אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי קניתי את המעבד הנ"ל והרכבתי אותו היום על הלוח מסוג Gigabyte GA-MA69G-S3H עם ביוס F6 מעודכן. אינני יכול להעלות מתחים למעבד ולכן אינני יכול לעשות C@ כמו שצריך,נוספה לי שם אופציה שאינני יודע מה טיבה (עוד אופצית C@?) אשמח אם תוכלו לעזור לי להוציא משהו מחיית המחמד הזאת עידכון: עדכנתי לF7 ולא עזר כלל. http://img24.imageshack.us/img24/1796/cpuid.png http://img520.imageshack.us/img520/1640/dsc02542.jpg http://img98.imageshack.us/img98/8975/dsc02545.jpg http://img25.imageshack.us/img25/9949/dsc02546x.jpg
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אני מתחיל יחסית בקטע של הOC... נכון לעכשיו יש לי את המעבד+הלוח שמופיע במפרט (עם הקירור שבא בגרסת BOX)... עכשיו השאלות שלי אליכם הן, לאיזה מהירות אפשר להגיע עם המעבד בOC לא מסובך מידי ואיך עושים בכלל OC למעבד?!?
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אתם יכולים לראות את המפרט שלי. נאמר לי כי אוברקלוקינג ל-CPU יכול לשפר את ביצועי המחשב במשחקים חדשים באופן ניכר. המעבד הוא P3-800MHz והוא עובד ב-FSB של 133. הבנתי שצריך לשנות משהו בהגדרות הביוס. יש לי WIN98SE, אגב. הלוח אם משנה?
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך ZOTAC 260GTX {נקנה מKSP} עכשו בדרייבר שלו באה תוכנה שנקראת ZOTAC FireStrome ומהירות המאוורר מוגדרת אל אוטמטי {בדקתי בGPU-Z וזה 40%} והכרטיס די חם {50 במנוחה ו60-70 במאמץ} אז רציתי לעלות אתת המהירות לאזור ה65% בעזרת התוכנה שאני מעלה הכול בסדר זה עובד והחום באמת יורד קצת הבעיה היא שכול פעם שאני מדליק את המחשב ההגדרות חוזרות לברירת מחדל של40% מה אפשר לעשות?
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
קניתי את המארז הזה ביחד עם המחשב החדש לפני חודש וקצת מה דעתכם עליו? http://www.thermaltake.com/XaserCase/soprano/sws/sws.htm
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
אוקי, לפני שהזמנתי רשום שאפשר שש אבל בפועל אני יכול רק 2 ! אחד למעלה [הוא מותקן והוא מכניס אוויר] ואחד מאחורה איפה שהיציאות של הלוח אם - מעליהם [ הוא מותקן ומוציא אוויר ] עכשיו אני רוצה להכניס עוד 2 לפחות, בעיקרון רציתי עוד אחד למעלה ואחד בצד ... אבל אין לי פשוט מקום סעמק איזה באסה זה , מה אפשר לעשות בעניין ? עריכה: זה המארז http://skypc.co.il/pl_product~VJ2000BWS~6~0.htm תלחצו מפרט טכני
-
- 6 תגובות
- 644 צפיות
-
-
בימים האחרונים כמובן היה חום לא נורמלי ושמתי לב שהחלקים במחשב התחילו להתחמם, כל המארז שלי ניהיה חם בצורה מטורפת. אני חייב לקנות קירור שיהיה על ההארד דיסק, הוא מתחמם משהו מטורף. בכל מקרה, הגברתי את מהירות המאווררים של הכרטיס מסך אחרי שהוא עלה ב15 מעלות יותר מהממוצע ותהיתי, האם מהירות מאוורר המעבד משתנה על פי כמה המעבד מתחמם או על פי כמה הוא מתאמץ ופולט חום? המעבד שלי עדיין לא עלה ברמה מטורפת, הממוצע שלו זה 53 מעלות, עכשיו זה 59-60 בגלל החום.
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
עשיתי OC מ 2.1 ל 2.5 דרך הביוס העלתי את ה FSB מ 200 ל 240 ובדקתי בתוכנה OCCT ויצא יציב . התוכנה עבדה שעה על 100 אחוז מאמץ ... הקטע שאני עדיין מפחד כי הספק שלי מעפן 250 - 300 W פשוט אז הורדתי את זה ל 2.3 במקום 2.5 OC של 10 אחוז אבל עדיין אני פוחד ... הזכרונות עובדים על 660 בדרך כלל שהם בלי OC זה 600 הזכרונות 667 מכפלה 7 = 330 כפול 7 = 2310 אם אני לא מרגיש הבדל בביצועים עדיף לבטל את זה ? אני לא מרגיש הבדל בין 2.1 ל 2.3 / 2.5 ב OC . כדאי לבטל את זה ?
-
- 7 תגובות
- 644 צפיות
-
-
היי, מעולם לא עשיתי OC והייתי רוצה לקנות מחשב אם יכולות OC, קראתי כל מיני פוסטים ומאמרים כאן והגעתי למספר מסקנות, הייתי רוצה לדעת אם מה שהבנתי נכון או לא. הערות: 1. דר"א כל שמות המושגים נלקחו מ-CpuZ 2. בגלל שיש יחס הפוך בין תדר למהירות, אני אדבר לפעמים במהירות של רכיב ולפעמים בתדר של רכיב אבל המשמעות הינה אותו דבר. אז קודם מספר מושגים: Bus Speed - התדר הראשי שבו "מדברים" כל הרכיבים במחשב. FSB - אני לא בדיוק סגור מה הוא אומר אבל הוא תמיד פי 4 ממהירות הבאס... (הסבר מישהו?) Multiplier - המכפלה שבה צריך להכפיל את מהירות הבאס בכדי לקבל את מהירות המעבד. Memory Frequency - התדירות האפקטיבית של הזיכרון שלך, ערך זה הינו חצי מהתדירות ה"מפורסמת" של הזיכרון. FSB:DRAM - בניגוד למה שש…
-
- 6 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מחפש גוף קירור ל AMD וP4 המלצות בבקשה. חשבתי על 2 הבאים: Thermalright XP-120 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 ו-Thermalright SLK-948U http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=6451 מה עדיף? ברשותי SLK-947U - האם הוא מתאים ל AMD 64?
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
-
-
חשבתי על בעיות הקירור שיש, אקטיבי ופסיבי ועלה לי הרעיון הבא ואשמח לשמוע דעות בנושא: הרדיאטור של קירור המים הוא למעשה מערכת סגורה פרט לצינורות המחוברים אליה ונועד לייצר שטח פנים גדול ככל האפשר לקירור הנוזל שזורם במערכת. מאחר ועיקר הדאגה בקירור מים הוא דליפה, הרי שהרדיאטורים בנויים למנוע זאת ואם הם אטומים למים בתוך המערכת, הם אטומים למים מחוץ למערכת ולכן - אם מים עדיפים בפינוי חום, למה לא להשתמש במים לקירור הרדיאטור? למשל: אפשר להכניס את הרדיאטור לצידנית גדולה ככל שאפשר/ככל שנסבל מבחינת המשתמש מבחינת מקום (יכולה להיות גם צידנית אקטיבית עם קירור טרמו אלקטרי), למלא את הצידנית במים קרים שיכסה את הרדיאטור וכאופציה להוסיף קרח: דוגמאות לצידניות גדולות יותר: http://www.gag…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
כרגע זה המחשב שיש ברשותי: Intel Core 2 Duo E6400 2.13Ghz Asrock ConRoeXFire-eSATA2 Saphire Radeon X1900GT 256MB Twinmos 2x512MB 667Mhz Creative Sound Blaster Audigy 2 Maxtor 250GB 16MB Enermax Noistaker 420W Thermaltake Soprano VB1000 עכשיו, אני רוצה לעשות OC דיי חזק למחשב, שזה אומר הכל - זכרונות, מעבד וכרטיס מסך. אבל נתקלתי בהערה של חבר שאומרת שהלוחות אם של Asrock הם ממש ממש גרועים לOC כי חסרות להם המון אפשרויות ואופציות שחייבים בOC. זה באמת נכון? אני פותח את הת'רד הזה בכוונה לדעת האם יש טעם בכלל להשקיע בקירור חזק (סגנון Toniq Tower) או שמספיק לי אפילו AC Freezer בחצי מהתקציב.. תודה לעוזרים..!
-
- 9 תגובות
- 643 צפיות
-
-
מפרט הכרטיס: Device Description NVIDIA GeForce 7300 GS Memory Size 512 MB הדיפולט של core clock 550 והדיפולט של Memory Clock 540 עד כמה אני יכול להעלות בלי שזה יפגע בכרטיס בעתיד הרחוק? (יש לי קרור-מאוורר סטוק) טמפ' במנוחה של הכרטיס-43-44. עד כמה אני יוכל להעלות בלי כל מיני בדיקות ובלי כל מיני עיוותים?(הערכה) תודה רבה לעוזרים! (את שאר פרטי המחשב ניתן לראות במפרט המחשב שלי)
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
-
שלום כולם אתמול הרכבתי תמחשב שלי ויש לי איתו בעיה עם הטמפ הגבווה איך שאני מפעיל תמחשב הטמפ' של המערכת 37-36 , ושל המעבד 50-51 האם זה נורמלי? טמפ' במאמץ עוד לא בדקתי כי אין לי עדין איזה משחק שיסחט תמעבד. המעבד הוא אתלון 64 +3200 קלוהאמר שנקנה מקיאספי , ומרחתי על המעבד ועל הגוף קרור משחה בנדיבות 0.5 מתוך 1.5 של ננוטרום 2 בלו. הגוף קרור נראה לי יושב כמו שצריך כי הרי קיבלתי גוף קרור עם פלטה כזותי מברזל שאמורה להיות מאוחרי הלוח כתומך, ומתחברים דרכה ברגים שעוברים דרך הפלטה שמתחברים לגוף עצמו ככה זה מורכב, והגוף קרור יושב חזק על הלוח , האמת יש לי בעיה עם סידור חוטים אני מחכה לעוד כבל עול שמגיע בקרוב. יש לי סה''כ 4 מאוורים של טרמינל טייק שמגיעים עם הלן פייר , מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 643 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3000 ומערכת קירור של AKASA על המעבד.. כרגע התדירות שהמעבד מכוון עליה היא 200 כלומר הוא עובד ב-1800MHZ השאלה שלי היא אם אני יכול להרים את התדירות ולקבל ביצועים יותר טוב בלי להסתכן ולפגוע במעבד... בכל זאת קניתי מערכת קירור יחסית טובה... אם מישהו צריך יותר פרטים כדי לעזור לי אני ישמח לתת... תודה מראש לכל מי שיעזור..
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אני לא בקיא במאה אחוז על התוכנה הזאת, אבל היא מראה לי שהכרטיס מסך שלי על 120 מעלות כשהוא עובד על סרק ... גם אם צלע הקירור שלי מעט דפוק הכרטיס מסך לא אמור להתחמם ככה ...
-
- 8 תגובות
- 643 צפיות
-
-
חשבתי לאחרונה לייצר לעצמי בלוק מים ועלתה לי השאלה : איך לאום את הקטע של בין הכיסויי לפיניטגים?? סיליקון ? טבעת גומי ? ללפף קצת טפלון (סרט לבן שדומה לאיזולירבנד ..) ? הכיסוי ייוצר במידה ואני לא אקנה בלוק ואחליט לייצר בעצמי מאלומיניום והפיטינגים גם
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכם כבר בחודש האחרון קניתי מחשב חדש ויחד איתו גיליתי את תחום הOC ועכשיו הגעתי ל 400 FSB זאת אומרת 3.8 GHZ עם E7200 במתח של 1.36 (טמפ' 67 מקסימום בreal temp) השאלה היא הלוח אם לא יגביל אותי אם אם אחרוג מה 400 FSB ואני ממש לא מבין בCPU-Z יש rated fsb ושם כתוב 1600 ובbus speed זה 400 ובקופסא של הלוח אם כתוב FSB OC 1600 אז מה אני צריך לעשות והאם זה מהווה מגבלה? ולגבי הזכרונות: אם הזכרונות לא יהיה יציבים אחרי OC איזה מתח אני אמור להזרים להם העליתי תמונה של הSPD בcpu-z תודה רבה לכל מגיב. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 643 צפיות
-
-
טוב יש לי מחשב ישן יחסית abit duramax aa8 cpu intel pentium 4 processor 3.00 (עם OC 20% GHZ 3.6) קרור סטנדרט ואני רוצה להורית את הטמפרטורה ללא מאמץ הוא ישב לי על 49-56 במאמץ 59-74 וליפאמים אפילו 76 אבל לא תמיד (מחשב למישחקים) אני לייב להציל את המחשב ואני לא יודע איזה קרור ליקנות (לא יותר מ-150 ש"ח) המחשב חשוב לי אבל אני קונה חדש וזה עובר לאחי ויש לי כרטיס מסך ממש ישן radeon rx600 pro (בשביל ה-ABIT) ויש לי בעיה עם הכרטיס המאוורר שלו מת מיזמן והוא מגיעה לטמפ' של יותר מ-50 מעלות צריך גם לפה קרור חדש לא יותר מ-100 ש"ח תודה לעוזרים... איפה אני יכול להסיג UGURU CLOCK ? שלי פשוט נישבר
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש במארז Compucase 6C28. יש לי מאוור למעבד Artic Cooling - Alpine 7 PRO, ומאורר אחורי רגיל 12 סנטים. כרגע הטמפ' במארז - 25 מעלות למעבד ו35 ללוח אם (במצב לא מואמץ של המחשב). האם הטמפ' האלה תקינות? במקרה ולא מה אני יכול להוסיף כדי לשפר את המצב? כי ההכנות היחידות למאוררים במארז שלי הם בדופן השמאלית של המארז (מול המאורר של המעבר) וזהו. אין שום הכנה למאורר מקדימה או מלמעלה. אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד AMD +2800 והעלתי אותו ל +3200 ורציתי לדעת אם במצב הנוכחי הוא עובד כמו מעבד +3200 מקורי ( ללא OC ) ??
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-