עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .

• 11 תגובות
    • 776 צפיות
  2. המארז עצמו: http://www.driverheaven.net/reviews/DragonCase%20Review/conclusion.htm כל המאווררים הם 80 מ"מ. יש שני מאווררים שמגיעים איתו, אחד מקדימה: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/interior-13.jpg שני מאחורה: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/interior-18.jpg ויש מקום לעוד 3 מאווררים, שניים כנראה בדלת הצדדית: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/exterior-11.jpg מאוורר שלישי: לא מצאתי מקום בתמונות לדבר כזה.. גם בחלק העליון אין מקום. יכול להיות שמתחת למאוורר עם התעלה שבדלת יש מקום לשני מאווררים מתחתיו צמודים אחד ליד השני? אני מתכוון להכניס לו גם את הזלמן 9500 על המעבד. 1. …

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  3. אני מנסה להעלות את הOC שלי ונראה לי שהזכרונות הקקה שלי מגבילים אותי... לא מצאתי בביוס איפה אני מוריד מ-200 ל-166 וכן לחצתי CTRL F1 דה... ועוד משהו למה זה מופיע ואיך אני מסיר את זה? תמונה: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  4. או שיש עוד דברים... לדוגמא...אם אני שם מערכת קירור מים... ואני עושה OC למעבד למהירות הכי גבוהה שיש לי... הוא עלול להישרף?! ומה הסכנה הכי גדולה בOC? משהו עלול להישרף לי? כמו מעבד? לוח-אם? זיכרון?.. תודה רבה... כן, תזכרו שגם אתם פעם הייתם, מודרים מתחילים...

• 5 תגובות
    • 568 צפיות
  5. Started by DJPOWER,

הגיוני? בטוח שהוא לא הכי טוב אבל הוא עושה תעבודה? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3686

• 5 תגובות
    • 585 צפיות
  6. Started by nirh216,

אם אני קונה מערכת קירור מים של תרמלטייק, היא מגיעה רק עם WaterBlock ל- CPU....אני יכול להוסיף WaterBlock להארדיסק ול- כרטיס מסך? תודה רבה לכל מי שעוזר! פורום תותח!!!

• 11 תגובות
    • 863 צפיות
  7. אהלן הגעתי למסקנה שחם מידי במארז שלי וצריך לעשות קצת רוח אני שוקל לקנות את הדברים הבאים : 2 מאווררי 80 מ"מ חזקים, עוד 120 טוב, וקירור חדש למעבד AMD 64 שלי. הגעתי לדברים הבאים (שמתי דגש על ה CFM של כל אחד ואחד.. זה מה שצריך לעשות נכון ? CFM גבוה = יותר אוויר קר?) בכל מקרה אם יש איזה משהו להמליץ לפני שאני קונה אנא הגידו כעת 1 Thermaltake Smart Case Fan II 120mm A2029 16.5% 89 ש"ח 2 Vantec Tornado 80MM Case Fan 16.5% 178 ש"ח 1 Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 16.5% 243 ש"ח סה"כ ללא מע"מ 438 ש"ח מע"מ: 72 ש"ח שירות UPS אקספרס עם שליח עד הבית כולל ביטוח : 47 ש"ח סה"כ: 558 ש"ח זה מ PANDAS. לא ממש משנה לי …

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  8. קודם כל הפורום הזה משהו בסט!! אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב כי הוא ישן ובקושי זז כמעט... ואני צריך כמה המלצות שלכם + תוכנות ביצוע... הכוונה בתוכנות היא תוכנה שמודדת את החום במארז, פרטים על מאווררים מחוברים וכאלה... צירפתי תמונות מהתוכנה CPU-Z לגבי מפרט המחשב שלי... תודה רבה לכל מי שעוזר! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 459 צפיות
  9. Started by Esparco,

יש לי intel pemtium 4 1.7ghz I845E socket 478 אין לי שום אופציה בביוס לשנות מתח והוא עומד לי על 1.5 מישהו יכול לומר איך אפשר בכל זאת לשנות את המתח?

• 9 תגובות
    • 783 צפיות
  10. סוף סוף שמתי את ה-BT.. שמח וטוב לב הלכתי לביוס לבדוק מה השתפר בטמפרטורה.. ובכן ירידה של כמעט 10 מעלות מהמאוורר הקודם.. אך משום מה המהירות RPM שרשומה שם ב- Cpu fan מתחילה מ-1000 ומשהו ויורדת לאט לאט עד שהיא מגיעה ל-0 RPM... אך המאוורר עצמו עדיין מסתובב!!... אז הלכתי לאוורסט ולהפתעתי גיליתי שהמאוורר של ה-BT אכן מסתובב לו ב-534 RPM.. איך הביוס התחיל לזייף לי? נ.ב. ראיתי באתר של MSI על איזה עדכון ביוס לצ'יפ של החיישן Winbond.. לא יודע אם זה יפתור את הבעיה כי לא רשום שם מה בדיוק הם עדכנו..

• 7 תגובות
    • 813 צפיות
  11. Started by dandin,

ריציתי לשאול בקשר לגופי קירור ומארז אני רוצה לקנות מחשב אם הליבה הזו Athlon 64 X2 3800 Dual Core BOX GA-K8N-SLI Geil DDR 1024Mb 400MHz CL2.5 x2 680 GIGABYTE 6600GT 256MB PCI-E בשביל גופי קירור חשבתי לשים את BIG TYPHOON אבל אולי צריך במערכת קירור כולשהי אם עובדים בתלת מימד בעיקר בזמני רינדור המחשב שלי כרגע מתחמם בטירוף ואני משאיר אותו פתוח עם מאוורר ענק עליו אז בכול מקרה במה כדאי לארוז ואיך לקרר תודה

• 5 תגובות
    • 556 צפיות
  12. Started by sinai21,

שלום אנשים, אני צריך קצת עזרה... יש לי מארז tsunami של TT עם שני מאווררים 120 ומאוורר 80, השאלה הראשונה היא אם מישהו יודע איך לפרק את הפילטר שיש למאוורר מקדימה? ולגבי ספק שקט, יש לי עכשיו את TWV500W של TT והוא מרעיש בצורה נוראית. מה אפשר לעשות לגביו? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. למעבד (מן הסתם): Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=165&code=005009 373 שח (אתם יודעים על מקום שמוכר בפחות? לכרטיס מסך: Zalman FATAL1TY Vga Cooler FS-V7 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=173&code=013 (אתם יודעים אם הוא שקט? ואיך הוא בכלליות? כי אין עליו הרבה מידע אבל הוא עושה רושם טוב... חוץ מזה זאלמן לא אכזבו בנתיים) או Arctic Cooling ATI Silencer 5 Rev.2 http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=61 תודה רבה חברה

• 10 תגובות
    • 909 צפיות
  14. Started by rafi-s-,

קיבלתי היום את הקירור big typhoon ואני לא מצליח לעבור את ה2600 וגם אם אני שם מתח על 1.55 שזה הכי גבוה עם הלוח שלי יש הצעות תודה

• 8 תגובות
    • 764 צפיות
  15. Started by SD Project,

חיפשתי, וחיפשתי וחיפשתי עד שמצאתי את הדבר האידאלי ה"פלטת קירור"... להסביר איך היא עובדת אני לא יכול כי זה מסובך, אבל הבנתי מתמונות וממאמרים שזה יוצר שכבת קרח עליו תוך מספר שניות בעת הפעלתו... הבנתי שהם עובדים לפי הספק (וואטים) ומצאתי אחד גבוה יחסית במחיר נמוך יחסית, דרך אגב הפלטות לא יקרות בכלל !!! צירפתי קישור של מכירה של המוצר הזה... *מיש'ו יכול לתת לי חוות דעת על המוצר הנ"ל ?! *שווה את המחיר ?! *יש לי ספק חיצוני להפעיל אותו !! http://cgi.ebay.com/Gigantic-62mm-350-Watt-Thermoelectric-Peltier-Cooler_W0QQitemZ7565475199QQcategoryZ4660QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by Quickly,

לא מזמן רכשתי מחשב חדש ב 6000 ש"ח עם המחשב קניתי אתה הכרטיס asus eaX800XL pci expres 256mb רציתי לדעת האם זה מומלץ לעשות אוברקלוק לכרטיס בכמה אחוז אני צפוי לשפר אותו ואיזה קירור אני צריך (נכון לעכשיו הוא עומד על 51 מעלות במנוחה) וכמה זה צריך לעלות עוד על המחשב זכרונות PQI 512x2 dual AMD64 3000+ venice (@2ghz) MSI neoforce 4 HEC400 קירור דיי רגיל ופשוט מארז קומפיוקייז

• 11 תגובות
    • 916 צפיות
  17. היי, אחרי המון קריאה בכל האתר החלטתי לעשות מוד למחשב שלי. אני רוצה (להתחיל עם) לעשות: *חלון במארז, שבו יהיה מאוורר (אולי מואר), שיכניס אוויר על הBridge *להוסיף מאוורר בחלק העליון של המארז, להוצאת אוויר חם *להוסיף מאוורר בחלק האחורי של המארז, להוצאת אוויר *לחתוך את החלק הקדמי של המארז, כי יש שם מאוורר כרגע, שבקושי יכול להכניס אוויר בגלל העיצוב המטומטם של המארז *אולי להוסיף עוד מאוורר מקדימה, לצורך הסימטריות *כמובן לעגל כבלי IDE ולהוסיף לדים צבעוניים בתוך המארז אני מחפש המלצות למאווררים טובים (אולי עם אפשרות לשליטה על מהירות הסיבוב, או לפחות מד), ובכלל על המוד בכללי. עוד משהו, התוכנות Everest וSpeedFan מראות שני דברים שונים בנוגע לטמפרטורות, כאילו כל אחת מייחסת מד אחר למעבד…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. צריך תוכנה לבדיקת טמפרטורות של כרטיס מסך FX 5200

19. זאת השאלה ..... ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים של gb הקטע בקניה הזאת היא לשם יופי וביצועים יותר נוטה ליופי מערכת אז ככה במערכת הקירור של גיגה בייט המשאבה טובה יותר מזו של tt והרדיאטור בסדר כך שאין צורך להחליף הבעיה שלי היא עם הקירור שיושב על ה cpu שהוא מכוער לטעמי ובא עם אור כחול חזק שאני לא מעוניין בו בכל אופן חשבתי להחליף את הקירור שיושב על ה cpu למשהו אחר לא יקר ,שיהיה יפה ..:] אני גם רוצה להוסיף למערכת את ה- Thermaltake 207 Water Level Indicator ואת - Thermaltake Flow Indicator for liquid cooler system השאלה אם אני יכול לחבר להם את הצנרת הזאת שהבנתי שהיא יותר עבה.. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 633 צפיות
  21. Started by slater,

היי חברים, לאחר זמן המתנה לא קטן לכל מיני חלקים מסויימים שהייתי צריך לקבל, המערכת החדשה שלי סוף סוף מורכבת מפרט: AMD 64 3000+ winni s.939 cooled by TR xp-90+sf2 90mm DFI lanparty ut nf4 ultra-d G.SKILL 512*2 pc4400 550mhz LE EVGA geforce 7800gt copper heatsink כמה מילים לפני התמונות..... מעבד מצויין בעל יכולות oc גבוהות מאוד תחת מתחים מינימאליים, עושה 2610mhz על מתח 1.39 יציב לחלוטין, חיסרון יחיד הוא המכפלה (9) שמעט מעצבנת למרות שלא הייתי צריך הפעם להשתמש ביחסים משונים לזיכרון ;D זיכרון גם כן מצויין, עושה 290 2.5/3/3 על מתח 2.7 יציב לחלוטין..... כרטיס מסך שלפי מה שראיתי לא נמכר בארץ, הבאתי אותו מחו"ל, זו היא הגרסה החזקה של evga ל7800gt והיא מגיעה עם קירור מנחושת…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by yanir1,

יש לי כרטיס מסך geforce2 mx400 עשיתי לו אובר קלוק מ175 ל194 ורציתי לדעת אם זה טוב או שזה גבוה מדי. מה שמפחיד אותי שהוא ישרף אז אני צריך עצות לגבי הכרטיס להוריד תמהירות או שזה בסדר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 397 צפיות
  23. Started by yanir1,

יש לי כרטיס מסך geforce2 mx400 עשיתי לו אובר קלוק מ175 ל194 ורציתי לדעת אם זה טוב או שזה גבוה מדי. מה שמפחיד אותי שהוא ישרף אז אני צריך עצות לגבי הכרטיס להוריד תמהירות או שזה בסדר? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 593 צפיות
  24. יש אפשרות לפרק את המאוורר על הכרטיס מסך ולמרוח אותה? זה יתרום להורדה במעלות? אותו דבר מתחת למאוורר של הצ'יפסט? ואפשר להשקיט אותו איכשהו? כי קראתי שאם מנתקים אז זה לא טוב.. ואני לא יכול להחליפו בקירור פאסיבי (צלעות קירור) כי הקצה של הכרטיס מסך "יושב" לי מעל המאוורר של הצ'יפסט.. (MSI והתכנון שלהם...)

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  25. Started by Esparco,

מישהו יכול להציע על קירור להארדדיסק הוא עומד לי על 37 מעלות גבוהה לא??

• 14 תגובות
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.