עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by d-undertaker,

יש בבעלותי מעבד מסוג סלרון 2800 מג"הצ כמו כן מותקן עליו קירור מסוג ביג טייפון. התחלתי באובר קלוק קטן ואני עומד כרגע על מהירות של 3144 מג"הצ. יש לי כרטיס זיכרון אחד של 256 מגה-בייט 400 DDR שעכשיו נמצא על 450 בערך. עד כמה אני יכול להגיע? ושאלה קטנה על טמפרטורה שיותר חשובה בתוכנה easy tune 5 שקיבלתי בדיסק של הלוח אם מופיע 45 מעלות במנוחה ואילו בביוס 50 במנוחה,מי צודק? עד איזה טמפ' אפשר להגיע?

• 11 תגובות
    • 655 צפיות
  2. חשבתי להחליף את הקירור של המעבד ממה שקיים כבר שנים ל-ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. (זה מה שהבנתי מהפורום הזה, אם אתם ממליצים על משהו אחר, זה הזמן לכתוב). עכשיו השאלה האם אפשר לפרק את הקירור הישן, להפריד את המאוורר מגוף הקירור ואיכשהו לאלתר כמאוורר נוסף למארז? מישהו עשה פעם דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  3. הרגע עשיתי לי מודינג בדלת של הקומפיקוס שלי ,והכנתי לי שני פתחים למאווררים. החורים שעשיתי מכוונים ישירות על הכרטיס מסך! השאלה שלי היא איך כדאי לי לכוון את המאווררים? 2 שיוציאו אוויר? 2 שיכניסו אוויר? 1 מכניס ואחד מוציא? חשבתי דווקא שהאופצייה השלישית יכולה להיות יעילה, מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  4. Started by www.gameboard.co.il,

שלום , אני מחפש מקרר סתאם אני מחפש קירור בשביל I7 משהוא טוב מאוד אבל וכמה עולה קירור מים 800 שקל ?

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  5. Started by merlin77,

אני מתכנן לי לקנות מארז של chieftec חדש, ואני רוצה לצבוע אותו. מצאתי מספיק מדריכים כיצד לצבוע בצבע אחיד, אבל אני רוצה לצייר עליו משהוא יפה כמו להבות או דרקון או משהוא בסגנון. 8) מדריך לזה לא מצאתי. אם מישהוא יוכל לעזור או להפנות אותי למדריך, זה יהיה נחמד מאוד. נ.ב. איפה אפשר למצוא בארץ מה שצריך בכדי לצבוע? (צבעי רכב מטאלים, נייר שיוף מיוחד, וכו)

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  6. Started by kobi63,

שלום לכם, אז ככה, אני רוצה לעשות OC למעבד הבא ואני צריך שיגידו לי את הדברים הבאים: מה לנעול בביוס מה לנטרל בביוס מה להגדיר בביוס איזה תדרים מומלצים שכבר נוסו בעבר על מערכת זהה אם אפשר את כל השמות הרלוונטיים של הדברים הנ"ל ללוח אם שברשותי... הנה המפרט: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX Arctic Cooling Freezer 7 Pro Gigabyte GA-EP35-DS3 Zalman F3 120MM Case Fan Corsair 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ואם אפשר גם מהירות שעון וליבה לכרטיס מסך ואני מדגיש שוב שנוסו כבר ונמצאו בטוחים לחלוטין. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  7. מישהוא יכול להמליץ לי על גוף קירור למעבד הנ"ל אבל כזה שלא בא עם מאורר עליו ושיתאים למאורר 90 M שיש לי ( לד של טרמלטייק) אבל שלא יעבור את ה250 שח תודה

• 13 תגובות
    • 655 צפיות
  8. Started by tamir.fri,

ה vf700 cu של זלמן או אחד מהסדרה של הArctic cooling silencer או בכלל Thermaltake Tide Water שזה קירור מים אבל בלי סיבוכים של קירור מים. אם מישהו יודע קירור יותר טוב ממה שכתוב פה (לא גז, לא חנקן, לא קרח יבש) ולא בלוק מים שצריך בשבילו מערכת שלמה.

• 10 תגובות
    • 655 צפיות
  9. Started by guylederer0,

אוקיי אז ככה קניתי מחשב לפני כמה זמן והמאווררים שבאו אם המארז על הפנים ... המארז הוא NZXT GUARDIAL 921 שיש לו 3 מאווררים אחד מקדימה למטה לכיוון ההרדיסק ( לד כחול ) אחד בצד (לד כחול ) ואחרון פליטה ... בגלל שאין בקושי סירקולציה במארז הטמפרטורות לא משו והקירור למעבד יורד מערכו אני גר ליד אשקלון\אשדוד וראיתי את החברה IQPC ורציתי לדעת חוות דעת עליה ... ( למרות שזה רק מאווררים אני מתכנן גם לקנות Vendetta 2 ) עכשיו בתוך המארז דחפתי מאוורר שכתוב אצלי פה בצד שמתי אותו מול הקירור של המעבד אשכרה כמעט על הצורב באזיקונים ... אז אני רוצה מאוורר טוב לשם שממש יהיה חזק (וגם יעזור קצת לVendetta 2 ) הינה 2 אפשרויות שראיתי באתר ועשיתי מחקרון קטן אני אקנה 2 מאווררי לידים כחולים כאלו THERMALTA…

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  10. Started by Patriarch,

אני עכשיו לא ממש יכול לישון אז חשבתי לשאול כמה דברים כמה שאלות, תענו אם בא לכם למרות שבעקרון יהיה מעניין לדעת בלי לחפור את האינטרנט יותר מדי לתשובה מדוייקת... 1. למרות שבמאמץ מלא(ב98% FAH)ביום טיפוסי כרטיס המסך שלי (HD4870) מחומם לכ71-3 מעלות והמאורר הוא על נראה לי 41-7% בלי ותר מדי רעש אם אני מפעיל את המאורר למרות שהטמפ' יורדת ל60(בעצם אולי פחות כי לא חיכיתי עד הייצוב) המאורר עושה רעש של פן טיפוסי --> הוא יכול להחזיק באחוזים כאלה לאורך זמן אם אני מקפיץ את הקלוק ל800-790 מגההרץ (ד"T החום של הסטרים הוא כ80 מעלות במאורר אוטומטי אבל שוב זה FAH נראה לי מאמץ אותם יותר) הכרטיס ישרוד מבחינת חום? (שאלה מפגרת כי אני צריך בעקרון לבדוק אבל הייתי רוצה שמישהו יענה מנסיון ץץץאבל טוב…

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  11. Started by dan_dekel,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=11264 האם זה מתאים באמת ל6200 agp? רשום באתר שהוא מתאים ל6600.... אז לך תדע... הוא בא גם עם 8 היטסינקים לזכרונות... לפי מה שאני רואה זה אחלה קירור.... אשמח לחוות דעת נוספות והצעות קירור "משודרגות".. תודה דן

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  12. היי, רק לידיעה, קראתי את שני המדריכים של האתר ולפי הבנתי התשובה היא כן. אני שואל להבין קצת יותר לעומק. מהירות הבאס אצלי היא 200MHZ. הזכרונות עובדים ב 400 והמעבד ב 3000. שאלתי, אם אעלה את האפיק ל 215 לדוגמא (מכאן נובע שתדר המעבד יעלה ל 215X15=3225MHZ), האם זה אומר שתדר הזכרונות יעלה בהתאמה ל 215X2=430MHZ? לגבי המעבד, יש לי קירור של zalman מדגם CNPS7000cu כך שנראה לי שכאן אין בעיה. הבעיה תהיה לדעתי בזכרונות שהם של samsung אבל אין לי מושג אם הם מתאימים ל OC ואני חושש לפגוע בהם. תודה, אופיר

• 13 תגובות
    • 655 צפיות
  13. Started by ilanZx,

שמעו אני ממש חדש בעסק הזה... אממ אני צריך שתגידו לי מה הכרטיס מסך שלי יכול לעשות... כאילו לכמה לעשות אותו זה הכרטיס מסך שלי : http://www.palit.com.tw/en/products/nvvga_5700le.html הוא ממש דפוק |: אז עם אתה יכולים לעזור לי ולהגיד לי איזה הגדרות מתאימות לו ... ואיך בדיוק אני יכול לעשות את זה זה יהיה נחמד... כי הסתכלתי על מדריכים אבל לא מצאתי משהו שמסביר על כרטיס מסך... ועם זה חשוב אז.. הקירור שלו זה עם מאורר וזה 256 מגה זיכרון..

• 12 תגובות
    • 654 צפיות
  14. Started by realmagic,

אהלן, אחרי שהלכתי והשקעתי וקניתי מחשב חדש (AMD XP2200 על ABIT NF7) בתוך מארז של Enermax - FS710, גיליתי שני דברים: הראשון הוא שטמפרטורת המעבד שלי ההיא 54 במנוחה ובלי OC והשני היא שבמארז שעולה 450 שקל בלי ספק אין אפילו מאורר אחד לרפואה. אז עכשיו לכמה שאלות: 1. על המעבד יש SK7 ו SF2 שעובד עם החיישן (מהירות משתנה). הטמפרטורה נראית לכם סבירה? 2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120? 3. אם כבר אני אלך ואשקיע, איך כדאי לשים את המאוררים? מכניס אוויר מקדימה (למטה) ומוציא אוויר משני החורים מאחורה (…

• 7 תגובות
    • 654 צפיות
  15. מה לעשות יש לי צ'יפ סאט של נבידיה Nפורס 4אולטרה מה אפשר לעשות די דחוף לי כדי לדעת אם מסוכן מה שהולך פה!

• 6 תגובות
    • 654 צפיות
  16. אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים חזקה במיוחד למעבד Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme 3GHz 12Mb BOX 45nm אני גם כנראה קונה את הלוח אם הזה: ASUS Maximus Formula Special Edition Intel X38 LGA 775 אז אני צריך גם חיבור לבלוק מים שיש כבר על הלוח! כמו כן אני חושב אולי גם לחבר קירור מים לכרטיס מסך! יש לי כמה שאלות: אם כל המערכת מחוברת ביחד אז לגיטימי שהמעבד יהיה יותר חם מהגשר הצפוני, אז כל החום שהמים לקחו מהמעבד הם העבירו לגשר הצפוני אז זה יחמם אותו ולא יקרר! אז לא הבנתי איך המערכות המשולבות עובדות! הנושא העיקרי הוא שאני צריך הצעה למערכת קירור רצינית מאוד משולבת ואם זה לא טוב אז רגילה, אני מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים בלי בעיה , תתנו לי הצעה הכי טובה שיש בארץ וגם הצעה מחו"ל, כנרה …

• 6 תגובות
    • 654 צפיות
  17. Started by Big_White,

איפה אפשר למצוא מידות (מרחק בין חורים) לסוקט 478 (פנטיום4) סוקט 939 (AMD) כי יש לי ג'יגה בייד רוקט 3די פרו בלי מתאמים ואני רוצה להכין לו. תודה.

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  18. Started by meidale,

שלום, בחודש הבא אני אקנה מעבד 3700 סאן דייגו רציתי לדעת רק איזה שבוע הכי טוב ל OC מבין סדרת ה 051X ? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  19. Started by FFOP,

Thermaltake Extreme Volcano 12 CPU Cooler for AMD Athlon XP יש מאורר יותר טוב מי זה 200 שקל! לא יותר?

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  20. אני צריך לדעת אם המארז הזה טוב לקירור. הוא נראה רחב ויש לו מאוורר 120 מ"מ או שזה ס"מ? בכל מקרה תנו דעה בבקשה כי בחיפוש לא מצאתי תשובה לזה.

• 5 תגובות
    • 654 צפיות
  21. Started by אבשלום,

שלום לכולם, לפני כשבוע כבה המחשב בביתי, גיליתי שטמפ' המעבד הרקיעה שחקים (90 מעלות) למרות שמאוורר המעבד ויזואלית עובד. רכשתי מאוורר מסוג Asus star ice והתקנתי אותו, אך נראה לי שיש לי בעיה. המאוורר אכן הוריד את הטמפ' של המעבד (Pentium D 2.8Ghz) לכ-30 מעלות אך הוא מסתובב במהירות המקסימלית שלו ולא משתנה אוטומטית. המאוורר המקורי של אינטל מחובר בקונקטור 4 פינים ואילו למאוורר יש רק 3 פינים שאותם חיברתי לאותו חיבור בלוח האם (Asus P5LD2-VM) של cpu fan. המאוורר החדש מגיע גם עם שליטה ידנית של נגד משתנה אך אין לי מושג איפה להתקין אותו, אנא עזרו לי, אשתי מתחרפנת מהרעש ומוציאה עליי את העצבים

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  22. סתם רציתי לברר משהו לא ברור אם אני ישדרג את המחשב אבל בכול זאת אני רוצה לברר כמה יצא התקציב לא ברור... מה שאני רוצה לברר זה כמה יעלה לי לוח אם+זיכרונות וגם קירור אוויר למטרת אוברקלוק בלבד בלי להתפשר על ביצועים ז'תומרת הכי גבוה שאפשר זה המעבד http://img352.imageshack.us/img352/5259/18lz.jpg אם הוא יגביל אותי תגידו לי ואז זה סיפור אחר עוד תוספת כסף אז כבר אין מצב.... שני חצאים 256 שיגיו לבאס 340 ככה נגיד לוח 1000 זיכרונת עוד 1000 בערך... בלי פיצ'רים מיותרים בלוח. גם קירור תציעו לי רק כדי לראות כמה יעלה תציעו לי ונראה כבר מה אני עושה ייאלה תודה

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  23. Started by THE FOX,

מחפש מאורר 80 מ"מ בעל CFM גבוה עם פוטנציומטר הכי חשוב שלא יהיה רועש מדיי ולא פחות מ 40CFM , הצעות?

• 11 תגובות
    • 654 צפיות
  24. היי אני מחפש את גוף הקירור למעבד 939 השקט והפשוט ביותר שיש מבחינת התקנה ושימוש - שלא יהיה ענק ומסורבל, שלא ידרוש חיבורים מהצד השני של לוח האם, וכו'. ראיתי בסטיקי את ה-Zalman CNPS9500, אך משום מה הוא מופיע ברשימה פעמיים, פעם בציון 9.85 ופעם בציון 9.6.. אני מניח שבגופי הקירור של Thermaltake עם אותם מאווררי 120 מ"מ שמצויינים שם הכוונה היא לקניה בנפרד של גוף הקירור והמאוורר, והחלפה של מאוורר הסטוק בחדש ? האם יש גופי קירור חדשים יותר, שלא מופיעים שם, ומציגים עוצמת רעש (כלומר, שקט) משופרת, ללא פגיעה בפשטות ההתקנה ? השימוש הוא כמובן במחשב ללא אוברקלוק, בסביבה מאווררת יחסית (כלומר, לא איוורור מטורף, אבל גם לא מארז חנוק). המטרה הראשית היא כמה שיותר שקט. תודה

25. Started by yoav9,

אני מתכנן משהו נחמד לפאנל מקדימה של האמרז שלי, יש לי כ3 מאווררי 40 מ"מ, עכשיו אני ממש רוצה לחבר אותם מקדימה (זה יוצא ממש ממש יפה!) אבל כמה שאלות מה הדרך המומלצת לחתוך כזה פאנל מפלסטיק בדיוק (גם למאווררים וגם לברגים), חשבתי על מלכם... (מלחם?) ודבר שני, יהיה ממש מגעיל לחבר את שלושת המאווררים בשלושה חיבורים נפרדים, וממש ממש לא נוח, עכשיו היות והם ממש גרועים (40 מ"מ) ואין לי ממש כוונה להשתמש בהם אני רק רוצה שהם יעבדו, לא יעבדו טוב, לכן, יש דרך בא אני יכול לגרום להם לעבוד על חיבור אחד?

• 5 תגובות
    • 654 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.