עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by liordavid,

איך מתבצע OC לזיכרונות ? יש כמה נתונים - תיזמונים, תדר, FSB.... איך מתקשר הכל אחד לשני ? מה הקשר לחלוקב שווה ביחס למעבד.... מעוניין להבין לפני ביצוע OC.

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  2. Started by Oompa Loompa,

שלום, יש לי מארז Enermax Chakra עם מאוורר 250mm, והמאוורר בו הפסיק להסתובב החנות שבה קניתי את המחשב נסגרה בינתיים... אני מחשב בנרות חנות שמוכרת מאוורר 250mm באזור חיפה ולא מוצא כלום. דיברתי אפילו עם היבואן, שאמר שהוא לא מוכן לעבוד עם לקוחות פרטיים. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג מאוורר כזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  3. Started by yl111,

המחשב נקנה לפני חצי שנה,הוא מחשב AMD GAME 6400 ועכשיו הוא עושה רעשי טירטור מוזרים,בזמן שאני משחק

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  4. Started by prelly,

מגיע לי מחשב ביום חמישי/ שישי ורציתי לדעת איך עושים לכרטיס מסך שלי oc זה albatron 6800gt עלה לי 2600 שקל אז בבקשה לא לשרוף לי אותו. האם אני צריך לקנות מאווררים בשביל לעשות oc אם כן איזה מאווררים תסבירו לי הכל בבקשה אני חדש בתחום ה oc

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  5. החלטתי לקנות את המפרט הבא ורציתי לדעת אם אני צריך ושווה לי להחליף את הזכרונות לחברה של G.SKILL בשביל ה-OC, אגב שה-OC שאני מתכנן זה לסביבות ה-3 ג'יגה הרץ, או 3.2 ככה ובכן זה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤674 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤624 כרטיס מסך: SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS CALIBRE OVERCLOCK 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1851 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤380 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤530 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤43 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤390 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤421 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤…

• 12 תגובות
    • 675 צפיות
  6. Started by Guarding angel,

היי קניתי את המעבד הנ"ל והרכבתי אותו היום על הלוח מסוג Gigabyte GA-MA69G-S3H עם ביוס F6 מעודכן. אינני יכול להעלות מתחים למעבד ולכן אינני יכול לעשות C@ כמו שצריך,נוספה לי שם אופציה שאינני יודע מה טיבה (עוד אופצית C@?) אשמח אם תוכלו לעזור לי להוציא משהו מחיית המחמד הזאת עידכון: עדכנתי לF7 ולא עזר כלל. http://img24.imageshack.us/img24/1796/cpuid.png http://img520.imageshack.us/img520/1640/dsc02542.jpg http://img98.imageshack.us/img98/8975/dsc02545.jpg http://img25.imageshack.us/img25/9949/dsc02546x.jpg

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  7. Started by eliil1,

אחד המאווררים אצלי במארז NEXUS REAL SILENT CASE FAN עושה רעש מוזר כזה, אם אני עוצר אותו ואז משחרר הרעש נעלם לזמן מה ושוב חוזר. יש דרך לגרום לרעש הזה להיפסק? או שצריך להחליף מאוורר?

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  8. Started by ביז'ו המוס,

OK אז ככה, יש לי מפרט intel 2.6C abit ic7 giel LL 433mhz radeon 9600XT WD 120g cooling. SP94 with enemax fan and vga silenser עכשיו אני לא יכול לעבוד את ה220 בבאס וזה מוזר לי כי המעבד שלי קר (34-37 מעלות תלוי בטמפרטורת החדר) והראם שלי הוא 433MHZ והוא עובד על 440 כולה. ותזמונים ניסיתי הכי גבוהים ורגילים ומתחים ניסיתי גבוהים (1.65 למעבד ו2.8 לראם) ורגילים. גם עשיתי AGP\PCI lock ויחס של 1.1 יש עוד דברים שאני צריך לעשות? כי נראה לי שאני עושה משהו לא בסדר כי המפרט הזה אמור להגיע להרבה יותר ועוד אם קירור כזה.. אז מה לעשות?

9. התקנתי את הקירור והוא אכן עושה את העבודה במנוחה הוריד לי 6-7 ( עכשיו 31 במקום 37-38 ) במאמץ הוריד לי 10-12 מעלות ( עכשיו 52-53 במקום 64 ). אבל מה ,חשבתי שאולי עכשיו אני אצליח לעלות גם קצת את ה O.C שלי ולעלות את הליבה והזיכרונות ...טעיתי הכרטיס ממשיך ליפול לי בליבה מעל 540 וזיכרונות מעל 620. הצלחתי להגיע לליבה 545 ולזיכרונות 620 אך כאשר בצעתי Reset למחשב הכרטיס נפל. איזה באסה :-[

• 6 תגובות
    • 675 צפיות
  10. Started by ABL,

המפרט שלי הוא: 2500+ ATHLON XP עם זלמן עליו לוח אם: NF7-m זכרון: 1280MB 333mhz (דואל של 512 ואחד של 256) כרטיס מסך: x800xt pe הספק 330W נראה לי.. עשיתי OC למעבד והגעתי ל 193MHZ עם 1.775V (בביוס) הטמפ' במאמץ 53 מעלות. ב3DMARK05 שיפור של 500 נקודות אחרי האוברקלוק (5938 עכשיו) אבל שניסיתי לעלות ל195 PRIME95 החזיר error. אני רוצה להגיע ל200. האם אני יכול להתקדם מכאן? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  11. יש לי GEFORCE 4 MX 460 של MSI,כדאי לי לקנות לו עוד מקררים ולעשות לו אוברקלוק? לאיזה ביצועים אני יגיע עם מקרר ומאורר רצחני(Thermaltake CRYSTAL ORB + איזה גריל טוב)?

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  12. מישהו יכול לעזור לי אני רוצה לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך וגם לזכרונות שלו כרטיס : Nvidia GeForce 4 MX440 64Mb אם מישהו ממליץ לי על תוכנה ואיך לעבוד איתה שימליץ שיעזור תודה אחים שלי !

• 8 תגובות
    • 674 צפיות
  13. שלום. יש לי p 3 866 ...הכל טוב ויפה רק שהמעבד בא ב slot 1 ( מי שלא יודע מה זה - המעבד הוא בעצם מין כרטיס קול שנכנס כמו כרטיס מסך ) ואין לי שום שמץ של מושג איך לפתוח אותו, ואיפה בכלל לשים את המשחה. למה? כי המעבד נמצא במין בלוק קירור מוזר שכזה עם מאורר פיצקי שלא נוגע בכלל בכרטיס ( אני חושב) ודי אי אפשר לראות כלום. מישהו אולי יודע מה צריכים לעשות? ואם יש בכלל משחה טרמית למעבדי slot 1 או שהם בלי משחה בכלל

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  14. Started by Ran B,

אוקי ככה, יש לי תצוגת LCD.. ויש לי תוכנה בשם CPUcool עכשיו.., התוכנה שמריצה לי את התצוגה קוראים לה בLCDsmartie 5.2, ויש שם הרבה אפשרויות שאני מאוד אוהב, ומשתמש בהם.. אבל יש בעיה קטנה, יש שם 10 פקודות להצגת טמפרטורה, ואף אחת מהם לא מציגה לי את הטמפרטורה של המעבד, ויש לי חיישן!, בביוס רשום לי את המעלות, וגם בתוכנה שהזכרתי למעלה CPUcool, רשום את המעלות האמיתיות, כמו בביוס.. : אבל בתוכנה LCDsmarite 5.2 - זה לא מראה לי כלום, יש שם טמפרטורה1, טמפרטורה2, טמפרוטורה3 - עד 10, ואף אחת מהפקודות הללו - לא מציגה לי את הטמפרטורה של המעבד, אלה כולם מציגים לי 0.. ואני לא יודע אם יש עוד תוכנות להפעלת התצוגה שיכולות להראות לי כן או לא, אבל אני ממש לא רוצה להחליף את LCDsmartie, …

• 6 תגובות
    • 674 צפיות
  15. זה בסדר ששמתי את המחשב נייד שלי מעל מאוורר ענק כדי שיקרר אותו? הטמפ' ירדו ב20 בממוצע אבל זה בסדר ולא יכול לגרום לבעיות במחשב? חשבתי אולי המאורר יכניס לתוך הנייד את החום ולא יתן לו לצאת החוצה כי הרי הנייד מעליו יש משהו בזה?

16. אני איפשהו קראתי (נדמה לי שכאן) ש ל Enermax , המאווררים שלהם באיזור ה 8-14Db, יש משהו שקט יותר ? זה בכלל אפשרי ? (ולא אני לא מתכוון לקירור פסיבי כלשהו אך ורק למאווררים)

• 7 תגובות
    • 674 צפיות
  17. Started by ExploiT,

שלום כולם אתמול הרכבתי תמחשב שלי ויש לי איתו בעיה עם הטמפ הגבווה איך שאני מפעיל תמחשב הטמפ' של המערכת 37-36 , ושל המעבד 50-51 האם זה נורמלי? טמפ' במאמץ עוד לא בדקתי כי אין לי עדין איזה משחק שיסחט תמעבד. המעבד הוא אתלון 64 +3200 קלוהאמר שנקנה מקיאספי , ומרחתי על המעבד ועל הגוף קרור משחה בנדיבות 0.5 מתוך 1.5 של ננוטרום 2 בלו. הגוף קרור נראה לי יושב כמו שצריך כי הרי קיבלתי גוף קרור עם פלטה כזותי מברזל שאמורה להיות מאוחרי הלוח כתומך, ומתחברים דרכה ברגים שעוברים דרך הפלטה שמתחברים לגוף עצמו ככה זה מורכב, והגוף קרור יושב חזק על הלוח , האמת יש לי בעיה עם סידור חוטים אני מחכה לעוד כבל עול שמגיע בקרוב. יש לי סה''כ 4 מאוורים של טרמינל טייק שמגיעים עם הלן פייר , מה אתם חושבים?

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  18. זה הכרטיס http://www.amdmb.com/images/ti4200/ti4400.jpg והמאוורר השחור שמה השתחרר כי מה שמחזיק אותו מאחורה נשבר ואי אפשר לשים שמה כלום.. בקיצור נשארתי עם סינק.. מה אתם ממליצים לי לעשות עכשיו?

• 7 תגובות
    • 674 צפיות
  19. שכחתי ת'שם שלה

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  20. לכרטיס מסך עוד מאוורר 60mm רגיל כדאי? ואיך להשים אותו נושף אוויר או מוציא?

21. Started by DaMN,

שלום. יש לי מעבד P4 3GHZ PRESCOTT החום שלו כאשר הוא לא בעומס הוא 55 מעלות, כאשר אני מפעיל משחק למשל, החום עולה עד ל66 מעלות. המאוורר והצלעות קירור של המעבד הם המקוריים של אינטל שמגיעים עם המעבד. המארז אצלי מקורר מאוד, אחרי טיפול אתמול, הטמפ' בו היא 30 מעלות ובעומס 32. (לפני הטיפול היה 38 בחוסר עבודה.) מה אפשר לעשות בעיניין הקירור ? המארז מקורר בצורה המקסימלית שאפשר, אבל המעבד עדיין חם מאוד. יש לציין שאני לא עושה OC במעבד הזה, זה הכל על עבודה רגילה לחלוטין.

• 8 תגובות
    • 674 צפיות
  22. Started by kudish,

לאיזה מהירות אני יכול להגיע עם e6550 בעל קירור סטוק? זיכרון 800 מגה הרץ לוח אם: p35 ga ds3l/s3l תודה מראש

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  23. Started by orlupo,

יש לי לוח אם שמתאים ל-AMD של חברת GIGABYTE דגם ga-7n400-l. מצאתי בחוברת שלו אפשרות לשינוי המכפלה בגאמפרים שבלוח אם. האם זה יביא לאוברקלוקינג ואם בכלל הוא יהיה אפקטיבי?

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  24. שלום לכולם, לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש במארז Compucase 6C28. יש לי מאוור למעבד Artic Cooling - Alpine 7 PRO, ומאורר אחורי רגיל 12 סנטים. כרגע הטמפ' במארז - 25 מעלות למעבד ו35 ללוח אם (במצב לא מואמץ של המחשב). האם הטמפ' האלה תקינות? במקרה ולא מה אני יכול להוסיף כדי לשפר את המצב? כי ההכנות היחידות למאוררים במארז שלי הם בדופן השמאלית של המארז (מול המאורר של המעבר) וזהו. אין שום הכנה למאורר מקדימה או מלמעלה. אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  25. כמו שאתם רואים בחתימה יש לי מעבד AMD 3000 ואני רוצה קצת להמהיר אותו. אני יודע שהזכרונות שלי לא משהו אבל זה מה שיש וצריך להסתדר עם מה שיש ,אז אני לא מתכוון לשדרג אותם... עד עכשו היה לי מעבד של אינטל ואני לא מכיר כל כך את הלוח של Gigabyte ואת רזי האוברקלוק. מה שכן עשיתי עד עכשו זה : העלתי את ה -HTT ל -230 נתתי קצת וולטז לזכרונות ל -2.7 משום מה בביוס מופיע לי רק להעלות את מתח הזכרונות רק עד 0.2 V ,נראה לי קצת משונה. בדקתי עם SUPER PI ועם MEMTEST ולבנתיים הכל בסדר ,רק יש לי בעיה אחת עד עכשו...בעבודה רגילה עם המחשב הכל עובד בסדר גמור ,אבל רק שאני מעלה משחקים פתהום הם נתקעים לי,לפעמים אפילו בהטענה של המשחק. בדקתי את התדר של ה - AGP והוא על 66 MHZ אז אני לא יודע מה הבעיה ?…

• 14 תגובות
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים