אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
http://www.arihav.com/Products/Display/ זה שלמעלה עם ה4 שורות?
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
המערכת שלי סיימה חישוב SuperPI ב-41 שניות (של 1MB),האם זה בסדר או שזה איטי מדי? (המערכת כרגע ללא אוברקלוק) כיצד ניתן לשפר את מהירות החישוב מלבד אוברקלוק? מה יגרום לחישוב מהיר יותר,מהירות שעון גבוהה יותר או מהירות באס גבוהה יותר? (מי מהם ישפיע יותר?) תודה, עמית
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
עקבתי אחרי המדריכים ובדקתי בפורומים אבל יש לי בעיה קטנה עם הכרטיס של ספארקל... בדף שינוי ה- clock frequencies, אחרי שאני מסמן את האפשרות שתרשה לי לשנות את המהירויות, הסליידים של המהירויות מתחילים לי מ-175Mhz ל- core (שזה בסדר, לפי מה שהבנתי), אבל הסלייד של מהירות הזכרון מתחיל מ-0 ונגמר ב-100 (בניגוד למה שראיתי באתרים אחרים...). האם אני יכול לסמוך על כך שכשהוא מראה 0 הוא מתכוון למהירות הרגילה? כשאני מנסה להעלות אותו ל-5 או 10 ולעשות test new settings הרזולוציה שלי משתנה למשהו קטנטן (הרבה פחות מהרזולוציה הכי נמוכה), המסך מיטשטש ורק restart או התקנה מחדש של הדרייברים פותרת את הבעיה. אני משתמש ב- detonators 3.0.8.2 (הבעיה היתה קיימת אצלי גם בגרסאות קודמות), עם העדכון ל-regist…
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
מחפש פתרונות קירור אלטרנטיביים לכרטיס מסך GTX 1060 mini של EVGA. יש 2 גרסאות ש-EVGA הוציאו ל-1060, אחת עם קירור יחסית נורמלי, והשניה עם קירור מזעזע שקצת דומה לקירור הרגיל שמקבלים על המעבדים של אינטל. הכרטיס מגיע לטמפ' מעל 80 בקלות במאמץ, גם שהמאוורר מסתובב על 90+ אחוז, ועכשיו עוד חורף. אני לא רוצה להגיע לקיץ שהכרטיס במצב כזה, כי זה עלול להיות בעייתי. רציתי לשאול אם מישהו מכיר אלטרנטיבה לקירור המעאפן שמגיע עם הכרטיס, אולי צלעות קירור אחרות, או אפילו קירור מים שיכול להתלבש על ה-1060? אני סקפטי אם משחה טרמית זה מה שבעייתי פה, כי ב-Idle הוא מתקרר מאד מהר לאיזור ה-30 מעלות ומתחת, ואני מעדיף כבר להחליף קירור אם אני מפרק אותו בשביל משחה.
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
מה הטמ"פ הנורמאלית למעבד 1000 ליבת - Thunderbird הטמפרטורה שאוורסט מראה לי עכשיו במנוחה היא עד כ.55 מעלות צלסיוס כדאי לי לשדרג את הסינק למשהו יותר סביר עכשיו יש לי שם סניק אלומיניום גנרי ?.. :-\
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
קיבלתי מארז AIR ואני רוצה להעביר אליו דברים.... מה הסדר פעולות שאני צריך לעשות????????? כאילו להוציא כרטיסים ולהעביר ולהרכיב שוב או.... ועוד דבר... איפה מומלץ לשים תחישני טמיפ??
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני לא מומחה גדול ל-OC אך הצלחתי להגיע עם המעבד שלי Q9550 (ראו מפרט) ל-3.4 בלי להעלות מתח למעבד אלא רק ע"י הגדלת ה-FSB. כאשר אני מעלה את תדר הבאס בכדי לעבור את התדר הנ"ל, המחשב נדלק אך אינו מגיב (מסך שחור) וכתוצאה אני מוכרח לבצע איפוס לביוס לכן הגעתי למסקנה שאני אמור להעלות את המתח למעבד ואיני מוכן לעשות זאת ללא ייעוץ. ב-REALTEMP נכון לעכשיו המעבד על חום של בערך 38 מעלות במנוחה ובמאמץ (OCCT) מגיע ל-65 בערך. שעתיים בדיקת OCCT מצביעה על יציבות ותקינות המערכת. אשמח לכול עזרה והדרכה בכדי להעלות את התדר למקסימום.
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום כולם אני מתלבט בין מערכת קרור מים ה bigwater לבין איזה גוף קרור טוב שיחיזק לי תמעבד (a64+3200) ראיתי כולם מיני דברים שצריך לנקות כוח חודש תראדיטור ולהחליף מים ולנקות תלכלוך מהקבלוקים האם זה נכון? האם כדאי לוותר על כול הסיפור ולקנות איזה גוף קרור טוב ב200 שקל ?
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
מישהו מכיר תוכנה למדידת מתח של ספק ? אני מתכנן לשדרג את המחשב, ואני מתלבט אם לקנות ספק חדש או שהקיים מספיק טוב...
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אהלן חברה... אני רוצה לדעת אם הטמפרטורות האלה טובות... גם המעבד וגם הכרטיס ללא אוברקלוק!!! קירור סטוק למעבד, ועוד קירור סטוק של 6600GT בצירוף מאוורר ג'נרי 80mm מתחתיו שזורק אוויר ישירות עליו...(היטסינק גדול משני הצדדים...) המארז בנוי שיש בו: מאוורר 120 מקדימה מכניס. מאוורר 120 בספק (אם הוא נחשב בכלל). מאוורר 80 מאחורה מוציא (ג'נרי). מאוורר 80 בצד מכניס. מאוורר 80 הוכנס כחריץ PCI (המקופל לכיוון תוך המארז, מתחת לכרטיס מסך וזורק עליו אוויר). מישהו מציע לשנות את הכיוונים? המארז הוא A-Top X-Blade.... תודה מראש עודד ב.
-
- 14 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אם אפשר לקבל תגובות למי שיש את זה או מי שמבין... הבעיה היא שהמאורר מפסיק לפעול...הוא מגמגם ואז מתכבה....והמעבד מגיע ל50 מעלות והוא עדיין לא נדלק.... אני רוצה לדעת אם זה תקין... הC&Q מבוטל...וניסיתי שהוא פעיל...לא משנה... יש עוד איזה משהו בביוס שיכול להפריע לזה??...אולי HW MINITOR??..או שזה פשוט מאורר מקולקל...
-
- 12 תגובות
- 636 צפיות
-
-
-
חברה מה צריכה להיות הטמפרטורה של המעבד הזה במנוחה ובמאמץ. המעבד הוא בסטוק.
-
- 11 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אם אני נותן מתח למאוורר דרך הלוח אם זה מתח נמוך יותר מאשר חיבור מולקס לכבל של הספק? כמה מתח מקבל המאוורר בכל אחת מהצורות? ואם נותנים מתח גבוה למאוורר הוא יסתובב מהר יותר?
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
-
-
היי יש לי P3 600MHZ ולוח אם ישן של MATSONIC (אם אתם מכירים :-\) והיום החלטתי לעשות למעבד אוברקלוקינג. ניסיתי לשנות את המכפלה ומהירות הבאס של המעבד דרך הביוס אבל זה לא משנה כלום אז ראיתי שצריך לעשות UNLOCK למעבד על ידי חיבור החיבורים של הL1 אבל חיפשתי על הלוח אם ולא מצאתי שום דבר כזה :-[. האם זה באמת מה שצריך לעשות? שמישהו יסביר לי בבקשה איך לעשות אוברקלוקינג? תודה מראש נ.ב קראתי את המדרכים שמצאתי כאן באתר.
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
כשאני סוגר את ידית הסגירה של גוף הקרור הסגירה ממש חזקה וקשה שאפילו לוח-האם ממש מיתעקם כלפי מטה אפילו מקבל "בטן" מה אפשר לעשות?
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה כשקיבלתי את המחשב (מפרט בצד) הטמפרטורות היו בסביבות 45 במנוחה ואחרי OC 55-60 במנוחה לאחרונה שמתי לב שהוא מתחמם יותר מדי במנוחה 70-80 מעלות אז ניקיתי אותו וביטלתי OC והוא עדין לא ירד מ-65 מעלות שזה ממש גבוה אז חשבתי קצת ועלה לי רעיון ,פירקתי את השרוול למעבד מהדופן של המארז וחיברתי מאורר שמכניס אויר בינו לבין הדופן ככה שאויר קר מבחוץ נזרק ישר על המאורר של המעבד התוצאה היתה די מדהימה הטמפרטורה ירדה ל 30 מעלות במנוחה עכשיו המאורר הזה היה די חזק 3500RPM ו 40 דציבל שעשה רעש נורא ככה שבתור פיתרון קבוע אני צריך מאורר אחר השאלה היא איזה מאוורר לקנות, האם יש הבדל בין המאוררים שמוכרים בחניות או שכל מאורר ב 20 שקל יעשה את העבודה? אמרו לי שמאורר 30 דציבל לא ירעיש,…
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
יש לי מארז מאוד מבולגן מה אפשר לעשות כדי לסדר את החוטים כדי לשפר את זרימת האוויר במארז החצים מסמלים את כיוון האוויר של המאוורר אוויר החוצה או פנימה [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, החלפתי היט סינק למעבד Athlon XP 1800 (וולקנו 7 פלוס) ניקיתי את המשחה הקודמת, ומרחתי משחה על הליבה ועל ההיט סינק. הרכבתי אותו על המעבד - וכשהדלקתי, ב-BIOS ראיתי שטמפרטורת המעבד הייתה על 75 ובמגמת עלייה. כיביתי את המחשב דר"א, מההיטסינק+מאוורר יוצאים שני כבלים , זוג ובודד. הזוג הם להפעלה והבודד (צהוב) הוא בטח לסנסור או לשליטה על המהירותץ עכשיו, לא ניתן לחבר את שניהם ביחד ללוח, אז חיברתי רק את הזוג שמאפשרים לו לפעול. מה הסיבה שהייתה מצויינת טמפרטורה כל כך גבוהה ? בגלל שהחוט הצהוב לא מחובר ? בגלל שיש יותר או פחות מדי משחה טרמית ? סיבה אחרת ?
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אהלן, יש לי פנטיום 4 2.53 עם מאוורר של אינטל מקורי החום של המעבד בימים חמים אלו עומד על 35 - 50 מעלות. אני מעוניין להחליף את המאוורר במשהו יותר רציני אבל שהיה שקט! חשבתי על הקירור מים של Tt, או על הSPARK 7 הSPARK 7 נראה לי מאוורר רציני, אבל כתוב שהוא יכול להגיע עד לכ6000 RPM וזה המון! ב6000 RPM הגיוני שהוא ירעיש מאוד ואני לא מחפש מאוורר מרעיש, להיפך אני רוצה מאוורר שקט. מה דעתכם? ואם למישהו יש את המאוורר יכול להמליץ עליו? תודה
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אני מדבר על מאוורר רגיל של בית,לא של מחשב !
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
יש את ה CPU שהוא 30 ומשהו מעלות ואז יש CPU 1 ו 2 שהם 50 משהו, למה [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אמרו לי שאפשר להעלות את המכפלה בסלרון שלי. יש לי סלרון 800 ועשיתי לו OC ל 1120. שאמרו לי שיש אפשרות להעלות את המכפלה הלכתי לנסות בביוס אבל האפשרות אצלי חסומה: http://forums.ort.org.il/files/30/1676468/6118909.jpg למה זה כך ? הם זה בכלל אפשרי ? ואם זה אפשרי למה אני לא יכול. תודה
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
אני אב גאה ל 6800LE הכרטיס עבר פתיחת צינורות מ 8 ל 12 וגם פתיחה של VERTEX SHADER מ 4 ל 6. כשאני מנסה להעלות את המהירויות שעון של הכרטיס אני מקבל שגיאה (יש לציין שהכל נעשה דרך RIVA TUNER) והכרטיס נכשל בטסט אפילו בהעלאה של 1MHZ. מישהו יודע למה? שאלה נוספת: אני לא מצליח לראות את הטמפ' של הכרטיס. יכול להיות שאין לו חיישן??
-
- 4 תגובות
- 636 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים: מעבד: Intel Pentium 4 - 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 512K cache) לוח אם: Abit IC7-G - ?(875PE),DDR128b,H-Threding? זכרונות: A-DATA - 2* DDR 400 512MB כרטיס מסך: MSI - ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? דיסק קשיח: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA ספק כוח: Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC הסתבכתי עם דרייברים של הכרטיס מסך כמו שאתם יכולים לראות בת'רד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=87237.0 וכשהרצתי 3DMARK05 לקראת הסוף שמעתי צפצופים מוזרים ברמקולים כמו סירנות איטיות כאלה, כמה שניות לאחר שהתוכנה סיימה להריץ את הבדיקות שלה הציפצופים הסתיימו גם כן. כמו כן אין לי משחה תרמית בין המעבד להיטסינק אלא פד כזה שבא עם …
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-