אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אלה המעלות שלי במנוחה : לפי אוורסט. לוח אם -32 מעבד - 38 כרטיס מסך - 41 HD - 24. הוספתי קרור למעבד של אינפיניטי קראתי קצת בפורום ומחוצה לו על OC ועל הלוח שלי. ונשארו לי קצת שאלות משלי. לגבי הזכרון האם לפני תחילת האוברקלוק עליי לשנות משהו חוץ מהיחס ל 1:1? אם כן,מה? מהירות הFSB שאני מעלה..לאן בערך אני יכול להגיע וכמה לעלות בהתחלה באיזה קצב של כמה קפיצות? לגבי המתחים זה הנושא שהכי מלחיץ אותי..מתי אני צריך לשנות ובכמה.. תודה על מתן המידע והעזרה !
-
- 12 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש עד 3 אלף שקל. אז הצענו לו לקחת את המעבד E5200 עם קירור טוב ולעשות לו OC שיתן ביצועים ברמה גבוה. החבר דיבר עם דוד שלו שהוא מהנדס מחשבים והוא אמר לו שלא כדאי לו לעשות OC כי הקירור לא יעזור נגד הנזק של המתח המוגבר ברכיב. וגם בויקיפדיה יש ערך שהוא יתרונות וחסרונות ומראה יותר על החסרונות. מה אתם אומרים? כדאי לעשות לא כדאי? מהם ההשלכות? כמה המעבד יחזיק וכו'. [אני מדבר על OC טוב ויציב עם קירור טוב [ac pro freezer 7 או משהו כזה לא זוכר].
-
- 8 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי חברים, אני מתכנן לקנות מחשב מבוסס I7-13700k, האם קירור מים 280mm יעשה את העבודה? לא אבצע OC למעבד. בנוסף, איך הביצועים של הקירור של גיגהבייט - AORUS-WATERFORCE-X-280 ? ואם 280mm לא יספיק אז ה360mm של הדגם הזה. פשוט אוהב איך שהוא נראה. תודה רבה. נ.ב. שאלתי את אותה השאלה לפני כמה ימים בפורום מעבדים בטעות ולא הצלחתי למחוק משם, כאן זה יותר מתאים.
-
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
בקרוב אני צריך לקבל לוח של גיגהבייט ומעבד 1800+ של AMD אני יודע כי ההפרש בין המעבדים הוא 70 MHZ הלוח הוא מסוג 7VAX והזכרון של סמסונג 333MHZ הייתי רוצה לדעת איזה הגדרות אני צריך לשים כדי לקבל את מעבד כגון 2000+ האם גם אני ציך תוספת מתח למעבד? תודה
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אוקי , יש לי 2X2900PRO ב CROSSFIRE , ואני מחפש דרך מהירה וחד פעמית לעשות להם OC .... בנתיים כל פעם שאני נכנס לחלונות אני צריך לקבוע מחדש את ה OC ....כי לא נשמר ה OC עבור הכרטיס השני אפילו עם RIVATUNER....וזה תהליך מייגע שדורש ביטול CF , הרחבת שולחן העבודה , בצוע OC ובחזרה .... נ.ב : בנתיים אני עם 800/1800 לשני הכרטיסים ....מעבד E6600@3.5 מקבל 16100~ .... http://service.futuremark.com/compare?3dm06=4265209
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
הי , אני רוצה לדעת איך עושים המהרה לזיכרון והאם גם אני יכל לעשות - ראו מפרט מצורף...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יום שישי קיבלתי את שאר החלקים והתחלתי להרכיב הכל ובקיצור חרשתי על המחשב . זהו המפרט : P4 2A GHz Northwood Vcore = 1.5v GA-8IEXP Bios F8 SAMSUNG 400MHz 256MB Leadtek A280 LE 128MB (Ti4200 Def 250/513) Test System : P4 2A GHz Northwood (130x20 = 2.6GHz ) Stock Cooling Idle=27-30 Full Load =40 VCore=1.675v Giga Byte-8IEXP SAMSUNG 400MHz 256MB (Runs at 350MHz 2.5 , 3, 3, 3 ) Leadtek A280 LE Core=270 Memory = 600 Detonanotr's 40.72 WindowsXP Pro SP1 3DMark 2001SE Score 12,085 בנתיים זה הגבול ... דיי מאוכזב מ OC בכלליות , הכרטיס מסך מתחיל לעשות עיוותים כש Core מעל 270 ... וגם מתצאות ה OC מהמעבד ... תגובות ... אולי איזה רעיון איך להוציא קצת יותר ממנו יתקבלו…
-
- 6 תגובות
- 679 צפיות
-
-
ההיטסינק שלו יושב גם על הזכרונות של הכרטיס מסך, או שלקירור הזכרונות צריך לקנות היטסינקים נפרדים? הוא בא עם דבק או גריז טרמי?
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.0ghz socket 478. לפני מס' חודשים המחשב שלי נתקע לגמרי לפתע ללא סיבה ישירה הקשורה למערכת ההפעלה, ולאחר reset המחשב לא הציג תמונה(ולכן הייתי צריך לכבות אותו למשך 10 דקות ואז להדליק). ברור היה שהבעיה היא בהתחממות המעבד, אולם לאחר חקירה קצרה הבנתי שהתקלה היא במאוורר שלא עובד כראוי. כעיקרון הוא מסתובב במהירות ממוצעת של 2600 RPM, ובלחץ רציני אפילו 3500. אולם לעיתים נדמה כאילו יש לו בעיה בהתאמת המהירות להתחממות המעבד. גיליתי שלפעמים המעבד מגיע ל70 מעלות והמאוורר מסתובב לו במהירות 200 RPM כאילו לא קרה כלום. זה הפך להיות בלתי נסבל בימים האחרונים כי זה פשוט קרה כל הזמן ולכן פניתי אליכם. אני לא יודע אם כדאי לי להחליף מאוורר או לא...כי אני ל…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בבקשה: http://overclockingaddiction.com/index.php?showtopic=419
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום,זה נושא שני ואתם לא עונים בבקשה זה דחוף. יש לי מחשב(שני למי שמתחכם) עם מעבד D820 והוא על 50-70 מעלות,על לואד גבוה ומעלה לאט. החיישן לא מפגר כי אני גם נגעתי בקירור המעפן שלו,תראו אני לא יודע נראה לי קיבלתי קירור מקולקל ולא יתנו לי אחר כבר אמרתי להם. קיצר הוא על 1500 RPM ל-60 מעלות,להחליף ? יש לי מארז ATX פשוט ג'נרי נראה לכם ש-FREEZER 7 יכנס <?הוא בול לתקציב 100 שקל.
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי אני עכשיו בארה"ב ואני מתכנן לבנות מחשב חדש בארץ ואני מביא מפה חלקים.. ASUS Striker Extreme LGA 775 NVIDIA nForce 680i SLI ATX The Ultimate Gaming Motherboard Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz LGA 775 Processor Model BX80557E6600 G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400PHU2-2GBHZ אני רוצה ללמוד לעשות OC ובעתיד לעשות למערכת הזאת וחשבתי אם כדאי להביא קירור למעבד מהאתר www.newegg.com ובזה אני לא מבין כלום אז האם כדאי לי (הבדל מחירים משמעותי מהארץ) ואיזה? תקציב דיי פתוח תציעו כמה דברים אני אראה מה אזור המחירים..
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
את המפרט שלי נמצא ב "מפרט שלי" אבל תגידו לי רק איזה רכיב אני צריך לשנות?!
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד Xeon 5460 שאני רוצה להתקין על לוח אם עם תושבת 771. הגוף קירור מתלבש באותה צורה כמו בתושבת 775. אני מבין שמאוורר וצלעות קירור stock של intel לא יחזיקו את המעבד (זו גרסת tray) בטמפרטורה רצויה (TDP 120). המליצו לי על זה: http://www.arctic.ac/worldwide_en/freezer-13-co.html השאלה אם יש אולי משהו במחיר יותר שפוי? תודה למגיבים.
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מערכת טובה , אפילו מאוד עולה 800 דולר !!! של VAPOCHILL ... ועוד בארה"ב , אין לי סכום שמתקרב לזה , אבל יש לי פרסקוט שרוצה את זה מאוד במה זה תלוי בניית מערכת כזאת ? מהם הרכיבים הדרושים ? אולי אפשר למצוא בחלקים ואז להרכיב ככה שיצא יותר זול ? מישהו מבין בזה ?
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
יש לי מעבד E4500 ויש עליו MAX ORB הוא עובד כרגע על LOW-MED יעני באמצע לא בינוני ולא נמוך והטמפ שלו במאמץ היה 40 ליבה 2 וליבה ראשונה על 36 זה בסדר? ובמנוחה זה משו כמו 26 עד 30 10 מעלות פחות אה אין OC ועוד משו יש לי ספק 300W של HEC ART כן אני יודע שהייתי צריך לקחת TRT אבל לא הייתה לי ברירה כי זה היה יקר אז השאלה היא אם הספק יחזיק OC יש לי ככה כרטיס מסך X1550PRO 2GB ראם KINGSTON דיסק קשיח 160GB AAJS קירור ^^ מעבד^^ ולוח אם של אסרוק 4dualcore-sata2
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
הוחלפו לי היום הזכרונות במחשב, ובמהלך ההחלפה היה צורך לנתק את המאוורר של המעבד מאחר שהוא חסם את הסלוט הרביעי. בניסיון הראשון המהלך לא צלח והמחשב לא נדלק והשמיע צפצופים, אך לאחר הניסיון השני שבו הזכרונות הודקו כמו שצריך הוא נדלק ופועל כעת כשורה. עם זאת, אני לא בטוח שהקירור של המעבד הורכב בחזרה כמו שצריך ובכלל, שכל ארבעת המאווררים של המארז פועלים כהלכה. המחשב הוא בן למעלה מ-3 וחצי שנים ומורכב ממעבד I5 2500K (ללא המהרה), קירור Scythe Yasya, לוח אם P67A-UD3-B3, זכרונות 4X8GB, מארז Lancool K60W, ספק כוח Corsair TX 750W, כרטיס מסך HD6950 2GB ושני דיסקים קשיחים SAMSUNG 1TB Spinpoint F3 HD103SJ, Seagate Barracuda ST3000DM001 3TB. לאחר הדלקת המחשב, אלו התוצאות שמתקבלות ב-SpeedF…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בהמשך לפרוייקט שלי, יש לי שאלה... איך משחררים מכפיל של AMD Athlon 1700XP?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתנצל מראש על השאלה הדי דבילית אבל נתקלתי בבעיה בעייתית :-[, אני לא מצליח להוציא את צלעות הקירור מעל המעבד!, אני צריך לפתוח את המכפלה שלו ולכן אני צריך להוריד את צלעות הקירור מעליו אבל הן ממש תקועות חזק ומחוזקות ע"י פס המתכת הזה, ניסיתי בכל דרך לשחרר את התפיסה של פס המתכת אבל לא הצלחתי עד שממש פחדתי לפגוע בכרטיס האם או במעבד, למישהו יש פיתרון? ??? נ.ב צלעות הקירור והמאוורר הן הרגילות שמגיעות עם מעבד הamd ולא משהו אחר שהוספתי
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הOC הנוכי שלי הוא: FBS-260MHz CPU multipliyet 10x ; RAM: DDR333 (166mhz) 2.5-3-3-7 2T 2.7v CPU/12(ram-cpu ratio); HTT x4 1.6v CPU speed 2.6GHz ; cpu voltage 1.6v הלוח שלי זה MSI K8N Neo4-F לינק לדף הלוח מאתר החברה : http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=652 גרסת הבאיוס שלי היא 1a ומשום מה אני לא מצליח לעדכן ל-1b בכל פעם שאני מנסה להעלות באס מעל ל-MHz275 ומוריד מכפלת מעבד ל-x8 המחשב לא נדלק ויש צורך לאפס את הבאיוס.. תזמוני הזיכון 2.5-3-3-7 166MHz גם ניסיתי להורית אותם ל-133 הורדתי מכפלת HTT ל-X3 מתח מעבד over cpu vid 6.6% = 1.6v וכל פעם שאני מנסה להעול למעבד מתח המחשב לא נדלק האם הלוח מתאים ל-OC גבוהה יותר מהקיים? ומה ניתן לעשות??? …
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
בחודש האחרון המחשב שלי נכבה ונדלק באופן פתאומי וגם למסך יש בלאקווטים לכמה שניות ולפי מה שהבנתי זה קשור להתחממות המחשב.הורדתי את ספידפאן ואכן המעבד של מתחמם בצורה ניכרת כאשר אני פותח את האינטרנט ונכבה לאחר כמה זמן. חיברתי מאוורר חזק למאוורר הנוכחי כדי להגביר את זרימת האוויר ואף פתחתי את המחשב וחיברתי מאוור לילה קטן לגוף המחשב כשהוא מכוון על לוח האם.שמתי לב שגם ההארד דיסק שלי חם מאוד רק מנגיעה בו ושמתי מאוורר נוסף שהיה לי מתחתיו כשהוא תלוי באוויר. כל אלה עזרו בהתחלה והוא נכבה פחות אבל עכשיו הוא נכבה כרגיל. החום של המעבד מגיע ל63 מעלות כאשר המחשב נכבה לעומת 40 ברגיל.כל המדדים בספידפאן ממראים שהכל בסדר עד שאני עושה פעולה אפילו קטנה.אני ניקתי את החשב כמה פעמים בחודשים האחרונים…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי I5 4690K ולוח אם Z97 D3H של GygaByte. העלאתי את המכפלה ל40, כרגע המעבד יציב על 4 GHZ, והטמפרטורות בסדר גמור. רציתי לדעת האם יש טעם לגעת במתח אם אני מתכנן לעשות OC עד 4.2 . האם יש סכנה בלהשאיר את המתח על אוטומט?
-
- 2 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום חברים, כחלק מפרויקט הקירור שלי, אשר יעדו המרכזי הוא השגת שקט מוחלט החלטתי להתחיל לתכנן הסבה של כל המערכת לקירור מים. פרטים ותמונות של SilentBob. ובכן, בעבר תיכננתי פרויקט קירור מים גדול, אך מצבי הכספי והפיזי אינו מאפשר לי ליישמו לכן החלטתי לגשת בצורה מעט שונה, חסכנית ויעילה יותר לדעתי. בביתי יש בריכת דגים גדולה בחזית הבית, המכילה בערך קוב וחצי, קר בכל עונות השנה. אני מתכנן להעביר זוג צינורות באורך 15 מטר, מהבריכה בחוץ, input ו-OutPut. מטורלל, מטורף, לא שפוי.. שמעתי כבר הכל. אבל שימו לב, המשאבה, חזקה דייה.. יחסית רועשת תשב מחוץ לחדר, שקט מוחלט. ההוצאות הינן מינימליות, על בלוק (מה שייאפשר לי ללכת על בלוק ברמה גבוהה ביותר), וצינורות. (המשאבה הינה מתנה..) הבעי…
-
- 11 תגובות
- 931 צפיות
-
-
בביקורת על המארז סונטה III של אנטק רשום כי מומלץ להוסיף מאוור 120 ממ פינמי בנוסף לזה אשר מגיע עם המארז. אייזה מאוורר אתם ממליצים לי להתקין , בדגש על איכות המאוורר ו"השקט" אשר הוא יפיק. תודה מראש, דרור.
-
- 5 תגובות
- 571 צפיות
-