עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by 8-Ball,

קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים: מעבד: Intel Pentium 4 - 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 512K cache) לוח אם: Abit IC7-G - ?(875PE),DDR128b,H-Threding? זכרונות: A-DATA - 2* DDR 400 512MB כרטיס מסך: MSI - ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? דיסק קשיח: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA ספק כוח: Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC הסתבכתי עם דרייברים של הכרטיס מסך כמו שאתם יכולים לראות בת'רד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=87237.0 וכשהרצתי 3DMARK05 לקראת הסוף שמעתי צפצופים מוזרים ברמקולים כמו סירנות איטיות כאלה, כמה שניות לאחר שהתוכנה סיימה להריץ את הבדיקות שלה הציפצופים הסתיימו גם כן. כמו כן אין לי משחה תרמית בין המעבד להיטסינק אלא פד כזה שבא עם …

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  2. Started by orlupo,

יש לי לוח אם שמתאים ל-AMD של חברת GIGABYTE דגם ga-7n400-l. מצאתי בחוברת שלו אפשרות לשינוי המכפלה בגאמפרים שבלוח אם. האם זה יביא לאוברקלוקינג ואם בכלל הוא יהיה אפקטיבי?

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  3. שלום לפורום ;D מהיום שבו קניתי ת'מחשב הוא רועש מאוד ואני לא יכול להימצא איתו באותו חדר אני תולה את האשמה באוורור משום שההארד דיסק עובד בסדר ואני לא יודע מה עוד יכול להיות הסיבה... אז אני שואל אותכם ידידיי... מה עושים!? האם כדאי לי לקחת את המחשב למעבדה? דיברתי איתם אך הם אמרו שהם לא מספקים מאווררים שקטים אלא רק ג'נריים פשוטים ב40 ש"ח. אני זקוק למאווררים סוסים שיהיו שקטים ברמה של ה25 דציבל פלוס מינוס... אבל הקטע הוא שאין לי מושג אילו מהם רועשים או אולי בגלל שיש הרבה מאווררים נוצר כזה רעש (למרות שאני חושד שיש לי אך ורק 2 מאווררים למארז וכמובן מאוורר למעבד שהוא לא רלוונטי לדעתי)... אז אני זקוק להמלצות על מאווררים (אם אפשר שיהיה ניתן להזמינם מהאתר של PCH או חנות חומרה …

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  4. Started by giloman,

1)יש לי ספק כח 400W האם הוא מספיק טוב לOC?? ולכרטיסיי מסך החדשים כמו ג'י פורס 6? 2)יש לי פנטיום 4 נורת'ווד הוא פועל ב800 FSB והזיכרונות פועלים ב400DDR -זה נורמלי ..... אבל אם אני מעלה את הבאס ל233 אז הזיכרונות יקרסו לי..... אבל האם הם יקרסו אם אני אדאג לקירור רצחני לזיכרונות ?

• 14 תגובות
    • 609 צפיות
  5. Started by TheShadow,

מה שיש באתר לא שווה.. לא מסבירים בכלל מה צריך לעשות רק אומרים איזה OC כל מעבד צריך ואיזה שטויות של מערכות קירור.. איך אני מעלה את הקלוק אחרי שאני התקנתי קירור? ואיך אני מעלה את המתח של המעבד ומוריד אותו? ושאמרו פה HT התכוונו למתח?

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  6. אני רוצה ליקנות את המעבד הזה : Intel Pentium IV 3.0GHz Northwood 800MHz Socket 478 Tray CPU והשאלה שלי היא אם זה מעבד טוב לoc וכמה אני יכול להגיע איתו ללא מאמץ ?

• 7 תגובות
    • 609 צפיות
  7. Started by kewl,

העליתי בקצת את ה-FSB, הרצתי לזמן מסוים את prime95 והוא החזיר לי הוראות רק כשהזזתי את העכבר בזמן הבדיקה או נכנסתי ל-task menager. זה בסדר? כשאני לא נוגע במחשב זה לא מחזיר שגיאות.

• 10 תגובות
    • 609 צפיות
  8. הוא טוב?

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  9. Started by UBS,

ע-ר-י-כ-ה ענקית תודה לכל המגיבים אני עכשיו תקוע עם הכרטיס מסך העלתי לו את הליבה והזכרונות ל 497/1377 וב 3DMAR05 אני מקבל 8537 נקודות עכשיו גם עם אני מעלה את הזכרונות בטיפה והליבה בטיפה נהיים לי ארטיפקטים (אני בודק ב ATI TOOL ) אבל מה שבעצבן זה שהליבה קפואה 38 מעלות במנוחה ו55 מקסימום במאמץ אבל עדיין אם אני מעלה את הליבה אפילו ב3 HARZ נהיים פווול ארטיפקטים אני אשמח לדעת אם יש דרך אחרת לסדר את זה דרך אגב אני עושה OC דרך התוכנה של GAINWAR - EXPERTTOOL תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 608 צפיות
  10. Started by eitanb3,

האם יש פה מישהו שיש לו Venice 3000+ ?? יש לי: Venice 3000+ Corsair 400mhz 512X2 GA-K8NF-9 ואשמח שמישהו שיש לו מערכת דומה ידריך אותי אישית באוברקלוק הראשון שלי למערכת =) צום קל, איתן.

11. מה ההבדל בין הגדלים האלו 10' 18' וכ"ו? איך אני יודע מה מתאים לצריכים שלי מבחינת מידות? והאת האם הם עד כדי כך משפרים את זרימת האוויר? http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=1101_630_1120

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  12. Started by BandiT,

שלום אנשים! איזה תוכנה תתאים למחשב שלי? 3DMark®05 ? או pcmark@05? כי הבנתי שכל תוכנה זה למפרט מחשב שונה זה המפרט שלי Amd 64 3000+ S939 K8NF-9 (NF4, s939, PCi-E) GigaByte Adata 512Mb*2 DDR 400 PINE XFX Geforce 6600 256m W.D 160 Giga SATA 7200 RPM LG F700B Sony Cdrw 52*32*52 Compucase 6A21 With Hec 400 Watt Psu

• 9 תגובות
    • 608 צפיות
  13. שלום, יש לי הכרטיס הנ"ל... ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק בכדי שאצליח לשחק המשחק NEED FOR SPEED 7 תודה.

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  14. Started by masterb,

תראו מה איזה יצור שלח בפורום מחו"ל http://www.akiba-pc.com/775/ [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  15. Started by ביז'ו המוס,

מה היא התוכנת OC המדויקת ביותר לכרטיס מסך? אני צריך ממש הבדלים של 1MHZ לליבה ולזיכרון מישהו מכיר?

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  16. Started by kabak,

שלום לכם ראיתי פה מושגים כמו OC ואוברקלוק ואין לי מושג מה זה אומר.. האם מישהו יוכל לפרט קצת בשבילי ולהכניס אותי לעניינים פה? תודה רבה למי שיעזור

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  17. Started by Le0n,

יש לי ספק 400 וואט של ATX קיצר המחשב שלי: AMD 64 3000 X800 PRO Ga-K8M 512 ddr עכשיו המאורר שלי שקט מאוד והטמפ' דיי בסדר על 46-47 מעלות רוב הזמן עכשיו כשאני מריץ משחקים כבדים על טקסטורות גבוהות הוא מתחיל להרעיש(ז"א הוא מגביר את קצב הסיבובים ללדקה) והטמפרטורה של המעבד עולה ל-56 ככה...מה אני עושה?? מחליף למאורר יותר טוב?? או שגם ספק צריך? ועוד הלוח אם שלי מתחמם גם מה כדי לי לשים עליו מאורר או משהו??

• 11 תגובות
    • 608 צפיות
  18. Started by Kanshoof,

אהלן, התקנתי את הEVEREST המומלצת ויש לי כמה שאלות לגבי הנתונים שהיא מחזירה לי: א.בקטגוריה הראשונה (COPUTER) ואז DMI - שם אני רואה משהו מעניין: External Clock 133 MHz Maximum Clock 3060 MHz Current Clock 2400 MHz מה אומר תדר השעון המקסימלי הזה ? זה קשור ל OC ? אפשר להגיע אליו ? בנוסף: מה זה DMI ? ולמה יש את האזהרה בהתחלה שהנתונים יכולים להיות לא מדויקים ? ב.במדידית הטמפ' אני רואה בנוסף לשתי המדידות שאני רגיל לראות בתוכנה של הלוח אם (מעבד וסיסטם) גם מדידה של ההארדיסק, זו מדידה אמיתית ? יש חיישן שם ? למה לא ראיתי מדידה כזו בתוכנות אחרות ? ג. יש לי לוח אם של אינטל, האם גם כאן אינטל עושים חיים קשים עם OC ? כיוון שבביוס אין לי שום אפשרות לשחק עם מהירות הבאס או המכפלה... פשוט אי…

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  19. תראו עשיתי OC לכרטיס מסך שלי 8500GT והגעתי איתו עד ל: CORE CLOCK:499 SHADER CLOCK:1021 MEMORY CLOCK:440.... עכשיו עשיתי עוד כמה בדיקות אם אני מעלה עוד 1 בMEMORY CLOCK אז אי אפשר לעשות יותר OC יעני זה עושה FAILD... אבל אני ממשיך לעלות בCORE CLOCK אז אני יכול להמשיך את הOC.. השאלה שלי האם ניתן להמשיך את הOC רק עם הCORE CLOCK ולהשאיר את הMEMORY CLOCK ככה כמו שיש עכשיו...האם זה יכול לפגוע במשהו? ד"א אני יודע שאסור לעבור את ה75 מעלות בכרטיס מסך אז כל פעם שאני מעלה במשהו אני בודק מעלות... תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 608 צפיות
  20. איך פותחים צינורות עיבוד ? והשאלה היא , אני עושה אובר קלוק לכרטיס מסך שלי , הטמפרטורה שלו היא 45 מעלות , אני מעלה ומעלה ומעלה והטמפרטורה לא עולה חח... יש לזה קשר ? אבל מה שכן , ברגע ששמתי יותר מדי במהירות שעון המחשב התחיל להראות שטויות ... ^^

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  21. Started by Scorp!on,

כבר כמה חודשים טובים שאני רוצה לעשות את האוברקלוק הקטן הזה וכבר פתחתי כמה נושאים שבסופו של דבר לא יתקדם עם זה שום דבר. הסיבות לכך הם בגלל שעדיין קשה לי להבין אין מבצעים את האוברקלוק (הפונקציות בביוס מסובכות). קראתי גם מדריכים ועדיין הבנתי רק תבסיס בפשטות. סה''כ אני לא רוצה אוברקלוק גדול,אני מעוניין ב-3.0GHZ אני רוצה שהאוברקלוק יהיה כמה שיותר בטוח והשמח עם אחד המנהלים בפורום יעזור לי. אני מאוד השמח עם תוכלו לרשום לי שלב שלב מסודר מאיפה אני מתחיל בביוס,איך אני מגיע לכל פונקציה ופונקציה מה חשוב לבטל לפני האוברקלוק ועד לאיך אני בודק עם המחשב יציב והאוברקלוק תקין. כרגע בתוכנה cpuz רשום לי: core voltage-2.96\2.88 אני רואה שזה משתנה מידי פעם. bus speed-267.3 rated fsb-…

22. ישנו קירור מוכר ביותר אני מאמין מתוצרת Arctic-Cooling אשר נקרא Twin-Turbo. לפי מה שידוע לי, הוא פועל עם 2 מאווררים קטנים עליו. רציתי לדעת האם הוא מגיע מהקופסא עם אותם 2 מאווררים או רק בתור הקירור עצמו? אם הוא מגיע ללא המאווררים, מה גודלם ואיפה אוכל לרכוש אותם?

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  23. Started by elerock,

שלום ברצוני לקנות Freezer Xtreme ויש לי כמה שאלות לפני: קודם כול איך הקירור והאם שווה בכלל לקנות אותו? האם המאוור שלו מרעיש? מה הגודל שלו ב ס"מ כי אני לא יודע אם הוא יכנס למארז שלי.

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  24. Started by eytan243,

שלום ! אבקש את המלצתכם לקירור טוב למעבד Q9550 OC לא יהיה מאסיבי מסגרת השקעתי כ-600 ש"ח תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 608 צפיות
  25. מעבד : CORE 2 QUAD Q9650 3.0GHZ מחיר 1730 ש"ח קירור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME (775) Extremely Quiet Twin Tower Solution מחיר 170 ש"ח לוח אם : ASUS P5Q מחיר 640 ש"ח כרטיס זיכרון :OCZ 4Gb Kit DDR2 1066MHz PC2-8500 Reaper HPC 5-5-5-18 OCZ2RPR10664GK מחיר :380 ש"ח כרטיס מסך : HD4870 1GB DDR5 של חברת גיגבייט מחיר 1320 ש"ח דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 500GB 7200RPM 32MB SATA II מחיר 350ש"ח מארז: ANTEC P182 BLACK מחיר 710 ש"ח ספק כוח : CORSAIR VX 550W מחיר 490 ש"ח צורב DVD: של LGX22 מחיר 140 ש"ח מאוורר רביעי למארז: Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm מחיר 118 ש"ח מקלדת: Microsoft® Comfort Curve Keyboard 2000 B2L-00007 מחיר 80 ש"ח עכבר: ‏MX518 Gaming-Grade Optical…

• 7 תגובות
    • 608 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.