עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by omrishriki,

שלום לפני זמן מה התחדשתי במחשב יש לי מעבד i5 עם קירור רגיל ב 120 שקל ומארז cooler master sniperעם אוורור טוב 3 מאווררים וכטיס מסך NVIDIA 560 gtx שאני משחק לדוגמא בניד פור ספיד ה GPU מגיע ל50 מעלות אחרי חצי שעה של משחק זה נורמלי ?ועד כמה מעלות מותר לכרטיס מסך להגיע תודה לעוזרים ועוד שאלה קטנה קירור רגיל למעבד מאוורר משו cold bit זה מספיק למעבד המעבד יושב בזמן מנוחה על 35 מעולות סלזיוס בעבודה מגיעה ראיתי גג ל 47 אני לא עושה אובר קלוק משחק שעה שעתיים ביום ובעיקר המחשב פתוח להורדות ושטויות מוזיקה כאלה תודה לעוזרים עד כמה מותר להגיע במעבד במעלות ?

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  2. שלום. הורדתי את המתח של המעבד שלי, ואני מבצע בדיקת יציבות על ידי prime95 אחרי כל הורדת מתח, כדי לבדוק איפה נמצא הגבול. בהורדה האחרונה, ולאחר שלוש שעות של prime95, שמתי לב שאחת הליבות [Worker #3], הפסיקה לעבוד. הנה ההודעה של פריים: אשמח לדעת אם יש קשר להורדת המתח, או שנתקלתי כאן ב"סתם" באג.

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  3. Started by maoriko,

אז ככה יש לי quad9400 מעבד 2 גיגה זיכרון וכרטיס מסך 9800 GT ולו של גיגבייט וספק חזק של סיגייט בדקתי וראיתי שהכול מתאים ל OC עכשיו המעבד הוא 2.6 ואני מרגיש ששהמחשב לא מנוצל מספיק ניסיתי להיעזר בכמה מדריכים אבל אני לא מבין בהם אני לא מומחה בחומרה ואני מפחד לגעת קראתי את המדריך שלכם כמה פעמים ומשום מה לא נקלט לי אני מאוד רוצה לעשות אובר קלוק אם יהיה פה מישהו שמוכן לעזור לי באייסיקיו או אפילו בטלפון אני יתקשר אליו אני יודה לו מאוד כמובן שכול האחריות תיהיה עליי אז בבקשה בבקשה אשמח לעזרה =) תודה

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  4. שלום. רכשתי לפני כשבוע palit hd4870 sonic dual 512MB עכשיו שמתי לב שמהירות המאווררים הוא 880RPM, זה תקין? זה לא שאני שואל סתם כי שמתי לב שכשאני משחק FAR CRY2 בהתלחה המשחק פועל חלק אבל לאחר כרבע שעת משחק הכרטיס כנראה מתחמם והמשחק מתחיל לקרטע פה ושם.. השאלה היא איך אני יודע שהכרטיס תקין ואין שום בעיה איתו?

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  5. מחפש קירור שקט עם יחס מחיר/תמורה ל E8400 . עד 170 ש"ח כן אבצע OC בעתיד מבוסס קירור אויר עד כ 3.6 GHZ הלוח שלי P5Q PRO

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  6. Started by Yuvky,

מפרט בצד. אני כרגע יושב על 4.2Ghz למעבד, במתח של 1.424 תחת מאמץ. קראתי ברחבי הרשת וראיתי שמעבדים כמו שלי (סטפינג E0) רצים בכזאת מהירות עם מתח הרבה יותר נמוך..אני יודע שזה משתנה ממעבד למעבד אבל זה ממש קיצוני. עוד דבר, אני יציב ב442*9.5 , אבל לא ב495*8.5 (הלוח שלי עובר 50 לופים של הבדיקה של אינטל על 500 באס , 1.34 גשר צפוני) למרות שאני נותן לו את אותו מתח. אני כבר לא רוצה לעלות במתח כי זאת מערכת 24/7 והטמפ' שלי מתחילה להראות מוגזמת מבחינתי.. אם יש צורך אני מעלה כל סקרין שוט / template . אודה לכל העוזרים. יובל

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  7. Started by RTSerenity,

היי הטמפ' של ה readon hd4670 1000mb שלי בזמן מנוחה היא באיזור ה41 מעלות כאשר הactivity 0% והfan speed הוא 3% זה לא מוגזם לכרטיס מסך בעת מנוחה? הבנתי שיש אפשרות שליטה מוגדרת על הfan speed, אך בנוסף הבנתי שזה יכול להזיק, למשל במצב שקבענו את הfan ל50% ובעת משחק נגיד הוא דורש יותר - אז הוא לא יעלה מעבר. ובכלל, כל מה שקובעים ידנית קבוע - לא קורץ לי מדיי. קצת מלחיץ אותי העסק מאחר וכבר קיבלתי blue screen פעם אחת במשחק וסביר שזה היה הכרטיס הזה, כי כל השאר נראה תקין (כולל בדיקות זיכרון וכו) יכול להיות שהעובדה שהמסך של 24 אינטש משפיעה על ההתחממות בidle? על כל פנים - אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הכרטיס טוב, או ממי שיש לו אותו גם. וגם הסברים קלים לא יזיקו תודה רבה מראש לכ…

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  8. Started by adamjo,

שלום רציתי לדעת איזה קירור יכול להתאים למעבד הנ"ל בתקציב של200 שח גג כרגע יש לי סטוק מקורי המעבד על 65 מעלות בנוסף רציתי לדעת האם המעבד הזה מסוגל להתמודד יפה עם או סי גבוה לוח מסוג GIGABYTE GA945-P-S4-3 VER 1.0 זכרונות מתדר 667 ו 800 אשמח לקבל תשובות

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  9. מדובר במאווררים מאוד שקטים לפי נתוני היצרן . רמת רעש עליונה עומדת על 14DB בלבד בזמן שהמאוורר דוחף 53CFM מכובדים . לצורך השוואה מאווררים של NOCTUA ו SCYTH לא מתהדרים בנתונים כאלה . כמו כן המחיר של המאווררים הללו עומד על 70 שח ליחידה שזה זול יותר מהמתחרים . מה אתם אומרים ? שווה או שמשהו פה לא נכון ? איפה הקאצ' ?

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  10. עשיתי OC מ2.33 ל2.8 וכשאני מנסה להעלות את התדר אז המחשב עושה לעצמו ריסטרט אז כדי להעלות עוד את התדר למעבד אני צריך להעלות מתח למעבד? יש לי 4 אפשרויות בביוס הראשונה CPU VCORE ויש עוד 3 אז איפה אני צריך להעלות ובכמה?

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  11. התקציב נע בין 150 - 300 שקלים לא יותר אפשר לימצוא משהו טוב בכסף הזה?

• 8 תגובות
    • 612 צפיות
  12. Started by omerz90,

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לOC לזיכרון: - האם עושים OC לזיכרון? - כמה זמן זה לוקח? - איפה מרגישים את ההבדל? - האם צריך קירור לזיכרון כדי לעשות לו OC?, אם כן איזה קירור הכי מומלץ? - ומה הזיכרונות של 4 ג'יגה שהכי מומלצים לOC? אני מוכרח לציין שכל השאלות הנ"ל מתייחסות ל4 ג'יגה DDR 2.

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  13. Started by soundf,

אתמול לקחתי מספק כוח שהיתקלקל את המאורר 120CM וחיברתי לו מצידו השני חיבור 3פינים למאורר ועכשיו הוא עוצמתי מידי ,אשמח לדעם האם אפשר להנמיך לו את המהירות המפרט בצד, ניסתי דרך התוכנה סמארטגרדיון ולא הצלחתי משומה FAN2 בלוח אם לא פעיל בכל מקרה אשמח לתשובה תודה

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  14. Started by ElemenTal,

מעבד P4 3GHZ בתושבת 478 צריך קירור קודם כל הכי שקט שיש, הקירור פחות חשוב כי עם הסטוק המעבד נמצא ב 50-70 וזה עובד מצוין, וקירור חדש של ימנו בטוח יתן טמפ' טוב יותר. תקציב: בסביבות ה 100, עדיף פחות.

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  15. Started by Manjero,

שלום אני מעוניין לקרר את המחשב שלי בקירור מים. הסיבה היא לא אוברקלוקינג - אני לא משתמש במעבד חזק או עושה OC אבל אני רוצה להגיע למצב של מחשב הכי שקט שרק אפשר. אשמח לשמוע המלצות - התקציב שלי מגיע עד 2000 שח. אני רק רוצה להדגיש שאין לי כרטיס מסך מיוחד או מעבד חזק במיוחד - מחשב DUAL CORE רגיל עם כרטיס מסך ATI די בסיסי אבל הרעש משגע אותי. אשמח על העזרה שחר

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  16. Started by yossia23,

שלום אנשים יש לי מחשב מעבד אינטל 7200 CORE 2 DUO, עם לוח GYGABYTE GA-P31-S3G , זיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ שני סטיקים של 1 גיגה(סה"כ 2 גיגה זיכרון) אני מרגיש שהמחשב ו\או הזיכרון עובדים לאט אני יכול לשפר את המהירות של הFSB ? זה הנתונים: בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  17. Started by Jules Winnfield,

שלום. נעזרתי במדריך של האתר שמראה איך שולטים על המאווררים באמצעות speed fan ונתקלתי בכמה בעיות: 1.אני לא רואה בתוכנה את המהירות של המאוורר של הספק או אפשרות לשנות אותה. 2. יש לי שלושה מאווררים של 120MM במארז ובתוכנה אין לי אפשרות לשלוט על כל אחד בנפרד אלא רק על שלושתם ביחד , וזאת בעיה כיוון שכל אחד מהם מוגבל למהירות מסוימת ( מאוורר אחד המקסימום שלו זה 900 RPM והשני 2000 RPM). 3.לגבי השליטה של המהירות של המאוורר של המעבד - כאשר אני משנה את מהירות המאוורר של המעבד היחס בין האחוזים שאני מוריד והאחוזים שהוא מוריד בפועל שונים, לדוג: 30% בתוכנה = 1930RPM בפועל | 0% בתוכנה = 1130RPM. בקיצור לא הגיוני. אשמח לעזרה, תודה. הערה: כל הסיפור הזה בשביל שאוכל לישון בלילה כשהמחשב דלוק כי …

18. Started by Game5,

שלום , לאחרונה שמתי לב שמחשב קצת מקרטע , ואפילו משחקים פשוטים כדוגמת pes2008 לא עובדים חלק. הכרטיס מסך שיש ברשותי הוא geforce 6600 128mb שפועל כ3 שנים במחשב... אני חושב שהוא קיבל 2000+ ב3dmark05. להתחלה , החלטתי לשדרג מ512mb זכרון ל1gb במחיר של 150 ש"ח. ועכשיו מגיע הכרטיס המסך... יש לי 2 אפשריות: 1. כרטיס מסך חדש עד 500 ש"ח - אפילו פחות--. 2. אוברקלוק לכרטיס הנוכחי. הבעייה העיקרית בקניית כרטיס מסך חדש היא שאני לא משחק הרבה במחשב , וזה נראה כאילו אני קונה כרטיס רק בשביל pro evolution ואולי כמה משחקים בודדים שאפילו לא יצאו. הבעייה באוברקלוק היא שיש לי מחשב אחד בבית , מסמכים חשובים... לא כדאי שיקרה משהו למחשב. *אין לי בעייה לעשות אוברקלוק ולהרוס את הכרטיס מסך , להוציא ממנו…

19. Started by shashkavil,

שלום לכולם התקנתי תוכנת speedFun ואני מקבל נתון של 128 מעלות עבור TEMP 3. לדעתי נתון זה לא נכון - רגש מנותק או משהו בסגנון... מה דעתכם? האם יש דרך להבין היכן הרגש ממוקם על מנת לבדוק זאת פיזית? תודה, טל

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  20. Started by israelnba,

לכבוד פסח (כן יש עוד 11 חודשים) הוצאתי את הHEATSINK של פנטיום 2.4 שלא נוקה ולא הוחלפה לו משחה תרמית במשך שנים. בקיצור הוא לא מבריק בלשון המעטה, הHEATSINK מלא באבק וגם המאוורר. כמובן שאני מעוניין להבריק אותם... אז ככה, האם אפשר לקחת את הHEATSINK ופשוט לשטוף אותו במים?? אין ניקיון יותר טוב מזה...

• 8 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by Dror D.,

לפי הבנתי המאוורר הזה מתחבר בחיבור 3 פינים אל הלוח אם , רציתי לדעת מה הוא אורכו של הכבל אשר אמור להתחבר מן המאוורר אל הלוח אם? אני מתכוון לקנות שני מאווררים כאלה, אחד להכנסת אוויר ואחד להוצאת אוויר . (כרגע יש לי שני מאוורים 120MM שבאו עם המארז שלי: A-TOP Gladiator ) תודה מראש

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  22. Started by Davidmag1,

הינה כמה תמונות לגבי איך שמסודר לי החוטים במחשב המאורר האחורי מוציא אוויר הצידי מכניס וכנ"ל לגבי הקידמי

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  23. שכחתי ת'שם שלה

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  24. Started by eegg,

המשב שלי מאוד חם: זה המפרט שלי בצד המעמץ זה לאחר משחקים כבדים יש לי מאורר 120 מקדימה ומאחור. יש לכם הצעות לפתרונות קירור שאני אוכל לקנות. ממוצע מקסימום מינימום

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  25. אממ אז ככה הבונבון שלי הוא : P4 2.53 לוח של אינטל אתם יודעים כבר איזה ... זיכרונות PC 800 RDRAM SAMSUNG הטמפרטורות הן : לוח בטעינה מלאה : 34 מעבד בטעינה מלאה : 34 מעבד במנוחה : 30 לוח במנוחה : 29 האם כדאי לעשות אובר קלוק מביחנת ההישגים אם כן אני יתחיל לקרוא מדריכים דרך אגב לכמה אתם חושבים שאני יוכל להגיע בלי קירור מיוחד ... ? תודה מראש אחים !

• 4 תגובות
    • 612 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.