עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לכבוד יום כיפור עשיתי משהו שכבר מזמן לא יצא לי לעשות - שיחקתי במשחק מחשב. אלא מה, כל עשר דקות בערך המשחק היה נתקע, עם שגיאת VPU במקרה הטוב או ללא כל אות על המסך במקרה הרע, מה שחייב איתחול המחשב. החשוד העיקרי היה כרטיס המסך, ATI 9500Pro. אם זה קורה רק במשחקים, כשהכרטיס במאמץ, אולי זו בעיית קירור? פתחתי את המארז כדי לראות איך המאוורר בכרטיס עובד, אבל מתברר שלא היה צורך: הכרטיס רתח והמאוורר בקושי הסתובב כשניסיתי להזיז אותו. זו כמעט בוודאות בעית קירור. אז מה הבעיה? יש כאן באתר מדריך לשימון מאווררים. הפשלתי שרוולים, ניקיתי את האבק מהמאוורר, הסרתי את המדבקה שבראשו וכאן נתקעתי: אין שם ציר גלוי, אין שם חור, אין מה לשמן! ניסיתי להחדיר את השמן לצידי המאוורר, בינו ובין הרדיאטור, אבל…

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  2. Started by Eyal-Style,

כרגע המתח של הזכרונות במצב אוטומט זה עובד טוב ואני לא בטוח איזה מתח ידני לשים אז מהבחינה הזאת אני לא חושש. יש לי כמה שאלות: א - COMMAND RATE - T1 T2 או T3 ? מה כדאי לשים ? ברירת מחדל זה T2, שיניתי ל- T1 לפי מה שאומרים ברשת. מה זה T3 ומה הכי טוב ? מישהו התנסה בהאצה של הזכרונות מהדגם הספציפי הזה ? כל שאר ההגדרות על אוטומטי.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by m.l,

עם המערכת הזאת אני יוכל לעשות OC קטנטן? מעבד: E6300 לוח אם: GIGABYTE? ?GA-945P-S3? דיסק קשיח: WD 160 GB SATA 2 זיכרונות: KINGSTON 512 MB X2 כרטיס מסך: GF 7300 256MB האם אפשר לעשות OC קטנטן למעבד?....אני יביא ציטוט של מישהו מהפורום שאמר שהוא עושה זאת תוך 5 שניות....זה באמת ככה או שצריך להעלות 1MHZ כול פעם ולעשות בדיקות יציבות וכאלה או שאפשר להעלות הרבה בפעם אחת ואז לעשות את הבדיקות?

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  4. Started by PayneBack3251,

שלום רב... נכנסי היום ל nvidia analog display זו תוכנה שבאה עם הדריבר לכרטיסי המשך של נוידיה נכנסים לשם דרך לחצן שני של העכבר בשולחן עבודה ואז nvidia analog display ופתאום אני רואה בפאנל בצד של התוכנה אפשרות כזו: clock frequencies נכנסתי לזה ואני רואה דבר כזה אז שיניתי למה שאתם רואים בתמונה ולחצתי על test changes ועוד עשה בדיקה קצרה ואמר שהכל בסדר אז אישרתי ! ועכשיו לענין שהכי התלהבתי ממנו לפני שעשיתי את כל זה קיבלתי ב counter strike source 29fps עכשיו קיבלתי 38fps !!!! ענק פשוט ענק ! עכשיו אני שואל זה מסוכן ? יכול להגרם איזה שהוא נזק ? וזה לא מוזר שעושים אוברקלוק בדרך כל כך פשוטה ?! תודה מראש ! ד.א קצת פרטים המחשב הוא p3 600mhz 320 sdram geforce 2 mx4…

5. Started by redersh,

אהלן יש לי DS4 וGSKILL HZ בביוס אני לא מצליח להבין איך אני משנה תזמונים.. לא מוצא את האופציה בדרך כלל זה נמצא בADVANCE CHIPSET ואין לי שורה כזאת... תודה יש דרך אחרת אם האופציה אינה קיימת בביוס

• 3 תגובות
    • 513 צפיות
  6. Started by Arik.G,

שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  7. Started by shuki_b,

שלום, לא מזמן ראיתי תגובות באינטרנט שOC מקצר חיים של רכיב חומרה האופן משמעותי השאלה עד כמה זה נכון. אני יודע שזה תלוי ברמת ה-OC ולכן אתן דוגמא קונקרטית: (כמובן בעלת אינטרס, עם המפרט שלי ועם OC שאני ארצה לעשות ;D) אני רוצה תשובה לכל אחד מסוגי הרכיבים OC למעבד Q6600 2.4 @3.0 (דוגמא) OC לזיכרונות (משהו סטנדרטי, תוספת של 100-200 Mhz) OC לכרטיס מסך 8000GT G92 (תוספת של כמה עשרות Mhz לשעוני הליבה והזכרונות- גם סטנדרטי) זה מאוד חשוב לי, כי בניגוד,אולי, לכמה אנשים פה שעושים OC ומחליפים מחשב כמו תחתונים, אין לי אפשרות כזאת ואני מניח שהמחשב שלי הולך לעבוד במשך 3-4 שנים טובות, ולא בא לי שילך לי איזה רכיב רק כי רציתי "מהר ועכשיו". אם תצטרכו את המפרט המדוייק בשביל לענות על השאלה, תג…

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  8. Started by gunrhutjbha,

אהלן, בזמנו שקניתי את המחשב שלי רציתי לקנות את הקירור Ninja 2, המוכר הציע לי את Hyper 212 ואמר שהוא יותר טוב, קפצתי על המציעה... ועדיין אני לא סגור על זה, איזה מהקירורים יותר טוב(מקרר יותר טוב...)?

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  9. כמו שאמרתי מחשב חדש לגמרי: asus commando e6600 8600gts 2gb g.skill בתוכנה PC PROBE שמגיע עם הלוח מראה לי בעיה עם המתחים: there are some warnings: vcore voltage יש לי פה את כל הנתונים וכמה מהם צבועים באדום: SB Vcore: 4.08v SB SATA : 4.08v DDRII: 4.08v DDRII Termin...: 4.08v NB Vcore: 4.08v עם אני רוצה להכנס בביוס ל HARDWARE MONITOR כדי לראות עם באמת זה נכון, הוא פשוט לא נכנס, לא מגיב.

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  10. Started by exupgh12,

ברשותי Athlon XP 2500 OC 3200 וברצוני לשדרג את גוף הקירור שבא אם המעבד. על היטסינק הייתם ממליצים ומה דעתכם על 4 ההיטסינקים הבאים: AeroCool Extreme Thermalright SLK-600 Thermalright SK-7 Thermaltake VOLCANO 11

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  11. Started by the_lighting,

אילו תוכנות אני צריך כדי לבדוק יציבות אחרי OC איך משתמשים בהם ומאיפה משיגים? כולל תוכנות מאמץ וטמפ' גם אם למישהו יש רעיונות לMOD לטוניק אני אשמח!

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  12. Started by CocaCola,

שלום,יש לי מערכת קירור מים של THERMALTAKE/BIGWATER SE החלפתי את המשאבה אצל היבואן פעם אחת,והמעבד כנראה נשרף כתוצאה מהמשאבה. יש עצות למשאבה יותר טובה שתתאים בזרימה שלה למערכת הזאת? אני רוצה להחליף את המשאבה הדפוקה שיש לי עם משאבה נורמלית בלי להחליף את כל הערכה(נמאס לפרק את זה ולהרכיב ) תודה

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  13. Started by composite,

שלום. יש לי במחשב הארדיסק עם מידע רגיש עליו, ואני רוצה שהוא יהיה מבודד וקריר כל הזמן. חשבתי לקנות את ה- vortex (הראשון, עם הצג טמפ', לא השני עם הכפתור לכיוון עצמת המאורר) כי נראה טוב בהרבה תחומים. מה אתם אומרים? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 472 צפיות
  14. Started by YinnoN,

שלום יש לי זכרונות rdram תוצרת סאמסונג של 64*2 יש עליהם מין שכבת הגנה כזאת כחולה האם היא תקרר אותם מספיק כשאעשה oc על הזכרונות או שצריך משהו נוסף ? כשאני עושה Oc על הזכרונות בלבד משנה אם המחשב שלי מקורר ? אם כן האם אלה טמפ' טובות בשביל הoc ? ד"א זה עומד להיות הoc הראשון שלי יש לכם טיפים כלשהן ומדריך בעברית אשר יתמוך ? תודה

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  15. Started by deelad,

שלום, החלפתי לשילוש חדש (מפרט בחתימה)+ קירור noctua nh-d14 , ואני רוצה לדעת האם טמפ" ממוצאת של 39 מעלות במנוחה וב OCCT מקסימום 58 זה תקין? המחשב ללא O.C כלל , אבל המעבד קבוע על 3500.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ratzabi,

בתוכנות בדיקה כמו Everest ו Aida32 רשום לי שהמתח שמגיע לליבת המעבד הוא Voltage2.83, זה לא גבוהה מדי? המעבד שלי הוא A64 +3000 ללא OC.

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  17. Started by pro.surfer,

היי יש לי כרטיס של ATI REDEON H4870 512DDR5 והוא מראה לי בטמפרטורה 78 מעלות כאשר הוא ללא מאמץ האם זה תקין ?

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  18. Started by Stealth,

http://www.3dgameman.com/vr/lux_design/antec_led_fans/video_review.htm נראה טוב מאוד .. רק חבל שלוקחים פה בארץ מחיר יותר מכפול בחול

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  19. אז ככה אני מתלבט בין שלושה קירור אוויר חדשים למחשב Socket 462 אז ככה סיירתי קצת באינטרנט וזה מה שמצאתי לטעמי. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4258 כולל מאוור 80 מ"מ מסוג טוב. או: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1977&products_id=12467 או: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_472&products_id=5112 כולל מאור 80 מ"מ מסוג טוב. תודה ענקית לעזורים.

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  20. חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו ספציפי רק רציתי לדעת כי עשיתי את הזכרונות שלי ביחס 1:1 עם הלוח אני רואה את זה גם בCUPZ רציתי רק לדעת מזה נותן? ואם כתוב יחס 1:1 מזה אומר? שאם הזכרונות שלי 800MHZ והלוח עובד על 1066MHZ אז הלוח יורד ל800MHZ כדי לעבוד 1:1 עם הזכרונות? תודה רבה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  21. Started by SixKiller,

שלום יש לי איזה 5 מאוררים בחוץ שחורים כאל ה ומסריחים מאבק.... וקניתי 4 ממירים או מעבירים או איך שקוראים לזה.. ואני רוצה לדעת איך בדיוק אני יכול לצבוע את הכנפיים של המאורר זתומרת הפלסטיקים שמסתובבים... ולהוציא את מה שיש מסביב תודה על העזרה...

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  22. Started by roes,

* איזה קרור יותר טוב ולמה? זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3271 או זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3413 או ששניהם זהים בביצועים ?? * דרך אגב איזה חברה נחשבת כיותר טובה PQI או Twinmos ??

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  23. כרגע יש לי 2 תוכנות של מדידת טמפ' שפועלות על המחשב- speedfan ו coretemp coretemp מראה לי שהמעבד שלי (כפול ליבה של אינטל בלי OC) פועל ב77 ו80 מעלות וה TJ MAX הוא 100 אבל קראתי שהטמפ' שתוכנה זו מראה היא יחסית לטמפ' שאינטל מטביעה על המעבד, לכן אני לא יודדע מה זה בעצם אומר speedfan מראה לי טמפ' יותר הגיוניות של בין 50- 65 בקיצור מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  24. בדרך כלל כשעושים OC למחשב מתחילים עם המכפלה הגבוה, למשל אצלי זה 9X השאלה שלי היא כזאת, מתי יודעים שאפשר להוריד מכפלה או לעלות. אני כרגע במכפלה של 9X עם 366 FSB, מתי או איך אני אמור לדעת להוריד את המכפלה ל-8X או פחות ומה זה בדיוק נותן? תודה.

• 3 תגובות
    • 502 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.