אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום. אזהרה: משתמש חדש לחלוטין, בור ועם הארץ בעינייני המהרה. אני משתמש כרגע במעבד i7 2600K. רץ במהירות ה stock שלו. למיטב הבנתי, קל מאוד להמהיר את המעבד הזה. כל שיש לעשות הוא לשנות את ה Multiplier ("מכפלה"). לאחר שינוי המכפלה (דבר שעוד לא עשיתי), הבנתי שיש צורך להריץ בדיקת מאמץ (Prime95?) ולבדוק שההמהרה יציבה. אם איננה יציבה, יש לשנות את המתח. עד כאן - אני צודק? במידה וכן, ארצה לשאול שאלה שמעניינת אותי (ז"א - היא לא רק ברמה הפרקטית). מדוע יש לשנות מתח? ומהו בכלל המתח? האם מדובר על כמות הכוח (!) (כוח במובן של יותר חשמל) שלוח-האם ישדר למעבד? אם התשובה היא כן (ונדמה לי - כך ההיגיון דורש), אזי מדוע מעבד שעבר שינוי במכפלה דורש יותר "כוח" (חשמל)? מה ההעיקרון שפו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נניח ועשיתי המהרה לכרטיס המסך שלי, ונניח שהוא נשרף כעבור כמה חודשים. איך החברה שאצלה אני מממש את האחריות יודעת אם הוא נשרף בגלל אובקלוק או סתם בגלל תקלה אחרת? כנ"ל לגבי מעבד.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המערכת שלי כזאת: MSI Neo2 865PE P-4 2.6GHz HT 2x1GB Ceon 3-3-3-8 400MHz Club 3D Radeon HD 3850 512MB Chieftec Green Angel 500W אני מודע לכך שהמכונה מיושנת עד כדי גיחוך, ולכן אני שואל אם יש אפשרות לסחוט ממנה עוד קצת... מה תגידו, רבותי? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שיעבור פתיחת ליבה וOC עד 3.6~ תקציב עד 150 ש"ח דרישות: שיתאים למארז הבא: Hec CompuCase 66RC black http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1309 ושלא יעשה קולות של טרקטור
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מבין גופי הקירור הבאים איזה גוף קירור הכי שקט ונותן את הביצועים הטובים ביותר? הדגש הוא יותר על השקט מאשר ביצועים. המחיר לא רלוונטי בכלל. התשובה חייבת להיות מתוך הרשימה הזאת בלבד. בבקשה אל תכניסו גופי קירור אחרים שלא ברשימה. עוד דבר חשוב - חייב להתאים לסוקט AM3 של AMD! פרטים נוספים על המפרט: לוח Gigabyte GA-MA78LMT-S2, מעבד AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition Quad Core AM3 BOX. אם אתם חושבים שעדיף להישאר עם גוף הקירור המקורי שמגיע בבאנדל עם המעבד זה גם בסדר. שוב אני חוזר: המחיר לא משמעותי. מה שחשוב זה קודם כל שקט ואח"כ ביצועים. GLACIALTECH 5057 / 8 / 9 Glacialtech GLACIALTECH 5062 / 3 Glacialtech ZALMAN S700AI ZALMAN DEEPCOOL ALPHA 6 DEEPCOOL DEEPCOOL ALPHA 7 DEEPCOOL GLA…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי את המעבד AMD PHENOM II 955 והגעתי איתו לOC יפה של 3.8GHZ עכשיו,אני צריך עזרה בהתייצבות על 4GHZ :\ Clock Ratio: x18 Nb Freq:x8 ]1484 FSB:212 HT Freq:1484 Mem Clock: 1333 cl9@cl7 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v פרט המערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 טמ"פ: 58 מאמץ מלא! אפשר למשוך ל4 אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L חיפשתי בביוס ולא מצאתי בשום מקום איפה נועלים את המכפלה , אשמח לקבל עזרה , תודה
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
יש לי מאוורר ישן של זלמן CNPS7000CU שנקנה לפני כ3-4 שנים, חשבתי להרכיבו על מחשב חדש שאקנה רק שחסר לי המתאם(יש לי את המתאם שהגיע איתו ל755). אשמח לדעת גם אם לדעתכם הוא יתאים לקירור המעבד הנ"ל(לא מתוכנן OC) או שלוותר על העניין(יש לי נסיון טוב איתן מבחינת הרעש). שאלתי היא איפה אוכל למצוא מתאם כזה ואם יש חנות באיזור חיפה שאוכל לאסוף את המוצר במידה וישנו במלאי.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productID=2156 (והוא כולל 3 מאווררים) בא עם מעבד AMD 4 ליבות + כרטיס מסך GT440 או GTS450 למחשב רב תכליתי (משחקים קלים+ הורדות סרטים וצפייה 720/1080 , אינטרנט ומעבד תמלילים) תודה .
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
קודם כל אני חדש פה אז שלום לכולם מצאתי את זה http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=499340 שלפי מה שזה נראה צריך לחבר 2 רגליים במעבד עצמו וככה לא נצטרך לשנות שם דבר בBIOS עכשיו יש לי לוח אם של INTEL G31 שאין בו הגדרות של BIOS ואין אפשרות לאוברקלוק. אפשרי לעשות את זה? תודה רבה ושבת שלום (סליחה אם לא פרסמתי במקום הנכון)
-
- 3 תגובות
- 825 צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שמנטרת לא רק את טמפ' המעבד אלא גם את הכרטיס מסך וגם את הכוננים הקשיחים, יש כזאת ?
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע באוברקלוק של 3.23MHZ (מעבד E2160 1.8mhz) הלוח שלי הוא MSI P45 NEO2 . במאמץ מלא הטמפרטורות מגיעות ל-48 מעלות מעבר לזה אני לא מצליח לייצב [קורס לי במאמץ ב-3.42] ישנם בלוח מספר מושגים שאין לי מושג בדיוק מה זה והאם אני צריך לגעת בהם על מנת לייצב את המערכת ולהגיע לאובר גדול יותר הוספתי תמונות מהביוס עם פירוט אשמח לקבל עזרה בנושא [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ממש רוצה לבנות HTPC חדש חרישי לגמרי, ללא מאווררים בכלל (הקיים low profile, כבר די מקרטע עם E6700 ו-g45, ונמאס לי לשמוע את המאווררים "השקטים"). לאחרונה ראיתי את הקישור הזה :http://www.aleutia.com/products/di5-core-i5-fanless-pc, שמים שם קוואד 65 וואט במארז די קטן ללא מאווררים בכלל (בטאב של ה-spec יש תמונה של המארז פתוח עם ההיטסינק). בהתחלה חשבתי שזה לא אפשרי אבל הנה. זה נראה די מדהים. השאלה היא האם אני יכול להרכיב דבר כזה בעצמי, נניח עם מעבד 35-45 וואט (לא צריך קוואד) על לוח H67. איזה גופי קירור קיימים, שלא אצטרך מאוורר גם על המעבד וגם במארז, והאם כדאי ללכת על ספק חיצוני או פנימי (האם יש בכלל חיצוני שהוא מספיק חזק), האם דרושה קונפיגורציה שבה ההיטסינק מתחבר…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול האם המאוורר שבצד המארז אמור לתת אוויר לתוך מהארז או להוציא אוויר אל מחוץ למארז. מה יותר יעל ויעזור לקירור? תודה
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
יש לי עכשיו את המעבד הנל והטמפ הממוצעת שלו במנוחה נע בין 50-60 מעלות שזה הרבה אני חושב במאמץ הוא עובר את ה80 בכיף הקירור שלי הוא סטוק של אינטל ..... מארז מאוורר מאוד 3 מאווררים המארז של אנטק מה הבעיה יכולה להיות? משחה טרמית או הקירור עצמו תודה
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אני בונה מחדש מחשב שהתקלקל לי לא מזמן. בגדול יש לי הכל חוץ מלוח אם שאני ייקנה וזיכרונות DDR3 בהתאם ללוח החדש. במארז היה לי מאוורר אחד של 80 (פולט אוויר), מצאתי מאוורר זרוק גם של 80 והוא עובד מצויין! בהינתן מאוורר אחד בלבד, איפה הכי כדאי להתקין אותו? מקדימה מול הכונן הקשיח כך שיכניס אוויר? או לחילופין מול הלוח אם היכן שאמור לבוא כ.מסך גם כמכניס אוויר? הערה: אין לי כ.מסך ואני הולך להשתמש בזה המובנה בלוח אם כך שאם אני יתקין אותו מול הכרטיס מסך כביכול הוא יכניס אוויר ללוח אם ויקרר אותו. אז מה חשוב לקרר יותר: לוח אם? או כונן קשיח? תוך כדי הסתקלות על ביצועים ואריכות חיים למחשב (אני יודע שעדיף את שניהם אז זה המצב!)
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש שתי מאוררים בגודל 200 ממ,ברצוני שהמאוררים יהיו חזקים כלומר מוציאים אוויר בצורה מעולה, שהיו שקטים ומחברה מוכרת,איזה אפשרויות עומדות בפני מבחינה זו?המטרה של שתי המאוררים היא להוציא אויר מה ההבדל העקרוני של מאורר במהירות גבוהה ואיכותי?לבין מאורר במהירות נמוכה ואיכותי כאשר שניהם כמעט עולים אותו סכום?אני רוצה מאורר בגדול שיהיה מהיר אבל שקט או שעדיף פחות מהיר למשל 700 RPM אבל שקט? עד כמה יש הבדל בין מאורר מהיר לפחות מהיר? ובנוסף באיזה מהירות מומלץ שיהיה המאורר האחורי של הכונן שמוציא אויר,זאת אומרת מה המהירות הכי "איכותית" שמומלצת למערכת חמה יחסית?במקרה שלי מאורר בגודל 140,ואיזה מאורר וסוג מומלץ למאורר בגודל כזה ובאיזה מהירות? בתודה. : ובנוסף האים המאורר הזה מומלץ …
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אפשר למצוא תקירור הזה בארץ? לפי מה שהבנתי זה קירור בשביל הכרטיס מסך שלי. לא ספציפית. אבל לכרטסים החדשים ואשמח שמישהו ימליץ לי על קירור טוב לכרטיס עם אפשר מKSP עם לא מחנות אחרת דרך אגב הכרטיס זה GTX570
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אהלן אנשים לאחרונה ראיתי שהכרטיס מגיע ל99 מעלות וזה ישר הלחיץ אותי!! בדקתי את הנושא וראיתי שהמאוורר שלו תקוע! כנראה בגלל אבק והזמן עושה את שלו בינתיים קצת פתחתי אותו קצת אבל לא ממש פירקתי אותו כי אני חושש להרוס אותו קצת התעסקתי שם והוא מתחיל לעבוד אם דחיפה קלה אבל זה לא פיתרון!!! איפה אפשר להחליף לו את הקירור?? ואיזה קירור מומלץ לכרטיס הזה? ובכלל חשבתי לעבור לקירור מים רק שאין לי זמן להתעסק איפה אפשר להשיג בארץ קירורים טובים כולל עבודה והכי חשוב שיהייה כולל עבודה כי חלקים לקירור אני יכול לקנות באייבי אבל כמו שאמרתי אין לי כל כך זמן לזה ובמקביל לא הייתי רוצה שהכרטיס ישבוק תודה.
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי; E6600 @ 2.4ghz - AC Freezer 7Pro Asus P5B 8800GTS OC2 380MB Ceon 2X2GB 800mhz CL5 Corsair 520W לפני שרציתי להתחיל בOC קטן למערכת הרצתי בדיקה ב OCCT בסטוק, להשוות נתונים לפני ואחרי הOC, אך בתוכנה הלשוניות של הכרטיס מסך והספק נעולות לי. אני רוצה לבדוק את טמפ' הכרטיס מסך כי בEVEREST הטמפ' נראות לי קצת גבוהות - 65 מעלות! תודה מראש, אריאל
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
היי משתמש בקירור scythe ninja 3 על מעבד phenom II x6 Six Core 1055T ורוצה להחליף לו את המאוורר לאחד מואר עם לדים... הבעיה שהמאוורר של המעבד מגיע עם 4 חוטים והמאווררים הרגילים שיש בחנויות הם 3 חוטים .... האם אפשר להרכיב כזה מאוורר על הקירור? מה יקרה אם אחבר בכל זאת את המאוורר עם החוט החסר?
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה השימוש במאווררים לכרטיס מסך - האם הם מחליפים את המאווררים הקיימים, או שהם בנוסף ? תודה
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
המאוור העליון שלי הפסיק לפעול נסיתי לחבר אותו ליציאה אחרת וזה לא עזר מישהוא יכול לעזור לי ?
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אהלן חברים מצטער אם זה לא המקום, אני קצת אובד עצות. אני מחפש REFERENCE COOLER לHD5850 של חברת POWERCOLOR (כלומר, או עם המדבקה של החברה או קולר סטנדרטי לחלוטין שכתוב עליו רק ATI). יש למישהו מושג מאיפה קונים או האם יש מישהו שמוכר? חיפשתי ב-EBAY ובגוגל כמו מטורף. אשמח לקצת עזרה. תודה! אי-מייל שלי: maxxymus בGMAIL.
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-