עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yoav1000,

יש לי בעייה עם שינוי הFSB ברגע שאני משנה את הFSB למעל מ202 (אני יכול לשנות רק מ200+) אז הWINDOWS לא עולה, ואם אני משנה את הFSB דרך המחשב (עם תוכנה של MSI) אז הוא קורס לי אחרי כמה דקות (לא משנה איזה FSB אני כותב לו לשנות, ושוב רק מעל 202 FSB) א. איך ניתן לסדר זאת? ב.אני די חדש באוברקלוקינג אז תשדדלו לעשות הסבר פשוט? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  2. היה לי XP PRO עם SP1... הבנתי שהיתי צריך SP2 בישביל זה...הורדתי SP2 התקנתי את הדרייבר מהאתר של AMD איפשרתי בביוס והגדרתי את הצריכת חשמל על "מינימלית" עדיין לא עובד... מה קורה פה? אני צריך לא לגעת בכלל במחשב כדי שזה יעבוד?

• 6 תגובות
    • 653 צפיות
  3. Started by oleg_rak,

היי !!!! יש פנטיום 3000 ספק 400 וואט קניתי גוף קירור zalman 7000b-alcu led הטמפ מגיעה ל50 מעלות במנוחה האם זה טוב???????????????

• 19 תגובות
    • 994 צפיות
  4. טוב אז קניתי 8800GT של sparkle לפני כשבוע וקראתי שהוא מתחמם, אבל לא יכולתי לתאר לעצמי שעד כדי כך. אני מדבר על 92 מעלות במאמץ של כחצי שעה משחק ויום חם בחוץ, וכמובן גם המאוורר משמיע קולות כמו של הליקופטר לפני התרסקות. בכל מקרה עשיתי מלא פרופילים בריווה טיונר ועדיין הרגשתי שזה לא מספיק, במשחקים עדיין הכרטיס הרעיש ממש ופחדתי על המעלות המטורפות. אז הפתרון שחשבתי עליו היה לקחת גוף קרור ישן של פנטיון 4 ולהצמיד אותו לליבה, וכמה סינקים של לוחות אם שיש לי על הזכרונות. ואז החלטתי לפרק את הכרטיס וגיליתי שהפתרון האמיתי הרבה הרבה יותר קל.. צריך פשוט להוריד את מכסה הפלסטיק השחור שחוסם אויר, ולהצמיד מאוורר נוסף מעל הליבה. שלבים: 1. צריך את הכלים הבאים, אלכוהול, צמר גפן, מברג ממש ממ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום, יש סיכוי שאני אוכל לארגן איזו מכירה קבוצתית גדולה לחברי הפורום של מאווררי Papst (הידועים כמאוד שקטים בעולם, תעשו חיפוש בפורומים בחו"ל על מאוררים שקטים.) המאווררים המדוברים מחזיקים בנתונים כאלה לדוגמא - 80x80x25mm CFM : 19 dBA : 12 או- CFM: 27 dBA : 19 בשלב זה אני רק בודק את ההענות של האנשים פה, אז אם אתם מעוניינים תשאירו הודעה וזרקו בערך כמה מאווררים אתם רוצים (ללא התחייבות כמו שאמרתי רק לבדוק היענות)

• 7 תגובות
    • 674 צפיות
  6. יש לי לוח אם intel eatonville d915gev pci-e

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  7. Started by KiDi,

קניתי מעבד חדש E2140 וקיבלתי איתו את המאוורר הרגיל של אינטל(שקצת השתנה מימי הP4 אבל לא משנה). לפי מה שראיתי על הגוף קירור בחלק בו הוא נוגע במעבד יש משחה תרמית שאינטל שמה מלכתחילה. שאלתי היא האם המשחה הזאת מספיקה או אם אני צריך להוסיף משחה תרמית ולמרוח? תודה.

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  8. Started by Ancient1,

איזה בעל מקצוע משתמש בשמן מינרלי ? ואיפה קונים דבר כזה ? יש לי בעיה של קורוזיה גלוונית: נחושת-אלומיניום עם מים בפריזר, וחשבתי אולי להחליף לשמן מינרלי !

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by yoav1000,

לפי מה שהבנתי אפשר להגיע ל1.45V בלי לסכן את אורך החיים של המעבד. האם זה נכון? או שאפשר להגיע ליותר\פחות

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by KYSG,

1.זה מסוכן? 2.אך עושים את זה?,דרך תוכנה או דרך הBIOS? 3.אם זה דרך הBIOS איפה זה אצלכם? 4.כמה שהתזמונים נמוכים ככה הOC יותר טוב זה נכון?

• 0 תגובות
    • 507 צפיות
  11. אוקיי, אז ככה, סניף חדש של הדובים נפתח קרוב למקום מגורי, ככה שאבא לא צריך לסוע לקיסריה יותר ;D מממ לפני כשבועיים שלוש קיבלתי את הסילנסר, (פתחתי תראד) והיום קיבלתי את הקירור לזכרונות של וואנטק עשוי נחושת! תוצאות האובר קלוק הם: core: 378@450 memory: 338@382 3dmark03- 6500 3dmark2001SE- 18200 aquamark3- 46k ממש מעצבן אותי שאין שינוי בתוצאות מהפעם הקודמת!!! ארררררר והכי מעצבן זה שבלי הקירור לזכרון מהירות הזכרונות הייתה על 374, והצלחתי להעלות רק ב 8 מגה הרץ מסכנים אם למישהו יש מושג למה זה שיגיד, בכל מקרה תגידו מה דעתכם הרכבתי אותו, ובזאת מצורפות תמונות: אני עכשיו באמצע האובר קלוק לכרטיס מסך, תוצאות בנצ'ים + המהירויות החדשות בקרוב!

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by benyben,

שלום. לאחרונה אני שם לב טוב מאוד למערכת היחסים בין האבק לבין הקירור. אני גר בעיר מאוד מאובקת (לוס אנג'לס) - ובקומה ה 6 המצב פשוט קטסטורפלי. מדוע שלא אכסה את כל פתחי האוורור של המארז? כל עוד המעבד נמצא בטמפרטורת עבודה "בריאה" (Scythe Mugen), אינו מומהר ואינו במאמץ, האם יש סיבה אמיתית לכל המאווררים הללו? הרי הם לא רק שואבים אוויר, אלא גם אבק.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לחבר'ה המקצוענים כאן באתר המעניין הזה... אני די סקרן לגבי הנושא הזה שקשור לאוברקלוק... ורציתי לשאול אם חום הליבות שמראה CORE TEMP : CORE0-44 CORE1-44 CORE2-43 CORE3-40 האם זה מצב חום טיפוסי למעבד שהרכבתי לו קרור מים ועשיתי אוברקלוק ל3 גיגה...? כמו כן המהרתי את הזכרונות שהיו 1066 ל-1111 ... המים שנמצאים כרגע במיכל זמני ושהמשאבה בתוכו...חמימים למגע במיוחד כשהמחשב נכנס למצב של שומר מסך.... כמו כן תוכנת הספיד פן כשעולה יחד עם המחשב מראה לי טמפרטורות מטורפות של 90...85 ... כשהCORE TEMP לעומתה (שגם עולה עם הוינדוס)...מראה :0-40C. -1-40C. 2-36C. 3-36C אודה לכם על תשובותיכם בעניינים שהזכרתי כאן....ותודה שוב

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ביז'ו המוס,

מה היא התוכנת OC המדויקת ביותר לכרטיס מסך? אני צריך ממש הבדלים של 1MHZ לליבה ולזיכרון מישהו מכיר?

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  15. אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל אני לא יודע איך אתם יכולים להסביר לי?(לא הבנתי כלום מהמדריך)

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  16. Started by EgoManiac,

אנשים איך עושים OC למעבד יש איזו תוכנה או משהו כמו RivaTuner לכרטיסי מסך יש תוכנה כזאת גם לOC למעבדים? ואם כן איך קוראים לה ואם תביאו לי קישור אני ישמח

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by norni,

שלום לפני שבוע קניתי מחשב חדש : Gigabyte ep45 ds4 q6600 corsair 4096 2*2g 800MHZ thermaltake 550W מארז thermaltake armor mx+ ati hd4870 512mb הטמפרטורה של המעבד היא טובה ביותר בין 30 ל39 מעלות במנוחה עם או בלי OC ל3.0 אבל נראה לי שהטמפרטורה של הלוח קצת חמה. היא בדרך כלל בין 46-48 אני לא מבין למה כי בתוך המארז בכלל לא חם. בדקתי בביוס בEVEREST ובספיד פן. יכול להיות שאני טועה ? צירפתי תמונה. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 576 צפיות
  18. Started by Mikey_S,

אהלן אנשים, אז אחרי שקניתי את כל החלקים והרכבתי את המחשב והכל נראה על פניו תקין ופועל, הבטתי ב BIOS והמחזה היה טיפה מדאיג. המפרט הבא: מעבד: Q6600 G0 Stepping לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R קירור מעבד: TT V1 כ. מסך: Sparkle Geforce 8800 GTS ספק: Enermax 400W מארז: Aurora 570 טמפ' המעבד תקינות (בסביבות ה28-35, כשאני מסיר את דופן המארז הטמפ' באופן טבעי יורדות במעט) טמפ' המארז (SYSTEM אם אני לא טועה) מגיעות ל 48 במקרה הטוב, ול 52-53 במקרה הפחות טוב. הם טמפ' אלה תקינות? יכול להיות שהצבת ה cooler הפוך (למרות שאני די משוכנע שלא כך הדבר) עלולות להשפיע כל כך על הטמפ'? כמו כן מצורף תצלום מסך של Everest. תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 794 צפיות
  19. Started by BMItay,

היי אני קונה את המארז Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1219 ותהיתי,המאוורר שבא עם המארז,מכניס או מוציא אוויר? ובהתאם לכך,אפשר לקבל המלצה למאוורר 120MM שעושה את הפעולה ההפוכה של המאורר המקורי כדי ליצור סירקולציה טובה? תקציב עד כ40 ש"ח שיהיה שקט ויעשה את העבודה 8)

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  20. Started by Or ei,

טוב היום ניקיתי את המחשב פירקתי את הספק ניקיתי מבנים וגם את המאוור של המעבד (שמשניהם יצאו גושים די גדולים של אבק) טוב עכשיו הרכבתי הכול מחדש כמו שזה היה מקודם טוב הכול בסדר ... אני מפעיל את ההמחשב ואני שומע מין רעש כזה של מאוורר כיאלו הוא נשחק במשהו ואני לא יודע בדיוק מאיזה זה מגיע ? מהספק או מהמעבד בדקתי את שניהם ושניהם עובדים וגם הרעש עבר טוב בסדר...... עכשיו פתאום המחשב שלי נתקע ואז היה מסך שחור עם צפצוף מעצבן כזה(ד"א יש לי WIN XP) ואז ישר כיביתי את המחשב וכמובן חזר הרעש והפסיק עכשיו אני צריך עזרה זה אולי למאוורר של המעבד?? אולי לא חיברתי אותו כמו שצריך ?(איך שהכנסתי אותו זה איך שהיה מקודם ) אולי חיזקתי את הברגים פחות/יותר מידי מישהו יודע אולי מה הבעיה?????????? כי אנ…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. ממה שהבנתי ברגע שמעלים את הFSB גם מהירות הזכרון עולה ולא רק המעבד. היחס בין הזכרון למעבד הוא 5 ל-4, ככה שאין טעם לעשות OC לזכרון, מה גם שהזכרון לא נראה לי לOC ואני חושש שיקרה לו משהו. אני רוצה להעלות את רק את המהירות של המעבד, בלי הזכרון. זה אפשרי? דבר שני, הטמפ במנוחה הן: לוח - 33-35. מעבד- 35-38. יש לי קירור סטוק על המעבד, ועוד 3 מאווררי 80MM, אחד מכניס מקדימה, אחד מוציא מאחורה, ואחד מכניס בדלת. איזה OC אני יכול לעשות בלי סיכון למעבד עם מה שיש לי כרגע? , עד איזה טמפ' הוא יכול להגיע בלי סיכון? תודה רבה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 585 צפיות
  22. Started by NaorYfrach,

תקשיבו לכרטיס מסך שלי 8600GT לא הייתה לי שום בעיה לעשות OC והעליתי לו בלי שום קירור נוסף את הליבה מ600 ל650 ואת הזיכרונות מ720 ל975 בעזרת הריבטורן . בקשר למעבד אני מת אבל מת לעשות לו כבר OC כי כולם יודעים כמה המעבד הזה חלש יחסית אבל הבנתי שאחרי OC הוא יכול ליהיות מאוד טוב ואין לי בעיה תאמינו לי שאין לי שום בבעיה לקנות לו קירור חדש וטוב בכמה מאות שקלים . אבל הבעיה היא אחרת כרגע , אני לא מוצא את המקום בכלל שדרכו אני מעלה את הBUS של המעבד שלי רק של הזיכרונות אני מוצא ואיך לשנות להם תדרים אבל משום מה בBIOS אין לי שום אופציה שמעלה את הBUS חפרתי את כל הBIOS כבר עשרות פעמים ולא מצאתי שום כלום כנראה הלוח העלוב שלי לא תומך בOC דרך הBIOS . אתם חייבים למצוא לי כל דרך שהיא לעשו…

• 0 תגובות
    • 442 צפיות
  23. שלום לכולם, קודם כל זה פעם ראשונה שאני כותב בפורום אז בהצלחה לי.. כבר כמה זמן אני מחפש קירור מים למעבד (core 2 duo) שלי שכרגע מקורר עם מאוורר סטוק של INTEL שלא עושה עבודה כל כך טובה, ולמחשב שלי בכלל (שהרכבתי לבד) לפי SpeedFan הייתי עומד על 60 מעלות LOAD(עבודה) וסביבות ה50 בIDLE, כרגע אחרי מודינג אני קטן\גדול הטמפרטורה הכללית של המחשב ירדה בגלל הוספת 2 מאווררי 180mm גדולים כמו שאפשר לראות למטה, כרגע אני עומד על סביבות ה50 - 40 בLOAD ו30 - 38בIDLE, לפני כמה ימים נתקלתי בקירור מים דיי מעניין של חברת Top Speed® 3.X(שם לא מוכר בכלל) אבל שמציע קירור מים, למעבד,כרטיס מסך וNB Chipset על הלוח ב390ש"ח, פה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fntcc השאלה שלי היא: הא…

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  24. אהלן לכולם חברה ברשותי מחשב די חדש שנמצא אצלי בסביבות השנה וחצי חשבתי להתייעץ עמכם לגבי הטמפ' של המחשב הנה המפרט והטמפ': מעבד-Q6600 ליבה ראשונה מגיעה ל63 במנוחה ליבה שניה 60 ליבה שלישית גם 60 וליבה רביעית 58 CPU סביבות ה50 מעלות במנוחה במהלך מאמץ הטמפרטורוטת של כל ליבה מגיעות ל70 מעלות בערך זיכרון- 1GB*2 קינגסטון כרטיס מסך-8600 GT מגיעה ל60 מעלות במנוחה ובמאמץ 70 מעלות כונן קשיח-WD 320GB בסביבות ה40-42 מעלות (וזה עוד אחרי שהתקנתי עליו יחידת קירור מפיסי קול-האמת שהיא לא שינתה הרבה בטמפ') לוח אם- ASUS P5K SE טמפ' בסביבות ה40-42 מעלות זהו זה רציתי לשמוע חוות דעת כללים על הטמפ' האם זה נורמלי או שיש לי מה לדאוג? האם כדאי להתקין קירור מיוחד או להוסיף משהו כל הקירור שיש לי זה המ…

• 13 תגובות
    • 918 צפיות
  25. Started by B@LENO,

שלום לכולם רציתי לשאול כמה שאלות. 1. קודם כל יש לי מעבד E2140 1.6 ליבה כפולה. היום החלפתי את הסידירום וחיברתי את הכול אני מדליק את המחשב שומע רעשים של סיבוב ועצירה אחריי דקה שהווינדוס עלה שמתי לב שהחוט נגע במאורר של המעבד והוא לא הסתובב האם יכל להיגרם נזק במשך דקה וחצי שתיים שלא עבד המאורר, המחשב היה חם זה לא היה הפעלה ראשונית?, ואיזה טמפרטורות זה חם מדיי בשביל המעבד הזה? השאלה השניה יש לי כרטיס מסך רדאון X1950 PRO 512MB של חברת ספיר ובמאמץ הכרטיס הזה מגיע ל69 מעלות האם זה נורמאלי? תודה לכולם.

• 2 תגובות
    • 577 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.