עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by leshets,

שלום. ברשותי מחשב בעל לוח אם של אסוס (P4B533) ומעבד פנטיום 4 שני ג'יגה שנמצא תחת אוברקלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהו כמו חצי שנה. לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום (SpeedFan) השאלות הם: א.האם התוכנה הזאת אכן מדויקת? ואם לא אז אל איזה תוכנה אתם ממליצים. ב.האם החום שבו המערכת שלי עובדת הוא סביר לעבודה או מסכן את הרכיבים שבה: *חום מעבד בעבודה רגילה\בעומס=43\56 *חום דיסק קשיח בעבודה רגילה\בעומס=40\43 …

• 6 תגובות
    • 670 צפיות
  2. שלום רב. אני מחפש אוורור לממעבד E6400 כחלק ממפרט חדש שאני מתכוון לקנות. המארז עליו שמתי עין הוא הGYGABITE 3D AURORA ויש לו מאוורר 0בעצם שניים) בגב המארז, ממש בקו אחד עם המעבד. לכן חשבתי על מאוורר כזה שיקביל במישורו למישור הגב של המארז. אחד המועמדים החזקים (אלא אם תתנו המלצות אחרות) הוא הSCYTE NINJA. אבל מצאתי שישנם 3 דגמים שונים שלו (אחד כנראה כבר כל כך ישן שאינו נמכר כלל): 1. NINJA 2. NINJA PLUS 3. NINJA PLUS REV.B לא הנבתי מתוך אתר הבית של החברה מה ההבדלים בינהם. אשמח לקבל עזרה כאן, ואשמח לקבל המצלצות לקירור המעבד בלי קשר. אני לא מתכנן OC (לפחות לא ב3 השנים הקורובת עם המעבד). חשוב לי שיהיה שקט במארז ובבית וקירור יעיל. עד כמה אני ארוויח ממאוורר חלופי למקורי ש…

• 8 תגובות
    • 670 צפיות
  3. Started by TM101,

חבר שלי מביא לי קירור למעבד ואנחנו לא יודעים לאיזה חברה הוא שייך אז אם מישהו יוכל לעזור אני יודה לו מאוד זה הקירור: הציור זה של שתי מגלים אחד על השני, מישהו מכיר את החברה הזאת?

• 5 תגובות
    • 670 צפיות
  4. Started by aquarius,

אני לא הבנתי איך המאורר התחתון מזרים את האוויר פנימה? הרי הוא אנכי!

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  5. Started by The TrCkeR,

לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך SHAPPHIRE RADEON X800GTO, ליבת R480, וזכרונות 1.6ns. למחשב יש ספק כוח ג'נרי 500W, הבעיה היא שאני לא מצליח לעבור את ה-530MHZ בליבה, למרות שידוע לי שזו ליבה שאמורה להגיע בקלות ל-590MHZ. הזכרונות מגיעים בלי בעיה ל-600MHZ. מה יכולה להיות הבעיה שבגללה אני לא מצליח לעשות OC טוב לליבה? יכול להיות שזה בגלל הספק הג'נרי? -=תודה רבה לכל העוזרים!=-

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  6. Started by guandms,

מעוניין בקצת מידע לגבי OC לכרטיס מסך ומעבד במיוחד ! יש לי כרטיס מסך X1900XTX 512 ומעבד AMD SAN DIEGO 3700 עם קירור של BIG TYPHOON הוא כרגע רץ על 37 מעלות והספק שלי הוא THERMALTAKE 430V

• 9 תגובות
    • 670 צפיות
  7. Started by -AirZone-,

האם כדאי לי להחליף את הAthlon xp2000 שלי (palo core) ל2100 או 1700 (tbred core) שהבנתי שהם טובים בשביל OC כי אני מתכוון להוציא את המיץ מהמחשב שלי ומלוח האם שלי (שכרגע עובד על באס של 266 ולא משתמש ביכולת של 333 של הזכרונות שלי) ואם אני קונה 1700\2100 לוותר על ה VANTEC TORNADO ולקנות SF2 במקום ? אגב אני גם קונה עם זה SLK800+SF2 בשביל ה ENEMREX שלי (המארז השחור שעשו עליו ביקרות באתר) יש מצב שאני מגיע 2.5GHZ? =P

• 7 תגובות
    • 670 צפיות
  8. אז ככה... קודם כל אני צריך עזרה בצריבת ביוס...אני רוצה להעלות מתחים ובלוח שלי הכללללל נעול חח יש לי Gigabyte Ga-7vkml אני רוצה פשוט להעלות מתחים קצת למעבד וקצת לכרטיס מסך...פשוט שניהם קרירים מאוד ואני רוצה למשוך אותם לקצה.. אני רוצה לשאול מה מאפס לי הצריבת ביוס? זה מוחק לי משהו מהמחשב? ואם אני יצטרך להסתבך עם כל מיני דרייברים והאם יש מצב שזה לא יצליח ואני רק יצטער שרציתי לעשות את זה?? האם אני בטוח יוכל להעולת מתחים? ואם אפשר בקווים כללים איך לאחר פתיחת הביוס וכו' אני מעלה בזהירות תמתח...אני רוצה לדעת לעשות זאת בצורה בטוחה ויציבה! תודה לעוזרים! יום טוב!

• 6 תגובות
    • 670 צפיות
  9. Started by omer1234,

יש לי 9600xt עם 256 מגה והוא עובד ב100 מגהרץ פחות מאחד רגיל, שלי עובד 500/250 ואמרו לי אחד נורמלי עובד 600/300. איך אני עושה שהוא יהיה נורמלי אם זה בכלל אפשרי?

• 6 תגובות
    • 670 צפיות
  10. Started by -Tal-,

המחשב שלי חדש והוא שקט אבל אני עדיין שומע קצת את המאוורר האחורי שלו ... זה מאוורר שקיבלתי עם המארז COOLERMASTER SILEO RC 500 אני אשמח לקבל המלצה למאוורר אחורי 120MM שקט במיוחד .. תודה

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  11. לכמה מעלות אמור להגיע Q9550?

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  12. Started by explize,

ישבתי והתלבטתי ואני חייב להגיע להחלטה היום כי המחשב כבר הוזמן נכון להיום בבוקר..מה שאומר שאני חייב לשנות את המפרט היום!!! הזמנתי את הTUNIQ120 ולא ממש התייחסתי לTT SONIC TOWER שבניתי את המפרט(מעבד 6400 עם לוח GB 965P S3 ומארז GB פוסידון). המחשב אמור להיות שקט, לצורך הקלטות(מיני אולפן שאני מאלתר לי) ואני מעוניין שיהיה לי קרור שאם אני ארצה לעשות OC בעתיד אם המחשב לא יסחוב לי פרוייקטים. לפי הנתונים שקיבלתי על הטוניק הוא עובד על 18DB בLOW ו50 בHIGH...(אבל שהסתכלתי עכשיו בטומהרדוואר ראיתי שרק אם מחליפים מאווררים מגיעים לתוצאות כאלו והוא עובד על 33DBA עם מאורר STOCK שהוא מגיע) השאלה היא אם להחליף בין מה שהזמנתי לבין הSONIC TOWER(ולהוסיף מאוורר אם אני יעשה OC)... או שאפשר להשתמש …

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  13. הסיפור : 1) שברתי את הסוקט 478 שמחזיק את המארר קניתי חדש . 2) קניתי מארז אוטופיה לסלון 3) כל הכבוד לי עכשיו אני מקבל טפר מעבד שמגיעה ל 70 מעלות .. 4) סירקולציה של האוטופיה זה סופר דופר דרק . 5) כדי לשים את הסוקט החדש ניתקתי את גוף החימום מהמעבד השאלה אם אני חייב לנקות וחדש את המשחה הוא שמשחה הישנה עדיין אפקטיבית שנית אני לא כל כך הבינותי משהו בקשר ל ZALMAN ו BT האם יש צורך בגובה מסייום מהקצה של ה מערכת הקירור עד לדופן העליון של המחשב ..

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  14. Started by AleXGanGSteR,

היי! .. יש לי הארד דיסק של WESTERN DIGITAL של 120GB ... ובמאמץ הוא יכול להגיע לי ל50 מעלות! אתם יכולים להמליץ לי על איזהשהוא קירור שאני יכול לשים על ההארד דיסק? ושלא יהיה יקר מדי... (הטמפרטורה של המארז היא סבירה.. אז זאת רק בעיה עם הדיסק קשיח) תודה!

• 13 תגובות
    • 670 צפיות
  15. Started by ktanta harta,

אני שואל את השאלה הזאת כי אני הולך לקנות ax7 ואני לא יודע אם כדאי לי לחכות ודרך אגב כמה היא תעלה בארץ כי ראיתי שבחו"ל היא עולה 30$

16. Started by kibub,

היי התחלתי לשחק אם הביוס עד שיגיע הקירור, העלאתי FSB ל350 זכרונות שמתי על מחלק אני עושה RESTART והמחשב לא נדלק עד שאני מכבה אותו ומדליק ואז הוא נדלק אם הגדרות מקוריות של הביוס. רציתי לדעת אם יש איזה הגדרה בביוס כדי לשמור על השינויים ? ביציאה אני עושה F10 ויוצא... ??? בקשר למחלקים הזכרונות איך אני בודק את התדר שלהם לפי מחלק FSB400 X 4\3 =533MHZ זה אומר שבFSB400 במחלק הזה התדר שלהם יהיה 533MHZ? תודה

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  17. יש לי ספק מוזר ביותר סנשיין - קומה 400 מה דעתכם עליו או מה זה בכלל. דבר שני אני צריך המלצה למאורר שקט עם 3PIN לחיבור ללח אם עדיף שניתן להשיג בארץ ראיתי את ה STELTH של VANTEC האם הוא עם 3 פינים ללוח האם או שלא

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  18. שלום אנשים,אחלה פורום,אני אוהב את האתר נורא! אז ככה,אני בונה מחשב וקונה חלקים,קניתי כבר לוח (ASUS M2N-SLI DELUXE) ואני צריך לקנות מעבד, אני מתכוון לעשות לו המהרה, השאלה היא האם המעבד-AMD ATHLON 64 X2 4200+ SOCKET AM2 BOX מהירות 2200 מגה הרץ ז.מטמון2X512 FSB-2000 ליבה כפולה 64 ביט. טוב לביצוע o.c. או שהוא לא משהו,אם יש המלצה למעבד אחר,אבל כמובן עם תג מחיר באותו הסגנון -+ (870ש"ח) ומה לגבי הלוח

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  19. Started by hellspawned,

אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 670 צפיות
  20. Started by matteo,

קודם כל רציתי לשאול אם הכרטיס מסך שלי 6600 gt agp יכול להכיל את הקירור הנ"ל http://www.aerocool.com.tw/p-cooler/vm-101/vm101.htm AeroCool VM-101 קירור פסיבי מאוד מאוד טובב קראתי הרבה סקרים עליו הוא נותן ביצועים של כמו טמפ' שנותן קירור אקטיבי עכשיו רציתי לשאול אני הולך לשלב אותו עם הדבר הבא Spectrum Fan Card 2 מאוררים שנכנסים בחריץ פי סי איי http://www.vantecusa.com/moreimage/images/fancard06.jpg שגם הוא הוכח כקירור מצויין מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 670 צפיות
  21. זה הגיוני שאני יגיע למעבד ל102 מעלות והוא פשוט לא ייכבה לי? הוא עובד רגיל לגמרי, הטמפרטת מנוחה שלו זה 55 שזה מאוד לא סביר ובמאמץ של משחקים הוא מגיע 90 ובהכנת סרטים ל100 זה פשוט לא הגיוני שהמחשב ממשיך לעבוד בטמפרטורה כזאת, כי המעבד יכול להגיע מקסימום ל72 מעלות ככה רשום באתר, E6750 האם יכול להיות שהחיישנים מזייפים בטמפרטורה?

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  22. היי נראה לי שהמאוורר של המעבד שלי (amd axp2000+) עומד להחזיר את נשמתו לאל הפלסטיק. הוא כבר ניזוק פעם: בטעות פגעתי באחת הכנפיים שלו ועשיתי סדק די רציני. סידרתי אותו- קצת דבק מהיר והנדשת אנוש טובה והוא חזר לפעול כמו חדש. אבל זה היה לפני כמה חודשים. לפני כמה ימים הוא התחיל להרעיש, אבל לא אותו רעש של כנף סדוקה כמו שהיה פעם. בדקתי את הכנף והכל בסדר איתה. ברוב הפעמים הרעש מפסיק לאחר כמה דקות עבודה. אני באמצע סדנת שיפוץ קלה למחשב בימים אלו, אז יכול להיות שקצת נקיון למאוורר יפתור את הבעיה. אבל אני כבר שואל למקרה ש...: האם אפשר לקנות מאוורר 60 מ"מ למעבד (עם כל היתרונות של מאוורר למעבד) ללא ה-heat sink? תודה.

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  23. Started by N N C,

מישהו מכיר תוכנה למדידת מתח של ספק ? אני מתכנן לשדרג את המחשב, ואני מתלבט אם לקנות ספק חדש או שהקיים מספיק טוב...

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  24. Started by Erez360,

שלום לכולם מעבד amd 5200 atlon 64X2 על לוח k9neo msi v3 באופציות העלאת הFSP אני רואה שהמקסימום הוא 370 , למה אני מצליח להעלות רק עד 220? תודה.

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  25. בהמשך לפרוייקט להשקיט את המחשב, החלטתי שהמאווררים הגנרים עושים הרבה יותר מדי רעש (עד עכשיו הרעש שלהם היה נבלע ברעש של קירור המעבד אבל לא עוד), ואני צריך את המלצתכם ל3 מאוררים שקטים ככל האפשר (בעקרון, מתוכנן ביי באס, אז קיט שכולל את זה יהיה עדיף) ורצוי גם במחיר שלא יקרע אותי לגמרי (אני אחרי קניה של הביג טייפון וזלמן לצ'יפסט וכנראה לפני קניה של סיינסר 1 לכרטיס מסך ובעתיד מתוכננת החלפה של הספק גם כן). כן: אני יודע שדשו בנושא עד מוות (ובאמת, אולי היה כדאי איזה סטיקי בנושא), אבל בנתיים המחשב עושה הרבה יותר מדי רעש כדי שאני אוכל לישון בשקט (תרתי משמע).

• 4 תגובות
    • 670 צפיות

דיונים חדשים בפורומים