אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם . לאחר מסע overclocking נחמד Q6600 2.4 ל 3.3 נשארה לי שאלה פתוחה שאני לא מוצה לא את התשובה מה עדיף DRAM ב 489 +- ותיזמונים ב 5.5.5 או DRAM ב 400 ותיזמונים ב 4.4.4 ? לא ברור לי מה משפיע יותר על בצועי המערכת ... אשמח לתגובות מלמדות OOR
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
חבר שלי רצה לקנות http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_492_496&products_id=4371 אבל לא היה במלאי והציעו לו במקום http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_266&products_id=4870 האם כדאי לו לקחת? או שהאם יש אופציות אחרות באותו התקציב בערך? רק בTMS בבקשה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 462 צפיות
-
-
דבר ראשון אני צריך תוכנה בשביל להמהיר אותו או משהו כזה... הכרטיס של חברת leadtek אם זה נותן משהו ואם מישהו כבר המהיר אותו הייתי מעוניין לדעת לאיזה נתונים הוא הגיע (כמה MHZ) יציב ועם שיפור הכי פקטיבי ואם יש כבר הודעות דומות לשלי אז אני מתנצל .. חפשתי בפורום ולא מצאתי את התשובות שאני מחפש פה.. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6220 והאם מתאים לOC רציני?
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן יש לי 3 שאלות בקשר ל OC, דבר ראשון זה המפרט שלי: Intel Core 2 Quad Q6600 Stepping G0 ASUS P5N-E SLI PQI DDR 800MHZ 2048MB Connect3D Raedon HD3850 256MB DDR3 PCIE שאלה ראשונה: עשיתי OC לכרטיס מסך בתוכנה CCC של כרטיסי ATI והעלתי ככה: GPU Clock - 669 @ 759 Memory Clock - 829 @ 1104 וזה כמעט המקסימום שהוצאתי ויש אחלה טמפרטורה (עומדת על 50 בלי משחק, ולפעמים יורד ל45) כמובן שהאצתי את המהירות של המאווררים ל90% ויש שיפורים במשחק, אבל שעושים ריסטרט זה מאבד את הנתונים ואני לא יודע מה לעשות שזה ישמר? .. בקשר למעבד, שאלה שניה: אין לי ידע רחב אבל לפי מה שידוע לי זה לא הכי קשה להמהיר את מהירויות הליבה ל- 2.4 @ 3.0 , ורציתי לדעת אם אני משתמש בקירור סטוק (זה שקיבלתי מהמעבד, ומרח…
-
- 3 תגובות
- 566 צפיות
-
-
-
האם על מנת להשיג ביצועים טובים יותר אד הוק, או על מנת לרכוש רכיב זול יותר שייתן תפוקה של רכיב רגיל יותר הפועל ללא OC? האם ניתן לבצע OC בלי "לטפל" בו באופן שוטף? כלומר, אני אין לי מושג ב - OC. האם אוכל לתת למישהו לבצע עבורי OC ולפעול עם המחשב בלי בדיקות שוטפות לגבי הביצוע?
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי חבריה, תעזרו לי בבקשה לבחור בין שני המאווררים הנ"ל למעבד Q6600 ומארז CM690. יש חוסר באולטרה אקסטרים פשוט ואני חייב לקנות משם את המאווררים כי הם עושים לי אוברקלוק. אגב במארז CM690 אני אשים שני מאווררים של Zalman F3 120MM Case Fan, האם יש מאווררים טובים יותר בחנות TMS? והאם כדאי להחליף את המאוורר הקדמי כי הוא פחות שקט מהם כמו שנאמר לי בחנות? תודה מראש, תומר
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום יש לי שאלה קטנה אליכם קניתי כמה חלקים לקירור מים (ממש פשוטים) זה פעם ראשונה שאני מנסה לעשות את זה אז אמרתי נתחיל בקטן עכשיו רציתי לדעת איזה נוזל קירור אתם ממליצים ? ואיפה אפשר להשיג את זה (הכוונה איזה חנות) דרך אגב הזמנתי של זלמן zm-g100 שהוא מכיל 500 ואחר כך ראיתי גם שיש zm-g200 מישהו יודע מה ההבדל ביניהם? ועוד שאלה קטנה המיכל שלי מכיל חצי ליטר, כמה כמות נוזל אני צריך ? בדיוק חצי ליטר או שכל הצנרת תהיה מלאה+המיכל ? דרך אגב לא משנה המחיר של הנוזל כל הצעה תתקבל בברכה בתודה ערן
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
יש לי ויכוח קטנטן עם איזה בנאדם מי מהם יותר טוב מבחינת ביצועים כשמצרפים אותו לקואד. אז הייתי שמח מה מהם שילוב יותר טוב עם הקואד ומה יותר שקט כשמצרפים אותו לקואד?
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מעבד Core 2 Duo 6400 עם קירור סטוק של אינטל (המאוור וגוף הקירור שבאו עם המעבד). אתמול שמתי לב לתופעה מוזרה (על פי PC Wizard 2008) - המאוורר מדי פעם מפסיק לעבוד לכ-20 עד 30 שניות ולאחר מכן חוזר לעבוד. פתחתי את המארז ובדקתי אם התוכנה משקרת, וגיליתי שאכן המאוורר מדי פעם מפסיק לעבוד ואחר כך חוזר לעבוד. יש לציין שהטמפרטורה של המעבד לא גבוהה (על פי PC Wizard היא 29-30 מעלות) ולא נראה שהיא עולה גם שהמאוורר לא עובד (לא ראיתי שהיא עולה על 31 מעלות). האם זו התנהגות מתוכננת של המאוורר או מדובר בתקלה? בתודה מראש על תשובתכם.
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
לפני שניקיתי את המאורר של המעבד, המחשב היה עולה ואחרי כמה זמן היה מתכבה והייתה נשמעת הזעקה. רציתי לדעת איפה נקבעת הטמפ' הזו שבה המע' קורסת, וכיצד המחשב יודע מה מתאים למעבד שלי ? - האם יש טמפ' קריסה גם ללוח אם ולדיסק הקשיח?
-
- 3 תגובות
- 414 צפיות
-
-
שלום רב , אני אמנם חדש אבל די מעורב בנושא המחשוב בכלל ובעיקר בכל הנושא של אוברקלוק. קראתי פה ובפורומים בחול המון חומר חשוב והמלצות בנושא. אני מבקש ייעוץ על לוח וזכרונות שיעזרו לי להגיע עם מעבד 6600Q לתדר 3.5 יציב בטמפ' סבירה. חשבתי לקנות לוח שתומך FSB 1600 כדי לשפר את היכולת. הראשון שכרגע עולה לי בראש הוא ASUS P5E . http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1873&l1=3&l2=11&l3=572&l4=0 וזכרונות של GSKILL האלה - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9206 מעבד כבר יש לי כאמור ה 6600Q. לגבי ספק יהיה כנראה TT 650W ומארז אנרמקס 5001 טאוור. לגבי קירור למעבד - זלמן 9500 / 9700 תודה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
שאלה לגבי ה8800 GT ASUS ,הקירור שלו נשלט . איך הכי טוב לשלוט בקירור לשים אותו אל אופציה אוטומתית או לתת לו פול מהירות או לתת לו מהירות הכי גבוה רק במשחקים? הטמפ שלו אל אוטומת 52 ובמאמץ מגיעה עד 75
-
- 3 תגובות
- 439 צפיות
-
-
הקירור נקרא Accelero S1 Rev. 2, קירור שקט מאוד, לא עושה רעש כלל במצב רגיל, ובמצב של עבודה מקסימלית גם כן בקושי עושה רעש (0.1sone) - פחות מ20 דציבלים. הקירור יעיל מאוד ולדוגמא שמו את כרטיס המסך X1950PRo שהקירור סטוק שלו מחזיק את הכרטיס על 67 מעלות, לעומת זאת, הקירור הנ"ל מחזיק את הכרטיס על 63 מעלות, ועל טורבו (שככה"נ מדובר במצב עבודה מקסימלית) מוריד את הכרטיס לטמפ' של 49 מעלות. מה שיותר חשוב, הוא המחיר של הקירור, שעולה 26 דולר, כלומר בסביבות ה130-150 שקל אצלנו לתמונות ומידע מפרט יותר http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אני מחפש מאוורר 120 ממ עוצמתי במיוחד למודינג שאני מתכוון לעשות במארז. אני מתכוון לעשות פתח בחלקו העליון של המארז, שאלה נוספת מה הפעולה שעדיפה כאשר המאוורר ממוקם שם, יניקה של אוויר פנימה, או הוצאת אוויר החוצה? לא אכפת לי כמה המאוור יהיה רועש אכפת לי כמה הוא יהיה אפקטיבי בקירור... אז תזרימו בלי לחשוש......
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
אני החלטתי ללכת על זה בגלל שאני רוצה HD3870CF ויהיה ככל הנראה צוואר בקבוק, וכאן בבנצ'מארקים מראים שמומלץ להגיע עד 3.6 <URL>http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2650477</URL> אז איזה קירור אני צריך?? וזה יהיה מסוכן?
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
הנה המערכת שבניתי בתמונה הזו רואים הטמפרטורה מלמטה בצד ימין ומי שיש לו עין טובה יגיד לי שאני שקרן למה ? כי הכרטיס מסך שמופיע אצלי לא תואם מה שבמפרט המחשב שלי פשוט התמנות האלה צלמתי בתקופת הקיץ . והיו בפורום שהייתי רשום שם והעברתי לפה ותודה
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
יש לי מחשב במארז רגיל של ATX מחשב של 5+ שנים (P4-2.4 G) שסובל מבעיות התחממות. לא משהו שמשפיע על תפקוד שלו (אבל טמפרטורה נראתה לי בזמנו גבוה מרגיל) בגלל ארגון מחדש של החדר אני רוצה להעביר אותו למארז שוכב. מצאתי את מארז הזה http://www.frontier.com.tw/htm/product/17m/VENUS.htm על פניו הוא מתאים לי: שוכב, יחסית זול והוא קטן יותר ממארז ATX (וזה טוב לי מבחינת מקום). הבעיה היא שלפי החנות הוא מיועד ל mirco ATX (אבל לפי האתר תחת structure אני מבין שאפשר לחבר גם לוח ATX רגיל). השאלות הן: 1. האם צפויה להיות לי בעיה עם החתחממות יתר בגלל צירוף של בעיות טמפרטורה קיימות ומארז קטן יותר (או בכלל בגלל אחת מהן)? 2. איך לסדר את מארוורים שם? (בפתחים הקיימים ואם יש הצעות לתופסות מעבר אשקול או…
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
.שלום חברים אני חדש פה . השאלה שלי למעלה . ומה זה עוזר למחשב ? למה זה מסייע בכללי ?
-
- 3 תגובות
- 448 צפיות
-
-
שלום הקירור המקורי מרעיש , ודרוש קירור חדש לא מרעיש ולא לOC רוצא להתקין חדש , עדיפות לקירור שמוציא את האוויר החם החוצה מהמארז מה אתם ממליצים
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום, יש בבעלותי מעבד Intel E6750 ואני משתמש בקירור סטוק. לפי תוכנה Core Temp יש לי בעיית התחממות רצינית במעבד בעת מאמץ, הוא רושם לי 80-90 מעלות. עלה לי בראש רעיון שהבעיה היא במעבד ולכן התקשרתי לחנות שממנה קניתי את המעבד ואמרו לי לבדוק את הבלוק קירור שעל המעבד ולראות אם הוא חם, כי יכול להיות שהחיישן פשוט לא טוב. כי אם המעבד באמת נמצא בטמפ' של 70-90 מעלות הבלוק קירור צריך להיות חם. עשיתי את הבדיקה, וכשהתוכנה מראה טמפ' של 80-90 אני נוגע בבלוק קירור ואני לא מרגיש שום חום כלל וכלל. מה זה אומר? האם הטכנאי שאמר לי את זה טועה והבלוק קירור צריך להיות קר כל הזמן או שהחיישן באמת דפוק? ודרך אגב, מה הטמפ' שבה המעבד מכבה את עצמו? תודה
-
- 3 תגובות
- 478 צפיות
-
-
האוברקלוק הוא לכרטיס מסך. הסטוק של הכרטיס C-513 ו M-792... אם הזיכרון אין לי כלכך בעייה אבל אני חייב להעלות את הליבה עוד! פשוט חייב, יש קירור ויש הכל. פשוט מה שקורה שאם אני מפעיל משחק כשהליבה מכוונת ליותר ממה שרשמתי, אחרי 2 שניות שהוא עולה המחשב ניתקע ונדרש ריסט. הMhz המירבי שיכול להעניק הכרטיס בתחום הליבה הוא 770 אני חייב להגיע לפחות ל690-700
-
- 3 תגובות
- 531 צפיות
-
-
הם ביחס 1:1 זכרונות DDR2 667 של PQI נמצאים כרגע על CL4 ובמקור CL5. העליתי מתח מ1.20 ל-1.225 ועדין המחשב עושה ריסט ולא עולה בכלל. כעת הורדתי את המתח ואת המהירות ל350 והוא בסדר. הטמפ' אחלה והבדיקות יציבות. איך אני יכול להמשיך לעלות? רק החלפת זכרונות או שכדאי לעלות עוד מתח.. תודה
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה לעשות OC למעבד שלי.. ויש לי כמה שאלות לפני הכל.. ראיתי שצריך לשנות את היחס בזיכרון.. למה ? הרי זה לא מאט אותו.. ועל איזה יחס מדובר ? בין ה-BUS ל DRAM או FSB ל DRAM.. וראיתי גם שצריך לשנות את המטחים למעבד ולזיכרונות.. איך למה ומתי ? תודה לעונים. נ.ב המחשב שלי זה Q6600 זכרונות OCZ DDR2 800MHZ לוח אם גיגהבייט GA-P35-DS3L
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-