אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
עברו עליי ועל המחשב שלי כמה חודשים מלאי תהפוכות. לשווא ניסנו יחד לפתור את הבעיה שהייתה לו. עברו עליו שינויי ושדרוגי חומרה, והיום סופסוף אני יכול להגיד שהוא החלים במלואו ונראה טוב מאי פעם. ואלה השינויים (אפשר להשוות אותם למפרט שמופיע אצלי - טרם עדכנתי אותו): זכרונות הוחלפו ל: 2X Corsair xms 1GB 800Mhz CL4 4-4-4-12 - 2.1V מארז הוחלף ל: Lian-Li PC101A (באמת שלא התכוונתי להחליף מארז, אבל כשמציעים לי ליאן-לי ב-300 שקל - ברור שאני אקח) לוח הוחלף ל: Gigabyte GA-P35-DS3L ובקרוב גם המסך הזקן שלי יוחלף בASUS MW22. סתם, כי בא לי לשתף (אחרי היעדרות ממושכת) עריכה: עכשיו כשיש כמה דקות לנשום, אפשר להראות תמונות. הוא עדיין לא מסודר בשיט בפנים, אני מבטיח להיות ילד טוב ולסדר את הכ…
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
במקום הlayout המקורי של המאווריים מצאתי משהו הרבה יותר יעיל. מאוורר אחד מול ההארדיסק,מאוורר אחד מול הזיכרונות. זה הולך פחות או יותר בצורה הבאה: אוויר מחוץ למארז (פתחתי את הסלוטים של ה PCI) נשאב על ידי המאוורר התחתון האוויר הזה נזרק על ההארדיסק,מה שהוריד אצלי את המעלות של ההארדיסק מ50 ל40 האוויר הקר הזה אחר כך נשאב בחלקו על ידי המאוורר העליון המאוורר העליון זורק אוויר קר על הזכרונות וגם על הגשן הצפוני קצת טמפרטורות אחרי המוד: לוח אם ב32 מעלות אחרי אוברקלוק - לפני זה היה בסביבות ה36 הארדיסק ב40-42 מעלות,היה בסביבות ה50 לפני המוד. זה נראה ממש זול ומאוד חובבני,אבל זה משיג אחלה תוצאות
-
- 7 תגובות
- 632 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של ASUS דגם P4G8X ואני רוצה לדעת איך לעשות OC בצורה פשוטה :saint: תודה מראש ;D
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
האם המעבד 4 הליבות טוב למישחקים ?כאילו לא הבנתי אני מקבל את כל 4 הליבות כשאני משחק או רק אחת?אחרת יוצא שאני יקבל ממש מעט...ועדיף כבר מעבד פנטיום 4 רגיל שיעבור אוברקלוקינג לא? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אהלן אנשים אני בתהלכי בניה של מערכת קירור מים ונתקלתי בדילמה לגבי בחירת רדיאטור מתאים. מדובר במארז שיכול להכיל רדיאטור עד 3X120 ו 140X2 . כלומר אני מחבר בין שני רדיאטורים. האופציות שעומדות לרשותי : 1. thermochill pa120.2 + thermochill pa120.3 (במחיר של 230 דולר) 2. HW Labs Black Ice GT Xtreme 280 + HW Labs Black Ice GTX360 (במחיר של 210 דולר) 3. Black Ice GT Stealth 360 XFlow + HW Labs Black Ice GT Stealth 280 (במחיר של 125) 4. Swiftech MCR220-QP Quiet Power 2X120mm + Swiftech MCR320-QP Quiet Power 3X120mm (במחיר של 90 דולר) אפשר גם להביא את האופציה הכפולה של הרדיאטורים האלה (במחיר של 130 דולר) 5 . Feser X-Changer Dual 240mm Extreme + Feser X-Changer Triple 360 mm Extreme…
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
משום מה-אני עדיין לא מבין איך לעזאזל. הביג טייפון לא נכנס לאנרמקס צקרה, והוא "רק" 12 וחצי ס"מ גובה. או יותר נכון זה מה שאיש או שניים אמרו פה בפורום (ואשמח אם סוף סוף יגיע הסבר או תמונות.) עכשיואני יודע שיש אנשים שהכניסו אליו זלמן 9700 בלי בעיה (שהוא קצת מעל 14 ס"מ) כרגע מבחינת תקציב, אני יכול לקחת זלמן 9500 או אנדי סמוראי (למרות שאני מאמין שאם הביג טייפון לא נכנס אז האנדי שהוא אותן המידות לא יכנס) יש עוד אפשרות מלבד הזלמן שיציגו ביצועיןם דומים, בפחות מ14 ס"מ גובה. תודה מראש רום
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
חברה למי שמבין .....עד כמה אפשר להגיע באוברקלוק עם x850xt אני הגעתי איתו ל570 לליבה ו620 לזכרונות ונראה לי שלליבה זה הקצה כי יותר מזה הוא מתחיל לעשות לי נקודות ועיוותים אבל בקשר לזכרונות אני לא בטוח כי אמרו לי ש620 זה קצת ...תודה למבינים ולמי שעשה כבר.....
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 3גה"צ. אחרי שהחלפתי את הקירור סטוק לארקטיק קולינג אולטרה טי.סי 4, משחה טרמית שמתי ארטיק סילבר 5, והוספתי מאווררים במארז. זה אפשרי שהטמפ' של המעבד ירדה מ55 ל23?! (זו הטמפ' שרשומה בצג שקניתי של סאנבים מנעה מחשבים,האחד שעולה 200. תודה על העזרה..
-
- 8 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום. הורדתי את המתח של המעבד שלי, ואני מבצע בדיקת יציבות על ידי prime95 אחרי כל הורדת מתח, כדי לבדוק איפה נמצא הגבול. בהורדה האחרונה, ולאחר שלוש שעות של prime95, שמתי לב שאחת הליבות [Worker #3], הפסיקה לעבוד. הנה ההודעה של פריים: אשמח לדעת אם יש קשר להורדת המתח, או שנתקלתי כאן ב"סתם" באג.
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
מה דעתכם? הוא די זול 450 האם כדאי לקנות?
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
החל ממאווררים ועד החלפת חומרה. במחשב מעבד AMD xp 2000+. לוח אם (אין לי מושג מה זה) SystemBoard 84ilmr עם תמיכה של עד 266mhz בזכרון. הכל מובנה עליו, שזה טיפה מבאס. אגב זכרון, בקרוב אני משדרג מ128 ddr ל256 או 512 crucial registered אז חשבו על זה כ-256 מינימום (ואשמח לקבל המלצות לזכרון למטרת הOC). תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
הביוס הוא AwardBios, לוח-האם נמצא במפרט מימין. יש בקישור הבא תמונות של המסכים בביוס: click here מה אומרות האופציות הנ"ל? 1. PCI Latency timer 2. Load Performance Setting אופציה 2 היא מוזרה במיוחד, כתוב עליה (בביוס) שצריך לוודא שכל ההתקנים עומדים ב-OC, ויש לה 2 אופציות - רגיל ו-Optimal. כשאני מפעיל אותה, אני לא מגיע אפילו ל-150 FSB, אבל כשהיא מכובה אני מגיע (עדיין רק ל-) 161 יציב.
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
עם הTX3 שיש אצלי ה750 מגיע ל80 מעלות כבר ב1.3V יש קירור אוויר שיכול להחזיק אותו על 1.4 בהנחה שמארז מאוורר ? תודה ...
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
יש לי את המעבד והלוח בכותרת בנוסף זיכרון OCZ PLATINUM REV2 CL4 800MHZ , קירור מעבד TUNIQ ו ל CHIPSET קירור SILENT WHISPER עם המעבד הזה הגעתי ל 3GH על לוח P5E-N SLI ...קניתי אתמול את ה INFINITY , ומאז אני תקוע על 270FSB , כל דבר מעל לא עושה BOOT שילובים שבדקתי : ואין BOOT העלאת מתח מעבד עד ל 1.45 מחלק זיכרון 1:1 , FSB 300 מכפלת מעבד על 6 , FBS 290 , מחלק 1:1 , NB 1.6 \ 1.65 \1.7 ביטול כל הפונקציות עזר ב BIOS קביעת תיזמוני הזיכרון באופן ידני .... פשוט לא עושה BOOT מעל 270 השתמשתי ב BIOS הכי חדש באתר DFI וזה שלפניו .... צריך להזכיר ללוח יש חיבור של 24PIN ו 8PIN 12V למעבד , לספק שלי יש רק 4PIN למעבד , לכן מחובר רק 4 PIN תודה על העזרה....
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
היי אני חדש כאן ואין לי יותר מדי מושג באוברקלוקינג.. בכל אופן אני משדרג את המשחב ממש בקרוב (תוך שבועיים ככה.. רק מחכה ל8800GT KO של EVGA) בכל אופן אני מתכנן לקנות את הq6600 על לוח האם של gigabyte "GA-X38-DQ6." המעבד מגיע עם מהירות שעון די איטית ואני ארצה לעושת לו אוברקלוק ללפחות 3.0 בידיעה שהמחשב הולך לעבוד 24\7 (כמו היום) אז אי צריך המלצות לקירור טוב להלביש עליו. ובכללי קצת טיפים לגבי אוברקלוק למעבד הזה כי אני יודע שהרבה עושים לו אוברקלוקים ומגיעים לאחלה מהירויות. תודה
-
- 7 תגובות
- 631 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של gigabyte והציפ של ה NF4 חם מאוד!!!!!!!! 69 מעלות במנוכה ו71 במעמץ המחשב ללא OC איך אני יכול לקרר אותו
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש אוורור לממעבד E6400 כחלק ממפרט חדש שאני מתכוון לקנות. המארז עליו שמתי עין הוא הGYGABITE 3D AURORA ויש לו מאוורר 0בעצם שניים) בגב המארז, ממש בקו אחד עם המעבד. לכן חשבתי על מאוורר כזה שיקביל במישורו למישור הגב של המארז. אחד המועמדים החזקים (אלא אם תתנו המלצות אחרות) הוא הSCYTE NINJA. אבל מצאתי שישנם 3 דגמים שונים שלו (אחד כנראה כבר כל כך ישן שאינו נמכר כלל): 1. NINJA 2. NINJA PLUS 3. NINJA PLUS REV.B לא הנבתי מתוך אתר הבית של החברה מה ההבדלים בינהם. אשמח לקבל עזרה כאן, ואשמח לקבל המצלצות לקירור המעבד בלי קשר. אני לא מתכנן OC (לפחות לא ב3 השנים הקורובת עם המעבד). חשוב לי שיהיה שקט במארז ובבית וקירור יעיל. עד כמה אני ארוויח ממאוורר חלופי למקורי ש…
-
- 8 תגובות
- 631 צפיות
-
-
bah נכנסתי לביוס במחשב הרביעי במפרט וראיתי שם שכתוב בהגדרות המהירות CPU Ratio 2.0 Blah Blah CPU/PCI Clock 100/33 מה אומר הCPU Ratio? תודה מראש לכל העוזרים. עריכה: הביוס נותן לי לשנות את ה CPU Ratio.
-
- 9 תגובות
- 631 צפיות
-
-
תראו מה איזה יצור שלח בפורום מחו"ל http://www.akiba-pc.com/775/ [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
יש לי לוח אם ASUS P4P800 Deluxe . ל North bridge יש רק Heatsink ואין עליו מאוורר. אם אני אוסיף עליו מאוורר קטן (בסגנון שהיה על ה P2 ) זה יעזור להוריד את הטמפרטורה של הלוח אם ? ??? ואם כן איזה מאוורר לשים ?
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
מה דעתכם ב SUNBEAM Silent Whisper מבחינת קירור ? ומבחינת שקט ?
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
השאלה אומרת הכל חברים מה יותר טוב לקירור כרטיס מסך הקריסטל אורב המפורסם והטוב או האייסברקיו 4 של ונטק????
-
- 11 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מאוורר 120 ממ למארז. קראתי קצת ושמתי עין על Arctic Cooling 12025 שהומלץ כאן: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4899 אבל בחנות אמרו שאין להם במלאי ושאלו אם אני רוצה את ה- Scythe http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9165 מודל L בסוף: 800 RPM 10.7 DB 40 CFM האם הוא יספיק לי - איך הוא לעומת הארקטיק קולינג? מפרט - פנטיום 4 3.0 גה"צ, כרטיס מסך 32MB (לא משחק משחקים) של Matrox וקירור מעבד של זלמן. עובד בעיקר על פוטושופ וקידוד וידאו לפעמים. תודה,
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
עדכנתי את הביוס לF12, והטמפרטורות הן: http://img211.imageshack.us/img211/8958/fdsaglo6.jpg הטמפ' של הצ'יפסט לפי מה שהנתי היא חמה, אבל בגדר הנורמליות עבור הצ'יפסט הזה. אני מודאג בקשר לטמפ' הCPU, שגבוהה בכמה מעלות מטמפ' הליבות... 50 מעלות זה ממש לא נורמלי עבור המעבד וההיטסינק (AC פריזר 7) האלה... עיצות, טיפים? במארז אין מאווררים לא מאחורה וגם לא מקדימה. (הערה: כרגע לא ממש יכול להוציא כסף על זה, אולי עד 50 ש"ח).
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
האם יש צורך להשתמש ב - Fan Mate שמגיע איתו ויכול לווסת מהירות סיבוב או אפשר פשוט לחבר את הגוף + מאוורר לשקע בלוח האם והלוח לבד יווסת את המהירות? מה יותר כדאי? יש לי לוח אם MSI NEO 2 PLATINUM SOCKET 939 תודה