עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Big_White,

הלוח קצת ישן אבל עובד כמו שצריך... המאורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש והחלטתי שאני מפרק אותו כדי לשמן (ובדיוק כמו AC הם עשו מאורר שלא מתפרק) בסוף הוא נשבר לי איזה תחליף יש לדבר הזה? של טרמלייט אני חושב אבל אני לא מוצא את הדגם.... תודה.

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  2. Started by Menymen,

אהלן אני רוצה לעשות אוברקלוק למערכת שלי. להלן : מעבד: Q6600 --קירור - AC7 Pro לוח: EP35-DS4 GIGBYTE זכרון: KHX1066 2*2 כ.מסך: GTS450 GIGBYTE OVERCLOCKED EDITION ספק: Seasonic 620W פעם היו כאן המון מדכים לQ6600 הבעיה שאני לא מצליח למקד את החיפוש לתחום אוברקלוק. אזס אני קצת הולך לאיבוד.. ובעבר לפני כמה שנים היו לי בעיות עם הנושא של אברקלוק, אז אשמח לטיפים ועזרה. תודה.

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  3. שלום רב. יש לי מפרט מחשב שבנו לי. אני מתלבט בנוגע לקירור המעבד. הציעו לי שלוש אופציות. 1: ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 775 - ללא מאוורר. כולל מתאם ל-1155. 2: Scythe Mugen 2 Rev B - כולל מאוורר. 3: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler. השקט חשוב לי מאוד. לא הולך לעשות oc ושאר ירקות... זה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1046 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Intel BLKDH67BL-B3 I5 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪434 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2348 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 2 ₪418 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pro…

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  4. Started by F430,

אני הולך לקנות בTMS עכשיו התושבת שלי היא AM2+ אני קצת מתלבט מבין הקירורים שיש להם בדף http://tms.co.il/cat/146/22:598/page:1 התקציב שלי הוא 180, עכשיו שמתי לב לThermalright Ultra 120 Xtreme במחיר מצחיק,אני צריך גם לקנות את הברזלים בשביל המאוררים אם ככה?

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  5. Started by cohenha,

שלום לכולם יש לי שאלה האם זה בסדר שלוח האם שלי מתחמם ל50 מעלות ככה גם המעבד לוח האם שלי הוא של אסוס דגם: P5LD2

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  6. שלום. אני מחפש מאוורר טוב ככזה שידחוף אוויר לתוך המארז [מאוור קדמי]. כאשר התחלתי לחפש, רק הסתבכתי. דבר ראשון שהופתעתי ממנו הוא המחיר. יקר! דבר שני, יש המון נתונים שונים - מהירות הסיבוב, אבל גם מדד של כמות האוויר ה"נדחפת". יש המלצה שתעזור לי קצת לצמצם את החיפוש? אולי מותג שכדאי להיצמד אליו, או מאוורר ספציפי? תודה מראש! הערה צדדית [ושאלה תאורטית]: במידה והייתם צריכים לבחור מאוורר יחיד למארז, היכן הייתם מתקינים אותו? כמכניס אוויר [קדמי], או מוציא אוויר [אחורי עליון]? תודה!

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  7. המפרט החדש: מעבד Intel CORE i7 2600K Tray אוורור MUGEN II לוח אם ASRock Z68 PRO3 זיכרון 4x2GB או 2x4GB מסוג RipJaws 1600 דיסק קשיח בנפח 1TB WD SATA3 CAVIAR BLUE המחשב יעבור OC, השאלה האם עדיף להשקיע יותר בתזמון CL9-9-9-24 לעומת CL7-8-7-24 ? עריכה השימוש במחשב בעיקר לרינדור 3D המתבצעים בתוכנות כגון REVIT / SKETCH UP PRO / AUTOCAD לפי מה שראיתי רוב (או כמעט כול) העומס נופל על המעבד ומספיק כרטיס גרפי עם 256GB עם תמיכה ב OpenGL 1.5

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. לפי מה שהתוכנה מראה, המעבד משחק עם המכפלה שלו, מוריד/מעלה בהתאם ללא יודע מה. לא בוצע OC http://imageshack.us/photo/my-images/36/90077658.png/ זה תקין?

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  9. Started by solaric,

יש ברשותי מערכת i5 2500K overclocked to 4.3 GH mugen 2 4 giga ram p67A-ud3-b3 מארז k56 של Lancool כרטיס מסך 5870 gigabyte אני משחק בAssasin's Creed Brotherhood ולאחרונה קניתי מסך חדש 2311 של DELL. נורא מעצבן אותי שעל מנת לקבל FPS יציב ושחיק אני צריך להוריד את הmulti sampling ל2X מה שגורם לקצוות מחודדים.(רזולוציה 1920*1080 (כל שאר ההגדרות על מקסימום). אין לי שום ידע בOC של הכרטיס מסך, האם אוכל לקבל שיפור מורגש בביצועים על מנת לתת פוש לmulti sampling הנ"ל? האם המדריך שנכתב ב2006 לגבי OC של כרטיסי מסך בסטיקי תקף גם לעכשיו? אני לא מצליח להתקין את ה3dmark 11, הוא כותב לי שגיאה כלשהי.

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  10. Started by d.c.n,

שלום, רציתי לדעת עם הסירקולציה של הכונן שלי תקינה הכנסת אוויר והוצאת אוויר ועם יש לתקן או להוסיף משהו בכונן... העלאתי תמונה על מנת להמחיש לכם: *קובץ מצורף וגם הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד AMD 965 עד 200 ש"ח(להשתמש בכל התקציב) שלא יהיה רועש כמובן במאמץ כמו הסטוק קירור שמקבלים ביחד עם המעבד. תודה ושבוע טוב [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  11. Started by santakelev,

יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  12. Started by Shima,

שלום, לא מזמן החלפתי את הקירור stock של 5850 ב Twin turbo pro. הקירור של הCPU על הכרטיס באמת שיפר את הטמפרטורה. הבעיה היא שהדבקת צלעות קירור על ה VRMים לא מוצלחת והטמפרטורה עולה ל 110C בעומס מלא. ישנו פתרון לזה הבעיה שאין את זה בארץ, לפחות למיטב ידעתי: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/vrm/product_vga_cooler_r3_r4.html#compatibility מישהו הצליח לקרר את ה VRMים ? אשמח לעצה תודה

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  13. אחרי מספר נסיונות כושלים לברר גם אצל היבואנים קיוותי כאן לקבל תשובה. תודה !

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  14. שלום, יש לי מעבד AMD Phenom II x4 955 Black Edition (3.2 GHz) והקטע זה שהמכפיל שלו אמור להיות x16 ואז המהירות היא 3200 MHz אבל המכפיל כל פעם משתנה בין x16 לבין x4 ואז המהירות שלי היא 800MHz. (למרות שבביוס שמתי את זה על x16) איך אני מסדר את זה שיהיה קבוע על x16 ? ראיתי באיזשהו מקום שיש איזושהי אפשרות שאני צריך לבטל בביוס אבל אין לי אותה, אז הבנתי שצריך לעדכן את הביוס. יש לי לוח-אם Gigabyte 880GA-UD3H אבל הבנתי שעדכון ביוס זה דבר מאוד עדין ומסוכן, אז אני אשמח אם תנחו אותי. תודה רבה! עריכה: ביטלתי C1E וגם את הCool'n'quite וזה עדיין ככה..

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  15. Started by roey somech,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך של radeon 6870 oc של גיג'ה ביט עם 3 מאוררים , עשיתי לו בדיקת מאמץ באמצעות התוכנה OCCT של חצי שעה, הכ. מסך היה ב99 אחוז מאמץ (בדקתי באמצעות תוכנה של הכרטיס מסך קטאליסט), בכל אופן הוא הגיע לטמפ' 78 כתוב באתר שלהם שצריך להזהר כשהכרטיס המסך מגיע ל110 מעלות שזה קרוב מאוד למקסימום יכולת שלו . אז אני מניח שהמצב תקין אבל בכל זאת חשוב לי לוודא! האם הטמפ' תקינה?

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  16. Started by optimizeR,

אהלן ! השאלה שלי האם כדאי לקנות H80i משומש עם שנה אחריות בכ- 420 ש"ח +- ? (בחנות פלונטר..משלוח וזה...) או לקנות H100i חדש באייבורי (נמצא בעיר שלי..) ב 560 ש"ח ? זה מיועד ל: Corsair Air 240 mATX ( כן בדקתי ואפשר לשים בו H100i) עם מעבד i7-3770k/i7-2600k אחד מן השניים. אם רלוונטי הספק כוח: Earthwatts 500w מתכוון להגיע לOC עד 4.5ghz +-

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. קניתי מקיאספי את הקירור הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=13194 (יחד עם לוח אם ועבד 1151 יש לציין) וכאת כשהתחלתי להרכיב את המערכת לא מצאתי את ה LGA 1151 BACK PLATE ולא רואה זכר לאזכור של ה1151. יכול ליהיות שישנן גרסאות שונות?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by aviad3,

אני מתכנן לקנות i5 6600k ולבצע בו המהרה איזה קירור הייתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  19. היי, אתמול הצלחתי להחזיר לחיים כרטיס מסך שמת לי (SAPPHIRE HD6850 1GB). השתמשתי במייבש שיער על מנת להחזיר אותו לחיים וזה עבד. התקנתי במחשב, הכרטיס עבד 10 דקות במשחק על ההגדרות הכי גבוהות לפני שקיבלתי מסך אדום והכרטיס מת שוב ולא קיבלתי תמונה. כנראה הכרטיס כבר לא יכול לעבוד במקסימום שלו. ניסיתי שוב להחזיר אותו לחיים, אבל הפעם שמתי אותו מול תנור חימום למשך 8 דקות. הכרטיס חזר לחיים כשהפעם היה יותר יציב ואפילו שרד שעת משחק עם אנדרקלוק של 20% לליבה בתוכנה המעפנה של AMD. אני חושב שזה יהיה רעיון טוב לעשות אנדרקלוק גם לזכרון ולכן התחלתי להשתמש ב-TRIXX. קבעתי לו מהירות של 580 לליבה (775 מהמפעל) ו-850 לזיכרון (1000 מהמפעל) , אין …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by eyal00,

שלום, יש ברשותי מחשב LENOVO Z510 רוב הזמן המחשב מחובר לעכבר מקלדת ומסך ונשאר סגור. כשאני קצת משחק מידי פעם ומעמיס על המחשב הוא מתחמם קצת. אני מעוניין בהמלצה למשטח קירור בסכום של עד 200 ש"ח. עדיפות כמובן למשטח שיקרר כמה שיותר ויהיה שקט על הדרך...

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. Started by sim,

האם כדאי לקנות מעבד box כולל מאוורר מקורי או מעבד TERY ולהוסיף לו מאוורר Arctic Alpine 11 GT Rev 2 ההפרש במחיר שולי השאלה מה טוב יותר למעבד ? לא מתוכנן אוברקלוק

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by 12ewe,

הסתדרתי אפשר למחוק

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. יש לי מעבד intel core i5 2500k 3.3Ghz לוח אם: z68a-d3-b3 gigabyte. נעזרתי במדריך הבא לעשות OC למעבד: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/4 עשיתי רק את הקטע של המעבד - לא נגעתי בזכרונות או במתחים. אני רוצה להעלות את המהירות ל 4ghz. עשיתי כמו בתמונה הבאה: ההבדל היחידי הוא שעשיתי X40 במקום 45 ואת הזכרונות עשיתי 13.33 במקום 16. בפועל כשאני מנסה לעשות מבחן מאמץ למעבד CPUZ מראה לי: Bus speed 100.26 multiplier 36 core speed 3609 יש איזה משהו שאני מפספס? למה אני לא מקבל מהירות שעון של 4GHZ?

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. Started by 12ewe,

יש לי בעיות עם הטמפרטורה של המעבד מאז שקניתי את המחשב 38-45C במנוחה זה גבוהה מאוד וכשהוא במאמץ בכלל מגיע ל100C מה שלא אמור לקרות אחרי בירורים החשב יכבה את עצמו רק שהמעבד יגיע ל126C הכל היה נראה לי מאוד מוזר. אז לקחתי קטורת ובדקתי את זרימת האוויר במארז,יש לי קירור מים של קולר מאסטר 240MM ומאוד מוזר שהמעבד יגיע לרמות כאלו והתחממות כזאת מהירה,אפילו רק שאני פותח משחק זה קורה(וכדרך אגב לא בוצע שום אוברקלוק למחשב בשום צורה כלשהי) אז עברתי עם הקטורת לייד כול המאווררים וגילתי ששבעצם המשאבת מים מוציאה אוויר החוצה וכל שאר המאווררים מכניסים אוויר פנימה זה נראה לי מאוד מוזר שהמשאבת מים צריכה לקחת את האוויר מבפנים ולא מבחוץ. מישהו יכול לעזור לי אפילו בצאט בטלפו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by zion561,

היי חברים לפני כמה ימים בדקתי טמפרטורת מעבד והיא היתה מאוד גבוה 80-90 במנוחה, החלטתי להוציא תגוף קירור של המעבד ולנקות,אבל מה מרוב שהגוף ישן נשברו לו השיינים שמחזיקות אותו בתופסנים ,ומאז לא הדלקתי תמחשב מחשש שישרף המעבד אז אני צריך קירור חדש באיזור ה 200-250 שקל אם אפשר עדיף שיהיה מחנות אייבורי אין לי שמץ מה מתאים ללוח ולמעבד שלי Intel core i5-2500CPU 3.30GHZ GIGABYTE H67MA-USBB3-B3

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.