עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני צריך למחשב של בן דוד שלי מאווור+סינק+משחה למעבד AMD 1900+, סוקט A אם אני לא טועה. צריך להיות שקט ויעיל. המאורר+סינק המקוריים של AMD גרוע רצח, הגיע אתמול ל-80 מעלות (!). כאשר המעבד רץ בטמפ' רגילה בסביבות 55 מעלות. המארז הוא של ENERMAX, מאוורר כראוי. ניתן לחרוג טיפה מה-200 ש"ח...אם זה הכרחי המחשב הוא: AMD 1900+ @ 1.6 (ללא OC) Gigabyte 7VRXP+ rev.2 מעדיף לרכוש מזיגזג (משם נקנה המחשב). תודה ליועצים.

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by eli_ezra,

יש מאווררים חזקים יותר מהרגיל למארז ? מה המומלצים? עדיפות לשילוב בין שקט לעוצמה ואולי גם שליטה במהירות

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  3. Started by RedHat_Lover,

אני רוצה להזמין כמה מאווררי 12 ס"מ בשביל המארז של Enermax, אתם יודעים אם הם יתאימו בגודל במקום השנים האחורים שיש שם? כלומר יש מקום לקדוח למאווררי 12 ס"מ שם? נ.ב איו לי עוד את המארז.

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Spirox,

בתאוריה, ככל שהמאוור גדול יותר, הוא יוכל לנוע במהירות פחותה יותר(=>פחות רעש) ולהכניס כמות אוויר גדולה יותר למארז. אבל כשאני משווה את המאווררים הבאים בנתונים(מדובר באותו דגם של מאווררים): 140: http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-140xt.html 120: http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120.html אין שום יתרון בנתונים בין ה120 ל-140; לא ברעש, ולא בדחיסת אוויר. מישהו יכול להאיר את עיניי?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by karpad,

שלום לכולם חבר שלי מחפש שני מאווררי 120 מ"מ לקומפיוקייס 6A19 כמה שיותר שקטים יותר טוב ושלא יהיו יותר מידי יקרים תודה לכל העוזרים ושכחתי לציין שיהיו בלי לדים ושטויות כי אין לא חלון במארז

• 6 תגובות
    • 623 צפיות
  6. Started by Nirro,

אני רוצה לקנות שני מאווררים חדשים למארז (6AR6-AL). המאווררים שקיבלתי איתו מרעישים לי מידי. המפרט הוא 965P-S3, E6700, עם FSB333, ו-DDR2 1G ב-667. על המעבד יש AC7. האפשרויות שראיתי הם : AC AF12025 מקדימה, ו- Arctic Fan 12 מאחורה (הבנתי שאי אפשר להרכיב אותו מקדימה). סה"כ 90 ש"ח בנעה. או : 2 מאווררי ThermalTake : Silent CAT 12CM. סה"כ 140 ש"ח. לפחות לפי הפרסום, המאווררים של TT יותר שקטים 2*16dB וב-AC זה 23.5dB + 24.5dB. אני יודע שבאתר מרבים להמליץ דווקא על ה-AC. אז על מה אתם ממליצים לי ? אפשר גם פירמות אחרות. אין צורך בלדים.

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  7. מישהו מכיר? לפי היצרן המאווררים האלה נותנים זרימה של כמעט 90 CFM, אבל לא מצאתי כאלה בארץ. מישהו יודע אם יש? או לחילופין מאווררים אחרים הנותנים זרימה דומה?

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  8. Started by הדוד משה,

פשוט שוכב פה איזה מאוורר אחד כזה, וחשבתי אולי... "לשלב" אותו במארז תוך הפעלת לחץ פיזי מתון אני לא אעשה זאת אם הוא סתם ישב שם ליופי, כמובן. יש סיבה להשתמש בדבר כזה בכלל? הוא דוחף אוויר כראוי?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by איתי הגיתי,

שלום רב יש לי שני קנדידטים סופיים למארז htpc, לאחד יש מאחור שני מאווררים 60 מ"מ, ולשני שני מאווררי 80 מ"מ. באתר החברה מצוין שה 60 נוסעים ב 3600rpm ויוצרים 25dBA. ה 80 מצוטטים על 2050rpm, ורעש של 21dba. השאלה: ההבדלים האלה משמעותיים? המארז שמכיל את ה 60ים מועדף עלי. אפשר לחבר את המאווררים האלה לגלגל מהירות חיצוני ולהחליש את המהירות במקרה הגרוע? (בלי לפגוע בקרור), כמו שיש לי במחשב אחר (zalman cpu fan). הציאו לי בפורום אחר www.hometheater.co.il לקדוח במארז של ה 60 חורים יותר גדולים ולהתקין בו מאווררי 80. כדאי? יש לציין שהשקט חשוב לי מאד. תודה! 60מ"מ: http://silverstonetek.com/products-lc03.htm 80מ"מ: http://silverstonetek.com/products-lc17.htm מפרט המחש…

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  10. Started by JSK,

יש לי התלבטות אחרונה לפני קניה. לא רציתי לפתוח עוד אשכול כדי לא להספים (יש לי 2 אשכולות בעמוד הראשון). אני הולך לרנות את המערכת: Intel Core 2 Duo E6300 Box Gigabyte GA-945P-S3 PQI DDRII 512Mb 667Mhz LEADTEK WinFast PX7900GS 256MB Sunbeam Transformer Western Digital WD1600JS עכשיו, יש לי 2 שאלות. לטרנספורמר אני מחליף למאווררים: ARCTIC COOLING AF8025 X2- שני מאווררי 80mm שיכניסו אוויר לחלון הצידי. ARCTIC COOLING Arctic Fan 8- מאוורר 80mm לגג שיוציא אוויר. איך תיהיה סריקולצית האויר? מאווררים טובים? יש מאווררים טובים יותר בתקציב של עד 140 ש"ח (לשלושתם)? תודה למגיבים

• 0 תגובות
    • 433 צפיות
  11. Started by OmriF,

לאחר שיטוט נרחב באינטרנט מצאתי כמה מאווררי LED 80 מ"מ למארז כמו שחיפשתי. מצאתי בפנדה את אלו: http://www.thermaltake.com/product/DCfan/LEDfan/a2387/a2387.asp המחיר של ארבעתם הוא 93 שקלים. בחיפוש בebay מצאתי את את זה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=330322425121 מאורר LED מואר כמו שחיפשתי במחיר מצחיק של 0.84 דולר ליחידה. ארבע יחידות יעלו לי 42.98 שקל כולל משלוח. 10 וחצי שקל לאחד. ראיתי שיש הבדלים מפרט של השניים כמו מידת הרעש שהם מפיקים. האם יש הבדל שנשמע לאוזן אנושית בין 21db ל-25db? ראיתי אפילו שמוצהר באייבי שהמאווררים שלו מצליחים להוציא יותר אוויר. מה אתם אומרים, שווה לקנות?

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  12. Started by Integer,

אני רוצה מאווררי 80 MM שקטים עד בינוניים לא צריך שיעשו אור או משהו אבל שיהיו זולים יחסית... איפה אני יכול להשיג כאלה ובאילו מחירים...?

• 1 תגובה
    • 474 צפיות
  13. Started by Oprapc,

קניתי לאחרונה 2 מאווררי Thermaltake 80mm 2900+-10%RPM 30db 37cfm וקודם כל תנו לי לציין שאני לא מוותר עליהם לג'נרי שהיה לי כי הם ממש חזקים ואני מת עליהם אבל הם מרעישים לגמרי. יש דרך שאני יוכל להפחית את הרעש שלהם או משהו? כי אני ממש לא מבין בקטע הזה. תודה מראש!!! 8)COOL

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  14. Started by JonyPony,

אני מחפש מאווררים 80MM שקטים, עדיף עם LEDים ירוקים וחיבור 3 פינים כמו גם מאוורר עם LEDים ירוקים בגודל 120MM שקט עם חיבור 4 פינים. מישהו מכיר\יודע?

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  15. Started by david32,

הבנתי שמאווררי 92 מ"מ ממש מרעישים , אפשר לדעת למה? ולמה הגודל הלא סטנדרטי (92 כשכול השאר בקפיצות של 20) שאלה נוספת היא מה היתרון בהם? הם מעבירים יותר אוויר ולכן רועשים יותר?

• 1 תגובה
    • 440 צפיות
  16. שלום לכולם, היום רכשתי 2 מאווררי AC , המומלצים בשל היותם שקטים וחזקים (Arctic-Cooling AF Fan 120 Exhaust/Intake) המאווררים שהיו לי במארז הם 120mm שהגיעו איתו. 0.30A , שהורדתי אותם ב SpeedFan ל10%/15% (15% מכניס אוויר, 10% מוציא אוויר) לפני שהרכבתי את המאווררים החדשים, אטמתי את החדר והקלטתי את המחשב ממרחק 1 מטר וממרחק 5 ס"מ עם המאווררים הישנים. המאווררים החדשים הם 0.13A (חלשים יותר מבחינת צריכת זרם) ואין אפשרות לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם דרך SpeedFan :-\ חיברתי את המאווררים החדשים והקלטתי בדיוק מאותם מקומות. לצערי, הרעש גדול פי 2 או 3. אמנם הטמפ' של הרכיבים ירדה ב5-10 מעלות לכל רכיב (4 HD / מעבד / לוח) , אך הרעש בלתי נסבל לידיעה, אורן.

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by liav12,

היי, ראיתי המון פעמים את המאווררים האלו ברשת (מפלצתיים, אם כבר מדברים), איפה ניתן להשיג אותם בארץ? ובמקומות אמינים? המחיר שלהם שפוי?? תודה!

• 8 תגובות
    • 685 צפיות
  18. Started by shushu,

הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על מאווררים של חברת PAPST בבקשה רק למי שיש ניסיון איתם

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by BuNKeR,

שלום לכולם, יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי (1900XT) המאוורר שלו(ZALMAN משהו כבר לא זוכר איזה דגם שמתי) זורק את האוויר החם כלפי תחתית המארז ושם אין אף מאוורר שיפלוט אותו החוצה ראיתי את זה ‏PCI Slot Blue Led Fan A2426‎ נראה לי פתרון מעולה לבעיה שלי מישהו מכיר את המאוורר הזה משתמש בו ?

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  20. מוציאים מהמארז אויר חם או מכניסים ?

• 13 תגובות
    • 652 צפיות
  21. מדובר במאווררי 120ממ שמגיעים עם המארז. מהירויות הסיבוב המתקבלות הן באותה יציאה על הלוח.(אחד המאווררים מתחבר פשוט ליציאה בלוח שלא מאפשרת ניטור מהירות). לשני המאווררים יש חיישני טמפרטורה ירוקים. האם יכול להיות הפרש כזה במהירות הסיבוב רק בגלל מיקום החיישן הירוק? תודה.

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  22. היי, מצאתי את המאווררים של CORSAIR סדרת AF ו-SP. 3X http://www.ebay.com/itm/181764641168 1X http://www.ebay.com/itm/121668448629 אני רוצה לשים אותם במקום המקוריים שהגיעו עם מארז NZXT פאנטום. האם המאווררים הנ"ל טובים ושווים קנייה? סה"כ 76$ כולל משלוח... האם יש מאווררי LED יותר טובים בארץ ששווים קנייה? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html שוב, מובילים ה-NOCTUA, ה-NAXUS וה-S-FLEX בקטגורית ה- 120MM לצערנו אי אפשר להשיג אותם בארץ

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  24. יש ברשותי מארז TT V7000A. ויש לי מאוורר למעלה של קולר מסטר עם לד אדום. כאשר הוא על 1000 RPM שזה מצב רגיל-הוא מוציא קצת אוויר מלמעלה. אבל כאשר אני מכוון על 1600 1700 RPM ואני נוגע בחלק של המאוורר למעלה-לא די בזה שהוא לא מוצא אוויר המארז גם מתחמם בגללו!!! ככל שהוא מסתובב מהר יותר יש אור אדום חזק יותר. מה ההיגיון פה? המאווררים רק יפים בצבע? לא עושים כלום מעבר לזה? רק עכשיו שמתי לב לזה... יש לציין שהמאוורר הוא 80 מ"מ. האם יש מאווררי 80 מ"מ שבאמת עושים עבודה כמו שצריך ולא במארז רק ליופי? כי גם כשהמארז פתוח ואני ס"מ עם היד מתחת למאוורר אני בכלל לא מרגיש שהוא שואב אוויר לעומת מאוורר אחר של TT שקיבלתי שהוא פשוט שואב ושקט אך ללא לד. והאם יש סיכוי כלשהו "לשדרג" את החלק למעלה של ה80…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by or0126,

אני רוצה לקנות מאווררים אתם יכולים להמליץ לי על חברות ולא יהיה יותר מידי יקר ד"א אני מאווררים בגודל 12 ו8

• 8 תגובות
    • 721 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.