אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני עובד פה במפעל שנאים ויש פה מאוררי 230V של SUNON הם עשויים מברזל ועבים פי 2 מאחד רגיל מישהו מכיר אותם ? יש לחברה אתר או משהו ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לו 2 חיוברים.. אחד לווסט מהירות ידני. ואחד לווסט מהירות ע"פ טמפ'. איך אני אמור לחבר את הווסט טמפ'? תודה
-
- 5 תגובות
- 607 צפיות
-
-
אהלן חבריה.. אחרי השדרוג היום של הקירור המעפן והרועש של הכרטיס מסך לACCELERO S1 שקט וקר (שחיברתי אליו מאורר 12 ס"מ של AC, זהה לזה שבקדמת המארז), הבנתי שהמאורר האחורי במארז, ZALMAN F3, נורא רועש.. שני המאוררים הנ"ל של ARCTIC COOLING, חדשים, פועלים באופן חרישי למדי אפילו ב1500 סל"ד. לעומת זאת, הזלמן F3 שמסתובב בסביבות 1800 סל"ד,כשלא הצלחתי לשנות את המהירות,רועש נורא.. האם זה נובע מעצם היותו זלמן F3? או שאולי הצטברות של אבק שניתן להפטר ממנה בקלות גורמת לכל הרעש? או שאולי אלו בכלל 300 הסל"דים הנוספים? בינתיים ניתקתי את הזלמן, מפני שהוא מרעיש נורא.. אבל האם אפשר להציל אותו? או שאני אאלץ לקנות מאורר אחר שקט יותר במקומו? ובנוגע לשני המאוררים של AC, איך אני יכול לשלוט על המהירות …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עם OC קל ביותר... (באס 192 במקום 180) והטמפ' על 50 מעלות במצב רגיל ועל 58 מעלות במצב עמוס... כך שאני לא צריך איזה מפלצת... אני צריך משהו שקט זה מה שחשוב לי - השקט. הלחמתי כבר מפסק למאוורר צד (80MM) כדי שיעבוד על 5V רוב הזמן וככה יהיה לי שקט... כנ"ל לגבי המאווררים 120MM הקדמי והאחורי... הם עובדי אצלי על 5% מתפוקתם המלאה (בעזרת SPEED FAN) , הכל שקט ויפה חוץ מהמאוורר של המעבד... הוא מרכז הרעש כעת ואשמח להיפטר ממנו (זה המקורי של AMD) לטובת איזה מאוורר חדש טוב או מצידי אפילו רק גוף קירור (הכי שקט בלי מאוורר.. לא?) שמעתי על גופי קירור שעובדים עם מים בתוכם או משהו כזה חדש... אשמח לשמוע המלצות מה כדאי לקנות ומה מידת הראש לעומת אפקטיביות. תקציב: עד 150 ש"ח תודה לכם
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! יש לי 3 מאווררים במארז, אחד של המעבד, ואחד של הכרטיס מסך פתחתי כרגע את התוכנה SPEEDFAN כדי לראות את הטמפרטורות... ופתאום אני רואה שמאוורר 2 שהוא במארז עצמו לא נראה בתוכנה. פתחתי את המארז כדי לראות שהוא בכלל עובד, הוא עובד, מכניס אוויר אבל לא רואים את הסיבובים שלו בתוכנה. (מצורפת תמונה של מה שראיתי) למה זה קורה? בדקתי חיבורים, מחובר טוב, בדקתי גם בביוס, גם שם הוא לא מראה את הסיבובים שלו... תודה על העזרה! מורן [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום. יש לי מארז של HEC עם מעבד פרסקוט - תנור גרעיני... המאוורר האחורי (ענק - נראה כמו 7 אינץ' ) שבק חיים וכשבאתי להחליף ניצבתי בפני דילמה : לאיזה כיוון תבוא הרוח פנימה או החוצה ? מדברי תוכלו להבין שפשוט פירקתי את המאוורר הקודם מבלי לבדוק את הנושא ה"פעוט" הזה. אשמח אם תעזרו. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אחותי הרסה לי את המאוורר האחורי כשביקשתי ממנה כשתנקה, כששדרגתי את המחשב. איזה מאוורר כדאי לקנות בתקציב של ~100 ש"ח (אני צריך כמה אופציות ואת ההבדלים ביניהם). סדר עדיפויות: 1. שקט ככל האפשר 2. קירור ברמה טובה (אפשר טיפה להוסיף כסף אם יש מוצר מעולה) 3. אשמח לאופציה לשינוי מהירויות דרך כבל פשוט שכבר מחובר למאוורר כמו שיש לי היום.
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה: המחשב שלי בן ~חצי שנה בערך.. מפרט אפשר לראות בצד.. מזה כמה זמן שהמאוור האחורי שבא עם המארז (6A19) לא עובד. בהתחלה,לפני שהוא הפסיק לעבוד קליל, הוא היה מציג נתונים מטורפים לSPEEDFAN ולBIOS, כל מיני קפיצות לא הגיוניות למספרים כמו 300,000 וכו'. מאוחר יותר הוא לא היה מתחיל לעבוד כשהדלקתי את המחשב ורק אחרי "פוש" ידני קטן הוא היה מסתובב ועובד כמו שצריך. בשלב כלשהו הוא פשוט הפסיק לעבוד. אם אני מסובב אותו קצת עם האצבע הוא ממשיך להסתובב עוד קצת, אבל זה נראה כאילו הוא פשוט לא מקבל מתח מהמעבד.. או שאולי החיישן שלו הלך? דחפתי אותו לתוך הכרטיס מסך, כי ממש חם שם, וכלום. יש לציין שהוא כן מזוהה ע"י הBIOS, ושאם אני מסובב אותו קצת עם היד המהירות שלו שם עולה מ0 לקצת יותר.. לאחר…
-
- 8 תגובות
- 630 צפיות
-
-
יש לי מעבד שמגיע לטמפרטורות מטורפות - גם בלי לעשות כלום, הוא לא הגיע עם מאוורר מקורי - למרות שזאת הית הדרישה שלי אלא עם מעבד תחליפי מישהו יכול לומר לי האם באמת כמו שסיפרו לי "המאווררים של אינטל" לא שווים כלום - ושאכן המאוורר התחליפי הזה הוא יותר טוב משל אינטל מקורי ? לי זה נראה כמו מעבד ב50 ש"ח שחוסך לחברה לרכוש מעבד + מאוורר מקורי בחבילה אחת מקורית ואיכותית, לא פחות מגירסת BOX ובמקום זה שמים לך מעבד שהגיע בסוג של "תפזורת" בלי מאוורר מקורי ככה גורמים לך גם לשלם יותר על כביכול תוספת "מאוורר" ובמקום לשדרג לך את הקירור - משנמכים לכם גם את הקירור וגם את המעבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144165899.jpg&msgid=144165899
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את המעבד E7200, התקנתי לו גוף קירור Arctic-Cooling Alpine 7 PRO for 775 כשהדלקתי אותו זה ניראה כאילו המאורר מיסתובב לאת מידי. בדקתי בביוס וכתוב שם קצת יותר מ 1000 RPM זה נורמאלי? על הקופסה כתוב 3000 ניסיתי לשים את המאוורר המקורי של INTEL וגם הוא מסתובב באותה מהירות. זה בסדר?
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
2 מאווררים בצד מכניסים + 2 מאווררים בגג מוציאים + אחד מקדימה + אחד מאחורה (כולם 120 ס"מ) יתנו נאי מניח טמפרטורות יותר נמוכות מאשר 1 בצד 1 בגג אחד מאחורה ואחד מקדימה ... ההפרש יהיה זניח או ניכר ?
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת בכרטיס הזה את המהירות של המאוורר ? ואיך אני יכול לדעת אם הוא עובד מהווינדוס? (בלי לפתוח את המארז כל פעם)
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=DDF-S81-U1&other_title=+DDF-S81-U1+Dual%20Storm יש כזה בארץ? ועם הוא באמת יכול להביא שיפור מול מאוורר רגיל. 80ממ.
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
הטמפ' של הלוח אם שלי היא בערך 30 מעלות עכשיו זה טוב????) אם אני אוסיף מאוורר בגג של המארז שיוציא אוויר תרד הטמפ' של המעבד? בכמה בערך?
-
- 12 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה פשוטה לגבי מיקום מאוורר שאני הולך להוסיף בצד של המארז, מיקום החורים למאוורר בדלת המארז הוא פחות או יותר מול סלוט הPCI-E, כלומר מול כ. המסך. כ. המסך שאני הולך להרכיב הוא INNO3D GTX260 FREEZER X2 http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gtx200/gtx260_freezerx2.html והקירור כביכול לא מוציא את האוויר החם מתוך המארז החוצה כמו כרטיס סטוק אלא חלקו גם נשאר במעגל האוויר במארז ויוצא באמצעים אחרים. השאלה שלי היא האם לכוון את המאוורר בדלת הצדדית כך שיוציא אוויר חם כביכול הנפלט מהכרטיס, או שיכניס אוויר קר על הכרטיס ובכללי לתוך המארז? 2 המאווררים האחרים במארז הם בהרכב קלאסי - מאוורר מקדימה מכניס ומאוורר מאחורה מוציא.
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
-
אני מעוניין בקניית מארז בעל מאוורר עליון. כאשר המחשב יהיה כבוי לא יהיה שום דבר שימנע מאבק ליפול פנימה. מומלץ? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד ל4.1 מ 2.8 ומעבר לזה אני רואה שהטמפ קצת גבוה מה שגורם לפעמים למחשב להתקע באמצע משחק כבד פעם ב ........ והאצתי את המאווררים ל100% ... אולי יש אפשרות לעלות מתח או משהו בסיגנון ולהאיץ יותר את המאווררים? בכללי אני רוצה מאוורר למעבד i5
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום האם מישהו יודע מה סוג המאוורר שמגיע יחד עם כרטיס 6800 ??? האם ניתן לאחליף רק את המאוורר לשקט יותר :s05: מעוניין בהמלצות למאוורר כזה, (אם יש) עודד
-
- 5 תגובות
- 451 צפיות
-
-
http://pctip.co.il/reviews/AEROBlower3.php זה נכון? באמת הם מקררים טוב? לפי מה שאני יודע זה לא שווה כלום אבל אפ פעם לא ניסיתי.... שווה משהו?
-
- 1 תגובה
- 496 צפיות
-
-
שלום, יש לי מאוורר מצד למארז הוא 25CM בערך בגודל של המארז בגודל של מאוורר עומד רגיל הבעיה הוא מרעיש גם כמו מאוורר עמוד... הוא לא חורק או משהו, פשוט שומעים בקול את ההזרמת אוויר =| כשאני מדליק את המחשב המאוורר פועל אבל בשקט, ואחרי איזה דקה שהווינדוס נדלק הוא מתחיל לעבוד חזק מה לדעתכם כדאי לי לעשות? המחשב חדש קיבלתי אותו יום חמישי, והוא התחיל פתאום להרעיש ככה בערך שלשום. האם כדאי לפנות לחנות? הורדתי גם תוכנה SPEED FAN אולי שמה אפשר לעשות משהו? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מארז 6A19 שקניתי לא מזמן והוא מגיע עם מאוורר 120 שהיה עובד בשקט ולא הייתי שומע אותו עשה את העבודה יופי,השבוע הוא החליט להידפק כל פעם שהייתי מדליק את המחשב הוא לא היה עובד,הוא היה מחובר ישירות ללוח אז חיברתי אותו לספק ןעכשיו הוא עובד כי כנראה החיבור בלוח נדפק או משהו ומאז התחילו הצרות הוא עושה רעש של גנרטור הוא מסתובב פי 3 נראה לי יותר מהר,איך זה יכול להיות ומה אני יכול לעשות כדי להשתיק אותו בחזרה???
-
- 4 תגובות
- 462 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד של HP מדגם dv6820ej הוא ברשותי קרוב לשנה וחצי, לאחרונה התחילה תופעה שהמאוורר מרעיש בצורה חריגה כאשר אני פותח כמה תוכנות במקביל בד"כ במצב של מנוחה המאוורר שקט ולא שומעים אותו, ורק לאחר שאני פותח תוכנה הוא מתחיל להרעיש התקנתי את תוכנת EVEREST כדי למדוד את החום של המעבד, הוא נמצא בד"כ בסביבות 40 מעלות, אך כשאני פותח תוכנה כלשהי הוא קופץ ל 50-60 מעלות בד"כ הוא נשאר באותה טמפרטורה, ויורד רק אחרי שסוגרים את התוכנות עשיתי פורמט למחשב, ועדיין התופעה ממשיכה, ניסיתי לנקות את המאוורר אבל הגישה אליו די מוגבלת, מה גם שהתופעה לא מתרחשת כל הזמן, ולכן אני לא בטוח אם זה בגלל אבק או חסימה כלשהי על המאוורר מה עוד אפשר לעשות? תודה רבה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
-