עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם. יש לי מחשב AMD ATHLON עם כרטיס מסך 6800 GT של 3DCLUB במארז שלי יש 4 פתחי איוורור סך הכול ובתוכו 4 מאווררים שמכוונים כול אחד לפתח אחר +מאוורר של הכרטיס מסך. הבעיה שלי היא שבזמן שאני משחק הטמפרטורה שלי נעה בין 75 ל 87 מעלות ונראה לי שאני צריך לקרר את העסק... על מה אתם ממליצים לי? להוסיף פשוט עוד מאווררים או שצריך משהו אחר (אני לא מבין בזה). אם צריך מאוררים אז תוכלו לומר לי מה ליקנות או שיש פיתרונות קירור אחרים? התקציב שלי הוא עד 200 שח . אגב הספק כוח שלי הוא "גנריי 500" למקרה שצריך להתחשב גם בזה. נ.ב אני מנקה בקביעות את האבק בתוך המחשב ושל המאווררים . תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  2. Started by Vidati,

או קיי, אז ככה כשהתכוונתי לקנות מחשב רציתי לקנות קירור אחר למעבד ובסופו של דבר לא יצא לי. המחשב נימצא אצלי כבר 3 חודשים בערך. והיום בדקתי את הטמפרטורה של המעבד סתם בשביל לדעת שהוא בריא וטוב לו... וגיליתי ש4 הליבות על 80-90 מעלות, קיבלתי שוק זה בדרך כלל על 50 +\- ישר פתחתי את המחשב והתחלתי לנקות מאבק, הסרתי את הגוף קרור וניקיתי אותו ביסודיות וגיליתי שהמשכה הטרמית שבאה עם המעבד קשיחה כזאות כיאלו היא מסטיק... ומפוזר על המעבד\גוף קרור בצורה מאוד לא אחידה. מה יכולה להיות הבעיה של זה? אחרי הניקוי החזרתי הכול למקום וכרגע המחשב פועל והמעלות ירדו בכ2-3 מעלות אבל אני עדיין לא מרוצה.. יכול להיות שהמישחה הטרמית פגה תוקף? (יכול לקרות כזה דבר בכלל?) ועוד משהו המאוורר לא הכי יושב טו…

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  3. שלום,קניתי מחשב חדש עם מעבד intel 930 עם מאוורר מקורי של אינטל...בחרתי את המעבד הזה ולא את ה 830 כי אמרו לי שהוא יותר קר אבל משום מה הוא מגיע לי לטמפ' מאוד גבוהות....שאני מדליק אותו הוא מתחיל מ 56~ מעלות מה שלא נראה לי הגיוני...כי יש לי לוח של asus p5wd2-e וחשבתי שהוא יקרר קצת את המעבד שלי מכיוון שהוא הכי טוב אבל אני לא חושב שזה קשור.. אני אודה לכל מי שיש intel 930 עם המאוורר המקורי של אינטל שיגיד לי כמה מעלות זה אצלו מתי שהוא מדליק את המחשב + כמה מעלות זה במאמץ מועט וכמה מעלות במאמץ.. ואני רוצה לקנות big typhoon ויש לי שאלה האם המאוורר שמעל הוא מוציא אויר מהקירור או מכניס. כאילו המאוורר שמעל הקירור האם הוא מאוורר intake או מאוורר שמוציא אויר החוצה. ואני צריך המלצה על משח…

• 4 תגובות
    • 471 צפיות
  4. Started by Haflo,

אני מעוניין לבצע OC למערכת שלי, והייתי מעוניין לקבל קצת עזרה, המפרט שלי הוא: AMD Athlon 2100XP + Volcano 6 (המכפלה שלו לא פתוחה נכון?) Gigabyte GA-7VAXP Samsung 256MB DDR PC2100 x2 מארז Full Tower SPL עם שני מאווררים גדולים וחזקים (ראו תמונה) MSI GeForce 3 Ti200 128MB DDR Enermax 456W PSU ועוד מספר כרטיסים..... מאיפה מתחילים?

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  5. אני אף פעם לא עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לעשות איך עושים אוברקלוק למעבד P4 2.0GHZ ולמעבד PD 930 3.0GHZ ? * אני קראתי את המדריך באתר ועשיתי בפורום חיפוש... אני קראתי שצריך להגדיל את מהירות הבאס וככה גם יגדל מהירות המעבד=GHZ (ושחשוב להשים קרור למעבד...) אבל הבעיה שלי היא שאני לא יודע להגדיל את מהירות הבאס... עושים את זה עם תוכנה במחשב או צריך לשנות משהו ידנית במעבד עצמו? אם צריך לשנות משהו במעבד עצמו אז (1) מה?(2) איך זה נראה? (3) איך משנים אותו? (4) ואיפה כתובה המהירות החדשה של המעבד, GHZ? במחשב שלי-> מאפיינים, ואז יהיה כתובה מהירות חדשה ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  6. Started by Kakadu,

לפני כמה שנים טובות קניתי מחשב יעודי ל - OC, אז היה לי את הזמן והסבלנות ללמוד ולרדת לעומק העניינים. לא השתמשתי באותו נייח תקופה ארוכה ועכשיו יצרתי עמדה חדשה בכוונה לחזור לגיימינג. פירמטתי והכנתי אותו לפעולה ואז ראיתי שהאוברקלוק התאפס. ניסיתי לשחק מעט בביוס, אך כל הידע והנסיון שהיו לי כבר נשחקו. למעשה סך הכל העלתי את ה'באס' ל- 400 וזה גרם למחשב לא לעלות. ניסיתי מספר פעמים לאפס את הביוס בעזרת ה -CMOS אך לא עזר משום מה. [ישנה עוד פונקציה הנקראת C.P.R אך אותה אני לא מכיר] ביינתיים כלום לא עולה ואני כולי במתח :s05: זאת המערכת : CPU - Intel C2D E6600 MB - Asus P5B DLX 2X1GB Gskill + 2X1GB SuperTallent מקווה שתוכלו לעזור ......

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by elyaz,

אהלן בשעה טובה קניתי מאוורר חדש לקדמת המארז - AC AF12025 pwm חיברתי אותו בחיבור של 4 פינים + חיבור של 3 פינים בשביל הקריאה של הסל"ד רציתי לשאול שאלה קטנה: מכיוון שהתוכנה speedfan לא קוראת טמפ' של כרטיסי ATI, האם ישנה אפשרות לכוון את המאוורר של המארז שיעבוד מהר בשעה שיש עומס על כרטיס המסך? כרגע האפשרות היחידה שאני רואה היא להכנס כל פעם לפני הפעלת משחק לתוכנה להגביר את המהירות דרך אגב - על איזה מהירות מומלץ לשים את המאוורר במצב מנוחה? תודה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by sroolik,

יש לי נורת'ווד 2.4 עם קירור סטוק ועשיתי לו אובר ל- 2.8, לא רציני אבל מתחילות לי כל מיני בעיות עם יישומים על המחשב, בהתקנות של משחקים, בעיות עם האינטרנט, והכי גרוע, כל כמה שעות אני מקבל מסכים כחולים עכשיו הורדתי את ה FSB בחזרה לסטוק יש למישהו מושג אם יש קשר בין השניים ? ואם כן, איך בכל זאת אני יכול לעשות אוברקלוק בלי שיהיו לי בעיות ?

• 4 תגובות
    • 446 צפיות
  9. Started by Lex,

אז ככה חבר'ה אני מתכוון לקנות מערכת חדשה (אני ינמצא עכשיו בקנדה ) אז חשבתי ככה : מעבד :Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_76_2211&products_id=14618 קירור למעבד :Thermaltake SonicTower Cpu Cooler CL-P0071 + קימבון של 2 או 3 מאווררים של 120 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9273 לוח אם :ASUS P5B Deluxe Intel P965 Chipset Socket 775 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_1809_2020&products_id=14904 זכרנות :G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&product…

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  10. Started by frank053,

שלום לכולם. אני מחפש את הטמפרטורות המומלצות לא רק למעבדים (כפי שמופיע בפורום - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0), אלא גם לכרטיסי מסך, ללוחות האם וכמובן לדיסקים הקשיחים. לא הצלחתי למצוא תשובה בפורום... תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  11. אז ככה קניתי היום את ה V12 הכל הלך סבבה שמתי את המשחה על כל הליבה בדיוק תקעתי תסינק עליו כמו שצריך והפעלתי עם הסינק הישן הטמפ' הייתה 52-57 מעלות ועכשיו על 38-39 מעלות ובדקתי בתוכנה של Abit EQ לא בדקתי כמה במאמץ אבל אני מניח שיותר ניסיתי איזה OC קטן וגם הוא לא יציב משהו יכול להיות שאני צריך להעלות מתח מייד עם התחלת ה OC ..?

• 4 תגובות
    • 485 צפיות
  12. Started by shlomiokev,

שלום רציתי לשאול האם חייב שכל החומרה תתמוך בoc על מנת שאפשר יהיה לבצע oc או מספיק שרק חלק .. (לדוגמא שרק הלוח אם או המעבד יהיו תואמים לoc ולהמחשה לוח אם z87 עם מעבד i7 4770k ) אז האם חייב שכל החומרה תתמוך ? או שמספיק לדוגמא רק מעבד / לוח אם / כרטיס מסך / זכרונות ? ואם לא אז איזה חלק בדיוק צריך שיתמוך ..? תודה רבה למגיבים.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by zdeamir,

הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  14. Started by snogoo,

אני מנסה לעשות OC למחשב שלי ואני מחפש אינפורמציה לגבי העבודה עם ה DRAM בביוס אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר קצת מה הולך שם מה זה ה CAS ו ה RAS ואיך משחקים שם עם ה TIMING מה העקרונות לתיקונים שם (עדיף יותר קלוק או פחות ומה זה משנה) ? ומה המתחים המומלצים לעבוד איתם ב DRAM כי כרגע המחשב שלי מכוון ל 3.4V תודה מראש

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  15. אני מתכנן מודינג למארז שלי. יש לי מארז full tower מסוג בילתי ידוע וישן. מה שאומר שהוא בעל פוטנציאל מודינג חסר תקדים. המכסה שלו הוא בצורת האות 'ח'. אני מתכנן לחתוך אותו לצורת האות 'ר' ו- 'ו' ואז ליצור דלת צד שתתפרק עם thumbscrews. בשביל שלא ישאר לי רווח בפס הניסור אני רוצה לשים איזה חומר. כנראה גומי. הרעיון הכי יצירתי שאני וחבר מצאנו הוא לקחת שני פסים מפנימית של אופניים ולחבר אותם לשני הצדדים. מישהו מכיר עוד פתרונות? מעבר לכך, איפה קונים Thumbscrews וכמה צריך לעלות dremel?

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  16. Started by idos100,

1)יש לי ac cooling לhd 4850 עכשיו ניסתי כבר כמה פעמים לגעת בו ולסדר אותו אבל אני לא יודע לפעמים אין רעש ולפעמים יש מה שקורה זה שהמאוורר לא מחובר ממש טוב והוא מתנגש קצת בתמוכים של המאוורר אם אתם מבינים ואני לא יודע מה לעשות עם הבעיה הזו אם להוציא את הכרטיס ולנסות לחזק את הברגים או משוה או לפנות למקום שקניתי ממנו את המחשב ולהגיד להם שיש בעיה(קניתי את המחשב לפני חודש ייתכן שאויל הם לא הרכיבו טוב ובגלל זה אני לא רוצה להתסבך ולהאשים את עצמי)אבל העניין זה שהחנות רחוקה ממני מה לעשות??? 2)לפעמים הכרטיס שלי לא מצליח להגיע ל900 מגהרץ שנאי עושה אובר קלוק המחשב פשוט עושה ריסט אבל הוא שורד עד 850 ככה למה זה?

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  17. Started by amit22,

פנטיום 4 1.8 @2.4 זכרון geil 256 ddr 333 זכרון טרה בייט שלא נידה מצרות מאיפה החברה הזות 256 מגה ddr 333 לוח אם של asus p4533-e כרטיס מסך geforce 4 mx se 64 sdrm האם כדי לעשות oc והאם זה יתן שיפור משמעותי בביצועים ואיך בכלל עושים את זה ? בתודה עמית

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  18. היי במהלך התעללות הOC שעובר ה-FX שלי, מצאתי בפוקס את התוכנה שממהירה אותו, שבאה יחד עם הכרטיס (פאקינג באנדל יש לכרטיס הזה! ), אקיצר המהירות המקס' בתוכנה (ASUS SMART DOCTOR) היא 280 ליבה 460 זכרונות. סטוק 250\405 :-\ אז הקטע הוא שהכרטיס עובד די טוב במהירויות האלה, אבל ציפיתי להרבה הרבה יותר מהליבה :-\ רציתי לדעת האם יש איזשהו דרך להעלות את המקס' OC הזה, כי בתוכנות אחרות שיש לי בהן את האפשרות להעלות עוד הכרטיס אומנם עובד יציב על לופ 3DMARK2003 במהירות של יותר מ-280 ליבה (מהזכרונות בסה"כ אני מרוצה... לא רציתי הרבה יותר מהם), אבל כשאני מפעיל NFSU הוא נתקע או בהתחלה או באמצע, או שבהיילו הוא פשוט נכנס ויוצא אחרי שנייה. אגב, בדקתי ומצאתי שהתזמון של הזכרונות (אמרתי את זה נ…

• 4 תגובות
    • 526 צפיות
  19. אז ככה, יש לי מערכת מבוססת P3 בתוך המארז הנ"ל ולאחרונה התחדשתי ב-Enermax 120mm חדש שיושב לו מקדימה ומשמש כ-Intake כאשר המאוורר הג'נרי משמש כ-Outake מאחורה. הצרה היא שמאז שהתקנתי אותו יש מן רעש עמום ומוזר כזה שקשה לתאר אותו, כל עוד הדלת השמאלית של המארז הייתה פתוחה הכל היה בסדא ולא שמעתי כלום חוץ מהסיבוב של המאוורר (עובד על המינימום שזה 1500RPM) אך ברגע שסגרתי את הדלת (סגורה טוב עם הקליפסים ושני הברגים מאחורה) החל הרעש הזה. תחילה חשבתי שמדובר ברעש מפגיעה של האוויר בדלת השמאלית מאחר והוא נע די מהר יחסית בתוך המארז אבל הרעש הזה לא אחיד בקול, הוא נשמע כמו שאתם מרגישים ברכב שהוא עומד ברמזור ויש ויברציה קלה כזו שמזיזה את הרכב. הבדיקה הראשונה שעשיתי היא ללחוץ על הדלת השמאלית והי…

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  20. אני שוקל להחליף את המארז הג'נרי של ב6A21 COMPUCASE כי שלי ממש רועש והטמפ' שלו גבוהות (הטמפ' מערכת שלי גבוהה מהטמפ' של המעבד ב10 מעלות בערך) חשבתי לעשות קצת מודינג, אבל ראיתי שזה יותר זול אם אני פשוט מחליף מארז ואז גם זה יהיה קצת שקט יותר. עכשיו הטמפ' CPU שלי היא 25 מעלות במנוחה, 52 במאמץ (PRESCOTT 2.8 478) טמפ' מערכת- 36 במנוחה ו42 במאמץ אז יש לי כמה שאלות: 1-אפשר להחליף את הלוח אם שהמעבד עדיין מורכב עליו?, כי להרכיב את המעבד זה סיבוך והקירור שלו עוד יותר. 2-כמה זה עולה בד"כ לקחת רכיבים ממחשב אחד ולהעביר אותם למארז אחר בחנות מחשבים ממצועת? (אני קונה מKSP בד"כ) 3-זה בכלל הגיוני שהטמפ' מערכת יותר גבוהה מהטמפ' מעבד שלי? (לפי EVEREST וCORECENTER) תודה מראש

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  21. Started by -OmeR-,

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1677&catcode=357 הזמנתי את המאוררים האלה מנועה מחשבים. לפי מה שכתוב הם חזקים מאוד יחסית למאוררי לדים. למישהו יש ניסיון איתם?...יש להם אור חזק ויפה?

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  22. Started by X-Gamer,

הבנתי שאין לי בביוס נעילה אבל אני רוצה לעלות את המהירות אין דרך שאני יוכל? ואם אני יעשה עידכון ביוס יכול להיות שתהיה לי האפשרות? ד"א הלוח שלי הוא P4B של Asus

• 4 תגובות
    • 576 צפיות
  23. אם אני מעלה את ה MHZ של הBUS איך אני יכול לדעת שה PCI וכל השאר לא עלו יש לי לוח של GIGABYTE 7VRXP

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  24. Started by GHOST,

כיצד אני יכול לקרר את הזיכרנות האלה? ???

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  25. Started by tratz,

שלום עומרי: אחרי חילופי ההודעות אתך, החלטתי לפתוח את השאלה לקהל הרחב, לשמוע דיעות לפני שאני מתחיל לכתוב מכתבים ל DFI. אני עובד עם המפרט שפירטתי בצד ימין בהודעה. הגעתי ל OC יציב עם באס 264, מכפלה מקורית של 11 וזכרונות עם מחלק 180Mhz, סה"כ 223Mhz. מתח מעבד: 1.5V. מתח זכרונות: 3.22V. מתח צ'יפסט: 1.59V מתח LDT על 1.3V אוברקלוק מקסימלי לא יציב: 269Mhz. מה שמפתיע ומאכזב מאוד הוא שכשאני מוריד את המכפלה ל10 ומעלה באס אפילו במעט ל270 חלונות לא עולה כמו שצריך. אני מקבל מסך מוות כחול עם בעיה ב ACPI.SYS. חשבתי שזה חד פעמי, אחרי עוד מספר רסטרטים היו פעמים שחלונות עלה ופעמים שלא. בבאס 280 כבר בכלל אין על מה לדבר. חלונות לא עולה כלל והמחשב עושה רסטרט לעצמו. המגבלה היא לא מה…

• 4 תגובות
    • 621 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.