אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אוברקלוקינג , סלרון 2.4 ל 3.0 גיגהרץ מאורר סמארט פאן אחד מכניס אוויר 2 מאוררי סמארט פאן מוציאים אוויר, אחד מאחורה ואחד בגג מאורר על המעבד Spark7+ מנוחה: כל המאוררים על מינימום - 36 מעלות המאוררים קצת על יותר, ברמת השקט הסבירה - 33 מעלות המאוררים על חצי מהיכולת שלהם 33-31 מעלות עבודה (PRIME95): כל המאוררים על מקסימום מהיכולות שלהם - 41 מעלות בוא נגיד שבלי האוברקלוקינג המעלות היו משתנות בערך ב-2 החדר לא בטמפרטורות חורף הוא סגור והיה עם חימום (סגרתי לפני שעה אבל החדר לא ממש התקרר כל כך) הבעיה שלי היא הרעש הספארק 7+ פחות בעיה בגלל שהרעש שלו לא מעצבן ואם הוא לא על מקסימום הוא לא נורא הבעיה זה הסמארט פאן בגג הרעש שלו עוד בסדר לא יודע למה יש לו רעש סביל אבל מכניס אוויר אווווווו…
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
יש מערכת קירור שמקררת את הלוח אם ולא דרך קירור מים שלא עולה על 250 שקל?
-
- 8 תגובות
- 664 צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי O.C ל מחשב (ראה מפרט) לא רע הכל עבד סבבה וטמפ' די נמוכה 36+- מעלות. נהגתי להשאיר את המארז סגור MIDI רגיל). אתמול פתחתי אותו וגיליתה בעזרת להכניס הכנסת היד על עיוור באזור ה ספק מאוד חם. השארתי את המחשב פתוח והשארתי אותו לעבוד ללילה. היום לפני כמה שועת הכנסתי שוב את היד לראות מה המצב של הטמפ' (הרגשים הראו טמפ' רגילה) ובאמת הטמפ' ירדה ולא כולכך חם בסביביות הספק. כש הכנסתי את היד בטעות פגעתי אם האצבע במאורר של המעבד. עזבתי את המחשב לשעה. כאשר הגעתי הפעלתי SILENT STORM ופתאום שמתי לב שהמשחק הולך לאט. הפעלתי מחדש את המחשק שחקתי אם ההגדרות כלום חשבתי שאולי זה המסך אם גרפיקה מורכבת. בעוד אני ממשיך לשחק המחשב מבצע איתוחל (אמרתי לעצמי לא שוב בעיית ה ריסטים) פתאום אני…
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
שלום אני בתכנונים לקנות מחשב חדש עם מעבד E5200 וסטיק זכרון של 2 ג'יגה VALUE הקירור על המעבד יהיה כנראה Freezer 7 והתקציב ללוח אם זה כ-300 שקלים בתקציב כזה מצאתי את ה-ASUS P5KPL-CM איך הוא לאוברקלוק ? האם מספיק טוב בשביל שאני יצליח להביא לשינוי משמעותי בתדר המעבד? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים של gb הקטע בקניה הזאת היא לשם יופי וביצועים יותר נוטה ליופי מערכת אז ככה במערכת הקירור של גיגה בייט המשאבה טובה יותר מזו של tt והרדיאטור בסדר כך שאין צורך להחליף הבעיה שלי היא עם הקירור שיושב על ה cpu שהוא מכוער לטעמי ובא עם אור כחול חזק שאני לא מעוניין בו בכל אופן חשבתי להחליף את הקירור שיושב על ה cpu למשהו אחר לא יקר ,שיהיה יפה ..:] אני גם רוצה להוסיף למערכת את ה- Thermaltake 207 Water Level Indicator ואת - Thermaltake Flow Indicator for liquid cooler system השאלה אם אני יכול לחבר להם את הצנרת הזאת שהבנתי שהיא יותר עבה.. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לפני זמן מה התחדשתי במחשב יש לי מעבד i5 עם קירור רגיל ב 120 שקל ומארז cooler master sniperעם אוורור טוב 3 מאווררים וכטיס מסך NVIDIA 560 gtx שאני משחק לדוגמא בניד פור ספיד ה GPU מגיע ל50 מעלות אחרי חצי שעה של משחק זה נורמלי ?ועד כמה מעלות מותר לכרטיס מסך להגיע תודה לעוזרים ועוד שאלה קטנה קירור רגיל למעבד מאוורר משו cold bit זה מספיק למעבד המעבד יושב בזמן מנוחה על 35 מעולות סלזיוס בעבודה מגיעה ראיתי גג ל 47 אני לא עושה אובר קלוק משחק שעה שעתיים ביום ובעיקר המחשב פתוח להורדות ושטויות מוזיקה כאלה תודה לעוזרים עד כמה מותר להגיע במעבד במעלות ?
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
קניתי את הלוח לפני כמה ימים הסטאפינג של הSouth bridge שלו הוא 0340A4. ניגשתי לעבודה עם התטטיונמוס שלי , כמובן איכזב. הגיע ל220 באס ומת, לא באמת מת. לקחתי את הGeil של אח שלי שככל הנראה סטיק טוב מאוד, והגעתי לפוסט של 261 באס, אבל יציב עם פריים רק 239 תזמונים של 6-3-3-2.5 ואני עדיין חושב שאם למישהו יש סטיק טוב, שיבוא אליי לנסות אותו ונראה לכמה הלוח הזה באמת מגיע.
-
- 10 תגובות
- 664 צפיות
-
-
מראש, כל הנתונים החיוניים מופיעים ב"מפרט מחשב" אני מתכנן OC רציני בקרוב, ורציתי לדעת אם הקירור שלי יספיק לי: כשהמעבד עובד בלי OC, הוא מגיע ל10 מעלות מעל לטמפ' החדר, במאמץ! (ההבדל בין מאמץ למנוחה זה 3 מעלות בערך...) בOC לFSB 333 (מ266...) החום עולה ל 17 (+- 2 מעלות... יש לי בעייה בחיישן של ההיטסינק, סטייה של כמה מעלות...) מעלות מעל לטמפ' החדר. אם הOC אני מתכוון לעשות עם מארז פתוח לגמרי, ככה שהקירור אמור להיות מקסימאלי... אני מתכנן להעלות את הבאס מ133 (FSB 266...) ל200 (אני מקווה שאני אצליח להגיע עד לשם :-\...) ואני רוצה לדעת כמה דברים לפני זה: 1. האם הקירור שיש לי יספיק לי ומה הטמפ' המקסימאלית שהמעבד שלי יכול לעמוד בה מבלי שיגרם לו נזק כולשהו כי אני לא מתכוון לקנות …
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום על פי תוכנת הספיד פן הטמפרטורה של הכרטיס מסך אצלי במחשב מגיע ל- 64 מעלות ללא כל מאמץ של הכרטיס כלומר לא במשחקים או משהו. הכרטיס הוא gforce8800gts 640 mb פתחתי את המחשב וניקיתי אותו וזה לא עוזר הטמפרטורה הגיונית ??
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה להזמין עוד כמה שעות 2 מאווררים של 120 של TT עם הלדים .. שמעתי שהם קצת רועשים אבל הם חזקים מאוד. עכשיו השאלה שלי כזאת , יש לי לוח GA 965P DS3 ואני אישית לא מוצא מקומות לחיבור המאווררים עם אפשרות שינוי מהירות אז אני לא יודע אם יש טעם לקנות אותם בכלל.. אז אם למישהו יש לוח כמו שלי והוא יודע כמה מקומות יש לחיבורים לשינוי מהירות אז בבקשה תגידן לי כי זה ממש יעזור לי.. ודרך אגב יש לי TUNIQ TOWER שמתחבר כרגע ל CPU FAN , יש את ה ספק שמתחבר ל PWR FAN ויש SYS FAN שאני לא בטוח אבל ניראה לי שהוא לא בשימוש ... יש אפשרות להכניס לשם מאוורר של מארז ? ולמה אמור לשמש ה חיבור של ה SYS FAN ?
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום. נעזרתי במדריך של האתר שמראה איך שולטים על המאווררים באמצעות speed fan ונתקלתי בכמה בעיות: 1.אני לא רואה בתוכנה את המהירות של המאוורר של הספק או אפשרות לשנות אותה. 2. יש לי שלושה מאווררים של 120MM במארז ובתוכנה אין לי אפשרות לשלוט על כל אחד בנפרד אלא רק על שלושתם ביחד , וזאת בעיה כיוון שכל אחד מהם מוגבל למהירות מסוימת ( מאוורר אחד המקסימום שלו זה 900 RPM והשני 2000 RPM). 3.לגבי השליטה של המהירות של המאוורר של המעבד - כאשר אני משנה את מהירות המאוורר של המעבד היחס בין האחוזים שאני מוריד והאחוזים שהוא מוריד בפועל שונים, לדוג: 30% בתוכנה = 1930RPM בפועל | 0% בתוכנה = 1130RPM. בקיצור לא הגיוני. אשמח לעזרה, תודה. הערה: כל הסיפור הזה בשביל שאוכל לישון בלילה כשהמחשב דלוק כי …
-
- 8 תגובות
- 664 צפיות
-
-
זה המפרט שלי מחשב חדש עלה לי 5000 ש"ח מעבד- INTEL E8400 3.0GHZ לוח אם - ASUS PQL-E כרטיס מסך - GIGABYTE ATI 4870 512 זכרונות- G.SKILL 4GB 2GBX2 CL4 PI כמו כן יש לי וואחד קירור על המעבד THERMALIGHT ULTRA 120 EXTREME ומארז GIGABYTE 3D AURORA עם 3 מאוורים בפנים וסירקולציה מצוינת יכול להיות שהתוכנה הזאת EVEREST משקרת? GPU זה הכרטיס מסך? מזה אני מפחד שכתוב לי שהטמפרטורה של GPU היא 80 מעלות זה לא הרבה מדי? יש עוד מקום לבדוק טמפרטורות? אם יש לי בסוף בעיה של חום מה אני אמור לעשות? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד אינטל פרסקוט 3.0ghz מהם טמפרטורות טובות למעבד הזה עם קירור סטוק בחורף בבקשה תענו זה חשוב!! (תרשמו במנוחה ובמאמץ)
-
- 8 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אפשר בבקשה הסבר על שאר המתחים שיש בביוס, חוץ מהCPU והזיכרון ,ומתי אני אמור להעלות אותם ? בינתיים העליתי רק את המתח של הCPU כל פעם קצת קצת ביחד עם הבאס והרצתי PRIME95 למשך שעה על הבדיקה הראשונה(ללא זיכרון וכו'). בינתים הגעתי ל4.1 במתח של 1.40 , עבר בדיקה של יותר משעה . בשאר המתחים לא נגעתי השארתי אותם על AUTO. ב4.2 קיבלתי מסך כחול אז העליתי את המתח ל1.425 ולבינתיים הבדיקה רצה כבר יותר מחצי שעה. טמפ במאמץ כרגע 58 מעלות. הלוח הוא UD3P .
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
שלום רב אני מנסה להמהיר את ה 2.6 ואני לא מצלח לעבור FSB ליותר מ 236 -עכשיו נעלתי את ה זכרון ל400 וזה נתקע אז הורדתי ל 320 (כי אלה האופציות של הלוח שלי) וגם המחשב נתקע לאחר מספר דקות עבודה וגם נעלתי את ה PCI/AGP ל33/66 ועדיין אני לא מצליח לעבור . דרך הגב עם הבס בגעתי עד 945 והמעבד עד 3071 המפרט שלי: 2.6 C asus p4p800 675 golden dragon 3700 -2*256 ספק - פרפר 420 מארז דרגון עם 4*80 1*120 1*92 - נעים וקר בפנים תודה
-
- 9 תגובות
- 664 צפיות
-
-
יש לי 6 לדים של 3 וולט ואני רוצה לחבר אותם למולקס של ה5 וולט כמה נגדים אני צריך ושל כמה אום
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
מה נשמע חבר'ה? אני רוצה להמהיר את הכרטיס. לפני זה ניקיתי אבק במארז וכו'. האם הטמפ' סבירות?: אוורסט: Aux: 54 ATITool: 57c יש עוד טמפ' שרשומה מעל ה57, שהיא 77. האם הטמפ' בסדר? אפשר להתחיל לעלות קלוקים ואת הזכרונות?
-
- 8 תגובות
- 664 צפיות
-
-
יש לי לוח אם MS 6529 של MSI. הבנתי שבד"כ הלוחות מגיעים עם CPU RATION SELECTION נעול, אבל בכרטיס שלי זה פתוח ונע בין 8 ל 20+ אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות עם זה כי השינויים שאני מבצע בכפולות שם לא ממש משנות את המהירות שבה אני עובד.. כלומר שה FSB שלי מחושב לפי X14 וזה לא משנה אם אני שם שם X8 או X20 למישהו יש רעיון ?
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
מה עדיף לי לקחת כדי לייצב את המערכת על באס 500 Scythe NINJA Plus או Thermaltake BigTyphoon VX Cpu Cooler PL-P0310 שניהם עולים 280 שקל בפנדס מישהו מכיר קירור יותר משתלם בפחות כסף?
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
היו לי הרבה ספקות בהתחלה אם זה ישנה משהו אבל ההשפעה היתה מיידית!!!! הטמ"פ ירדה ב4 מעלות בערך עובד אצלי לפחות!
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
המאוורר הרגיל של אינטל מתחיל פתאום לזייף והחלטתי להחליף אותו אני מתלבט בין שני המוצרים האלה: 1. DuoOrb http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24550&catid=903#details 2. Thermaltake X5 Orb FX2 Black http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24551&catid=903#details מישהו פה יכול לעזור לי להחליט מה טוב מבין שניהם או אוליי יש משהו אחר יותר טוב משניהם?!! עריכה: אני לא מבצע שום OC אבל המחשב שלי נמצא החדר פנימי בבית והחדר נורא חם המעבד שלי זה e6300 והתקציב שלי זה 300 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
ראיתי המון פעמים בפורום אנשים שכותבים שהם עשו OC לכרטיס מסך שלהם מישהו יכול להסביר לי מזה (עברתי על המדריכים ולא מצאים)
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם! הייתי במצב רוח עצבני אז כדי להרגיע את עצמי החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי. יש לי 7800GS ל AGP, שאר המפרט בצד. לפני הOC- ליבה 375 זיכרון 600 אחרי OC- ליבה 425 זיכרון 650 עשיתי מספר לופים ב 3DMARK 06 ולא היו בעיות, הטמפרטורה במנוחה 58 ובמאמץ 67. התוצאה לפני ה OC הייתה 2744 ואחריו 3028. השאלות שלי אליכם הם: - האם כדאי להמשיך ב OC? - אחרי שאני אסיים עם ה OC, להשאיר אותו או להחזיר למצב הרגיל? - אם אני רוצה להחזיר למצב הרגיל, האם אני ירוד להוריד את השעונים ישר למהירות המקור, או להוריד לאט לאט? - שמתי את המאוורר על 100% הוא היה על 79% במאמץ, האם אני יכול להשאיר אותו על 100% זה לא יפגע בו/בכרטיס? - אני מבצע את האובר בעזרת לוח הבקרה של NV, למה זה לא נשמר לי אחרי ריסטאר…
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
http://sg.vr-zone.com/?i=4499 פשוט מדהים :cool2:
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-