עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם.. העלתי כאן נושא לפני זמן מה בנוגע לשיבושים בתמונה של כרטיס המסך שלי.. נראה לי שהגעתי לפתרון הבעיה.. ויש לי בעיה חדשה.. לפני כמה חודשים פתחתי את צלעות כרטיס הקירור שלי בכדי לנקות אבק....הכל הלך לי מעולה, לא הייתה שום בעיה.. המשכתי לנקות אותו ככה פעם בחודשיים בערך ובזמן האחרון שמתי לב שהטמפרטורה רק עולה ועולה...ואני מדבר על טמפרטורות של מ48 במנוחה זה הגיע ל 57-58 במנוחה..ובמאמץ זה מגיע לי ל85 מעלות שאז זה היה מגיע ל 70-73 מעלות. שמתי לב שהמשחה הטרמית שלי התייבשה טיפה אבל לא ממש נראה לי שזה מזה מפני שעכשיו מגיע קייץ וכל הטמפרטורות עולות...של המעבד לא ממש עלו... מ 34-35 במנוחה עכשיו זה על 38-40...זה סביר מאד.. אני רוצה לדעת האם הטמפ' עולה בכרטיס המסך בגלל שיינוי מזג…

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  2. זה נמצא בתפריט שעושים אוברקלוק, אצלי עכשיו עם OC ל3GHZ זה על סטנדרט. לשנות או להשאיר ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  3. שלום, ברשותי Core i7 920, מקורר על ידי הTrue 120 Ultra החדש שבא עם המאורר... המאורר שבא איתו מתחבר ללוח בשלושה פינים, ורץ במהירות של 1700RPM... האם ניתן לשלוט בו והלגביר את הקצב (אם כן, עם איזו תוכנה) או צריך להחליף במאורר שמתחבר ב4 פינים? תודה

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  4. Started by zeus_the_king,

מה אמורה להיות הטמפ' של מעבד P4 3 GHZ במנוחה ובעומס ? המעבד שלי עומד על 48 מעלות במנוחה ועל 60 מעלות בעומס ואני חושב שזה לא ממש תקין ...

• 3 תגובות
    • 560 צפיות
  5. Started by ziv0798,

אני לא מצליח להעלות את המהירות של המעבד הזה!!! תמונות מהביוס: ואולי זה יכול לעזור אם התשובה... תמונה מCPU-Z:

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  6. Started by amirsource,

שלום לכולם,אני רוצה להתחיל לעשות קירור מים שאני ישתמש בו במועד מאוחר יותר יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו לי על כמה מהם: 1)איך אפשר בדיוק לעשות ככה שיהיה אפשר להכניס 2 קירורים גם למעבד וגם לכרטיס מסך באותה מערכת?. כי פחות או יותר זה מה שאני מכיר http://img103.imageshack.us/img103/9915/watercoolingrl1zn3.jpg 2)יש איזה מקום שאני יכול לקנות בו בחו"ל חלקים טובים? אתרים אמינים מחו"ל? (לא EBAY אין שם הרבה ממש). 3)יש לי רדיאטור של רכב ( למי שמכיר אלפא רומאו 75),האם הוא יתאים?. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  7. לא קיבלתי מענה לשאלה קטנה שצצה לי בנוגע לספקי הכוח בפורום ספקי כוח, ומכיוון שהשאלה נוגעת בקירור חשבתי לנכון לפתוח את הת'רד כאן. האם יש הבדל כלשהו מספק לספק באספקט הקירור והתרומה שלו לאיוורור במארז? כביכול ישנם ספקים עם מאוורר גדול בתחתית הספק ששואב אוויר חם מתוך המארז ומוציא אותו החוצה מפתחים אחוריים בספק, וישנם ספקים עם מאוורר בחלק האחורי של הספק בזמן שבחלקו התחתון אין מאוורר ו/או פתחים. האם זה אומר שגם תרומתם של ספקים אלה לאיוורור המארז אינה זהה? דוגמא ישירה לשאלה היא, האם הספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4239 עם מאוורר בחלקו האחורי יתרום לאיוורור המארז פחות מהספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4426 עם המאוורר הגדול…

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  8. אני מתכנן אוברקלוק על המפרט הבא: Q6600 GO ASUS COMMANDO PC POWER & COOLING SILENCER QUAD 750W הכרטיס מסך הוא כנראה משהו כמו 8800 GT או משהו כזה... הזכרון אני מתלבט בין 2 דגמים: 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL5 או TEAM DDR2 1066MHZ CL4 + THERMALRIGHT HEATSINK http://www.trg.co.il/sg_product~TEAMDDR21066CL4~7~0.htm אומנם הנפוץ יותר כטוב זה הקורסיר אבל למי שלא מכיר את TEAM השיא של הקלוק הגבוה בעולם 8.1GHZ נשבר עם חברה זו ושימו לב שהוא CL4 ומכיל גוף קירור מעולה. בתודה עידו

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  9. Started by m0tek,

היי חברים , אני עובד על SLI 8800GT עם לוח של ASUS - STRIKER EXTREME הכל טוב ויפה (עד שעשיתי את הSLI) שמתי לב שאני מקבל המון המון מסכים כחולים שלא קשורים אחד לשני (הרצתי DEBUGGING , MEMTEST וכד') בין השאר עלה בדעתי לבדוק מה קורה עם הטמפ'. הנה תמונה מ SPEEDFAN התפלאתי לגלות שהכרטיסי מסך רצים על 80 מעלות , הבנתי שזה לא ממש טמפ' תקינה ב IDLE (רק WIN) האם יש אלטרנטיבות טובות ל STOCK FAN שקיים על ה8800 ? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  10. הכרטיס הוחלף לחדש

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  11. בתוכנה SpeedFan איך משנים את מהירות מאורר המעבד לפי אחוזי השימוש במעבד?

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  12. שלום קניתי 4 מאווררים של CM אלה שמגיעים עם המארז[רק ב 65 ש"ח] על מנת לקבל סירקולציה מלאה שמתי אחד למטה שמכניס אוויר אחד בצד [בנתיים שמוציא ברגע שאוכל להשים למעלה מאווררים ההפוך אותו להכניס אוויר ונשארו לי עוד שניים שאותם אני רוצה להשים למעלה איך הברגים שקיבלתי קצרים מידי ואני בבעיה לא מצליח לחבר מה לעשות ??? אשמח לתגובות

• 3 תגובות
    • 519 צפיות
  13. Started by kfirr111,

הורדתי את cpuz ואז גיליתי שהמעבד עובד על 2.6mhz במקום 3.1 נכנסתי לביוס ושיניתי ל default באמת העלה ל 3.1 333 מהירות הבאס עם מכפלה של 9.5 ומתח של 1.22v כל ההגדרות על auto אבל עכשיו המחשב מנסה לאתחל 3 פעמים לא מצליח ואז נדלק ואומר שלא הצליח לאתחר ושואל עם אני רוצה להכנס לביוס או להמשיך המשכתי והכל עובד חלק וה cpuz מראה לי על 3.1 אבל הבעיה שכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא מאתחל איזה 3 פעמים עד שנידלק הטמפרטורה אחרי 5 דקות מעמץ מלא על 53 מעלות ותודה מראש לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  14. Started by Kolshamen,

OCDB לכרטיסי מסך עם תמונה מGPU-Z הגיע הזמן לעשות... מה אתם חושבים?

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  15. מה יכול להיות? הקטע שעולה הווינדוס הכל טוב ואז פיתאום יש רעש תק ונכבה

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  16. שלום , משהו יכול לומר לי איפה אני מגדיר את המספרים המסומנים באדום (בתמונה 1) בביוס? לוח אם Gigabyte G33M זכרונות G.SKILL 4gb 1000mhz PI המון תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  17. זאת אומרת שעם יש נפילות מתח קטנות בזמן מעמץ נגיד מ 1.392 ל 1.376 וזה עובר את הבדיקה של OCCT אז זה בסדר ?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  18. Started by hellyeahmofo,

מדובר במאוורר עם רשת. אני מנסה להרכיב את הרשת למאורר ולא ממש מבין איך. יש ארבעה חורים בהם אני יכול להכניס בורג בשתי פינות החורים הם דו צדדים ואני יכול להבריג בורג וכך לחבר אותו למאורר. בשתי הפינות האחרות, יש פלסטיק שחוסם את החורים. אני מקווה שרואים את זה בתמונה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  19. טוב יש לי מחשב ישן יחסית abit duramax aa8 cpu intel pentium 4 processor 3.00 (עם OC 20% GHZ 3.6) קרור סטנדרט ואני רוצה להורית את הטמפרטורה ללא מאמץ הוא ישב לי על 49-56 במאמץ 59-74 וליפאמים אפילו 76 אבל לא תמיד (מחשב למישחקים) אני לייב להציל את המחשב ואני לא יודע איזה קרור ליקנות (לא יותר מ-150 ש"ח) המחשב חשוב לי אבל אני קונה חדש וזה עובר לאחי ויש לי כרטיס מסך ממש ישן radeon rx600 pro (בשביל ה-ABIT) ויש לי בעיה עם הכרטיס המאוורר שלו מת מיזמן והוא מגיעה לטמפ' של יותר מ-50 מעלות צריך גם לפה קרור חדש לא יותר מ-100 ש"ח תודה לעוזרים... איפה אני יכול להסיג UGURU CLOCK ? שלי פשוט נישבר

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  20. Started by r1plet,

שלום, עשיתי OC קליל לE5200, עד 3GHZ מ2.5, לא OC רציני בכלל מכיוון שלוח האם (או לפחות הביוס) לא נותן לי לקבוע מתח קבוע ולכן המתח נע בין 1.18 ל 1.21, דבר שמונע ממני לעשות OC גדול יותר, לא היה לי זמן כרגע ואחרי בדיקת מאמץ קצרצרה של 10 ד"ק בOCCT טמפ' מקסימלית במאמץ הייתה 55 מע'. השאלה שלי היא האם זה בסדר להיות במתח ברירת המחדל הלא קבוע בOC קטן כזה? והאם יש צורך בלהריץ בדיקה של יותר משעה בOCCT על מנת לקבוע יציבות? ;D

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  21. כל פעם שזה קורה מעלים עדו טיפה במתח עד שמתייצב . רציתי לדעת אם זה עושה נזק למחשב?

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  22. Started by guybz72,

מזה זמן רב אני עבדתי יציב במערכת הכוללת מעבד Q6600 בתדר 3.5G באופן יציב מאוד עם טמפ עבודה לא בעייתית. לפני כמה ימים נוכחתי לדעת שמהירות המעבד ירדה חזרה ל2.4G. בדיקה של BIOS המערכת עמד על אותם נתונים היסטוריים שקבעו תדר עבודה 3.5G. כשניסיתי לשנות את מהירות ה-FSB בביוס לא היה כל השפעה בפועל על תדר המעבד. ה-SETUP בביוס מכוון לFSB 389 עם מכפלה X9 שקובעת תדר 3.5G , בפועל שינוי ערך FSB לא משפיע על תדר המעבד. אני ממש עובד עצות אשמח מאוד לעצה מבעלי ניסיון המערכת שלי ספק: ENRMAX 400W מעבד: Q6600 + Tower TUNIQ 120 זכרון: 4G Gskill כ. מסך: EVGA 8800 SC 320MB לוח: GA-965P-DS3 rev3.3

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  23. היי בהמשך לדיון הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=412839.msg3544622#new מבקש קירור שיתאים למטרה שהינה אוברקלוקינג כמובן שיקרר עד כמה שאפשר ויהיה שקט כמה שאפשר.

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  24. שלום לכולם, אני רציתי לשאול על בעיה קיימת ויש לי פיתרון בשבילה אבל אני רוצה לשאול, אולי יהיה פיתרון אחר. יש לי מחשב ובו המפרט הבא: מעבד: Intel E8400 לוח אם: Asus P5Q זיכרון: OCZ REAPER 4GB 1066MHZ דיסק קשיח: WD 500GB כרטיס מסך: Nvidia Geforce 8800GTS 640 מארז: Cooler Master RC690 בתוספת שני מאוררים שאני הוספתי. ספק כוח: Enermax Liberty 500W המחשב ללא OC ורציתי לשאול מדוע יש לי טמפרטורות גבוהות בלוח אם. הלוח אם עצמו לפי החברה של ASUS מיועד לעבודה של טמפרטורה עד 45 מעלות והוא עולה לי ל50 במאמץ. כמו כן גם ההארד דיסק מגיע לי לטמפרטורה של כ46 מעלות בזמן עבודה. יש איזשהו פיתרון לבעיה? לפי דעתי הפיתרון לבעיה היא בקניית מאווררים חזקים במיוחד(אני יודע איפה לקנות אבל אנ…

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  25. אני מחפש מערכת קירור טובה מאוד שתוריד את פליטת החום בצורה משמעותית, עד 1000 ש"ח לא משנה לי עם זה על מים או אוויר העיקר שתקרר בצורה מקסימלית ותהיה שקטה, מכירים מערכת כזאת?

• 3 תגובות
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.