אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
המפרט שלי: E6550 2GB kit ddr2 800MHz ocz GigaByte p35c-DS3R 8600GTS(MSI) enermarx Liberity 500W enermarx chakra 3052(מצוייד במאוורר 25) התחלתי לעשות אוברקלוק-אבל אני רואה שמה שגורם כל הזמן לקריסת המערכת זה הזיכרונות-וכמעט כל פעם להעלות להם את המתח גורם ליציבות. והשאלה שלי-אם אני אגזים בהעלאת המתח אליהם,או שלא יהיה להם קירור מספיק-המערכת תקרוס-או שהם ישרפו? בכל מקרה -המכפלה שלהם זה 2.4,ובנתיים עשיתי אוברקלוק ל-FSB ל-380(מכפלת מעבד 7)-והמכפלה הכי קרובה שיותר נמוכה היא 2 (כדי שיעבדו במכפלה 2 בתדר המצויין עליהם אני צריך לעשות אוברקלוק ל-400 FSB) ואני שואל-האם כדאי לי להוריד את המכפלה שלהם ל-2 ולעבוד בתדרים מאוד גבוהים ב-FSB?
-
- 6 תגובות
- 657 צפיות
-
-
איזה קירור עדיף מהחברה TT , SpinQ או ה- V1? אם יש קירור אחר בתקציב עבור סדרת המעבדים CORE I7 אולי ישקול לקנות אחר.
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
חברה זה הסטודנט היקר שלכם(pc student) רציתי לשאול אתכם אם אפשר לאלטר דבק טרמי בעירבוב של דבק מגע עם משחה טרמית?
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה המתח המקסימלי שמותר להגיע עם המעבד הנ"ל ומאיזה שלב בערך אני צריך להתחיל להעלות גם nb ובfsb... מעבר לזה יש לי זכרונות corsair xms2 dhx ddr2 800 2x2gb רציתי לדעת מה התזמונים המומלצים לoc של 940 במקום ה4-4-4-12 שלא יציב ברמה כזאת...
-
- 6 תגובות
- 657 צפיות
-
-
-
האמת, שבטח מומחי הפורום מכירים את העניין, אבל, למען אלו שיחפשו פתרון למחשב שפתאום לא נדלק למרות שעל פניו לא התחמם יותר מדי. שני מחשבים עם הלוח ומעבד AMD 4200 הפסיקו לעבוד לפתע פתאום. :s05: שני המחשבים עבדו כרגיל, נכנסו למצב המתנה בלילה ונכנסו לקומה. בשני המקרים המחשבים לא נדלקו - לא הגיעו למסך הביוס, נורת ON דולקת , וזהו. בשני המקרים לא היתה התחממות מיד לפני התקלה, שניהם עבדו במשך זמן רב (מתחילת הקיץ) על טמפרטורות של סביב ה-60 מעלות עם הקרור המקורי של AMD. מסתבר שהטמפרטוה הגבוהה למשך זמן יבשה את המשחה הטרמית. למרות שלא היה מדובר בטמפרטורות קיצוניות יש ללוח הזה מנגנון הגנה נוסף. הפתרון: RESET לביוס, אם ע"י קיצור הפינים המיועדים לכך, או ע"י הוצאת הסוללה, מריח…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
איפה מורחים (מרכז או כל שבב זכרון במלואו) והאם זה עוזר בהרבה. מחפש עבודה ללילה
-
- 6 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום לכלום יש לי קירור למעבד של פנטיום 4 סוקט 478 ונשבר לו המאוורר ומה הבאסה שהוא 70x70x15מילמיטר במקור המאוור שהיה על הסניק היה מסוג דלתא רעשני אחושיל !! אבל לא זה מה שמפריע לי כרגע המחשב לא הולך להיות מורכב כי אין מאוורר ועל טעיות אני ישלם "המחשב שלי פרטי אז שאין לי לאן למהר " חשבתי על אולי לחפש משהו ברמה של המאוורר המקורי של TT או שעדיף לי לבנות מתאם בעצמי מ70 ל 80 סטנדרטי <? ולתקוע שם על הסניק איזה מאוורר רצחני ולתת ל1.8 שלי בראש באוברקלוק בריא :lol: ... ?.. ד.א.ג הסניק הוא מחשושת אני ישמח לעזרתכם ועם אפשרי למצוא בארץ מתאמים מוכנים כאלה ?... לא שאני לא יכול לעשות לבד פשוט זה כאב ראש עכשיו להכין אחד כזה
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למארז HTPC, בדגש על השקט והניקיון. הבנתי שכדאי להחליף את המאוורר שמגיע בסטנדרט של INTEL בקירור צד שלישי. רציתי לשאול אם Scythe SHURIKEN יתאים למערכת שהרכבתי, או שכדאי משהו אחר. כמו-כן רציתי לדעת אם כל המערכת שהרכבתי מסודרת מבחינת קירור. המפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD מארז ללא ספק Thermaltake Mozart VC4000SNS ספק כח Enermax Modu82+ 525W קרור למעבד Scythe…
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן. המחשב שלי מתחמם בטירוך אחרי שעה או שעתיים של עבודה וזה ממש מעצבן לפעמים הוא גם מתחרפן. במחשב שלי פעם אחרונה שבדקתי היה מאוורר אחד (שנראה לי אמור להיות 2 ) שגם הוא לא עובד כל כך טוב. ככה שחשבתי לשדרג בצורה דיי רצינית את מערכת הקירור של המחשב. מאוורר 8 ס"מ עולה 20 שקל.. מסתבר שאני צריך 2. אבל תאמת אני רוצה קירור טוב כי המחשב ממש מתחמם. תמליצו לי על איזו מערכת קירור טובה באיזור של גג 100 שקל. ואם אפשר אז ממאגר החלקים של KSP אני פשוט קונה רק מהם (שמעתי כבר את כל הסיפורים עליהים פשוט אנחנו עיסקי שם). http://www.ksp.co.il/hmain.php תודה רבה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לנסות פעם ראשונה להמהיר קצת את המעבד (E6850) לכיוון ה - 4GHZ כרגע יש לי קירור אוויר על המעבד, TR ultra 120 extreme ומאוורר שעליו - Scythe S-Flex (8GB Corsair XMS 2 CL4 800Mhz 4x2gb) לוח - P5K Deluxe/wifi ואני עובד על ויסטה 64. אז קודם כל אני חדש בעיניין לגמרי! ושנית זה הקירור שברשותי. האם אני חולם? האם אני יכול להמהיר עם המצב הקיים לכיוון ה - 4GHZ ולהישאר יציב לאורך זמן? על פי realtemp אני יציב כרגע בחדר די חם וללא מזגן על 35 מעלות. האם אפשרי?
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
השאלה בכותרת ואני צריך קירור אכזרי שגם אם אני יעשה אובר בעתיד המעבד לא יעבור את ה-39 במנוחה
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
הקירור הזה מספיק או שצריך משהו יותר חזק? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אנ ירוצה לקנות כרטיס nvidia 6600 של גיגה-בייט עם קירור פסיבי. האם הקירור שלו יכול לעמוד בעומס של משחקים כבדים בימי הקיץ החמים בארץ. המארז שלי לא מי יודע מה מאוורר.
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את התיזמונים של הזיכרונות שלי (אם כדאי). המפרט מופיע בחתימה. העניין הוא שאני לא יודע מה זה התיזמונים. בביוס יש לי את ההגדרות האלה: advanced chipset features: fast command- normal/ fast/ ultra Dram timing- manual/ auto Dram CAS latency- 1.5/2/2.5/3 bank integrleave- disabled/ 2 bank/ 4 bank precharge to active (trp)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t active to precharge (tras)- 6t/ 7t/ 8t/ 9t active to CMD (tred)- 2t/ 3t/ 4t/ 5t Dram burst length- 4/8 Dram queue depth- 2 level/ 3 level/ 4 level Dram command rate- 2t command/ 1t command write recovery time- 2t/3t Dram tWTR- 1t/ 2t ואני לא יודע מה צריך לשנות. שאלה נוספת: מה התזמונים המומלצים למערכת שלי, ואיזה סיכונים יכולים להיו…
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
-
שלום לכולם שמתי לב שאם אני במצב סנכרוני עם הזכרונות, זאת אומרת שם את הכופל על 2, הביצועים פחות טובים מאשר עם אני מעלה את הכופל של הזכרונות ובעצם עובד במצב לא סנכרוני... לפחות הביצועים ב SUPER PI משתפרים... יש סיבה שהביצועים טובים יותר במצב הזה ?
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
מקווה לעזרה נתקלתי כבר מספר פעמים בתופעה משונה: אני מריץ תוכנה EasyTune5 של Gigabyte (יצרני הבורד שלי), ולפיה המעבד רץ בזמן נתון בטמפרטורה של 47 מעלות. בפער של דקות, הביוס מדווח על 57 מעלות. הפער הוא בד"כ של בערך 10 מעלות. אמנם יש פער זמנים בין הנתונים (אם אני צופה בביוס לפני העלייה - זמן עליית חלונות. לחילופין - זמן איתחול), אבל הוא לא מסביר (לדעתי) פערים גדולים כל כך. על איזה משני הנתונים עלי לסמוך יותר? האם התוכנה של ג'יגהבייט משקרת?
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה קירור יכול להתאים למעבד הנ"ל בתקציב של200 שח גג כרגע יש לי סטוק מקורי המעבד על 65 מעלות בנוסף רציתי לדעת האם המעבד הזה מסוגל להתמודד יפה עם או סי גבוה לוח מסוג GIGABYTE GA945-P-S4-3 VER 1.0 זכרונות מתדר 667 ו 800 אשמח לקבל תשובות
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
זה הכרטיס http://www.amdmb.com/images/ti4200/ti4400.jpg והמאוורר השחור שמה השתחרר כי מה שמחזיק אותו מאחורה נשבר ואי אפשר לשים שמה כלום.. בקיצור נשארתי עם סינק.. מה אתם ממליצים לי לעשות עכשיו?
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני רוצה קירור זמני (עד שאני מכין את המיים) פשוט מה שהביאו לי מKSP מרעיש כמו מטורף (ספייר אלומיניום) יש המלצות על משהוא זול וושקט? וגם אני צריך תוכנת ניטור הSPEEDFAN מזייף בטרוף עם הלוח שלי
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
לאחרונה ראינו הרבה HS שמשקלם עובר את ה450 גר' (המשקל האופטימלי של אינטל). כמו לדוגמה סידרב 6000 של ZALMAN (נושק ל 1 ק"ג), SPARK של TT וכמובן סדרת הSLK של TR. המשקל הזה מאוד מדאיג אותי בעת קניית הHS שלי, בהתחלה חשבתי על ה AIROFLOW אבל הביצועים שלו בOC לא משהו אבל כל השאר כבדים נורא - האם יש סיבה לדאוג וכמה באמת יחזיק הלוח, אם אני לא מבריג ברגים אלה משתמש ב"פיגום" של אינטל על הלוח.
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב בעל לוח אם של אסוס (P4B533) ומעבד פנטיום 4 שני ג'יגה שנמצא תחת אוברקלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהו כמו חצי שנה. לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום (SpeedFan) השאלות הם: א.האם התוכנה הזאת אכן מדויקת? ואם לא אז אל איזה תוכנה אתם ממליצים. ב.האם החום שבו המערכת שלי עובדת הוא סביר לעבודה או מסכן את הרכיבים שבה: *חום מעבד בעבודה רגילה\בעומס=43\56 *חום דיסק קשיח בעבודה רגילה\בעומס=40\43 …
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
יש לי מחשב יחסית ישן (ויש אחד אחר תותח) ואני מעוניין לעשות לו מארז מלוחות פרקט (יש לי כבר את הלוחות) רציתי לשאול אם יש פה משהו שכבר עשה את זה ויגיד לי איך ותגידו מה אתם חושבים על הרעיון!! :smoke:
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-