אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
למי שקנה בחצי שנה אחרונה מחשב עם מאוורר מתוצרת אינטל- האם רועש בזמן עבודה?
-
- 6 תגובות
- 573 צפיות
-
-
היי, יש לי שאלה, המאוור שנמצא על הספק נכנס כל משהו כמו 30-40 שניות לפעולה, מסתובב במלוא העוצמה לאיזה 7-8 שניות ונכבה. (זה מאוורר חדש שהחלפתי היום..גם בקודם היה ככה) . כל פעם שהוא נכנס ומפסיק לעבוד יש פה רעש כאילו מינ' איזה אפאצ'י נוחת לי בחדר. מבחינת טמפרטורות בדקתי בEVEREST וזה נראה נורמאלי. קיימת אפשרות להגדיר איכשהו שהמאוורר יפעל באופן רציף? או לשלוט על המהירות סיבוב? תודה רבה!!
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי לכולם קניתי אתמול מארז compucase 6a19 ואשמח לקבל המלצות על איזה מאוורר נוסף כדאי לקנות שיתאים למאוורר שכלול במארז. תודה רבה על העזרה.
-
- 17 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אז ככה.. לפני כמה ימים החלפתי מאוורר ללוח האם ואני לא יודע מה לעשות עם המאוורר הישן שלי (מאוורר שבא ביחד עם הלוח)... לחבר אותו ללוח וכאילו יהיה לי מאוורר שני ללוח אם? או שזה יגרום לבעיות? תודה
-
- 4 תגובות
- 459 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש בסוף יולי AMD 4400 M2N-E מאוור FREEZER 64 PRO אחרי חודש שהמחשב אצלי פתאום המחשב עושה ריסטרטים אני פותח את המארז ורואה שהמאוורר כמעט לא מחובר בכלל, תלוי על חוט השערה. תושבת הפלסטיק הייתה שבורה קצת במין לשון שמחזיקה את גוף הקירור (יש שני לשונות כאלה למעלה ולמטה) שלשום כמעט עוד חודש אחרי זה המאוורר נופל בתוך המארז באמצע שהמחשב דלוק!!!! והמחשב נכבה... הלשון בצד השני הפעם שבורה... הלכתי לחנות החליפו לי אבל הפעם לקחו ממני 48 שקל המחיר של התושבת..... יש למישהו מושג מה דפוק עם זה? אני לא מזיז את המחשב בכלל, בקושי פותח אותו לחבר הארדיסקים.... למה גוף הקירור לא אוהב את המעבד שלי?
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
הפנטיום 4 1.8A שלי רץ ב2.5GHZ. עד עכשיו השתמשתי בקירור הסטנדרטי שהגיע איתו, מארוור 3500RPM פשוט. המעבד היה על 25 מעלות, עכשיו בחורף. הוא החל לקרטע, אז קניתי מאוורר אינטל סטנדרטי חדש. הוא רק על 2200RPM. המעבד עכשיו על 35 מעלות האם לא הסברתי את עצמי נכון בחנות כשלקחתי מאוורר כזה? איך אני נותן למאוורר הזה עוד קצת RPM?
-
- 12 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום, מדובר במחשב חדש, מעבד i3-8300 עם המאוורר של אינטל (נקרא PCG 2015C). לוח אם - Gigabyte B360M-DS3H. בכל הפעלה של המחשב המאוורר מיד מגיע ליותר מ-3000 סל"ד, למרות שהמעבד ב"איידל" והטמפרטורה שלו היא בסביבות 32 מעלות בלבד. ניסיתי להעביר ב-BIOS ל-"Silent Mode", זה לא עושה כלום. לפי ההגדרות ב-BIOS בטמפרטורה הזו גם ב-"Normal Mode" המהירות של המאוורר אמורה להיות בערך 50% - אני לא בטוח כמה זה בסל"ד אבל לא נראה לי שמעל 3000. הרעש בלתי נסבל ☹️ להבנתי הבעיה ב-BIOS, אני צודק? ככה או ככה, מה אפשר לעשות? תודה!
-
- 18 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מאוורר בגודל 120 מ"מ, שיהיה כמה שיותר חזק, לא משנה לי הרעש, היקר שיהיה בצורה סטנדרטית ועם אפשרות לשליטה דיגיטלית (ע"י תוכנה יעודית כמובן, אגב על איזה תוכנה אתם ממליצים שעובדת בלינוקס?) ושיכלול לדים כחולים או ירוקים\רגיש לUV בצבעים הנ"ל. דבר אחרון, שהמאוורר יימכר בחנויות:Pandas, NoaComp, עם עדיפות לנועה. תודה מראש, דני.
-
- 2 תגובות
- 488 צפיות
-
-
מת לי מאוורר באחד המחשבים בבית. הרוחב שלו הוא 12 ס"מ וכתוב עליו שהמתח הוא 12V והזרם הוא 0.3A. אפשר המלצות על מאוורים שעונים לתיאור הנ"ל ומוגדרים שקטים? עדיף בחנויות באיזור המרכז אבל לא קריטי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
פשוט המעבד שלי במאמץ עובר את ה80 מעלות תודה רבה מראש!!!
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אני קונה את המארז הזה http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6252 ואני יודע שהוא לא מאוורר מספיק . אז אני רוצה להוסיף מאוורר אחד או 2 . מתוכנן OC קל . לא צריך גוף קירור , צריך מאוורר . אז אני רוצה מאוורר עד 30 שקל , לא משנה אם שקט או רועש , אבל שיקרר . ( אני מעדיף לקנות בזיגזאג - www.zigzag2000.co.il )
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום החלפתי היום לוח אם, ומשום מה המאורר של המעבד (ARCTIC COOLING FREEZER-7-PRO) לא עובר כרגע את ה 550RPM, בלוח הקודם הוא היה עובד על מהירויות משתנות (ע"י speed fan) מ 1000~4000 RPM . טמפ' המעבד כרגע היא 34 מעלות שזה בסדר, אבל המהירות נמוכה... בדקתי גם בBIOS וגם ב speed fan ובשניהם הטמפ' והמהירות זהה. בלוח החדש אני גם לא יכול לשנות את המהירות של המאוורר... (הלוח החדש הוא GA-P35-DS3L ) רעיונות ? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשב שלי המאוורר עובד ב"גלים" כלומר כאשר אני מפעיל משהו פשוט שצורך משאבים (אפילו סתם פתיחה של אקספלורר) פתאום אני שומע רעש חזק מהמאוורר. שמתי תוכנה שתעקוב אחר הסיבובים שלו וגיליתי שכשהוא עושה את הרעש הוא מגיע ל3800 RPM בעוד שבמצב הרגיל שלו הוא ב2000 RPM חשבתי שהמאוורר תקול ופרקתי אותו על מנת לקנות חדש. המאוורר עצמו (לאחר הפירוק מהלוח אם) כולל צלעות הקירור נראה במצב טוב (בקטנה אבק פה ושם). אציין כי התוכנה מראה לי שטמפרטורת הCPU שלי היא בין 60-70 מעלות! האם הבעיה היא באמת במאוורר? או במשהו אחר ואני הולך סתם להחליף מאוורר תקין? זה מאוורר שיושב על הCPU. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום עז המצב הוא כזה יש לי יותר מידי מאווררים 80 מ"מ ואין לי לאיפה לשים אותם עז האם היה אפקטיבי לחבר שני מאווררים אחד על גבי השני בעזרת דבק חם (כמובן לא לחבר את החלק המסתובב עצמו אלא רק את הגוף)
-
- 1 תגובה
- 489 צפיות
-
-
-
שלום יש לי לוח אם IC7 והמאוורר שלשעליו הפסיק לעבוד. האם אני יכול להסתפק בהיטסינק שיש שם עכשיו, או לקנות אחר, או שאני צריך להחליף מאוורר? תודה רבה על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד - הוא עושה רעשים! אז אני לא ממש בור בכל נושא המחשבים (הייתי פעם תומך טכני באיזה פורום -ויסטה פורום .. מכירים ?) בכל מקרה פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק , הרעש כמו שבדקתי לא הגיע מספק הכוח , הוא ללא ספק יצא ממאוור המעבד .. אז מה שניסיתי לעשות זה לשמן את כל העסק , אבל אז נתקלתי בבעיה , הסרתי את המדבקה שמאחוריה מסתתר הציר שאני אמור לשמן , אבל מסתבר שהמאוורר הותקן הפוך (ככה הוא בא) ואין שום אפשרות להוציא אותו משם . המאוורר בנוי כך : רק שאצלי אין ברגים (רק עיגולים שחורים) ובצד שמאל יש ידית כזאת של נעילת המאוורר ( הרמתי אותה אך עדיין כל העסק לא זז!) ניסיתי להכניס את השמן עם קשית מיוחדת בלי לסובב את המאוורר אבל עדיין יש רעש..…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
יש לי לוח Gigabyte 7VTXH+, המגיע כמובן ללא מאוורר על הצ'יפסט. יש לי מאוורר ישן 40 מ"מ, למי שזוכר את המאווררים על הפנטיום 200, בדיוק כזה. חשבתי להתקין אותו על ההיטסינק של הצ'יפסט, הבעיה היא שהמאוורר קצת גדול יותר מההיטסינק עצמו, לכן את הדרך היחידה לחבר אליו את המאוורר ראיתי בהדבקה של המאוורר לשני התופסנים מפלסטיק המחברים את ההיטינק ללוח האם (יש שם לדברים האלה?), האם יש דרך אחרת? והאם בכלל הקירור הזה יהיה משמעותי? ההיטסינק חם ,אפילו חם מאוד, לאחר כיבוי המחשב.
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
מאוורר כלשהו נשאר על 4500 פלוס מינוס RPM וזה חופר אש ! מישהו יכול להגיד למה זה ככה ? המעלות בסדר גמור..בערך 40 באינטרנט.. אני מפחד שהמחשב יתחיל לעוף !
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המאוורר הקטן שנמצא על הצ'יפסט של הGA-7DXR שלי מסתובב לאט, עושה המון רעש ולא רוח. איפה אני מוצא עוד מאווררים כאלה קטנים? ואם זה בטוח להסיר אותו? הוא נמצא עם ברגים על איזה איציק קטן ואם אני עושה תנועות סיבובויות הלך הלוח אם אני חושב.
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ברשותי מארז 550D של קורסאייר עם שלושה מאווררים. שניים מקדימה שמכניסים אוויר ואחד מאחורה שמוציא. אחד המאווררים הקדמיים פועל במהירות נמוכה (430 RPM) ולא מעלה אותה כאשר המחשב מתאמץ, איך אני יכול לדאוג שהוא יתאים את המהירות לטמפ', או לחלופין להעלות את המהירות באופן קבוע? **לוח האם הוא Gigabyte GA-B75-D3V כאשר יש לו רק שני חיבורים כביכול שמאפשרים שליטה על מהירות המאווררים (4 פינים) ואליהם חיברתי את הקירור של המעבד ואחד מהמאווררים הקדמיים. ונראה שספידפפ גם כן לא מאפשר לי לשלוט במהירות שלו...אם כי אני לא בטוח שאני יודע להשתמש בתוכנה כמו שצריך בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כותרת.. חיברתי את המאוורר ל3 פינים ללוח אם.. והוא פועל רק על 930rpm למרות שבאוברקלוק עשיתי את האופציה שהמאווררים תמיד יפעלו לי על הכי גבוה
-
- 6 תגובות
- 786 צפיות
-
-
קניתי ספק חדש של SEASONIC שמגיע עם מאוורר פנימי 120 מ"מ שמוציא אוויר מחוץ למארז, האם במקרה כזה נדרש גם מאוורר נפרד למארז? (כרגע אין לי) או שהמאוורר של הספק יספיק?
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
הוא מטריף אותי !!! כמו טרקטור מנייטורי שפועל לי באוזן !!! החלפתי ללוח חדש וכנראה המואארר של הצ'יפ לא משו ... הוצאתי אותו שיחקתי קצת נתיתי לו איזה טיפת שימון (למרות שהמחשב חדש) לא עוזר אפשר לנתק אותו או שלא בריא ? נ.ב גם על 100 אחוז וגם על 50 אחוז עושה רעש
-
- 11 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי בנושא ??? יש דבר כזה מאוורר צבעוני (זאת אומרת שהוא מאיר כאשר הוא מחובר למקור מתח) או שכל התאורה שלו היא בנייה עצמית ??? אם מישהו יודע משהו בנושא שיעזור לי בקשה אם תוכלו גם לפרט מחיר זה יעזור מאוד..... עדיף להזכיר גם את שם חברת המאוורר שאני ידע מה לקנות.... תודה לכולם...!!!
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-