אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים אני בימים הקרובים מעוניין לקנות קירור טוב למעבד כרגע יש לי אופציה יחידה והיא http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_3281&products_id=27064 יש לכם אולי להציע לי משהו טוב במחיר של עד 300 ש''ח ?
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום, אני עובד על מערכת מעט מיושנת המשמשת אותי בעיקר לאינטרנט, תכנות דרך eclipse/visual studio, ומידי פעם גם משחקים (על low-medium settings). ספציפיקציות : core2duo e4600 Gigabyte GA-p31-s3g 2x 1gb kingston valueram DDR2 800 nvidia 8500gt ספק 500W גנרי ומארז שקר כלשהו של KSP עם מאוורר צד ענק (140ממ?), מאוורר קטן מקדימה ואחד של הספק מאחורה. לרוב יש לי את סביבת התכנות ו FIREFOX או שניים פתוחים עם איזה מלאאא טאבים, מן הסתם שזה מכביד על המחשב. החלטתי לקרוא פה קצת על OC ולסחוט מהמחשב את המיץ בזמן שאני חוסך למערכת הבאה. ניסיתי מספר קונפיגורציות של מהירות באס, מכפיל CPU, יחס באס-זיכרון במטרה להגיע לבערך 3GHZ. השאלה שלי היא מה עדיף ,לצרכים שלי, מבין הקונפיגורציות? קונפיגורציה של…
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אלן יש לי 4 מאווררים כאלה במארז שכבר שנה-וקצת עובדים על FULL , והם כבר לא מה שהם היו , רציתי לשאול אם אפשר לשמן אותם , והסיבה שאני שואל היא שכשקניתי אותם אני זוכר שהיה רשום שיש להם נוזל מיוחד בפנים , השאלה אם זה יפגע או יפעל בכלל?
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש בשעה טובה המפרט: מעבד INTEL CORE I7 860 זיכרון 4GB 1333MH DDR3 כרטיס מסך ATI RADEON 5750 ואני לא כל כך מרוצה מהביצועים במספר משחקים על הגדרות גבוהות ותהיתי איך אני בודק איפה הבעייה בדיוק ועל מה אני יכול והאם בכלל כדאי לי לעשות OC על משהו שישפר לי את ביצועי במחשב במשחקים לדוגמא GTAעובד לי על 40 FPS ב HIGE אבל אני מרגיש שהוא לא זורם הכי חלק שיש וקרייסיס ופאר קריי 2 גם לא עובדים ממש טוב על איזה 30 FPS בHIGE בכל מקרה מה רמת הסיכון בOC לכרטיס ומישהו יכול להסיבר לי איך עושים זאת? אה ודבר נוסף הרזולוציה שאני משחק עליה היא 1600X1200
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
ערב טוב קודם כל.. אז כך בדרך כלל אחרי שאני חוזר מהעבודה שעה כזאת בערך אני מגלה שהתוכנה של ASUS מראה לי שהמעבד על 124C כמובן שהוא מתחיל"להתשגע" ולהרים את כל הקירור שלי במחשב ל MAX RPM . אחרי אתחול מהיר המחשב נרגע וחוזר למעלות הסבירות. שאלתי כך האם יש דרך לבדוק אם זה בעיה בסנסורים כי בתוכנה זה לא כי גם" SPEEDFAN "מראה לי אותו דבר. אגב שמתי לב שמצב הליבות בנפרד אין בעיה איתם מבחינת טמפרטורה אלה רק שבב "CPU" יש לו קורא סנסור שונה ? http://i45.tinypic.com/9fuxpi.jpg -לינק לתמונת מצב. אפשר לראות שהמחשב שלי גם לא על O.C וגם הוא נהיה כך אחרי שהוא מצב המתנה [לא מצב שינה פשוט יש שומר מסך שרץ ברקע],כמה שעות כנראה מאז שאני יוצא לעבודה משעות הצהריים המקודמות בדרך כלל. אשמח לכל יעוץ בנ…
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
היי אנשים הרכבתי את החלקים הנ"ל: I5 750 box EVGA P55 SLi with LOTES Corsair dominator 1600mhz CL8 4GB kit Corsair 400cx PSU הרכבתי אותם מחוץ למארז עם כרטיס מסך PCI 5200 - אני מחכה להזמנה של כרטיס מסך ו-Thermalright True120 Black. עכשיו כשהכל בהגדרות ברירת מחדל, אחרי לחיצה על כפתור CLR CMOS הטמפ' ב-Memtest היתה באזור ה-54 מעלות. עכשיו שמתי את הזיכרון על 1600 מ"ה, זה הוריד את מכפלת המעבד ל-19 והוא במהירות 3042mhz. העלתי את מתח הזיכרון ל-1.65v לפי הגדרות היצרן, וזהו את מתח המעבד השארתי כמו שהוא 1.125v כמדומני. הטמפ' קפצה ל-89-92 מעלות ב-Memtest. ניסיתי לשים באס על 200 כך שהזכרון על 1600 מ"ה, מעבד עם מכפלה 15 כך שהוא ב-3000mhz, ולקבוע שוב 1.65v ו-1.125v. הטמפ' באז…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הלוח מגיע עם חורים לקירור 775 כך שמבחינת החורים אין בעיה.. אבל הרי לכל לוחות ה-P55 יש מן פלטת מתכת שמחזיקה את הסוקט מתחת ללוח, ה-backplate של ה-True120 לא תתנגש בה?
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אז אני מחפש קירור חזק ביותר למעבד I7 920 המטרה היא לאוברקלוק גבוהה במחיר של 400 שקל בערך מותר לחרוג טיפה לא הרבה אבל למישהוא יש הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום אנשים קיבלתי מחבר ליומולדת גוף קירור Zalman CNP 9900 אחרי כמה שעות של עבודה הצלחנו גם להרכיב אותובמארז והוא עושה יופי של עבודה (36 מעלות במאמץ) הבעיה שלי היא שכשאני מסנה לעשות אוברקלוק עם הכלי של abit - OC GURU אני מקבל BSOD ברגע שאני משנה את הFSB ל360 במקום 333... מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה פה?
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם מעבד amd 5200 atlon 64X2 על לוח k9neo msi v3 באופציות העלאת הFSP אני רואה שהמקסימום הוא 370 , למה אני מצליח להעלות רק עד 220? תודה.
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
איזה מאוורר שקט הולך היום ? צריך להתאים ל-Thermalright True120B? הוא צריך להיות בצבע שחור סטנדרטי. בשביל מעבד i5 באוברקלוק ל-4ghz, על לוח EVGA P55. אפשר גם להזמין מ-frozencpu.com , נראה לי אני בכל מקרה מזמין משם מאווררי 60 מ"מ שקטים למשהו אחר. הייתי מתחיל לנבור בפורומים של SPCR, אבל הזמן הפנוי מועט בימינו
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי את ה kaze server למאוורר של המעבד, ולמאוורר נוסף במחשב, ומשום מה, אחרי כמה פעמים שהבקר מפעיל את המאוורר כשהמעבד מתחמם, הוא מפסיק להפעיל אותו, והוא מתחיל לצפצף, והטמפרטורות עולות ממש מהר.. והוא לא מצליח להפעיל שוב את המאוורר. האם זו בעיה בבקר, או שיש איזה הגדרות שאני לא מכיר? כיוונתי את הבקר על 50 מעלות, ובמאוורר השני אין בעיה כזאת.
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
הכרטיס הנ"ל שנראה כך: הועבר למחשב חדש שבניתי, ויושב בתוך מארז P183. למרות שהמארז אמור להיות שקט, יש רעש חזק למד שנגרם מהאוויר שהמאוורר דוחף (במנוחה). יש לי אפילו את הרושם שהרעש חזק יותר ממה שהיה ב- HEC 6A. אשמח להמלצות לקירור שקט שיעשה את העבודה בכרטיס הספציפי. 150 ש"ח מאמין שיספיקו, מוכן לחרוג במעט. (במחיר גבוה יותר כבר משתלם לי למכור את הכרטיס ולקנות אחד חזק יותר).
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב סביר עם כרטיס מסך 9600gt מקורר פאסיבית הכוונה היא להפוך את המחשב למחשב סלוני ראיתי שיש בנמצא ספקים פאסיביים לחלוטין עד כ 400 וואט וכן כמו כן קיימים גופי קירור ענקיים (לא מים) שלפי המסופר עליהם ברשת ניתן להשתמש בהם ללא מאוורר. רציתי לשאול האם באמת דבר כזה אמור להחזיק מעמד ולא לקרוס כל כמה דקות או שעות ואם לא מהו הקירור המינימלי הנדרש כדי שיהיה כמה שיותר שקט תודה לכל מי שיענה מראש
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
-
היי. אני מחפש מאוורר לסוקט AM2. לא מחפש משהו מעבר ל70 שקלים לצורך העניין. (אני לוקח בחשבון שאני אפרד מהמעבד (Athlon) עוד שנה וחצי-שנתיים) בחנות שאני מחפש בה יש את הקירור של OCZ במלאי במאה ש"ח. הוא עולה מעט יותר מהקירור של ארקטיק (70 ש"ח). האם זה מצדיק את המחיר? הOCZ יעשה את העבודה ? אין לי כוח להזמין ולחכות אז אני שוקל לקחת כבר את הOCZ. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
מחפש קירור ל-i5 750, שיהיה שקט ככל הניתן. OC יתכן, אבל רק בהמשך, ויהיה מינורי (~20%) ראיתי שההמלצות כאן בפורום הן בעיקר ל-Ninja rev2 ול-Mugen 2. האם אלו גם האופציות השקטות ביותר? משהו אחר שכדאי לקחת? תודה, ערן
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אני קונה מערכת בקרה למאוררים ויש לי בעיה.. המאוררים שמיתחברים למערכת בקרה הם 3 פינים והמאוררים אצלי הם 4 פינים מישו יכול לעזור לי לימצוא קבל מפצל מ3 ל4 פינים? לדוגמא כזה: http://i45.tinypic.com/35btgkx.jpg תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
מדובר במחשב שלי אבא שלי שגם ככה לא נעשה בו מי יודע מה שימוש אבל שכן נעשה המאורר 40 מ"מ שיש לו במארז עושה רעש של טרקטור... בתכלס נראה לי שהמחשב הזה יכול לחיות גם בלי מאורר מאחורה אבל שיהיה נשקיע את הכמה עשרות שקלים בשביל טיפה רוח במארז :-) קיצר אני מעוניין בהשקעה מינימלית אבל אם אני כבר קונה שיהיה שקט.. מה לקנות 40 מ"מ או 80 מ"מ? אפשר המלצה לאיזה אחד מRSM כי זה כאן קרוב אליי לבית. דרך אגב אני צריך אותו עם חיבור 3 פינים כזה. תודה..
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שמעתי שיש מעין לוחית קטנה, שמחליפה את המשחה התרמית המרוחה על המעבד. מישהו שמע על זה? מישהו משתמש בזה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכונן הקשיח שלי הראשון היה על 32 מעלות והשני על 26 מעלות שמתי מאוורר 12 ס"מ מאחורה שימשוך אויר ופתאום הטמפרטורה נפלה בצורה מטורפת הראשון 25 השני 21 איך זה ? יכול להיות שה EVEREST מזייף ? המאוורר עושה 1900 סיבובים לדקה עשה רעש מטורף ואחרי יום הפסיק :lol: איזה מגניב חשבתי לקנות משהו שקט אבל פלא פלאים הפסיק פתאום הרעש המחשב ניהיה שקט . יש לי התלבטות יש לי מאוורר מאחורה שמושך אויר מאוורר מקדימה שזורק את האויר ושמתי עוד מאוורר 8 בצד שיזרוק אויר אני לא יודע אם כדאי להפוך אותו שימשוך אויר מה אתם אומרים ? http://www.imagefrog.net/show.php/57481_149615021508151214961493151214921.JPG למה ב 12V רשום 1.66 ? בביוס רשום 12.32 גם פה רשום שה 12V הוא 1.6 למה ? VALUE זה ממ…
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, ביצעתי O.C. לזיכרונות (מ 900 ל 1066) ואני מרגיש שאני עושה משהו לא נכון. אני חושב שהתיזמונים שהגדרתי הם לא נכונים. הזכרונות הם: F2-7200CL4-4GBPI-B http://www.overclockersclub.com/reviews/gskill_pi_cl4/ (רק ששלי הם 7200 ולא 6400). לא הצלחתי למצוא אותם באתר היצרן. אשמח לדעת מהם התזמונים הנכונים ל 1066! תודה.
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט מחשב שלי הוא ככה לוח אם של גיג'ה בייט 945GCMS-S2 מעבד E5300 2.6 MHZ 2M זכרונות שני סלוטים כל אחד של קינגסטון 1 גיגה 667 עובד בדואל צנל עכשיו רציתי לעשות אוברקלוק קטן. למעבד יש לי קירור סטוק במארז יש יותר מאוורים מהרגיל. עכשיו ככה הסתכלתי במדריך שלכם ואני צריך הסבר קטן בבשביל לא לעשות נזק. בCPU HOST אמרו לי לעלות כל פעם 10 MHZ בזכרונות לנעול את התדר על 2.2 בכרטיס מסך על 100MHZ האם חייב לעשות את זה גם באובר קלוק קטן? ולגבי המתחים זה החלק שהכי פחות אני מבין אם נגיד במקום מהירות 2.6 המקור אני רוצה להגיע ל3 האם צריך לנגוע במתחים של המעבד או בשאר הדברים ואם כן איך יודעים כמה לתת מבלי לעשות נזק? תודה רבה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
האם הקירור Noctua NH-D14 נכנס לתוך המארז Antac P183 ? הגובה של הקירור : 160 מ"מ הרוחב של המארז: 205 מ"מ אני יודע שיש עוד מרווח של 45 מ"מ (4.5 ס"מ) אבל, כשחשבתי על זה, יש גם את הלוח אם וגם את המקום בצד לסידור הכבלים ואת המעבד עצמו שזה גם תופס מקום ברוחב. אז השאלה שלי אם הקירור יצליח להיכנס... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-