אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי AMD 1200, המאוורר של המעבד התחיל להרעיש ואני חייב להגיד שאני ממש משתגע! זה בה בעוצמות שונות וזה לא יוצא לי מהראש :s05:, אני לא מבין איך זה יכול להיות, פתחתי את המחשב והסתכלתי וראיתי שפתאום ללא כל סיבה שאני יכול להבין אותה יש יותר רעש או פחות רעש, אני ממש אובד עצות. מה אפשר לעשות? אני ממש מתחנן לשמוע ממכם, תודה רבה וחג שמח! נמו.
-
- 9 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אני יתחיל אם שאלה ממש לא קשורה, כשאני נכנס לnetwork connections יש שם connection 1394 מה זה? גם אני רוצה לדעת אם אפשר להוריד את המאורר שמול הארד דיסק מבלי שזה יזיק לו? (אני מכיר מישהו שיש לו וונטק ארו פלו והוא הוציא את כל המאוררים מהמארז!! חוץ מספק כרטיס מסך ומעבד) כמו כן אני מתכוון לקנות Chieftec Dragon DX-01BD Black מארז,ו- Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD (כי אני חולה שקט) (גם אני מוסיף עוד 256 מגה זיכרון אבל זה לא קשור ). עכשיו יש לי בעיה עם הלוח אם כי החיבורים של ה-ide שלי נמצאים ממש למטה הנה לינק לתמונה http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=157 עכשיו כמו שאתם רואים יהיה לכבלים ממש בעיה להגיע לסי די ולצורב (כבר עכשיו יש לי בעיה עם זה) כי המארז ממש גבוהה ויהי…
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
איך בדיוק שיטת העבודה לאוברקלוק נכון? הבנתי שקופצים בכל כמה מגהרצים ובודקים יציבות. עד שמגיעים לנקודה לא יציבה. מה עושים אז ? (נגיד שטמפ לא בעיה) שמעתי שאפשר לאמץ את המעבד, ככה שהוא מתרגל למהירות (פריםנ 95? סנדרה ? burnin) ואז הוא יכול לעלותץ עוד. זה קורה בטווח של שעות? או אם נותנים למעבד להתרגלל במשך ימים למהירות הנוכחית אפשר להוציא ממנו עוד? או שאפשר לעשות אוברקלוק תוך כמה שעות, וזהו, הפקנו את הכל מהמעבד.. תודה
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
טוב אז ניגש ישר לבעיה יש לי מאוורר VANTEC AeroFlow ל AMD שמותקן על barton 2500 אבל המאוורר עובד על רק ~4200 RPM למרות שכתוב באתר של החברה ועל האריזה של המוצר שהוא עובד ב 5600 RPM יש למישהו רעיון איך לשנות את זה כאילו אפשר דרך הביוס או משהו?? קניתי +epox 8rda3 ואני לא מצליח להעלות אותו מעל 2000 MHz כי הוא מגיעה למעלות של 50 עד 55 גם בלי OC הוא ב +45 אני מדבר על מארז פתוח! אני חדש ל AMD אבל אני לא חושב שהוא אמור להיות כל כך חם כאילו המזגן פועל והמארז על השולחן חופשי לחלוטין ואם כבר מדברים על המארז אז יש לי 3Rsystem Air עם החישני חום וגם הם בעיה הם מראים טמפרטורות לא נכונות כאילו לקחתי את אחד החיישנים וסתמתי אותו מחוץ למחשב, כדי לבדוק והוא הראה 63 מעלות! (לא היה כל כך חם ???…
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות לו אובר קלוק אבל אין לי קירור נוסף חוץ ממאוורר מעבד רגיל שמכוון על הכרטיס (המארז הוא ג'נרי רגיל עם מאוורר על המעבד , אחד מתחת לכלוב הכונן הקשיח ועוד אחד כמו שציינתי בנ"ל) כמובן יש את המאוורר המובנה על הכרטיס., לוותר או לנסות בגבולות הטעם הטוב? (מישהו ביצע ניסויים על הכרטיס הזה?)
-
- 5 תגובות
- 667 צפיות
-
-
לחבר שלי יש פנטיום 3 733 מה"צ אבל בביוס המכפלה לא נעולה... זה אומר שהביוס דפוק או שהמעבד באמת לא נעול?
-
- 10 תגובות
- 667 צפיות
-
-
ומי יותר שקט הNINJA או הBT
-
- 9 תגובות
- 667 צפיות
-
-
קניתי AMD X2 3800+ Tray וחיברתי אותו למאוורר Zalman 7000B-Cu. אז ככה - 33 מעלות במנוחה - וזה קופץ ל-50 מעלות כשיש לי שני פריים95 על כל ליבה. וזה עוד לפני אוברקלוק... זה לא גבוה מדי? בכל מקרה - חשבתי זה אולי בגלל שיש לי איזה מדבקה על המעבד עצמו, ובחנות אמרו לי להשאיר כי זה לא משפיע על הטמפרטורה. השאלה עד כמה זה באמת נכון שזה לא משפיע? המדבקה יושבת בדיוק על האמצע של המעבד, בדיוק איפה שכל החום. עכשיו אמרו לי שאם אני מוריד את המדבקה - אין לי אחריות. אז איך אני מוריד את המדבקה מבלי לקרוע אותה ושתשאר בסדר?
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אני לא רואה אותה מופיעה ב EVEREST ב RIVATUNER גם אין לי בכלל אפשרויות, כאילו לא התקנתי דרייבר. התקנתי את כל הדרייברים מהאתר של ATI... מה יכולה להיות הבעיה? תודה
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
הי,במארז שלי(דגם וחברה בצד)יש אר מאוורר אחד גדול שמוציא אוויר .מה עדיף שיכניס או יוציא? הקירור למעבד הוא GlacialTech Igloo 5062 האם הוא מספיק לE8400 ללא OC? כדאי להוסיף עוד מאוורר? תודה
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מארז אחד עם חלון קנוי ומארז אחד סגור והוא מעצבן אותי שהוא סגור לאדע אחרי שיש חלון אני תמיד רוצה לראות כזה מה קורה בפנים ומעצבן אותי שזה סגור כל מקרה אני לא רוצה להתחיל להסתבך ולעשות צורות ועיגולים וענארף מה כי אני ממש ממש לא אוהב לעבוד עם מכונות שמסוגלות לחתוך אותי אני אולי יצליח לארגן מהשכנים כל מיני דברים מכשירים חביבים (לא נראה לי שיש להם דרמל...) ואני רוצה רק ריבוע חביב פשוט נחמד, ופרספקט אני כבר יקנה ממישהו (ענארף ממי..) איך אתם מציעים לי לעשות את הריבוע וטיפים שימושיים בשביל לא להרוס את המארז בדרך.. ?
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אהלן, התקנתי את הEVEREST המומלצת ויש לי כמה שאלות לגבי הנתונים שהיא מחזירה לי: א.בקטגוריה הראשונה (COPUTER) ואז DMI - שם אני רואה משהו מעניין: External Clock 133 MHz Maximum Clock 3060 MHz Current Clock 2400 MHz מה אומר תדר השעון המקסימלי הזה ? זה קשור ל OC ? אפשר להגיע אליו ? בנוסף: מה זה DMI ? ולמה יש את האזהרה בהתחלה שהנתונים יכולים להיות לא מדויקים ? ב.במדידית הטמפ' אני רואה בנוסף לשתי המדידות שאני רגיל לראות בתוכנה של הלוח אם (מעבד וסיסטם) גם מדידה של ההארדיסק, זו מדידה אמיתית ? יש חיישן שם ? למה לא ראיתי מדידה כזו בתוכנות אחרות ? ג. יש לי לוח אם של אינטל, האם גם כאן אינטל עושים חיים קשים עם OC ? כיוון שבביוס אין לי שום אפשרות לשחק עם מהירות הבאס או המכפלה... פשוט אי…
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
ניסיתי בסופ"ש הזה לעשות OC פיצי, של 63 מגה-הרץ, הומחשב פשוט לא עמד בזה והוינדוס לא עלה. אחרי שהוא עובר את VERIFYING DMA POOL DATA, הוא מציג לי מסך שחור, חוץ מרבע מסך למטה שרשום בו WINDOWS98 כמה, "מפתיע". בכל מקרה, אח"כ הוא רושם לי CANNOT FIND WIN.COM והוינדוס לא עולה ואני מקבל דוס. האם זה יכול להיות מכיוון שהזזתי את זכרונות הSDRAM שלי מ10NS ל8NS? תודה. עוד משהו- יש לי על המעבד מאוורר שעובד ב4000 RPM בקירוב, ועל הטמפ' אני לא יכול לסמוך, כי הוא אומר שהמעבד ב0 מעלות C והמערכת ב52C. עוד משהו2- זה סלרון 500 מגה הרץ.
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
שלום עומרי: אחרי חילופי ההודעות אתך, החלטתי לפתוח את השאלה לקהל הרחב, לשמוע דיעות לפני שאני מתחיל לכתוב מכתבים ל DFI. אני עובד עם המפרט שפירטתי בצד ימין בהודעה. הגעתי ל OC יציב עם באס 264, מכפלה מקורית של 11 וזכרונות עם מחלק 180Mhz, סה"כ 223Mhz. מתח מעבד: 1.5V. מתח זכרונות: 3.22V. מתח צ'יפסט: 1.59V מתח LDT על 1.3V אוברקלוק מקסימלי לא יציב: 269Mhz. מה שמפתיע ומאכזב מאוד הוא שכשאני מוריד את המכפלה ל10 ומעלה באס אפילו במעט ל270 חלונות לא עולה כמו שצריך. אני מקבל מסך מוות כחול עם בעיה ב ACPI.SYS. חשבתי שזה חד פעמי, אחרי עוד מספר רסטרטים היו פעמים שחלונות עלה ופעמים שלא. בבאס 280 כבר בכלל אין על מה לדבר. חלונות לא עולה כלל והמחשב עושה רסטרט לעצמו. המגבלה היא לא מה…
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם יש לי בעיה... יש לי לוח של ECS ותוכנת הביוס היא של AMIBIOS נכנסתי לCPU PNP SETUP ואי אפשר לשנות שם את הCPU RATIO CPU RATIO- LOCKED איך אפשר לפתוח את הנעילה? אני הרבה מאד זמן רוצה לעשות למעבד שלי C@ אך ללא הצלחה... מידע על הלוח http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=51&MenuID=22&LanID=10 הורדה של חוברת הדרכה http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?MenuID=22&LanID=10&DetailID=51&DetailName=%d7%97%d7%95%d7%91%d7%a8%d7%aa%20%d7%94%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%94 מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי. בתודה מראש G.A.
-
- 5 תגובות
- 667 צפיות
-
-
איפה מורחים (מרכז או כל שבב זכרון במלואו) והאם זה עוזר בהרבה. מחפש עבודה ללילה
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לנסות פעם ראשונה להמהיר קצת את המעבד (E6850) לכיוון ה - 4GHZ כרגע יש לי קירור אוויר על המעבד, TR ultra 120 extreme ומאוורר שעליו - Scythe S-Flex (8GB Corsair XMS 2 CL4 800Mhz 4x2gb) לוח - P5K Deluxe/wifi ואני עובד על ויסטה 64. אז קודם כל אני חדש בעיניין לגמרי! ושנית זה הקירור שברשותי. האם אני חולם? האם אני יכול להמהיר עם המצב הקיים לכיוון ה - 4GHZ ולהישאר יציב לאורך זמן? על פי realtemp אני יציב כרגע בחדר די חם וללא מזגן על 35 מעלות. האם אפשרי?
-
- 7 תגובות
- 666 צפיות
-
-
התחלתי לעשות אובקלוק למעבד שבכותרת על לוח 945p-s3 ה cpu host frequency היה על 266 בהתחלה והתדר של הזיכרון היה 667 כיוונתי את ה system memory multuplier ל 2 ולאחר מכן העלתי את fsb מ266 ל 296 אבל עם זאת הזכרונות ירדו לי מ667 ל 592 ... זה בסדר? והאם אני יכול להמשיך ולעהלות קצת לפחות עד ל fsb 320 .... אני מצרף תמונה מה cpuz נ.ב בוא נגיד וסיימתי את האוברלקוק ואני לא מעוניין להמשיך .. אז אני צריך להחזיר את ההגדרות של הביוס למה שהם היו קודם , אני מתכוון להגדרות של ה cie , eist וכל הדברים האלה שביטלתי ... [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 666 צפיות
-
-
קיבלתי את הלוח הזה במקום הDQ 6 שהלך לעולמו ובהגדרות בביוס לא משנה מה שאני מגדיר הוא לא מעלה את המחשב הוא נדלק ולא קורה כלום ואז שאני מכבה את המחשב ומדליק הוא עושה OC FAILED עשיתי fsb 400 vcore 1.5 dram 2.32 pll 1.6 nb 1.6 fsb vtt 1.44 לא משנה מה זה לא עושה שום BOOT בHARDWER MONITOR אני רואה שהמתחים שני מגדיר משתנים בהתאם חוץ מהמתח של המעבד שנשאר המקורי אולי זאת הבעיה? כשאני עושה AUTO בביוס ומגדיר FSB 400 וכל השאר על אוטומאטי המחשב עושה בוט ונכנס לWINDOWS אבל המתחים נמוכים מדי ובORTHOS הוא מתרסק לפני זה היה לי DQ6 ובקלות הגעתי לFSB 460 מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה, מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בה בלי להרוס את המחשב? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אם יש לי 2GB CL4 800MHZ ואני מוסיף 1GB CL5 800MHZ אז הזכרונות יפעלו על CL5 ? והמעבד הוא עם אוברקלוק על 3.8, אז אם אני יוסיף את הזכרון של ה-CL5 זה יהרוס/יפגע במעבד ? או שזה יוריד את ה-OC ? או שזה לא יעשה כלום ?
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
-
קיבלתי סוף כל סוף את הALX800 ובאתי לחבר עליו מאוורר ג'נרי שפירקתי מספק. אבל... הקליפסים להידוק קצרים מידי והם לא מספיק ארוכים בשביל להדק את המאוורר, מה לעשות? מישהו ניתקל בזה כבר?
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
יש לי לוח MSI-7125 צ'יפסט NFORCE4, רץ על מעבד AMD 64 3000, 1 ג'יגה זיכרון של ג'י. סקיל (2*512), רץ בטיימינג 2-2-2-5-T1, ב-200, מתחיל לעשות שגיאות ב-215 שתי אופציות עבדו לי. השאלה איזה תשדרג את המחשב יותר. אופציה א': FSB=250, CPU=2000(250*8), HT=1000 (250*4), RAM=166 (200 אופציה ב': FSB=215, CPU=1935(215*9) HT=860(215*4), RAM=200(215 תודהחבארים
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
כרגע מבצע OC קטן השאלה היא מכיוון שאני לא מתכנן להעלות יותר מידי בתדר מכיוון שאין לי ניטור טמפ' ללוח אם השאלה היא האם OC ללא העלאת מתחים עלול לגרום לנזק\התחממות ממשית של החלקים(לוח אם\זיכרון\מעבד לא מדאיג אותי גם יש לי כמובן חיישן טמפ' וגם יש לי קירור מעולה במארז 17 מעלות למעבד)
-
- 7 תגובות
- 666 צפיות
-