עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Bah_gots_pIII_450,

אני חושב שאחד מחיבורי הSystem Fan על הלוח שלי מספק זרם נמוך מדי למאוורר במארז. המאוורר אמור לעבוד על 1000RPM כאשר בפועל הוא 0, עד שאני נותן לו דחיפה קטנה ואז הוא מתייצב על700. ניסיתי עם מאוורר שונה והתוצאה היתה זהה. הלוח הוא Gigabyte-P35-DS3. האם יש איזו הגדרה שאני צריך לעשות בBIOS?, אחרי הכל System Fan אחר עובד כשורה (החיבור שעובד כשורה הוא 3 פינים, זה שלא 4, אבל מחובר אליו מאוורר של 3) כמו כן, גם יש לי מאוורר למעבד שאמור לעבוד ב900-2500RPM אבל עבד בהתחלה על 600. כיוונתי את ההגדרה של Smart fan control mode לPWM במקום Voltage והוא קפץ ל1200. עוד לא בדקתי אם הוא עולה יותר מזה במצב PWM אבל אני יודע שבDisabled הוא מגיע ל2500. האם זה קשור אחד לשני? אני עושה משהו לא בסדר או ש…

2. Started by yukon,

בגבולות התקציב של 500 +/- מה עדיף ? קירור מים Thermaltake Big Water 735 CL-W0075 http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0075/cl-w0075.asp למישהו יש נסיון עם המערכת (קרור מים) הזאת ? זה לא רף (500 ש"ח) נמוך מידי עבור מערכת קרור מים? ואם ניתן להוסיף בעתיד בלוק נוסף עבור כרטיס המסך על אותה המערכת? ועוד אחת בקרור מיים TT-CL-W0005 ThermalTake BigWater - http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0005-01/cl-w0005-01.asp או את הביג טיפון כקרור אויר או bt-vx החדש http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0114/cl-p0114.asp#overview עבור מעבד פרסקוט 630 נקודה חשובה......אני רוצה שקט כיום מורכב גוף קירור ג'נרי תודה למגיבים

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  3. מדובר במאווררים מאוד שקטים לפי נתוני היצרן . רמת רעש עליונה עומדת על 14DB בלבד בזמן שהמאוורר דוחף 53CFM מכובדים . לצורך השוואה מאווררים של NOCTUA ו SCYTH לא מתהדרים בנתונים כאלה . כמו כן המחיר של המאווררים הללו עומד על 70 שח ליחידה שזה זול יותר מהמתחרים . מה אתם אומרים ? שווה או שמשהו פה לא נכון ? איפה הקאצ' ?

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  4. Started by KKK,

שלום . יש לי מעבד פנטיום 4 3.0GHZ פרסקוט. וראיתי בטמפרטורות ואמצעי קירור מומלצים שכתוב שהמעבד במאמץ צריך להיות על 55 מעלות. ואצלי במנוחה הוא 48-50 ובמאמץ הוא בערך 60-63 מעלות האם זה נורמלי? אממ ראיתי גם שהרבה ממליצים על הביג טייפון..כמה הוא עולה? וכמה מעלות הוא יוריד לי בערך? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  5. זה המפרט של המחשב: פנטיום D930 זכרון 4 גיגה של OCZ מהירות 667 DDR2 לוח MSI 975X מאוורר למעבד - ביג טייפון מאיץ גרפי X1800GTO כולל מאוורר ארקטיק קולינג אקסלרו מארז צ'ונמי של טרמל-טק ספק כוח ENERMAX LIBERTY 500 מסך LG 19 2MS בחוברת שמגיעה עם הלוח יש צילומים של הביוס ופירוט של כל האפשרויות וכמו כן מופיע אופציה לשינוי מתח למעבד (cpu voltage) אבל כשאני נכנס לביוס אני לא מוצא את האופציה הזאת בכלל גם אחרי שעדכני 3 ביוס שונים ובגלל זה אני לא מצליח לעשות אוברקלוקינג למרות מערכת מחשב יקרה וחזקה יחסית אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי איך לעלות מתח למעבד מדובר על לוח 975x v1.0 ואם אפשר לשלוח לי תגובה למייל זה יהיה מצויין Pnef@nana תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  6. ישנו קירור מוכר ביותר אני מאמין מתוצרת Arctic-Cooling אשר נקרא Twin-Turbo. לפי מה שידוע לי, הוא פועל עם 2 מאווררים קטנים עליו. רציתי לדעת האם הוא מגיע מהקופסא עם אותם 2 מאווררים או רק בתור הקירור עצמו? אם הוא מגיע ללא המאווררים, מה גודלם ואיפה אוכל לרכוש אותם?

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  7. Started by zoloboy,

מישהו מכיר חנות במרכז ולא בחיפה שמוכרים את הקרור של זלמן שאלתי בpchardware יש להם רק את ה alcu מישהו יכול לעזר? תודה

• 9 תגובות
    • 635 צפיות
  8. Started by GHOST,

איזה גריז עדיף לדעתכם מבחינת ביצועים ללא קשר למחיר?

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  9. Started by omerz90,

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לOC לזיכרון: - האם עושים OC לזיכרון? - כמה זמן זה לוקח? - איפה מרגישים את ההבדל? - האם צריך קירור לזיכרון כדי לעשות לו OC?, אם כן איזה קירור הכי מומלץ? - ומה הזיכרונות של 4 ג'יגה שהכי מומלצים לOC? אני מוכרח לציין שכל השאלות הנ"ל מתייחסות ל4 ג'יגה DDR 2.

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  10. Started by ABL,

המפרט שלי הוא: 2500+ ATHLON XP עם זלמן עליו לוח אם: NF7-m זכרון: 1280MB 333mhz (דואל של 512 ואחד של 256) כרטיס מסך: x800xt pe הספק 330W נראה לי.. עשיתי OC למעבד והגעתי ל 193MHZ עם 1.775V (בביוס) הטמפ' במאמץ 53 מעלות. ב3DMARK05 שיפור של 500 נקודות אחרי האוברקלוק (5938 עכשיו) אבל שניסיתי לעלות ל195 PRIME95 החזיר error. אני רוצה להגיע ל200. האם אני יכול להתקדם מכאן? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  11. אהלן. המחשב שלי מתחמם בטירוך אחרי שעה או שעתיים של עבודה וזה ממש מעצבן לפעמים הוא גם מתחרפן. במחשב שלי פעם אחרונה שבדקתי היה מאוורר אחד (שנראה לי אמור להיות 2 ) שגם הוא לא עובד כל כך טוב. ככה שחשבתי לשדרג בצורה דיי רצינית את מערכת הקירור של המחשב. מאוורר 8 ס"מ עולה 20 שקל.. מסתבר שאני צריך 2. אבל תאמת אני רוצה קירור טוב כי המחשב ממש מתחמם. תמליצו לי על איזו מערכת קירור טובה באיזור של גג 100 שקל. ואם אפשר אז ממאגר החלקים של KSP אני פשוט קונה רק מהם (שמעתי כבר את כל הסיפורים עליהים פשוט אנחנו עיסקי שם). http://www.ksp.co.il/hmain.php תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  12. Started by jossi_t,

שלום שלום לכל העוזרים, המאוורר שלי רועש מידי. לדעתי, זה המאוורר של הספק. המחשב בחדר שינה והרעש די מציק המארז הוא HQ-45 של A-Open (הפח שלו די עבה ומבודד רעשים) על המעבד יש מאוורר רגיל (גנרי) ניסיתי לעצור את המאווררים האחרים (מעבד, כרטיס מסך ומארז) ולא נראה שהבעיה מהם (למרות שאני פתוח להצעות) מה עושים עם המאוורר של הספק ? (המחשב בן שנתיים) האם שווה לפרק ולנקות אבק ? ??? או אולי לקנות מארז חדש ? יש המלצה איכותית, זולה יחסית ותואמת ל - AMD ? אולי רק ספק חדש ? או משהו אחר ? : תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  13. שלום לכולם משום מה בלוח הבקרה של NVIDIA התוכנה לא רוצה להראות לי את התדרים של הליבה והזכרונות, גם שאני שם על אפשרות ''הגדרות יצרן'' וגם באפשרות ''הגדרות אישיות '' שאני יכול לעשות OC בעצמי (אין לי גם אפשרות לשנות תדרים) דרך התוכנה RIVA TUNER זה נראה טוב בתדרים עם OC מהמפעל של XFX (שם אני כן יכול לשנות תדרים) האם משהו לא בסדר? הודה לעוזרים. צרפתי תמונות [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  14. Started by pcmaster,

אני לא מצליח לעשות אוברקלוקינג למעבד. ה-Bus נמצא כרגע על 166 שזה הרגיל שלו ואני מנסה להרים אותו. אני רוצה לעלות צעד צעד ואני לא מצליח להרי אותו מעבר ל-169!!! המכפלה כברירת מחדל היא 11.5. ניסיתי להעלות אותה ל-12 וכשאני מפעיל את התוכנה שאמורה לי להראות לי את מהירות המעבד היא אומרת שהבאס אכן השתנה אבל המכפלה לא. כשאני נכנס שוב לביוס זה נראה שהמכפלה דווקא כן השתנה ועדיין עומדת על 12. אבל מה אני עושה עם הבאס? אני לא מצליח להרים אותו בכלל. כשאני מנסה לשים אותו על 170, אז כשאני מפעיל את המחשב הוא נתקע לפני שחלונות עולה. כמובן שיש מגבלה לכמה שניתן להרים את הבאס אבל זה הכל?? רק 169???

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  15. שלום, אני בדיוק לפני הזמנה של המוצר הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html דגם 1600 RPM 90 ש"ח ליחידה ופתאום אני מוצא מאוור במחיר יותר נמוך עם נתונים יותר טובים ל 1600RPM: http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html 50 ש"ח ליחידה טיפה יותר מרעיש. יותר CFM אבל אורך חיים 30,000 שעות לעומת הדגם הראשון 150,000.. אני רוצה לקנות 4 מאווררים. 1 להוסיף ל MUGEN 2 ו 3 להוסיף למארז. מה דעתכם מה עדיף מהשניים?

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  16. Started by Bingo,

יש לי מעבד E6600 וקירור Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7 כשאני בודק בתוכנות השונות את הטמפ' אני רואה לפעמים 18 19 20 מעלות ובעומס הגיעה ל-29 מעלות מקסימום...וגם בביוס זה ככה... האם זה הגיוני? או שיש טעות בזיהוי? הלוח שלי GIGABYE 965P DS3

• 9 תגובות
    • 634 צפיות
  17. התקדמתי בבנית והתקנת הרדיאטור המאורר והכונס המאורר מכניס אויר מלמעלה נושף דרך הרדיאטור ומשם כונס האויר השחור מונע את עירבוב החם בחלל המארז ומפנה אותו החוצה אשמח לקבל תגובות http://photos.walla.co.il/ssddssdd ( אלבום : הכנה לקירור )

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  18. Started by lipa,

ההשוואה בוצעה על מעבד אינטל 3.2 בסוקט 775 http://www.behardware.com/articles/568/page1.html

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  19. Started by SEangel,

עפ"י אברסט יש הפרש של 10 מעלות (בערך) בין הליבות. סביר? מריחה לא טובה של המשחה הטרמית (MX2)?

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  20. אני מחפש גוף קירור (לא פאסיבי) לקירור המעבד שלי (פנטיום 4 - 3 ג'יגה), מוכרח להיות שקט (זה שיש לי גורם למחשב להשמע כאילו מישהו מניע מנוע של מטוס בתוכו..), ואיכותי שגם ישמור על טמפרטורות סבירות. תודה מראש לעונים

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  21. אוקיי, בראש ובראשונה אני מצטער מאוד כי אני בטוח ב100% שכמעט כל הפורום הזה מדבר על המאוורר האידיאלי גם ל P4 וגם לAMD אבל פשוט אין לי זמן לקרוא את הכל ואני מזמין את המחשב ביום ראשון אז נמשיך? אני צריך מאוורר טוב שיתן לי ביצועי OC נחמדים ל AMD אז ככה, המפרט שלי זה זה AMD Athlon XP 2800 + BARTON Abit NF7-S TwinMos 512mb 400ddr Hercules Radeon 9500 pro אני מחפש מאורר טוב שלא יהיה יקר מדי ושלא יהיה רועש מדי, ושיתן לי ביצועי OC טובים. בעיקרון אם תוכלו תרשמו את סוג המאורר שאתם ממליצים לי עליו, ולאן אתם חושבים שאני אוכל להגיע איתו. תודה רבה ושוב אני מצטער

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  22. Started by DrStyle,

אני קונה Q9400 ואני צריך קירור.. עצות.. עד 150 ש"ח בערך

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  23. Started by abcdjkh,

שלום, הבנתי ששניהם עושים כמעט את אותה העבודה עם Q6600, בהנחה ששניהם זמינים, מי יותר שקט?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  24. Started by eranmor,

יש לי לוח אם של GA מדגם 8ST800 כמו שרואים התמונה המצורפת אין קירור על הגשר הדרומי ואני מרגיש שהוא ממש חם, לפחות 50 מעלות בלי מאמץ ולפעמים אני לא יכול לגוע בו. יש לי סינק ומאוורר של P3 שלא בשימוש, איך אני יכול להדביק אותם על הצ'יפ בלי חשש להוריד אותם אחר כך?

• 9 תגובות
    • 634 צפיות
  25. מישו יודע האם אני צריך לחבר אליו עוד כח מהספק ? בעצם השאלה שלי היא: במידה ובכרטיס מסך שלי יש אפשרות שצריך לחבר לו גם מתח מהספק . איך החיבור נראה? (איך אני אמור לזהות את זה ? )

• 9 תגובות
    • 634 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.