עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by matankashi,

אם תוכלו לעזור לי להוריד את הטמפ' בכרטיס מסך!! כרטיס מסך NVIDIA 7300/200 GT בלי מאוורר.. הכרטיס בשעת מאמץ מגיע ל70 + מעלות ומאתחל את המחשב מעומס החום. טמפ' המעבד נורמאלית 42 מעלות בכללי שני מאוורים מותקנים במחשב.. אחד בצד האריזה ואחד בגב האריזה עזרו לי בבקשהההה

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  2. Started by Eluha,

אז ככה חשדתי בזכרונות החדשים כי הOC למעבד זה 4000MHZ זה כלום אז אמרתי אני ישים זכרונות ישנים שלי של CEON 667MHZ וניראה לאן נגיע איתם הבאתי גם תמונה של זיכרונות גם ישנים גם חדשים שאלה שלי זה אך אם זכרונות של 667MHZ אני מגיע ל1002MHZ ואם800MHZ ל960MHZ שהחברה יותר טובה של CORSAIR וגם יותר מתקדמים? הבאתי גם תוצאה השתפרה קצת [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  3. Started by EAD,

היי שמתי לב למשהו די מוזר (או שלא) שOC לא הולך ביחס ישיר (לינארי) למתחים שאני נותן כלומר נניח אני שם את המעבד על 4.0 ג'גה הרץ אני יכול להסתפק ב1.3 וקצת ככה אני רוצה 4.2 אני כבר צריך לעלות ממש הרבה! נניח ל1.4++ כדי שיהיה ממש יציב. לעומת זאת שאני עובר מ3.8 ל4 נניח או משהו כזה, העלייה די מתונה למה זה? הייתי חושב שנניח על כל כמה מגה הרץ שאני מעלה, צריך לעלות טיפה מתחים, אבל נניח אם אני רוצה לעשות OC ל4.5 במעבד שלי, אני כבר צריך לשים מתח ממש ממש גבוה (מעדיף שלא, יש המון חום!!!), כדי שיהיה יציב לחלוטין.

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  4. Started by 1ca1,

שאלה ראשונה עד כמה חשוב הסליבים של הכבלים למשל מהספק כוח? שאלה שנייה, קניתי עוד מאווררים לקייס ושמתי לב שאני צריך עוד חיבורי מאוורר כאלה (של שלושה פינים, במקום הרגילים של ה4), מישהו יודע איפה אפשר לקנות מתאם של כבל 4 פינים ל-3 פינים? עדיף באיזור ת"א, פשוט חיפשתי בכמה חנויות ולא היה להם כזה ציוד...

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  5. Started by maor123,

אנשים יקרים שלום! רציתי לשתף אתכם במשהו שגיליתי. חשבתי הרבה מאוד זמן איך לקרר את המחשב ובו זמנית שלא יכנס אבק. קראתי את המדריך ליצירת פילטר באתר הזה (הוא ממליץ לשים מן נייר סופג, סנו-סושי על פתח כניסת האוויר) אבל הפתרון הזה חוסם את כל האוויר והמחשב מתחמם. א-ב-ל! אני מצאתי דרך טובה יותר. יש כלי מטבח שנקרא נפה. משתמשים בו כדי לנפות קמח לפני שמשתמשים בו, ואפשר לקנות אותו בהרבה מאוד חנויות של כלי בית וכלי מטבח. הנפה היא בעצם רשת, כאשר יש נפות עם רשתות צפופות יותר וצפופות פחות. גזרתי את הרשת מתוך הנפה בעלת הרשת הצפופה ביותר, והדבקתי על פתחי האוורור. המחשב קר יותר בצורה משמעותית והאבק שנלכד ברשת מעיד שהרשת אכן חוסמת אותו (צריך לנקות את האבק מהרשת פעם בשבועיים או מתי שרואים. זה …

• 6 תגובות
    • 600 צפיות
  6. שלום , אני מעוניין לקנות את הקירור הבא: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/025/scmn1100.html הוא מתאים למעבד שלי , והוא דומה לטיוניק טוואר ככה שהוא נראה טוב? אני לא עושה OC אבל עדיין אני גר באילת ויש פה 50 מעלות

• 9 תגובות
    • 600 צפיות
  7. שלום ה-AF12 שלי דיי עבר תאונה קשה בכל מקרה אני צריך 12 ס"מ שיוציא אוויר, חשבתי על ה-AF12025 שוב של AC עליו אני דיי סגור(איך הוא מבחינת רעש לעומת ה-AF12 ?) ולגבי מאוורר 80 מ"מ תקציב עד 30, הוא יהיה בדלת מול המעבד וכמובן הדרישה היא שוב - שקט אני מתלבט בין ה-AF8025 לזה: http://www.gcomputer.co.il/Product.asp?Pid=EZPF-8025&Cat2Cat1ID=156&Cat2ID=686&aff=Zap〈=he# שהאמת נראה מאוורר ממש טוב, אבל כמו בהרבה דברים נתונים יבשים לא אומרים הרבה- אז אני ישאל אתכם- איך החברה ? האם המאוורר באמת כזה שקט ?! 19 ד"ב זה כלום. אם לא אותו- ה-AF8025 בחירה מספיק טובה ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  8. Started by spotash,

יש לי מעבד E4300 (לא עבר OC,מאוורר סטוק) והטמפרטורות בו הם כאלה: במנוחה: SPEED FAN - מראה על 45 מעלות CORE TEMP- מראה על 65 מעלות TAT - מראה על 68-70 מעלות במאמץ: SPEED FAN- מראה על 83-85 CORE TEMP- מראה על 97-100 משהו שראיתי לפני כמה זמן הוא שהמאוורר הגיא לטמפ' של 20 מעלות במנוחה ואז גם ראיתי בSPEED FAN שFan1 עובד. כרגע אני רואה שרק Fan3 פועל. ניראה לי שהבעיה היא היא שFan1 לא עובד ואם הוא יעבוד אז הטמפרטורות יהיו תקינות. מישהו יודע אולי מה לעשות אולי הבעיה היא במשהו בביוס??

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  9. Started by alonkl,

אם כן.. מה עושים ואיך עושים? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 600 צפיות
  10. Started by sub_man,

טוב אז עשיתי קצת המשכתי עד מקום כלשהו שפחדתי להמשיך למרות שעדיין לא הראה כל מייני בעיות כמו ריצודים או ריבועים ובעיות וכתמי צבע. אני מפחד לכן אני יראה לכם תוצאות ואם לדעתם לא מסוכן אני ימשיך עוד. coer clock- 337.5 memory clock-364.5 להמשיך?כדי?

• 7 תגובות
    • 600 צפיות
  11. Started by DimaX,

תודה! אה, ואיך מבטאים את זה? תירשמו באנגלית ד"א, אני חדש, באתי מפרש, מקווה להשתלב יפה

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  12. טוב הורדתי את SPEEDFAN, תוכנה נחמדה מאוד ולא מסובכת. הקטע שאני ממש לא מבין בכל הקטע של אוברקלוקינג קירור וכאלה.. אז כמה שאלות: מה ההבדל בין LOCAL TEMP לREMOTE TEMP??? למה זה כותב שיש כאילו 2 מאווררים?? (FAN01 ו-FAN02) מזה RPM?? והנה מה שזה כתב לי, תגידו לי אם זה טוב או לא: LOCAL TEMP - 29 C REMOTE TEMP - 34 C HD0 - 36 C זה טוב או לא?? וגם מזה HD0????

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  13. Started by Shadowman,

עם אני שם שתי מאוררים אחד מול השני שפועלים באותו כיוון, מה תהיה התוצאה?

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  14. Started by Qtec,

הייי יש לי בעיה עם ריבא טיונר- כל פעם שהמחשב עולה המסך מהבהב- ריבה טיונר משנה מהירויות שעון (גם אחרי שמחקתי), ואני רוצה למחוק אותו ולהחזיר את מהירויות השעון לקדמותם, וגם שלא יהיו לי הבהובים על ההתחלה. ד"א- היום קיבלתי והרכבתי מעבד חדש +Zalman 6500b alcu Heatsink+משחה תרמית silver ;D ;D ;D ;D

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  15. Started by Efi_k,

אשמח מאוד לקבל הערות ל OVERCLOCKING הבא שעשיתי, היותר וזהו הרציני הראשון שלי ואני ממש משקשק מדובר במעבד CELERON Coopermine ,נעול ל 8x100 . לוח האם הוא GIGABYTE 6OX והמחשב משמש כמערכת מדיה בסלון - כך שהמשימות הכי מורכבות הם פענוח MP3 ו DIVX. את האוברקלוקינג עשיתי ע"י גא'מפר ב MOTHERBARD שנקרא MAGC BOOSTER ומה שהוא עושה הוא להגדיל את ה V-CORE ב 10 אחוז ל 1.74 וולט. ללוח האם אין שום אפשרויות אובקלוקינג אחרות מלבד שימוש בתוכנת ה EASYTUNE של GIGABYTE. בעזרתה הצלחתי לשום את ה SYSTEM BUS ואת ה DRAM SPEED ל 144 ואת ה PCI CLOCK ל 36 וע"י כך להגיע ל 1125MHZ (שיפור של 40 אחוז) וככה המחשב רץ כבר יציב כאשר MBM5 מדווח על טפרטורת מעבד מקסימלית של 41 מעלות (לרוב זה סביב ה37) וטמפ…

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  16. Started by OmerS,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש מבוסס על המעבד של AMD דגם ATHLON XP 2600 ואני מתלבט אם להישאר עם הקירור שמגיע ב- BOX או להחליף את זה ב- Vantec AeroFlow. אני לא אחד שמשחק הרבה אבל מדי פעם כן יוצא לי להעמיס קצת על המחשב.. אני לא מתכנן שום אוברקלוק או דברים כאלה.. מה אתם חושבים?

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  17. אני מחפש מארז גדול שהיה טוב מבחינת קירור - מה אתה אומרים על המארז הזה ? שווה 600 שקל .? מה אתם אומרים ? תודה

• 7 תגובות
    • 600 צפיות
  18. gforce fx5200

• 6 תגובות
    • 600 צפיות
  19. Started by Daglas,

שלום לכולם, יש ברשותי מעבד 3800+ DC של AMD, עכשיו רציתי להתחיל להמהיר אותו לכיוון ה 4200+ או אפילו לכיוון ה 4600+ (אם הצ'יפסט של הלוח לא יטוגן לפי כן ) עכשיו, לפני שאני מתחיל רציתי לדעת מה המתח המקסימאלי שרצוי לתת למעבד לפני שהוא מתחיל להיטגן על הסוקט? כרגע אני על 1.3V לגבי תדרי ה PCI-E וחבריו, הם מגיעים נעולים או שאני צריך לנעול אותם ב BIOS? ועוד שאלה: בבדיקות הביניים שלאחר העלאת FSB +5, כמה זמן יספיק לבדוק יציבות ב S&M? 20 דקות זה יספיק או שצריך יותר לכיוון השעה? תודה..

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  20. שלום אני בקרוב רוכש מחשב חדש ואני צריך קירור למארז 120 ס"מ והתקציב שלי הוא 100 ש"ח.. עכשיו אני צריך העיקר שיהיה חזק לא אכפת לי שיהיה יפה או אם יש לו אפשרויות נוספות או אם הוא ניתן לכיוון העיקר שיהיה כמה שיותר חזק.. אם יש חריגה קטנה של 20 שקל לא נורא אבל לא לגלוש יותר מידי מהתקציב... תודה מראש גיא

• 14 תגובות
    • 600 צפיות
  21. תראו אני מעוניין ללמוד על כל נושא הOCין בצורה מורחבת. אז החלטתי לפתוח אשכול בשבילי ובשביל כל משתמש חדש(בנושא) ופשוט לרכז פה את הנושא איך להשתמש בתוכנות? איזה תוכנות צריך? מושגים וכדומה... אם יש לכם מדריכים או דברים כאלו תעלו קישורים לפה אז בבקשה כל מי שיכול פשוט להסביר אני ממש מודה לו יאללה חברה תגלו עיניין ותתייחסו ברצינות כי אישית ממש מעוניין להבין מה הולך כאן עם הנושא הזה

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  22. שלום, האם מישהו ראה בארץ את הביגטייפון עם המאורר השקוף? ניתן לראות http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm שיש מאורר A2018 שאמור להגיע איתו (אופציונלי) במקום המקורי.. תודה.

• 6 תגובות
    • 599 צפיות
  23. Started by PhP dUdE,

אהלן,היום אבא שלי קנה מחשב חדש,דומה לשלי אבל לי יש סטיק יותר של זכרון,וכרטיס מסך אחר. ולעניננו מה דעתכם על התוצאה? http://service.futuremark.com/compare?2k3=3482295 זה הדבר הראשון שעשיתי כאשר קיבלנו את המחשב

• 6 תגובות
    • 599 צפיות
  24. שלום, יש לי מעבד 2.6C, וזכרונות 2*512 ב 400MHZ. עשיתי OC ל 3000MHZ למעבד ( באס 230 ) והתדר של הזכרונות הפך ל380. מה שרציתי לדעת זה אם יש אפשרות לנעול את התדר של הזכרונות שישארו ב400? ועוד משהו, האוברקלוק של המעבד יכול להשפיע על הCPU LOAD? עכשיו אחרי שעשיתי מ2600 ל3000 (לא שזה כזה הבדל...) אז אני שם לב לקפיצות דרסטיות כאלה בשימוש של המשאבים של המעבד... תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 599 צפיות
  25. אז ככה יש לי ג'יאנט 2 של טרמלטק והמאורר כבר אני חושב חצי שנה או יותא אני מתקן אותו כל שבוע (לא יודע מה איתו) אז החלטתי לקנות גוף קירור חדש: מה אתם אומרים על CoolerMaster CoolViva VHC-L61 VGA Cooler , אולי יש לכם משהו טוב להציע בסביבות ה200 ש"ח נ.ב זה לכרטיס רידאון 9600XT

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.