אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, יש לי את הכרטיס והקירו הנ"ל והוספתי לו מאוורר 120 השאלה שלי אם המאוורר אמור להכניס או להוציא האוויר?
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת: אם מחברים מאוור מסןג SMARTFAN ישירות ללוח אם אם 3 פינים האם הוא יכול לשרוף אותו?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי... בשיטוטיי באינטרנט בניסיון למצוא את קירור המארז המושלם הגיחה לפני לפתע המפלצת הזאת http://www.sunoneurope.com/ecatalogue/maglev-fan/p52-pmd12038.pdf (הסתכלו על ההכי למעלה...) 120X120X32 על 4200 סל"ד עושה רעש מפלצתי של 54 דציבלים.... ויוצר זרימת אוויר של 190 CFM...כן כן אתם קוראים נכון. אבל אני מסתבך קצת באתר ולא מוצא איפה לעזאזל אפשר לקנות את זה. מצאתי דגמים מוחלשים שעושים 90 CFM בערך אבל אני מוכן להשקיע כל סכום במפלצת... אם מישהו יודע או אפילו מוכן לחפש (חרשתי את גוגל ללא תוצאות), איפה אפשר לקנות ולא משנה בארץ, בארה"ב או באירופה...אשמח לעזרתכם! אם יום אחד אני אתעשר אני אבנה מארז פרספקס עם 4 כאלה שניים אחוריים ושניים קדמיים, המחשב יעשה רעש של 200 דציבלים בשיא ובער…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מצאתי בבית מייבש שיער פירקתי אותו ולקחתי את המנוע והפרופלור. חיברתי את המנוע לאחד מהתקעים של הספק כוח ויצא מאוורר חזק לאללה שמתאים לאוברקלוקינג רציני ביותר. אם תסתכלו על הכבלים אז יש אדום, 2 שחורים וצהוב. תחברו לאדום ולשחור יצא מאוורר דיי חלש. תחברו לצהוב ולאדום יצא מאוורר דיי חזק. תחברו לצהוב ולשחור ויצא מאוורר חזק בטירוף.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, קניתי מאווורר כמו שרשום למעלה ולפי מה שהבנתי הוא לא מתאים לסוקט של Q6600. זה נכון או שאני טועה? (עדיין לא קיבלתי את המחשב) ובכלל, האם זהו מאוורר טוב ואיכותי?, כי המחיר אמור להצדיק את זה (250 ש"ח) אני מקווה שלא אכלתי אותה ???
-
- 6 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מערכת מחשב פנטיום 4 3.0GHZ, עם מאוורר מעבד אחד ומאוורר מארז אחד פשוט (דופן). לפני כמה ימים הוספתי 512MB זכרון RAM ומאז אני מקבל באופן קבוע, אחרי פרק זמן מסוים, או במהלך משחקים "כבדים" בגרפיקה את מסך המוות הכחול שמודיע על IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. בשיחה עם חבר שמבין קצת בהודעות הוא הסביר שרוב הסיכויים שמדובר בבעיות חומרה. כשבדקתי סטטוס הטמפ' והאוורור אצלי בעזרת אוורסט ו-Speedfan התברר שמאוורר המעבד שלי עובד במהירות של בערך 2500 RPM, כשאני מבין שהוא צריך לעבוד על לפחות 4000 RPM. מה הפתרון? האם להחליף מאוורר מעבד? להוסיף מאוורר מארז? פתרון אחר? אשמח לכל עזרה
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
מסתבר ש AC Freezer 7 Pro Rev2 לא נכנס במארז ANTEC NSK2480 . אני מחפש מאוורר אחר (עד 100 ש"ח). Freezer 7 LP יספיק לE6300?
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
במחשב קטן וישן, מאוורר 60mm בקידמת המארז מוביל אוויר דרך תעלה לצלעות הקירור שמעל המעבד.. הוא מחובר ב- 3 פינים, מהירותו משתנה אוטומטית ובעומס הוא נורא מרעיש.. שמתי לב גם שהמשחה הטרמית בין המעבד לגוף הקירור (הצלעות) שמעליו, התיבשה/התאדתה.. 1. לשים משחה? איזה? 2. מאווררי 60mm, מצאתי רק שניים.. בסל"ד גבוה ורעש מוצהר נמוך.. עובדים במהירות קבועה (ללא תלות בפין השלישי): EverCool EGF-6 http://www.evercool.com.tw/products/fan_egf.htm Skythe Mini Kaze 60 http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/mini-kaze-60-mm.html יש אחרים? מה אתם אומרים? תודה רבה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה המחשב התחיל להרעיש במיוחד, לאחר בידוד התקלה הבחנתי שהבעיה נובעת ממאוורר המעבד. המעבד שברשותי הוא CORE 2 QUAD Q8300 2.5GHZ מחשב בן כשנתיים. המאוורר של המעבד מרעיש במיוחד, פירקתי את המאוורר שימנתי וניקיתי אותו ואת המחשב שהיה מפוצץ באבק. העניין לא נפתר. לפי דעתי המאוורר התחיל להסתובב מהר מהרגיל כנראה עקב בעייתי חימום של המעבד. השתמשתי בתוכנת CORE TEMP שקראתי כמומלצת באתר. התוצאות של התוכנה מפורטות בתמונה שהעלתי. ברצוני לדעת: האם זו טמפרטורה נורמלית? מה יכולות להיות הסיבות שהמאוורר מסתובב כל כך מהר\ מרעיש מלבד תקלה במאוורר? במידה ואני צריך להחליף מאוורר, האם אני יכול להחליף רק את המאוורר או שאני חייב להחליף גם את גוף הקירור? נ.ב לפני כמה ימים נתקע לי המחשב…
-
- 17 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
בוקר טוב. יש לי בעיה מטרידה, המאוורר של המעבד הוא בעל הצתה מאוחרת. מדובר ב-P4 Prescott על -ASUS P4S800D ולפעמים שאני מפעיל את המחשב הוא נתקע במסך פתיחה, אחרי כמה כיבוי כולל של המחשב והפעלה מחדש הוא מתחיל לעלות וזורק הודעת שגיאה "OVERCLOCKING FALIED". בדקתי את העיניין על איזה OC לאזעזל הוא מדבר, וראיתי שה-RPM של המאוורר של המעבד נמוכה (2200 RPM) אבל לאט לאט עם הזמן המהירות עולה עד ל-4000 ואפילו יותר. המחשב עבר ניקוי מבפנים, התווסף לו מאוורר אבל עדיין פעם בכמה זמן אני מקבל את הודעת השגיאה הנ"ל. מה ניתן לעשות ע"מ שהמאוורר יתחיל את הפעולה שלו ישר על RPM גבוה וכך ימנה מימני את העצבים של לכבות ולהפעיל מחדש את המחשב כל פעם. שאלה נוספת שלא ממש קשורה לבעיה: המעבד לא בעבודה מואמצת …
-
- 14 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב לא חדש עם מעבד Core 2 Duo (תושבת 775) והמאוורר שלו עושה רעש בלתי נסבל בשבילי. אני רוצה להחליף אותו במאוורר שקט יותר (Zalman CNPS10X Quiet, דעתכם?) ושאלתי היא כדלקמן: האם בבוא העת כשאקנה מחשב חדש עם מעבד חדש, במידה והתושבת תתאים, האם אוכל להשתמש במאוורר שאני רוצה לקנות למעבד הקיים שלי? במילים אחרות, האם מאווררי המעבדים האלה הם "רב-פעמיים"? תודה
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
המאוורר של המעבד שלי רועש כמו טרקטור אבל אני חייב שהוא יעבוד ב 3 אלף סל"ד בגלל החום... אם אני אשמן את הצירים הוא יסתובב יותר בשקט או שמשהו אחר גורם לו להיות רועש ?
-
- 9 תגובות
- 977 צפיות
-
-
כשמדליקים את המחשב - מאוורר המעבד לא מסתובב ומשמיע זימזום.לאחר זמן מה המאוורר מתחיל להסתובב, הזימזום פוסק והכל בא על מקומו בשלום. הזמן שלוקח למאוורר להתחיל מתארך ואני חושש שאגיע למצב שהוא לא יתחיל להסתובב כלל. המעבד הוא P4 3GHZ על תושבת 775. המאוורר הוא מקורי של אינטל. עד לא מזמן הייתה לי בעייה שאחד המחברים נגע בבמאוורר והשפשוף השמיע רעש נוראי - אבל המאוורר הסתובב. הזזתי את המחבר ואין יותר מגע עם המאוורר אבל אז התחלתי לשמוע את הזימזום באיתחול. ניסיתי לשמן את ציר המאוורר, למרות שכשסובבתי אותו ביד הוא הסתובב חלק וללא מעצורים. בדיעבד כנראה שלא הייתי צריך לעשות זאת משום שהמדבקה שמסתירה את ציר המאוורר לא נדבקת מחדש והיה צורך לאלתר עם סלוטייפ. כמובן שהשימון לא עזר. האם עלי להחל…
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
חשבתי על רעיון נחמד, נכון יש מעבד? ועליו שמים hsf, והמאוורר לוקח אוויר, ובעיה היא שלפעמים הוא לוקח אוויר חם, נכון? אז למה לא לשים בדלת, מעל המעבד עוד מאוורר, שידחוף אוויר על הHsf, יכול לצאת oWNz!
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אהלן, החלפתי לאחרונה מאוורר מערכת ('12) ונראה לי שהוא מסתובב ממש לאט(ויזואלית), אין לי מושג איך הסתובב הקודם וגם אין לי בעיות מיוחדות במחשב שאני יכול להאשים את המאוורר בהן, אבל: 1. בביוס רשום תחת system fan שהמהירות היא 0RPM 2. הורדתי את התוכנה Speed Fan ויש שם רכיב אחד שרשום שהוא ממש חם מדיי(69 מעלות). המחשב שלי הוא AMD Athlon64 עם לוח Gigabyte K8NF-4 Ultra, דיי ישן כמו שאתם מבינים. יש לי כרטיס מסך של ATI HD4850. איך אני יכול לדעת אם המאוורר מסתובב כמו שצריך באמת או לא, כי אני לא מבין מי זה הרכיב שמסומן כחם מדיי. אולי זה הכרטיס מסך? מקווה שתצליחו לעזור לי,תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום! לא מזמן פתחתי את המחשב שלי כדי לנקות אותו וניקיתי גם את מאוורר ה-120mm שלי.אבל לאחר שהחזרתי אותו למקום והפעלתי את המחשב הוא פתאום לא הסתובב.נתתי לו דחיפה קטנה ורק אז הוא התחיל להסתובב.וככה זה עכשיו-צריך לתת לו דחיפה כדי שהוא יסתובב,וזה בלתי נסבל..קניתי מאוורר 120mm חדש אבל בכל חשבתי לעצי שאולי אפשר לעשות משהו עם המאוורר הזה,ואז אני ארוויח עוד מאוורר... אז זה אבוד או שאפשר לעשות משהו? תודה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 692 צפיות
-
-
קניתי מחשב עם מעבד פנטיום 4 1700 והמאוורר עושה רעש מעצבן אמרו לי שזה נורמלי ואם אני רוצה שקט אז לקנות מקרר מים או מאוורר מתקדם יותר תמליצו מה ואיפה לקנות וכמה זה בערך יעלה
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי P4 די סטנדרטי, שמשמש להקלטות מוסיקה (כרטיס קול לא סטנדרטי בכלל). הרעש של המאוורר מאוד מפריע ונשמע בהקלטה. קניתי מאוורר שהמליצו עליו ב- pchardware בתור מאוורר טוב. אולי הוא קירר טוב (primus נדמה לי) אבל הוא הרעיש עוד יותר מהגנרי. אני מחפש רעיון טוב לקירור המחשב, ומוכן להשקיע כסף (לא משהו מופרז, ואני לא אשים את המחשב במקרר). ראיתי ביקורת על Aerocool DP-101 באתר. זה פתרון טוב? הוא יתאים למעבד שלי? תודה לכל מי שיוכל לעזור בפתרון!
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
יש לי מעבד עם ליבה 775 שמרעיש הצורה מחרידה. speedfan מראה טמפ של 62c ~ ו בסביבות 4800 סיבובים לדקה. זה הרי לא הגיוני עם נצילות מעבד של ~8% . המאוורר שיש לי הוא המקורי של המעבד. יש איזה מאוורר שיכול להשקיט הכל - אין לי בעיה של תקציב! תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
ברשותי מחשב מבוסס על פנטיום 2.4C עם קירור מקורי. לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב. לא פירקתי את ההיטסינק רק שחרתי קצת עברתי עם מברשת על המאורר כמו שתמיד אני עושה. כשהדלקתי אותו שמתי לב שהמחשב מרעיש יותר ממקודם. יש לציין שלפני הניקוי המעבד היה בOC מאוד קטן ל2.6 וכשהדלקתי אותו הוא חזר למהירות רגילה. כאילו הביוס התאפס. אני לא יודע לוודא את זה אבל לדעתי הרעש נובע מכך שהמאורר עובד על RPM גבוה יחסית (לא יורד מ 2400), וזאת למרות שהטמפטורות נמוכות (35 בidle). דבר חדש שלא היה לפני הניקוי. כי במצב מנוחה המאורר היה שקט יותר. האלה אם זה נובע ממשהו שעשיתי בניקוי אן ממשהו בביוס שאני צריך להגדיר שוב (למרות שעברתי על כל האפשרויות ולא ראיתי משהו רלוונטי) עזרתכם חשובה …
-
- 11 תגובות
- 876 צפיות
-
-
כשאני מכבה את המחשב ומדליק אותו אז ברגע שאני מדליק יש קול חזק של המאוורר של המארז ואחרי כמה דקות וכמה דפיקות על המארז זה מסתדר והופך לשקט האם יש בעיה במאוורר? ומה מומלץ לעשות במקרה כזה? תודה לעוזר
-
- 14 תגובות
- 879 צפיות
-
-
יש לי מאוורר על השבב הצפוני שכבר ממש התחיל להרעיש ולהסתובב באיטיות. איפה משיגים מאווררים כאלה קטנים והאם זה בטוח להוריד אותו או סתם לנתק אותו מהזרם?
-
- 14 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את המערכת הבאה I5 2500K @4.3GHz CM V6 (cooler-master) CM690 II basic המחשב שלי עומד על איזור ה-40 בIDLE (אינטרנט וכדומה) בלילה אני משאיר את המחשב דלוק ואני שומע את המאוורר מתחיל לעלות RPM וזה מעצבן אותי !!!(מדובר במאוורר של המעבד) אני חושב להחליף את המאורר עצמו או כבר להשקיע ולעבור לנוזל (4.3GHZ עם המעבד) מה אתם אומרים ? אז בזמנו הציעו לי את הRS240 או RX240 של XSPC .. ואני חושב שאני מוכן להשקיע 150 דולר על קירור שכזה (אם כדאי). אשמח להצעות נוספות! ועוד משהו, כשאני נוגע בקירור עצמו אני מרגיש כאילו אני יכל לסובב אותו במקום(אני מצליח להזיז אותו ימינה שמאלה בקטנה בלי להפעיל לחץ) - זה קצת מלחיץ אותי, ככה זה אמור להיות? 2. יש לי שנה עם המחשב, להחליף משחה ולעש…
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-