עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by G@L,

אחרי שקראתי את המדריך ל OC לכרטיס מסך חשבתי על ה- PowerColor Ge-Force 2 MX400 64mb הטיוואני שלי.... עלו במוחי שאלות: 1. איפה אני קונה את הצלעות קירור לזכרונות של הכרטיס והאם כדאי להדביק אותן עם Arctic Silver Thermal Adhesive ? 2. המאוורר המקורי של הכרטיס תפוס עם 2 קליפסים שהוצאתי אותם והוא עדיין לא יוצא כנראה כי יש דבק טרמי.... איך אני מוציא את המאוורר בלי לשבור שום דבר? 3. האם באמת כדאי לקנות Crystal Orb מאשר Blue Orb ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היו גיליתי שה ה7900 שלי (סטוק 450 לליבה ו660 לזכרון) יכול לעבוד באוברקלוק די מרשים של (549 לליבה ו868 לזכרון). ובעקבות זאת אני מריץ עליו מבחני ביצועים כל היום, ורק עכשיו נפל לי האסימון לבדוק לו טמפרטורה.. ובמאמץ היא הגיע ל68 מעלות. ונגעתי בזכרנות והם די רתחו. השאלה היא עד כמה זה באמת רע לכרטיס.. משום שבדריוורים הכרטיס רק על הפס הצהוב הראשון.. ורשום שם שהליבה מתכבה לבד ברגע שהיא מגיע ל125 מעלות! אם זה היה באמת מסוכן היו מגדירים שהיא תככבה קודם לא? בכל מקרה.. אני מתכנן להדביק סינקים על הזכרונות ואולי לכוון איזה מאורר 80 על הכרטיס..פשוט אין לי כסף למאורר יעודי עכשיו.. או אף פעם בעצם.. אז כמה זה מסוכן :-\? בתודה Mickel116

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  3. שלום, יש לי מעבד 2.6C, וזכרונות 2*512 ב 400MHZ. עשיתי OC ל 3000MHZ למעבד ( באס 230 ) והתדר של הזכרונות הפך ל380. מה שרציתי לדעת זה אם יש אפשרות לנעול את התדר של הזכרונות שישארו ב400? ועוד משהו, האוברקלוק של המעבד יכול להשפיע על הCPU LOAD? עכשיו אחרי שעשיתי מ2600 ל3000 (לא שזה כזה הבדל...) אז אני שם לב לקפיצות דרסטיות כאלה בשימוש של המשאבים של המעבד... תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  4. Started by DDYB,

ברשותי המארז הנ''ל: שאלה בקשר למאוררים במארז, במארז יש 2 מאוררים ,1 -זה הקידמי שאמור כביכול להכניס אוויר, וה- 2 זה הצדדי שאמור להוציא אוויר נכון? אז היום אני פתאום בא בודק ולהפתעתי גילתי ששני המאוררים גם הקידמי וגם הצדדי(הגדול) מכניסים אוויר לתוך המחשב , ורק מן הספק יוציא אוויר, עכשיו האם זה תקין ? אני יודע שהמאוורר הראשון זה שמקדימה אמור להכניס אוויר למחשב, וזה שבצד אמור להוציא נכון? אני חושב שיש כאן התקנה לקויה , אם אכן המאורור הגדול אמור להוציא אוויר מהמחשב והוא כביכול מכניס כרגע איך אני יכול לעשות שהוא יוציא להפוך אותו? תעזרו לי בבקשה, מה לעשות בדיוק. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 456 צפיות
  5. שלום אני מחפש לקנות מאווררי דלתא הכי חזקים שיש בשוק(מבחינת RPM וCFM), עם הרעש אני כבר מסתדר. איזה דגם של מאוורר לדלתא יש שהוא הכי חזק מהבחינה הזאת? גם 80 מ"מ, וגם 120 מ"מ ואיפה אפשר להשיג? כלומר חנות אמינה מחו''ל שאפשר להזמין. ראיתי לבנתיים בEBAY את זה: http://tinyurl.com/268hjug, וגם את זה: http://tinyurl.com/25jhq9k האם קיימים מאווררים בעלי CFM יותר גבוהה או שדלתא זה ה"טופ"? (הרעש לא חשוב) אני מתכוון מעל 150, משהו כמו 200+.. אני זוכר שגם לTT יש סדרה של מאווררים חזקים, 80 מ"מ בד''כ, בסביבות 4000RPM... איפה אני גם מוצא אותם ומה הסדרה הכי חזקה שלהם? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Psychopath,

I was asked to report on how well this CPU cooling works, since I bought it.. Well, it's great.. considering I really bad thermal grease, i work at 35c, and the AMd stock fan got me as low as 45c, so i'm please that's all

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  7. Started by r1plet,

שלום, עשיתי OC קליל לE5200, עד 3GHZ מ2.5, לא OC רציני בכלל מכיוון שלוח האם (או לפחות הביוס) לא נותן לי לקבוע מתח קבוע ולכן המתח נע בין 1.18 ל 1.21, דבר שמונע ממני לעשות OC גדול יותר, לא היה לי זמן כרגע ואחרי בדיקת מאמץ קצרצרה של 10 ד"ק בOCCT טמפ' מקסימלית במאמץ הייתה 55 מע'. השאלה שלי היא האם זה בסדר להיות במתח ברירת המחדל הלא קבוע בOC קטן כזה? והאם יש צורך בלהריץ בדיקה של יותר משעה בOCCT על מנת לקבוע יציבות? ;D

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  8. Started by sroolik,

אם אני מרכיב אותו על לוח שמתאים למעבד אינטל אז: 1. הוא לא יחסום לי את המקום למאווררים האחוריים? 2. כשאני מעמיד את המארז, אז אין סכנה שהוא ייפול מהלוח או משהו כזה ? בבקשה זה חשוב לי אני רוצה לקנות אותו ואני לא יודע מה לעשות תודה !

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  9. Started by tidan,

בדקתי את הטמפרטורה של המחשב שלי עם אוורסט מה אתם אומרים: Temperatures Motherboard 48 °C (118 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU #1 / Core #1 54 °C (129 °F) CPU #1 / Core #2 52 °C (126 °F) CPU #1 / Core #3 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #4 51 °C (124 °F) GPU 55 °C (131 °F) GPU Diode 61 °C (142 °F) GPU Memory 55 °C (131 °F) GPU Ambient 52 °C (126 °F) Cooling Fans CPU 1415 RPM Fan #4 1075 RPM GPU 1580 RPM Voltage Values CPU Core 1.12 V +3.3 V 3.22 V +5 V 4.92 V +12 V 11.58 V +5 V Standby 4.87 V VBAT Battery 3.04 V FSB VTT 1.25 V North Bridge Core 1.42 V South Bridge Core 1.52 V HyperTransport 1.50 V DIMM 2.14 V DIMM VTT 1.09 V GPU Vcc 3.25 V ???

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  10. Started by -m..l-,

שלום יש לי 6800gt של Point of view ואני רוצה להחליף קירור. התקציב הוא 200 +- למרות שאם זה יהיה חשוב אני יהיה מוכן לחרוג ב100 שקל. אני ראיתי את שלושת האפשרויות האלה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4802 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5123 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5958 מה כדאי? יש הבדל בין הפטאליטי לזלמן הרגיל חוץ מהעובדה שהוא אלומיניום ולא נחושת? איך הביצועים של שלושתם? ובכלל אולי יש לכם הצעות אחרות ... תודה

• 3 תגובות
    • 423 צפיות
  11. Started by carock,

אני רוצה לעשות אוברקלוק רציני(עד שלא יהיה יציב) ואני מעוניין שתמליצו לי על זיכרונות ולוח אם שממש טובים לאוברקלוק.. החלקים שבתכנון Q6600 CORSAIR520 APOLLO

• 3 תגובות
    • 457 צפיות
  12. Started by lee.,

יש לי מארז Foxconn TLA-397 http://www.foxconnchannel.com/Product/Chassis/detail_overview.aspx?ID=en-us0000013 לאחרונה גיליתי שהמאוורר האחורי לא פועל (כשדחפתי עם היד הוא התחיל די חלש) והחלפתי אותו, בהמלצת האתר פה גם בדקתי טמפרטורות בעזרת speedFan וקיבלתי טמפ' מאוד גבוהות שנושקות ל70 מעלות גם בליבה גם בGPU וגם ב-TEMP2 כרגע (ובשלושת השנים האחרונות) המארז פועל עם מאוורר אחורי, קירור למעבד zalman7000 וזהו, כך שברור לי שאצטרך להוסיף עוד. רק נתקלתי בעוד מספר דברים מוזרים: בדופן המתפרקת של המארז מחוברת מעין כוס מול המעבד "כדי לעזור לקירור שלו" (מצורפת תמונה), רק שהכוס הזו עומדת מול המאוורר האחורי וחוסמת את האויר שלו לגמרי. ושאלתי הראשונה היא אם לא עדיף להוריד את זה כדי לאפשר זר…

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  13. Started by kashi,

לפני כמה ימים גיליתי שהמחשב שלי מאוד חם והוא הגיע לטמפ' של 78 מעלות אז פתחתי את המארז וראיתי שיש רק מאוורר אחד על המעבד (אין לי מושג איך לא שמתי לב לטמפ' ולמאווררים עד עכשיו), אז הלכתי לחנות מחשבים קניתי איזה 2 מאווררים זולים, ופה זה זמן טוב לציין שאין לי ממש מושג בלהרכיב דברים למחשב, אז בקיצור שמתי מאוורר אחד מאחורה מתחת לספק שמוציא אויר, אבל אני לא רואה איפה אפשר לשים את השני, אמרו לי ליד ההארד דיסק או משהו אבל לא ממש ראיתי אם אתם יכולים להסביר לי איפה לשים את המאוורר השני, בנתיים עם מאוורר אחד הטמפ' ירדה ל65, אבל זה עדיין לא מספיק... אם אתם צריכים לדעת יש לי AMD ATHLON 2400+ תודה מראש

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  14. קירור שקט ויעיל , מטרות : OC בינוני\גבוה . תקציב: 250 מקסימום . מעבד: AMD 3200+ s939 "WC לוח-אם: MSI K8N Neo2 Platinum חשבתי על Zalman Cpu Cooler CNPS7000B-Cu LED , אבל אינני יודע אם הוא מתאים ללוח אם . מישהו יוכל בבקשה לבדוק בשבילי ? המלצות אחרות יתקבלו בברכה . תודה רבה .

• 3 תגובות
    • 517 צפיות
  15. קניתי קריסטל אורב ואני מעוניין לדעת באיזו צורה יש להצמיד אותו או לקרב אותו לכרטיס מסך כדי שהאורב יקרר אותו בצורה מקסימלית ואילו חלקים בכרטיס מסך הם הכי נחוצים לקירור ? כרטיס המסך הגוסס שלי , GEFORCE 2 MX 400 , החלטתי לעשות לו אוברקלוקינג ורציתי לדעת מה הפוטנציאל של האוברקלוקינג, כלומר עד כמה אפשר להמהיר אותו ואם כבר לאיזה כרטיס בתיאוריה הוא יכול להשתוות ? כמו כן האם אוכל למצות את מלוא פוטנציאל האוברקלוקינג שלו עם הקריסטל אורב?

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  16. Started by ranyr,

אני מחפש מדריך פשוט לoc שיהיה מובן למי שאין לו ידע מוקדם ושיהיה מתאים למחשב שלי athlon xp 1900 gigabyte radeon 9700 pro EPOX EP-8RGA+ NFORCE 2 GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel תודה

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  17. שדרגתי את את המעבד לxeon. וכרטיס מסך 5850. קרור סטוק של 775. חם המעבד ללא עומס 48 עד 60. ועומס מגיע ל 81. מארז לוהט. מה חום העבודה ש xeon. האם כדאי קרור נוזל. נראה לי שקרור נאוויר לא יעיל כי הכל חם. אלא אם כן אאורר אתץ המארז. באופן משמעותי

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש ואני מיתלבט בין הקירורים: Thermalright TRUE Black 120 775(הוא כולל 2 מאווררים) או THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME (בפעם הראשונה אני קונה לו מאוורר כזה:SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm ) עכשיו,ראיתי שכתבו שהביצועים שלהם זהים(שהקירור השני בלי מאוורר),והשאלה שלי מי יותר כדי לקניה?. והאם אתם בוחרים בשני איזה מאוורר לקחת? יש 1200 RPM יש 1600RPM ויש 1900RPM?. וכמובן שאני רוצה שליטה במאווררים של שיהיו על הקירור. ועכשיו שאלה לגבי OC, מתי שאני עושה OC בהתחלה התדר של המעבד עומד על 2.4 GHZ והמעבד הוא כמובן Q6600,אני אמור לעלות 10MHZ כל קפיצה ואחר כך לעשות בדיקה של 25-30 דקות?(הכוונה שהוא בתדר נמוך יחסית),והשאלה היא האם אני יכול נגיד ליקפוץ ישר ל2.8MHZ ואם אני…

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  19. Started by chenz,

שלום לכולם .... תראו שמעתי שאפשר להחליף ביוס לכרטיס מסך שלי וכך להפוך אותו ל-5900 אולטרה ת הסתכלתי באתר guru3d חיפשתי בפורומים ומצאתי ביוס מושלם של לידק שעובד על 450 \ 850 ליבה \ זכרון [המהירויות שלי עכשיו הן 405 \ 715 ] יש לי אותו הורדתי אותו רק רציתי לדעת איך אני מפעיל אותו ושיעבוד כמו שצריך בבקשה צריך עזרה ... בקיצור איך אני עושה flash לביוס של הכרטיס מסך ?!

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  20. הסיפור : 1) שברתי את הסוקט 478 שמחזיק את המארר קניתי חדש . 2) קניתי מארז אוטופיה לסלון 3) כל הכבוד לי עכשיו אני מקבל טפר מעבד שמגיעה ל 70 מעלות .. 4) סירקולציה של האוטופיה זה סופר דופר דרק . 5) כדי לשים את הסוקט החדש ניתקתי את גוף החימום מהמעבד השאלה אם אני חייב לנקות וחדש את המשחה הוא שמשחה הישנה עדיין אפקטיבית שנית אני לא כל כך הבינותי משהו בקשר ל ZALMAN ו BT האם יש צורך בגובה מסייום מהקצה של ה מערכת הקירור עד לדופן העליון של המחשב ..

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  21. Started by orbk,

שאלה 1- כאשר אני עושה OC למעבד זה מקצר לו את החיים? ושאלה 2- לאיזה כרטיס מסך יש OC יותר טוב x1950GT או x1950PRO?

• 3 תגובות
    • 418 צפיות
  22. Started by uzi4u2,

קודם רציתי להודות לכל האנשים שעזרו לי לבחור מחשב מוקדם יותר שנית השאלה דיי ברורה האם הקירור מים עושה עבודה טוהב יותר מהקירור הרגיל ? זה שהוא שקט יותר לא ממש מעניין אני לא גר בארץ ( כרגע בהונגריה ) אז כמות החום שיש פה היא לא כזאת מטורפת כמו בארץ . מה היתרון שייתן לי קירור מים ? אני לא מעוניין סתם להשוויץ "שיוו תראה יש לי מים במחשב אני יכול ממש לבנות שם אקווריום " אלה יותר לכיוון של יעילות/תועלת תודה רבה למגיבים מראש ! המחשב שנבחר בסופו של דבר הוא הפנטיום E630

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  23. Started by gilsc,

האם ישנן דרכים קונוונציונליות לבצע OC במחשב נייד ? IBM Thinkpad...?

24. אני בלי OC http://www.siz.co.il/my.php?i=kmtyjg3mzhtj.bmp

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  25. Started by p-o-i,

יש לי שאלה...חבר אחד שלי בידיוק קנה מחשב עם מעבד E6300 ועכשיו רשום שהוא עובד בתדר 1.8 מהסטוק אז מה ז"א 1.8 לכל מעבד או לשניהם ביחד?!

• 3 תגובות
    • 446 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.