עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ה ultra HTPC מתקדם לו אט-אט, והיום סודרו כבלי ה EL, והתאורה... הלדים עוד בדרך... הנושא המלא עם מעל 60 תמונות כאן - http://forums.bit-tech.net/showthread.php?s=&threadid=47428 מספר תמונות להמחשה: אבנר

• 32 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. לאחרונה הרכבתי מחשב ל OC (מפרט בצד). החלטתי להשאיר את המעבד על OC של 3630 (330*11), Vcore אוטומטי בביוס. לא ביצעתי OC ל RAM והשארתי בתחום ה 800 MHZ. בימים האחרונים הרצתי מספר מבחני מאמץ (OCCT בעיקר) ללא בעיה כאשר במבחנים הראשונים הטמפרטורה המקסימלית לא עברה את קו 67 המעלות. אתמול המעבד חצה 74 מעלות והפסקתי את המבחן מספר פעמים. אילצתי את הקירור ל 100% וזה עדיין לא נפתר. מדגיש שלא מדובר במבחן ה LINPACK אלא ב OCCT הרגיל. אשמח להצעות לפתרון. תודה...

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. אשמח לשמוע עצות.

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  4. Started by Chura,

היי, יש לי מארז HTPC ואני רוצה להשקיט אותו, רוב הרעש מגיע מהמאוורר של הכ. מסך (יש ORB II וספק של SEASONIC) אם אני פשוט יעצור את המאוורר, האם הכ. מסך יסבול ? מה הפתרון האחר אם זה יוצר בעיה ? שום משחקים לא רצים עליו, רק MEDIA CENTER ב720P או 1080P שנית : עד כמה קריטיים המאווררים מעל הזיכרונות ? גם הם עושים רעש נכבד ואני חושב שהם לא פרקטיים (60CM) ? http://img340.imageshack.us/img340/5727/img5256ds6.jpg (יש לי עוד נוקטואה 80CM שאין לי איפה למקם לצערי)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אהלן! לפני כחצי שנה קניתי לי את המחשב הנוכחי, המצוייד בכרטיס X1950P של SAPPHIRE, בגרסאת ה256MB. המחשב נקנה בTMS, אם זה משנה משהו. בכל מקרה, מההתחלה שמתי לב שהמאורר שלו נורא רועש. הוא קטן כזה וכנראה שהסיבוב שלו יוצר את הרעש הנשמע ממנו, שהוא מין "ביפ" (לא קולני מדי אבל מעצבן), שבא בנוסף לרעש הרגיל של סיבוב המאורר. בכל מקרה, אחרי שהתגברתי על הבעיה הזו, הופיעה בעיה חדשה. אחרי כמה זמן ששיחקתי בקרייסיס, פתאום החלו להופיע ארטיפקטים רציניים מאוד על המסך (השחקן והקוראנים נעלמו, נהיו צללים, רק הרקע נשאר פחות או יותר דומה). לאחר מכן הבעיה התפתחה לכך שהמסך פשוט מפסיק לקבל סיגנל באיזשהו שלב במשחק (המסך עובר לSTAND BY). שיערתי שהכרטיס פשוט נכבה או מפעיל מנגנון הגנה כלשהו (OVERHEATING?…

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  6. Started by swampfrog,

אם זה ניתן עיזה חברה מיצרת את הקרטיס ati,saphire',fic ועוד...

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  7. היי, אני אשמח אם מישהו כאן יוכל לעזור לי מהנסיון שלו לגבי פתרון לקירור המארז שאני רוצה ליישם. יש לי nzxt apollo שמחוברים בו 3 HD בחלק הקדמי. כידוע המארז בא עם שני מאוררים בחיבור 3PIN (מולקס) בלבד, אחד בחלק האחורי ואחד על הדלת. באופן זמני חיברתי מאורר ישן שמכניס אויר על ה HD בחלק הקדמי, אבל המארז חם. 51 מעלות TEMP1 על פי speedfan 4.34. כרגע אני לא יכול לשלוט במהירויות של המאוררים. קיבלתי המלצה, קראתי די הרבה (גם פה בפורום) ודי החלטתי על הפתרון הבא: שליטה במאוררים דרך ה speedfan (או הביוס לצורך העניין) עם המאוררים הבאים: 1. בחלק האחורי מוציא אויר: Arctic Cooling 12 PMW 120mm http://tms.co.il/product/5103 2. בחלק הקדמי ובדלת מכניסים אויר: Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm h…

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  8. Started by reuven5,

איזה כרטיס יותר חזק ויותר שווה לי לקנות אני הבנתי שב6800LE אפשר לפתוח צינורות עיבוד וככה אפשר להגיע איתו יותר גבוה וב6600GT יש 8 צינורות עיבוד מה יותר שווה חברים?

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by TNTx2,

שלום מישהו יכול להגיד מתי הוא יהיה בארץ ויהיה ניתן לקנות אותו? ומה יהיה מחירו בערך? תודה מראש!!

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  10. Started by amisha,

יכול להיות שדיסק קשיח יעצור אותי במהלך ה OC שאני עושה למחשב? כשאני מגיע למהירות של 3.8 הביוס אומרים שחסר לו קובץ של ה WIN מה הבעיה פה ?

• 12 תגובות
    • 925 צפיות
  11. קניתי מעבד P4 3G 800M יד שניה. המעבד הגיע עם הרבה שאריות משחה תרמית. התחלתי לנקות עם אלכוהול 70%. הניקוי קשה והמשטח מסרב להבריק. גרדתי שאריות קשות עם קיסם שיניים ותוך כך גם "חיטטתי" בחור השחור שבפינת המעבד. נראה היה לי שאני מסיר שאריות משחה עד שהגעתי לפרינט שעליו מותקן המעבד. עכשיו נראה לי שבעצם פרצתי את חור האיטום של המעבד ומרגע זה הרכיב איננו אטום יותר ולכן הלחות עלולה לחדור אליו ולהרוס אותו במהירות. האם באמת זה מה שקרה? האם בעצם הרסתי את המעבד ואין טעם להרכיבו? זו פעם ראשונה שיוצא לי להתעסק עם מעבד ולא ראיתי אזהרות בנושא החור שבפינה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שוטטתי באינטרנט ונתקלתי בתמונה הזו : מתחת למהירות של המחשב במקרה הזה 2000MHZ רשום באדום 100%... ראיתי את זה גם אצל עוד כמה אנשים גם בפורום נדמה לי.. עכשיו הבעיה היא שאצלי לא רשום 100% באדום אלא רשום 0% בירוק.. ככה : האם זה בעיה ? מה אומר ה-100% או ה0% ואיך אני מסדר את זה ? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 599 צפיות
  13. האם עשיתי הכל נכון? מצרף תמונות המפרט ניתן לראות בפרופיל שלי תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך X800GTO (אתם בטח יודעים כבר אחרי כל מה שאני חופר לכם) קיצר עכשיו זה ליבה 400@490 זיכרונות 350@390 והתוצאה לפני ב3DMARK05 היתה 4096..עכשיו 3500 בערך.. אין ארטיפקטים ולא חרטא ולא כלום..למה זה קורה למה התוצאה ירדה?

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  15. מה קורה חברים הרבה מאד זמן לא היתי פה (חודש וחצי) וטוב לחזור.. בקיצור לאחר שה7800 גי טי איקס שלי נהרס ונישלח לחברה (רק עוד חודשים אני יקבל חזרה תשובה) אז החלטתי שחבל סתם לבזבז את הזמן ואני מעוניין לשבור שיא עולם חדש !! עם הגיפורס 6200 הרגיל של גיגבייט והפעם אני יוכיח הכול.. בקיצור הכרטיס בכללי פשוט מטורף באוברקלוק.. לכן אני מקווה להצליח להגיע למקום הראשון בעולם או לפחות בעזור עם הכרטיס הזה... וכמובן בעזרת מודים וקרור גז משלו מקווה שאני יצליח חח.. בקיצור אז הינה הפעלה ראשונית עם פתיחה ל8 צינורות עיבוד ואוברקלוק של התחלה מ 300 ליבה ו500 זיכרון ל700 זיכרון ו551 ליבה!!! וזאת רק ההתחלה עם קרור סטוק והכול בסטוק.. מקווה עוד הערב להתחיל את האוברקלוק עם הגז.. כי מחר בסיס.. בקיצ…

• 82 תגובות
    • 4.8k צפיות
  16. Started by Ghosthunter,

http://arc.aquamark3.com/arc/arc_compare.php?compareRunID=1887486888 13.5 אלף!#!@#!#!@# איך מה הוא גאון או משהו? אני לא מצליח לעכל את זה האם זה המחשב המהיר בעולם או שאולי אני לא רואה טוב(1 בלילה)

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  17. אורח
    Started by אורח,

אוקי אז אני מעוניין לקנות מאורר למעבד...עכשיו אני מתלבט בין ה Thermaltake BigTyphoon ל Zalman CNPS7700-Cu מישהו יכול להגיד לי מה יותר טוב?מה עדיף? רעש זה לא מפריע לי...הביצועים הכי חשוב לי... תודה מראש, יהב.

• 24 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by shar00750,

יש לוח של MSI NEO2 P45 מלא בפיצרים ויש לו ביוס מסובך לעומת הג'יגבייט שהיה לי קודם אני עושה אוברקלוק אבל אני קצת מוגבל איתו בגלל שאני לא מבין חלק מההגדרות בביוס ואני לא יודע אם אני צריך לשנות אותם. לפי מה שהבנתי זה אמור להיות לוח טוב לאוברקלוק . אם יש פה מישהו שמכיר את הביוס הזה אני אשמח לקבל עזרה . דרך אגב המפרט הוא: מעבד E2160 PALIT DDR2 800 ENERMAX TOMAHOK 405W SPARKLE 9800GT 512

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. זה המפרט שאני קונה: הכרטיס מסך הוא כבר SILENT, כלומר בלי מאוורר אלא צלעות קירור (הלינק אליו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_94_1388&products_id=15260). איך עוד אני יכול לגרום למחשב להיות שקט לחלוטין, שיהיה אפשר לישון איתו בלילה באותו חדר? המארז שלחתי שקט? הספק? המאוורר של הלוח אם? המעבד מגיע עם מאוורר בכלל או שאני צריך לקנות לו בנפרד? או בקיצור, מה אני צריך לקנות\להוסיף כדי שהמחשב יהיה שקט ? עריכה: עכשיו רואים את המפרט.

20. Started by dadzik,

יש לי את המעבד הזה בערך 3 שנים, יציב מאוד (שווה מאוד את המחיר עד היום), הריץ לי מלא דברים ללא בעיה. אך בזמן האחרון נוצרה בעיה, אותה אני מרגיש לרוב במשחקי FPS התחממות יתר של המעבד (והיא גם גורמת לי לדרופים ב-FPS במשחקים). באיידל המעבד עומד על 45C בזמן משחק הוא בין 78 ל-85! זה רע מאוד כמו שאפשר לראות, אני משתמש באותו המאוורר מאז שהמעבד נקנה (מאוורר הסטוק של AMD), ויכול להיות מצב שהמשחה תרמית שיש לי לא טובה? כי לא נדמה לי שהיא עוזרת בכלל בטמפרטורות. בכל מקרה אני צריך פתרון לעניין הזה (תתחשבו בכך שיש לי מארז Antec 200, כך שהוא לא מאוד רחב). חשבתי בכיוון של Noctua NH-L12, יש למישהו הצעות? אם צריך תמונות ודוגמאות אני אוכל להעלות. תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Monopoly,

טוב אז החששות הרבות שהיו לי לפני מעבר לקירור מים אכן התממשו, אומנם לא בנזילה כמו שחששתי אבל המשאבה פשוט מתה. המעבד הגיע ל100 מעלות וצעק "הציליני נא הציליני נא" לכמה דקות. מקווה שלא נעשה נזק. רכשתי את הקירור ב ksp לפני כ 9 חודשים (!!!!!!) אלך אליהם ביום ראשון וכאן מגיעות השאלות שלי בעצם: האם יתנו לי קירור חדש על המקום? קודם ידברו עם קורסייר ואז יתנו לי חדש? האם אפשר לדרוש איזשהו פיצוי על ה"נזק" למעבד? תודה ושבת שלום מלאה באוויר קר

22. Started by B@Kss,

ערב טוב. יש ברשותי כרטיס מסך Gainward GTX 260 שבמקור מגיע עם 2 מאווררים שכנראה לא כ"כ מספיקים לו.. התקנתי אתמול GTA 4, הוא רץ על ההגדרות כמעט הכי גבוהות כרבע שעה חלק מאוד, לאחר מכן המשחק מתחיל להתקע, כמו שאני מבין החוליה החלשה במערכת היא הכרטיס מסך שמתחיל לרתוח. כשמפעילים את המחשב הכרטיס מסך מריץ כנראה בדיקה כלשהי ומפעיל את המאווררים לעוצמה מקסימלית לכמה שניות.. השאלה שלי האם אפשר איכשהו להפעיל אותם בזמן המשחק. משחקים אחרים עוד לא יצא לי לנסות כי רק אתמול הרכבתי את המחשב.. המאווררים במארז מכוונים על המקסימום והחוטים מסודרים טוב מאוד ככה שאין חוט שמפריע לאוויר לזרום כמו שAntec תכננו. איזה תוכנות קיימות שיכולות להראות לי את הטמפ' (של המעבד, כ.מסך וכו') האם OC (של ה…

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  23. Started by GMTK,

אז ככה יש לי מחשב ישן שאני רוצה לעשות לOC. אז אתם שאולים למה לעשות למחשב ישן OC? 1. ללמוד. 2.שאני יוכל להביא אותו לאחי כי הוא לא זז וקצת הרבה לאגים במשחקים. 3.בשביל שאני ידע איך לעשות למחשב שלי. 4.מחשב שאפשר להחשיב אותו לשפן ניסיונות קטן וחמוד. 5.תמיד רציתי לדעת בשביל זה קניתי מחשב חדש עם מעבד עם מכפלה פתוחה אפשר לירות במפרט שלי. עכשיו ככה איך אני נותן לכם תנתונים של המחשב בשביל שתוכלו לעזור לי? תודה רבה ממש לעוזרים אשמח להצעות ופתרונות. (:

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by amit123,

שלום! ללא oc אני מוציא בין 8200 ל-8600 ואם oc ל-620 בליבה ו-720 לשעון אני מקבל בסביבות 9200 (הכל ב-3dmark 05)...זה בסדר? הבעיה היא שאני לא מרגיש בכלל שינוי בביצועים במשחקים(עשיתי את ה-oc דרך הדרייבר של אומגה...),למה זה?

• 7 תגובות
    • 610 צפיות
  25. Started by bebers,

יש לי את ה 3800 X2 AM2 של AMD שמתי לב והסבירו לי שהוא בשביל למנוע התחממות ולנצל את הביצועים טוב יותר משנה לבד את הכפולות של המעבד (MULTIPLIER) בין X5 ל-X6 עד X10 ובכך משתנה גם תדר העבודה של המעבד בין 1000MHZ ל- 2000 MHZ זאת טכנולוגה חדשה שקיימת בAMD מישהו פה יכול להסביר לי טיפה יותר על הטכנולוגיה הזאת ומה היתרונות שלה בדיוק? ומשהו שעולה לי בראש ונראה לי מוזר.... איך אפשר לעשות אוברקלוגינק למערכת ששולטת לבד בFSB בכפולות מעבד ובמגה הרץ? הרי אם אני יעשה אובר הוא שוב ינצל למשל רק 100 ובמקרה הצורף ינצל 2000 הוא יודע לבד לקחת גם את התדר שנוצר אחרי האובר ולנצל אותו בשעת צורך?

• 3 תגובות
    • 426 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.