אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. הפדים שבאו עם הכרטיס מסך GTX260 התייבשו כנראה וגופי הקירור נפלו :-\ . עכשיו אני מחפש משהו לא יקר להרכיב אותם חזרה, כי כנראה במילא הכ.מסך יוחלף בקרוב. אני יודע שאפשר לעשות את זה בשני דרכים בעיקרון דבק תרמי או פדים. להדביק בקומבינה עם אפוקסי\דבק מהיר ומשכה תרמית בנפרד אני לא רוצה. מה עדיף לקנות שיעשה את העבודה? (בארץ או בחו"ל) במה אתם משתמשים למקרים כאלו? עריכה: הגופי קירור אצלי הם מהצד התחתון של הכ.מסך. מה שאומר שהם צריכים להיות תלויים\מודבקים לפד והפד צריך להיות מודבק לזיכרון.
-
- 12 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום חברים. עם בוא הקיץ הטמפרטורות במחשב הHTPC שלי מזנקות לרמות שמשפיעות על התצוגה. יש איזה פתרון קירור לכרטיס מסך low profile שיציל לי את הכרטיס? תודה אנשים.
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
היי אני חייב קירור המחשב עובד במנוחה על 60 מעלות ובמאמץ קרוב ל 70. יש רעש נוראי מן המאוורר סטוק של אינטל. אני מחפש משהו שקט שיוריד לי את הטמפ' (אולי OC בעתיד) ולא ממש יקר אני שומע הרבה דיבורים על הביג טייפון אך הוא נראה לי ענק וגם חורג מהתקציב שהוא גג גג 200 ש"ח מה עם זלמן?? אגב, אני לא רוצה להתחיל להתעס' עם פירוק הלוח אם וכו'.. משהו ממש טוב ונוח להתקנה תודה
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 12 ג'נרי ואני חייב לדעת את הסלד שלו איזה דרכים יש ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את המערכת הבאה: AXP1600 1400@1870 DDR333 SAMSUNG GIGABYTE 7VAX GYRO TSUNAMI 350W איך אני מצליח להמהיר אותה יותר מה- 33 % שכבר ביצעתי? יש לי סטפינג טוב - AGOIA משבוע 13 שנת 2002 שאמור להיות טוב מאד (יש האומרים שיכול להגיע ל- 160% מביצועיו המקוריים) אז איך?
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרעש של המחשב משגע אותי. לפני כחודש החלטתי לטפל בבעיה וקניתי מארז COMPUCASE CI-6A19 שכרגע יש מקדימה את המאוורר שמגיע איתו, מאחורה יש מאורר ARCTIC COOLING Arctic Fan 12, הספק הוא הספק שמגיע עם המארז, HEC 300W וקירור המעבד זה קירור הסטוק של אינטל עם משחת ARCTIC COOLING MX-1. המפרט של המחשב הוא פרסקוט 3GHz ללא OC, ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך 9200 עם מאוורר קטן ולא מורגש (הכרטיס כנראה יוחלף בקרוב) ושני דיסקים קשיחים, אחד רפטור 36 ואחד WD 120GB. מצורפת למטה תמונה של הטמפ, והסלד"ים. טמפ, החדר היא 26 מעלות. השאלה היא איך אפשר להשתיק אותו? מדדתי קודם וכשהוא מכובה יש פחות מ50DB ולכן המודד שלי בכלל לא מצליח למדוד וכשהוא דולק יש 57-58DB במרחק של חצי מטר מהמארז. מה השלב הבא? חשבתי על ק…
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך לפתוח את המכפלה ב-Athlon XP 1600+ שלי. אני מעדיף שרק אנשים, שניסו את מה שהם מציעים וזה עבד להם יגיבו. הערה: בבקשה להפנות למקומות שמוכרים את החומרים הדרושים. תודה.
-
- 11 תגובות
- 778 צפיות
-
-
בדלת המארז של המחשב שלי יש שני חורי אוורור אחד עגול הנמצא מול המאוורר של המעבד, ועוד אחד למטה מול כרטיס המסך. החלפתי את המאוורר שהיה מוציא אויר מאחור ממאוורר 80 מ"מ למאוורר 92 מ"מ . טמפ' המעבד כרגע בממוצע 29-31 מעלות, והכרטיס בממוצע בין 55-60 .אני מעוניין להוריד את הטמפ' כי הקיץ עוד לפנינו .... על הפתח העגול בדלת יכול להתלבש אחד 80 מ"מ יפה אני רק רוצה אחד שקט מאוד, אם יש המלצות אני אשמח, ניסיתי את המאוורר שהגיע עם המארז אך הוא עושה רעש נורא בהכנסת האוויר ואין דרך לשמנו אז אני מעדיף להחליף. על הפתח המרובע 11 מ"מ על 7 מ"מ אשמח לשמוע על מאוורר שיכניס אוויר על הכרטיס מסך תודה מראש אורן
-
- 2 תגובות
- 464 צפיות
-
-
תמונה בלי מאמץ,רק דף אקספלורר,ווינאמפ פתוחים- יש לי מאורר חלון 120MM ועוד אחד 120 על גב המארז. שמתי אחד מקדימה אבל זה רק החמיר את המצב,רציתי לקנות מאורר בתושבת מתחת לכרטיס מסך כדאי? מה דעתכם? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 636 צפיות
-
-
יש לי מארז עם 2 מאווררים. אחד מאחורה 120 מ"מ + אחד מקדימה עם לד 120 מ"מ. המארז שלי הוא CM 531 אם אני לא טועה... עכשיו המארז הגיע עם עם רשת למניעת כניסת אבק למארז במאוורר של הפאנל הקדמי. הקליפס במארז שתופס את הרשת לפאנל הקדמי נשבר לי. האם ישנה דרך בכל זאת לשים את הרשת? ולקבע אותה איכשהוא במקום עם זולירבד או משהו כזה? כי פשוט נכנס לי טונות של אבק מהחלק הקדמי שעושה לי בלאגן רציני. תודה לכל העוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אנא עזרו. ראיתי שהרבה אנשים בחול מעדיפים לשים את ההרידסק באלכסון כיוון שהצד התחתון של ההרדיסק מתחמם ולא הצד של המתכת הזאת.
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב בעל המפרט הבא : AMD x4 955 @4.0GHz 2x SLI GTX 560 מארז : Thermaltake Armor A60 מאווררים: מאוורר קידמי 120mm מכניס אוויר, מאוורר אחורי 120mm מוציא אוויר, מאוורר עילי 200mm מוציא אוויר. קירור למעבד: Freezer 7 Pro + משחה טרמית Gelid GC2. שמתי לב לאחרונה, במיוחד כשהתחיל הקיץ, שבזמן משחק המחשב מתחמם בצורה קיצונית. בבדיקת מאמץ למעבד בלבד הוא מגיע ל65 מעלות, אבל בזמן משחק, החום מכרטיסי המסך במאמץ עולה וכנראה גם פוגע בקירור המעבד, ובמשחקים כבדים המעבד יכול להגיע גם ל 90 מעלות. כרטיסי המסך דווקא פחות מתחממים, בסביבות ה 75 מעלות. אשמח להמלצות לשיפור מערך הקירור שלי. לצערי אני לא יכול להשתמש במארז full tower בגלל שיקולי מקום. מה שחשבתי עד עכשיו : 1. לשים מאוורר בצד…
-
- 33 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה , אני מחפש דרמל שאיתו אני אוכל לחתוך מתכת , בעצם אז המארז שלי. אני מעריך שהמארז הוא 2 מ"מ אובי. מארז סטנדרטי שקיבלתי כשקניתי את המחשב שלי לפני שנתיים. אני יודע שזה גם תלוי בראשים וכו אבל רציתי המלצה על דרמל וראשים שאיתם אי אוכל לחתוך מתכת ופלסטיק . אני יכול להוציא בסביבות ה-500 ש"ח על הדרמל או כל מכשיר אחר שאני אוכל לחתוך איתו מתכת וחומרים רכים יותר באופן קל ונוח שהתוצאות יהיו סבירות ++ תודה לעוזרים , אם אפשר אז המלצה למקום בו אוכל לקנות את הדרמל ... אזור המרכז , תל-אביב עדיף. תודה
-
- 13 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לפני כחודש בערך אחד מחברי הפורום הציג פה את המפרט שלו ושם קישור של האתר ממנו רנה את המחשב מי שיודע על מה מדובר בבקשה שישלח את האתר המדובר?
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
היי, אני מחפש היטסינק טוב, שלא יהיה יקר מדי (אני צריך לקנות 2 יחידות בשביל 2 המחשבים שלי ), לא רועש מדי (למרות שקצת רעש לא יפריע לי במיוחד) ושיעזור לי לקרר את המעבד הסורר שלי (XP1800+). בינתיים חשבתי רק על הוולקנו 7 פלוס/9, אבל אני פתוח להצעות ד"א כרגע אני משתמש בהיטסינק שקיבלתי עם המעבד (על הפנים) שהוספתי לו קצת ארקטיק סילבר 3 (שלא עזר במיוחד), אז בתכל'ס כל היטסינק יעזור לי תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
אני יודע שהנושא של ההיטסינקים די נטחן פה אבל אני לא מסוגל יותר לשמוע את המאוורר שהגיע עם הוולקנו 6CU+ שלי הוא די רועש אני רוצה לחליף היטסינק או להחליף את המאורר שעל הסינק מה אתם ממליצים? אתם חושבים שמאורר 60 ממ גנריק 38CFM יוכל לעשות את העבודה? או שלהחליף לסינק אחר? עד 150 שקל
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש היטסינק / מאוורר חדש, מאחר וכנף אחת נשברה לי מהמאורר והוא עושה רעש נוראי. אני לא מחפש לאוברקלוקינג, אני רק רוצה מאוורר שקט ככל האפשר, שיעזור לי לישון עם מחשב דולק עוד דבר שמגביל אותי זה המחיר, אני מעדיף שיהיה זול, ותזכרו שכל מה שאני רוצה זה ביצועים סבירים, ושקטים. מחיפושיי במאמרים צד את עיני ההיטסינק של Aerocool, הDP-101. האם שווה לקנות היסטינק גדול כ"כ בשביל מה שאני רוצה? הדבר היחיד שהפחיד אותי זה המחיר שלו, קרוב ל200 שקל. האם ככה עולים כל ההיטסינקים הסבירים? תודה מראש לעונים! נ.ב אם כבר פתחו אשכול בדיוק על אותו נושא, אני אשמח אם תפנו אותי אליו, מאחר וחיפושיי לא הניבו תוצאות ושאלה קטנטונת - מה זה מאוורר דלתא? וכמה עולה כזה, ובמה הוא מוע…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרגע Arctic Cooling Freezer 64 כבר 3+ שנים. הוא עושה עבודה טובה, אבל אני רוצה לשדרג. הסתכלתי על כמה גופי קירור והם נורא גדולים, אני מפחד שהם לא יתאימו למארז שלי (NZXT hush). יש המלצות לקירור איכותי ולא גדול בצורה נוראה?
-
- 6 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום אני מחפש גוף קירור ומאוורר למעבד פנטיום 4 בסביבות ה-150 ש"ח , מה אתם אומרים על הארו 7 , הוא משתלם? אני לא מכיר שום קירור אחר , פשוט המליצו לי על הארו 7 אז חשבתי להתייעץ לפני... אני מעדיף ביצועים על רעש רק לא לחרוג יותר מידי , גג 200 ש"ח אבל לא יותר.. תודה לעוזר
-
- 1 תגובה
- 495 צפיות
-
-
שלום לכולם הנה המפרט : Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB GIGABYTE EP45-DS4 s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 3xPCI-E DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x1GB Kingston HyperX Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II GIGABYTE 9800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Midi-Tower Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin כרגע אין OC רציתי הכוונה לגבי התחלה של OC , איך להתחיל מאיפה ומה הכי כדאי עם מפרט כמו שלי ? אודה לכל עזרה ערכיה : מצב המאווררים : alphine 7 pro למעבד artic colling 120 mm 80 mm רגיל מוצמד להארדיסק בכללי טמפ' עבודה של המעבד הינה 50
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
מאוורר הסטוק רועש והמעבד מתחמם לו בשקט לטמפרטורות של 65-70 מ"צ. מעבד a10-k7850 TDP 95W מארז: Antec NSK2480B לוח אם: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 מחפש קירור שקט ופשוט שיכנס במארז ולא יעשה חור בכיס, עדיפות לרכישה בחיפה אבל גם אינטרנט/חו"ל אפשרי. הבנתי שScyth Shuriken Rev.B אמור להתאים, יש המלצות נוספות? בתודה מראש... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ אני רואה שיש שני דגמים של Noctua שיתאימו NH-C14 / NH-L12 האם המחיר הכפול שווה, האם יש בעייה בהתקנה עם מאוורר אחד? ה(א|ע)רות, המלצות, ביקורות, משהו...
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם על איזו תוכנה אתם ממליצים לי לעבוד כשאני בודק ביצועי מחשב כגון תקינות חומרה (אם יש דבר כזה) וטמפרטורות שונות ומה שנלווה לזאת. תודה
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אז ככה בוא נתחיל יש לי מארז כזה נקרא :AeroCool AeroEngine II-BBP תשימו לב שבחלון יש מקום לעוד 2 מאווררים אני צריך המלצה ל 2 מאווררים יחסית זולים שקטים וטובים שזה יכול להיות מאווררים של Arctic Cooling העיקר שיהיו טובים החרבה לא משנה לי העיקר שיהיו שקטים וזולים וטובים כמובן לא סתם חשוב גודל של 12 ס"מ תקציב 100 שקל מKSP בבקשה ...
-
- 7 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אני רוצה שהמחשב יעבוד לי בשקט קצת כרגע יש בו מאורר 12 מקדימה מכניס אויר (ג'נרי) מאורר 12 מאחורה מוציא אויר (ג'נרי) מאורר של termeltake TR2 SE (המאורר הפשוט שלהם שמגיע עם מעבדים שלא נקנו באריזת BOX) מאורר על הכרטיס מסך מקורי של geforce 6600gt leadtek ומאורר צ'יפסט של לוח msi לפי מה שבדקתי רוב "הרעש" מגיע מהמאורר הקדמי שמכניס אויר אז על מה אתם ממליצים שיהיה קצת שקט בבית??? (אני צריך גם לינקים)
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
בוא נגיד שהתקציב 200-250 ש"ח ככה, אם צריך יותר אני אוסיף.... אני רוצה להשקיט את המארז שלי כדי שאני לא ארגיש אותו בכלל, לכן אני צריך מאוורים שקטים.... אם יש גם מאווררים עם לדים, זה יכול להיות נחמד, אבל תלוי במחיר.... אני לא מתפשר על שקט!!!! כמאוורר למעבד, אני אוסיף את ה-BT במקום המאורר סטוק של אינטל שיש לי כרגע.... תודה לעוזרים מראש
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-