עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כאשר אני מחבר משהו אל נקבת המולקס של הSpark7 הוא עובר לעבוד במהירות מקסימלית, ברעש נורא. במצב הנ"ל אין אפשרות יותר לשלוט על מהירות המאוורר בעזרת הבורר. מישהו יודע מה פשר הבעיה? תודה.

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  2. Started by shloosh,

תגידו זה נראה לך חם מדי???????? יש לי AMD 2000 PALOMIO עם SF 2... ומה זה בדיוק TEMP 3??? ואיך אפשר לדעת למה זה 83!!! מעלות!!!!! אולי זה הכרטיס מסך?????? אבל יש לי גיגה בייט ואין להם הרי מד טמפ'....

• 9 תגובות
    • 587 צפיות
  3. Started by galala,

טוב אז ניגש ישר לעיניין את פרוט המחשב שלי אתם יכולים לראות בצד ימין אז השאלה שלי היא מה אני צריך לשים ב ??? RCD RAs RP ואם אפשר הסבר מה מייצג כל אחד 8) שלום שלום

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  4. Started by BURTON,

זה המפרט שלי p4 2.6 m/b intel 865pe FSB 800 mhz 2 ddr ram 512mb 400 mhz ati radeon 9600 pro אני רוצה להעלות את המהירות של המעבד ל3.2 ואת הבאס ל1000 אני יכול לעשות את זה בלי אמצעיי קירור? או בלי השקעה כספית גדולה? אם לא אז בקשה תגידו לי עד כמה אני יכול להעלות בלי לקנות מערכת קירור מתוחכמת

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  5. Started by J.a.C.k,

דוד שלי יבא בעוד כמה ימים את הGEFORCE2 שנתתי לו לפני שנה כדי לסחוט ממנו את המיץ יש לי מלא אפשרויות אך הינני רוצה להתייעץ אמכם נ.ב. צריבת FIRMWARE של GFORCE3 לא תיכשל עם הכרטיס? בתודה יבגני

6. Started by pMor,

עשיתי אוברקלוק לאת'לון XP עם ליבת ת'ורוברד (T-BRED) והגעתי למהירות של 200 FSB על 8.5 מכפלה. זה נותן 1700MHZ למעבד, כשהסטוק הוא 1533.מתח - 1.525, אע"פ שASUS PC PROBE מראה לי 1.55 עכשיו, ברגע שאני מעביר מכפלה ל9 ומעלה, המחשב לא עולה. שמתי AGP FREQUENCY על 66, אבל לא מצאתי איפה הPCI. הקירור הוא VOLCANO 9 על המעבד, שני מאווררי 120 מ"מ אחד מכניס מקדימה אחד מוציא מאחורה ועוד SF2 מלמעלה שמוציא (על הכי נמוך כי הוא ממש רועש) המארז הוא HEC CI-6A19 עם ספק 475VD-T

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  7. שלום כולם כנראה אני מאוד מטומטם אבל מאוד תראו קניתי AMD atlon 64 וקיבלתי איתו גוף קרור של ספיר סבבה? עכשיו אני הרכבתי אותו לפי מה שנראה לי הכי הגיוני הורדתי תלפטה שלהתושבת שמגיעה עם הלוח (epox 8kda3j ), כלומר הפטלה השחורה הזותי ,ואז הכנסתי מאחור את הפלטה מברזל של הקרור, והעברתי ת2 חורים לברגים דרך המקום לעיגון בלוח ואל זה שמתי את הגוף קרור ונעלתי עם הידית שעל הגוף קרור הגוף לא נופל הכול טוב אבל אפשר להזיז אותו אני חושב שהגוף קרור לא יושב טוב מכיון והטפ עם הדלת המחשב היא 50 ועולה לאט לאט עם המאמץ עד עכשיו הגעתי ל56 והמחשב החל לעשות ציפצופים של אזעקה כי כיווניתי את הטמפ של כיבוי המחשב ל60 קיצר ישר כיבתי ועכשיו המחש מכובה ! אפשר אולי עזרה בנוגע להרכת הקרור , מי שכבר הרכיב…

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  8. הנה תמונה........הטפמפרטורה במצב של אובר ל2800 מגה הרץ מעבד 2.2 אינטל פנטיום 4 (נקנה לפני כמה חודשים עם אחריות של איסטרוניקס) הAUX הוא בעצם של מעבד לפי מה שהבנתי משיטוט בפורומים בחו"ל .......כיצד אני יוכל לפתור את זה.......שמתי את כל הקירור שאפשרי לשים במארז (יש לי מארז של ANTEC) וגם רשום שם טפרטורה של מעבד שהיא 27 מה שלא כל כך הגיוני אז אני מתחיל קצת לחשוד שהלוח מזייף או שהטפרטורה היא 51 ......מישהו מוכן להסביר לי בבקשה מה לעשות.....? תודה רבה נ.ב גם EVERST מציג את אותם טפרטורות ......כנ"ל לגבי SPEEDFAN ואסוס פרוב

• 9 תגובות
    • 587 צפיות
  9. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  10. Started by gilibong,

תראו חברה לי לא הייתה ממש בעיה בקירור המחשב פשוט אני גם נכנסתי לפורום ורציתי שיעזור לי להוריד את הקור של המחשב המחשב שלי היה על 46 מעלות במזן עבודה ואני פשוט רציתי להוריד אותו עוד אז תראו עזרו לי ושלחו לי את ההסבר איך לסדר את המאוורים במארז ועצמו המחשב שלי יושב כרגע על 34 מעלות במזן עבודה וזה נקרא מצויייייייייייייין על תחשבו על קירור גז\מיים זה סתם בזבוז של כסף הרי אפשר לסדר את כול הקירור של המחשב עם שלושה מאוורים ואין לכם מה לדאוג אם המחשב שלכם מגיע ל50 מעלות הוא יעבדו ויש אנשים החולמיים להגיע למעלות כאלו

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  11. פשש איזה יפה העיצוב החדש 8) (הוא חדש, לא ? P:) טוב שמעו אנשים, אני לא ממש מעודכן, ואני מעוניין לדעת איזה קירורים טובים לאיזה מעבדים יעני רשימה של היטסינקים (לא רק הטובים ביותר, כדי שאני אדע גם מה לא טוב) ל P4, AXP, A64. תודה רבה רבה רבה (: ועוד משהו, אפשר הסבר על קירור גז ? או לינק למאמר (עדיף בעברית) כי אני לא מבין למה הכוונה, גם אוויר זה גז...

• 8 תגובות
    • 587 צפיות
  12. Started by Idan-h,

יש לי בלוח האם ביוס של AMI, ואני לא רואה הרבה אפשרויות של OC, רק להעלות את הFSB, וגם המעבד וגם הזכרון עולה. שמעתי שבביוסים אחרים, כמו אוורד, יש יותר אפשרויות כמו לשחק ביחסים בין המעבד לזכרון, וככה לעשות OC רק למעבד למשל, בלי הזכרון. זה נכון שהביוס של AMI נותן פחות אפשרויות מהביוס של Award?

• 4 תגובות
    • 587 צפיות
  13. Started by muki1234,

היי לכולם בעקבות ההמלצות בפורום קניתי את ה COMPUCASE 6A19 . קניתי גם מאוורר נוסף Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan . רציתי לברר איזה מאוורר עדיף לשים מקדימה ואיזה מאחורה, את ה Thermaltake או את המאוורר שמגיע עם המארז ? האם המאוורר הקדמי או האחורי צריך להיות חזק יותר (או שזה לא משנה). המון תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 587 צפיות
  14. השאלה שלי אם אפשר במקום לקנות איזה קירור עצבני (ביג טייפון זלמן אקספי120) לקנות מאוורר חזק לשים אותו על ההיטסינק הקיים? אם יש ואפשרי איזה מאוורר אתם ממליצים?

• 7 תגובות
    • 587 צפיות
  15. Started by ExploiT,

שלום כולם אני רוצה לעשות אובר קלוק ככה ל2000@2400 או 2600 ככה עכשיו אני רוצה שהאובר קלוק היה קבוע לא סתם לשבור שיאים או משהו אז רציתי לדעת האם למהירות כאלה זה מסוכן ? או יכול לגרום נזק ? עכשיו אם כבר עושים חשבתי אולי לעשות גם צריבת ביוס של 9800xt ל9800pro שלי כמו שסטינגר עשה עכשיו הנה המפרט amd a64 +3200 clowhummer s754 מקורר על ידי משהו גנרי מksp ה spire kaster king epox 8kda3j rev2 עם קרור אקטיבי על על הגשר הדרומי או צפנוי לא יודע מה זה קיצר יש מאורר עליו זכרונות a-data 400hz 3-4-4-8 בלי שום קרור shppire radeon 9800 pro 128mb 256 bit ספק tt buterfly 480w active הכבלים מסודרים ויש זרימת אוויר במארז תאור של המאוורים קדימה 80 מכניס אחורה 60 מוציא צד 80 מכניס בספק יש …

• 9 תגובות
    • 587 צפיות
  16. Started by Ghtm,

יש הצעות? התכוונתי לקחת את הVF700-AlCu של זלמן (http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3552), יש עוד המלצות?

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  17. Started by oren13,

התזמונים בזיכרונות לדוגמא Bank Cycle Time הקיצור שלו בביוס זה (trc) אז אני צריך לדעת את הקיצורים של RAS# to CAS# RAS# Precharge DRAM Idle Timer

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  18. אוקיי שלום לכוולם ;D אני כותב פה אחרי שעשיתי שגיאה רצינית וקניתי בטעות מאוורר של זלמן והוא בכלל לא מתאים ללוח שלי (DFI). אז ככה : יש לי מעבד AMD Athlon 64 3500 וויצסטר...והלוח של DFI. אני צריך מקרר למעבד אך שיתאים ללוח. בדקתי על Xp-120 שך ThermalRight אבל הוא מתאים +/- כי הוא חוסם יציאת PCI-E...אבל יש אפשרות נוספת שהיא Xp-90.. מה אתם אומרים ? תנו עצות בבקשה :s05: תודה לעוזרים !!!

• 6 תגובות
    • 587 צפיות
  19. שלום! יש נושא שדי מציק לי בזמן האחרון - עד כמה אוברקלוקינג מקצר את חיי המעבד שלי? יש לי P4 2.4B, שעשיתי לו אוברקלוק לפני כחצי שנה ל-3.06 (משהו כזה). הזכרונות שלי הם אלו שהגבילו אותי ביותר (SAMSUNG 333MHZ). המתח המקורי שלו היה 1.5, ועכשיו באוברקלוק הוא עובד על 1.65. (ציינתי את הנתון הזה כדי לדעת אם שינוי לא כזה גדול במתח עדיין משפיע בצורה משמעותית על אורך החיים של המעבד) רציתי לדעת ממכם, עד כמה זה יקצר את החיים שלו? המתח לא האם לדוגמא, במקום 5 שנים הוא יעבוד 4 וקצת? או האם ההפרש גדול הרבה יותר? (3 לעומת 5). לפי דעתי האוברקלוק די שיפר את מהירות המחשב, אך אני לא בטוח אם זה מאוד נחוץ. תודה.

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  20. אני מחפש קירור טוב לכרטיס מסך שלי שהוא GFORCE 5200FX התקציב הוא עד 100 ש"ח לא יותר

• 4 תגובות
    • 587 צפיות
  21. שידרגתי את המחשב(אין לי כח להסביר הכל) רק תסתכלו במפרט מחשב שלי... השדרוג הושלם ביום המפגש האחרון של הפורום. טמפ' המעבד הייתה 37-8 בערך הארד דיסק 29-30 ספק כח(לא יודע איך מצא שם טמפ' בכלל) 36 לוח אם 24 מעלות נראה לי משהו כזה. בקיצור מאז המפגש ועד היום הטמפ' כל הזמן עולות לאט לאט. ואני כל הזמן מנסה להבין מדוע. היום הטמפ' הם: מעבד 41-42 הארד דיסק 34 ספק 39 לוח אם 28 חשבתי על 2 דברים שגרמו לתופעה: 1. יש אצלי אבק בחדר מה שגרם למעבר אוויר פחות טוב והתחממות המערכת כולה. 2. שיוניי מזג אוויר והתחממות כללית----מה שנראה לי יותר אפשרי כי פתאום אני מזיע בחדר בעעעע. ואין לי מזגן ארררר..... מה נראה לכם גרם לזה??? ואגב שמעתי על איזה ספרי שמעיף אבק מהמחשב או משהו בסגנון--מה זה???

• 4 תגובות
    • 587 צפיות
  22. יש לי 6600GT וזה הטמפ' שלי במצב מנוחה 70 מעלות !!!! וזה במצב מנוחה !!! מה זה למה זה כל כך הרבה הכרטיס הוא של ג'יגה ביט

• 8 תגובות
    • 587 צפיות
  23. אורח
    Started by אורח,

יש לי תחושה שהוא יתחיל להעלות להבות בקרוב.... טוב אז אין לי מושג מזה Aux1 אבל כתוב לי שם שהטמ"פ שלו זה 71... מה לעזעזל זה Aux1 ומה אני יכול לעשות..???? בבקשה תעזרו ליייייייי תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 587 צפיות
  24. Started by Natan_Rozen,

היי שלום כרגע אני משתמש בקירור סטוק, ובתקופה החמה הזאת אני רואה שהוא לא ממש מספיק. כל פעם שאני משחק באיזה משחק כבד קופצת לי התוכנת ניטור ואומרת לי שהמעבד חורג מגבולות הטמפ' הנורמטיביות. -המחשב לא ב-OC . אני מעוניין בקירור שיתן תמורה מלאה למחיר שלו, והכי חשוב שלא ירעיש !!! אני מחפש משהו לא מרעיש שעושה את העבודה. (אם אפשר שיבוא עם משחה טרמית לא ג'נרית זה יהיה מצויין. ;D ) תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 587 צפיות
  25. Started by DJPOWER,

איך אני יודע אם פתחתי את הצינורות או לא? איפה כתוב את מספר הצינורות? תודה

• 4 תגובות
    • 587 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.