עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, יש לי רעש יחסית חזק מהמאווררים, המאוורר שעושה את רוב הרעש הוא המאוורר בפרונט נעזרתי במדריך שבנעוץ לגבי התוכנה speedfan והצלחתי להוריד את מהירות המאוורר ע"י התוכנה. רציתי לדעת האם ניתן לכוון דרך הביוס שמהירות המאוורר תשתנה ע"פ הטמפרטורה/צורך - ללא תוכנה צד שלישי? יש לי לוח אם Gigabyte GA-965P-S3 גירסת ביוס F8 כשניכנסתי לשם להגדרות המאוורר יש לי כך: fan speed control method א. auto ב. Intel QST ג. Legacy ד. Disable וגם fan speed control mode: auto voltage pwm אני כיוונתי לlegacy ו pwm וspeedfan מדווח על ירידה מכ 2000RPM ל 980 RPM רק במאורר של ה CPU אך כאמור רוב הרעש בא מה system fan - בפרונט כיצד אני יכול לכוון את הביוס שישלוט גם על זה - לפי הצורך, ללא תוכנה כמ…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  2. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש שני מאווררי 80mm בנוסף ל-120mm שישלי במארז. איזה מאווררים נחשבים כטובים?ולא עושים הרבה רעש.. ועוד משהו,המארז שלי די קטן ואני מחפש קירור למעבד E7400 שיתאים.?המלצות? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  3. Started by redead,

שמתי לב בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד שהמשחה מרוחה שם כבר ולא על כל המשטח אלא ב3 פסים כאלה.. לא השתמשתי בסטוק גם ככה פשוט רציתי לדעת למה זה ב3 פסים ולא מרוח על כל המשטח?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  4. Started by Erez360,

שלום לכולם מעבד amd 5200 atlon 64X2 על לוח k9neo msi v3 באופציות העלאת הFSP אני רואה שהמקסימום הוא 370 , למה אני מצליח להעלות רק עד 220? תודה.

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  5. שלום לכם! התקנתי בשעה טובה וויסטה.. והטמפרטורה של הלוח אם עלתה לי ב10 מעלות! והמאוורר שלו עובד על 4400 RPM ובXP הוא עבד ב6500 RPM!! וגם הטמפרטורה של המעדב וההארד דיסקים עלתה! יש לכם מושג למה זה קרה? ומה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרורה של הלוח ושאר הרכיבים ??? תודה מראש אריאל

• 14 תגובות
    • 606 צפיות
  6. Started by JonyPony,

אני מחפש מאווררים 80MM שקטים, עדיף עם LEDים ירוקים וחיבור 3 פינים כמו גם מאוורר עם LEDים ירוקים בגודל 120MM שקט עם חיבור 4 פינים. מישהו מכיר\יודע?

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  7. Started by Or ei,

מישהו יודע אם הax7 מסתדר על התושבת של הam2?

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  8. איך אני מגדיר מאווררים דרך האוורסט? כשאני נכנס ל-CPUZ אני רואה שמהירות השעון משתנה כל הזמן בין 1600 ל-2400, אבל לא מגיע ל-3000, שלשם בוצע OC. למה זה משתנה? ולמה לא מגיע ל-3000? עכשיו לאלו שמכירים את הקירור ultima 90, המאוורר 120 שאיתו [MINBEA] במארז הנוכחי, לא מחובר אליו ישירות, אלא נמצא באלכסון, פונה אל הכרטיס מסך, והוא מקובע שם. זה בסדר שיהיה ככה? תודה.

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  9. Started by avishai1b,

יש לי כ מסך X1900XT 256MB איך אני עושה לו OC? איפה עושים OC? הOC יעלה לו את הביצועים? הסבר קצר מהזה OC לא ראיתי ב סטיקי..

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  10. יש את ה CPU שהוא 30 ומשהו מעלות ואז יש CPU 1 ו 2 שהם 50 משהו, למה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  11. Started by boogie,

יש לי בעיה שההרדיסק מתחמם מאוד ומאט את המחשב, כי אין לי מזגן בחדר לכן רציתי לקבל כמה המלצות לגופי קירור ומאווררים לHD שיכולים לעזור לי... חפשתי ב ZAP אבל נתקלתי בממש הרבה סוגים אז אם מישהו מכיר משהו טוב אני יודה לו מאוד. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  12. Started by mandarin,

אני רוצה את ה ZIP לא את ה EXE ומפה http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download זה נתקע באמצע כל הזמן.

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  13. שבוע שעבר התחלתי לשמוע רעשים מוזרים מהמארז, אז החלטתי לפתוח את המחשב תוך כדי עבודה ולנסות לאתר את מקור הרעש, אך ללא הצלחה. כיביתי את המחשב, ניתקתי את הדיסקים הקשיחים וחיברתי אחד כל פעם. ניתקתי את המאווררים של המארזים ואפילו את המאוורר של המעבד למספר שניות. בסופו של דבר רק כשניתקתי את חיבור המולקס של כרטיס המסך-הרעשים פסקו. מדובר בכרטיס מסך מסוג Geforce FX5900XT של Albatron והוא משרת אותי נאמנה, כך שאני לא מוצא סיבה מספיק טובה להחליף אותו. היום שלפתי את כרטיס המסך וניקיתי את המאוורר שלו עם ספריי אוויר בלחץ, אך גם זה לא הועיל. בקיצור, מה אפשר לעשות כדי להיפתר מהרעשים המטרידים? ואיך בכלל מפרקים את ה-heat sink של כרטיס המסך בלי להרוס את הכרטיס עצמו? צרפתי לת'ראד תמונה של ה-He…

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  14. דרוש זיכרון ללוח P35DS3L מתוכנן OC תקציב לא ידוע היי אני צריף תחלופה ל2GB OCZ 800 שיש לי.. מתוכנן OC לא ברמה הכי גבוהה שאני אגיע אליה עם קירור אויר (כרגע מתוכנן VENDETTA2 או U120E..) המפרט המלא בצד. אבל בקצרה זה P35DS3L ומעבד G0 Q6600 כמובן שאני מעדיף 4GB על פני 2GB, אבל התקציב לא ידוע כרגע.. ואם זה משנה, אז אני מעדיף 2GB עם OC ממש טוב, מאשר 4GB ושיהיה OC פחות טוב ואם אתם ממש מתקשים לתת לי משהו בלי תקציב, אז תביאו לי משהו לאיזור תקציב 400 משהו ל500 משהו ל600 ומשהו ל700 כך שכשאני ארצה לקנות אני אחליט מה התקציב ולפי כל אחד אני ישר אדע מה לקנות תודה מראש

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  15. Started by jack77,

אני מתלבט בין הקירורים הבאים: Zalman 9500 Led Thermaltake Big Typhoon VX Arctic Cooling Freezer 7 Pro איזה מהם הכי טוב\משתלם?

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  16. Started by babu,

אם מעבד E4500 וקירור ARTIC PRO 7 ? זה אפשרי בכלל? לא יהיה צוואר בקבוק?

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  17. Started by ifiter,

שלום לכולם! אתמול רכשתי גוף קירור של ZALMAN בTMS דגם:Zalman 7000B CNPS7000B-Cu LED.הוא הגיע OEM ובלי בקר מהירות המאוורר כמו שמגיע בקופסה וגם ללא LED.האמת לא ראיתי בעיה בזה ולקחתי אותו.SOCKET 478 האמת שאין לי נסיון רב בהרכבה אבל הלכתי לפי הסרט שיש באתר ZALMAN. 1.מרחתי משכה טרמית על מעבד ועל חלק התחתון של הקירור 2.הרכבתי את הגוף על מעבד הכל בסדר, הכל עובד אבל מאוורר נורא מרעיש.אני משתמש לא מפונק-כל החיים הייתי עם מאוורר סטנדרתי שמגיע יחד עם מעבד אבל המאוורר החדש מרעיש אפילו יותר מINTEL. אני רק רוצה להבין איפה הבעיה ,בהרכבה שלי או במאוור אצמו כי קראתי עליו תגובות באתרים מכובדים מאוד כמו http://www.overclockers.ru/ והם אומרים שלא שומעים אותו גם אם הבקר סיבובים לא מורכב.

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  18. מדובר במאווררי 120ממ שמגיעים עם המארז. מהירויות הסיבוב המתקבלות הן באותה יציאה על הלוח.(אחד המאווררים מתחבר פשוט ליציאה בלוח שלא מאפשרת ניטור מהירות). לשני המאווררים יש חיישני טמפרטורה ירוקים. האם יכול להיות הפרש כזה במהירות הסיבוב רק בגלל מיקום החיישן הירוק? תודה.

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  19. מה זה בתמונה שסיימנתי מתוך אוורסט שמגיע לי ל83 מעלות ואחד ל56(תמונה בפנים)

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך Geforce FX5200 וכבר המשחקים "החדשים" של החצי שנה האחרונה לא עובדים לי טוב... רציתי לדעת אם אני אעשה לו אוברקלוק אז הוא יתמוך ביותר משחקים??? או שזה לא קשור?? אם לא אז למה זה עוזר??? תודה!

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  21. עדכנתי את הביוס לF12, והטמפרטורות הן: http://img211.imageshack.us/img211/8958/fdsaglo6.jpg הטמפ' של הצ'יפסט לפי מה שהנתי היא חמה, אבל בגדר הנורמליות עבור הצ'יפסט הזה. אני מודאג בקשר לטמפ' הCPU, שגבוהה בכמה מעלות מטמפ' הליבות... 50 מעלות זה ממש לא נורמלי עבור המעבד וההיטסינק (AC פריזר 7) האלה... עיצות, טיפים? במארז אין מאווררים לא מאחורה וגם לא מקדימה. (הערה: כרגע לא ממש יכול להוציא כסף על זה, אולי עד 50 ש"ח).

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  22. יש לי כ.מסך Gigabyte nVIDIA GeForce 7300GT 256MB DDR2 PCIe ועליו יש בלוק הקירור המקורי שלו (סטוק). http://www.giga-byte.co.il/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2282 הוא ממש לא מקרר את הכרטיס, הטמפ' שלו רצה בין 57-63 מעלות (במשחקים 63+ מעלות), ואני מפחד שהטמפ' תהרוס לי את הכרטיס. אני יודע אצל כ.מסך של Gigabyte כולם באים רק עם גוף קירור רגיל, ומה שרציתי לשאול זה האם יש גוף קירור יותר טוב שמתאים לכרטיס שלי, הכוונה מאוורר עם גוף קירור יותר יעיל...? תקציב לא ידוע עוד, תציעו מה שיתאים. תודה!

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  23. יש לי מגבר של LG, שהמאוורר שלו נרשף\לא עובד יותר. היציאה של המאורר, היא שתי פינים הנה תמונה: http://img215.imageshack.us/img215/681/11647334ee8.jpg וזה הגודל של המאוורר: http://img218.imageshack.us/img218/4562/11dl0.jpg מה שבעצם עשיתי ולא עובד, חתכתי את הכבל עם השתי פינים (מהמאורר הישן) וקניתי מאורר חדש והלחמתי את החיבור למאורר החדש וחברתי, והמאורר לא מסתובב ולא עובד. המאורר יפתור את בעיית החימום והמגבר יפעל כמו שצריך. יש למישהו ראיון מה צריך לעשות? מאיפה אפשר לקנות מאורר קטן כזה עם חיבור 2 פינים? אולי ראיון אחר איך לסדר שם מאורר שיקרר את המערכת? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  24. יש אפשרות להעלות את המהירות של המאוורר של ה INFINITY? דרך הביוס או תוכנות כלשהן? יש לי במחשב מתחת לספק מאוורר 120MM יש לי אפשרות להגביר את המהירות שלו גם? אם כן הייתי שמח להסבר. תודה.

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  25. שלום כרגע המחשב על OC של 2049MHZ, כלומר 178 כפול 11.5 עם תזמונים Optimal שזה 3.0-4-4-8 ניסיתי להעלות ל 180 כפול 11.5 שזה 2070MHZ, המחשב עובד אבל זה נראה שהוא עובד לאט. וגם תוכנות לא מגיבות עכשיו, יש לי 2 סטיקים של 512MB של A-DATA. אחד מהם תומך ב3.0-4-4-8 ואחד מהם ב 2.5-3-3-8 השאלה שלי זה אם אני מגדיר בביוס על Turbo שזה 2.5-3-3-6 מה יקרה? האם רק אחד מהם יעבוד יותר מהשני או מה? איך זה הולך? על מה עדיף בכלל להגדיר אותם? כ 2.5 או 3 בשביל ה OC? ניסיתי את שניהם וזה נראה שהמחשב מתחרפן עם 2.5 כרגע ב Super PI זה מחשב 1M תוך 55 שניות עד דקה (תזמונים 3.0) כשאני על 2070MHZ זה מחשב 1M תוך 50-51 שניות עם תזמונים 3.0, כשאני על 2.5 יש הבדל זניח של שניה או משהו כזה אך כשאני מבצע בדיקה ב 3…

• 13 תגובות
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.