עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by jj516,

היי אנשים, קניתי מקרר קטן לחדר, בתוכו נמצא מאוורר 120 מ"מ רגיל אבל רועש במיוחד, אני מחפש לקנות מאוורר 120 מ"מ שקט במיוחד, או קיט עם קיים (אשמח להסבר גם איך זה עוזר) להשתיק אותו. יש הצעות?

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  2. בסטיקיז לא מצאתי בכלל שום הדרכה בסיסית ל OC, אשמח אם תפנו אותי להדרכה כזו באופן כללי. ובאופן ספציפי לגבי Gigabyte. כמו כן, מה הכלי המומלץ בוינדוס שנותן חיווי על ה OC הקיים, תדר עבודה של מעבד תכלס (ולא כזה שלוקח את התדר כאינפורמציה מהמעבד - אלא שממש מודד אותו) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by matvey99,

אני מחפש מאוורר 120MM שיהיה כמה שיותר דק? יש מאווררים מיוחדים כאלו? ( פחות מה 25MM הסטנדרטי) תודה.

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  4. Started by eran256,

הציעו לי החלפה במעבד שלי E4300 תמורת E4400 בחינם, המצב שעכשיו אני עם E4300 בOC בערך ב3.2GHZ האם הE4400 יספק לי תוצאות טובות יותר באותו OC ? האם הוא התחמם באוהת מידה/יותר ? ובקיצרו האם זה עדיף ? (גם מבחינת המכפלה שלו שכרגע אני עם 9 בE4300 ובE4400 אין לי מושג מה המכפלה) תודה **טעות בפורום** נא להעביר לפורום OC וקירור תודה !

• 3 תגובות
    • 734 צפיות
  5. מה הלוח SLI הכי טוב היום לOverclock עד תקציב של 1K? תודה מראש, אין עדיפות לחברה.

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  6. Started by SPIDERRRMAN,

Thermaltake BigTyphoon VX CPU Cooler http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=10980 או Thermalright Ultra-120 CPU Cooler http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=11066 אני לא קונה אותם אז המחיר לא משנה, אני פשוט רוצה לדעת איזה אחד יותר טוב, חשוב להדגיש שאני לא עושה אוברקלוק לשום חלק והמעבד הוא E6600

• 3 תגובות
    • 474 צפיות
  7. Started by manticore,

קניתי לפני כמה ימים AMD 64 X2 4200+ 939 את הפריזר בתור קירור ומארז APOLLO העלתי את המאוורר ל100% (2200RPM) והטמפ' שלי במנוחה 36-38 ובמאמץ היא מטפסת תוך דקות ל51-52 (כיווץ בWINACE) עד 56-57(gears of war עם 6600GT) וכשחוזרים למנוחה היא ממש צונחת חזרה ל 37 אני מתכוון לקנות 8800GT שיחמם את כל המחשב בפנים ואני מפחד שזה ישפיע עוד יותר על הטמפ' של המעבד האם הטמפ' האלה נורמליות? איך אפשר לשפר אם לא? *למה הEVEREST מראה CPU 49 כששתי הליבות על 53 ו59? תודה.

8. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. החלפתי את המעבד שלי מאתלון 64 3500 למעבד 3800 E6, אני משתמש באותו גוף קירור - ארקטיק קולינג אלפיין 64, מרחתי גריז תרמי חדש מתוצרת זלמן, אך הטמפ' מאוד גבוהות, במנוחה הוא עומד על 44-46 מעלות בערך ובמאמץ כמו הפעלת משחק הוא עולה ל 62-64 מעלות. בדקתי במפרטים ופליטת החום של המעבד הזה היא 89 וואט לעומת המעבד הקודם שפולט פחות חום - 67 וואט, אם ב 3500 הטמפ' היתה גבוהה ב 3800 היא גבוהה מידי. המארז מקורר באופן בינוני, מאוורר מכניס ו 2 מוציאים. מה הפיתרון לבעיית הקירור?

9. Started by Ametrine,

יש לי במארז מאוורר מאחורה ומאוורר בצד. המחשב עומד בתוך במקום סגור יחסית רק עם פתח מקדימה. הבעיה היא שהמאוורר האחורי הוא זה שמכניס את האוויר והצדדי שמוציא והאחורי הוא ממש חנוק לעומת הצדדי שיש לו הספקת אוויר קר טובה יותר ואני צריך להחליף את הפעולות של המאווררים. איך לעשות זאת?

• 3 תגובות
    • 456 צפיות
  10. אני בטוח שיש משהו בסגנון, אולי רק של אינטל. אני לא זוכר איך קוראים לה. יש לי מעבד AMD עם זכרונות DDR2 על המחשב tx1320 של HP (להתרחק להתרחק להתרחק!)

• 3 תגובות
    • 514 צפיות
  11. זה המפרט: מעבד E6300 CORE 2 DUO לוח ASUS 965 צ'יפסט אינטל ג'יגה זיכרון(512*2) DDR2 667 PQI. כרטיס מסך ati sapphire X1950 512mb. 160GB SATA2 ספק 500W של HEC. אין לי קרור מיוחד כלשהו מלבד מה שיש על הכרטיס מסך ועל המעבד ובמארז. רציתי לעשות דרך הביוס באמצעות המדריך שמפורסם באתר אך אני לא מוצא את נעילת הכרטיס מסך, יחס הזכרונות ואת הסייד ספקטרום למישהו יש מושג היכן הם נמצאים בלוחות של אסוס? שאלה נוספת היא האם כדאי לעשות רק למעבד או לעוד רכיב כלשהו? חשבתי בנתיים רק על המעבד. אלה הטמפ' שלי במנוחה: לוח אם-33 כרטיס מסך-51 מעבד-47 HD-36 תודה רבה!

12. Started by LastForOne,

עשיתי אובר קלוק ניסיוני פשוט, רק בשביל ההתחלה... 3000@3150 (210X15) וכמו שכתוב במדריכים, הורדתי את כל האפשרויות שיכולות לגרום לאי יציבות או להפריע לאוברקלוק... Spread Spectrum ואת המהירות של הזיכרון הורדתי ל333 MHz ... השאלה היא האם ההורדה של מהירות הזיכרון פגעה לי בביצועים של המחשב? אחרי הכל אני מנסה להגיע לביצועים כמה שיותר טובים ושהכל יעבוד חלק, אני לא מנסה לשבור שיא...

• 3 תגובות
    • 449 צפיות
  13. מפרט: Q6600 2G ראמ 800 הרצ של קורסאייר P35 ספק VX450 והכרטיס מסך: 8800 GT OC של BFG מארז ARMOR JR של טרמלטייק יש לי במארז 2 מאוררים קידמי ואחורי והתקנתי עוד 120 מ''מ מתחת לכרטיס מסך שלפי התוכנות (אברסט וספיד פאן) יש שיפור.. התמונה של המוד(אפשר לקרוא לזה מוד כה?) : http://www.siz.co.il/my.php?file=0mgzx2imntzy.jpg אבל כשאני משחק בקרייסיס הכרטיס מגיע ל65 מעלות והוא חם מאוד ! זה הגיוני ? נורמלי? זה בסדר? ???

• 3 תגובות
    • 490 צפיות
  14. Started by yaloner,

שלום לכולם, בימים הקרובים אני קונה מחשב מבוסס Q6600 ויש לי מספר שאלות על הקירור שלו. אמנם הבנתי שמדובר במעבד חם, אבל אני לא מתכנן כרגע OC בכלל כך שנראה לי שגם בעומסים של קידודים ורינדורים הקירור סטוק יחזיק מעמד מבחינת טמפ' (אני צודק ?). השאלות שלי הן בעיקר לגבי רעש, האם המאוורר המקורי רועש מאוד ? אני קצת לחוץ בכסף, כך שחשבתי לא לקנות כרגע מאוורר תחליפי אלא לראות אם הרעש של המקורי מטריף אותי או לא. האם אצטרך לפרק את הלוח מהמארז בשביל זה או שיש אופציות אחרות ? אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא... תודה

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  15. Started by Y-T-M,

יש לי כרטיס מסך nvidia geforce 7600 gt של גיגה בייט הוא עם קירור פסיבי עכשיו רציתי לשאול אם מישהו יודע או עשה לכרטיס מסך כזה אובר קלוק אם יש שיפור משמעותי? עוד שאלה זה בקשר למדריך באתר של האוברקלוק לכרטיס מסך ראיתי שבתמונות שמי שעשה זה לכרטיס הזה הם פה בפורום יכולים להגיב להגיד תוצאות? שאלה אחרונה זה על הלופים של ה3dmark 2006 שמתכוונים ללופים ,לופ זה סרט אחד שעובר כזה ? כי יש פעם שהם נלחמים פעם בים פעם בשלג השאלה שלי זה אם לופ זה נגיד רק שהם בים או לופ זה לראות את כל הקטעים שהם בים בשלג ובית חרושת ההוא תודה מראש!

16. אוקי קודם כל מכיוון שהכרטיס מסך מגיע במנוחה ל55 ובמאמץ מלא (קריסיס) לכ95 מעלות, זה לא רק פוגע בכרטיס אלא מחמם את כל שאר המערכת. השאלה איזה קירור מומלץ ביותר לכרטיס מסך: Thermalright HR-03GT Zalman VF1000 Thermaltake Duo Orb ובקשר לקירור שלי למעבד כרגע יש לי Thermaltake V1 עם המעבד Q6600, עשיתי אוברקלוק ל-3.2 עם מתח 1.312 (FSB 400). במנוחה אני מקבל מהמעבד עצמו 40 מעלות ומהליבות 43-47 מעלות, במאמץ המעבד עצמו 42-43 והליבות 60-66 (במאמץ של 100%). בPRIME95 TORTURE TEST אני מקבל 55-60 מעלות בליבות. האם הטמפ' האלה בסדר לקירור? או שאמור להיות פחות חם?

• 3 תגובות
    • 485 צפיות
  17. יש לי עכשיו מארז וספק ג'נרי והוא רועש בטירוף!דבר ראשון המעבד שלי הוא e2160 ככה שיעשה oc . אני מניח שהרעש הוא מהמאוורירים שמגיעים עם המארז,לךכן חשבתי להחליף אותם....אז ככה: קירר למעבד אני לוקח freezer 7 pro [בתקווה שהוא יספיק לoc של e2160 ] אז צריך המלצה לשתי מאוורים למארז גדולים וזולים המלצה למאוור קטן וזול ו...אז יש לי מחשב שקט,נכון? הספק שאני לוקח הוא fsp 450pnr

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  18. אהלן, אז לאחר אונס כבד של המחשב , הוא התייאש ממני וגם אני ממנו. לצערי נתקעתי עם לוח לא כל כך אוורקלוקר על צ'יפסט 945 (ראו מפרט מצד ימין). בקיצור הצלחתי להגביר במעבד 320 מה שאומר שאת המעבד (E6300) המלחתי להרים ל2.24 (20%) . אז לעניינו , זה ממש עלוב אני מצפה לפחות ל35%. המעבד במאמץ לא עובר את ה55 מעלות , ניסיתי לשחק עם הזיכרונות ולשים גם זיכרונות OCZ CL 4 667MHZ וזה לא עזר , שיחקתי עם המכפלה הורדתי את הזיכרונות לזנות של 300MHZ ועדיין זה לא עובר את הבאס המיוחל. אין לי יותר רעיונות מה לעשות , אולי הלוח באמת מגביל וכולה מגיע ל20%? (ספק רב). מה שקורה כאשר אני מגדיל לדוגמה לבאס 333MHZ המחשב כאילו לא נדלק ואז ההלוח מתאפס וחוזר להגדרות ברירת מחדל.. תודה לעוזרים נ.ב ניסית…

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  19. Started by mr-elad,

לכל מי שראה בנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302010 שיש לי בעיה שאחרי שאני מפעיל את הOC המחשב לא נדלק בצורה רגילה (צריך לכבות ולחכות משהו כמו 20 שניות) ובנתיים שום דבר לא עזר. עכשיו המחשב עובד עם הOC והוא נדלק כי חיכתי 20 שניות. אז הינה כמה פרטים מאוורסט: Temperatures: Motherboard 42 °C (108 °F) CPU 32 °C (90 °F) CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #2 43 °C (109 °F) CPU #1 / Core #3 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #4 45 °C (113 °F) GPU 49 °C (120 °F) GPU Diode 57 °C (135 °F) GPU Ambient 45 °C (113 °F) WDC WD2500AAKS-00SBA0 34 °C (93 °F) CPU Properties: CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q660…

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  20. Started by yaloner,

שלום, ב-TMS המליצו לי על המעבד המאוורר הנ"ל (אפשר לראות אותו כאן http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_266&products_id=4870) בתור מעבד מאוורר זול ושקט שיחזיק לי Q6600 ללא OC. מה דעתכם ? חשוב לי לציין שיותר עקרוני לי עניין הרעש כי אני בטוח שמבחינת קירור לא תהיה בעיה... (דרך אגב, מרכיבים לי אותו עכשיו, אז עוד אפשר להתחרט אם מישהו חושב שהוא לא טוב מבחינה כלשהי !)

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  21. חייב עזרה בדחיפות... לא הצלחתי להוציא את הכרטיס , במקום זה הוא חצי לא מחובר וחצי כן מחובר. אני לא יודע כיצד לחבר אותו חזרה , אני פוחד ללחוץ עליו בכח... אין כפתור כזה להוציא אותו או להכניס אותו? כמו בזכרונות? בבקשה תעזרו , אני תקוע בלי מחשב ובקרוב זה יהיה גרוע

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  22. שלום לכולם. ברשותי כרטיס מסך של ASUS, 8800 GTS עם 320 זיכרון. הכרטיס באוברקלוק של core 600, mem 900, דרך ati tools. תחילה קיבלתי טמפרטורות איידל (בלי פעילות) די גבוהות, סביב ה65, וכשמשחקים עובדים - היה טס לי עד 85. לאחר מכן, החלטתי להעלות את עוצמת המאוורר ל100%, כל הזמן. מאז, הכרטיס פחות או יותר נח על 56-57, ובשעות הערב והלילה כשמאוד קר, אף יכול להגיע ל52-53. בזמן משחקים המקס' אולי היה 79, וזה גם לא קרה הרבה. לרוב הוא ישב על 75. היום כשיצאתי מ Hitman Blood Money, גיליתי ב NVTemplogger שהטמפרטורה עלתה לי עד 85 שוב, בזמן המשחק. סגרתי את המחשב, פתחתי את המארז, ניקיתי קצת עם לוכד-אבק, החזרתי. בינתיים הטמפרטורה יושבת על 57. החלונות פתוחים פה ויש זרימת אוויר. רציתי את חוות הדעת…

23. Started by ReDev1L,

קודם כל קניתי מחשב חדש עם מעבד E6750 ולא בא איתו משחה טרמית והבנתי שמה שיש על המאוורר שבא עם המעבד זה די גרוע. אז קודם כל אני רוצה לשאול על איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי וגם אם אפשר חנות בירושלים, כי חבל לי לשלם על משלוח שיעלה יותר מהמשחה ובנוסף רציתי לשאול האם יש צורך לנקות את המעבד עם אלכוהול לפני שאני שם את המשחה, כי אני כבר התקנתי את המאוורר עליו בעיקרון שבא איתו אבל עדיין לא הפעלתי את המחשב (כמו שציינתי, מחשב חדש) תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 452 צפיות
  24. Started by tal_be,

שלום לכולם, קניתי את המחשב החדש שלי לפני כחודשיים והיום הורדתי את התוכנה EVEREST כדי לבדוק את התדרים (לא עשיתי OC אבל זה הפורום שנראה לי הכי מתאים לשאלה). אני צריך שתגידו לי אם הכל תקין כמו שצריך להיות... יש בתמונה למטה את הטמפ'... זה המפרט: מעבד: E6750 כ.מסך: GIGABYTE 8800GTS 640MB לוח אם: GIGABYTE P35-S3L זכרון: CORSAIR VS2GBKIT667D2 DDR2 2GB (1GBX2) 667MHZ CL5 VALUE ד.קשיח: W.D WD2500KS 250GB 7200RPM 16MB BUFFER SATA2 תמונה 1: תמונה 2: הכל תקין?? תודה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 481 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.