עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום חבר'ה, חשבתי לעשות קצת OC למכונה הקטנה שלי, נכנסתי לביוס אבל האופצייה שם להעלות את הFBS חסומה, ז"א מופיעה אבל אין לי גישה אלייה, יש דרך לפתוח את זה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  2. טוב אז ככה אני רוצה לנקות תמאווררים ולשים שמן ויש לי 2 בעיות 1-אפשר לעשות את זה בלי לפרק ולהרכיב מיחדש? (אני לא מחליף מישחה תרמית) 2-איזה שמן מתאים לרכיבי מחשב ואיך משמנים את המאוררים כמה זמן לחכות עד שאפשר להדליק תמחשב וכו

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  3. Started by t-macc,

האם חייב אותה על מנת לעשות אוברקלוק? היא באה לבדוק את השיפור אחרי האוברקלוק? אם כן צריך לעשות את הבדיקה גם לפני ה oc לא? http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/3/ קראתי באתר ולא הבנתי אותה,מישהוא יכול להסביר לי על לפני ואחרי? תודה

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  4. לוח אם:M3N72-D מעבד:905e כרטיס מסך:XFX GTX 275 קודם כל מה המגבלה של הלוח אם הזה מבחינת FSB? איזה קירור הכי כדאי לי לקנות למעבד(עד 350 שקל) ? איזה קירור הכי כדאי לי לכרטיס מסך(עד 250 שקל)? ואיזה זכרונות DDR2 1066 הכי טובים שקיימים בשביל הOC שאני אעשה? תודה

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  5. בוקר טוב, ??? כיצד ניתן להוריד את הטמפ' ב- 10-20 מעלות ברכיב P4 3.2G סוקט 478 MB של Asus ? האם יש פיתרון איכותי אך לא מורכב ? כגון: מקום נוסף על שולחן העבודה ? נאמר שההשקעה עד 500 ש"ח בברכה עדי דורון

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  6. Started by INFERNO,

שלום . האם הקירור יתאים ללוח Asus P5PQL PRO ? האם מומלצת משחה טרמית אחרת מזאת שמגיעה עם הגוף ? והאם כדאי מאוורר אחד או 2 ? בתודה , מיכאל . נ.ב אני יודע שזה קירור יקר ויש יותר זולים ומשתלמים אבל אני נעול עליו מאז שהוא יצא לשוק. אז בבקשה בלי תגובות של "זה יקר מידי \ תן לי להציע לך משהו ואחר" וכו'

• 4 תגובות
    • 812 צפיות
  7. הזמנתי את המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1680 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤699 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 GeForce WINFAST GTX260 EXTREME + 896MB GDDR3 - RETAIL ¤1617 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤339 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL 5-5-5-18 - REAPER HPC : OCZ2RPR10664GK ¤572 ספק כוח: ENERMAX MODU82+ 525W ¤545 מחיר סופי: ¤5452 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בבקשה לא לתת הערות ביניים על בזבזנות וכו', אני שלם עם הבחירות שעשיתי, אני רק מבקש שתמליצו לי על קירור טוב ואמין למעבד שיכול להביא אותו לאוברקלוק של 3.0 ומעלה. חשבתי על TT MAX ORB אבל אומרים שהוא די רועש, צריך משהו חזק ושק…

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  8. Started by dor31,

טוב אז זה הסיפור לפני כ3 חודשים קניתי את ערכת הקירור של THERMAL TAKE לgforce 4 ti4400n ומאז אני לא ישן בלילות ולכן אני שוקל לעבור לקירור הפסיבי של זלמן הבעיה היא שיש לי את לוח האם של אסוס P4533E עם ערכת השבבים 485E שהמרחק בין הNORTH BRIDGE לחריץ הAGP שלי היא סנטימטר וחצי בערך שזה גבולי במקום לheat pipe ולכן רציתי לדעת עם למישהוא יש ניסיון עם הHEAT PIPE כי אני בדילמה תודה ואשמח לעזור לכל מי שאני יכול. ;) ;) ;)

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  9. Started by SEangel,

שלום. ברשותי המעבד הנ"ל והלוח הנ"ל (שלצערי, נקנה לפני המבצע בTMS). לפי בקורות ברשת הלוח אוברקלוקר די מוצלח. ניסיתי לעבוד עם המדריך (שבו עבדו עם לוח ASUS) וההגדרות שם שונות למדי. הצלחתי לשנות את המכפלה ל42, אך לא מצאתי איך אני שולט במתחים (ניסיתי לקבע את הלוח על 1.25 וולט, אך הוא קרס. נראה לי שההספק גם מקובע כברירת מחדל, (כשהספק, כידוע, הוא מכפלת זרם במתח) ולכן אין מספיק מתח (או זרם) למעבד. איך צריך להגדיר את המתח והזרם (או ההספק) כדי להצליח לייצב את המעבד?

• 4 תגובות
    • 975 צפיות
  10. Started by iakovl,

כמו תמיד הקיץ בא והטמפ' עולות עד שאני אסיים את המודים ואת הקירור מיים שלי, יש עוד זמן (אני מניאק, הצבא גוזל ממני המון) אז בנתיים אני חי בשביל השקט עם MK1 שלי (שלא סויים מעולם, אבל עדיין מקורר כמו מפלצת. אני אעלה תמונות כנראה מחר אחרי שאני אחבר את הציוד הנוסף שלי אז בנתיים אני שוקל להחליף את הסוניק בninja (אל תדאגו, כסף זה לא הפקטור במקרה שלי, אני מקמבן) מה הדעות בנושא? שווה להחליף?

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  11. אני רוצה לעשות אובר קלוקינג אבל אין לי תוכנה לעשות את זה והאם לכל לוח אם צריך תוכנה אחרת?

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  12. עשיתי קצת גוגל ובמקרה נתקלתי באשכול שאמרו שהספריי אוויר שיש בכל החנויות מחשבים וזה זה בלחץ יחסית נמוך... אבל לא כתבו איפה ניתן לקנות ספריי אוויר בלחץ גבוה יותר..? ד"א מה זה קומפרסור (גם כתבו שם)? זה יוצר לחץ אוויר כאילו כמו ספריי רק "שלא נגמר" או משהו כזה? אם כן, אז כמה זה עולה? והאם זה מומלץ.. פשוט עם הHAF 932 צריך פעם בשבועיים לרוקן ספריי אוויר עליו :\ תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by shirNoshe,

אני עם GB ולא מצליח לעבור את ה-OC.הוא נותן לי הודעה של משהו על דרייברים.ב-RIVA אני מרגיש שאפשר יותר וראיתי שיש בביוס עוד אפשרויות לעשות OC לכרטיס.יש העלאת מתח לחריץ ה-PCX,יש אפשרות להעלות את התדר,ואפשרות לבוסטר(או משהו דומה). השאלה היא האם ב-RIVA אני ב-TOP?אי אפשר להעלות בדרך נוספת עוד?(אני לא רוצה לעשות MOD). ןהאם יש נניח אפשרות להוריד מהליבה ולהעלות בזיכרונות או הפוך?מה עדיף/כדאי?. תודה.

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  14. Started by GHOST,

מאיפו ניתן להשיג SK-7? וגם תמליצו על גופי קירור נוספים באותו מחיר (עד 200) חשוב שיהיה שקטים מיועד לבארטון 2500...

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  15. Started by pro,

לא הבנתי עדיין מה המשחה הזאת עושה?

16. מעבד P4 1.8A, Asus P4T-E זכרונות rdram של Samsung. ניסיתי להעלות את ה-FSB ל-133, בריסט המחשב כלל לא עלה ורק צפצף לו בנחת. סגרתי את המחשב ל-2 דקות פתחתי והוא התאפס לבד ללא צורך באיפוס הביוס. מדוע זה קרה? למה לא ניתן להעלות עוד ה-FSB??? העליתי את ה-FSB ל-120 קיבלתי מהירות של 2159 MHz. החום עלה בממוצע ב-2 מעלות סה"כ. הרצתי את prime95 למשך שעתיים עם ובלי O/C. בלי O/C טמפרטורת המקס' שהמעבד הגיע אליה הייתה 45 מעלות, עם O/C (כאשר FSB=120) הטמפרטורה המקסימלית הייתה 47 מעלות. יש סיבה להוסיף קירור נוסף, או שבעלייה כזאת אפשר לעבוד בנחת? קיים OC נפרד לזכרונות? תודה על המדע.

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  17. בדקתי עם התוכנה סנדרה וזה מראה לי power \ aux temperature : 70.0C,158.0 F זה יותר מיידי או שהתוכנה משקרת? או שהמחשב שלי בצרות? הלוח אם 25 מעלות מעבד 28מעלות

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  18. Started by DeadByDawn,

אז ככה יש לי מעבד חדש יחסית (כאילו רק קניתי..) השימושים הם בעיקר תיכנות בסביבת VS.NET 2003 בשפת C++ (לא שזה משנה..) וסרטים. עכשיו המעבד עובד בלי מאמץ ביום חם יחסית כמו היום על 50 מעלות,מאמץ עוד 2-4 מעלות. עכשיו הקירור הוא ג'נרי של טרמלטייק...(לא ווקנו או משהו,פשוט ג'נרי רק של חברת טרמלטייק). יש לי מאוור מוציא מאחורה 80 ממ ועוד אחד מכניס מקדימה 120 מ"מ. השאלה שלי,אם אני רוצה להחליף את הקירור של המעבד (לא אני הרכבתי אותו,וגם אף פעם לא יצא לי להרכיב אחד) איך אני עושה את זה??? זה דורש פירוק של המעבד? ועל איזה קירור אתם ממליצים ללכת??? וגם על איזו משחה,ואיך מורחים אותה ??? נ.ב המעבד הוא Barton 2500 תודה מראש

• 4 תגובות
    • 593 צפיות
  19. Started by The UnKnown,

אני רוצה לקנות מאוורר,כנראה Vantec Aero Flow. עכשיו אני יודע שהמאוורר הנ"ל מגיע עם משחה טרמית אני רק לא יודע אם היא מספיק טובה או שמה עדיף משחה אחרת. חשבתי על משהו בכיוון של Artic Alumina, בגלל שהארטיק סילבר 3 יקר מדי. בכל אופן יש בכלל צורך לקנות משחה טרמית בנפרד או שהמשחה שמגיעה עם הוואנטק תעשה את העבודה?? תודה רבה וחג שמח!

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  20. הזמנתי היום מחשב, עם Thermalright XP-120 ו-DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard מספר שאלות: 1. האם צריך להוסיף מאוורר לקירור הזה(לא הבנתי עם מה הוא מגיע, מה יש באריזה?) 2. האם הקירור הזה נכנס חלק בלוח האם ללא גזילת סלוטים למינהם(אני מדבר על הגודל, לא על השליטה על המהירות) 3. האם יש דרך, שהמחשב עצמו ישלוט על המהירות של המאוורר בהתאם לחום הנפלט או לפי שעות?(בוקר-ערב -> מקסימום, ערב-בוקר -> מינימום - לדוגמא)

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  21. Started by psybrain,

מפרט מחשב : מעבד אינטל I7 2600K זיכרון 8GB GSKILL RIPJAWS לוח אם גיגאבייט P67A-UD3-B3 כרטיס מסך AMD 6970 2 GB יש לי בעית מקום אין לי מקום למאוורר מבחינת להרכיב אותו כי הזכרונות מפריעים אי אפשר להתקין וזה לא יושב . בגלל זה ראיתי את המאורר הזה Scythe Grand Kama Cross 2000 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8272 הוא יכול להתאים לי כי ישב בלי להפריע לזכרונות מלמטה . אשמח לדעת אם המאורר הזה יספק את המפרט שלי והצרכים שלי .והאם הוא מקרר טוב ולא רועש. בעתיד מתוכנן OC קל עד בינוני אשמח גם לדעת דעות אחרות ומוצרים שונים

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by moshel7,

רכשתי כרטיס מסך giga-byte 7300 gt (pci expres gv-nx73t256d-rh( וטמפרטורת הכרטיס במצב מנוחה 63 מעלות ואחרי מישחק של שעתיים (ghost recon 2) הטמפרטורה מגיעה ל 83-85 מעלות האים זה בסדר ? היתקשרתי לחנות המחשבים והם טענו שזה נורמלי והכרטיס הזה עובד בטמפרטורות אלו מה עלי לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. קניתי לפני פחות משבוע את הכרטיס הזה אבל אני מחכה שיגיע שאר המחשב הכולל: AMD 64 BIT 3500 S-939 והשאר לא ממש חשוב ! בחנות (נעה) אמרו לי שאם אני יעשה או סי אני יגיע לביצועים של 9800 אקס טי אבל אני מפחד לגעת בו כי גם לא תהיה יותר אחריות וגם כי בחיים לא עשיתי דבר כזה ! אתם מציעים לי לעשות את המהלך הזה ??? ואם כן אז אולי תוכלו לעזור לי ? על הכרטיס כבר יש קירור סטוק על כל הזכרונות והכל אז בחלק הזה אין בעיה ! תודה ! ועוד שאלה : איך אני יכול לדעת אם יש לי חיישן טמפ' על הכרטיס ?!?!

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  24. ?? חיפשתי בכמה חנויות מחשבים ולא מצאתי איך אני אוכל לרכוש כמה?

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  25. Started by KaPuT,

מדובר על לוח P5Q DELUXE עם 4 גיגה OCZ REAPER 1150 כרגע המערכת עובדת יציב על 8.5*475-נבדק בפריים לכמה שעות טמפ בCORE TEMP מגיע לאיזור ה 60 ועם החיישן בלוח לאיזור ה 53 מקס הבעיה היא שאני רוצה להגיע ל 500*8 והמערכת לא עולה לא משנה איזה מכפלה אני שם *500 שום דבר לא עולה בכל מתח שאני שם, יכול להיות שמיציתי את המערכת?

• 4 תגובות
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.