לכולם קניתי מחשב לפני כמה ימים והמאורר של המעבד עושה לי חור בראש!!!! חשבתי להחליף תמאורר הראשי (מעבד) לשקט יותר!! תנו לי המלצות למאווררים והאם זה באמת יעזור!!! תודה רבה מראש!! ולמי שרוצה לדעת כמה חור בראש זה עושה! אחרי בדיקה קטנה הוא עובד על 4600 RPM!!!

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  2. Started by approx,

אני רוהצ קירור למעבד (סקוט 775) אינטל P4 ועכשיו אני צריך משהו יעיל אבל קטן ושקט (קטן זואת אומרת שהו לא גדול מהקירור המקורי כי אין לי מקום במארז ראיתי את זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=12140 יש משהו יותר טוב בתקציב של 200 שקל

• 6 תגובות
    • 631 צפיות
  3. Started by tomer2004,

שלום לכולם , יש לי כרטיס מסך Sapphire 9800 Pro 128Mb /256Bit ועשיתי לו אוברקלוק ל 390/360 -קירור רגיל של ספיר(הגדולים יותר כמו בתמונה ) יש לי חיישן של המארז- (Thermaltake XaserIII Lanfire VM2000A) החיישן יושב על היתסינק ומראה על טמפ' של 41 מעלות , במשחקים הוא לא עושה בעיות , השאלה היא האם זה טמפ סבירה ? (הטמפ' ללא אוברקלוק היא בערך 38 מעלות) , והאם אפשר לעלות את האוברקלוק ליותר תודה לכל העוזרים..

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  4. Started by barzanger,

אני משתמש באוורסט אבל עכשיו ניסיתי התקנתי את הדרייבר של אסוס והוא אומר לי שבטמפ' של הלוח היא 52 עכשיו הוא לא עבר את ה45 אף פעם מישו יודע אולי מה הבעיה?

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  5. הייי, יש לי מעבד פנטיום 4, 3 גי'גה הרץ פרסקוט(478) בן שנתיים ומשהו בערך רציתי לדעת איך אני אני אקבל ביצועים יותר, עם הHT שאני אשאר על 3 ג'יגה הרץ או אוריד אותו ויגיע ל3.6GHZ? הHT זניח בשביל שיפור כזה? או ההפך? אני לא יכול להשאיר את האופציה של הHT דלוקה למה מתי שאני מגיע ל3.6 או 3.4 זה כבר ממש קורס לי ולא יציב. ואם אני מוריד את הHT אני יכול לעבוד על 3.6 יציב. זה לטובת קידודים, שיחרורים כבדים מהווינראר(כמה ג'יגות כל פעם, מה שלוקח ים זמן), וכו' תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  6. איזה חנות הביאה לי חינם 10 סכיות כאלה קטנות אם משחה טרמית לבנה - מין סכיות קטנות שבד"כ באות אם מאוורר. מרחתי את המשחה הזו על המעבד וההיטסינק והיא הורידה 4 מעלות ! עכשיו המעלות הם 26 IDLE 34 Full Load - וזה אחראי שעה וקצת אם Prime95 הכרטיס מסך שלי (אל תצחקו !) GeForce2 mx 400 64mb עומד על 35 מעלות Idle (לא יודע כמה full load אני לא משחק הרבה אבל אחראי מבחן אם 3Dmark הוא הגיע ל 39 מעלות !) רציתי לדעת אם אני יכול למרוח את המשחה טרמית הזו על הליבה של הכרטיס מסך ? או שלכרטיס מסך יש משחות שונות ? תודה

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  7. ההתלבטות שלי כרגע בתקציב הזה: ZALMAN ZM F3 http://www.skypc.co.il/pl_product~9563~18~0.htm או: thermaltake thunderblade 120: http://www.skypc.co.il/pl_product~TT-A1926~18~0.htm אני מחפש מאוורר עם דגש על דחיפת אויר יותר מאשר השקט, אני לא פנאט בקשר לשקט, רצוי שיהיה שקט אבל לא משהו קיצוני.

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  8. השאל בכותרת. לא משנה על איזה לוח אפילו על לוח בסיסי אל ASUS או גיגבייט.

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  9. Started by Pika007,

ערב טוב לכולם בקרוב- שדרוג של המחשב, מתוכנן OC, רציתי לדעת איך השילוב הבא: לוח: Gigabyte EP35-DS3R מעבד: E7200 זכרונות: OCZ Reaper HPC 1066Mhz 2X1GB CL5 קירור למעבד- Arctic cooling freezer 7 pro לא מתכנן לקרוע לו את הצורה, אבל שתהיה אפשרות להתקדם. ספק טוב יש, מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  10. שלום לכולם! אתמול ישבתי עד 11 בלילה וניקיתי את כל המארז, חלקים, לוח אם. בקיצור ה-כ-ל! עשיתי את הניקיון של החיים. אתם לא יודעים כמה אבק התחבא לו במחשב. קיצור היום הרכבתי הכל והפעם הייתי חכם ושמתי את המחשב על השולחן ולא על הריצפה. הדלקתי אותו לאיזה שעה ואח"כ נכנסתי לביוס וגיליתי שטמפרטורת המעבד עומדת על: 67 מעלות צלזיוס!!! 8 מעלות פחות לפני הניקוי!!! קיצור יצאתי מרוצה מאוד למרות שהטמפרטורה עדיין גבוהה אבל זה כבר לפעם אחרת כל מי שרוצה טיפים או עזרה בניקוי המארז מוזמן לפנות אליי כאן בת'רד. אה ושכחתי להגיד שגם סידרתי כבלים =] יום טוב לכולם עריכה: בנימה זו אבקש המלצה לקירור אוויר למעבד. תודה מראש לכל העוזרים/ות...

• 8 תגובות
    • 630 צפיות
  11. Started by IG,

אני רוצה לעשות OC לכרטיס המסך שלי (פרטים למטה...) בלי החלפת קירור או השקעה כלשהי ויש ל כמה שאלות: 1. איך אני עושה את זה? בביוס אין לי אופציה של שינוי מהירות השעון של הAGP, יש לי אפשרות לשנות רק את המתח... 2. מה יכולת הOC הממוצעת של הכרטיס שיש לי ואם כלל שווה לי לעשת לו OC (אני אראה הבדל בOC עד גבול יכולת הקירור הסטנדרטי שיש על הכרטיס?) תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  12. מי יותר טוב? מי יקרר לי יותר טוב את הAXP 2500+ מתוכנן אוברקלוק ללפחות 2100MHZ האם זה יספיק ? וכמה זמן יקח לזיגזג להזמין את זה בערך? מכוון שעיקוב המשלוח של PCH לא מתקבל על הדעת... חבר שלי או כמו שמו בפורום Matanyaniv הזמין לפני 20יום מחשב שלם מPCH , על המפרט חרשנו כמה פעמים , ההזמנה יצאה והיום עדיין אין להם את הVolcano 11+ שני מאורר UV ואת הספק המיוחל של TT שעליו אני הכי חושב כי הספק הזה ממש משתלם ! את זה הצעתי לו להחליף בזיגזג ולקנות שם אחד משני הקירורים הללו , ומאורר UV CTODE וספק 360W של TT גם כן , שם יוצא יותר זול וחוץ מהקירור למעבד הכל נמצא בחנות , PCH הם פשוט אנשים מניאקים ומעצבנים מכוון שבחוזה כתוב שהם מתחייבים לספק את המחשב בלא יותר מ10ימי עבודה... אבל הפלא ופלא! א…

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  13. מישהו ניסה דבר כזה? שמעתי שאפשר לעלות מתח במשהו שנקרא [bios Mod 1.1V]

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  14. יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm שיפצרתי אותו בכך שהופתי לו מאוורר 92 למעלה ואחד בצד. וקניתי לו ספק של HEC. יש לי אופציה לקנות את המארז הנ"ל http://www.chieftec.com/products/dragon/dx01wd.htm כיד שניה. האם כדאי לי? האם מבחינת איוורר הוא יהיה יותר טוב? אני יודע שהוא מגיע עם 2 מאווררים של 80 ויוצא מזה שאני נשאר עם 2 מאווררים חדשים של 92 של אנמרקס. האם יהיה לי שימוש בהם (ללא קדיחת חורים) והאם בכלל במארז הזה צריך הוספה של מאווררים חיצוניים או שהטמפ' יהיו נמוכות מלחתחילה. בכל אופן המלצות שלכם יעזרו לי להחליט. תודה מראש.

15. Started by blitsi,

קראתי את המדריכים של האתר ודיברתי עם מישהו בפרטי ואני רוצה לשמוע לעצתם של כמה שיותר אנשים. האם ללוח-אם שלי יש פוטנציאל לOC של עד בערך 2500MHZ למעבד E6300. ברצוני להמהיר את המעבד בשביל שלא יווצר צוואר בקובק לכרטיס מסך חדש שאני מתכנן: או HD4850 או HD4870. הלוח בעל צ'יפסט 945P ומעבד E6300 @ 1.86GHZ ועליו קירור של AC הידוע, ספק CORSAIR HX520W, הטמפ של המעבד ללא מאמץ ומהירות נמוכה של הקירור היא כ24 מעלות. אפשר לקבל מדריך שלב שלב ללוח-אם שלי, מה עליי לשנות בדיוק, ומתי עליי להוסיף מתח? זהו הOC הראשון שלי ואני די מפחד לדפוק משו וגם לא מצאתי את כל הדברים שהוזכרו במדריך של האתר. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  16. Started by deangefen,

רכשתי לפני כמה ימים מערכת VapoChill PE למחשב שלי וקראתי שע"י החלפת גז לR404a הוא נותן ביצועים טובים של: 0W = - 46 100W = -30 עכשיו הראש שלו מתאים לS478 ואני צריך לS939 איפה אפשר לקנות את המתאם ומה צריך? ומה זה הציילי 1 והאם הוא מתאים ואיפה ניתן להשיגו? איפה ניתן להחליף את הגז? נ.ב האם יש מישהו שמוכן להרכיב את המערכת באזור חיפה והקריות תמורת תשלום שיפנה אלי לפרטי בתודה מראש דין גפן

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  17. http://www.wired.com/wired/archive/11.10/makeover.html זה הלינק. תהנו *הלינק פורסם בחדשה באתר PC-SPOT

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  18. יש לי כמה בעיות, דברים שלא הבנתי במדריך: 1. כשאני משתמש בכבל פרלל, איך אני אמור לדעת מה המספר של כל חוט, כמו בשירטוט? 2. לקחתי כבל פרלל שעד לא מזמן היה בשימוש, ושגזרתי אותו לא מצאתי 25 חוטים אלה רק 18 רגילים, ועוד אחד חשוף, מה זה, מה קרה כן? 3. בנגד המשתנה יש שלוש חיבורים, לאיזה מהם אני מחבר כל אחד מהשני חיבורים שאמורים להיות 4. יש בשירטוט סימון של אדמה, זה החוט השחור במולקס? תודה.

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  19. Started by thedarkman,

האם OC למעבד מקצר את החיים של המעבד? האם הוא פוגע בו או משהו? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  20. Started by kewl,

למה ה-core speed באינטל, לדוגמא במעבד 1800, הוא 1800mhz, ובמעבד 3000+ של amd זה יהיה 1800 כ-core speed? לא ממש הבנתי למה זה ככה ו-HTT זה FSB פשוט ב-64bit של amd? אין מהירות באס ב-amd? תודה

• 7 תגובות
    • 630 צפיות
  21. Started by TheShoker,

במקרה נתקלתי בפורום הזה ומדי פעם שמעתי בכל מני מקומותאת המילה אוברקלוק ואני לא יודע מה זה... אז מה זה לעזאזל?

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  22. Started by BENNY-L,

אחרי שראיתי את מה שXVERTIGO עשה ל XASER 3 אמרתי יאלא לעבוד אני צריך המלצה 3 מאווררים 120 מ"מ 3 של 92 מ"מ אני לא מחפש סופר שקטים משהו נורמלי אבל שיוצאים מהם 3 חוטים לא צריך עם לדים תודה

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  23. שלום , יש לי 256MB זכרון DDR333MHZ. מאחר והמעבד שלי עובד על באס של 400MHZ , הזכרון עובד רק 266MHZ (בעיה מעצבנת ומוכרת). השאלה היא , אם אני אעלה את ה FSB , כדי שהזכרון יעבוד על 333MHZ זה יפגע בו (בגלל שהלוח מגביל אותו ל 266) או שכלום לא יקרה בגלל שזה זכרון 333 ??? ד.א - יש דרך להמהיר רק את המעבד , או רק את הזכרון? ד.א 2 - מה ההבדל בין מעבד A ו B ?

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  24. אתם יודעים לא את השלט אלה את מה שמתחבר למחשב מאיזה מחשירים אני יכול לכחת את כל החלקים האלה? אני פשוט גר במושב וקשה לי לקנות את קל החלקים האלה!

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  25. Started by פיפא,

שלום לכולם, אני מעוניין לבצע OC למעבד ולכרטיס מסך(אם אפשר לכרטיס מסך). רציתי לשאול מה אני צריך לשפר במפרט שלי בשביל oc טוב,ולאיזה שיפור אני יוכל להגיע. אז קצת פרטים: שהמעבד לא במאמץ הטמפרטורות הם בין 8-11 מעלות לכל ליבה (לפי התוכנה TAT),אגב בגלל שכרגע חורף צריך לקחת בחשבון שגם בקיץ המעבד לא יהיה חם מדיי,אז אם צריך להחליף קירור או משהו תגידו לי. מפרט: Intel ‏Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB‎ GIGABYTE ‏P31-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P31, DDRII 800, PCI-E‎ DDR II 667Mhz 1GB Samsung Sapphire ‏HD 3850 256MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E‎ ‏Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII LG ‏DVD±RW GSA-H55NK x20 Black‎ Thermaltake SopranoRS 101 VG7000BWS HEC 450TD-TF 450W …

• 2 תגובות
    • 630 צפיות

דיונים חדשים בפורומים