אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
1. באיזה קוטר אני עושה את החורים לברגים ? (לפי השבלונות) 2. האם זה יכול לפגום בסגירה של המארז ? (מארז במחשב השני במפרט )
-
- 9 תגובות
- 770 צפיות
-
-
קניתי מאוורר חדש - 80 מ"מ של אינטל - והוא מסתובב לאט 2800 סל"ד אבל הוא מבצע את העבודה מעבד 28 מעלות בנוחה 44 מעלות אחראי שעה של קריעת תחת אם באנצ'מרקינג למעבד בלבד בסנדרה לוח מנוחה 28 אחראי שהבנצ'מארק הסתיים הוא היה 33 המעלות האלה טובות לאובר קלוק ? אז רציתי לדעת
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב 24\7 עובד על באס 400 כפול 7 (E6300) = מהירות של 2800, הטמפרטורות בשעות האלה עמדו על 35-38, התחלתי להעלות והגעתי ל 450, (כשהשיא שאי פעם הצלחתי להגיע אליו זה 465 ווינדוס עלה ועשיתי אפילו ואלידישן ב CPU-Z), ב 450 הטמפרטורה ירדה לסביבות ה30-32, עכשיו, המתח למעד ב400 היה סטוק, 1.325, ב 450 (עכשיו ) אני העליתי קצת ל 1.365, למה עכשיו הוא קר יותר ממקודם? בהמשך לכותרת, אני נתקע תמיד ב 465, זה לא בעיה של חום מסתבר, הזכרונות בתיזמונים הכי משוחררים שיש, יכול להיות שהם נתקעים ב 940MHZ..? תזמונים של 5-6-6-18, מתח 2.1 (אין יותר... אולי היה צריך עוד מתח?) מעבד - כבר ניסיתי כל אופציית מתח אפשרית.. אולי זה הלוח שלי? אולי עידכון ביוס נדרש? (יש אחד חדש.. 1202, שלי 1102..) צ'יפ…
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש (ראה מפרט) יש לכם טיפים שיכולים לעזור לי למנוע צרות ? בתחשב בחומרה שיש לי וטמפ' בזמן עבודה ובזמן עצל אגב אני משתמש בכרטיס מסך המובנה ככה שלא אכפת לי מ ה X16 אני רוצה להמהיר את המעבד בתחום שמאוורר ישמור על תוחלת חיים תקינה וגם המעבד מה אתם מציעים ? בתודה מראש אביב [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
טוב אחרי היום הבעע הזה לא מספיק חם גם מספר מאווררים הפסיקו לעבוד :-X ניגש ישר לנקודה... חשבתי וקראתי ביקורות רבות והגעתי למסקנה שהכי משתללם והכי טוב לקנות את המוצרים הללו.. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5071 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_935&products_id=2580 מה אתם אומרים ?? ד"א זה ממש מצחיק לדעת אחרי התקציב שהתחלקתי עם ההורים שלי נשאר עוד 250 ש"ח ובדיוק עכשיו זה מה שאני צריך ;D בבקשה תענו מהר זה דיי דחוף כפי שאתם מבינים..
-
- 21 תגובות
- 975 צפיות
-
-
מעבד AMD 2500 לוח 8RDA3I EPOX 2 סטיקי זכרון של 256 מגה כל אחד, של A-DATA במהירות 400 הבנתי שהלוח + זכרון שלי יכולים לעבוד ב 400MHZ, אבל המעבד רק ב 333. כמו כן הבנתי שביצוע OC ל 3200 גם תעלה את מהירות המעבד/באס ל 400. אני Newbie בתחום ה OC, לכן השאלה הראשונה שלי היא : 1. האם ה OC מ 2500 ל 3200 נחשב OC מסוכן ? השאלה השניה היא : 2. מה בדיוק אני צריך לעשות ? (רק לשנות איזו מכפלה / פרמטר בביוס ? תודה רבה לכם !!! :-*
-
- 11 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני יודע שאסור דאבל פוסטינג, אבל פתאום שמתי לב שיש פורום ייעודי לאוברקלוקינג :-) הבעיה שלי היא זו : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102533.msg866397&lastaction=post (מספיק לקרוא אפילו רק את ההודעות האחרונות) ואני מציע לנעול את השרשור הקודם, מכיוון שכאן זה המקום הנכון. תודה לכולם !
-
- 1 תגובה
- 412 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה בעקבות הטנרד של המודינג החלטתי לעשות גם כמה שינויים. הטמפ' של ה AthlonXP 1900 היתה 56 מעלות. אחרי השינויים (עכשיו) ירדה ל 47 מעלות. אז הנה לפניכם פעולותיי הצנועות לפני שקונים מאווררים וכד'. המאוורר של מעבד שלי הוא, אגב, של AMD הרגיל המקורי( שבעקבות הניקוי קיבל פוש של 500 סל"ד נוספים). השינויים: 1) ניקיתי מאבק את הצלעות הקירור של המעבד. ניקיתי כל טיפת אבק שמצאתי במארז 2) שני מאווררים על המארז : קדמי-תחתון מכניס אוויר ואחורי-עליון מוציא אוויר. סירקולציה מואד חשובה. אגב, שני המאוורים הם מאווררי ספקים ישנים. 3) כבלי IDE הפכו לעגולים. גם מוסיף גמישות וגם מקטין את שטח הפנים 4) חווט של כבלי מתח בעזרת אזיקונים כך שלא יפריעו לזריצת האוויר באזור המעבד. אז לפני שמוציאים…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לפעמים אני מדליק את המחשב ופתאום נהיה ממש רעש חזק של טרקטר ואז אני צריך לדפוק במארז כמה פעמים בשביל שזה יפסק.. אבל כשזה לא קורא המארז שלי ממש שקט וכשזה קורא זה פתאום ממש רועש.. אני רוצה למכור את המחשב שלי ואני לא יכול למכור אותו בצורה הזאת ככה שזה קורא לעיטים קרובות... מה העניין?יש שם קירור של EVERCOOL
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מנסה לפתוח HD ישן.... אין בעיה של לפגוע בו כי הוא 500 מגה ממש ממש ישן......... ככה שאני לא פוחד עליו ואפשר (ניסיתי) אמצעים לא קונבנציונליים! ניסיתי לחמם את הברגים עם מלחם עד שהתושבת שלהם תמס , ניסיתי לפתוח אותם עם כל כלי אפשרי (חוץ ממסור..) זה לא ממש ברגים אני לא יודע איך קוראים לזה זה כמו בורג רק עם....זה כמו כוכב במקום פיליפס למשל! מכירים ? בבקשה עזרה....אני משתגע עד שבסוף אני ינפץ אותו בלי לפתוח ויהיה חבל!
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ראיתי פה מערכות יפות ומקוריות, והסתבר לי שיש לי הרבה חומרים שימושיים בבית שיכולים לקצר לי משמעותית את השלמת הבניה. תודה, נ.ב לא, לא ירדתי מנושא קירור האויר. פשוט אני רוצה לעשות הערכת מצב מחודשת.
-
- 8 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אני מחפש מעבד לקניה החדשה שלי, אני מתכוון מסדרת E4XXX (או אולי אפילו E2XXX). המחשב מיועד למשחקים, כמובן שמתוכנן אובר רציני (קירור מים). כל זה בשילוב P35, וזכרון 800. מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אני על באס 157... מדובר ב AXP 1600+, OCZ 512mb, EPOX EP8k3a+ מעבר לבאס הזה, פשוט ברגע שהוא אמור להעלות את המסך טעינה של האקספי, הוא נשאר מסך לפני..הבקר הרדיסקים כנראה לא עומד בזה.. יש לי במגירה בקר רייד שלא בשימוש, ורציתי לדעת 2 דברים.. בגלל שהבאס לבקר הרדיסקים ול PCI זהה, אם אני אחבר את ההרדיסקים לבקר ב PCI יהיה הבדל כלשהו? בגלל שהצ'יפ שונה אני משער שהוא יוכל להחזיק בבאסים גבוהים יותר..השאלה אם הטרחה שווה את זה או שבסוף השיפור יהיה מזערי ? ואם יתכן והוא יחזיק לבאס של 166+-, אז איך אני בעצם מחבר ת'הרדיסקים לשם? 2 הרדיסקים של 60 ו 20, פשוט לחבר לכניסת IDE בבקר? צריך להגדיר משהו ....? או שזה נעשה אוטומטי בבוט?.. tnx..
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
לצורך שימוש בפלטייה עם קירור מים, כמה וואט פולט 6600GT?
-
- 2 תגובות
- 441 צפיות
-
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך RADEON9600XT של ABIT. האם יש דרך לצרוב לו את הביוס בלי לפגוע בו ?? האם אפשר להפוך אותו לR9600XT VIO ?? תודה... עריכה: יש לי גם RIVA TNT2 M64 של GIGABYTE... אבל אני לא בטוח שזה של ג'יגה בייט כי רק כתוב שם GA ועוד כמה מספרים, אחרי חיפוש בגוגל אני חושב שזה של גיגה בייט... אפשר לצרוב אותו לULTRA ? למשהו שיותר טוב ממנו ? ולא נורא אם הוא ילך..
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
חברה אני משתגע אין שם מקום שאני יכול לקבוע את היחד כך יוצא שאני בבס של 300 אם זכרונות במהירות של 200 יש מקום לקבוע כי אני לא רואה
-
- 3 תגובות
- 420 צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מעבד Amd athelon socket 939, ועליו קירור Thermaltake Big Typhoon. רציתי לדעת, אם אקנה מעבד חדש, אם אוכל לשים עליו את אותו הקירור, או שצריך לקנות חדש ומתאים?
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
קניתי אתמול מעבד intel 5200, הוא בא עם קירור glacialtech Igloo 5058 אני חשבתי שיביאו לי קירור מקורי של אינטל ולא את החרטא הזה, שהוא עם רק 3 חוטים ומסתובב על 2700 RPM ועושה רעש (אמנם רעש יחסית חלש, אבל יש למה לשאוף..) אבל אני שם לב שיש לקירור הזה יתרון, והוא שהמאוורר שלו מתחבר עם 4 ברגים רגילים ובעצם אפשר להחליף אותו (תראו פה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2299&page=2) השאלה היא אם כל מאוורר 8 סנטימטר יתאים? אני לא מבין גדול בקירורים. ואין ולא יהיה OC כמובן (הייתי קונה משהו יותר גדול אם הייתי מעוניין). האם אפשר להחליף למאוורר pwm של AC, אחד מאלה למשל: http://www.arctic-cooling.com/catalog/main.php?cPath=3_46 בלי לדאוג? יש פרמטרים שצריך לברר במאוור…
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
תיראו יש לי קירור סטוק של intel והמעבד רותחח 60-90 c...בדקתי והמשחה הטרמית ממש הרוסה וחצי ממנה כבר לא יודע מה...פשוט ניראה לא טוב! אז חשבתי כדאי לקנות משחה או פשוט קירור חדש?
-
- 15 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש AMD XP 3000+ עם קירור של Volcano 12+ לוח אם Gigabyte 7N400-L וזיכרונות Twinmos 400MHZ הכרטיס מסך שלי זה Leadtek GeForce FX5600 Ultra MyVivo עכשיו בלוח שלי יש לי אופציות VCorce Voltage יש שם 5% 7.5% ו 10% שיניתי אותו בהתחלה ל 7.5 אחרי זה 5, שמתי 185 לא עשה בוט. בדקתי קצת שיחקתי קצת הגעתי ל 181, הורדתי את המתח חזרה לנורמל הפעלתי והמחשב עלה, אז כרגע אני על 181MHZ בימקום 166MHZ בלי להעלות את המתח. כשעלתי את המתח זה לא ממש השפיע, המחשב לא רץ על 183FSB עם 5%+ .. ועל 181 הוא רץ בלי לעלות מתח ביכלל.. מוזר לא? עכשיו השאלה שלי היא האם ניראה לכם שהצליח להגיע ל 200MHZ ? כאשר שמתי על 200 המחשב אפילו לא עשה BOOT וכמה מתח אני יצטרך להעלות לדעתכם.. ועוד …
-
- 13 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני כרגע בשלב הלמידה של המערכת שלי וביוס שלי ואת האופציות של השינויים. פה אני צריך עזרה שלכם: המערכת שלי היא: מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON 2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). שנכנסים לביוס יש לי כמה אופציות לשינוי תחת ADVENCED CHIPSET FEATURES ב system preformance יש לי כמה מצבים: הראשון: NORMAL לשונית ה FSB עומדת על 166 MHZ לשונית ה FRAME BUFFER SIZE על 32 M וכך הלאה. השני מצב TURBO לשנוית ה FSB שוב על 166 ואותו הדבר לשאר הנתונים. אתמול העברתי את זה לטורבו והמחשב לא עלה. כתב לי שחסר אזשהו קובץ. החזרתי את זה לנורמל והכל טוב ויפה. והמצב השלישי: MANUAL - וזה המצב לשינויים. פה ככל שאני…
-
- 9 תגובות
- 904 צפיות
-
-
הזמנתי מפנדה מאוורר 80 מ"מ והוא הגיע. מצאתי נגרייה שיש לה מקדח כס שמוכנה לקדוח לי חור של 80 מ"מ ב10 שקל. החלטתי טיפה אני אתקין את המאוורר. ואני עוד מעט מתחיל את העבודה. השאלה היא: האם שחכתי משהו?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלשום נפצעתי באימון ונקעתי את הקרסול חזרתי הביתה זמתי קרח ולמחרת מספיק עם הקרח יש לי מדבקות לקרור המקום ישבת יליד במחשב לפתע צצ בצוחי רעיום להדביק את המדבקה (זה סטיקר זה יורד בקלות אם רוצים) על ה HDD זה מתאים בול. האם זה כדאי ? (רציתי לדעת אם מישהו כבר יודע שממש לא טוב אם לא אני ינסה וידווח לכם)
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
פיייי, זכרתי שהיה לי משתמש בפורומים, אבל לא האמנתי שהוא עוד פעיל (אי שם מ 2002). נו שוין - ולענייננו. יום אחד, במהלך משחק אנריל ממושך, המסך קפא והמחשב החל להשמיע רעש כאילו הוא הולך להמריא. ריסטרט מהיר וכניסה למסך של הביוס גילו את האמת המרה - טמפ' של 80 מעלות למעבד (מדובר במעבד פנטיום 4 - פרסקוט). לקצר את הסיפור הארוך (מי שרוצה לקרוא את הארוך, בליווי תמונות - http://n2b.org/?p=391) עשיתי טיפול וניקוי יסודי לעסק והנה מה שקורה שם היום: 1. טמפ' מנוחה (idle, אף תוכנה לא פתוחה) 42-44 מעלות. 2. טמפ' עבודה שפויה (מסמך בוורד, גלישה באינטרנט וכ') - 47-51 מעלות. 3. עבודה מאומצת (משחק אנריל או GTA ארוך) - 57 מעלות. בקיצור, ממעבד שעבד ב idle על 65 מעלות צנחתי ל 42 מעלות - שיפור משמעו…
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
-