אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
כבר הגיעה אליי ההזמנה מזיגזג, שכוללת וולקנו 12 ועוד 4 מאווררים. עכשיו, אני רוצה למרוח משחה טרמית (שבאה עם ההיסטינק) ולהתקין את ההיטסינק להתחיל כבר ב-OC למעבד. אבל הבעיה היא שיש שאריות של פד טרמי על המעבד (מההיטסינק המקורי שלו, שעליו היה הפד הטרמי). ראיתי במדריך למריחת משחה טרמית באתר שצריכים לנקות את זה עם אלכוהול 70%. הבעיה היא שאין לי אלכוהול 70% בבית, וגם אין לי 30 ש"ח (שאני משער שזה המחיר שלו) ללכת ולקנות אחד. אז רציתי לדעת אם אני יכול להסיר את שאריות הפד הטרמי שעל ליבת המעבד רק בעזרת צמר גפן וקיסמי אוזניים? דבר נוסף: אם אני אפיל טיפת משחה טרמית על הסביבה (של המעבד) שליד ליבת המעבד, אז המעבד יישרף? אני מדבר על הסביבה שממש ליד ליבת המעבד.
-
- 9 תגובות
- 682 צפיות
-
-
לא זוכר איפה אבל ראיתי את זה פה איפשהוא ובאמת שחיפשתי בחיפוש ופשוט לא מצאתי!!! לא היה שום תוצאה רלוונטית.. מישהו בבקשה יכול לתת לי קישור לתוסף הזה???? בתודה ענקית אלעד עריכה: בטעות כתבתי את זה כאן, נראה לי שעדיף להעביר את זה לתצוגה וגרפיקה.
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי אני מחפש מארז למחשב חדש שאני קונה, הסכום עד 600 ללא ספק המארז צריך להראות טוב וכמובן לשמור על קירור המערכת.
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
-
בכמה הV1 יותר טוב? מי יותר שקט ובכמה? אני בכלל ישים לב להבדלים בינהם?
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
שלום יש לי רדיאטור 2*120 אבל אין לי מושג איך אני יכול לשים אותו במארז (יש לי thermaltake va7000 ) -מאחור יש לי רק פתח אחד שמוציא אוויר בגודל 92 -מקדימה יש הרדיסקים ולפניהם מאורר שמכניס 92ממ -בצד יש לי שני 92 אבל אני לא יודע אם הפתחי אוורור מספיק טובים בשביל לנסות לשים במקומם את הרדיאטור הזה וגם אם כן אם זה ייכנס ולא יתנגש לי עם הכרטיס מסך. בגג יש לי 80 ממ וUSB ולכן אני ללא יכול לפתוח צוער ולשים שם את הרדיאטור בקיצר מה עושים במקרה הזה? תודה
-
- 13 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי הטמפ' של ה readon hd4670 1000mb שלי בזמן מנוחה היא באיזור ה41 מעלות כאשר הactivity 0% והfan speed הוא 3% זה לא מוגזם לכרטיס מסך בעת מנוחה? הבנתי שיש אפשרות שליטה מוגדרת על הfan speed, אך בנוסף הבנתי שזה יכול להזיק, למשל במצב שקבענו את הfan ל50% ובעת משחק נגיד הוא דורש יותר - אז הוא לא יעלה מעבר. ובכלל, כל מה שקובעים ידנית קבוע - לא קורץ לי מדיי. קצת מלחיץ אותי העסק מאחר וכבר קיבלתי blue screen פעם אחת במשחק וסביר שזה היה הכרטיס הזה, כי כל השאר נראה תקין (כולל בדיקות זיכרון וכו) יכול להיות שהעובדה שהמסך של 24 אינטש משפיעה על ההתחממות בidle? על כל פנים - אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הכרטיס טוב, או ממי שיש לו אותו גם. וגם הסברים קלים לא יזיקו תודה רבה מראש לכ…
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש לי V-TUNER והיא לא מציגה טמפ', רק מהרויות שעון. בתמונת דוג' שלהם היא כן מציגה. מה הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
המחשב שלי ישן כפי שניתן לראות, אז חשבתי לעשות לו oc, העלתי את הבאס ל110 והכל היה בסדר ויציב, אז רציתי להעלות אותו עוד יותר, העלתי את הבאס ל112, המחשב עלה והגיע לwindows, ושם התחילה הבעיה, הwindows נדפק לגמרי, חשבתי שזאת בעיה של הטמפ, אך היא הייתי על 34-35, ניסיתי להעלות מעט מתח, אך הבעיות חזרו, הלוח שלי הוא MS-6163 pro של MSI, אם מישהו יודע מה הבעיה, אנא עזרו לי :\
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש לי +Volcano 7 והמאורר שלו דיי מעצבן. על MED ומעלה.... האם יש דרך להחליף אותו ועל איזה מאורר אתם ממליצים לי? (אני לא רוצה לקנות היטסינק חדש) שיהיה שקט וטוב, תודה. אני חושב שאני אהיה מוכן, להשקיע בזה עד 80 ש"ח תודה. עריכה: יש לי AMD 2500.. והוא כרגע על 50 מעלות, אז אני לא מרוצה כ"כ Compucase CI- 6A19
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
מעבד אתלון XP 2500 לוח גיגה בייט GA-7N400-L1 בפורום של המפרטים, כמעט בכולם ממליצים על מאוורר זול של SPIRE מדגם FRIDGEROCK שעולה 50 ש"ח. כאשר הזמנתי מ PCH, נאמר כי המאוורר לא מספיק טוב. שאלתי עם ה WHISPERROCK 4 יותר טוב ונאמר שכן. כמו שציינתי, הטמפ' מאוד גבוהה - 65 מעלות והורדתי את ה BUS ל 133 במקום 166 כדי שלא יהיה יותר גבוה ! כעת, ממליצים לי ב PCH להחליף (הם ממש בסדר, מוכנים לקבל חזרה את ה SPIRE) למשהוא יותר רציני: AeroCool DP-101 CPU Cooler for AMD Superconductor Tube + aluminium fins, 60mm fan, 3000rpm, 13.3cfm air flow, 24dba noice level שמחירו 181 שח. האם לא מדובר על OVERKILL ?? מצאתי כתבות באינטרנט שמדברים שה SPIRE מוריד לסביבות 40-45 מעלות ! וכן, התקנתי אותו נכו…
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
לא מצליך לעבור את 148MHZ לעלות את המטח של הזיכרון הוא נימצא כבר ב-2.85 ויש לי זכרון PC 2100 512MB=2*256MB ועוד שאלה איך עושים MOD ללוח אם?
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
E4500+Tuniq Tower או E2180+Thermalright Ultra 120 Xtreme עם שני S-FLEX
-
- 8 תגובות
- 682 צפיות
-
-
מתלבטAPOGEE GTZ או FUZION V1 או Heatkiller CPU Rev3.0 775 מה יותר טוב בשילוב עם משאבה MCP655 ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
ממ אז ככה יש לי אינטל סלרון 1.7 עכשיו אני מפעיל תוכנות כמו AIDA32 , SPEED FAN ותוכנות דומות והטמפרטורה של המעבד כל שניה משתנה באופן קיצוני... כלומר פעם 9 פעם 24 פעם 45 פעם 68 - דברים כאלו.... נראה לי הוא התחרפן או משהו בקיצור יש לי גוף קירור שבא עם המחשב ואני יכול לעשות בו חור והלכניס לתוכו חיישן וככה זה ימדוד עכשיו השאלה שלי האם אני יכול לקנות חיישן ככה לבד? אם כן כמה זה עולה? או שאפשר אפילו לבנות את זה? נ.ב אני לא רוצה שתמליצו על צג + חיישנים אני לא אוהב קנוי אני אוהב לבנות חוץ מזה כבר הזמנתי צג LCD (אני בונה לבד את כל המעגל והכל) אז ככה שצג עם חיישנים לא בא בחשבון תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
חח פעם ראשונה שלי ב OC אז בבקשה חח... דרך אגב מה אתם אומרים על הטמפרטורות... בתמונה הראשונה אתם רואים כשה המחשב במצב שהכבדתי עליו בעזרת תוכנה...(ב TEMP2 הוא הגיע אפילו ל 66C) בתמונה השנייה המחשב עובד רגיל... בקיצור מה אתם אומרים?האים אני יכול להמשיך ב OC למרות שיש לי קירור STOCK? ומה אים המטחים הם בסדר?כי לא נגעתי בהם... תודה... [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אז ככה פני שנה עשיתי אובר למחשב שלי וואלה הייתי מרוצה\יש לי איימדי 3000 והגעתי איתו ל 300FSB שיפור של 50 אחוז ולפני כמה ימים התחילו הבעיות,המשב מתכבה וקורס מדי פעם במיוחד שבחצי שנה האחרונה אני עם וויסטה החלטתי להזמיען חלקים שיעזרו לי,מבחינת קירור למעבד יש לי קירור מעולה של ג'גהבייט אבל הטמפרטורה הכללית במחשב די גרועה לכן החלטתי להזמין משחה טרמית טובה,3 מאווררים של 80 מ"מ וקירור צ'יפסט ללוח אם אלו הפרטים המדוייקים של הרכיבים רציתי לדעת מה אתם אומרים ואיזה סירקולציה הייתם ממליצים לי לעשות שיש לי מארז שיש ו אפשרות למאורר אחד מאחורה באמצע אחד מקדימה למטה ואד בצד בדופן מול המאורר של המעבד ז"א אפשרות ל 3 מאווררים (ואחריי שיגיעו החלקים יהיו לי 5 מאווררים ככה זה הרבה ויהיה אחלה)…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
במקום לקנות איזה ערכה לסליבינג מצאתי אצלי בבית בד בצבע כתום זוהר אז עטפתי את החוטים בבד והוא לא הספיק לי להכל אז מצאתי גם מזרון ים באותו הצבע ,עכשיו השאלה שלי היא האם הגומי של המזרון יכול לשמש לסליבינג או שלא בגלל החום שנוצר מהרכיבים במחשב?
-
- 7 תגובות
- 682 צפיות
-
-
הי ושבת שלום לכולם ;D מה כדיי יותר לתושבת AM2 עם מעבד Athlon 64 5000+ לOC V1 Copper 110mm Blue Led CL-P0401 http://www.thermaltake.com/product/cooler/Retail/Cl-P0401/cl-p0401.asp 245 שח Blue Orb II Silent CL-P0257 http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/cl-p0257/cl-p0257.asp 160 שח Freezer 64 Pro http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= 100 שח תודה
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת. אני אמור לקבל בימים הקרובים את המחשב, ואני רוצה לעשות למעבד(E4500 ) אוברקלוקינג ל3 ג'יגה. לאיזה מתח אני צריך להגדיר את המעבד? הלוח אם שלי יהיה p35c ds3 של ג'יגהבייט. ויהיה לי קירור סטוק(אם זה משנה) מדריך מפורט יעזור בהחלט. תודה
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מאוורר קדמי עם לד כחול למארז CM590, אבל אני לא יודע איזה בדיוק מאוורר מתאים? מישהו יכול להביא לי קישור למאוורר המתאים, עדיפות ל-SKYPC, או FOXPC. המון תודה.
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
שלום, בכוונתי לעשות אוברקלוק למעבד שברשותי כדי לשפר ביצועים במשחקים ויש לציין שזהו אוברקלוק ראשון שלי אז אולי אני אשאל פה כמה דברים מצחיקים. אתמול עשיתי ניסיון ראשון והעלתי את התדר ל-2.3GHZ אבל גם התדר של הזכרון עלה מ-667MHZ ל-700MHZ ואני רוצה להימנע מכך אם זה בכלל אפשרי. הגירסה של הBIOS שלי היא 0203 ובחוברת של הלוח אם ראיתי שצריך להיכנס לADVANCED MENU בשביל אוברקלוק. נכנסתי לשם וראיתי CPU FREQUENCY והיה שם משום מה את המספר 200, עכשיו אין לי מושג למה המספר הזה מתייחס כי ראיתי באוורסט שה-FSB שלי הוא בסביבות 366 וחשבתי שזה המספר שבו הייתי אמור להיתקל ואותו יש להעלות בהדרגה. אז הוספתי 10 והגעתי ל-210 ולאחר מכן נעלתי את תדר ה-PCI EXPRESS ל-100 כפי שראיתי במדריכים. נכנסתי ל-X…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום! בקרוב אקנה את מרובע הליבות Q9550 של אינטל, והתעניינתי בהמהרתו. כמה שאלות: 1. אם אפשר לגרום לרכיבים לרוץ יותר מהר, למה היצרן לא עושה את זה? 2. אם ידוע שכל ליבה של המעבד עובדת במהירות של 2.83GHZ, אחרי המהרה, כמה פחות או יותר אני אקבל? 3. שאלה חשובה!- האם אוברקלוק למעבד "שוחק" אותו, מהם החסרונות של אוברקלוק בנוגע לבריאות המעבד? 4. שאלה אחרונה, האם אהיה צריך להוסיף מאוורר יותר טוב אחרי המהרת המעבד? תודה רבה ויום טוב לכולם!
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא: intel E2140 עם קירור סטוק לוח אם: gigabyte ga 945gcmx זכרון של OCZ בתדר 667 אני מעוניין לדעת האם אני יכול להעלות את התדר מ-1.6 בלי לעשות שום השקעה כלומר להשאיר את הקירור סטוק הפשוט במערכת הנל צריך גם לקחת בחשבון שזה לוח אם מאוד פשוט. אם כן אני רוצה לדעת לכמה אני אוכל בערך להעלות בלי שום סיכון למערכת בקירור סטוק.
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
מה עדיף לי לקחת כדי לייצב את המערכת על באס 500 Scythe NINJA Plus או Thermaltake BigTyphoon VX Cpu Cooler PL-P0310 שניהם עולים 280 שקל בפנדס מישהו מכיר קירור יותר משתלם בפחות כסף?
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-