עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shashkavil,

שלום לכולם התקנתי תוכנת speedFun ואני מקבל נתון של 128 מעלות עבור TEMP 3. לדעתי נתון זה לא נכון - רגש מנותק או משהו בסגנון... מה דעתכם? האם יש דרך להבין היכן הרגש ממוקם על מנת לבדוק זאת פיזית? תודה, טל

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  2. בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב שלי עושה המון רעש, פתחתי אותו כדי לגלות מה בעצם עושה את הרעש, ומסתבר שהכרטיס מסך הוא זה שעושה את הרעש החזק. הכרטיס הוא 8800GT עם קירור סטוק. חשבתי גם לאחרונה לעשות לכרטיס OC. ככה שזה ניראה זמן מתאים להחליף את הקירור על הכרטיס מסך. אני מחפש משהו כמה שיותר זול. אבל משהו מומלץ לOC. ושלא ירעיש כמו המאוור סטוק. מעדיף מאוד שהקירור יהיה מKSP.

• 9 תגובות
    • 639 צפיות
  3. Started by The- Proffesor,

היי חברה אני חדש בפורום !!! רציתי לקבל כמה עצות על איך להשאיר את המחשב קר ואיך לעשות אותו יפה יותר(מודינג)

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  4. ישנו קירור מוכר ביותר אני מאמין מתוצרת Arctic-Cooling אשר נקרא Twin-Turbo. לפי מה שידוע לי, הוא פועל עם 2 מאווררים קטנים עליו. רציתי לדעת האם הוא מגיע מהקופסא עם אותם 2 מאווררים או רק בתור הקירור עצמו? אם הוא מגיע ללא המאווררים, מה גודלם ואיפה אוכל לרכוש אותם?

• 6 תגובות
    • 639 צפיות
  5. Started by winner,

שלום חברים לאחר שהתייאשתי מהנסיון להשתיק את המחשב ע"י החלפת מאווררים ובעיקר התאכזבתי מפתרונות הקירור של AC, החלטתי לבדוק אפשרות לפרוייקט השתקה מקיף יותר. הרעיון הוא להישאר עם המרכיבים הבסיסיים - מארז, לוח אם, מעבד וכרטיס מסך ולנסות להגיע למערכת שקטה ככל האפשר בתקציב לא גדול מדיי. (אדגיש שאין לי העיית טמפרטורה במחשב ומה שאני מחפש זה קירור שקט ואיכותי במחיר סביר) מפרט המחשב הוא: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 1 Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 2 Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 C3 1 Gigabyte ATi Radeon X600PRO 128-bit 128MB Bulk 2 WD SATA 200GB 8MB 7200 RPM 1 Mitsumi floppy 1.44 1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin (למארז 2…

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  6. Started by EcSm,

שאלה בכותרת. עד לאן בערך אפשר להגיע באוברקלוק יציב למעבד כזה? הקירור הוא Thermaltake V1 הלוח הוא Asus P5Qpro אם זה משנה, המשחה התרמית היא AC silver 5.

• 6 תגובות
    • 639 צפיות
  7. ASUS P5B DELUXE WI/FI לעומת ASUS P5Q PRO לא חשוב לי כסף, רק העניין שציינתי, תודה.

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  8. Started by Luffy,

עברו עליי ועל המחשב שלי כמה חודשים מלאי תהפוכות. לשווא ניסנו יחד לפתור את הבעיה שהייתה לו. עברו עליו שינויי ושדרוגי חומרה, והיום סופסוף אני יכול להגיד שהוא החלים במלואו ונראה טוב מאי פעם. ואלה השינויים (אפשר להשוות אותם למפרט שמופיע אצלי - טרם עדכנתי אותו): זכרונות הוחלפו ל: 2X Corsair xms 1GB 800Mhz CL4 4-4-4-12 - 2.1V מארז הוחלף ל: Lian-Li PC101A (באמת שלא התכוונתי להחליף מארז, אבל כשמציעים לי ליאן-לי ב-300 שקל - ברור שאני אקח) לוח הוחלף ל: Gigabyte GA-P35-DS3L ובקרוב גם המסך הזקן שלי יוחלף בASUS MW22. סתם, כי בא לי לשתף (אחרי היעדרות ממושכת) עריכה: עכשיו כשיש כמה דקות לנשום, אפשר להראות תמונות. הוא עדיין לא מסודר בשיט בפנים, אני מבטיח להיות ילד טוב ולסדר את הכ…

• 3 תגובות
    • 639 צפיות
  9. במקום הlayout המקורי של המאווריים מצאתי משהו הרבה יותר יעיל. מאוורר אחד מול ההארדיסק,מאוורר אחד מול הזיכרונות. זה הולך פחות או יותר בצורה הבאה: אוויר מחוץ למארז (פתחתי את הסלוטים של ה PCI) נשאב על ידי המאוורר התחתון האוויר הזה נזרק על ההארדיסק,מה שהוריד אצלי את המעלות של ההארדיסק מ50 ל40 האוויר הקר הזה אחר כך נשאב בחלקו על ידי המאוורר העליון המאוורר העליון זורק אוויר קר על הזכרונות וגם על הגשן הצפוני קצת טמפרטורות אחרי המוד: לוח אם ב32 מעלות אחרי אוברקלוק - לפני זה היה בסביבות ה36 הארדיסק ב40-42 מעלות,היה בסביבות ה50 לפני המוד. זה נראה ממש זול ומאוד חובבני,אבל זה משיג אחלה תוצאות

• 7 תגובות
    • 639 צפיות
  10. הם זה מסוכן,מזיק? אני עם דלת מארז פתוחה

11. משום מה-אני עדיין לא מבין איך לעזאזל. הביג טייפון לא נכנס לאנרמקס צקרה, והוא "רק" 12 וחצי ס"מ גובה. או יותר נכון זה מה שאיש או שניים אמרו פה בפורום (ואשמח אם סוף סוף יגיע הסבר או תמונות.) עכשיואני יודע שיש אנשים שהכניסו אליו זלמן 9700 בלי בעיה (שהוא קצת מעל 14 ס"מ) כרגע מבחינת תקציב, אני יכול לקחת זלמן 9500 או אנדי סמוראי (למרות שאני מאמין שאם הביג טייפון לא נכנס אז האנדי שהוא אותן המידות לא יכנס) יש עוד אפשרות מלבד הזלמן שיציגו ביצועיןם דומים, בפחות מ14 ס"מ גובה. תודה מראש רום

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  12. Started by Big_Guy7,

יש לי מעבד פנטיום 4 3גה"צ. אחרי שהחלפתי את הקירור סטוק לארקטיק קולינג אולטרה טי.סי 4, משחה טרמית שמתי ארטיק סילבר 5, והוספתי מאווררים במארז. זה אפשרי שהטמפ' של המעבד ירדה מ55 ל23?! (זו הטמפ' שרשומה בצג שקניתי של סאנבים מנעה מחשבים,האחד שעולה 200. תודה על העזרה..

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  13. שלום. הורדתי את המתח של המעבד שלי, ואני מבצע בדיקת יציבות על ידי prime95 אחרי כל הורדת מתח, כדי לבדוק איפה נמצא הגבול. בהורדה האחרונה, ולאחר שלוש שעות של prime95, שמתי לב שאחת הליבות [Worker #3], הפסיקה לעבוד. הנה ההודעה של פריים: אשמח לדעת אם יש קשר להורדת המתח, או שנתקלתי כאן ב"סתם" באג.

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  14. איזה לדעכם הכי כדאי? אני רוצה יכולת cfm גבוה לפחות 50+ אבל בדציבלים נמוכים לא יותר מ 35.... יש חייה כזאת? אני יודע בעבר היו לאנרמקס...עכשיו הבנתי כבר אין אותם( (80ממ)

• 9 תגובות
    • 638 צפיות
  15. אז ככה קניתי ספק כוח חדש ליברטי 500W רציתי לדעת אם המאוורר שלו מוציא אויר מהמארז לבחוץ או ההפך? וכנל לגבי המאוורר של הכרטיס מסך EVGA 8800GTS 320mb?? הכרטיס חדש והוא עובד על 65 מעלות בלי מאמץ זה בסדר? ומה הטמפ' שלא כדאי שהכרטיס יגיע אליה? ואני רוצה להרכיב את הכרטיס טלויזיה שהיה לי לפני השדרוג יש לי חריץ פנוי אבל אני מפחד שהוא יפריע בקירור של הכרטיס מסך הכרטיס טלויזיה הוא קטן והוא יסתיר כרבע מהמאוורר אבל יהיה רווח של 4 ס"מ בין הכרטיסים הנה שרטוט של איך זה ישב בערך המרובע השחור מסמן את ה GTS והמרובע האדום את הכרטיס טלויזיה אני יעלה תמונה שאני יכבה את המחשב כדי להמחיש יותר טוב

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  16. Started by parAzoid,

אתמול פניתי אליכם בטענה שהNINJA PLUS מציג אותם ביצועים כמו הקירור STOCK ואתם ניסיתם\הצלחתם לעזור לי. עם קירור הסטוק במנוחה המעבד היה על 36 מעלות ובמאמץ על 48 מעלות [שהגיע לבדיקת FPU בS&M]. הנינג'ה עד אתמול הציג ביצועים די דומים - 32 מעלות במנוחה ו47 מעלות במאמץ [שהגיע לבדיקת FPU בS&M]. אמרתם לי שיכול להיות המארז "חונק" את הנינג'ה, או שאין לי זרימת אוויר מספיק טובה. [80MM אחד שמוציא מאחורה, ואחד של 80MM שבתקווה אני אתקין אותו מחר.] הגעתי ל2500MHZ עם OC עם הנינג'ה + כאשר המארז היה סגור, הוא הגיע ל60 מעלות במאמץ בבדיקת FPU בS&M. [מטורף לא? המעבד הוא AMD ATHLON 64 3000+] התוצאות לאחר פתיחת המארז: לדעתי מ-ד-ה-י-מ-ו-ת. ללא OC במנוחה - 25 מעלות!!! כטמפ' החדר. במאמץ מ…

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  17. חשבתי לקנות מאוורר חדש למעבד שלי ואז ראיתי מערכות קרור מים מוכנות שעולות בסביבות ה 200 שח אז אמרתי שנשקיע קצת יותר וניקח מערכת נורמלית לקרור מים למעבד שלי . אני מעוניין במערכת לקרור מים מוכנת שתהיה קלה להרכבה אם אפשר בתקציב הנ"ל . המעבד שלי הוא AMD 939 VENICE CORE 3000+ קיבלתי מהספק שלי את ההצעות הנ"ל : RESERATOR ZALMAN RESERATOR 1 PLUS Fanless Water Cooling System $295.0 GH-WIU02 Gigabyte Liquid Cooler 3D GALAXY 2 $176.0 CL-W0076 THERMALTAKE BIG WATER 745 * JAPAN DESIGN PUMP- 400L/H $133.0 CL-W0075 THERMALTAKE BIG WATER 735 * JAPAN DESIGN PUMP- 400L/H $103.0 CL-W0037 THERMALTAKE VOLCANO 4005 CPU WATERBLOCK HEAT EXCHANGER $51.0 CL-W0043 THERMALTAKE VOL…

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  18. כאמור , כנושא הת'רד יש לי שאלה לגבי המוזכר לעיל. עד כמה זה נחשב "טמפרטורות טובות" בזמן מאמץ למעבד הנ"ל ? אני מתכוון - לאחר העלאת מתחים וOC מכובד ביותר ? למי שיודע ויוכל לעזור לי לסחוט את המפלצת ולהגיע ל260mhz בבאס בתקווה...רק אני צריך לדעת מה ההגבלה המומלצת של החום במאמץ !! מי שיודע ויוכל לעזור אני מאוד אודה לו - בתודה מראש !

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  19. Started by xtract1,

יש לי מארז SVIKING של TT... יש לי 2 מאווררים של 120..אחד מקדימה מכניס (עד כמה שידוע לי) ואחד מאחורה מוציא... יש לי שאלה לגביהם...הם נחשבים איכותיים? או שמומל. לי להחליפם במאווררי 12ס"מ אחרים...(אני מחפש משהו טוב אבל זול יחסית) הצעות יתקבלו בברכה

• 9 תגובות
    • 638 צפיות
  20. אהלן , הבנתי שהקומבינציה הבאה מומלצת : Thermalright ULTRA 120 Extreme +Zalman ZM F3 כמה שאלות : 1. כמה רועש הוא יהיה במקסימום פעילות (של המאורר כמובן) ? [ז"א אם זה משהו נסבל , רועש מאוד , יותר מהסטוק ברגיל שלו וכו' , קנה מידה זה מה שאני צריך) 2. אם אין ניסיון עבר בהתקנת מאוררים האם אני אסתבך עם ההתקנה ? (צריך לפרק את הלוח ד"א ?) 3. בהקשר ל2 יש איזשהוא סירטון / הדרכה ? 4. האם הקירור נכנס למארז HEC 6A19B עם 8800GT בפנים? 5. איך מחברים את המאורר 120mm על הקירור עצמו ? (ברגים רגיל כמו על מארז?) 6. אם יש הצעות לקומבינציות נוספות בטווח המחירים אשמח תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  21. Started by al83,

בוקר טוב מה דעתכם על המאוורר הזה? זה הPWM היחיד שמצאתי שעונה להגדרה 2 ב100 AF12025 PWM 120 mm Fan http://www.lamir.co.il/product.asp?product=192 מתחבר ל TRUE תודה

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  22. שלום לכולם לפי מה שראיתי ברחבי האינטרנט הרבה אנשים הצליחו להגיע עם הזיכרונות מעל 250 כרגע אני על 260 במתח של 2.7, במהלך הבדיקה בMEM TEST החלטתי לנגוע בזיכרות סתם כדי להרגיש כמה הם חמים, אומנם נגעתי עם החלק העליון של האמצע (שהוא יותר רגיש) והם היו ממש רותחים אני יכול לדעת בוודאות את הטמפ' שם? לפי מה שאני יודע אין תוכנה שבודקת, נכון ? אז איך אני יכול לדעת שהכל בסדר ? יש לי סירקולציה בסיסית במארז של אחד מקדימה מכניס ואחד מוציא 120X2 מ"מ(ועוד אחד של הספק). תודה רבה

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  23. אם בלי אוברקלוק זה עומד על 51 מעלות. אז כמה אוברקלוק הוא יחזיק? סתם שאלהאני לא מתכוון לעשות או משהו

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  24. זה המפרט שלי אני רוצה לדעת כמה אני יוכל לעלות לי בGHZ במעבד. אני קונה גוף קירור טוב ב300 שקל ואני עושה OC רק של העלאת המהירות בלי לגעת בדברים אחרים. לכמה אני יכול להגיע בהתיחס לזה שיש לי גם אפשרות להוסיף 1G זכרון. c2d e6420 2*1G asus p5b ספק 500

25. Started by BaLiLi,

האם הלוח הזה ASUS P5LS2 SE/C יתאים לOC קליל של עד 400 באס למעבד E6300?

דיונים חדשים בפורומים