עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by keglevich,

אנה ממכם אם אפשר טבלה מסודר של הטפינגים של הווינג'סטר ואם אפשר על כל אחת דיגור כמה הוא טוב לאוברקלוקינג תודה רבה השיא למעבדי 3000 הוא אצל וינ'סטר או ווניס?

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  2. Started by grove,

שאלה קטנה למביני עניין לגבי מחשב של חבר צריך את דעתכם כונן קשיח 160 גיגה סאטא של WD 42-44 מעלות נורמאלי? E4600 מאוורר של טרמאלתייק 39-41 מעלות? וכרטיס מסך 8500GT ללא מאוורר 72-75 מעלות? האם אלו טמפרטורות סבירות תקינות?

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  3. Started by solet,

שלום לכולם. אז ככה - הבעיה שלי היא כזאת: עומס חוס במחשב!!!!! המפרט שלי הוא כזה: מעבד AMD1700 XP לוח אם ASUS A7V333. דיסק קשיח MAXTOR 120GB 8 MB BUFFER. ויש לי שני מאוורים אחד נמצא בגב המארז (ליד כל היציאות מאחורה) והוא מוציא את האוויר החם . והמאוורר השני נמצא בתחתית המארז בחזית והוא מכניס אוויר קר. אבל שאני מפעיל את תוכנת הניטור שלי הטמפ' משתוללת: טמפ' לוח אם:33 מעלות. וטמפ' המעבד 63 מעלות!!! עוד משהו שלא ציינתי - קניתי והתקנתי בשבוע שעבר גוף קירור חדש למעבד: AEROCOOL DP 101. אבל הטמפ' גבוהה! מה לעשות?? ניקיתי את המעבד הישן מהמשחה הישנה ומרחתי את המשחה החדשה. והתקנתי את גוף הקירור. אבל עדיין הטמפ' גבוהה. יש לכם המלצות בשבילי? תודה.

• 3 תגובות
    • 445 צפיות
  4. אני מגיע יציב בבאס מ200 ל210 ולא יותר אפילו אם אני מעלה בMHZ אחד זה לא יציב ניסיתי לעלות מתחים לכל חלק וכמובן.... - לא עזר. זה תמיד נתקע או בטעינה של הווינדוס או לאחר כמה שניות בווינדוס אני חושב שמשהו מגביל אותי או שלא עשיתי משהו בסדר. אז יש לכם רעיונות?

• 10 תגובות
    • 617 צפיות
  5. שלום לכם, אני חדש פה וחדש בכלל בOC, ניסיתי לקרוא ולחפש איך עושים ולא ממש הבנתי איך עושים את זה... נתחיל אם המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרונות: A-DATA 2GBX2 כרטיס מסך: : PALIT ATI Radeon HD 4850 ספק: 550W מסך: 17" CRT המעבד (אולי גם הזיכרונות, אני לא ממש יודע) בא ממוהרים מהחנות (לדעתי הוא ממוהר ל-3.6 GHZ לפי מה שרשום בEVEREST), התמפרטורה שלו במנוחה 40 מעלות, ושל הכרטיס מסך במנוחה 34 מעלות לעומת 49-50 במאמץ. כרגע ב3DMARK06 אני מקבל 12800, אני רוצה להגיע לאיזור ה-14000, ואם אפשר יותר אז למה לא. ניסיתי להעלות את הMEMORY CLOCK ל998 (לעומת 993 בסטוק) ותוך כמה דקות ב-3DMARK קיבלתי הודעת VPU RECOVER (דרייבר 8.12). אשמח אם מישהו יוכל לתת איזה הסבר קטן על מה מ…

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. הלוח מאוד מסובך לOC (אני יודע) ואני מבקש עזרה מאיפה להתחיל (הלוח נקנה כיד שניה "חדש" במחיר מצחיק) ואני לא יודע מאיפה להתחיל. קראתי את המאמר לOC אך בביוס שלי כל השמות שונים ועוד מלא אפשרויות שאין במאמר. על המעבד מותקן BT שהטמפרטורה שלו 45 מעלות ללא מאמץ. (לא יודע כמה זה טוב) שיניתי בביוס את הזכרונות ל 4 4 4 12 כמו שרשום על הזכרונות. לפני זה היה בביוס 5 5 5 15. זה בסדר מה שעשיתי? עשיתי OC לכרטיס מסך 7600GT 256MB DDR3 והוא הוציא לי ב3DMARK05 תוצאה של 6900. המעבד עכשיו על 640 והזכרון על 1550 (אני בטוח שאפשר עוד) ללא OC היה 5950. את כל חלקי המחשב יש במפרט בצד. אם צריך עוד פרטים רק תגידו... תודה מראש על העזרה!

• 12 תגובות
    • 645 צפיות
  7. Started by grove,

אם אפשר כמה טיפים קטנים לעשות ספציפית OC על הלוח אם הזה יש לי זכרונות של OCZ OCZ Reaper HPC OCZ2RPR10662G 2X2GB אשמח לכל עזרה מאוורר למעבד Zalman CNPS9700 NT

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by rony1880,

היי למבינים בלבד לגביי לוח האם שלי, איך אני עושה למעבד שלי אובר קלוקינג? אני חייב לציין שהזיכרונות שלי הם 667 MZ.

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  9. זה המפרט E8400 + ARTIC COOLING 7 FREEZER PRO GA-EP35-DS3 Corsair 1GBX2 XMS2 DHX DDR2-800 CL4 Kingston 1GBX2 PC2-6400 DDR2-800 CL5 CORSAIR VX550W 41A קראתי בנושא אך אני עדיין חושש לעשות זאת לבד, אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין, איפה להתחיל, ומה לעשות, שלב אחרי שלב. תודה !

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  10. שלןם לכולם! השבוע חבר שידרג את המחשב, הבאתי לו חלקים בדיוק כמו שלי (זיכרון מעבד ולוח) ורציתי לעשות לו OC של 4 GHZ עם הגדרות כמו שלי אבל INTEL BURN TEST נופל אחרי טסט חמישי או שישי בד"כ. אם מישהו יכול להמליץ מה אפשר לשנות בהגדרות שזה יעבוד אני אשמח. את ההגדרות לOC שלי העתקתי מאיזה פורום וזה עבד ואני עברתי 30 טסטים בIBT על הכי גבוה. הינה ההגדרות: MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster .............: Auto CPU Clock Ratio .....................: 8 Fine CPU Clock Ratio.................: .5 CPU Frequency .......................: 4.01 (472x8.5) Clock Chip Control Standard Clock Control CPU Host Clock Control...............: Enabled CPU Host Frequency (Mhz) ..…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום אנשים! אני קונה בקרוב מערכת קירור מים, למעבד Q9550. עשיתי מפרט בסייד וינדר, זה מצורף בתמונה. השאלה היא האם כל מה שבחרתי מתאים אחד לשני ומה אני צריך להוסיף(חיבורים למיניהם) , ואיזה צנרת עדיף? תודה. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 832 צפיות
  12. היי לכולם . אני צריך עזרה בבחירת מאורר 80 מ"מ שיהיה כמה שיותר חזק וכמה שיותר שקת (יופי לא משמעותי כלל). אני רוצה להרכיב אותו מלמעלה במארז, שיוציא אוויר חם למעלה. אני מרגיש שיש בזה צורך אך לא יודע אם 80 מ"מ זה יספיק או שעדיף 120 מ"מ מע' שיש לי עכשיו: מארז: CoolerMaster Centurion 534 ספק: Enermax Liberty 400W Active PFC אשר מוציא אוויר. כ. מסך: HIS ATI RADEON X1950PRO ICEQ3 VIVO 256 mb אשר גם מוציא אוויר מאורר שבא עם המארז (120 מ"מ) מורכב מקדימה למתה ומכניס אוויר מבחוץ על הHD מאורר Arctic Cooling Arctic Fan 12, אשר מורכב מלמעלה ומוציא אוויר מאורר Arctic Cooling Arctic Fan 12 נוסף, אשר מורכב בשלושה סלוטים תחתונים פנויים (שניים אחרים: R-CD וDVD) ומכוון על הזיכרונות…

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  13. שלום לכולם! בקרוב אני מתכנן להתקין קרור מים, ובעיקרון אני כבר סגור על החלקים (שמצורפים במפרט בתמונה) מה שאני לא סגור עליו זה האם צריך לקנות גם פיטינגים או שזה מגיע ביחד עם הציוד? ואיזה קוטר של צנרת אני צריך בשביל החלקים האלה? ועוד דבר, אם אני מחליף את הרדיאטור לMCR320 כמה הבדל בביצועים אני אקבל? המערכת תקרר רק את המעבד Q9550 שכרגע עומד על 4GHZ ואני מתכוון לדחוף עד 4.2 -4.3 תודה. [attachment deleted by admin]

• 51 תגובות
    • 6.8k צפיות
  14. Started by eli_blue-eyes,

יש לי מעבד amd 1800+ ומאורר דיי טוב.. המעבד מתחמם עד 38 מעלות ולא יותר... ויש לי 256ddr של סמסונג... אני רוצה להעיץ את זה... אולי תוכלו להדריך אותי?

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  15. מעבד 930D מאוורר BT אני ארשום לפי הסדר ב- BIOS תחת הכותרת CELL MENU: dynamic overclocking memory function control fsb&memory clock ratio memory voltage cpu fsb frequency pci-e frequency pci-e voltage auto detect pci clk spread spectrum העליתי קצת את ה FSB ל 220 במקום 200 אבל הווינדוס לא עולה בגלל זה וגם אחרי restart המחשב לא נדלק מחדש אלה הנורה על המסך נשארת צהובה במקום כחולה מה שפותר את זה זה רק כיבוי והפעלה מחדש דרך כפתור POWER של המארז זה קורה אותו דבר אחרי יציאה מה BIOS אשמח אם מישהו כאן באמת מכיר את הציפסט הזה כי הוא חדש יחסית בשוק וידריך אותי צעד צעד איך לעשות אוברקלוקינג כמו שצריך קראתי את המדריך של הפורום אבל בכל זאת לא הצלחתי להבין אחרי שה…

• 15 תגובות
    • 925 צפיות
  16. אני רוצה ל"הוציא" מעט יותר מהמחשב לצורך עריכת וידאו (ברמה חובבנית) ואני צריך עזרה בהמהרה מועטה של המעבד (אשמח ל-2000-2500MHZ) אם ניתן כמובן וזאת מבלי לגרום לנזקים כבדים. -האם ניתן לשפר את יכולות המחשב, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות.. ועד כמה(עם החומרה הקיימת)? -מהו התחום ה"בטוח" והמומלץ ללא גרימת נזקים מיותרים? -האם מישהו יכול להואיל בטובו ולתת לי הסבר מפורט איך לבצע זאת (אני מבין יחסית במחשבים בכללי וגם קצת בחומרה, אך לא נכנסתי לתחום ההמהרות)? הנה מפרט החומרה: -מעבד: INTEL E2160 -קירור למעבד: Cooler Master’s Hyper TX3- קישור: http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2922 -לוח-אם: ASUS p5kpl-vm- קישור: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=i5ktecSJbqQKaa0x ישנו ק…

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  17. הזמנתי זכרונות OCZ 667 GOLD 5400 4GB ספק כוח ocz modestream 520 אני לא מצליח למצוא משחה של SILVER 5 אז רציתי לדעת אם ה MX-1 מספיק טובה או שכדאי לנסות לחפש SILVER 5 בכל זאת ובכלל אם החלקים שבחרתי טובים להפעלת CROSS FIRE או שאתם ממליצים על משהו אחר זה הלוח: http://www.hwupgrade.it/immagini/msi_975_platinum.jpg הספק שהזמנתי יתאים בשבילו כולל חיבור של 2 כרטיסי מסך במקביל CF????

• 7 תגובות
    • 536 צפיות
  18. שלום שלום, יש לי Gigabyte 8800GT OC ישן שלא עובד, וכרטיס XFX 9600GT בתוך המחשב הנוכחי (להרצת PhysX) אז מה הבעיה בעצם? שהמאוורר של ה- 9600 מאוד רועש. לכן פתאום צץ במוחי רעיון! האם אפשר להעביר את הקירור מה88GT במקום הקירור של ה9600? כיון שהוא יותר גדול, יותר שקט.. הנה תמונות של שני הכרטיסים (והדגמים המדוייקים) http://bimg1.mlstatic.com/placa-de-video-nvidia-xfx-9600gt-pv-t96g-yhf-650mhz_MLB-F-3935174694_032013.jpg http://media.bestofmicro.com/S/D/113773/original/gigabyte_8800gt_sli.jpg

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by netanelmaman0,

שלום ותודה לעונה! אני מנסה לבצע אוברקלוק ראשון בחיי. משום מה אין בביוס את הפקודות ששם מבצעים את האובר. ניסיתי באמצעות תוכנה של גיגהבייט בשם EASYTUNE5 אבל שם איני יכול להעלות את הוולט. אשמח אם תענה על שתי הבעיות!

• 2 תגובות
    • 525 צפיות
  20. יש לי ספק ישן שאני לא צריך. אז הוצאתי ממנו את המאוורר. עכשיו יש לי חוט אדום וחוט שחור עם קצה גלוי. איך אני מחבר לו כבל או ראש כדי שאוכל לצרף אותו למארז החדש שלי ? יש לי כבל מאריך רזרבי (הרגיל של ה 4 פינים שמתחבר לכונן למשל) . איך לחבר אליו את המאוורר החדש עם שני החוטים שלו ?

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  21. Started by Snoopy2006,

שלום, רכשתי 4 מאווררי SILENT CAT 8 ס"מ. יש לי חיבור אחד של ספק הכח אליו אני רוצה לחבר את כולם - 2 בקדמת המארז ו-2 בחלקו האחורי. הבעיה היא שהמאווררים מגיעים עם חיבור 3 פינים. בחנות נאמר לי שעלי לרכוש מתאם (3 פינים -> 4 פינים) לכל אחד מהמאווררים (סה"כ 60 ש"ח). אני רוצה לרכוש מפצל ליציאת המתח ע"מ שהכבלים יגיעו לקדמת המארז ולחלקו האחורי (כ-20 ש"ח). יש לי מספר שאלות: האם אין פתרון אחר מלבד 4 מתאמים (3 פינים ל-4) ? ראיתי שלזלמן יש משהו כזה (מתאם מ-4 פינים ל-4 יציאות של 3 פינים) אבל 2 יציאות הן עם מתח 12 V ו-2 יציאות עם מתח של 5V). האם קיים משהו אחר ללא מגבלת מתח ? האם מחיר של 15 ש"ח למתאם כזה הוא סביר ? האם במפצל המתח אני צריך לראות חיבור של 4 פינים וממנו יוצאים 2 סטים של ח…

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  22. הי חברה, המאווררים שלי עושים רעשים מוזרים כשאני מדליק את המחשב אז נראה לי שהגיע הזמן לחליף אותם. אני מעוניין להוציא על כל מאוורר לא יותר מ-40 ש"ח, ואשמח גם אם תגידו לי מאיפה להזמין. אני מדגיש שוב למי שלא הבין מהכותרת - לא רוצה שיהיו בהם בהם לדים או כל דבר אחר שנוצץ\זוהר וכו'... תודה

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  23. קניתי לפני חודש מחשב חדש: מעבד: i7 5930k 3.5ghz 15mb l3 cache לוח אם: gigabyte ga-x99-sli lga2011-3,intel x99 ddr4,4xpci-e זיכרון: corsair vengeance lpx 2x8gb ddr4 3200mhz cl16 דיסק קשיח: wdc caviar green 2tb 64mb sata III wd20ezrx כונן ssd : kingston ssdnow v300 2.5 inch 480gb ssd sata III sv300s37a/480g ספק כוח: SeaSonic 750W bronze series active pfc 12cm fan modulator psu (m12ii-750) קירור: Scythe Mugen 4 Cpu Cooler SCMG-4000 מסך: samsung s27e390hs led pls 27 inch 4sm vga hdmi wide screen black+blue שהמחשב הגיע אלי הביתה חיברתי אליו בנוסף עוד כרטיס מסך מהמחשב הקודם ו 4 ד…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by KA-52,

שלום רב, מבקש עזרה בקירור מחשב טמפ' נמדדו במנוחה : טמפ' המעבד הוא 55 מעלות טמפ' לוח אם הוא 40 מעלות המפרט הוא : מארז COMPUCASE CI-6a19 מעבד 2.8 GHz זיכרון 512 Mb לוח אם ASROCK

• 7 תגובות
    • 493 צפיות
  25. Started by giloman,

אני רוצה XP120 שכבר הזמנתי ואני לא רוצה לשמוע שום דבר על הסינק אני רוצה לשמוע רק על המאוורר שאני לא יודע איזה לקנות כי אני לא רוצה את מה שבדביק כי אני רוצה ביצועים ולא שקט (אני פאן בוי של רעש ) אני צריך המלצות על מאוורר 120 מ''מ הכי טוב שיש ....

• 3 תגובות
    • 483 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.